Ben-Hur - DVD Nyinspeln 2016

Hollywoods nya, storslagna kristna film

Ben-Hur är den femte filmatiseringen av Lew Wallace’s klassiska roman från 1880 - Ben-Hur: En berättelse från Kristi tid.

Filmen handlar om Judah Ben-Hur (spelad av Jack Huston) och hans ”Greven av Monte Cristo-liknande” hämnd mot sin adopterade bror Messala (Spelad av Toby Kebbell). Ett spännande drama väntar som kommer att underhålla, och utmana, tittaren med allt från det vilda hästracet till hur filmen gestaltar Jesus och hans liv, i den samtida historien.

Men berättelsen handlar också om Jesus Kristus. I filmversionen av boken löper berättelsen om Ben-Hur parallellt med Jesu liv på jorden. De fantastiskt filmade scenerna, inte minst under det legendariska hästracet, gör filmen verkligt sevärd. Filmen ger oss påminnelsen att i en brusten värld är Jesus närvarande på ett annat sätt, ett bättre sätt. Frågor ställs i filmen: Väljer du förlåtelse eller hämnd? Tro eller otro? Väljer du Kristus eller inte?

Producenter för filmen är Mark Burnett och Roma Downey, välkända från dvd-succérna The Bible och A D Kingdom and Empire.

Recension av Jacob Sahms

Rek. ålder: 11 år
Textning: Svenska
Speltid: 120 min

Mer information
Förlag Semnos
Utg.datum 2016
PLU 7333018007512
ISBN 367512
200,00 kr

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå