View as Tabell Lista

Artiklar 101-132 av 132

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Så slipper du drunkna i egna och andras känslor (anteckningsbok)
  Så slipper du drunkna i egna och andras känslor (anteckningsbok)
  Beskrivning
  Drunkna inte i dina känslor, en överlevnadsbok för sensitivt begåvade blev en försäljningssuccé då den kom ut 2012 och säljer fortfarande i stora volymer. Förra året kom uppföljaren Drunkna inte i andras känslor en våga sätta gränser-bok för sensitivt begåvade. Övningarna i den här boken vill hjälpa alla starksköra att förstå sin egen högkänslighet och ta tillvara på den på bästa sätt, men också att bli bättre på att sätta gränser mot andra, så att man kan vara sig själv mitt ibland alla andra utan att bli "mosad" av sin omgivning men inte heller bli offer för sina egna känslosvall.

  Maggan Hägglund är erfaren och prisad frilansjournalist, författare och föreläsare. Doris Dahlin är företagskonsult och författare till ett flertal böcker.

  Ny serie där läsaren genom att reflektera och anteckna får hjälp att fördjupa sin vardag.

  Libris förlag påbörjar nu en ny serie med böcker där du genom korta dagliga övningar får hjälp att fördjupa dig inom ett ämne, med mål att ge dig mer livsmod, livsmening och livskunskap. Efter övningarna finns utrymme för att anteckna och reflektera kring vad den har gjort med dig. Varje dag börjar eller avslutas dessutom med att du får fylla i en lista som hjälper dig att höja blicken: tre saker som under dagen fyllt mig med styrka, fem saker jag är tacksam för, tre saker som gör mig glad, och så vidare. Böckerna innehåller även tänkvärda citat. Detta är böcker som ger dig utmaningar, hjälper dig att utvecklas och hjälper dig att se nya saker i ditt liv. Alla böcker är formgivna av den välkända formgivaren och illustratören Lotta Kühlhorn.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 2. Salt
  Salt
  Beskrivning
  Runar Eldebo resonerar kring saltet som symbol i Bibeln. Salt i lagom mängd är bra för hälsan. Salt konserverar och hindrar förruttnelse. Salt ger karaktär och smak åt helheten. Salt skapar törst. Salt smälter is ...

  "Ni är jordens salt" säger Jesus i bergspredikan. Eldebo belyser och utforskar vad som döljer sig bakom bibelns många salt-texter och resonerar kring hur vi kan "vara salt" för vår omgivning i dag.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
  • Köp 100 för 35,00 kr/st
 3. Samtal med barn och ungdomar: erfarenheter från arbetet på BRIS
  Samtal med barn och ungdomar: erfarenheter från arbetet på BRIS
  Beskrivning
  En bok om samtalsmetodik för dig som möter barn och ungdomar i sammanhang där man pratar om viktiga saker i livet. Erfarenheter från arbetet på BRIS är utgångspunkt för boken men innehållet kan generaliseras till samtal inom nästan vilket sammanhang som helst.

  Som läsare får man konkreta verktyg, ett förhållningssätt, för samtal med barn och ungdomar. Boken ger också reflektioner och en fördjupad insikt om vad samtal med barn är och gör med oss själva. En röd tråd i boken är hur vi kan omsätta de salutogena begreppen begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i samtal med barn.

  350,00 kr
 4. Sarah : från övergrepp i barndomen och år av djup förtvivlan och dödslängtan till ett liv i hopp och
  Sarah : från övergrepp i barndomen och år av djup förtvivlan och dödslängtan till ett liv i hopp och
  Beskrivning
  "Denna märkliga bok handlar om en djupt kränkt och förfördelad kvinna, som jag träffade för mer än tio år sedan, och om hennes återvändande till full hälsa. Sällan ser man böcker behandla detta ämne, och ännu mer sällan på Sarahs lugna och eftertänksamma sätt."Dr. Geoff Searle, Sarahs psykiater-
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 5. Sårbarhetens kraft
  Sårbarhetens kraft
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 6. Själavård vid köksbordet
  Själavård vid köksbordet
  Beskrivning
  Hur hanterar man en kris? Hur blir man en god lyssnare? Här får du kunskap och praktiska, konkreta råd hur du själv - hemma vid ditt eget köksbord - kan vara till hjälp också när samtalen handlar om det som gör ont.

  Det djupa samtalet, vid köksbordet vänner emellan, är något som berikar och berör. Men handlar det bara om att lyssna när man får ta del av sina vänners problem och kanske djupaste sår? Vad kan man göra för att hjälpa.
  Det finns en vänskapens själavård, menar själavårdaren och prästen Esbjörn Hagberg i den här boken. Grunden är att förstå sig själv och andra och vad det är som sker inom oss i livets olika faser. Boken vänder sig till den som vill utveckla de goda samtalen och lära sig förstå och hantera grundläggande själavårdsfrågor eller praktiskt utöva vänskapens själavård.

  Praktiskt och konkret om att förstå sig själv och andra i livets olika faser. En hjälp för den som vill fördjupa det goda samtalet i vardagen. Utmärkt som studiebok i församlingen.
  Christina Larsson, Sändaren

  Detta är en bearbetad nyutgåva.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 7. Själförsvar : lycka och att lyckas
  Själförsvar : lycka och att lyckas
  Beskrivning
  Hur kan jag bli lyckligare? Och hur kan jag lyckas?Igor Ardoris känd från tv-succén Klass 9A är föreläsare, mental tränare och utbildad internationell coach. Han har utvecklat den egna metoden Själförsvar, som är ett redskap och en filosofi för en bättre vardag. Boken undertitel Lycka och att lyckas sammanfattar de två områden som Igor får mest frågor om i sitt arbete: Hur kan jag bli lyckligare och hur kan jag lyckas? Vi tycks ha en tendens att blanda ihop dessa två saker i dagens samhälle. Många utgår från att de kommer att bli lyckliga när de lyckas, samtidigt som de ser det som omöjligt att vara lyckliga om de inte lyckas. Men i själva verket finns det inget direkt samband mellan att vara lycklig och att lyckas med det man företar sig.Denna sammanblandning av begrepp för dock något gott med sig den leder oss in i en diskussion om hur lycka och att lyckas egentligen är kopplade till varandra. För de här två sakerna har enligt Igor gemensamma nämnare, men inte för att de är beroende av varandra, utan genom de sätt man kan uppnå dem. Huvudsyftet med den här boken är därför att visa hur vi kan skapa förutsättningar för att lyckas och för att vara lyckligare genom att träna upp egenskaper vi kan använda oss av i vår vardag.Själförsvar är en lättillgänglig, inspirerande och underhållande bok som hjälper dig att utveckla förmågan att lita på dig själva, tro på din framtid, hantera motgångar och förankra positiva känslor i vardagen.
  100,00 kr
 8. Självhjälpsgrupper
  Självhjälpsgrupper
  Beskrivning
  Att hjälpa varandra i svåra livssituationer.
  50,00 kr
 9. Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
  Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
  Beskrivning
  John Gottmans banbrytande forskning vad gäller parrelationer kan jämföras med föregångarna Masters och Johnsons på sexualitetens område. I ett forskningslaboratorium (skämtsamt kallat "the love lab") har Gottman under många års tid studerat hur gifta par relaterar till varandra. Vad säger de? Med vilket tonfall samtalar de? Vilket kroppsspråk har de? Med 90-procentig säkerhet har han på ett tidigt stadium kunnat fastställa vilka par som kommer att skilja sig. John Gottmans forskning visar att det finns sju avgörande faktorer – sju gyllene regler – som kännetecknar en lycklig relation. Samtliga regler utgår ifrån vardagens vitala betydelse. De par som visar varandra omtanke och uppskattning dagligdags lägger grunden för en trygghet och stabilitet som är helt nödvändig för att mer allvarliga konflikter ska kunna tacklas. Ett exempel: Rogivande samtal vid dagens slut skapar förtrolighet och lättar på spänningar. Grundregeln vid denna tidpunkt på dygnet är att ge varandra känslomässig uppbackning och lufta alla typer av problem som ligger utanför själva parrelationen.

  Utdrag ur några gyllene regler: •När man är arg och irriterad är det lätt att älta partnerns negativa egenskaper vilket underblåser andra plågsamma tankar och skapar en ond cirkel. Färdigheten att fokusera på mer positiva tankar kan övas upp (vilket är en av hörnstenarna i kognitiv terapi). Bokens övningar är till god hjälp. •Framför klagomål men inte svepande anklagelser. Säg inte: "Du lyssnar ju aldrig på mig" utan hellre: Jag skulle uppskatta om du lyssnade på mig."

  •Lös de problem som går att lösa (acceptera att vissa är olösliga!) men försök att ta upp konflikter så snart som möjligt. Översättning Per Rundgren

  100,00 kr
 10. Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
  Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
  Beskrivning
  Skamfilad handlar om skam, känslan som någon gång drabbar oss alla. De flesta av oss har inte ord och bilder för det diffusa obehag den ger upphov till i vårt inre. Ändå påverkar skammen dagligen våra liv och färgar av sig på våra känslor och relationer. Skammen - detta dolda själsgift - tär på livsglädjen och självkänslan och bidrar till stress, trötthet, nedstämdhet och känslor av otillräcklighet. I Skamfilad ger prästen och terapeuten Göran Larsson en bild av skammen i dess många skepnader och hur den kan ta makten över våra liv. Men han beskriver också hur vi kan hitta utvägar ur gamla låsningar och ineffektiva levnadsmönster och ta klivet ut ur skamvrån. Därför är Skamfilad samtidigt en bok om stolthet, kreativitet och dådkraft - och längtan efter liv. Göran Larsson är präst och terapeut, verksam vid S:t Lukas Dalarna i Falun. Han har mångårig erfarenhet som personalutbildare och föreläsare och arbetar kontinuerligt i olika rehabiliteringsgrupper för långtidssjukskrivna, bland annat med stressrelaterade diagnoser.
  • Köp 3 för 310,25 kr/st
 11. Socialfilosofiska uppsatser
  Socialfilosofiska uppsatser
  Beskrivning
  Under sitt liv var Axel Hägerström (1868–1939) den mest kontroversielle av svenska filosofer, men också den som fick flest hängivna lärjungar och anhängare. Hans så kallade värdenihilism, uppfattningen att värde- och rättsomdömen saknar varje objektiv halt och enbart utgör uttryck för önskningar och känslor, blev en del av tidsatmosfären. Hans inflytande sträckte sig långt utanför filosofiseminarierna: Karin Boye, Karl Vennberg, Herbert Tingsten och Gunnar Myrdal hörde till dem som tog intryck.Socialfilosofiska uppsatser, som i denna nyutgåva är försedd med ett förord av Svante Nordin, gavs för första gången ut 1939 och är den bästa och mest lättillgängliga introduktionen till Axel Hägeströms tänkande, särskilt när det gäller frågor om moral, rätt och samhälle. Den ger dessutom en samlad bild av ett livsverk som hör till de mest originella och inflytelserika i svensk filosofi.
  235,00 kr
 12. Sopa lagom! : bättre balans i curlingfamiljen
  Sopa lagom! : bättre balans i curlingfamiljen
  Beskrivning

  Många av dagens föräldrar är beredda att slå knut på sig själva för att deras barn ska ha det bra. Ändå gror det dåliga samvetet. Ägnar vi för lite tid åt barnen? Servar vi dem för mycket? Låter vi dem sitta för länge vid datorn? Köper vi för mycket prylar åt dem? Det är inte lätt att vara förälder i en gränslös tid. Sopa lagom! skildrar det besvärliga paradis av valmöjligheter som 2000-talets stressade mammor, pappor och barn lever i. Men curlingbarnen har det ändå bra. Och visst ska man sopa banan, lite lagom.

  Journalisten Maria Carling går på djupet med fenomenet "curling" tillsammans med barnpsykologen och författaren Elisabeth Cleve och ger oss nya sätt att tänka kring familjelivet när vardagen rusar fram i turbofart.

  100,00 kr
 13. Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
  Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
  Beskrivning
  Det är många i vår tid som har funnit hjälp av mindfulness. Att begreppet är så enkelt att både förstå och praktisera har gjort att många lärt sig finna ett lugnare liv och en minskad stress. Författaren Brian Draper gillar därför mindfulness men tror samtidigt att det finns en risk att det används fel. Att mindfulness-övningar bara blir ett sätt att bli tillfälligt närvarande, för att sedan återgå till sitt stressade liv. Och isf blir mindfulness bara ytterligare en modell för vårt arbete och vårt liv som inte ger någon långsiktig förändring, utan bara tillfälliga pauser från ett liv och ett tempo vi innerst inne inte är tillfreds med.

  Därför utmanar den här boken oss att inte bara vara mindre stressade då och då, utan att våga gå vidare och skapa ett mer närvarande liv. Draper utmanar läsaren att fortsätta vägen som leder till mindfulness för att längre fram nå soulfulness. Boken pekar på att livet inte handlar om att lära sig några enkla tekniker eller att tillfälligt koppla bort sig från den verkliga världen. Vi kan få leva med "soulfulness" och inte bara "mindfulness"!

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 14. Stygn : det går att laga livet när allt gått sönder
  Stygn : det går att laga livet när allt gått sönder
  Beskrivning
  I Stygn undersöker författaren Anne Lamott hur vi kan förstå livets kaos. Vad gör vi när livet får oss helt ur balans? Hur kan vi hitta tillbaka till varandra och till det som håller oss uppe när ondska och katastrofer verkar oundvikliga? Hur kan man börja på nytt, oavsett om det gäller stora personliga förluster eller ödeläggelse av ett helt samhälle?

  Lamott menar att det enda vi kan göra då är att börja samla ihop de trasiga bitarna av det känslomässiga och andliga material som våra liv består av, och sedan sy ihop dem igen till en helhet stygn för stygn. Det är i dessa stygn som livets väv börjar och inbäddade i dem ligger styrka, värme, humor och mänsklighet.

  Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Detta är hennes andra bok på svenska, uppföljaren till Hjälp, Tack, Wow.

  Lamott s most insightful book yet, Stitches offers plenty of her characteristic witty wisdom this slim, readable volume [is] a lens on life, widening and narrowing, encouraging each reader to reflect on what it is, after all, that really matters.
  - People

  Anne Lamott är amerikansk författare och en mycket uppskattad talare. Hennes första bok på svenska Hjälp, Tack, Wow har just utkommit på Libris. Både den och Stygn har legat som bästsäljare på New York Times boklista. Lamott är också författare till flera romaner, som Imperfect Birds och Rosie.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 15. Symbolon : om samspelet mellan tro, förnuft och handling
  Symbolon : om samspelet mellan tro, förnuft och handling
  Beskrivning
  En gång var kristendomen Västerlandets enda livsåskådning. Kyrkan var mäktig och stod i förbund med andra makthavare. I så gott som alla kyrkor finns i dag grupper som nostalgiskt blickar tillbaka på denna förlorade värld. Andra ser förlusten av makt och politiskt inflytande som en befrielse. Sönderfallet av gamla strukturer är då en chans till verklig förnyelse. En viktig aspekt av detta är en ny möjlighet att närma sig kyrkans budskap utifrån ett perspektiv som aktivt engagerar förnuftet. Kristendomen är nämligen inte vare sig ideologi eller sociologi; den är inte ens en religion i ordets snäva bemärkelse. Den transcenderar alla dessa olika begrepp och kan beskrivas som filosofi i ordets ursprungliga betydelse: kärlek till den vishet som »föddes innan djupen blev till, innan källorna flödade av vatten.« Denna infallsvinkel passar den oroliga, sökande tid som vi lever i. Istället för att stödja sig på någon politisk makt, är allt den behöver ett öppet sinne och ett vaket förnuft. Det finns en bred tradition inom alla de tre stora kyrkofamiljerna – den ortodoxa, romersk katolska och protestantiska – som på olika sätt söker i denna riktning. Det är denna tradition som Symbolon vill lyfta fram med hjälp av rikliga citat ur teologiska artiklar och böcker från hela den kristna världen. Johannes Sandgren är broder i den ekumeniska kommuniteten i Taizé sedan 1983 och bosatt i Bangladesh sedan 1989
  225,00 kr
 16. Ta hand om dig själv
  Ta hand om dig själv
  Beskrivning
  Känner du dig lite orolig? Ängslig? Deprimerad? Då är du inte ensam.

  Vi lever i en hektisk och osäker tid. Många känner sig stressade, oroliga och nedtyngda. Ta hand om din själ är en samling inspirerande citat, bibelord och böner, skriven av Dr Gregory Jantz, en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Denna lilla bok hjälper dig eller en vän att ta sig igenom tider då själen inte mår bra. Ta hand om din själ är ett lugnande och tröstande redskap som hjälper läsaren att utveckla ett hälsosamt känsloliv.

  Om författarna

  Dr Gregory Jantz är en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Keith Wall, en veteran inom förlags­branschen, har tilldelats priser för sitt författarskap.

  • Köp 3 för 130,50 kr/st
  • Köp 10 för 123,25 kr/st
 17. Tänkesätt : studier i Alvin Plantingas filosofi
  Tänkesätt : studier i Alvin Plantingas filosofi
  Beskrivning
  Tankar är något som vi såväl fattar som producerar. Tankar vi fattar är sanna på olika sätt: nödvändigtvis, möjligtvis eller tillfälligtvis. Vi kan dessutom sinsemellan tänka på olika sätt beträffande vad som är sant. Så vad är det som gör att ett tänkesätt är övertygande? Här studeras den kände amerikanske kristne filosofen Alvin Platingas filosofi och författaren gör en noggran analys av hans argumentering. Sebastian Rehnman är doc i religionsfilosofi vid Uppsala universitet.
  190,01 kr
 18. Texter och citat i urval
  Texter och citat i urval
  Beskrivning
  Søren Kierkegaard är ett namn som de flesta känner till. Han citeras i många olika sammanhang. Men det är inte många som faktiskt har läst något av honom. Det beror delvis på att mycket av det han skrev inte finns på svenska. Det beror också på att han var så fruktansvärt produktiv att man inte vet var man ska börja. I den här boken finns smakprov på en del av hans viktigaste skrifter och tankar.
  150,00 kr
 19. Tid för det meningsfulla
  Tid för det meningsfulla
  Beskrivning
  Som barn söker vi oss spontant till det meningsfulla. Längre fram i livet får vi för oss att vi har ont om tid. Då vänjer vi oss vid att främst hålla på med det kortsiktigt nödvändiga. När så pensioneringen kommer och det egentligen finns all tid i världen för det meningsfulla, finns inte alltid barndomens nyfikenhet kvar.

  Men då uppkommer å andra sidan ett nästan oemotståndligt inre tryck i riktning mot just mål och mening. Den här boken handlar om det trycket, dess uttrycksformer och konsekvenser.

  De flesta lever nu längre än förr och har en ålderdom kännetecknad av mer utveckling än förfall. Detta innebär inte självklart att det enbart är medelåldersperioden som ska förlängas så att vi exempelvis arbetar längre. Också andra faser kan komma att kräva sitt.

  Att ha tid för det meningsfulla berör inte bara äldre utan individer i alla åldrar. Samspelet mellan generationer behöver utvecklas och bli ett annat nu när det är fyra generationer snarare än tre som lever samtidigt.

  Bodil Jönsson slog igenom för den breda allmänheten med boken Tio tankar om tid (1999). Hon är är fysiker och professor emerita.
  250,00 kr
 20. Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
  Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
  Beskrivning

  En stor utmaning i våra liv är att fungera tillsammans - med vår livspartner, med våra barn och föräldrar, med våra släktingar, vänner och arbetskamrater. Vi vill skapa och bevara goda relationer, men alltför ofta misslyckas vi. Här kommer en bok som hjälper dig att lyckas! Genom att utveckla din medkänsla, både med andra och med dig själv, kan du fatta kloka beslut. Genom att bekräfta andra, och...

  240,01 kr
 21. Trösterikt
  Trösterikt
  Beskrivning
  När vi var små kunde vi krypa upp i någons knä och bli tröstade. När vi har blivit vuxna, var kan vi hitta trösten då? Genom berättelser och reflektioner, en för varje bokstav i alfabetet, visar Catharina Segerbank hur små tankar och enkla ting runt omkring oss kan ge hopp och livsmod när livet känns tungt.

  Trösterikt är en reflektions- och inspirationsbok för dig som gärna läser, tänker och bläddrar. Den kan också fungera som utgångspunkt för samtal i till exempel "leva vidare"- grupper.

  Catharina Segerbank är präst i Svenska kyrkan och en efterfrågad föreläsare. Hon har skrivit flera böcker, bl a I din hand mina dagar.

  "Exempel ur litteratur, musik och teologi blandas med trösterika bibelord och goda råd till den sörjande. Ändå tror jag att boken i första hand lämpar sig för den eller de som ska ge tröst, alltså till den sörjandes nästa. Det är ofta svårt för någon som bär på en stor sorg att själv göra något trösterikt, åtminstone inte den första tiden efter ett dödsfall eller en annan förlust. Boken bör med fördel kunna användas i sorgegrupper, där man delar erfarenheter och hjälps åt."
  Birgitta Carlquist, Bibliotekstjänst

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 22. Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
  Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
  Beskrivning
  I den uppskattade sociologen Brené Browns fjärde bok på svenska, Trotsa vildmarken, tar hon sig an det aktuella och viktiga ämnet kring tillhörighet och vår tids ökade polarisering. Hon menar att sann tillhörighet kräver att vi är så trygga och säkra i oss själva att vi vågar vara en del av någonting större, men också stå ensam när det behövs.

  Alla vet att det är enklast att vara tyst, gömma oss i våra ideologiska bunkrar och försöka passa in, snarare än att vara oss själva och trotsa osäkerhetens och kritikens vildmark. Att trotsa vildmarken kan vara att protestera under ett möte på jobbet när någon säger något kränkande, att närma sig sina åsiktsmotståndare i stället för att kasta skit på avstånd eller att visa sig sårbar i sin kärleksrelation istället för att ge tillbaka.
  Trotsa vildmarken handlar om hur man navigerar genom den här röriga och polariserade världen av olika sidor och fiender och terrorism och hat, genom att förbli passionerat sann mot sig själv och sin övertygelse och hålla fast vid kärlek och medkänsla och empati; att leva ett liv som är sant, modigt, och viktigast ditt.

  Alla Brené Browns böcker kännetecknas av hennes egen forskning på området varvat med vardagliga och ofta humoristiska berättelser från sitt eget och andras liv. Det är den blandningen som gör hennes böcker så uppskattade och lästa. Trotsa vildmarken är inget undantag.

  Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Hennes föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till ett av de mest sedda TED-föredragen. På Libris har Brené Brown tidigare gett ut Mod att vara sårbar, Våga vara operfekt och Resa sig stark. Hennes böcker har legat på förstaplatsen på New York Times Bestseller-lista och hennes arbete har i USA uppmärksammats i stora kanaler som CNN och Oprah.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 23. Vad kan kyrkan göra för...
  Vad kan kyrkan göra för...
  Beskrivning
  Detta häfte bill uppmärksamma "Glömda barnen" - de som växer upp med föräldrar som missbrukar alkohol.
  24,99 kr
 24. Våga se - kunna handla
  Våga se - kunna handla
  Beskrivning
  Hur agerar vi när vi misstänker att ett barn far illa? Hur lär vi barnet att det bestämmer över sin kropp? Hur förebygger vi sexuella övergrepp och våld mot barn? Vuxna människor, särskilt de som arbetar med barn, måste vara förebilder. De måste lära barnen att säga ifrån när det känns nej inuti. Barnens självbevarelsedrift ska uppmuntras och stödjas från det de är små. Barn måste få vara barn. Det gäller att samarbeta och samverka innan det blir svårigheter. Det gäller att ligga steget före. Gör vi det kan vi förebygga våldet och de sexuella övergreppen. Det här är en handbok för fotfolket, för dem som arbetar med barn. Det är en väckarklocka för politiker som har ansvaret för våra skattemedel och som inte alltid prioriterar vår framtid – barnen. Majvor Eriksson är leg. psykoterapeut och har i snart 40 år arbetat som barn- och familjeterapeut. Hon är en välkänd och uppskattad föreläsare och fortbildare. I boken berättar Majvor Eriksson om sina erfarenheter och ger praktisk vägledning till föräldrar och alla som arbetar med barn och ungdom.
  100,00 kr
 25. Våga växa
  Våga växa
  Beskrivning
  En bok för alla oss som vill ägna lite tid åt att utveckla oss själva och uppfylla de drömmar vi bär på. Men alla som tänkt den tanken vet också hur svårt det är att komma igång.
  Våga växa vill bidra till den processen. Här finns tankar, övningar och en konkret strategi för dig som vill förändra något i din livssituation.
  Några av de viktiga frågorna som ställs i boken är:* Varför gör jag det jag gör? * Vem ställer de krav som jag känner?* Vad är egentligen viktigt? * Vad är det jag vill?* Vad behöver jag göra för att nå mina mål?
  150,00 kr
 26. Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
  Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
  Beskrivning
  Den här boken kan vara ett första steg för alla som vill förstå mer vad utbrändhet handlar om och inspireras till en väg vidare i livet.
  • Köp 3 för 233,75 kr/st
 27. Vara människa : kroppar, medvetanden, personer
  Vara människa : kroppar, medvetanden, personer
  Beskrivning
  En bok om kärnan i vad det innebär att vara människa

  - Vad är medvetande?
  - Är hjärnan en maskin?
  - Vad är det som gör oss till personer?
  - Hur hittar man vägen till mänsklig mognad?
  I Vara människa funderar Rowan William över vad som kännetecknar att vara människa. Detta är en innehållsrik och tankeväckande reflektion om några av de mest grundläggande förutsättningarna med att vara människa: medvetande, språk, relationer, tal och mänsklig mognad. Rowan Williams har tidigare utkommit med två böcker i en liten serie med titlarna Vara kristen och Vara lärjunge. De har blivit mycket uppskattade och uppmärksammade. Detta är den tredje boken i serien.

  Ett storartat och gripande arbete. Filosofisk teologi när den är som bäst. Jonathan Sacks

  ROWAN WILLIAMS (f 1950) är en brittisk teolog, poet och ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan. Sedan 2013 är han föreståndare för Magdalene College i Cambridge, och en efterfrågad föreläsare och författare.

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 28. Varför växer gräset? : läsarnas favoriter
  Varför växer gräset? : läsarnas favoriter
  Beskrivning

  De tre böckerna i serien Varför växer gräset? innehåller korta, kärnfulla, tänkvärda berättelser som har gjort succé med drygt 120 000 sålda exemplar. Nu har Klas och Magnus bestämt sig för att låta läsarna själva välja ut de allra bästa berättelserna ur dessa böcker i en samlingsvolym.


  Vi utlovar en krutladdad samling korta berättelser som trots det lilla formatet innehåller ett stort mått av...

  195,00 kr
 29. Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
  Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
  Beskrivning
  Vingar som bär är en bok för dig som vill starta, eller redan har startat en killgrupp. Bokens utgångspunkt är att en killgrupp kan bli så mycket mer än ett snack i omklädningsrummet efter matchen. Vingar som bär vill inspirera dig som ledare till att bli en medvandrare. Att vara medvandrare innebär att lyssna, fråga, försöka förstå och att känna med killarna. Att vara hos dem när det är tungt, likaväl som när livet leker. Målet är att killarna ska få växa som människor i mötet med sig själva och andra, samt att ge dem mod att våga reflektera över de livsviktiga frågorna. Vingar som bär ger inspiration och vägledning genom praktiska råd, konkreta övningar och mängder av idéer. Författarna har många års erfarenhet av arbete med killgrupper både inom skola och kyrka.
  250,00 kr
 30. Vrede Hur hanterar vi den?
  Vrede Hur hanterar vi den?
  Beskrivning
  Vrede är en mycket stark känsla. Den kan bli en kraft som driver oss att uppnå det till synes omöjliga eller en stötesten som gör att vi fastnar i en livsstil präglad av oförsonlighet, bitterhet, trasiga relationer och våld.

  Den här boken kan bli till hjälp när man försöker förstå sina känslor. Bibliskt förankrad undervisning ger nycklar till hur man kan skilja mellan rättfärdig och orättfärdig vrede, identifiera grundorsakerna till den vrede man känner, hur man kan hantera uppdämd vrede från tidigare händelser i livet och hur man kan bemöta den i framtiden. Boken ger också en mängd kunskap till dem inom själavården som försöker hjälpa människor med problem som har med vrede att göra

  75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-132 av 132

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå