View as Tabell Lista

Artiklar 101-135 av 135

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Samtal med barn och ungdomar: erfarenheter från arbetet på BRIS
    Samtal med barn och ungdomar: erfarenheter från arbetet på BRIS
    Beskrivning
    En bok om samtalsmetodik för dig som möter barn och ungdomar i sammanhang där man pratar om viktiga saker i livet. Erfarenheter från arbetet på BRIS är utgångspunkt för boken men innehållet kan generaliseras till samtal inom nästan vilket sammanhang som helst.

    Som läsare får man konkreta verktyg, ett förhållningssätt, för samtal med barn och ungdomar. Boken ger också reflektioner och en fördjupad insikt om vad samtal med barn är och gör med oss själva. En röd tråd i boken är hur vi kan omsätta de salutogena begreppen begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i samtal med barn.

    350,00 kr
  2. Sarah : från övergrepp i barndomen och år av djup förtvivlan och dödslängtan till ett liv i hopp och
    Sarah : från övergrepp i barndomen och år av djup förtvivlan och dödslängtan till ett liv i hopp och
    Beskrivning
    "Denna märkliga bok handlar om en djupt kränkt och förfördelad kvinna, som jag träffade för mer än tio år sedan, och om hennes återvändande till full hälsa. Sällan ser man böcker behandla detta ämne, och ännu mer sällan på Sarahs lugna och eftertänksamma sätt."Dr. Geoff Searle, Sarahs psykiater-
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  3. Sårbarhetens kraft : om att finna styrka i svagheten
    Sårbarhetens kraft : om att finna styrka i svagheten
    Beskrivning
    Vi såras alla på olika sätt under livets gång. Ingen kommer undan. Sårbarheten är ett existentiellt grundvillkor för oss människor.

    Sårbarhetens kraft är en bok som vill hjälpa oss att acceptera vår sårbarhet, att försonas med den och se hur den då kan bli till en styrka både för oss själva och andra. Huvudbudskap är att vi är sårbara som individer och att även våra relationer har en sårbarhet liksom Moder Jord. Det skapar en konflikt då vi lever i en prestationskultur där styrka premieras och människor drömmer om att vara helt igenom lyckade. Därför gör många allt för att dölja sin sårbarhet och är livrädda för att visa svaghet.

    Vi strävar efter ett liv utan lidande, efter en glädje utan smärta och en gemenskap utan konflikter. Det kallar vi lycka , skriver författaren.

    Dahl har arbetat som präst under och efter flera stora katastrofer, exempelvis dödsskjutningarna på Utøya och tsunamin i Sydostasien. Sommaren 2011 fick jag ännu en gång lära mig att vi är som mest sårbara när det värsta händer, men också att vi är som bäst som medmänniskor när vi bryr oss, ser och hjälper andra.

    Hans erfarenheter från möten med människor som hamnat i kris är bland annat att övergångsperioden mellan själva krisen och fortsättningen av livet är en särskilt sårbar tid.

    Per Arne Dahl är författare, präst och tidigare biskop. Han är sedan många år också krönikör i en av Norges största tidningar, Aftenposten. Flera av hans böcker har översatts till svenska, bland dem Den överraskande nåden, Allt som är värdefullt har ett pris och Något att hoppas på när det värsta har hänt.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  4. Se barnet, se dig själv! : Om sårbarhet och styrka hos barn och ungdomar
    Se barnet, se dig själv! : Om sårbarhet och styrka hos barn och ungdomar
    Beskrivning
    Se barnet, se dig själv!Lars H GustafssonHur ser världen ut i barns och ungdomars perspektiv? I Se barnet, se dig själv! möter vi ett samhälle som är fullt av möjligheter men samtidigt stressat och prestationsinriktat. Med stöd i ny forskning skildras hur barn utvecklar empatisk förmåga, etiskt tänkande och känsla av sammanhang. Gustafsson tar upp nya begrepp som t ex curlingföräldrar och betonar de vuxnas uppgift att både sätta gränser och aktivt stödja barn och ungdomar. Lars H Gustafsson är en av våra mest kända barnläkare, samt författare och åttabarnsfar. Sakprosa Omslag Johannes Molin/Ateljén Utk aug Ca 300 s 91-1-301307-6
    125,00 kr
  5. Själförsvar : lycka och att lyckas
    Själförsvar : lycka och att lyckas
    Beskrivning
    Hur kan jag bli lyckligare? Och hur kan jag lyckas?Igor Ardoris känd från tv-succén Klass 9A är föreläsare, mental tränare och utbildad internationell coach. Han har utvecklat den egna metoden Själförsvar, som är ett redskap och en filosofi för en bättre vardag. Boken undertitel Lycka och att lyckas sammanfattar de två områden som Igor får mest frågor om i sitt arbete: Hur kan jag bli lyckligare och hur kan jag lyckas? Vi tycks ha en tendens att blanda ihop dessa två saker i dagens samhälle. Många utgår från att de kommer att bli lyckliga när de lyckas, samtidigt som de ser det som omöjligt att vara lyckliga om de inte lyckas. Men i själva verket finns det inget direkt samband mellan att vara lycklig och att lyckas med det man företar sig.Denna sammanblandning av begrepp för dock något gott med sig den leder oss in i en diskussion om hur lycka och att lyckas egentligen är kopplade till varandra. För de här två sakerna har enligt Igor gemensamma nämnare, men inte för att de är beroende av varandra, utan genom de sätt man kan uppnå dem. Huvudsyftet med den här boken är därför att visa hur vi kan skapa förutsättningar för att lyckas och för att vara lyckligare genom att träna upp egenskaper vi kan använda oss av i vår vardag.Själförsvar är en lättillgänglig, inspirerande och underhållande bok som hjälper dig att utveckla förmågan att lita på dig själva, tro på din framtid, hantera motgångar och förankra positiva känslor i vardagen.
    100,00 kr
  6. Självhjälpsgrupper
    Självhjälpsgrupper
    Beskrivning
    Att hjälpa varandra i svåra livssituationer.
    50,00 kr
  7. Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
    Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
    Beskrivning

    Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik – och i slutändan förlorar vi vår livslust.
    Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
    Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.

    125,00 kr
  8. Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
    Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
    Beskrivning
    John Gottmans banbrytande forskning vad gäller parrelationer kan jämföras med föregångarna Masters och Johnsons på sexualitetens område. I ett forskningslaboratorium (skämtsamt kallat "the love lab") har Gottman under många års tid studerat hur gifta par relaterar till varandra. Vad säger de? Med vilket tonfall samtalar de? Vilket kroppsspråk har de? Med 90-procentig säkerhet har han på ett tidigt stadium kunnat fastställa vilka par som kommer att skilja sig. John Gottmans forskning visar att det finns sju avgörande faktorer – sju gyllene regler – som kännetecknar en lycklig relation. Samtliga regler utgår ifrån vardagens vitala betydelse. De par som visar varandra omtanke och uppskattning dagligdags lägger grunden för en trygghet och stabilitet som är helt nödvändig för att mer allvarliga konflikter ska kunna tacklas. Ett exempel: Rogivande samtal vid dagens slut skapar förtrolighet och lättar på spänningar. Grundregeln vid denna tidpunkt på dygnet är att ge varandra känslomässig uppbackning och lufta alla typer av problem som ligger utanför själva parrelationen.

    Utdrag ur några gyllene regler: •När man är arg och irriterad är det lätt att älta partnerns negativa egenskaper vilket underblåser andra plågsamma tankar och skapar en ond cirkel. Färdigheten att fokusera på mer positiva tankar kan övas upp (vilket är en av hörnstenarna i kognitiv terapi). Bokens övningar är till god hjälp. •Framför klagomål men inte svepande anklagelser. Säg inte: "Du lyssnar ju aldrig på mig" utan hellre: Jag skulle uppskatta om du lyssnade på mig."

    •Lös de problem som går att lösa (acceptera att vissa är olösliga!) men försök att ta upp konflikter så snart som möjligt. Översättning Per Rundgren

    100,00 kr
  9. Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
    Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
    Beskrivning
    Skamfilad handlar om skam, känslan som någon gång drabbar oss alla. De flesta av oss har inte ord och bilder för det diffusa obehag den ger upphov till i vårt inre. Ändå påverkar skammen dagligen våra liv och färgar av sig på våra känslor och relationer. Skammen - detta dolda själsgift - tär på livsglädjen och självkänslan och bidrar till stress, trötthet, nedstämdhet och känslor av otillräcklighet. I Skamfilad ger prästen och terapeuten Göran Larsson en bild av skammen i dess många skepnader och hur den kan ta makten över våra liv. Men han beskriver också hur vi kan hitta utvägar ur gamla låsningar och ineffektiva levnadsmönster och ta klivet ut ur skamvrån. Därför är Skamfilad samtidigt en bok om stolthet, kreativitet och dådkraft - och längtan efter liv. Göran Larsson är präst och terapeut, verksam vid S:t Lukas Dalarna i Falun. Han har mångårig erfarenhet som personalutbildare och föreläsare och arbetar kontinuerligt i olika rehabiliteringsgrupper för långtidssjukskrivna, bland annat med stressrelaterade diagnoser.
    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  10. Socialfilosofiska uppsatser
    Socialfilosofiska uppsatser
    Beskrivning
    Under sitt liv var Axel Hägerström (1868–1939) den mest kontroversielle av svenska filosofer, men också den som fick flest hängivna lärjungar och anhängare. Hans så kallade värdenihilism, uppfattningen att värde- och rättsomdömen saknar varje objektiv halt och enbart utgör uttryck för önskningar och känslor, blev en del av tidsatmosfären. Hans inflytande sträckte sig långt utanför filosofiseminarierna: Karin Boye, Karl Vennberg, Herbert Tingsten och Gunnar Myrdal hörde till dem som tog intryck.Socialfilosofiska uppsatser, som i denna nyutgåva är försedd med ett förord av Svante Nordin, gavs för första gången ut 1939 och är den bästa och mest lättillgängliga introduktionen till Axel Hägeströms tänkande, särskilt när det gäller frågor om moral, rätt och samhälle. Den ger dessutom en samlad bild av ett livsverk som hör till de mest originella och inflytelserika i svensk filosofi.
    235,00 kr
  11. Sonjas godhet : medkänsla i en självupptagen tid
    Sonjas godhet : medkänsla i en självupptagen tid
    Beskrivning

    Nutiden överöser oss med slagord: Du kan bli framgångsrik, Du måste förverkliga dig själv!, Du har bara ett liv, unna dig storslagna upplevelser!, Tänk positivt!

    Men alla vet vi, innerst inne, att tillvaron är oberäknelig. Hur mycket man än försöker så styr man inte sitt liv. Vi är, utan att vara särskilt medvetna om det, ständigt beroende av andras omsorger.

    I Sonjas godhet frågar sig Owe Wikström vart medkänslan, omsorgen och samtalen om de goda handlingarna tagit vägen. Har osjälviskhet blivit omodernt? Vad sker i ett samhälle där individualism och upplevelsehets står i centrum? Är det omodernt att föra samtal om individens personliga ansvar för andra än sig själv? Förstärks självcentreringen av populärpsykologins tro-på-dig-själv-budskap och en upplevelseorienterad andlighet?

    Utgående från en dramatisk personlig upplevelse diskuterar författaren hur det är att vara föremål för andras omsorg, utelämnad i den svages position. När tillvaron är som bräckligast minns han Sonja den goda kvinnan i Dostojevskijs roman Brott och straff. Hon blir en sinnebild för det goda i människan. Samtidigt ger hon oss en föreställning om en typ av förebild som tidigare sågs som självklar. Att det är en litterär gestalt som på detta sätt väcker tankar om ömhetens betydelse leder över till en diskussion om böckers existentiella betydelse och deras roll som motkrafter. Frågor om ansvar och godhet diskuteras utifrån flera författarskap, främst Fjodor Dostojevskij men även Torgny Lindgren och J. M. Coetzee

    Avslutningsvis ger författaren oss rådet att skapa ett eget husapotek av böcker och delar generöst med sig av sina egna favoritmediciner.

    Sonjas godhet utgör en fristående fortsättning på författarnas tidigare böcker: Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren, som tar upp vårt förhållande till tiden, Ikonen i fickan om inre och yttre resor, som diskuterar platsens och resans betydelse i våra liv, och slutligen Sonjas godhet, som behandlar vårt förhållningssätt till våra handlingar.

    125,00 kr
  12. Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
    Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
    Beskrivning
    Det är många i vår tid som har funnit hjälp av mindfulness. Att begreppet är så enkelt att både förstå och praktisera har gjort att många lärt sig finna ett lugnare liv och en minskad stress. Författaren Brian Draper gillar därför mindfulness men tror samtidigt att det finns en risk att det används fel. Att mindfulness-övningar bara blir ett sätt att bli tillfälligt närvarande, för att sedan återgå till sitt stressade liv. Och isf blir mindfulness bara ytterligare en modell för vårt arbete och vårt liv som inte ger någon långsiktig förändring, utan bara tillfälliga pauser från ett liv och ett tempo vi innerst inne inte är tillfreds med.

    Därför utmanar den här boken oss att inte bara vara mindre stressade då och då, utan att våga gå vidare och skapa ett mer närvarande liv. Draper utmanar läsaren att fortsätta vägen som leder till mindfulness för att längre fram nå soulfulness. Boken pekar på att livet inte handlar om att lära sig några enkla tekniker eller att tillfälligt koppla bort sig från den verkliga världen. Vi kan få leva med "soulfulness" och inte bara "mindfulness"!

    75,00 kr
  13. Stygn
    Stygn
    Beskrivning
    I Stygn undersöker författaren Anne Lamott hur vi kan förstå livets kaos. Vad gör vi när livet får oss helt ur balans? Hur kan vi hitta tillbaka till varandra och till det som håller oss uppe när ondska och katastrofer verkar oundvikliga? Hur kan man börja på nytt, oavsett om det gäller stora personliga förluster eller ödeläggelse av ett helt samhälle?

    Lamott menar att det enda vi kan göra då är att börja samla ihop de trasiga bitarna av det känslomässiga och andliga material som våra liv består av, och sedan sy ihop dem igen till en helhet stygn för stygn. Det är i dessa stygn som livets väv börjar och inbäddade i dem ligger styrka, värme, humor och mänsklighet.

    Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Detta är hennes andra bok på svenska, uppföljaren till Hjälp, Tack, Wow.

    Lamott s most insightful book yet, Stitches offers plenty of her characteristic witty wisdom this slim, readable volume [is] a lens on life, widening and narrowing, encouraging each reader to reflect on what it is, after all, that really matters.
    - People

    Anne Lamott är amerikansk författare och en mycket uppskattad talare. Hennes första bok på svenska Hjälp, Tack, Wow har just utkommit på Libris. Både den och Stygn har legat som bästsäljare på New York Times boklista. Lamott är också författare till flera romaner, som Imperfect Birds och Rosie.

    75,00 kr
  14. Symbolon : om samspelet mellan tro, förnuft och handling
    Symbolon : om samspelet mellan tro, förnuft och handling
    Beskrivning
    En gång var kristendomen Västerlandets enda livsåskådning. Kyrkan var mäktig och stod i förbund med andra makthavare. I så gott som alla kyrkor finns i dag grupper som nostalgiskt blickar tillbaka på denna förlorade värld. Andra ser förlusten av makt och politiskt inflytande som en befrielse. Sönderfallet av gamla strukturer är då en chans till verklig förnyelse. En viktig aspekt av detta är en ny möjlighet att närma sig kyrkans budskap utifrån ett perspektiv som aktivt engagerar förnuftet. Kristendomen är nämligen inte vare sig ideologi eller sociologi; den är inte ens en religion i ordets snäva bemärkelse. Den transcenderar alla dessa olika begrepp och kan beskrivas som filosofi i ordets ursprungliga betydelse: kärlek till den vishet som »föddes innan djupen blev till, innan källorna flödade av vatten.« Denna infallsvinkel passar den oroliga, sökande tid som vi lever i. Istället för att stödja sig på någon politisk makt, är allt den behöver ett öppet sinne och ett vaket förnuft. Det finns en bred tradition inom alla de tre stora kyrkofamiljerna – den ortodoxa, romersk katolska och protestantiska – som på olika sätt söker i denna riktning. Det är denna tradition som Symbolon vill lyfta fram med hjälp av rikliga citat ur teologiska artiklar och böcker från hela den kristna världen. Johannes Sandgren är broder i den ekumeniska kommuniteten i Taizé sedan 1983 och bosatt i Bangladesh sedan 1989
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  15. Ta hand om din själ
    Ta hand om din själ
    Beskrivning
    Känner du dig lite orolig? Ängslig? Deprimerad? Då är du inte ensam.

    Vi lever i en hektisk och osäker tid. Många känner sig stressade, oroliga och nedtyngda. Ta hand om din själ är en samling inspirerande citat, bibelord och böner, skriven av Dr Gregory Jantz, en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Denna lilla bok hjälper dig eller en vän att ta sig igenom tider då själen inte mår bra. Ta hand om din själ är ett lugnande och tröstande redskap som hjälper läsaren att utveckla ett hälsosamt känsloliv.

    Om författarna

    Dr Gregory Jantz är en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Keith Wall, en veteran inom förlags­branschen, har tilldelats priser för sitt författarskap.

    100,00 kr
  16. Tänkesätt : studier i Alvin Plantingas filosofi
    Tänkesätt : studier i Alvin Plantingas filosofi
    Beskrivning
    Tankar är något som vi såväl fattar som producerar. Tankar vi fattar är sanna på olika sätt: nödvändigtvis, möjligtvis eller tillfälligtvis. Vi kan dessutom sinsemellan tänka på olika sätt beträffande vad som är sant. Så vad är det som gör att ett tänkesätt är övertygande? Här studeras den kände amerikanske kristne filosofen Alvin Platingas filosofi och författaren gör en noggran analys av hans argumentering. Sebastian Rehnman är doc i religionsfilosofi vid Uppsala universitet.
    190,01 kr
  17. Tid för det meningsfulla
    Tid för det meningsfulla
    Beskrivning
    Som barn söker vi oss spontant till det meningsfulla. Längre fram i livet får vi för oss att vi har ont om tid. Då vänjer vi oss vid att främst hålla på med det kortsiktigt nödvändiga. När så pensioneringen kommer och det egentligen finns all tid i världen för det meningsfulla, finns inte alltid barndomens nyfikenhet kvar.

    Men då uppkommer å andra sidan ett nästan oemotståndligt inre tryck i riktning mot just mål och mening. Den här boken handlar om det trycket, dess uttrycksformer och konsekvenser.

    De flesta lever nu längre än förr och har en ålderdom kännetecknad av mer utveckling än förfall. Detta innebär inte självklart att det enbart är medelåldersperioden som ska förlängas så att vi exempelvis arbetar längre. Också andra faser kan komma att kräva sitt.

    Att ha tid för det meningsfulla berör inte bara äldre utan individer i alla åldrar. Samspelet mellan generationer behöver utvecklas och bli ett annat nu när det är fyra generationer snarare än tre som lever samtidigt.

    Bodil Jönsson slog igenom för den breda allmänheten med boken Tio tankar om tid (1999). Hon är är fysiker och professor emerita.
    75,00 kr
  18. Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
    Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
    Beskrivning

    En stor utmaning i våra liv är att fungera tillsammans - med vår livspartner, med våra barn och föräldrar, med våra släktingar, vänner och arbetskamrater. Vi vill skapa och bevara goda relationer, men alltför ofta misslyckas vi. Här kommer en bok som hjälper dig att lyckas! Genom att utveckla din medkänsla, både med andra och med dig själv, kan du fatta kloka beslut. Genom att bekräfta andra, och...

    240,01 kr
  19. Trösterikt
    Trösterikt
    Beskrivning
    När vi var små kunde vi krypa upp i någons knä och bli tröstade. När vi har blivit vuxna, var kan vi hitta trösten då? Genom berättelser och reflektioner, en för varje bokstav i alfabetet, visar Catharina Segerbank hur små tankar och enkla ting runt omkring oss kan ge hopp och livsmod när livet känns tungt.

    Trösterikt är en reflektions- och inspirationsbok för dig som gärna läser, tänker och bläddrar. Den kan också fungera som utgångspunkt för samtal i till exempel "leva vidare"- grupper.

    Catharina Segerbank är präst i Svenska kyrkan och en efterfrågad föreläsare. Hon har skrivit flera böcker, bl a I din hand mina dagar.

    "Exempel ur litteratur, musik och teologi blandas med trösterika bibelord och goda råd till den sörjande. Ändå tror jag att boken i första hand lämpar sig för den eller de som ska ge tröst, alltså till den sörjandes nästa. Det är ofta svårt för någon som bär på en stor sorg att själv göra något trösterikt, åtminstone inte den första tiden efter ett dödsfall eller en annan förlust. Boken bör med fördel kunna användas i sorgegrupper, där man delar erfarenheter och hjälps åt."
    Birgitta Carlquist, Bibliotekstjänst

    125,00 kr
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  20. Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
    Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
    Beskrivning
    I den uppskattade sociologen Brené Browns fjärde bok på svenska, Trotsa vildmarken, tar hon sig an det aktuella och viktiga ämnet kring tillhörighet och vår tids ökade polarisering. Hon menar att sann tillhörighet kräver att vi är så trygga och säkra i oss själva att vi vågar vara en del av någonting större, men också stå ensam när det behövs.

    Alla vet att det är enklast att vara tyst, gömma oss i våra ideologiska bunkrar och försöka passa in, snarare än att vara oss själva och trotsa osäkerhetens och kritikens vildmark. Att trotsa vildmarken kan vara att protestera under ett möte på jobbet när någon säger något kränkande, att närma sig sina åsiktsmotståndare i stället för att kasta skit på avstånd eller att visa sig sårbar i sin kärleksrelation istället för att ge tillbaka.
    Trotsa vildmarken handlar om hur man navigerar genom den här röriga och polariserade världen av olika sidor och fiender och terrorism och hat, genom att förbli passionerat sann mot sig själv och sin övertygelse och hålla fast vid kärlek och medkänsla och empati; att leva ett liv som är sant, modigt, och viktigast ditt.

    Alla Brené Browns böcker kännetecknas av hennes egen forskning på området varvat med vardagliga och ofta humoristiska berättelser från sitt eget och andras liv. Det är den blandningen som gör hennes böcker så uppskattade och lästa. Trotsa vildmarken är inget undantag.

    Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Hennes föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till ett av de mest sedda TED-föredragen. På Libris har Brené Brown tidigare gett ut Mod att vara sårbar, Våga vara operfekt och Resa sig stark. Hennes böcker har legat på förstaplatsen på New York Times Bestseller-lista och hennes arbete har i USA uppmärksammats i stora kanaler som CNN och Oprah.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  21. Vad kan kyrkan göra för...
    Vad kan kyrkan göra för...
    Beskrivning
    Detta häfte bill uppmärksamma "Glömda barnen" - de som växer upp med föräldrar som missbrukar alkohol.
    24,99 kr
  22. Våga se - kunna handla
    Våga se - kunna handla
    Beskrivning
    Hur agerar vi när vi misstänker att ett barn far illa? Hur lär vi barnet att det bestämmer över sin kropp? Hur förebygger vi sexuella övergrepp och våld mot barn? Vuxna människor, särskilt de som arbetar med barn, måste vara förebilder. De måste lära barnen att säga ifrån när det känns nej inuti. Barnens självbevarelsedrift ska uppmuntras och stödjas från det de är små. Barn måste få vara barn. Det gäller att samarbeta och samverka innan det blir svårigheter. Det gäller att ligga steget före. Gör vi det kan vi förebygga våldet och de sexuella övergreppen. Det här är en handbok för fotfolket, för dem som arbetar med barn. Det är en väckarklocka för politiker som har ansvaret för våra skattemedel och som inte alltid prioriterar vår framtid – barnen. Majvor Eriksson är leg. psykoterapeut och har i snart 40 år arbetat som barn- och familjeterapeut. Hon är en välkänd och uppskattad föreläsare och fortbildare. I boken berättar Majvor Eriksson om sina erfarenheter och ger praktisk vägledning till föräldrar och alla som arbetar med barn och ungdom.
    100,00 kr
  23. Våga vara operfekt
    Våga vara operfekt
    Beskrivning
    Varje dag möts vi av tusentals budskap som talar om för oss hur vi bör vara. Tidningar, reklam och tv får oss lätt att tro att om vi bara kunde vara snyggare, jobba smartare och leva bättre och mer hälsosamt så skulle vi inte längre känna oss så underlägsna.
    Så de flesta av oss försöker att bli bättre och mer perfekta medan vi frågar oss Varför fixar jag inte att hålla alla dessa bollar i luften? Vad kommer folk att tro om jag misslyckas eller ger upp?
    Brené Brown, forskare och sociolog som uppmärksammats för sin forskning om bland annat sårbarhet och skam, ger ossrådet i den här boken: Våga vara operfekt! Hon visar att det faktiskt går att gå från att alltid fråga sig Vad ska folk tro? till att ärligt och helhjärtat kunna säga till själv: Oavsett hur mycket jag har fått gjort idag och vad som blivit fel, så är jag faktiskt värdefull värd att få känna kärlek och tillhörighet.
    Brown ger oss tio vägvisare på vägen dit, bland annat: Värna om det som är äkta släpp taget om andras åsikter. Värna om medkänslan med dig själv släpp taget om kraven på att vara perfekt. Värna om din själsliga motståndskraft släpp taget om det som dövar och gör dig maktlös. Värna om tacksamheten och glädjen släpp taget om otillräckligheten och mörkerrädslan. Värna om intuitionen och lita på tron släpp taget om behovet att veta säkert.Mod, gemenskap och medkänsla med sig själv är det viktigaste för att vi ska komma dit, menar Brown. Och precis som i boken Mod att vara sårbar väver hon ihop sin egen forskning på området med berättelser från sitt eget och andras liv.

    Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till en av de mest sedda TED-föredragen.Redan innan dess var hon mycket efterfrågad som talare, och hon har skrivit flera böcker.

    På Libris finns sedan tidigare Mod att vara sårbar."Att läsa Brené Brown är att påminna sig själv om att vara människa och inte idén om ett prestationsdjur. Brené Brown påminner mig om saker jag behöver höra varje dag." - Navid Modiri, kommunikatör, artist och programledare

    135,00 kr
  24. Våga växa
    Våga växa
    Beskrivning
    En bok för alla oss som vill ägna lite tid åt att utveckla oss själva och uppfylla de drömmar vi bär på. Men alla som tänkt den tanken vet också hur svårt det är att komma igång.
    Våga växa vill bidra till den processen. Här finns tankar, övningar och en konkret strategi för dig som vill förändra något i din livssituation.
    Några av de viktiga frågorna som ställs i boken är:* Varför gör jag det jag gör? * Vem ställer de krav som jag känner?* Vad är egentligen viktigt? * Vad är det jag vill?* Vad behöver jag göra för att nå mina mål?
    150,00 kr
  25. Vägar till visdom
    Vägar till visdom
    Beskrivning

    Tankeväckande, roande och mycket handgripligt

    Visdom - det kan låta som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart. Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn som i sin nya bok på ett högst konkret och nära sätt ger råd om hur vi alla kan växa i visdom. "Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen. Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv - både de stora omvärldsfrågorna och i den nära vardagen."

    Visdom är ett högst konkret förhållningssätt till livet, skriver Stefan Einhorn, som leder till fördjupade möjligheter att leva ett rikt liv och till bättre relationer med våra medmänniskor.

    Med belysande exempel från vetenskapen, populärkulturen och egna erfarenheter förklarar Stefan Einhorn hur vi alla kan tillägna oss visdom och få ett meningsfullare liv.

    125,00 kr
  26. Vägar till visdom
    Vägar till visdom
    Beskrivning

    Tankeväckande, roande och mycket handgripligt

    Visdom - det kan låta som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart. Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn som i sin nya bok på ett högst konkret och nära sätt ger råd om hur vi alla kan växa i visdom. "Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen. Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv - både de stora omvärldsfrågorna och i den nära vardagen."

    Visdom är ett högst konkret förhållningssätt till livet, skriver Stefan Einhorn, som leder till fördjupade möjligheter att leva ett rikt liv och till bättre relationer med våra medmänniskor.

    Med belysande exempel från vetenskapen, populärkulturen och egna erfarenheter förklarar Stefan Einhorn hur vi alla kan tillägna oss visdom och få ett meningsfullare liv.

    75,00 kr
  27. Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
    Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
    Beskrivning
    Den här boken kan vara ett första steg för alla som vill förstå mer vad utbrändhet handlar om och inspireras till en väg vidare i livet.
    175,00 kr
    • Köp 3 för 233,75 kr/st
  28. Vara människa : kroppar, medvetanden, personer
    Vara människa : kroppar, medvetanden, personer
    Beskrivning
    En bok om kärnan i vad det innebär att vara människa

    - Vad är medvetande?
    - Är hjärnan en maskin?
    - Vad är det som gör oss till personer?
    - Hur hittar man vägen till mänsklig mognad?
    I Vara människa funderar Rowan William över vad som kännetecknar att vara människa. Detta är en innehållsrik och tankeväckande reflektion om några av de mest grundläggande förutsättningarna med att vara människa: medvetande, språk, relationer, tal och mänsklig mognad. Rowan Williams har tidigare utkommit med två böcker i en liten serie med titlarna Vara kristen och Vara lärjunge. De har blivit mycket uppskattade och uppmärksammade. Detta är den tredje boken i serien.

    Ett storartat och gripande arbete. Filosofisk teologi när den är som bäst. Jonathan Sacks

    ROWAN WILLIAMS (f 1950) är en brittisk teolog, poet och ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan. Sedan 2013 är han föreståndare för Magdalene College i Cambridge, och en efterfrågad föreläsare och författare.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  29. Varför växer gräset? : läsarnas favoriter
    Varför växer gräset? : läsarnas favoriter
    Beskrivning

    De tre böckerna i serien Varför växer gräset? innehåller korta, kärnfulla, tänkvärda berättelser som har gjort succé med drygt 120 000 sålda exemplar. Nu har Klas och Magnus bestämt sig för att låta läsarna själva välja ut de allra bästa berättelserna ur dessa böcker i en samlingsvolym.


    Vi utlovar en krutladdad samling korta berättelser som trots det lilla formatet innehåller ett stort mått av...

    195,00 kr
  30. ViktVäktarnas familjekokbok
    ViktVäktarnas familjekokbok
    Beskrivning


    Att laga mat för hela familjen och som alla gillar, det är en konst: Det skall inte bara vara lättlagat utan även passa den mest kräsne. Lägger du därtill kravet att maten skall passa den viktmedvetne blir uppgiften än svårare. Detta har vi tagit fasta på när vi skapade familjekokboken. Du lär inte bli besviken när du ser hur mycket läckert och smalt man kan göra med små medel och lite tid.




    115,00 kr
  31. Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
    Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
    Beskrivning
    Vingar som bär är en bok för dig som vill starta, eller redan har startat en killgrupp. Bokens utgångspunkt är att en killgrupp kan bli så mycket mer än ett snack i omklädningsrummet efter matchen. Vingar som bär vill inspirera dig som ledare till att bli en medvandrare. Att vara medvandrare innebär att lyssna, fråga, försöka förstå och att känna med killarna. Att vara hos dem när det är tungt, likaväl som när livet leker. Målet är att killarna ska få växa som människor i mötet med sig själva och andra, samt att ge dem mod att våga reflektera över de livsviktiga frågorna. Vingar som bär ger inspiration och vägledning genom praktiska råd, konkreta övningar och mängder av idéer. Författarna har många års erfarenhet av arbete med killgrupper både inom skola och kyrka.
    250,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-135 av 135

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå