View as Tabell Lista

Artiklar 401-419 av 419

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Beskrivning
    Världens lyckligaste - Vilka är de? Vad är deras hemlighet? Berättelsen om Demos Shakarian återgiven av John och Elisabeth Sherrill

    I början av 1900-talet flydde familjen Shakarian folkmordet i Armenien och slog sig ner i Downey utanför Los Angeles. På denna ort startade de ett mejeri på 20 hektar med tre kor. Med en tro på Gud och hårt arbete multiplicerades verksamheten med en faktor på 1000. År 1943 hade Shakarians farm tre tusen kor och var det största privata mejeriet i USA vid den tiden.

    Världens lyckligaste skildrar familjen Shakarians resa i det nya landet. Motgångarna, framgångarna, tron på Gud och hur det världsomspännande affärsnätverket Full Gospel Business Men’s Fellowship International formades.

    Demos Shakarians livsberättelse har en hemlighet i beredskap åt oss. När vi upptäcker den kommer vi – oberoende av hur världen ser ut runt omkring oss – att vara världens lyckligaste.

    Världens lyckligaste har lästs av miljontals människor världen över och har översatts till 25 språk.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  2. Världens sista kväll  :  och andra texter
    Världens sista kväll : och andra texter
    Beskrivning
    C S Lewis skrev inte bara böcker han var också en mästare i det mindre formatet.

    Librisförläggaren och Lewisbeundraren Peter Eriksson har tillsammans med sin norske kollega Arne Christian Konradsen gått igenom C S Lewis efterlämnade essäer och andra kortare texter.

    Världens sista kväll innehåller Peter Erikssons favoriter, de flesta nu tillgängliga på svenska för första gången. Förutom titeltexten finns här Tankar från en redskapsbod, Härlighetens tyngd (The Weight of Glory) och Människans avskaffande och ytterligare elva texter

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  3. Vassula : ett tecken på Guds kärlek
    Vassula : ett tecken på Guds kärlek
    Beskrivning
    Denna bok handlar om uppenbarelsen True Life in God ("Sant liv i Gud") som pågått i drygt tre decennier, som översatts till 42 språk och spridits över hela världen. Vassula Rydén, av grekiskt ursprung och född i Egypten, levde ett internationellt liv tillsammans med sin svenske man som jobbade för olika utvecklingsorganisationer. Hon ägnade dagarna åt cocktailpartyn, tennis och måleri när hon i november 1985, helt oväntat, fick erfara sin skyddsängels närvaro. Ängelns uppdrag var att förbereda Vassula för något större. I boken beskrivs hennes resa från en närmast tafatt relation till Gud, genom en smärtsam själslig rening till en orädd profetgestalt som världen över vittnat om Guds längtan. Här finns budskap som handlar om allt från vardagligt hushållsarbete till förutsägelser om de stora världshändelserna. Guds vrede över ondskan och synden är inget som döljs, men överträffas av en oändligt mycket starkare kärlek som når ända in i själens djup. Och i centrum av allt – en brinnande längtan efter de kristnas enhet. Boken består av tre delar: Den första är biografisk och beskriver inte bara Vassula utan också den gemenskap av människor världen över som berörts av dessa budskap. Andra delen, som är den mest omfattande, är en tematisk genomgång av själva budskapen. Tredje och sista delen visar på profeternas plats i kyrkan, baserat på den danske teologen Niels Christian Hvidt’s banbrytande arbete. Allt i syfte att sätta in Vassula i ett begripligt sammanhang. Några kyrkliga uttalanden om Vassula tas också upp här. Ur förordet av Morten Sager, pastor i EFK och lektor i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet: För mig blir detta den stora behållningen, att få dagsfärska bilder och ord på Guds engagemang; en röst som skakar om, värmer och sänder. För det är det som händer vid läsningen. Jag värms och min tro fattar eld. Som all god andlig litteratur. Oavsett om Vassulas tjänst bejakas eller betraktas med misstänksamhet är detta en bok som behövs. Med tanke på Vassula Rydéns världsvida profetiska tjänst är det viktigt med korrekta återgivningar av detta märkliga skeende i kyrkans samtidshistoria. Och nya, värmande, väckande bilder på Guds omsorg kan vi inte få för mycket av. Bo Westergaard är präst i Svenska kyrkan och sedan 1996 aktiv i den ekumeniska förening, Sant liv i Gud, som översätter och sprider Vassulas uppenbarelser.
    130,00 kr
  4. Vem är den osynlige : berättelser om oförklarliga händelser
    Vem är den osynlige : berättelser om oförklarliga händelser
    Beskrivning
    Helt vanliga människor berättar om extraordinära upplevelser med den Osynlige. Här är några exempel:

    • 22-åriga Gelana var gravid i 5:e månaden och döende efter en förgiftning. Läkaren sa: ”Nu är det bara Gud som kan hjälpa dig, be till Honom”. Några dagar senare reste hon sig ur sängen, blev helt återställd och födde senare ett friskt barn.

    • Änglar räddade en familj när deras bil på motorvägen klämdes mellan mitträcket och en buss. I samma ögonblick som sidospeglarna slets av, befann sig bilen helt oförklarligt framför bussen.

    • Medan en grupp barn bad för en 60-årig man som varit halvsidesförlamad i tio år, började han gå obehindrat.

    Författaren Anita Barker Andersen har levt ett mycket spännande liv med blicken på den Osynlige. Trots en synskada sedan tonåren med två procents syn har hon genomfört det många bara drömmer om att göra. Ett av hennes ledord i livet är en vers i Bibeln där det berättas om Mose, ”han höll ut därför att han liksom såg den Osynlige”. Gud fanns alltid där även om Mose inte såg Honom.
    Ta del av intressanta och spännande beskrivningar av den Gud som vi kan få uppleva, var vi än befinner oss i livet! – Marie och Roger Arnfjell

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  5. Vem kan laga en trasig själ?
    Vem kan laga en trasig själ?
    Beskrivning
    Kaos var inskrivet i Peter Ahlmans DNA. Han föddes in i ett trasigt hem. Mamman var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock ’n’ roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. Hans liv är en smärtsam och gripande resa som går djupt ner i mörker och hopplöshet. Plågsamt djupt.

    Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och satt fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav.
    Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag bad han en enkel bön på sitt tillfälliga rum på ett härbärge. ”Gud … kom!” Som en ljusblixt på en mörk natthimmel kom ett starkt ljus. Han fick vara med om ett påtagligt Gudsmöte som förändrade allt.

    Peter togs med på en resa bort från knarket, misären och hopplösheten till ett nytt liv och en ny vardag som präglades av det han alltid sökt: kärlek, frid och bekräftelse. Inom honom brann en längtan att få ge vidare det han själv fått uppleva. En längtan som fört honom ut på gator och torg. Och det som händer är makalöst. Mirakler sker och människors liv blir förvandlade i stad efter stad, land efter land.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  6. Verkliga händelser, verkliga mirakler
    Verkliga händelser, verkliga mirakler
    Beskrivning
    Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser.

    Varje gripande berättelse uppmuntrar och inspirerar, stärker tron och ger hopp. Få en inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

    Oavsett om du själv har upplevt ett gudsingripande – eller om du inte ens är säker på om du kan tro på dem – kommer du säkert att förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

    "De här berättelserna om människors mirakulösa upplevelser visar på att Gud fortfarande är väldigt aktiv i vår värld."

    Dr. Jim Garlow är pastor i Skyline Church i San Diego. Keith Wall är en erfaren journalist inom förlagsvärlden. De har tillsammans även skrivit boken Himlen och livet efter detta (Semnos)

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  7. Vi ses på andra sidan : en änkas manifest för resten av sitt liv
    Vi ses på andra sidan : en änkas manifest för resten av sitt liv
    Beskrivning
    VI SES PÅ ANDRA SIDAN En änkas manifest för resten av sitt liv

    Vem är jag utan dig? Carina blir änka mitt i livet, när hennes man dör efter en kort tids sjukdom. Hon famlar genom sorgen och den nya tillvaron som ensamstående tonårsmamma. Vem är hon egentligen ­efter ett över 20 års långt äktenskap?

    Denna självbiografiska roman är lika mycket en livsbejakande roadtrip som en akut livskrishantering, där huvudpersonen Carina tar hjälp av olika mentala och fysiska verktyg för att ta sig igenom sorgen och börja om igen: I en mörk källare går hon en workshop i sorgebearbetning. En terapeut uppmanar henne att omfamna det inre tomrummet, sitt vet inte . En tysk shaman säger att hennes power animal är kolibrin, fågeln som uppmanar oss att sjunga, skratta, älska mer och hänge oss åt all den skönhet som finns. Ett medium hjälper henne att få kontakt med sin döda man som har något viktigt att berätta. En amerikansk manifestationscoach hjälper henne att manifestera det nya livet. Sikta högre än någonsin. Hon bestämmer sig för att sälja lantstället och börja dejta igen. Inte män utan platser. Vackra berusande storstäder och bergsbyar som hjälper henne att hitta en ny riktning. Vi ses på andra sidan är en utlämnande berättelse om kärlek, sorg och förlust. Om att låta döden vara mer närvarande i livet, men framför allt om att våga gå vidare när allt känns nattsvart. Rakt igenom mörkret, ut på andra sidan, där solen skiner igen. CARINA NUNSTEDT är författare, förläggare och magasinsentreprenör (grundare av tidningen Mama med flera magasin). Tillsammans med Maria Borelius är hon producent för podden Hälsorevolutionen . Hon har skrivit och medverkat i flera framgångsrika böcker, senast CATPOWER Kattens läkande kraft (med Ulrica Norberg) som är såld till 11 länder. Carinas man, musikjournalisten Anders Nunstedt, gick bort den 16 juni 2021, endast 51 år gammal.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  8. Vid Guds hjärta
    Vid Guds hjärta
    Beskrivning
    En rikt illustrerad biografi som presenterar människan Carl Olof Rosenius, hans bakgrund, uppväxt och familj. Vi får följa hans brottningar med Gud och hur han blev en man efter Guds hjärta. Rosenius är en som känner sin svaghet och synd, men som förtröstar på den levande Guden, som förmår allt. I boken beskrivs hans predikoreso, författarskap, själavårdande verksamhet och hans utveckling till andlig ledare. De många originalcitaten ur hans rika brevsamling ger biografin en särskild närhet och äkthet. Man får även en god inblick i Rosenius teologi. Redan som tonåring kunde Rosenius tala härligt om Jesu kärlek till syndare. Rosenius kärlek till Guds Ord genomsyrar hans predikningar och Kristus försoningsverk på korset är alltid central i hans förkunnelse. Carl Olof Rosenius fick vara ett utvalt redskap för den omfattande folkväckelse som drabbade Sverige och spreds i hela Norden i mitten och slutet av 1800-talet.
    100,00 kr
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  9. Vild väg . en sann berättelse om orädd kärlek
    Vild väg . en sann berättelse om orädd kärlek
    Beskrivning
    På en övergiven strand i Pointe Noire, Kongo, får Frida syn på en man som tar sig fram över sanden med hjälp av händerna. Det gör henne nyfiken. Varför är han ensam här? Vad har hänt honom? Mannen kallar sig ”Personne” – ingen, men heter egentligen Nicolas. Han saknar inte bara ben, utan också hem och familj, han bär på ett brokigt förflutet och försörjer sig som fiskare och kriminell. Men Frida, den svenska sköterskan från sjukhusfartyget i hamnen, frågar om han vill bli hennes vän.

    Han är inte som alla andra. Men det är inte hon heller. Detta är berättelsen om Frida och Nicolas. Två fria själar med modet att ta sig igenom fördomar, lidande och svårigheter för att få vara tillsammans. Som inte låter tryggheten staka ut vägen. Utan kärleken.

    Emelie Rönnerfors verklighetsbaserade roman ger läsaren en unik inblick i en fascinerande värld som få upplevt. En avskalad skildring som berör och ger hopp.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  10. Vilket himla liv : en pingstpastors bekännelser
    Vilket himla liv : en pingstpastors bekännelser
    Beskrivning
    I denna självutlämnande och personliga biografi berättar Owe Carlsson om sitt liv som pastor inom de svenska och amerikanska pingströrelserna. Men hans yrkesval av inte självklart.På ett levande och humoristiskt sätt skildrar författaren sin uppväxt på Öckerö i Göteborgs skärgård, om det hårda livet på fiskebåten och det glamorösa livet som barsteward ombord på lyxkryssaren Gripsholm. Som 20-åring blev Owe en kristen och hans liv tog en dramatisk vändning. En ovanligt spännade och lättläst bok.
    295,00 kr
  11. Vilnius - förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
    Vilnius - förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
    Beskrivning
    Hur såg det ut, och vad hände, när Vilnius, Nordens Jerusalem», blev ett förlorat Jerusalem?I denna intervjubok berättar överlevande i Vilnius om livet i Litauen under Förintelsen.
    Det är berättelser om åren när grannar och vänner blev bödlar, om livet i ghettot och i motståndsrörelserna, om livet under flykt, i partisangrupper och som soldater i Röda armén.

    Från baksidestexten: »På Jasinskiogatan i Vilnius ligger en matservering. Den är inte lätt att hitta. Inga skyltar talar om att den finns, och någon turist har garanterat aldrig hittat dit. Här bjuds de sista och de fattigaste av Vilnius judar på gratis middag. Fem dagar i veckan serveras de en ickekosher måltid bestående av soppa, huvudrätt, bröd och dryck.Här på Jasinskiogatan berättar gästerna på diverse språk sina historier, historier som alla handlar om fattigdom, sjukdom och drömmar om att kanske kunna åka till Israel. Alla ber om hjälp med det ena eller det andra. Hade det inte varit för en ljudslinga som spelar Hava Nagila i bakgrunden skulle scenen lika gärna kunnat vara hämtad från en mellankrigsroman av Remarque. Här äter den gamle frontsoldaten från Röda armén, Samuel Gylys, varje dag, precis som den före detta partisanen och pianolärarinnan Sulamita Gelperniené också gjorde. Ingen av dem har någon högre status i det nya och fria Litauen, eftersom båda en gång kämpade på »fel» sida.Här i matoset, språkförbistringen och larmet föddes idén att ställa samman denna bok, en bok som låter de sista judiska rösterna från den stora katastrofen i Europa komma till tals men också en bok med några av dagens röster om det som då skedde och idag sker.»

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  12. Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Beskrivning
    Övergiven av sin mor, berövad sin barndom genom känslomässiga och sexuella övergrepp av sin far… Den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet.
    75,00 kr
  13. Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
    Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
    Beskrivning
    Vid kommunismens sammanbrott i Rumänien 1989 blev det uppenbart för hela världen i vilken oerhörd misär 10 000-tals barn i Rumänien levde.Lars och Linda Hörnberg öppnade sina hjärtan och sitt hem för några av dessa barn. Det som började i det lilla har nu växt ut till något som imponerar på alla som besöker Caminul Felix barnbyar i staden Oradea i västa Rumänien.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  14. Visst gör det ont när hjärtan brister
    Visst gör det ont när hjärtan brister
    Beskrivning
    Tommy Dahlman har de senaste åren varit flitigt uppvaktad av den svenska mediekåren. Människan bakom rubrikerna har dock få ägnat en enda minut åt, i en tid som varit milt uttryckt omtumlande. Han blottlägger nu öppet och uppriktigt de bakomliggande orsakerna till de häpnadsväckande artiklar som figurerat. Tommy Dahlman undviker inga frågor utan tar tvärtom en risk att såra och irritera genom sin transparens när vi läser om skilsmässa, sex, otrohet och alkoholism. Det här är ett ärligt försök att från författarens perspektiv förklara, men absolut inte försvara, de brister hans liv har visat under en tid då många inom kyrkans värld visat distanserad skadeglädje, samtidigt som andra troende funnits vid hans sida och utsträckt både barmhärtighet och nåd.

    Som en röd tråd i boken utmanas även den moderna vetenskapen, som framställts som objektiv, absolut och tillräcklig, medan en religiös tro beskrivits som subjektiv, grundlös och onödig. Med stor intellektuell integritet försvaras den kristna tron i en allt mer förvirrad tid där vetenskapen gång efter gång visat sig inte räcka till för de stora livsfrågorna.

    135,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  15. VITIS AQVILONIA Det Nordiska Vinträdet Helgonens liv i det sveo-gotisk
    VITIS AQVILONIA Det Nordiska Vinträdet Helgonens liv i det sveo-gotisk
    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  16. Vittnet som vägrade tiga
    Vittnet som vägrade tiga
    Beskrivning
    Berättelsen om den svenske baptistmissionären E.V. Sjöblom och hans djärva kamp för att stoppa kung Leopold II:s människoslakt i Kongo.

    ”Under många år var det endast en Kongomissionär, en enda, som vågade med sin själ i brand av passionerad vrede över de fruktansvärda ting, som hans egna ögon skådat, att ställa till ansvar kung Leopolds agenter i Afrika och kung Leopold själv i Europa. Han var svensk. Hans namn var Sjöblom.

    ” I dag skapar girighetens krafter kaos i östra Kongo-Kinshasa. I kampen om landets naturrikedomar, främst coltan och andra värdefulla mineraler, har våldtäkter blivit ett vapen som krossar familjer och lokalsamhällen och därmed gör kontroll över fyndrika landområden möjlig. För över hundra år sedan gällde kampen i dåvarande Kongostaten framför allt gummi. Det ut vanns med hjälp av tvångsarbete, tortyr och hot om dödsstraff för den som inte levererade begärd kvot. Invånarna flydde, hyddorna brändes ner. Under sina resor i det inre av Kongo fick E.V. Sjöblom (1862–1903) makabra” kvitton” på människoslakten: stympade och sargade kroppar i floderna, nedbrända byar, fasansfulla övergrepp. Med risk för eget liv berättade missionären om vad han såg. Han gjorde det i privata brev till USA, England och Sverige, och även i artiklar i Wecko-Posten som kom att citeras i svensk och internationell press. Han var en av dem som öppnade omvärldens ögon, så att man kunde genomskåda Leopold II:s bluff. Vad den belgiske kungen ”sålt in” som ett kristet, humanistiskt civilisationsprojekt var i själva verket ett av den mänskliga historiens värsta rövartåg.
    Vittnet som vägrade tiga är ett läsvärt och viktigt dokument om en missionsbragd.

    175,00 kr
  17. Vivi i Chhindwara
    Vivi i Chhindwara
    Beskrivning
    Vivi Rinman var blott 22 år när hon år 1897 lämnade Göteborg för att följa sin barndomsdröm att bli missionär i Indien. Drygt 40 år senare mottog hon Kaiser-i-Hind medaljen av den engelsk-indiska regeringen för sitt »långvariga och välsignelsebringande arbete i Indien«. Den dramatiska utresan bestod av tåg genom Europa följt av båt över Medelhavet, Röda havet och Indiska Oceanen. En kall decemberdag...
    175,00 kr
  18. Wilhelm Peterson-Berger : tondiktare och kritiker
    Wilhelm Peterson-Berger : tondiktare och kritiker
    Beskrivning
    Omtyckt, omstridd, förtalad, förhatlig Än idag, 70 år efter sin död, kan tonsättaren och kritikern Wilhelm Peterson-Berger väcka starka känslor. Gammaldags nationalromantiker eller förkämpe för en folkligt grundad musikkultur på idealistisk grund, utan divalater och kommersiell styrning?Henrik Karlsson ger en ny, fördjupad och levande bild av tonsättaren, kritikern och människan Peterson-Berger
    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  19. Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Beskrivning
    Wisdom from the wild är en coffee-table bok fylld av information, bilder och visdomsord som inspirerar till nya äventyr. Bilderna är tagna under resor till Alaska, Sibirien och Lappland. Texterna är formerade runt förberedelser, genomförande och reflektion av ett äventyr i vildmarken. Du kan själv gräva guld i denna bok!

    Wisdom from the wild är den perfekta presenten till den som längtar efter äventyret i vildmarken, varför inte till dig själv.

    Per-Johan Stenstrand är en välkänd talare och inspiratör. Pastor PJ, som de flesta över världen kallar honom, är också en driven outdoor personlighet med stor kärlek till jakt och fiske. Per-Johan är gift med Ulrica, han har två gifta barn och två barnbarn. Pastor PJ är grundare av Lifecenter Church. Han är en jordnära entreprenör och ledare som lever ett uppmuntrande, passionerat och generöst liv.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 401-419 av 419

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå