View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 409

per sida
Fallande ordning
  1. Idag är Guds dag
    Idag är Guds dag
    Beskrivning
    Ett ord för själen varje dag.

    En stund av bön och vishet på morgonen eller kvällen.

    I dag är Guds dag innehåller 365 texter en kort läsning för varje dag på året. Läsningen tar inte mer än ett par minuter i anspråk men kan fördjupa ditt förhållande till Gud och ge kraft och styrka för ett helt liv.

    Denna nu närmast klassiska andaktsbok kom ut för första gången 1994. Sedan dess har den varit till stöd för otaliga människor. Kanske kan den bli en hjälp även för dig.

    Syftet med andlig läsning är att den skall föra till bön och förändra våra liv. Detta nås bättre med enkla ord än med djupsinniga teologiska funderingar Det mesta av dagen lever vi i huvudet. Den lilla stunden andlig läsning kan hjälpa oss att leva lite mer i hjärtat. Wilfrid Stinissen i förordet

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  2. Ikonernas rosenkrans : rosenkransens mysterier - synliggjorda i ikoner
    Ikonernas rosenkrans : rosenkransens mysterier - synliggjorda i ikoner
    Beskrivning
    I denna bok leds läsaren in i rosenkransens mysterier med hjälp av tjugo vackra ikoner och texter ur Bibeln.
    70,00 kr
  3. Inre Bönen - Hjärtats kärleksbön
    Inre Bönen - Hjärtats kärleksbön
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  4. Inte långt borta : från någon enda av oss
    Inte långt borta : från någon enda av oss
    Beskrivning
    365 korta texter. En för varje dag under året. Det är andakter, reflektioner, dagboksanteckningar och en daglig bibeltext som anknyter till författarens egna ord. Psaltaren citeras ofta, och precis som där ryms också här ett brett spektrum av känslor och liv. Från det ljusaste ljusa till det nattsvarta. Texterna är personligt skrivna, som ett slags sökande efter en samtalspartner, med tanken att det djupt personliga ofta är allmänmänskligt. Förhoppningen är att läsaren ska finna en spegel i det skrivna och en möjlighet att låta både tystnad och ord gå från yta till djup, men ärendet är större än så: en inbjudan att dela livets viktigaste upptäckt: Gud är Inte långt borta – från någon enda av oss.

    Liselotte J Andersson är pastor i Equmeniakyrkan, själavårdare och förkunnare.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  5. Jabes bön : genombrott till ett välsignat liv
    Jabes bön : genombrott till ett välsignat liv
    Beskrivning
    Följ med Bruce Wilkinson på en upptäcksfärd genom en nästan okänd bibelhjältes bön. Du kommer att uppleva hur en daglig bön kan hjälpa dig att lämna det gamla bakom dig och bryta igenom till det liv det var menat att du skulle leva.
    100,00 kr
  6. Jag bryr mig om dig : tänker på dig med kärlek
    Jag bryr mig om dig : tänker på dig med kärlek
    Beskrivning
    Tänker på dig med kärlek. Tanken med den här lilla boken är att den ska påminna om speciella tankar och böner.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  7. Jag har dig kär
    Jag har dig kär
    Beskrivning
    Andaktsbok för årets alla dagar och en illustration för varje dag .
    Boken innehåller fyra dimensioner: bibeln, betraktelsen, bilden och bönen.
    Bokens titel är hämtad från Psaltaren 18:2 och Jesu dialog med Petrus från Johannesevangeliet 21.

    • Köp 3 för 283,50 kr/st
    • Köp 10 för 267,75 kr/st
  8. Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : dag för dag med The Message
    Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : dag för dag med The Message
    Beskrivning
    Trots att jag har läst Bibeln hela mitt liv så blev mötet med The Message på samma gång både drabbande och uppiggande. Ljuset faller från ett nytt håll. Det kanske låter ytligt, men det blev roligt att läsa Bibeln igen. The Message bjuder på allt annat än förenklingar det är rejält motstånd ibland och samtidigt väcker den hopp och tro. Jag tror att det är en kombination av språket, bilderna och det porlande berättandet som gör det. Man ser det man inte sett förut och man ser det man har sett förut så ofta att man inte lägger märke till det längre. Utifrån 365 citat och verser har jag låtit tanken flöda fritt i en kort reflexion för varje dag. Hopp, eftertanke och vägledning har varit mina ledord. Lite som att dra upp dragkedjan och titta ut genom öppningen till ett tält man slog upp i mörker.

    Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger. Han har skrivit ett tiotal böcker.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  9. Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
    Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
    Beskrivning
    66 bibelandakter som kommit till i den ekumeniska kommuniteten i franska Taize. Innehåller även sånger från Taize
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  10. Jesus är vägen
    Jesus är vägen
    Beskrivning
    Korta betraktelser kring bibeltext.
    125,00 kr
  11. Jesus kallar : 365 andakter för ungdomar
    Jesus kallar : 365 andakter för ungdomar
    Beskrivning
    Vill du leva närmare Jesus? Skulle det inte vara bra att veta vilka planer Han har för dig … idag?
    Boken drar ditt hjärta närmare Herren på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt. Varje kort andakt – en för varje dag på året – bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig!

    Den bästsäljande författaren Sarah Young har berört mer än 10 miljoner människor genom hennes andaktsböcker. Hon inbjuder dig att läsa boken några minuter varje dag, så att du också kan lyssna som om…
    Jesus kallar på dig.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  12. Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet
    Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet
    Beskrivning
    Ny andaktsbok för hela året där varje dag är skriven som om Jesus själv talar till dig.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  13. Jesus lever
    Jesus lever
    Beskrivning
    Ett komplement till andaktsboken Jesus kallar på dig

    Upptäck universums mest fantastiska sanning: Jesus lever! Boken är skriven för att hjälpa dig möta den levande Frälsaren när du vandrar genom livets skiftande omständigheter. Jesus lever innehåller 180 andakter med fokus på Guds underbara kärlek för sina barn.
    Sarah Young visar vad Herren lagt på hennes hjärta när hon lyssnade och skrev. Varje kapitel betonar sanningen i bibelordet från Romarbrevet 8:38-39, att ingenting ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

    Sarah Youngs böcker har sålts i över 15 miljoner exemplar. De har hjälpt män och kvinnor över hela världen i deras längtan efter en mer nära relation till Kristus. Hon och hennes man har verkat som missionärer och grundat församlingar i Japan och Australien. De bor numera i USA.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  14. Jesus lyssnar : 365 dagliga andaktsböner om frid, glädje och hopp
    Jesus lyssnar : 365 dagliga andaktsböner om frid, glädje och hopp
    Beskrivning
    Finns det något bättre än att under hela året få en daglig påminnelse om att Jesus lyssnar när du ber?

    Har du bett under många år men längtar efter förnyad biblisk inspiration? Vill du be ut Guds löften direkt från bibelordet? Går du igenom svåra tider? Är du ny i tron och inte är säker på hur du kan be? Vill du börja en ny, meningsfull andlig vana?

    Den nya andaktsboken är också en bönebok, där varje andakt är formad som en bön från ett hjärta som – tyst eller högt – uttrycker tacksamhet, glädje och kärlek. Varje andakt innehåller även bibelhänvisningar så att du enkelt kan läsa om Guds löften.

    Sarah Young tar dig med på en 365 dagar lång resa genom bibelbaserade böner som drar dig närmare Honom som älskar dig över allt annat.

    Med färgsidor och läsband.

    Sarah Young har skrivit några av världens mest lästa andaktsböcker som sålts i över 30 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  15. Jesusbönen
    Jesusbönen
    Beskrivning
    Den så kallade Jesusbönen är lika enkel som slitstark. De korta orden fäster blicken och hjärtat vid den Gud som har fäst sig vid människan: Herre Jesus Kristus, Guds son, förbarma dig över mig. Den är dessutom allmängiltig och kan användas av alla, från den frommaste eremit till den stressade nutidsmänni­skan. När vi väl lärt oss Jesusbönen och den blir ett med vårt eget liv bevaras den ständiga kontakten med Kristus. Att be denna bön är ett sätt att både delta i kyrkans liv och personligt övervintra i en andlig istid, den är ett sätt att förbli och vara kristen i en sekulariserad omgivning.

    Per­Olof Sjögrens klassiska bok tecknar denna böns väg från Palestina över Sinai och Ryssland till Västeuropa. Förfat­taren vill framför allt vägleda läsaren själv in i Jesusbönen. Peter Halldorf skriver i ett nyskrivet förord: »Det är glädjande att denna pärla ur svensk kristenhets andliga skattkammare nu ges ut på nytt. Mer än någonsin behöver vi klarsynt och nykter andlig vägledning som får hjärtat att glöda.«

    150,00 kr
  16. Jesusböner
    Jesusböner
    Beskrivning
    Evangeliet är en outsinlig inspirationskälla till bön", skriver Wilfrid Stinissen. "Jag menar inte i första hand att vi kan meditera över olika episoder ur evangeliet. Det är ju faktiskt många människor som inte kan det. Många, i vår tid kanske mer än förr, känner en dragning till en enklare bön, som befinner sig på gränsområdet mellan den meditativa (betraktande) och den rent kontemplativa bönen. Vid denna form av bön kan man få stor hjälp av böneord från evangeliet: ord som Jesus talar till oss -- vi lyssnar till honom, ord som vi talar till Jesus -- han lyssnar till oss, och ord som vi, tillsammans med Jesus, talar till Fadern -- då lyssnar Fadern till Jesus och till oss." Wilfrid Stinissen introducerar Jesusbönerna och ger starthjälp för bönen. Bilder av fotograf Magnus Aronson. Texten är från början ett kapitel i Wilfrid Stinissens bok Vandring till sanningen, som kom ut i nyutgåva 2007. Jesus-böner är en bön- och meditationsbok att använda och dela med sig av.
    75,00 kr
  17. Julen är här
    Julen är här
    Beskrivning
    Julkänsla i pappersformat! Julen är här innehåller noveller, dikter, betraktelser och reportage som ger olika perspektiv på vår mest älskade högtid.  

    Annette Haaland, författare till böckerna om pastor Viveka, bjuder på en nyskriven novell om ett julbord i kyrkan där allt blev fel men ändå rätt. Den amerikanske sångaren Andrew Peterson berättar om vad som fick honom att beskriva en allt annat än stilla natt i den moderna julsångsklassikern Labor of Love. Charlotte Frycklund, nätpräst och författare, fantiserar om vad hustrun till en av stjärntydarna kan ha funderat över under resan mot Betlehem. Diakonen Ebba Äverbrandt skriver om omsorg som motstånd. Och föddes Jesus verkligen i ett stall undrar Linda Alexandersson, teolog och författare.  

    Men boken lyfter inte bara fram det vackra och mysiga med julen. Maria Lundberg, diakon och barnmorska, berättar om utsatta kvinnor som föder barn i fattiga samhällen, för inte alla födslar slutar lyckligt. Och fader Issa, grekisk-ortodox präst i Betlehem, berättar om hur det är att vara präst i staden där Jesus föddes och om utmaningarna dagens kristna palestinier möter.  

    Dessutom finns även texter och dikter av bland andra Martin Modéus, Wilfrid Stinissen, Maria Küchen, Göran Sahlberg, Selma Lagerlöf, Hjalmar Gullberg, Vladimir Solovjov, Elizabeth Jennings och Atle Burman.  

    Tillsammans med dikter och julbetraktelser bildar texterna en mosaik som lyfter fram julens budskap: att mitt i vårt nattsvarta mörker kommer bud om en stor glädje. För oss är en frälsare född.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  18. Just idag : 365 tankar för sinnesro
    Just idag : 365 tankar för sinnesro
    Beskrivning
    "Om du verkligen låter varma tankar av tro, hopp och kärlek sjunka in i ditt medvetande på morgonen så kommer de att påverka din dag."

    I sin nya bok, Just idag, har Olle Carlsson, präst i Svenska kyrkan, samlat 365 tankar för sinnesro. En kort text som avslutas med en fråga, för varje enskild dag under året. Det är personliga reflektioner som blir ett slags andliga övningar att inleda dagen med. Att ta en stund för meditation varje morgon blir en vana, till slut lika självklar som att borsta tänderna eller ta sin dagliga medicin. Tankarna ska ge oss kraft och möjlighet att påverka den enda tid vi verkligen har: nuet.
    Utkommer i slutet av oktober
    • Köp 3 för 283,50 kr/st
    • Köp 10 för 267,75 kr/st
  19. Kaffestunder : inspirerande tankar om livets enkla sanningar
    Kaffestunder : inspirerande tankar om livets enkla sanningar
    Beskrivning
    Inspirerande tankar om livets enkla sanningar! Vi längtar alla efter gemenskap.Jag ber om att den här lilla boken ska ge dig några tillfredsställande ögonblick av gemenskap tillsammans med Fadern. Sätt dig i en fåtölj. Stäng av allt som pockar på din uppmärksamhet.Ta en ordentlig klunk och koppla av. Ta en kopp med mig!/Max Lucado
    100,00 kr
  20. Kallad vid namn : Bibelord för namnsdagen
    Kallad vid namn : Bibelord för namnsdagen
    Beskrivning
    En annorlunda namnsdagsbok med bibelord som hälsning på namnsdagen.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
  21. Kännetecken – böneband
    Kännetecken – böneband
    Beskrivning
    Tre enkla symboler som hjälp till bön i vardagen.

    Krubban är tecknet på Guds närvaro ibland oss: Jesus blev människa. Korset är tecknet på att Gud gett det yttersta för att befria oss från synden: Jesus gav sitt liv. Ringen är tecknet på att Gud välkomnar oss i det nya livet: Jesus uppstod från döden.

    Dessa tecken kan vi ta i vår hand när vi ber.

    Krubban, korset och ringen är gjorda i olivträ av en kristen palestinsk familj i Betlehem. Att be med dem i handen är på så vis också ett tecken på vår samhörighet med den världsvida kyrkan, inte minst våra bröder och systrar som lever under fattigdom, förtryck och religiös förföljelse.

    Ett böneband ingår vid köp av boken Kännetecken.

    100,00 kr
  22. Kännetecknens hemlighet : den dagliga bönens källor
    Kännetecknens hemlighet : den dagliga bönens källor
    Beskrivning
    Kännetecken introducerar sättet att be, genom bönebandet som medföljer och en kortfattad vägledning. Kännetecknens hemlighet är en teologisk fördjupning som hjälp till vidare reflektion. Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss? Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.

    Kännetecken gavs ut första gången 2013. Denna nyutgåva är lätt reviderad och innehållet uppdelat i två böcker – Kännetecken och Kännetecknens hemlighet.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  23. Käre Jesus : upplev Hans ljus i ditt liv
    Käre Jesus : upplev Hans ljus i ditt liv
    Beskrivning

    I boken Käre Jesus, visar Sarah Young hur du kan lära känna Jesus på ett djupare, mer personligt sätt när du låter Honom delta på alla områden i ditt liv.Varje kapitel är som en kort brevväxling där hon uttrycker sitt hjärtas innersta önskan och behov, tvivel, oro och kamp, saker vi alla brottas med i livet. Kapitlets andra del är skriven som om Jesus själv svarar på sitt kärleksfulla sätt genom att ge vägledning och uppmuntran, alltid med bibelordet som grund.Att uttrycka sina vardagliga bekymmer och djupaste längtan i form av en brevväxling, som Jesus svarade på genom att lägga ner ord, tankar och bibelversar i Sarah Youngs hjärta, hjälpte henne att komma närmare Gud. Inspireras, få nytt mod och låt Jesus tala med dig på samma sätt, när du dras in i Guds närhet genom dessa 120 brev.Sarah Youngs böcker har hjälpt män och kvinnor över hela världen i deras längtan efter en mer nära relation till Kristus. Hon och hennes man har verkat som missionärer och planterat församlingar i Japan och Australien. De är nu båda stationerade i Perth, Australien.

    200,00 kr
  24. Kärlek
    Kärlek
    Beskrivning
    Tänkvärda ord om kärlek
    30,00 kr
  25. Kärlek- Ord ur Bibeln
    Kärlek- Ord ur Bibeln
    Beskrivning
    Bibelord om kärlek med bilder i ett litet häfte.
    • Köp 3 för 18,00 kr/st
    • Köp 10 för 17,00 kr/st
    • Köp 25 för 16,00 kr/st
    • Köp 50 för 15,00 kr/st
  26. Kärlekens språk - andaktsboken
    Kärlekens språk - andaktsboken
    Beskrivning
    Hur kommunicerar du kärlek? Människor uttrycker och tar emot kärlek på olika sätt . antingen det är tid tillsammans, bekräftande ord, gåvor, tjänster eller fysisk beröring.


    Det finns ingen bättre relationsexpert än dr Gary Chapman, författare till Upptäck kärlekens olika språk, för att visa hur man effektivt kommunicerar kärlek på ett äkta, omtänksamt sätt.
    Till varje dags andakt hör ett bibelställe, ett insiktsfullt budskap om hur man kommunicerar kärlek, och en bön.Tillbringa det här året med att komma närmre den du älskar.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  27. Katolska kyrkans katekes
    Katolska kyrkans katekes
    Beskrivning
    I nytt, praktiskt och påkostat utförande.Katolska Kyrkans Katekes är den katolska kyrkans officiella sammanfattning av läran. Den är en i det närmaste outtömlig skatt för den som vill fördjupa sig i den kristna tron. Den sedan flera år efterlängtade nyutgåvan står i överensstämmelse med den normerande latinska utgåvan från 1997 som promulgerades av påven Johannes Paulus II.

    I denna tredje utgåva av den svenska översättningen har bokförlaget Catholica velat förena det vackra i praktutgåvan med det praktiska i pocketutgåvan. Detta har resulterat i en behändig volym tryckt på tunt papper med en smidig och vacker cabrapärm i vad vi på förlaget brukar kalla ?katekesrött?.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  28. Korset
    Korset
    Beskrivning
    Korset. Det står i centrum för den kristna tron och är ett tecken på Guds kärlek och omsorg. En symbol för både död och evigt liv.
    Max Lucado har ofta återkommit till korsets betydelse i sina texter och i den här boken finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med enastående vackra fotografier. Låt den här boken fungera som en påminnelse om korsets betydelse för dig. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  29. Kraftkällor och viloplatser
    Kraftkällor och viloplatser
    Beskrivning
    Tio andakter, tänkta för samlingar med tonårsföräldrar. Andakterna förutsätter inte att den som lyssnar är troende, men delar funderingar kring utmaningar och ljuspunkter i livet som tonårsförälder och hur Gud är med oss i allt detta.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  30. Kristus - vårt liv
    Kristus - vårt liv
    Beskrivning
    Ny andaktsbok! Vacker presentbok med färgfoton på verje sida!

    Kristus - vårt liv. 31 kortandakter. Kärnfriska andakter som trots sitt lilla format både "avslöjar och befriar" på typiskt rosenianskt vis. Kristus - vårt liv har ett budskap till alla åldrar.

    Författare: C. O. Rosenius
    Översättning: från danska

    • Köp 3 för 114,75 kr/st
  31. Kungars kung
    Kungars kung
    Beskrivning
    Bibelord och illustrerade bilder.
    30,00 kr
  32. Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Beskrivning
    Betraktelserna är skrivna av Anna Ardin, Björn Gusmark, Britta Hermansson, Carl Magnus Adrian, Charlotte Frycklund, Ebba Älverbrandt, Emma Audas, Erik Keijser, Göran Eidevall, Hedvig Åström, Johan Tyrberg, Judith Fagrell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Marie Tonkin, Martin Lind, Miriam Arrebäck, Patrik Hagman, Per Harling, Peter Halldorf, Samuel Rubenson, Susanne Dahl, Sven Hillert och Tobias Hadin.
    • Köp 10 för 195,00 kr/st
    • Köp 20 för 172,00 kr/st
  33. Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Beskrivning
    I Kyrkokalendern hittar du allt du behöver inför söndagens gudstjänst: introduktion till helgens tema och till bibeltexterna, gestaltning av kyrkorum, inspiration till förkunnelse och psalmval, fördjupande texter som följer kyrkoårets pedagogik. I Kyrkokalendern 2023-2024 är temat "Bygg upp Kristi kropp" (Efesierbrevet 4:12-13).

    För varje söndag och helgdag får du: • Introduktion till helgens tema • Introduktion till helgens bibeltexter • Förslag på kyrkorummets gestaltning • Förslag på aktiviteter till barnens gudstjänst • Psalmförslag och kör- och solosångsförslag • Reflekterande texter för predikoförberedelser och andakter • Fördjupande tematexter för studiecirklar och samtalsgrupper

    I Kyrkokalendern finns något för alla: • För vaktmästaren finns anvisningar för kyrkorummets gestaltning • För textläsaren finns introduktion till söndagens texter • För pedagogen finns tips på aktiviteter till barnens gudstjänst • För musikern finns psalmvalslistor och kör- och solosångsförslag • För prästen och diakonen finns inspiration till förkunnelse och fördjupande texter • För kyrk- och gudstjänstvärden finns introduktion till söndagen • För gudstjänstdeltagaren finns beskrivning av kyrkoårets högtider och kyrkoårets färger

    Förord skrivet av biskop Fredrik Modéus

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
    • Köp 50 för 142,50 kr/st
  34. Längre in i bönens land
    Längre in i bönens land
    Beskrivning
    Att be är djupt mänskligt. Men som allt mänskligt längtar vi efter utveckling och fördjupning. Vi vill vidare, längre in, där luften är renare att andas och synerna är vackrare för våra ögon.

    På sitt sedvanliga enkla men samtidigt djuplodande sätt tar oss karmelitbrodern längre in i det landskap som både är en vandring med Gud men också en resa till honom. Vi får här en teologisk grund för bönen. Han delger oss vad han själv fått lära och vad andra medvandrare har förmedlat om vandringen längre in i bönens land.

    Vi saknar vår rätta position i tillvaron om vi inte har en relation till Gud. Bön är mer än att sitta stilla, delta i en gudstjänst eller att personligt samtala med Gud. Bön är en livshällning, en alltomfattande gemenskap med Gud.

    Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris, bland annat den mycket uppskattade andaktsboken I dag är Guds dag. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Wilfrid Stinissen avled i december 2013

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  35. Längtan möter närvaro
    Längtan möter närvaro
    Beskrivning
    I en förändrad livssituation blir nya dimensioner i budskapet levande. Upplevelsen att budskapet, utan att ändras i grunden, tar olika gestalt delar jag med troende i alla tider. Evangeliet inkarneras, blir verkligt där jag befinner mig." Biskop Ragnar Persenius herdabrev utgår från en personlig tro som bär och genomsyrar livet. En förtröstan på att Gud längtar efter oss, och möter vår längtan. Författaren låter sin egen tro och kyrkans apostoliska tro förenas i texterna. Aktuella ämnen, debatter och händelser får mötas i bibeltexterna, och återspeglas i böner och tankar om relationen mellan Gud och människan. Den här varma och personligt skrivna boken har vuxit fram under Ragnar Persenius tolv biskopsår
    150,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  36. Längtan visar vägen : 365 texter för din inre hälsa
    Längtan visar vägen : 365 texter för din inre hälsa
    Beskrivning
    Längtan visar vägen är en reflektionsbok för ett helt år med en kort text att läsa varje dag och en lite längre introduktion vid månadsskiftena.Patricia Tudor-Sandahl ger varje månad ett tema: hopp, mod, förundran, tro, självinsikt, mening, gemenskap, balans, stillhet, val, andlighet och livsglädje.
    135,00 kr
  37. Låt ditt ansikte lysa över mig
    Låt ditt ansikte lysa över mig
    Beskrivning
    En enkel bönbok som också går på djupet!

    Låt ditt ansikte lysa över mig hjälper dig att be i 30 dagar med utgångspunkt i Psaltaren. Har du bara 1 minut? Be dagens psaltarvers flera gånger – boken ger tips på olika sätt att göra detta. Har du 5 minuter? Be psaltarversen och sedan med egna ord. Boken ger förslag på frågor att utgå från i bönen. Har du 15 minuter? Då kan du be psaltarversen, be med egna ord, lyssna på den föreslagna lovsången och avsluta med att läsa en reflektionstext.

    Invävt i boken finns också tio praktiska tips för att fördjupa sitt böneliv. Här får du till exempel veta hur en italiensk munk jämförde bön med vedträn, hur korstecknet kan bli en hel bön och vad bönetratten är för något.

    Låt ditt ansikte lysa över mig är skriven med unga vuxna i åtanke, och kan vara en fin present från församlingen. Men den passar även bra för vuxna, som vill ha en praktisk hjälp att fördjupa sitt böneliv.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  38. Låt livet bära dig
    Låt livet bära dig
    Beskrivning
    Gud, min Fader. Du känner mig bättre än jag känner mig själv. Du vet allt om mitt liv, du känner mina glädjeämnen och sorger, mina misslyckanden och mina segrar. Du lämnar mig inte vind för våg, utan du leder och stöder. I din famn vågar jag hoppas att livet bär, att du bär mitt liv."
    150,00 kr
  39. Ledljus
    Ledljus
    125,00 kr
  40. Ledljus
    Ledljus
    175,00 kr
  41. Ledljus NY
    Ledljus NY
    Beskrivning
    Ofta kan det göra ont att komma in i Guds ljus. Ljuset avslöjar. Men samtidigt är det skönt att vara i ljuset. I Guds ljus får du nämligen också se hur mycket Gud tycker om dig. Du får se Jesus. Ljuset gör dig glad! Genom dessa dagliga ljusglimtar hoppas jag få ge dig en enkel vägledning för hur man ska leva rätt här i världen Egil Sjaastad är bibellärare på Fjellhaug skoler i Oslop

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  42. Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
    Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
    Beskrivning
    Britt G. Hallqvists inflytande på kyrkan går inte att överskatta varken vad gäller den språkliga förnyelsen eller det teologiska innehållet. Lek och allvar innehåller trettio reflektioner om livet och tron där Caroline Krook utgår från Britt G. Hallqvists många böner och psalmer. Boken innehåller dessutom en längre inledning om Britt G. Hallqvists liv och livssyn.

    I inledningen beskriver Caroline Krook en av de saker hon uppskattar i Britt G. Hallqvists texter: »Britt G. Hallqvist ömmade för de små i världen, barn som far illa, de blyga och missförstådda, de upptäckarglada och livliga. I bönerna försöker hon enkelt och rättframt ge ord för en sökande tro och möjlighet för människor att identifiera sig i utsatta situationer

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  43. Levande vatten
    Levande vatten
    Beskrivning
    några meditationerav Peter Hornung, jesuitpater. Han predikar för nutidsmänniskan.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  44. Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
    Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
    Beskrivning
    Ingen bok har haft så stor betydelse i västerlandet som Bibeln. Likt ett kvarnhjul rör den sig genom vår kulturhistoria, som en ständig inspiratör och livstolkare.
    Den första översättningen till svenska kom 1541. Den andra 1917. Första advent 1999 utkommer den tredje officiella översättningen; ett arbete som påbörjades 1973 av Bibelkommissionen. Att Bibeln måste nyöversättas beror givetvis på att språket hela tiden utvecklas och förändras. Men också på att ny kunskap om Bibelns grundtexter tillförs kunskap som gör en ny översättning mer troget originalet.
    I Liksom regn och snö möter en mängd författare och teologer var sin bibeltext ur den nya, kommande Bibeln och ger sin personliga kommentar och tolkning av textens språkdräkt och betydelse.
    Varje bibeltext i boken har även en bildkommentar i färg av Andreas Berg, professor i illustration på Konstfack i Stockholm.

    Liksom regn och snö introducerar den största bokhändelsen i Sverige på många år nyöversättningen av Böckernas bok genom att vara en rik, spännande och tankeväckande vägvisare till den nya bibeltexten.


    Liksom regn och snö faller från himlen
    och inte vänder tillbaka dit
    utan vattnar jorden,
    får den att grönska och bära frukt,
    och ger säd att så och bröd att äta,
    så är det med ordet
    som kommer från min mun:
    det vänder inte fruktlöst tillbaka
    utan gör det jag vill
    och utför mitt uppdrag.
    Jes 55:10-11

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  45. Lilla brevariet
    Lilla brevariet
    Beskrivning
    Lilla breviariet är en liten »överlevnadsbok« att alltid ha med sig. Den innehåller en minitidegärd, med Psaltarpsalm och böner morgon och kväll för veckans dagar, psalmverser och några andliga råd som tål att upprepas alla dagar. Det är Martin Lönnebo som sammanställde denna lilla bok när han var biskop i Linköpings stift. Nu är det tusentals kristna som bär den med sig. En underbar gåva till alla anställda i församlingen eller andra
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  46. Liten fastebok för själen
    Liten fastebok för själen
    Beskrivning
    Liten fastebok för själen Gör dagens höga tempo att vi inte hittar fram till det goda hos oss själva och hos andra? Lägger kraven på oss människor bortom vårt eget jag? har vi någonsin så gott om tid att vi hinner begrunda våra behov och våra villkor? Ta chansen att göra kyrkans traditionella fasta till en eftertänksamhetens tid, en möjlighet till inre stillhet. Men Liten fastebok för själen presenteras en alternativ fasteform, tankefastan. Under fyrtio dagar ledsagas du genom sju veckoteman, hämtade från de latinska namnen på fastesöndagarna – översatta och tolkade till vår tid. Du kan välja antingen att fundera kring temat i stort eller att gå lite djupare in i det dag för dag. Som inspiration finns kortfattade tankar, uppmaningar och citat för varje fastedag. Och så det viktigaste: anteckningsutrymme för dina egna tankar. Bindningstyp Häftad, med illustrationer Antal sidor 28 Utgivningsår 2015
    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
    • Köp 50 för 52,50 kr/st
    • Köp 100 för 49,00 kr/st
  47. Livet - 100 dagars andaktsbok
    Livet - 100 dagars andaktsbok
    Beskrivning
    Undrar du någonsin om evangeliet verkligen är "goda nyheter" för ditt faktiska, vardagliga ofta svåra, ibland smärtsamma och oftast galna verkliga liv? Jodå, det är det. Men ibland behöver vi alla påminnas om att Guds trofasthet faktiskt följer oss, mitt i allt det där plågsamma, svåra och ibland också komiska som händer.

    I sin nya andaktsbok Livet, är det precis vad Lisa Harper gör: hon utforskar relevanta och befriande situationer i Bibeln som bevisar att Guds nåd är mer än nog, både i det stora och det lilla som sker i våra liv.

    Oavsett om vi möter personliga förluster, trauman, globala kriser eller helt enkelt har en dålig dag när vi inte får ordning på frisyren, räcker evangeliets kraft för att hantera vad som helst, så dyk ner i Livet och ta emot hopp för ditt eget!

    Lisa Harper är en inspirerande, dråplig kommunikatör, men också en genuin och verklighetsförankrad bibellärare som många tycker om att lyssna till, i verkligheten eller på någon av många radiooch tv-kanaler. Hon har en master i teologi från Covenant Seminary och doktorerar nu vid Denver Seminary. Hon har arbetat som predikant i trettio år och skrivit nitton böcker och bibelstudiematerial, men säger själv att hennes absolut största bedrift är att bli mamma till Missy (hennes adoptivdotter från Haiti)! De bor på en uperad liten gård söder om Nashville, Tennessee, där de gärna äter enorma mängder.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  48. Livet är inte spikrakt
    Livet är inte spikrakt
    Beskrivning
    Livet är inte spikrakt innehåller 25 berättelser, som visar att livet inte alltid är så utstakat som vi ibland kan tro och att oavsett vad som händer så finns det en som älskar oss mer än vi anar. Till varje berättelse finns också ett bibelord och en bön.

    Boken fungerar som en andaktsbok för ungdomar (varför inte ge bort den som konfirmationspresent?), likaväl som en inspirationsbok för ledaren.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  49. Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
    Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
    Beskrivning
    Livet är inte svartvitt är den fristående uppföljaren till Livet är inte spikrakt. Precis som i föregångaren handlar det om 25 vardagsnära berättelser om tro, tvivel och allt det andra som människan brottas med. Här finns bland annat funderingar om vad som är det viktigaste i livet, om att våga vara sig själv, om att bli den man är, om bön och självmordstankar.

    Markus Leandersson, präst i Falkenberg, skriver på ett lättillgängligt sätt som passar såväl unga som äldre.

    Livet är inte svartvitt är en bok där gränsen mellan vad som är kristen tro och vad som är vanliga mänskliga funderingar inte är knivskarp. De två världarna vävs samman och gör att budskapet känns aktuellt och relevant.

    Boken fungerar lika bra att användas i den personliga andaktsläsningen som i grupper i kyrkan.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  50. Livet inifrån
    Livet inifrån
    Beskrivning
    Livet inifrån är en bok som blivit till medan livet levts. Tankar som väckts i duschen på badhuset och tankar om skönheten i det trasiga. Ska vi förresten leva varje dag som om den vore den sista?

    Sara Ankarberg delar med sig av en samling korta och lite längre texter präglade av det kristna hoppet. En bok att återkomma till och umgås med, snarare än en bok att läsa ut.

    Ibland kan det kännas som att själen inte hänger med. Som att den släpar i ett rep flera meter bakom. Vänd dig då om och se var du var när du tappade den! Dra i repet och hiva in den! Vänta till själen kommit ikapp och be om ursäkt för att du sprang så fort!

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  51. Livets ängel är med dig
    Livets ängel är med dig
    Beskrivning
    För många år sedan började jag leva som om dagen kom till mig bara för den här dagen, med timmarna som verktyg för att klara den, och när aftonen kommer får jag lägga ned verktygen, och avsluta dagens timmar
    Varje dag känns som ny.
    Varje dag har blivit ett steg på vägen. Livet blir som en resa, med hållplatser för varje dag och återblick över dagens händelser. Gud finns med på vägen oavsett hur dagen är. Varje dag blir som en förväntan, förundran och en dag att lära mig något om livets väg.

    Alla människor jag möter, lär mig så mycket om vägen och om mig själv. Jag har lärt mig älska vägen som den är. Jag vill tacka för alla möten av människor som visar mig sådant jag själv inte upptäcker, men får lära mig, genom samtal med dem.

    Varje ny dag formulerar jag som bön:
    Gud idag vill jag
    Vara
    Älska
    Leva
    Göra
    Lära
    För att lämna tillbaka, dagens timmar innan natten för att finna vila och ro. Genom boken vill jag delge vad änglarna visat mig på livets väg.

    195,00 kr
  52. Livsmod
    Livsmod
    20,00 kr
  53. Ljuspunkter
    Ljuspunkter
    100,00 kr
  54. Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
    Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
    Beskrivning
    Lugn och tillit innehåller tankefrön – texter för reflektion – med stillhet omkring. Tankefrön som rymmer vår tillit och vårt missmod, med utgångspunkt i nyskrivna psalmer med text av Kerstin Hesslefors Persson och tonsättning av Johan-Magnus Sjöberg. Ord och ton att reflektera över tillsammans och var för sig, att sjunga ensam eller gemensamt med andra. Noter finns inkluderade i slutet av boken.

    Till de första femton psalmerna finns två tankefrön. Den avslutande psalmen inleds med sändningstankar. De sammanlagt 31 tankefröna och 16 psalmerna kan på så sätt bli till andaktsstunder under en månad.

    Det finns en styrka i ord som blir till sång. Det finns djup i psalmen – eller som Augustinus, teolog och filosof, uttryckte det redan på 400-talet: Den som sjunger ber dubbelt

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  55. Måla med oljefärg
    Måla med oljefärg
    Beskrivning
    Oljemåleri är en mångsidig måleriteknik. Du kan förändra målningen under arbetets gång, förfina former, nyanser och ytor, och du behöver inte vara orolig för att göra fel: misstag går att måla över. Det här är en grundbok där du lär dig måla i olja med hjälp av mer än 80 steg-för-steg-bilder och övningar i tekniker, komposition, perspektiv, ljus och skugga. 110 färgbilder.
    100,00 kr
  56. Målet i sikte
    Målet i sikte
    Beskrivning
    Vad har du för mål i livet? Resa jorden runt, vara lycklig eller kanske att sluta skjuta upp saker och ting?

    I bibeln liknar Paulus livet vid en tävling där vi alla behöver ha siktet inställt på det viktigaste målet: evigheten med Jesus.Ett mål och ett segerpris som är så mycket större och mäktigare än vi kan föreställa oss.

    Denna bok innehåller 70 olika andakter som lyfter fram Bibelns budskap på ett enkelt och tillgänglilgt sätt.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  57. Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
    Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
    Beskrivning
    Texter för kyrkoårets olika tider och högtider, där de olika texterna visar hur man utifrån kvinnliga perspektiv kan tolka sina liv efter bibelns berättelser, hur man lever med bibelns människor, hur mönstret från Kristi liv tränger igenom ens egna liv och hur man kommer att tänka på Gud.
    75,00 kr
  58. Med dig vill jag leva mina dagar
    Med dig vill jag leva mina dagar
    Beskrivning
    Med dig vill jag leva mina dagar är en andaktsbok för daglig läsning med utvalda texter ur Dietrich Bonhoeffers rika produktion. Här finns goda ord att bära med sig och bli buren av. En djup källa att ösa ur, morgon som kväll, för årets alla dagar.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  59. Med doft av salighet
    Med doft av salighet
    Beskrivning
    Med doft av salighet innehåller 31 betraktelser av Magnus Friedrich Roos i ny översättning av domprosten em. Hakon Långström. Magnus Friedrich Roos var präst och levde i Württemberg i sydvästra Tyskland på 1700-talet. Hans betraktelsebok Christliches Hausbuch, som utkom i Tyskland 1783, översattes till svenska 1847 genom Pro Fide et Christianismos försorg och gick ut i stora upplagor.

    Roos Betraktelser för morgon och afton, som boken kallas i senare upplagor, hör till det mest lästa av honom vid sidan av hans bönbok. Det finns en klar och innerlig ton, med himmelsperspektiv, i texterna. De ger en rik kunskap om Guds ord att ta till hjärtat och leva av i vardag och helg. Bibelord från såväl Gamla som Nya testamentet förklaras och tillämpas, och det är många bibelcitat i den löpande texten. Fokus ligger på vad treenig Gud gjort och vill göra och på hur vi ska leva i Jesu efterföljd. Förkunnelsen är i bästa mening enkel och innerlig.

    Roos kommer aldrig med en överlägsen attityd, trots sin stora lärdom, utan han skriver som till trossyskon.

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  60. Med evig kärlek 1
    Med evig kärlek 1
    Beskrivning
    Ett andaktshäfte i Alltid älskad- och Det är aldrig kört-stil. Häftet inne­håller tio korta andakter utifrån tio olika bibelord, samt förslag till ämnen att ta med i sin bön. Med evig kärlek är tänkt för den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker (eller som kanske inte ens läser så många böcker överhuvudtaget). Därför är de skrivna på ett lättillgängligt sätt, utan att för den skull banalisera innehållet. En utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare, frivillig­ledare och den som på ett enkelt sätt vill prova på att skapa egna andaktsstunder.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  61. Med evig kärlek 2
    Med evig kärlek 2
    Beskrivning
    En fortsättning på den nystartade Med evig kärlek-serien. Med evig kärlek 2 innehåller också korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivillig-ledare.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  62. Med evig kärlek 3
    Med evig kärlek 3
    Beskrivning
    Med evig kärlek 3 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  63. Med evig kärlek 4
    Med evig kärlek 4
    Beskrivning
    Med evig kärlek 4 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den .nykristne. eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  64. Med evig kärlek : samlingsvolym
    Med evig kärlek : samlingsvolym
    Beskrivning
    50 lättlästa men innehållsrika andakter. Varje andakt avslutas med .Tankar inför bönen., där läsaren får del av frågor som hjälper till med funderingar att ta med sig in i bönen.Samlingsvolymen innehåller samtliga berättelser ur de fyra tidigare utgivna häftena, samt tio nya texter.
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  65. Med Gud lever vi utan Gud
    Med Gud lever vi utan Gud
    Beskrivning
    Under sitt blott trettionioåriga liv hann den tyske prästen och motståndskämpen Dietrich Bonhoeffer göra så starkt avtryck att han i dag, drygt sjuttio år efter sin död, är en av världens mest kända teologer.

    Martin Lind upptäckte Bonhoeffer första gången som nittonåring och har sedan dess återkommit till hans texter varje år. I Med Gud lever vi utan Gud tar Martin Lind avstamp i Bonhoeffers texter och delar tankar som inspirerats av dessa. Och hittar en gemensam klangbotten i texter som präglas av dödens närhet.

    Med Gud lever vi utan Gud innehåller trettio reflektioner samt en längre inledning om Bonhoeffers liv och teologi. Boken är en utmärkt följeslagare med daglig läsning under en månads tid.

    Martin Lind är biskop i den lutherska kyrkan i Storbritannien och biskop emeritus inom Svenska kyrkan

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  66. Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Beskrivning
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt

    Kan man möta Jesus på en Finlandsfärja? Predikar lingon? Vad har en ko att lära oss om Gud? Detta och mycket mer får du läsa om i den här andaktsboken med femtio vardagsnära betraktelser, som passar lika bra för konfirmanderna som på äldreboendet, och det egna nattduksbordet.

    En bok med doft av mylla, där reflektioner kring livet och tron får växa. En bok för vanliga människor, sådana som Jesus mötte när han trampade grusvägarna fram, och sådana som du och jag.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  67. Med tomma händer : böner i väntetider
    Med tomma händer : böner i väntetider
    Beskrivning
    Med tomma händer innehåller böner i förberedelsetider eller väntetider: från advent till jul, fastetiden fram till påsk och dagarna mellan Kristi himmelsfärd och pingst. Med hopp om att bönerna kan sätta ord på din egen bön och samtidigt hjälpa dig att förankra din andlighet i kyrkans år. Ylva Eggehorn säger om boken: ”Enkla och jordnära skriver sig Ulla Källs böner in i mig. Att läsa dem, att be dem är som att lyssna till Ullas gitarrspel. Hon har en sådan omsorg om varje ton, som om den vore den enda. Också här fi nns mycket rymd kring varje ord och ingen brådska. Kanske det som verkligen ger mig vad jag behöver är att få lägga av allt det som jag inte behöver och vända mig mot Källan som sorlar under is och bråte varje dag i mitt liv.”
    255,00 kr
  68. Min andakt
    Min andakt
    Beskrivning
    Andakter skrivna av elever på Johannelunds teol. inst. Innehåller ca 70 helgandakter
    50,00 kr
  69. Min bön
    Min bön
    Beskrivning
    Bönboken följer kalenderåret dag för dag. Januari har byggts upp som en kort böneskola, medan de föjande månadernas böner hämtar sin inspiration från Gamla och Nya testamentet. I texterna för oktober och november bygger föfattaren på sin populära men numera slutsålda katekesförklaring Innantill. Slutligen blickar bönerna för december fram mot advents- och jultidens tematik och den stora glädje som får prägla oss året om. Erik Vikström är biskop emeritius i Borgå stift och författare till ett flertal böcker, bland annat andaktsboken För Dig.
    185,00 kr
  70. Min kärlek till dig! : goda tankar till någon speciell
    Min kärlek till dig! : goda tankar till någon speciell
    Beskrivning
    Goda tankar till någon speciell. Tanken med denna lilla bok är att den ska påminna om att jag tänker på någon alldeles speciell.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  71. Min själ blir aldrig jord
    Min själ blir aldrig jord
    Beskrivning
    Få har som Atle Burman fått sprida så mycket hopp och förtröstan med sina ord. Genom sina dikter förmedlar han en glädje över livet här och nu . och samtidigt en bortanförlängtan till det land där vi hör hemma. Både den minsta blomman och den storslagna, stjärnklara himlen blir i Atle Burmans dikter en påminnelse om skaparens kärlek. I Min själ blir aldrig jord finns 230 av Atle Burmans dikter samlade. De är tematiskt ordnade, så att det blir enkelt att hitta en dikt för varje tillfälle.
    • Köp 3 för 337,50 kr/st
    • Köp 10 för 318,75 kr/st
  72. Min vän är min och jag är hans
    Min vän är min och jag är hans
    Beskrivning
    ATT FÅ LYSSNA TILL HERREN och samtala med Honom är en gåva. Varje dag finns nåden för oss att ta vara på ett samtal med Honom. Undret kan hända: Han blir min vän och jag blir Hans! En livslång vänskap med Herren är en Livets nödvändighet!
    Min vän är min och jag är Hans är en andaktbok för hela året. I boken finns också ett särskilt kapitel som handlar om bönen. Därefter följer en hel bönbok med böner för varje söndag och för olika tillfällen i livet. Dessutom böner till alla psalmer i Psaltaren för att inspirera till bön med Psaltarens egna ord.
    230,00 kr
  73. Minutbibeln
    Minutbibeln
    125,00 kr
  74. Minutbibeln
    Minutbibeln
    Beskrivning
    På ett sätt är Bibeln en helt överkomlig bok. Huvudpoängen i Bibeln är så lättfattlig att vem som helst kan få tag i den. Den handlar om Jesus. Den handlar om dig. Den handlar om möjligheten att komma ut ur detta livet levande. På ett annat sätt är Bibeln en ganska oöverkomlig bok. Den pratar om stora och komplicerade saker, och den säger det med ord som i bästa fall var vanliga för flera tusen år sedan, i kulturer mycket olika vår egen. Minutbibeln är skriven för att det ska bli enklare att få till bibelläsningen." Knut Tveitereids sätt att lägga upp en bibelläsningsplan -- med en text som tar ungefär en minut att läsa varje dag, en reflektion, faktaruta eller fråga till och tips om mer läsning -- har hjälpt många, många konfirmander, studenter och vuxna igång. Bara i Sverige har Minutbibeln tryckts tio gånger. Nu har den fått ett nytt utseende. Innehållet är precis detsamma! Bibeltexterna är hämtade ur Bibel 2000. Sagt om Minutbibeln: Minutbibeln känns lättillgänglig och inbjuder till att fördjupa sig i Guds ord och i sin egen personliga relation till Gud. Den erbjuder ett roligt, nytt och enkelt sätt att närma sig världens viktigaste bok oavsett om det är för första eller hundrade gången. -- Josefine Arenius Minutbibeln är ett enkelt sätt att börja läsa Bibeln. (...) Jag kan rekommendera den varmt till ungdomar som börjat tro och vill gå vidare. -- Mikael Hansson, Korsväg [Bibelavsnitten] grep snabbt tag i mitt sinne. De var väl valda och i tiden. Tillämpningarna och frågorna kändes äkta och klev rakt in i min värld. -- Roger Arnfjell, Junia
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  75. Minutböner
    Minutböner
    Beskrivning
    Ta en minut och tala med Honom.Du får en möjlighet att lägga fram dina behovoch glädjeämnen inför Gud.
    75,00 kr
  76. Mirakler : en veckoandaktsbok för hela året
    Mirakler : en veckoandaktsbok för hela året
    Beskrivning
    En veckoandaktsbok för hela året Livets resa kan bli svår. Besvikelser och tvivel kan skymma ljuset från Guds kärlek. Men Gud verkar mitt ibland oss. Han helar de som har ett brustet hjärta, ger hopp till den som saknar livsmod och ger nytt liv till dem som söker Honom. I den här inspirerande veckoläsningen bjuder Karen Kingsbury på sanna händelser och exempel på Guds mäktiga kärlek och omsorg. Varje kapitel innehåller en berättelse ur verkliga livet – utvald för dess upplyftande budskap! Tillsammans med passande bibelord kommer boken att uppmuntra dig under livets alla omständigheter. Dessa berättelser ger dig motivation och möjligheter att börja varje vecka med en förnyad tro på Guds möjligheter mitt i din vardag.
    135,00 kr
  77. Mitt liv i dina händer : en annorlunda och kreativ andaktsbok
    Mitt liv i dina händer : en annorlunda och kreativ andaktsbok
    Beskrivning
    Vi alla har saker som vi kämpar med. Livet är inte alltid en dans på rosor. Vi kommer att få våra törnar och ibland trasslar det till sig rejält. Vem ser och känner mig på djupet? Finns det någon som förstår hur jag har det? Är jag älskad som jag är?

    Gud inbjuder oss att gå i närkamp med honom istället för att själva brottas med livets alla utmaningar och försöka lösa dem på egen hand. Om jag lyfter upp mitt hjärta i bön inför Gud vill han möta mig och ge mig sin frid.

    I denna annorlunda och kreativa andaktsbok kan du bläddra fram och tillbaka lite som du känner för. Du kan stanna upp och titta på de vackra bilderna i fyrfärg av Signe Flink, läsa en dikt eller en andakt av Lina Hansson, få med dig ett ord från Bibeln och kanske slå upp det och läsa mer i sitt sammanhang. Några av dikterna har blivit tonsatta av Fredrik Hermansson och vill du kan du plocka fram gitarren och sjunga också.

    Mitt liv i dina händer slår an en helhetstanke där varje del av hjärtat kan mötas - i en bild, ett bibelord, en sång eller en andakt. Signe Flink som målat de otroligt vackra bilderna i boken. Hon började måla på ett nytt sätt efter att Jesus rört vid hennes liv och helade henne från många själsliga sår och bördor. Hennes konst är djupt berörande och talar till hjärtat. Se gärna hennes facebooksida: Signe Flink - art.

    Lina Hansson bor på en gård ute på landet med sin man och deras tre barn. Hon är en förskollärare och bokslukare som inspireras av naturen, möten med människor, samspelet med hennes barn och livets växlingar. Mitt liv i dina händer är hennes första bok.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  78. Möten längs vägen
    Möten längs vägen
    Beskrivning
    Vägmärken stöter vi på varje dag, men tänk om de kan förmedla mer än bara trafikinformation. Om de faktiskt kan vara glimtar av Guds närvaro på vår väg genom livet. I Möten längs vägen använder Maria Hanner vägmärkenas stilistiska enkelhet som utgångspunkt för 40 reflektioner kring vår relation till Gud, varandra och oss själva. Skylten »Övergångsställe« säger att vi är inneslutna av en treenig Gud, »Livsfarlig ledning« utmanar oss att våga gå dit Gud vill och märket för betalstation vittnar om den som en gång för alla betalat priset för vägen till frälsning.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  79. När det hettar till
    När det hettar till
    Beskrivning
    Den här boken vill hjälpa läsaren att ta fram de positiva aspekterna av ilska och hitta ett bekvämt sätt att leva tillsammans med vårt ibland vresiga jag!
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  80. När Gud försvinner
    När Gud försvinner
    Beskrivning
    I När Gud försvinner berättar Erling Rimehaug om sin upplevelse av att plötsligt befinna sig i ett andligt mörker.

    »En dag slukades jag av natten. Den låter sig egentligen inte beskrivas. Ändå vill jag försöka berätta om den. En del av oss har ömma punkter, ställen där vi saknar försvar, områden där vi har blivit slagna utan att vi kanske minns det. Plötsligt träffar slaget oss där vi inte har något att sätta emot. Och så är natten där och slukar oss, och vi är hjälplösa.

    Det är då vi skulle behöva Gud. Men en del av oss får vara med om att Gud försvinner just då när vi behöver honom som bäst. Det är detta jag kallar själens mörkaste natt.

    Det allra mörkaste mörkret i själens natt infaller när Guds frånvaro får oss att förstå hur djupt vi älskar honom, samtidigt som vi inte längre tror att han älskar oss.

    Jag har inga goda råd om hur du ska ta dig ur mörkret. Utgången får vi treva oss fram till på egen hand. Jag har bara tänkt berätta hur det är att vara där.«

    Erling Rimehaug (född 1947) är författare och redaktör på norska tidningen Vårt Land

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  81. När sorgen värker
    När sorgen värker
    Beskrivning
    Att sörja är att älska utan att hitta hem. Sorgen är inget tillstånd, snarare en fysisk åkomma. Livet kastas omkull, är inte som vanligt. I sorgen brottas vi med saknaden. Vi hade inte saknat om vi inte hade älskat. Sakna och älska hör tätt ihop. Vi får tillåta oss att sakna och fortsätta att älska i våra hjärtan. När sorgen värker är böner för dagar och nätter fyllda av sorg och saknad. Böner att vila i och hämta kraft ifrån på vägen vidare.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  82. Närkontakt med Gud : handbok att möta det himmelska
    Närkontakt med Gud : handbok att möta det himmelska
    Beskrivning
    Även om det vore önskvärt så meddelar sig Gud inte som en dånande röst ur skyarna, inte ens att Gud skriver med eldskrift på himlavalvet. Inte för att det kan uteslutas, om så skulle ske är det sällsynt, ytterst sällsynt.Men likväl, Gud är en kontaktsökare av stora mått, som ständigt gör sig hörd i det finstilta, himmelens försynta viskningar som överraskar, oroar och gläder.I 170 olika småberättelser skildrar boken hur Gud uppenbarar sig i vardagen. För den Gudstroende såväl som för tvivlaren är berättelserna en handledning i att upptäcka Guds sätt att kommunicera.
    100,00 kr
  83. Närmare Guds hjärta
    Närmare Guds hjärta
    Beskrivning
    I den här boken möter vi några av den kristna trons främsta andliga gestalter. Här får de själva ordet och kan tala till oss över århundradena. Författaren Bernard Bangley har använt sig av den enorma skatt av andliga klassiker som spänner över sekler av kristen erfarenhet och insikt. Han skriver: ”Vad jag har gjort är att jag har parafraserat dessa skrifter till ett klart, enkelt, modernt språk. Jag har gjort styckena tillgängliga för människor som annars kunde ha kört fast i originaltexterna. Jag har kortat ned meningar och uttryckt författarnas tankar med hjälp av ett vardagligt men ändå värdigt språk. Det finns ett stycke för var och en av årets dagar. Styckena är avsedda för enskild andakt.”

    Det finns en klar samstämmighet bland alla kristna traditioners andliga vägledare om att det är nyttigt, ja, kanske nödvändigt, för en kristen att umgås med systrar och bröder som gått före oss på vårt livs pilgrimsvandring.

    ”Vi blir som den vi älskar”, sa heliga Birgitta. Tillsammans med en sky av vittnen inbjuds vi genom denna bok att närma oss Guds hjärta.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  84. Närvarons sakrament : 25 texter om det heliga mitt ibland oss
    Närvarons sakrament : 25 texter om det heliga mitt ibland oss
    Beskrivning
    25 texter om det heliga mitt ibland oss.

    Andaktsbok för vuxna.

    Det heliga finns mitt ibland oss. Mitt i vår vardag, mitt i vår värld. Ibland bara som en aning – ibland drabbar det med full kraft.

    Närvarons sakrament innehåller 25 texter som passar bra till andakt och reflektion. Texterna tar avstamp i kyrkoåret och ger nya insikter om välkända teman. De väver samman berättelsen om Jesus med berättelserna om oss. Jesus är Närvarons sakrament, den som gör Gud synlig och påtaglig. I mötet med honom kan det heliga få färg och gestalt.

    Fredrik Ivarsson är kyrkoherde i Varbergs församling

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  85. Natt och dag : ord för årets alla dagar
    Natt och dag : ord för årets alla dagar
    Beskrivning

    Natt och dag är en bok för daglig reflektion och andakt under ett helt år. Texterna spänner över olika genrer, allt från bön och lyrik till krönikans form, reflektioner och iakttagelser. Ylva Eggehorn har valt texter från olika perioder av sitt författarskap och varvat det med nyskrivet material. Texternas tematik följer årets gång.

    325,00 kr
  86. Naturens katedral : meditationsbok
    Naturens katedral : meditationsbok
    Beskrivning
    Boken innehåller 50 naturmeditationer skrivna av pilgrimsprästen Hans-Erik Lindström. Här får vi bland annat möta en vanlig brännässla som lär oss om tillgänglighet, en förrädisk myr om ledarskap, en guldgul maskros om växtkraft och måsen som vill uppmuntra oss till större bekymmerslöshet.

    Naturen är en bild- och ljudbok som lär människan om livet. Vi får gå i dess specialklass och förstå mer om oss själva. Och Gud.

    Säger Författaren Hans-Erik Lindström som tidigare har gett ut ett 20-tal böcker. Som Sveriges första pilgrimspräst har han också varit med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena.

    En bok för sommarvandrare, vägkyrkor och andra sommarsamlingar.

    Svartvita illustrationer av Anna Lindström

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  87. Ni är mina vänner
    Ni är mina vänner
    Beskrivning
    En andaktsbok.

    Som kan läsas i olika samlingar. Eller vid sängkanten. Som kan kluras och funderas på. Eller bara läsas rakt upp och ner. En andaktsbok för barn helt enkelt.

    Jesus sa: Ni är mina vänner , och ni ska älska varandra . Den här andaktsboken handlar om vänner hur vi ska vara bra vänner till varandra, och hur vi som är Jesu vänner kan älska varandra. Vi får följa olika barn och olika dilemman som de ställs inför. Varje andakt är fristående och utgår ifrån ett bibelord. Ni är mina vänner innehåller 20 andakter med tillhörande böner och frågor. Boken är en hjälp för alla som håller i andakter för barn.

    Sofia Häggmyr har efter sin socionomexamen arbetat som barn- och ungdomsledare i Löddebygdens församling. Hon bor tillsammans med sin man i Lund och är blivande diakon i Lunds stift. Att skriva har alltid varit ett av hennes stora intressen, och detta är hennes första bok.

    185,00 kr
  88. Nya evangeliepostillan
    Nya evangeliepostillan
    Beskrivning
    Andakter som följer kyrkoåret
    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 409

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå