View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 324

per sida
Fallande ordning
 1. Ett är nödvändigt
  Ett är nödvändigt
  Beskrivning
  På ett enkelt och klart sätt pekar Nissen både på synden och på nåden i Kristus. Boken innehåller riklig själavård med Kristus i centrum. På sitt eget personliga och inträngande sätt når hans ord rakt in i läsarens hjärta. Bibelcitat huvudsakligen från Svenska Folkbibeln
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 2. Ett bönens år
  Ett bönens år
  Beskrivning
  Ett bönens år är bönboken för hela året. Den följer kyrkoårets rytm och har söndagens texter som bas. Bönboken har kommit till under en lång följd av år och rymmer också Caroline Krooks tankar och personliga erfarenheter samt historik och perspektiv kring bön och tradition.

  Caroline Krook rekommenderar varmt att Ett bönens år används tillsammans med psalmboken. Bönboken innehåller 124 böner.
  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 3. Ett Dygn i Taget
  Ett Dygn i Taget
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 4. Ett Liv i Bön
  Ett Liv i Bön
  Beskrivning
  En samling böner av Johannes Paulus II under hans resor runt om i världen. Han återkommer till tidlösa ideal som trofasthet, mod och kärlek till Kristus
  125,00 kr
 5. Ett ljus att leva i : genom året med The Message
  Ett ljus att leva i : genom året med The Message
  Beskrivning
  Vi kan bara ”greppa” Bibeln när vi lyder och ber med dess ord. Vi lär oss inte orden först för att sedan tillämpa dem i våra liv. Vår första fråga inför texten är inte ”vad betyder det här?” utan ”vad finns det för mig att lyda här?”. En rabbi som jag känner sa att Bibeln tar sig in i våra hjärtan i första hand genom våra fötter, inte genom våra huvuden. Vi vandrar Herrens vägar, vi springer på hans buds stigar, vi följer vår mästare. – ur förordet Bibelns ord är inte i första hand något som ska studeras eller förstås – de är ord att leva av. Det är något som den kristna traditionen alltid har betonat. I andaktsboken Ett ljus att leva i (originaltitel: Living The Message) har Eugene Peterson och hans fru Jan Peterson ställt samman korta avsnitt ur hans bibelöversättning The Message med böner och meditationer för varje dag under ett år. The Message, känd för sitt fräscha, moderna, temperamentsfulla språk, får Bibelns ord att kliva rakt genom århundradena, in i våra liv – och visar att de håller att leva av. Utkommer 2013-11-17
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 6. Evangelium enligt Gunnar
  Evangelium enligt Gunnar
  Beskrivning
  Vad är det att komma till tro? Här är romanen där Gunnar, 21 år, berättar om sig själv, om Jesus, om hur Jesus är i Gunnar och Gunnar i Jesus och om hur det blev så. Ett evangelium enligt Gunnar. Bra som dela-med-sig-bok. Vad är det att komma till tro? För Gunnar är det berättelsen om mammas plånbok, om att oroa sig för miljöförstöring, om en bajamaja på konfirmandlägercampingen och om en alldeles vanlig andakt i en alldeles vanlig ungdomsgrupp. Det är också berättelsen om en annan ung man, en som hade kunnat vara en fin människa i största allmänhet om det inte hade varit det där att han var Messias också. Och fortfarande är det. Här berättar Gunnar, 21 år, om sig själv, om Jesus, om hur Jesus är i Gunnar och Gunnar i Jesus och om hur det blev så. Ett evangelium enligt Gunnar.
  50,00 kr
 7. Evas krönikebok
  Evas krönikebok
  Beskrivning
  Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser. Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. Här ges nu ett urval av dessa ut i bokform.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 8. Evas krönikebok 2
  Evas krönikebok 2
  Beskrivning
  Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser.
  Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. I denna andra krönikebok ges nu ytterligare ett urval av dessa ut i bokform.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 9. Familjeandakt - i Bibeln, historien och ditt hem
  Familjeandakt - i Bibeln, historien och ditt hem
  Beskrivning
  Ta av dig skorna, ty platsen där du står är helig mark" (2 Mos 3:5). Många kristna familjer har aldrig upplevt den glädje och styrka som familjeandakten innebär. Här visar dock Don Whitney hur det är en vana med fasta rötter i Bibeln och genom hela kyrkan historia: att familjer dagligen tillber Gud tillsammans i hemmet. På så sätt kan vårt hem bli "ett Guds hus och en kyrka", som Martin Luther en gång uttryckte det. Denna praktiska bok visar hur enkelt och lätt det kan vara: Hur stressade hushåll i dagens samhälle kan återupptäcka familjeandakten. Och hur du, även om du inte är van vid familjeandakter, kan leda en sådan i ditt hem.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
  • Köp 50 för 56,25 kr/st
  • Köp 100 för 52,50 kr/st
 10. Fånga dagen med Dietrich Bonhoeffer
  Fånga dagen med Dietrich Bonhoeffer
  Beskrivning
  Fånga dagen är en andaktsbok för alla årets dagar med korta texter av den tyske teologen och motståndsmannen Dietrich Bonhoeffer. Textutdragen ett för varje dag belyser den rika varitionen i Bonhoeffers författarskap och åtföljs av en reflektion, en bibelhänvisning samt en bön eller tanke för dagen.
  250,00 kr
 11. Finna bönen som redan finns
  Finna bönen som redan finns
  Beskrivning
  Biskop Martin Modéus uppmuntrar till frimodighet i sin kommande bok "Finna bönen som redan finns". Själva utgångspunkten är att bönen är något som redan finns, som lever i oss. Martin vrider och vänder på bönen i nästa 50 korta texter om bön och varje avsnitt avslutas med två frågor att reflektera över och en andlig övning. Boken är ”friskis och svettis” för det andliga livet.

  Grundperspektivet i boken har med hopp att göra, på många olika sätt. Bönen behöver inte uppfinnas, eftersom den redan finns i oss. Bokens kanske viktigaste ärende är att hjälpa oss att få syn på detta och att hjälpa oss att leva i det.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 12. Flying Prayer Paper
  Flying Prayer Paper
  Beskrivning
  Skapa en minnesvärd andaktsstund!

  Skriv ner din bön på ett av de fyrkantiga papperen och forma det sedan till ett rör. Placera röret på den medföljande plattformen och tänd eld. Se hur röret brinner ner – tills det i sista sekunden lyfter som en flammande låga tack vare papperets speciella kvalité.

  Papperet är tänkt att användas inomhus, eller utomhus om det är helt vindstilla.

  Förbränningen kan resultera i sotflagor, som är enkla att torka bort

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 13. För Dig
  För Dig
  Beskrivning
  Andaktsboken För Dig är en inspirerande medvandrare som följer dig genom kyrkoåret från advent till domsöndag. Här får du fördjupning till veckans bibeltexter på ett kunnigt och samtidigt vardagsförankrat sätt, dag för dag.
  175,00 kr
 14. För livets skull : 52 övningar
  För livets skull : 52 övningar
  Beskrivning
  En bok med enkla övningar för att leva nära Gud och nära sig själv i vardagen. Författaren Magnus Malm säger om boken: »Det märks att Ulla Käll har lång erfarenhet av andlig vägledning. Hon vet att det enkla hjälper oss mot djupet. Här ger hon god hjälp att gå en enklare väg, samtidigt som hon öppnar dörrar till världar inom oss som vi kanske inte visste om.« En vackert illustrerad bok.
  175,00 kr
 15. Förnöjsamhet
  Förnöjsamhet
  Beskrivning
  Vi har inte fått in någon beskrivning av denna bok från förlaget. Om boken ännu inte utkommit är en beskrivning av boken förhoppningsvis på gång. Ett tips är annars att söka upp förlagets hemsida där mer information om boken kan finnas.
  125,00 kr
 16. Från hjärta till hjärta : 366 texter till eftertanke
  Från hjärta till hjärta : 366 texter till eftertanke
  Beskrivning
  Det är inte alltid det behövs ?obrutna dagar och oceaner av tid?. Ibland kan några minuters eftertanke avgöra en hel dag. Var hittar man näring för alla de möten, tankar och beslut som vardagen kan rymma?
  Vi valde ut 366 bibeltexter ? en för varje dag under året ? och gav dem till femton personer från olika sammanhang som på ett eller annat sätt hör ihop med Cordia, Trots Allt eller Pilgrim. Vi bad dem läsa, känna, tänka och skriva ? från hjärta till hjärta. Här är resultatet, en andaktsbok för dig som är mån om ditt inre och närheten till Gud.
  Boken är illustrerad av Lotta Backman, Tomas Boström, Majsan Sundell och Margret Utbult. I tolv bilder speglar de årstidernas växlingar.
  Medverkande:
  Liselotte J Andersson, Broder Johan från Taizé, Lena Bergström, Per Arne Dahl, Ylva Eggehorn, Peter Halldorf, Lillemor Hallin, Eskil Hofverberg, Martin Lönnebo, Niklas Piensoho, Susanne Rikner, Urban Ringbäck, Anders-Petter Sjödin, Tomas Sjödin, Syster Veronica
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 17. Frihetens Väg
  Frihetens Väg
  Beskrivning
  En trafikolycka ledde fram till dödens port. Där fick författaren uppleva en villkorslös kärlek som sopade undan alla farhågor. Nowen fick en insikt att han inte skulle dö utan leva vidare.Hans uppgift blev så att förkunna Guds kärlek på en nytt sätt.
  24,99 kr
 18. Genom bibeln dag för dag
  Genom bibeln dag för dag
  Beskrivning
  Genom Bibeln Dag för Dag är en daglig andaktsbok som täcker hela bibelhistorien, hela kyrkoåret samt varje grundläggande kristen lärosats i en och samma bok. Den illustreras dessutom med tilltalande akvareller.John Stott är en av vår tids mest respekterade bibellärare. Hans fullständigt unika utläggningar av de 365 omsorgsfullt utvalda bibeltexterna når rakt in i hjärtat.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 19. Glädjehopp. Andaktsbok för barn
  Glädjehopp. Andaktsbok för barn
  Beskrivning
  Varje dag vill Jesus att vi ska komma till honom och ta emot det han vill ge oss. När vi läser, ber och lyssnar till honom kommer han att vara där. Jesus kommer till oss och lämnar spår av glädje och hopp i våra hjärtan. Det behöver både barn och vuxna.

  Glädjehopp är en andaktsbok för barn, familjer och barngrupper. Med utgångspunkt i Bibelns ord har 45 textförfattare skrivit 366 fördjupande och förklarande texter om Jesus och om livet med honom.

  Redaktörer: Henny Johansson och Inese P Johansson arbetar som redaktörer för den kristna barntidningen Droppen. De har arbetat med texterna och urvalet av andakter i Glädjehopp. Flertalet texter är hämtade ur Droppen medan en fjärdedel är nyskrivet material. Boken följer kyrkoårets rytm och den svenska almanackan

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 20. Glimtar av en osynlig Gud : möten med Gud i vardagen : för kvinnor
  Glimtar av en osynlig Gud : möten med Gud i vardagen : för kvinnor
  Beskrivning
  Boken Glimtar av en osynlig Gud för kvinnor är full av kraftfulla bibelcitat och inspirerande berättelser om kvinnor precis som du, kvinnor som får uppleva Guds närvaro mitt i sitt vardagsliv. Dessa uppmuntrande vittnesbörd och funderingar vill visa dig vägen till Guds hjärta...och hans frid. Gud skapade dig för att du skulle lära känna honom, och han kommer inte att göra dig besviken.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
  • Köp 50 för 48,75 kr/st
  • Köp 100 för 45,50 kr/st
 21. Gode Gud
  Gode Gud
  Beskrivning
  I Storkyrkan i Stockholm har man kunnat lämna in bönelappar hos kyrkans präster. De mest läsvärda har samlat i den här boken. Caroline Krook ger sin syn på vad bön är och bönens betydelse för folk i alla åldrar och livssituationer.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 22. Gode Gud välsigna maten amen : en bok om bordsbön
  Gode Gud välsigna maten amen : en bok om bordsbön
  Beskrivning
  En bok som håller länge - perfekt som gåva

  Vid många matbord är bordsbönen en självklar del, vid andra en mer sällsynt gäst. Men de allra flesta känner att de någon gång vill tacka för det fina i livet. Att be bordsbön kan hjälpa oss att uppmärksamma gemenskapen med varandra, den som har odlat och tillagat maten och att tacka Gud för de gåvor som livet ger. Bordsbönen kan bli en återkommande konkret och praktisk hjälp till att se Gud i vardagen.
  Gode Gud välsigna maten amen är en bok att ha framme i köket, bläddra och hitta inspiration i och djupdyka ner i för nya tankar och perspektiv.

  Boken innehåller:
  50 olika bordsböner för olika tillfällen, både klassiska och nyskrivna, för vuxna och för barn.
  Tio illustrerade bordsböner av Josephine Flatebö.
  Citat, siffror, topp-listor och tips.
  Nio texter om ämnen kopplade till bordsbön, som gemenskap, tillit, gästfrihet, tacksamhet, kroppssyn och jämlikhet, men som också ger tankar kring: Ska vi be bordsbön när barnen har kompisar på besök? Hur är det att be bordsbön i det offentliga rummet i ett sekulärt land som Sverige? Hur kan bordsbön användas när mat eller måltider mest är förknippade med ångest eller konflikter?

  Medverkande:
  Anne Lamott, amerikansk författare och talare, Esther Kazen, pastor och församlingsföreståndare, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria samt kultur- och ledarskribent, Johanna Gustavsson, bokscout och litteraturvetare, John Sjögren, kulturskribent, litteraturkritiker och författare, Kristian Lundberg, författare och litteraturkritiker, Lina Mattebo, journalist, skribent och redaktör, Norman Wirzba, brittisk professor i teologi, ekologi och lantliv, Åsa Molin, teol kand, lärare och författare

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 23. Göm mig i dina vingars skugga
  Göm mig i dina vingars skugga
  Beskrivning
  Denna bönbok innehåller sångtexter från Erik Tillings åtta album: Göm mig i dina vingar, I skuggan av din nåd, I din hand ligger mina dagar, Hopp, Stor är din trofasthet, Hymn för sökare, Hel och Släpp taget.

  Erik Tillings lågmälda bönesånger med inspiration från Psaltaren och musikaliska influenser av folkton och hymn har blivit mycket omtyckta och används både i våra gudstjänster och i den personliga andakten. Sångerna andas hopp och förtröstan och är ett försök att visa på ett liv i tacksamhet där tillvaron bärs av en grundläggande glädje trots livets ojämnheter; från djupaste sorg till innerligaste glädje.

  Boken kan med fördel användas som andaktsbok men även som komplement till vår tids sätt att lyssna på musik via de digitala musiktjänsterna.

  Erik Tillings samlingsskiva med 16 sånger medföljer i boken.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 24. Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
  Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
  Beskrivning
  I boken Grundglädjen skriver Martin Lönnebo personligt om livet, familjen och sin gudstro.
  Texterna består av tre olika avsnitt; Livet och kärleken, Glädjen och sorgen samt Tron och hoppet. Äldre texter varvas med nyskrivet.

  Ta del av Martin Lönnebos livsfilosofi genom hans texter och med hjälp av nytagna foton från hans unika trädgård

  • Köp 3 för 225,25 kr/st
 25. Gud är med dig varje dag
  Gud är med dig varje dag
  Beskrivning
  Du är inte ensam. Det finns någon som alltid är med dig, som alltid finns nära och som alltid bryr sig.

  Han som skapade hela universum, som får världen att snurra - Han är med dig. Inte bara under glädjefyllda dagar. Inte bara under tuffa dagar. Gud är med dig varje dag och Han är på din sida och vill dra dig närmare Honom.

  Detta är budskapet i den välkände och uppskattade författaren Max Lucados nya andaktsbok. De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa.

  Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

  • Köp 3 för 234,00 kr/st
  • Köp 10 för 221,00 kr/st
 26. Gud mellan raderna
  Gud mellan raderna
  Beskrivning
  Morfars och farfars grova arbetarhänder, vikten av att låta ögonen slappna av emellanåt och den gången Jesus kom med ett brev på posten utgör stommen till tre av Lina Mattebos elva texter. Det är personliga texter som med uppfriskande ärlighet tar sig an svåra frågor som död, lidande, ilska, mod, ansvar och tron på Gud.Häftet innehåller också stämningsfulla foton som höjer läsupplevelsen.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
 27. Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
  Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
  Beskrivning
  Hans röst är inte svår att uppfatta. Hans språk och ord är inte svåra att förstå. Men att verkligen lyssna och ta det till sig är en utmaning."
  I texter, berättelser och erfarenheter från trons mödrar och fäder visar Richard Foster på de rikedomar som finns i den meditativa bönen -- förmågan att lyssna till Guds röst och att följa hans ledning. Boken är en praktisk vägledning som hjälper läsaren att lägga grunden för sitt böneliv, gå in i det och lära sig hantera vardagens hinder och svårigheter.

  RICHARD FOSTER är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Han har tidigare undervisat vid Friends University i Kansas. Flera av hans tidigare böcker har kommit ut på svenska, bland dem Pengar, sex och makt, Vägar till glädje och Fri att leva enkelt.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 28. Guldkorn ur Psaltaren
  Guldkorn ur Psaltaren
  Beskrivning
  Utvalda Psaltarpsalmer som är samlade under rubriker som gör det lätt att hitta texter till livets olika förhållanden. T ex När du är rädd, , När du vill tacka, När du är glad, När du behöver vägledning. Texterna förstärks av vackra färgbilder ur vår västerländska konstskatt. Guldkorn ur Psaltaren är en bok att bära med sig och använda, en bok att återvända till gång på gång. Människor har i alla tider hittat hopp och tröst i Psaltarens ord. Psalmernas ärlighet och verklighetsförankring ger oss mod att reflektera över allt som rör sig inom oss och runt oss
  35,00 kr
 29. Halsbrytande helighet
  Halsbrytande helighet
  Beskrivning
  Är Gud egentligen religiös? undrar präs­ten och författaren Lars Collmar. Han tycker sig ana en halsbrytande helig Gud i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. Halsbrytande helighet består av 50 krönikor som Collmar skrivit för Allas veckotidning. Collmars Gud tycks trivas utmärkt bland kakrecept och modetips och kärleksnoveller. Några av krönikorna är brevsvar till läsare, de flesta är ögonblicksbilder ur den gamle prostens liv, när han i de mest oväntade sammanhang stöter på sin halsbrytande helige Gud.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 30. Han vederkvicker min själ : finn styrkan i Herrens bön och psalm 23
  Han vederkvicker min själ : finn styrkan i Herrens bön och psalm 23
  Beskrivning
  Helande för din själ genom bön

  När han inte visste hur han skulle be vände dr Mark Rutland sig till Herrens bön. Genom den mötte han Gud på ett nytt sätt och fann tröst, hopp och läkedom.

  I den här boken berättar han hur din själ kan bli vederkvickt av att be de ord som Jesus lärde oss. Dr Rutland utforskar Herrens bön parallellt med Psalm 23, och gör Bibelns två mest kända böner levande som aldrig förut.

  Låt dig inspireras av bokens berättelser om liv som blivit förvandlade av denna konkreta bönestrategi, som fungerar även för en mycket upptagen person. Upptäck själv vilken förmåga dessa böner har att välsigna och hela. Och ytterst sett handlar det inte om att bara be dessa böner – utan om att lära känna bönernas Herre.

  Om författaren:
  Dr Mark Rutland är pastor, talare, bästsäljande författare och kolumnist i tidskriften Ministry Today. Han är ledare för såväl the National Institute of Christian Leadership som Global Servants. Dr. Rutland ingår också i teamet av förkunnare i Jentezens Franklins församling Free Chapel. Han är en ofta sedd gäst i The 700 Club, TBN, James Robisons LIFE Today, Daystar och 100 Huntley Street. Hans radioprogram är det största kristna undervisningsprogrammet i Atlanta.
  Mark och hans hustru Alison bor i Atlanta, Georgia

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 31. Här kommer jag! : böner för och med treåringen
  Här kommer jag! : böner för och med treåringen
  Beskrivning
  Livet med en treåring är minst sagt intensivt. Treåringen bjuder på mycket vilja, många dråpligheter, stora känslor . och överflödande kärlek. Mitt i allt detta finns Livets Gud med, i både stort och smått. Här kommer jag! innehåller böner och dikter för barnets fjärde levnadsår. Varje uppslag innehåller två böner: en för den som är vuxen och en bön att be tillsammans med barnet. Kerstin Hesslefors Persson förmedlar värme och ärlighet i bönerna och visar hur vi får vända oss till en kärleksfull Gud som har omsorg om både små och stora.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
  • Köp 50 för 82,50 kr/st
  • Köp 100 för 77,00 kr/st
 32. Hej Gud, här bor jag! : barnens bönbok
  Hej Gud, här bor jag! : barnens bönbok
  Beskrivning
  Barnens egen bönbok leder in i bönerummet genom ord och bild. Knacka på dörren – och se var du hamnar!

  I boken får husets rum symbolisera olika tillfällen för bön. Här finns bland annat böner för sovrummet, köket, gården, hallen, gammelmormors rum och det hemliga rummet.

  Härliga bilder och underfundiga texter gör detta till en uppskattad bönbok för familjen att använda tillsammans

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 33. Hela familjens bönbok
  Hela familjens bönbok
  Beskrivning
  I Hela familjens bönbok finns välkända och nya böner för alla dagar: godnattböner, bordsböner, böner att börja dagen med och böner för glada och sorgliga stunder.Susie Poole har illustrerat.
  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
  • Köp 25 för 28,01 kr/st
  • Köp 50 för 26,25 kr/st
  • Köp 100 för 24,50 kr/st
 34. Helighet : en daglig andaktsbok
  Helighet : en daglig andaktsbok
  Beskrivning
  Helighet är en daglig andaktsbok som vägleder dig genom många viktiga ämnen, samtidigt som den ger dig inspiration till din relation med Gud.De korta andakterna är fulla av angelägna tankar, stimulerar till starkare engagemang och förvandlar dig på djupet.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
 35. Hemligheternas bok
  Hemligheternas bok
  Beskrivning
  Hitta dolda skatter i Guds ord varje dag

  Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt; En upptäckt som kan ge svar på människans innersta och djupaste frågor, och ge nycklar som kan förvandla ditt liv och ditt sätt att se på världen.

  Hemligheternas bok inleds med att en man på resa möter en person som kallas läraren. Tillsammans utforskar de djupen i Bibelns texter och finner de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Följ med på en resa genom berg och dalar, trädgårdar, öknar och vida fält.

  Mannen för samtidigt en dagbok under resan, där han skriver ner de dolda hemligheter och skatter som han upptäcker i Guds ord. Boken blir därmed också en fascinerande andaktsbok, olik någon annan, med ett kort uppdrag för varje dag under året, och där varje dags läsning avslöjar en hemlighet kring Gud och Bibeln.

  Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

  • Köp 3 för 234,00 kr/st
  • Köp 10 för 221,00 kr/st
 36. Herden
  Herden
  Beskrivning
  Högt uppe i Karpaternas böljande ängsmarker lever den rumänska herdekulturen fortfarande stark och rik. När bilderna från herdens liv möter Bibelns herdetexter får båda nya dimensioner. Jord möter himmel i denna bok, som ger uppmuntran och tröst, hopp och framtidstro. Natursköna bilder, rika bibeltexter och korta kommentarer för meditation gör den lämplig både som presentbok och som tankebok. Till boken hör en CD-skiva med instrumental panflöjt, 12 spår.
  50,00 kr
 37. Himlen förändrar allt
  Himlen förändrar allt
  Beskrivning
  Denna bok innehåller fler än 40 unika och inspirerande andakter. Todd och för första gången Sonja, ur sitt perspektiv som mamma, delar med sig av vad som hände sedan . i deras liv och i flera miljoner läsares liv. Genom deras egna och hundratals läsares erfarenheter, visar de hur tron på att himlen finns på riktigt hjälper oss att ta oss igenom svårigheter och motgångar här på jordren.
  190,01 kr
 38. Hjärtats sånger
  Hjärtats sånger
  Beskrivning

  Efter succén med Hjärtats nycklar kommer nu Martin Lönnebo med en ny andaktsbok. Hjärtats sånger är en finstämd, eftertänksam bok för dig som vill utforska och träna din andlighet och tro. Boken innehåller 60 nyskrivna meditationer med en bön, ett bibelord, en av Martin Lönnebos egenskrivna psalmer och en begrundan.

   

  Varje andakt tar sin början på en sten under ett träd. I den första delen av meditationen vänder sig hjärtat mot det oändliga och tidlösa, Gud. I nästa del vänder sig hjärtat mot det synliga, jorden. Och i mötet mellan det vardagliga och det heliga kan livet förnyas och få större mening.

   

  -          Läs ett avsnitt i taget ur boken, gärna en psalm varje dag, och ge dig tid att pröva. I din själ och kropp fullbordar du den psalm som boken har påbörjat.

  175,00 kr
 39. Hjärtefrågor : utvalda texter
  Hjärtefrågor : utvalda texter
  Beskrivning
  I korselden mellan de tvärsäkra, de som har svar på alla frågor, finns alla som tvivlar, som undrar, som känner sig vilse. Den gruppen har en särskilt varm plats i Carl-Henric Jaktlunds hjärta. Under många år har han etablerat sig som en uppskattad författare och skribent, inte minst i tidningen Dagen där han bidragit med krönikor och ledare. I Hjärtefrågor finns ett urval av dessa samlade, där han med granskande blick och varmt anslag reflekterar över tro, samhälle och vardagsliv. »En av de rödaste trådarna i mitt krönikeskrivande, och därmed i denna bok, är försöken att uppmuntra den gudstro som många, i olika omfattning, har inombords men som man inte tror räcker eller betyder något.«
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 40. Hjärtskakning : 25 texter om livet, universum och allting
  Hjärtskakning : 25 texter om livet, universum och allting
  Beskrivning
  Det här är inte boken för dig som vill ha lösningen med stort L. Den finns inte med här. Däremot är det en bok för dig som gillar att tänka själv. Åt dig kan det i all ödmjukhet erbjudas: något att känna igen dig i, något att grubbla över, något att skratta åt, kanske en spark i baken.

  Ingvild Sandnes är skribent och har medverkat i en rad olika tidskrifter och antologier.

  I Hjärtskakning skriver hon om trotsiga snorungar, om att slåss med Gud, om kaos och vakuum, vild glädje och skimrande ögonblick, sex, skratt och lamslagen förtvivlan. På många sätt kan man säga att det är en bok om Livet, Universum och Allting

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 41. Höga visan och kärleken
  Höga visan och kärleken
  Beskrivning
  Texter ur Höga visan.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 42. Hopp för var dag
  Hopp för var dag
  Beskrivning
  En ny andaktsbok av den välkände förkunnaren och författaren Billy Graham, som med inspirerande och hoppfulla andakter hjälper oss att vandra nära Herren under var dag under ett helt år.
  265,00 kr
 43. Hopp Inspiration i vardagen
  Hopp Inspiration i vardagen
  Beskrivning
  Hoppet bär oss, leder oss och ger oss ny kraft även de mörkaste dagarna. Hoppet ger oss liv när allt känns övermäktigt.
  Max Lucados texter har genom åren genomsyrats av hopp och i denna inspirerande bok finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med vackert komponerade naturbilder. Låt den här boken fungera som en påminnelse om att leva ett liv präglat av hopp. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.

  Om författaren
  Max Lucado har i över trettio år inspirerat och uppmuntrat mer än 125 miljoner läsare runt om i världen. Han är pastor i Oak Hills Church i San Antonio, Texas.

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 44. Hur man ska be : Luthers brev till barberarmästaren Peter Beskendorf
  Hur man ska be : Luthers brev till barberarmästaren Peter Beskendorf
  Beskrivning
  Martin Luther anses ofta vara en person med tydliga uppfattningar om den kristna kyrkans centrala läror. Betydligt mindre vikt har lagts vid det faktum att Luther under sin tid som munk hade vant sig vid en bönetradition som förenar kristna bekännare i alla tider och där Bibelns egna texter får ligga till grund för en bön som är allmängiltig och personlig på samma gång. De texter som Luther särskilt lyfte fram var sådana som redan i fornkyrkan hade använts i undervisning av olika slag. Denna bönbok utgår därför från de tio buden, Trosbekännelsen och Herrens bön. Det sätt på vilket Luther lyckas göra Guds bud till grund för bön är ingalunda något unikt, men det framgår med ovanligt stor tydlighet hur uppfyllelsen av Guds bud är ett centrum, som hela hans teologiska tänkande kan sättas i en nära relation till. Vi får här också ett konkret exempel på hur Martin Luther själv bad utifrån givna texter, som han tillämpade på sin personliga situation. Läran om Kristi rättfärdighet omsätts därför i ett stort antal formuleringar som visar prov på 1500-talets vardagsliv. Samtidigt ger Luther perspektiv som går att tillämpa i alla tider och som därför är ständigt aktuella.
  • Köp 3 för 89,25 kr/st
 45. Husandakt
  Husandakt
  Beskrivning
  JUBILEUMSUTGÅVA i samband med 200-årsminnet av CARL OLOF ROSENIUS födelse. Reviderad upplaga med Svenska Folkbibelns översättning!.

  365 dagliga andakter hämtade ur Pietisten, Rosenius tidning som utgavs i 10000 exemplar i mitten av 1800-talet. Aftonbladets upplaga var endast 4000 ex vid den här tidpunkten. Rosenius skrifter har tryckts i stora upplagor och är översatta till över 40 språk.

  Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med lycka och frid. Genom hela boken går en evangelisk ton av trosvisshet Försoningens hemlighet, omvändelsens nödvändighet, den sanna trons kännetecken och trons frukter i helgelsen behandlas här på ett sätt som är unikt i svensk uppbyggelselitteratur. Förlagets förhoppning är att många läsare genom denna bok ska finna "nåden i Guds hjärta".

  • Köp 3 för 234,00 kr/st
  • Köp 10 för 221,00 kr/st
  • Köp 25 för 208,00 kr/st
 46. I Din Hand
  I Din Hand
  Beskrivning
  Böner för dig som inte hunnit bli gammal än.Innehåller alla slags böner.En del från bibeln.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 47. I din hand ligger mina dagar : 76 betraktelser för kyrkoåret
  I din hand ligger mina dagar : 76 betraktelser för kyrkoåret
  Beskrivning
  Utvalda betraktelser ur Kyrkoårets gudstjänster, en till varje söndag och helgdag i kyrkoåret. I din hand ligger mina dagar blir en fin följeslagare under ett års tid. I boken ingår texter från Camilla Lif, Carl-Henric Jaktlund, Carl Magnus Adrian, Carolina Johansson, Caroline Krook, Dan-Erik Sahlberg, Ewa Lindqvist Hotz, Fredrik Modéus, Göran Sahlberg, Hanna Wärlegård, Helle Klein, Joel Halldorf, Jonas Jonson, Kerstin Dillmar, KG Hammar, Kristina Nielsen-Jerneck, Lars Björklund, Lars Collmar, Lena Bergström, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Lisbeth Gustafsson, Liselotte J Andersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Maria Ottensten, Marie Tonkin Reda, Markus Leandersson, Niklas Piensoho, Owe Wikström, Peter Halldorf, Runar Eldebo, Teresa Callewaert, Tobias Elof Hadin, Tomas Sjödin, Ulrica Stigberg och Ylva Eggehorn.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 48. I dina händer : saliga visshet Jesus är min
  I dina händer : saliga visshet Jesus är min
  Beskrivning
  Eva Spångberg skrev ned en del av de samtal hon hade med Gud. Genom texterna förs läsaren in i Evas gudsgemenskap på ett mycket nära sätt.
  Förhoppningsvis kan det hjälpa någon att finna sin egen relation till Gud och fördjupa den.
  Eva skriver också om altartavlan som blev som en mönsterbild för hennes liv, om sitt sökande efter Jesus och om hur vissheten om hans trofasthet blir till bekännelsen: Jesus är Herre.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
 49. I goda händer : böner och meditationer
  I goda händer : böner och meditationer
  Beskrivning
  En liten bok med korta texter som utgår från bl.a. Lina Sandells Blott en dag. Boken innehåller texter till tröst och uppmuntran när livet är svårt, vid sjukdom eller sorg och författaren skriver med egna erfarenheter av svår sjukdom.
  65,00 kr
 50. I Guds närvaro : 30 dagar tillsammans med Broder Lorens
  I Guds närvaro : 30 dagar tillsammans med Broder Lorens
  Beskrivning
  Tillbringa 30 dagar tillsammans med en andlig vägledare. Hämta kraft och inspiration från Broder Lorens texter.

  Varje dag inleds med en text som ger dagen ett andligt fokus och som vill påminna dig om att du under hela dagen lever i Guds närhet. Sedan får du med dig en mening, en tanke, att reflektera över under dagen. Dagen avslutas med en text att meditera kring i stillhet.

  I Guds närvaro är en andlig resa som utgår ifrån Broder Lorens klassiska verk Att leva i Guds närvaro.

  Under 300 år har många människor tacksamt anammat Broder Lorens vishet; de som varit hänvisade till att söka uppfylla sin själs drömmar mitt i en ständig ström av uppgifter har fått hjälp av en enkel karmelit som var kock och sandalmakare.

  Upptäck hur Broder Lorens kan leda också dig mitt i det hektiska vardagslivet.
  120,00 kr
 51. I syndares ställe
  I syndares ställe
  Beskrivning
  Passionsandakter
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
  • Köp 50 för 22,50 kr/st
  • Köp 100 för 21,00 kr/st
 52. Ikonernas rosenkrans : rosenkransens mysterier - synliggjorda i ikoner
  Ikonernas rosenkrans : rosenkransens mysterier - synliggjorda i ikoner
  Beskrivning
  I denna bok leds läsaren in i rosenkransens mysterier med hjälp av tjugo vackra ikoner och texter ur Bibeln.
  70,00 kr
 53. Inför Guds ansikte - Bön och psalm för var dag
  Inför Guds ansikte - Bön och psalm för var dag
  Beskrivning
  Inför Guds ansikte är en bönbok med stor och lättläst stil. Den innehåller en bön och en psalm för var dag plus en bibelläsningsplan. Bönerna präglas av innerlighet och är hämtade ur kyrkans rika böneskatt. Då ber man inte ensam utan är tillsammans med människor från alla länder under alla tider.
  215,00 kr
 54. Inte långt borta
  Inte långt borta
  Beskrivning
  365 korta texter. En för varje dag under året. Det är andakter, reflektioner, dagboksanteckningar och en daglig bibeltext som anknyter till författarens egna ord. Psaltaren citeras ofta, och precis som där ryms också här ett brett spektrum av känslor och liv. Från det ljusaste ljusa till det nattsvarta. Texterna är personligt skrivna, som ett slags sökande efter en samtalspartner, med tanken att det djupt personliga ofta är allmänmänskligt. Förhoppningen är att läsaren ska finna en spegel i det skrivna och en möjlighet att låta både tystnad och ord gå från yta till djup, men ärendet är större än så: en inbjudan att dela livets viktigaste upptäckt: Gud är Inte långt borta – från någon enda av oss.

  Liselotte J Andersson är pastor i Equmeniakyrkan, själavårdare och förkunnare.

  • Köp 3 för 243,01 kr/st
  • Köp 10 för 229,50 kr/st
 55. Jabes bön : en okänd bibelhjälte, hans enkla bön, och hur den kan förvandla ditt liv
  Jabes bön : en okänd bibelhjälte, hans enkla bön, och hur den kan förvandla ditt liv
  Beskrivning
  En okänd bibelhjälte, hans enkla bön, och hur den kan förvandla ditt liv.

  O, att du sannerligen skulle välsigna mig och utvidga mitt område,och att din hand skulle vara med mig,och att du skulle bevara mig från det onda.
  50,00 kr
 56. Jag bryr mig om dig : tänker på dig med kärlek
  Jag bryr mig om dig : tänker på dig med kärlek
  Beskrivning
  Tänker på dig med kärlek. Tanken med den här lilla boken är att den ska påminna om speciella tankar och böner.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 57. Jag har dig kär
  Jag har dig kär
  Beskrivning
  Andaktsbok för årets alla dagar och en illustration för varje dag .
  Boken innehåller fyra dimensioner: bibeln, betraktelsen, bilden och bönen.
  Bokens titel är hämtad från Psaltaren 18:2 och Jesu dialog med Petrus från Johannesevangeliet 21.

  200,00 kr
  • Köp 3 för 283,50 kr/st
  • Köp 10 för 267,75 kr/st
 58. Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
  Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
  Beskrivning
  66 bibelandakter som kommit till i den ekumeniska kommuniteten i franska Taize. Innehåller även sånger från Taize
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 59. Jesus är vägen
  Jesus är vägen
  Beskrivning
  Korta betraktelser kring bibeltext.
  125,00 kr
 60. Jesus kallar : 365 andakter för ungdomar
  Jesus kallar : 365 andakter för ungdomar
  Beskrivning
  Vill du leva närmare Jesus? Skulle det inte vara bra att veta vilka planer Han har för dig … idag?
  Boken drar ditt hjärta närmare Herren på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt. Varje kort andakt – en för varje dag på året – bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig!

  Den bästsäljande författaren Sarah Young har berört mer än 10 miljoner människor genom hennes andaktsböcker. Hon inbjuder dig att läsa boken några minuter varje dag, så att du också kan lyssna som om…
  Jesus kallar på dig.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 61. Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet
  Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet
  Beskrivning
  Ny andaktsbok för hela året där varje dag är skriven som om Jesus själv talar till dig.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 62. Jesus lever
  Jesus lever
  Beskrivning
  Ett komplement till andaktsboken Jesus kallar på dig

  Upptäck universums mest fantastiska sanning: Jesus lever! Boken är skriven för att hjälpa dig möta den levande Frälsaren när du vandrar genom livets skiftande omständigheter. Jesus lever innehåller 180 andakter med fokus på Guds underbara kärlek för sina barn.
  Sarah Young visar vad Herren lagt på hennes hjärta när hon lyssnade och skrev. Varje kapitel betonar sanningen i bibelordet från Romarbrevet 8:38-39, att ingenting ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

  Sarah Youngs böcker har sålts i över 15 miljoner exemplar. De har hjälpt män och kvinnor över hela världen i deras längtan efter en mer nära relation till Kristus. Hon och hennes man har verkat som missionärer och grundat församlingar i Japan och Australien. De bor numera i USA.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 63. Jesus varje dag
  Jesus varje dag
  Beskrivning
  Såldes i över 1 miljon exemplar på bara några månader när den kom ut i USA och utnämndes officiellt till 2018 års bästa kristna bok!

  Stilla dig ett ögonblick och lyssna till Hans inbjudan. Jesus längtar efter att du ska vila i Hans närhet. Svårigheterna i livet kan ofta stjäla glädjen från våra hjärtan, men Jesus vill att vi ska uppleva Hans frid oavsett våra omständigheter.

  Jesus varje dag är en ny helårsandaktsbok som ger läsaren hopp och tillförsikt. Den är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig, på samma välkända och uppskattade sätt som Sarah Youngs tidigare böcker.

  Andakterna bygger på bibelord och nya, personliga reflektioner och kommer på ett innerligt sätt fördjupa din relation med Jesus – Han som möter dig där du är och som alltid älskar dig.

  Färgsidor och smidigt format med praktiskt läsband. VAD LÄSARNA TYCKER:
  • Jag har läst om Jesus kallar på dig flera gånger. Den nya andaktsboken är lika bra, den hjälper mig att starta dagen tillsammans med Jesus!

  • Den bästa andaktsboken! Jag upplever något från Herren att ta fasta på varje dag.

  • Lika fantastiskt bra som Jesus kallar på dig, fast med nya dagliga texter. Jag har alltid några extra exemplar hemma som jag kan dela med mig av

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 64. Jesusbönen
  Jesusbönen
  Beskrivning
  Den så kallade Jesusbönen är lika enkel som slitstark. De korta orden fäster blicken och hjärtat vid den Gud som har fäst sig vid människan: Herre Jesus Kristus, Guds son, förbarma dig över mig. Den är dessutom allmängiltig och kan användas av alla, från den frommaste eremit till den stressade nutidsmänni­skan. När vi väl lärt oss Jesusbönen och den blir ett med vårt eget liv bevaras den ständiga kontakten med Kristus. Att be denna bön är ett sätt att både delta i kyrkans liv och personligt övervintra i en andlig istid, den är ett sätt att förbli och vara kristen i en sekulariserad omgivning.

  Per­Olof Sjögrens klassiska bok tecknar denna böns väg från Palestina över Sinai och Ryssland till Västeuropa. Förfat­taren vill framför allt vägleda läsaren själv in i Jesusbönen. Peter Halldorf skriver i ett nyskrivet förord: »Det är glädjande att denna pärla ur svensk kristenhets andliga skattkammare nu ges ut på nytt. Mer än någonsin behöver vi klarsynt och nykter andlig vägledning som får hjärtat att glöda.«

  150,00 kr
 65. Just idag : 365 tankar för sinnesro
  Just idag : 365 tankar för sinnesro
  Beskrivning
  "Om du verkligen låter varma tankar av tro, hopp och kärlek sjunka in i ditt medvetande på morgonen så kommer de att påverka din dag."

  I sin nya bok, Just idag, har Olle Carlsson, präst i Svenska kyrkan, samlat 365 tankar för sinnesro. En kort text som avslutas med en fråga, för varje enskild dag under året. Det är personliga reflektioner som blir ett slags andliga övningar att inleda dagen med. Att ta en stund för meditation varje morgon blir en vana, till slut lika självklar som att borsta tänderna eller ta sin dagliga medicin. Tankarna ska ge oss kraft och möjlighet att påverka den enda tid vi verkligen har: nuet.
  Utkommer i slutet av oktober
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 66. Kallad vid namn : Bibelord för namnsdagen
  Kallad vid namn : Bibelord för namnsdagen
  Beskrivning
  En annorlunda namnsdagsbok med bibelord som hälsning på namnsdagen.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
 67. Käre Jesus : upplev Hans ljus i ditt liv
  Käre Jesus : upplev Hans ljus i ditt liv
  Beskrivning
  I boken Käre Jesus, visar Sarah Young hur du kan lära känna Jesus på ett djupare, mer personligt sätt när du låter Honom delta på alla områden i ditt liv.Varje kapitel är som en kort brevväxling där hon uttrycker sitt hjärtas innersta önskan och behov, tvivel, oro och kamp, saker vi alla brottas med i livet. Kapitlets andra del är skriven som om Jesus själv svarar på sitt kärleksfulla sätt genom att ge vägledning och uppmuntran, alltid med bibelordet som grund.Att uttrycka sina vardagliga bekymmer och djupaste längtan i form av en brevväxling, som Jesus svarade på genom att lägga ner ord, tankar och bibelversar i Sarah Youngs hjärta, hjälpte henne att komma närmare Gud. Inspireras, få nytt mod och låt Jesus tala med dig på samma sätt, när du dras in i Guds närhet genom dessa 120 brev.Sarah Youngs böcker har hjälpt män och kvinnor över hela världen i deras längtan efter en mer nära relation till Kristus. Hon och hennes man har verkat som missionärer och planterat församlingar i Japan och Australien. De är nu båda stationerade i Perth, Australien.
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 68. Kärlek
  Kärlek
  Beskrivning
  Tänkvärda ord om kärlek
  30,00 kr
 69. Kärlek- Ord ur Bibeln
  Kärlek- Ord ur Bibeln
  Beskrivning
  Bibelord om kärlek med bilder i ett litet häfte.
  • Köp 3 för 18,00 kr/st
  • Köp 10 för 17,00 kr/st
  • Köp 25 för 16,00 kr/st
  • Köp 50 för 15,00 kr/st
 70. Kärlekens språk - andaktsboken
  Kärlekens språk - andaktsboken
  Beskrivning
  Hur kommunicerar du kärlek? Människor uttrycker och tar emot kärlek på olika sätt . antingen det är tid tillsammans, bekräftande ord, gåvor, tjänster eller fysisk beröring.


  Det finns ingen bättre relationsexpert än dr Gary Chapman, författare till Upptäck kärlekens olika språk, för att visa hur man effektivt kommunicerar kärlek på ett äkta, omtänksamt sätt.
  Till varje dags andakt hör ett bibelställe, ett insiktsfullt budskap om hur man kommunicerar kärlek, och en bön.Tillbringa det här året med att komma närmre den du älskar.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 71. Korset Inspiration i vardagen
  Korset Inspiration i vardagen
  Beskrivning
  Korset. Det står i centrum för den kristna tron och är ett tecken på Guds kärlek och omsorg. En symbol för både död och evigt liv.
  Max Lucado har ofta återkommit till korsets betydelse i sina texter och i den här boken finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med enastående vackra fotografier. Låt den här boken fungera som en påminnelse om korsets betydelse för dig. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 72. Kraftkällor och viloplatser
  Kraftkällor och viloplatser
  Beskrivning
  Tio andakter, tänkta för samlingar med tonårsföräldrar. Andakterna förutsätter inte att den som lyssnar är troende, men delar funderingar kring utmaningar och ljuspunkter i livet som tonårsförälder och hur Gud är med oss i allt detta.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 73. Kristus - vårt liv
  Kristus - vårt liv
  Beskrivning
  Ny andaktsbok! Vacker presentbok med färgfoton på verje sida!

  Kristus - vårt liv. 31 kortandakter. Kärnfriska andakter som trots sitt lilla format både "avslöjar och befriar" på typiskt rosenianskt vis. Kristus - vårt liv har ett budskap till alla åldrar.

  Författare: C. O. Rosenius
  Översättning: från danska

  • Köp 3 för 114,75 kr/st
 74. Kungars kung
  Kungars kung
  Beskrivning
  Bibelord och illustrerade bilder.
  30,00 kr
 75. Kyssa spår : daglig läsning från den tidiga kristna kyrkan
  Kyssa spår : daglig läsning från den tidiga kristna kyrkan
  Beskrivning
  Kyssa spår, nu i mjukband Peter Halldorf har gjort ett urval av texter från den tidiga kyrkans andliga mästare, kyrkofäder och ökenfäder, att läsas dagligen under ett år. Innehållet gör sig bäst för långsam, meditativ läsning. Hur lät det när kyrkofäderna talade om Gud? Vad var det som fick tanken att svindlaoch hjärtan att glöda när man hörde dem? Hisnande andlig lyrik blandas med handfasta råd för vardagen. Gurkskörden och grälsjukan, samlivet och samvetet – här behandlas andligt och världsligt med samma självklarhet. Som själasörjare och vägvisare till Gud är fornkyrkans fäder och mödrar i hög grad levande.I denna andaktsbok låter Peter Halldorf oss möta arvet från den tidiga kristna kyrkan genom texter från bland andra: Augustinus, Origenes, Irenaeus, Gregorios av Nyssa, Hieronymus och Patrick av Irland.
  175,00 kr
 76. Längre in i bönens land
  Längre in i bönens land
  Beskrivning
  Att be är djupt mänskligt. Men som allt mänskligt längtar vi efter utveckling och fördjupning. Vi vill vidare, längre in, där luften är renare att andas och synerna är vackrare för våra ögon.

  På sitt sedvanliga enkla men samtidigt djuplodande sätt tar oss karmelitbrodern längre in i det landskap som både är en vandring med Gud men också en resa till honom. Vi får här en teologisk grund för bönen. Han delger oss vad han själv fått lära och vad andra medvandrare har förmedlat om vandringen längre in i bönens land.

  Vi saknar vår rätta position i tillvaron om vi inte har en relation till Gud. Bön är mer än att sitta stilla, delta i en gudstjänst eller att personligt samtala med Gud. Bön är en livshällning, en alltomfattande gemenskap med Gud.

  Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris, bland annat den mycket uppskattade andaktsboken I dag är Guds dag. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Wilfrid Stinissen avled i december 2013

  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 77. Längtan möter närvaro
  Längtan möter närvaro
  Beskrivning
  I en förändrad livssituation blir nya dimensioner i budskapet levande. Upplevelsen att budskapet, utan att ändras i grunden, tar olika gestalt delar jag med troende i alla tider. Evangeliet inkarneras, blir verkligt där jag befinner mig." Biskop Ragnar Persenius herdabrev utgår från en personlig tro som bär och genomsyrar livet. En förtröstan på att Gud längtar efter oss, och möter vår längtan. Författaren låter sin egen tro och kyrkans apostoliska tro förenas i texterna. Aktuella ämnen, debatter och händelser får mötas i bibeltexterna, och återspeglas i böner och tankar om relationen mellan Gud och människan. Den här varma och personligt skrivna boken har vuxit fram under Ragnar Persenius tolv biskopsår
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 78. Låt livet bära dig
  Låt livet bära dig
  Beskrivning
  Gud, min Fader. Du känner mig bättre än jag känner mig själv. Du vet allt om mitt liv, du känner mina glädjeämnen och sorger, mina misslyckanden och mina segrar. Du lämnar mig inte vind för våg, utan du leder och stöder. I din famn vågar jag hoppas att livet bär, att du bär mitt liv."
  150,00 kr
 79. Ledljus NY
  Ledljus NY
  Beskrivning
  Ofta kan det göra ont att komma in i Guds ljus. Ljuset avslöjar. Men samtidigt är det skönt att vara i ljuset. I Guds ljus får du nämligen också se hur mycket Gud tycker om dig. Du får se Jesus. Ljuset gör dig glad! Genom dessa dagliga ljusglimtar hoppas jag få ge dig en enkel vägledning för hur man ska leva rätt här i världen Egil Sjaastad är bibellärare på Fjellhaug skoler i Oslo
  195,00 kr
 80. Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
  Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
  Beskrivning
  Britt G. Hallqvists inflytande på kyrkan går inte att överskatta varken vad gäller den språkliga förnyelsen eller det teologiska innehållet. Lek och allvar innehåller trettio reflektioner om livet och tron där Caroline Krook utgår från Britt G. Hallqvists många böner och psalmer. Boken innehåller dessutom en längre inledning om Britt G. Hallqvists liv och livssyn.

  I inledningen beskriver Caroline Krook en av de saker hon uppskattar i Britt G. Hallqvists texter: »Britt G. Hallqvist ömmade för de små i världen, barn som far illa, de blyga och missförstådda, de upptäckarglada och livliga. I bönerna försöker hon enkelt och rättframt ge ord för en sökande tro och möjlighet för människor att identifiera sig i utsatta situationer

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 81. Lek sa Gud
  Lek sa Gud
  Beskrivning
  Denna bok är tänkt att ha med sig under årets dagar.Texter som utmanar, berör och får följa dig en vecka åt gången ibland med en tydlig koppling till kyrkoårets teman ibland mindre synlig. Likaså valet av bilder. Från självklart till det mer lekfulla. Lev dig in i berättelse och dialog, i text och bild. Ta olika roller. Använd dina sinnen. Låt läsandet bli en bön. Lyssna. Sök skatten.Lek sa Gud!
  100,00 kr
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 82. Levande vatten
  Levande vatten
  Beskrivning
  några meditationerav Peter Hornung, jesuitpater. Han predikar för nutidsmänniskan.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 83. Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
  Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
  Beskrivning
  Ingen bok har haft så stor betydelse i västerlandet som Bibeln. Likt ett kvarnhjul rör den sig genom vår kulturhistoria, som en ständig inspiratör och livstolkare.
  Den första översättningen till svenska kom 1541. Den andra 1917. Första advent 1999 utkommer den tredje officiella översättningen; ett arbete som påbörjades 1973 av Bibelkommissionen. Att Bibeln måste nyöversättas beror givetvis på att språket hela tiden utvecklas och förändras. Men också på att ny kunskap om Bibelns grundtexter tillförs kunskap som gör en ny översättning mer troget originalet.
  I Liksom regn och snö möter en mängd författare och teologer var sin bibeltext ur den nya, kommande Bibeln och ger sin personliga kommentar och tolkning av textens språkdräkt och betydelse.
  Varje bibeltext i boken har även en bildkommentar i färg av Andreas Berg, professor i illustration på Konstfack i Stockholm.

  Liksom regn och snö introducerar den största bokhändelsen i Sverige på många år nyöversättningen av Böckernas bok genom att vara en rik, spännande och tankeväckande vägvisare till den nya bibeltexten.


  Liksom regn och snö faller från himlen
  och inte vänder tillbaka dit
  utan vattnar jorden,
  får den att grönska och bära frukt,
  och ger säd att så och bröd att äta,
  så är det med ordet
  som kommer från min mun:
  det vänder inte fruktlöst tillbaka
  utan gör det jag vill
  och utför mitt uppdrag.
  Jes 55:10-11

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 84. Lilla brevariet
  Lilla brevariet
  Beskrivning
  Lilla breviariet är en liten »överlevnadsbok« att alltid ha med sig. Den innehåller en minitidegärd, med Psaltarpsalm och böner morgon och kväll för veckans dagar, psalmverser och några andliga råd som tål att upprepas alla dagar. Det är Martin Lönnebo som sammanställde denna lilla bok när han var biskop i Linköpings stift. Nu är det tusentals kristna som bär den med sig. En underbar gåva till alla anställda i församlingen eller andra
  • Köp 3 för 72,00 kr/st
  • Köp 10 för 68,00 kr/st
  • Köp 25 för 64,00 kr/st
  • Köp 50 för 60,00 kr/st
  • Köp 100 för 56,00 kr/st
 85. Lilla Ordet Tack
  Lilla Ordet Tack
  Beskrivning
  Tankar och bilder omkring ordetTack.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 86. Lilla Pilgrimsboken
  Lilla Pilgrimsboken
  Beskrivning
  Att pilgrimsvandra, alltså att vandra mot en helig plats eller för att söka livets mening, blir alltmer populärt. En fantastisk möjlighet för nutidens människor att vända sig inåt för att bättre kunna leva utåt.

  Lilla Pilgrimsboken kan bli din hjälp på vandringen. Den ger både praktisk vägledning och ett andligt förråd av böner, psalmer, bibelord och korta meningar att meditera över. Boken får lätt plats i fickan.
  Den nya upplagan av Lilla Pilgrimsboken har något större format och därmed ökad läsbarhet, justerat förord, nyskriven inledning med de sju nyckelorden, två mässor, samt uppdaterat

  • Köp 3 för 110,51 kr/st
 87. Lita på att det ljusnar
  Lita på att det ljusnar
  Beskrivning
  Jag har ett måtto för allt jag skriver: Att tala uppriktigt om livet och att alltid försöka tillföra en gnutta hopp. Aldrig det ena utan det andra. Uppriktigheten och hoppet förutsätter varandra och båda är en del av skrivarens ansvar. Att skriva för en så vid och mångskiftande läsekrets är en utmaning som osäkrar varje text, man vet aldrig var den landar, man vet inte hur läsarens liv ser ut när texten blir läst. Just där utmanas jag som mest, där finner jag mitt uppdrag särskilt viktigt: Att mötas i tillvarons mörker, och om det går, sätta ord på det svåra och tillsammans lita på att det ljusnar. Jag tänker ibland att det är hoppet som är min uppdragsgivare och ljuset den jag står ansvarig inför.

  Lita på att det ljusnar är Tomas tredje bok med krönikor och samlar 71 texter om livet och att möta tillvarons mörker med hoppet om att vi omges av goda krafter, tankar, blickar och sammanhang. Boken riktar ljuset på de högst ordinära saker och människor som omger oss och väcker tron på att vi själva kan få bli en plats av ljus och hopp och möjlighet för någon annan.

  Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

  Tomas är omåttligt populär och vi älskar honom! Hans Vinter- och Sommarprat ligger i topp på lyssnarfrekvens. Bibi Rödöö, programredaktör för P1 Vinterredaktion

  Tomas Sjödin har en enastående förmåga att på ett finstämt sätt ta med sina läsare på lärorika resor i tid och rum. Hans krönikor väcker alltid tankar och manar till reflektion. Det är dessutom ett rent nöje att samarbeta med en så klok och sympatisk människa som Tomas en av Göteborgs-Postens allra mest populära krönikörer under många år. Julle Lennartson, redaktör, Göteborg-Posten

  225,00 kr
 88. Liten fastebok för själen
  Liten fastebok för själen
  Beskrivning
  Liten fastebok för själen Gör dagens höga tempo att vi inte hittar fram till det goda hos oss själva och hos andra? Lägger kraven på oss människor bortom vårt eget jag? har vi någonsin så gott om tid att vi hinner begrunda våra behov och våra villkor? Ta chansen att göra kyrkans traditionella fasta till en eftertänksamhetens tid, en möjlighet till inre stillhet. Men Liten fastebok för själen presenteras en alternativ fasteform, tankefastan. Under fyrtio dagar ledsagas du genom sju veckoteman, hämtade från de latinska namnen på fastesöndagarna – översatta och tolkade till vår tid. Du kan välja antingen att fundera kring temat i stort eller att gå lite djupare in i det dag för dag. Som inspiration finns kortfattade tankar, uppmaningar och citat för varje fastedag. Och så det viktigaste: anteckningsutrymme för dina egna tankar. Bindningstyp Häftad, med illustrationer Antal sidor 28 Utgivningsår 2015
  • Köp 3 för 63,00 kr/st
  • Köp 10 för 59,50 kr/st
  • Köp 25 för 56,00 kr/st
  • Köp 50 för 52,50 kr/st
  • Köp 100 för 49,00 kr/st
 89. Livet är inte spikrakt
  Livet är inte spikrakt
  Beskrivning
  Livet är inte spikrakt innehåller 25 berättelser, som visar att livet inte alltid är så utstakat som vi ibland kan tro och att oavsett vad som händer så finns det en som älskar oss mer än vi anar. Till varje berättelse finns också ett bibelord och en bön.

  Boken fungerar som en andaktsbok för ungdomar (varför inte ge bort den som konfirmationspresent?), likaväl som en inspirationsbok för ledaren.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 90. Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
  Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
  Beskrivning
  Livet är inte svartvitt är den fristående uppföljaren till Livet är inte spikrakt. Precis som i föregångaren handlar det om 25 vardagsnära berättelser om tro, tvivel och allt det andra som människan brottas med. Här finns bland annat funderingar om vad som är det viktigaste i livet, om att våga vara sig själv, om att bli den man är, om bön och självmordstankar.

  Markus Leandersson, präst i Falkenberg, skriver på ett lättillgängligt sätt som passar såväl unga som äldre.

  Livet är inte svartvitt är en bok där gränsen mellan vad som är kristen tro och vad som är vanliga mänskliga funderingar inte är knivskarp. De två världarna vävs samman och gör att budskapet känns aktuellt och relevant.

  Boken fungerar lika bra att användas i den personliga andaktsläsningen som i grupper i kyrkan.
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 91. Livets ängel är med dig
  Livets ängel är med dig
  Beskrivning
  För många år sedan började jag leva som om dagen kom till mig bara för den här dagen, med timmarna som verktyg för att klara den, och när aftonen kommer får jag lägga ned verktygen, och avsluta dagens timmar
  Varje dag känns som ny.
  Varje dag har blivit ett steg på vägen. Livet blir som en resa, med hållplatser för varje dag och återblick över dagens händelser. Gud finns med på vägen oavsett hur dagen är. Varje dag blir som en förväntan, förundran och en dag att lära mig något om livets väg.

  Alla människor jag möter, lär mig så mycket om vägen och om mig själv. Jag har lärt mig älska vägen som den är. Jag vill tacka för alla möten av människor som visar mig sådant jag själv inte upptäcker, men får lära mig, genom samtal med dem.

  Varje ny dag formulerar jag som bön:
  Gud idag vill jag
  Vara
  Älska
  Leva
  Göra
  Lära
  För att lämna tillbaka, dagens timmar innan natten för att finna vila och ro. Genom boken vill jag delge vad änglarna visat mig på livets väg.

  195,00 kr
 92. Livsmod
  Livsmod
  20,00 kr
 93. Ljus för din dag
  Ljus för din dag
  Beskrivning
  Dagligt ljus - dagliga välsignelser!

  Varje morgon och varje kväll finns här en samling bibelord sammansatta kring ett bibliskt tema.
  275,00 kr
 94. Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
  Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
  Beskrivning
  Lugn och tillit innehåller tankefrön – texter för reflektion – med stillhet omkring. Tankefrön som rymmer vår tillit och vårt missmod, med utgångspunkt i nyskrivna psalmer med text av Kerstin Hesslefors Persson och tonsättning av Johan-Magnus Sjöberg. Ord och ton att reflektera över tillsammans och var för sig, att sjunga ensam eller gemensamt med andra. Noter finns inkluderade i slutet av boken.

  Till de första femton psalmerna finns två tankefrön. Den avslutande psalmen inleds med sändningstankar. De sammanlagt 31 tankefröna och 16 psalmerna kan på så sätt bli till andaktsstunder under en månad.

  Det finns en styrka i ord som blir till sång. Det finns djup i psalmen – eller som Augustinus, teolog och filosof, uttryckte det redan på 400-talet: Den som sjunger ber dubbelt

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 95. Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
  Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
  Beskrivning
  Texter för kyrkoårets olika tider och högtider, där de olika texterna visar hur man utifrån kvinnliga perspektiv kan tolka sina liv efter bibelns berättelser, hur man lever med bibelns människor, hur mönstret från Kristi liv tränger igenom ens egna liv och hur man kommer att tänka på Gud.
  75,00 kr
 96. Manna, sexton affirmationer
  Manna, sexton affirmationer
  Beskrivning
  Sexton positiva affirmationer i kombination med stämningsfulla bilder. Exempel: Jag är älskad, Jag har allt jag behöver, Jag släpper min oro, Jag ser tydligt vilken väg jag ska gå. Varje affirmation har direkt koppling till ett antal bibelord hämtade ur Levande Bibeln. Format A6, ringbunden med praktiskt bordsstöd.
  50,00 kr
 97. Mätta oss var morgon med din nåd : 75 betraktelser för kyrkoåret
  Mätta oss var morgon med din nåd : 75 betraktelser för kyrkoåret
  Beskrivning
  Mätta oss var morgon med din nåd innehåller 75 betraktelser, en till varje söndag och helgdag i kyrkoåret. Det gör boken till en fin följeslagare under ett års tid.

  Bland skribenterna finns Anders Piltz, Annika Spalde, Carl-Henric Jaktlund, Caroline Krook, Eva Brunne, Fredrik Modéus, Göran Larsson, Joel Halldorf, Kerstin Dillmar, KG Hammar, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Martin Modéus, Misha Jaksic, Niklas Piensoho, Owe Wikström, Patrik Hagman, Per Eckerdal, Sara Blom, Sven Hillert, Tommie Sewón och Urban Ringbäck.

  Betraktelserna har tidigare varit publicerade i Kyrkoårets gudstjänster 2014/15, 2015/16 och 2016/17.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 98. Med dig vill jag leva mina dagar
  Med dig vill jag leva mina dagar
  Beskrivning
  Med dig vill jag leva mina dagar är en andaktsbok för daglig läsning med utvalda texter ur Dietrich Bonhoeffers rika produktion. Här finns goda ord att bära med sig och bli buren av. En djup källa att ösa ur, morgon som kväll, för årets alla dagar.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
  • Köp 25 för 168,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 324

per sida
Fallande ordning

Måndag - Fredag 10-17

Lördagsstängt från 25/4 - 25/7

Kristi himmelfärds dag, stängt

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå