View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 378

per sida
Fallande ordning
 1. De fann vägen
  De fann vägen
  Beskrivning
  Möt människor som har följt sin inre kompass och gjort en rejäl kursändring i livet. För en del är det kontrakurs, för andra går det mjukare. Men gemensamt för alla är att värden som närhet till naturen, ren mat, en hållbar livsstil, att få följa sin tro, utöva sin konst är viktigare än pengar, konsumism och karriär. Svante var fiskare och sjöman, men när han fick se Greenpeace i arbete sade han till sig själv: ”Sånt där vill jag göra!” Han rodde gummibåt framför valharpuner i Berings hav, han kämpade mot franska kärnvapenprov i Moruroa-atollen. Han ledde ockupationen av Vattenfalls huvudkontor i Stockholm 2010. Carina och Erland var sjökaptener. Båda tänkte när de stod på kommandobryggan: ”Varför står jag här?” De har en stark känsla av att samhället är inne på en ohållbar kurs. Nu driver de det ekologiska småbruket Olivia norr om Herrljunga. Stefan var en flygtokig Göteborgskille som ville bli pilot. Men han kom i kris, mötte Gud, blev franciskanmunk. ”Gud finns! Men då vill jag leva för honom!” Gabriella hade i mer än tio år tävlat internationellt som utförsåkare på terrängcykel. När det var dags att sluta, byggde hon en timmerstuga utan el och rinnande vatten i skogen. Där lever nu hon och hennes man Niklas mycket enkelt på ströjobb och vad deras odlingar och smådjur ger. Vi fann dessa och fler till alldeles nära, runt omkring oss. De är uppfriskande och roliga. De är utmanande. De kan inspirera oss till att se vad som är viktigt i livet. De visar mot möjliga sätt att leva i en värld med miljö- och klimatkris.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 2. Den enkla vägen till helighet : en bok om Thérèse av Lisieux
  Den enkla vägen till helighet : en bok om Thérèse av Lisieux
  Beskrivning
  Thérèse är en ung fransyska som tidigt har en märklig erfarenhet av Gud. Den kännetecknas av en djup kärlek till Jesus något som utmärker hela hennes liv och andlighet. Vid femton års ålder träder hon in i karmelitklostret i Lisieux. Hon drabbas sedan av svår sjukdom och dör endast 24 år gammal. Hundra år efter sin död utnämns Thérèse till kyrkolärare inom Katolska kyrkan. I Den enkla vägen till helighet skildrar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen hennes liv, kallelse, mystik och teologi.

  Thérèse framstår som en av karmelittraditionens mest fascinerande personer. Mycket ung och helt utan officiell skolning bär unga Thérèse på en fromhet och mystik som är av säregen art. Hennes väg till helighet är den raka och enkla vägen, och hon har ett speciellt bidrag att ge till dagens kristenhet: hon lär oss något om bråddjupen hos Gud och glädjen i att vara liten och tomhänt inför Gud. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 3. Den evangeliska Mariavägen till enhet: En studie av Paulina Mariadotters sp
  Den evangeliska Mariavägen till enhet: En studie av Paulina Mariadotters sp
  Beskrivning
  Evangeliska ordenssystrar har funnits i Norden i över femtio år. Trots det är ordensliv för de flesta ett okänt fenomen. Denna avhandling behandlar framväxten av evangeliskt ordensliv så som det kommer till uttryck i kongregationen Mariadöttrarna av den Evangeliska Mariavägen. Den fokuserar på grundarinnan Paulina Mariadotters spiritualitet som kännetecknas av en levande erfarenhet av Jesus och Maria. Signifikansen av mystik och profetisk erfarenhet belyses. Framväxten av Mariadöttrarna visar hur kvinnor skapar egna traditioner och formar egna uttryck för tron utifrån den faktiska, konkreta situation i vilken de lever. Därvid kan en »liten« tradition uppstå. För Paulina Mariadotter blev hennes erfarenhet av att vara ensamstående kvinna i ett samhälle, präglat av den lutherska hustavlans syn på kvinnans kallelse, en drivkraft för hennes andliga reflexion. I den »lilla« traditionen framträder inte sällan strömningar som levt under ytan i Svenska kyrkan. Hos Paulina Mariadotter framträder två sådana strömningar: Maria och klosterliv. Oxfordgrupp-rörelsens betydelse för framväxten av ordensliv i de lutherska kyrkorna är uppenbar när det gäller Mariadöttrarna. De tankar om kristen enhet som finns i denna rörelse bildar fundamentet för Paulina Mariadotters vision av kristen enhet. Idag finns Mariadöttrar i de evangelisk-lutherska kyrkorna Sverige, Danmark och Finland. De finns även i den Romersk-katolska kyrkan i Sverige.
  240,01 kr
 4. Den heliga Birgitta
  Den heliga Birgitta
  Beskrivning
  -En av de bästa moderna böcker om Birgitta vi har läst. Helge Nordahl har på något sätt fått ett personligt förhållande till Birgitta och detta lyckas han förmedla. Som icke-svensk ser han henne med nya ögon. Vi rekommenderar den varmt- Birgittasystrarna i Vadstena. -Hans biografi över den heliga Birgitta är den för närvarande mest aktuella i sitt slag. Den förenar lärdom och sakkunskap med ett levande framställningssätt och ger också inblickar i Birgittas religiösa värld. För den som vill bekanta sig med Sveriges mest kända helgon är detta en utmärkt introduktion.- Per Beskow Helge Nordahl, tidigare professor i franska vid universitetet i Oslo, är en framstående kännare av medeltida litteratur, och är ledamot av Det Norske Akademi. Under senare år har han särskilt ägnat flera arbeten åt den birgittinska traditionen och är Norges främste Birgittakännare. Han har bland annat översatt ett urval ur Birgittas uppenbarelser till norska.
  205,00 kr
 5. Den helige Andes århundrade
  Den helige Andes århundrade
  Beskrivning
  Vinson Synan är en av vår tids mest ansedda Pingstkarismatiska kyrkohistoriker, en respekterad ekumenisk brobyggare och professor emeritus på Pat Robertsons universitet i Virgina Beach.

  I sitt förord kallar Jack Hayford honom för ”en ledare som levde i en global helig Ande-väckelse” och beskriver en man som lika mycket ”dramatiskt påverkat” händelse­skeendena i den pingst-karismatiska väckelsen som han forskat om dem.

  I dessa memoarer möter vi hans personliga reflektioner över drygt 100 år av den helig Andes pingstväckelse. Läs de fascinerande händelserna om: •Den helige Andes utgjutelse på Azuza Street •Latter Rain och helandeväckelserna på 1950-talet •Den karismatiska förnyelsen och framväxten av den •katolska ­karismatiken •Tredje vågen och Vineyard •Framgångsevangeliet och trosrörelsen •Peter Wagner och den nya apostoliska rörelsen •Väckelserna i Toronto, Brownsville och Lakeland

  110,00 kr
 6. Den längsta natten
  Den längsta natten
  Beskrivning
  En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

  Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg sitt livs längsta och mörkaste natt, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

  Vi får följa en mans orubbliga tro, och hans förtröstan och tillit på Guds ledning och omsorg när det otänkbara plötsligt inträffar och hans värld rämnar.

  Boken är också en varmt berättad kärlekshistoria om Christers sökande efter Gud, hans längtan efter livslång kärlek och hans dröm om att en dag äntligen få känna sig verkligt älskad och önskad.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 7. Den odödliga Henrietta Lacks
  Den odödliga Henrietta Lacks
  Beskrivning
  "En av de mest utsökta och rörande faktaböcker jag läst." - New York Times I januari 1951 diagnosticerades Henrietta Lacks med cancer. Nio månader senare avled hon. Men de cellprov som hennes läkare tog lever fortfarande. De har gett upphov till tre Nobelpris, de låg till grund för poliovaccinet, de har varit på månen. Men ingen kände till den fattiga, svarta tobaksodlaren som var alltings upphov.

  Den odödliga Henrietta Lacks är en storartad berättelse om vetenskapens fantastiska förmåga att skapa ett bra liv för oss alla. Men också en tragisk historia om krocken mellan medicin, etik och ras. Och inte minst en djupt skakande berättelse om en dotter som förtärdes av frågor om sin mor som hon aldrig fick lära känna.

  Rebecca Skloot är vetenskapsjournalist. Den odödliga Henrietta Lacks är hennes första bok och den har sålt i 1,5 miljoner exemplar. Oprah Winfrey och Alan Ball (Six Feet Under, True Blood) gör film på boken.

  150,00 kr
 8. Den rädda löparen
  Den rädda löparen
  Beskrivning
  ”Men varför ska du springa i Iran?” undrar Evis.. ”Jag vill se om det är så farligt som människor tror”, säger jag.

  När Kristina är 31 år lockar en kompis med henne på ett lopp. Tidigare har hon knappt sprungit en meter, men hon upptäcker att hon gillar rörelsen, utmaningen, gemenskapen och ensamheten. Löpningen kommer in i hennes liv när mycket annat är tungt. Hon går in i väggen, hennes man lämnar henne och hon förblir barnlös. Snart upptäcker hon att löpningen ger kraft. Den blir hennes medicin och glädje, och ska bli hela hennes framtid.

  Kristina Paltén, idag världsrekordhållare på löpband, gav sig år 2015 iväg till Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?
  När flyget lättar från svensk mark är hon skräckslagen. På helspänn inleder hon sin löpning för att sedan springa flera timmar per dag i 59 dagar. Hon springer genom små byar, stora städer och i ödeland. Det hon möter från människorna där nere är inte aggressivitet eller misstro, utan omtänksamhet och kärlek. Samtidigt blir hon alltmer medveten om hur rädslan för att säga vad hon tycker, i ett land där godtyckliga beslut kan avgöra livsöden, kryper in under skinnet på henne.

  Den rädda löparen är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att möta sina innersta rädslor. Det hon fann var vackrare än hon någonsin kunnat ana.

  260,00 kr
 9. Den starkaste pojken i världen : en pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser
  Den starkaste pojken i världen : en pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser
  Beskrivning
  En pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser.

  Ska du bara läsa en enda bok i år är det den här boken du ska välja! Scott LeRette berättar med enastående uppriktighet och värme om sin son, Austin, och de svårigheter och stundtals dråpliga situationer som kan uppstå i en vanlig familj med en ovanlig son.

  ”Jag älskar alla. Vill du förresten bli vän med mig på Facebook? Och sedan kanske vi kan ha ett pyjamasparty hemma hos mig? Vi kan se Tillbaka till Framtiden. Jag älskar dig. Vet du det?” – Austin LeRette

  Precis som vilken tonårskille som helst älskar Austin pizza, filmer och tjejer. Men till skillnad från de allra flesta artonåringar är han autistisk och lider av en ovanlig typ av benskörhet. Men Austin låter inget av det där hindra honom. I hans värld är en fraktur i en ryggkota ett mindre obehag och jakten på den ultimata jordgubbsmilkshaken något som kan förgylla vilken dag som helst.

  Austins resa utmanar oss alla att tro att underverk är möjliga, att hoppet verkligen lever för evigt och att vi kan finna glädjefyllda stunder att fira varje dag

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 10. Den unge Dag Hammarskjölds inre värld : inblickar i en människas tillblivel
  Den unge Dag Hammarskjölds inre värld : inblickar i en människas tillblivel
  Beskrivning
  Den unge Dag Hammarskjölds inre värld : inblickar i en människas tillblivel
  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
  • Köp 25 för 108,00 kr/st
 11. Destination bortom horisont
  Destination bortom horisont
  Beskrivning
  Året är 1926. Platsen är Dublins hamn. En 15-årig pojke från Ängelholm ser upp mot riggen på sin blivande arbetsplats, fyrmastbarken Archibald Russell. Den förefaller oändlig. Själv är han bara 155 cm lång och bär skolmössa. Han är nära att ge upp, men minns den inre befallningen: "Du ska gå till sjöss!" Pojken hette Stig Wiebe. Så småningom blev han sjökapten. Boken handlar om hans liv som Kap Horn-seglare, aktiv antinazist på 30- och 40-talen. Israelvän, sjöofficer under andra världskriget.
  75,00 kr
 12. Det är inte mig ni söker : jakten på Bob Dylan
  Det är inte mig ni söker : jakten på Bob Dylan
  Beskrivning
  Vem är Bob Dylan, egentligen? Få artister är så viktiga, så älskade och ändlöst analyserade som Bob Dylan, men trots det har han förblivit något av en gåta. I sin nya bok tecknar journalisten, kulturhistorikern och författaren David Dalton ett avslöjande och insiktsfullt porträtt av rockikonen. I arbetet med den nya biografin har Dalton intervjuat många av dem som står Dylan närmast familj, vän
  260,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 378

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå