View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 140

per sida
Fallande ordning
 1. Framgångsrik företagsamhet
  Framgångsrik företagsamhet
  Beskrivning
  Boken är ovärdelig för den som rör sig i företagsvärlden,men kan läsas av den som är intresserad av personlig utveckling och tillväxt-
  150,00 kr
 2. Från ett cafébord i Paris : Om vänskap, tristess och samtalets nyanser
  Från ett cafébord i Paris : Om vänskap, tristess och samtalets nyanser
  Beskrivning
  I sin nya bok Från ett cafébord i Paris låter den uppskattade författaren och religionspsykologen Owe Wikström världsmetropolen Paris utgöra kuliss och fond till en djupdykning i tre av livets mest centrala teman: vänskap, livsleda och samtal.

  Vad är vänskap egentligen, och hur förhåller den sig till förälskelse, arbetsrelationer och den stora kärleken?

  Hur hanterar vi de drag av meningslöshet och tristess som tycks inbyggda i livet? Vilka problem uppstår när vi så ofta tar till konsumtion som en flykt mot vår tomhet och leda?

  Och varför fyller samtalet och det poänglösa småpratet ett så avgörande behov i mänskligt samspel?

  Från ett cafébord i Paris är en bok som vill bli till verklig livshjälp för dem som funderar över livets och vardagens mest angelägna frågor. På sitt djupt kloka och samtidigt humoristiskt inspirerande sätt tar Owe Wikström oss med bortom de parisiska hustaken till de allmänmänskliga ämnen som ofta väcks kring ett cafébord. Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret. Dessutom är Owe Wikström en ofta anlitad föreläsare, regelbunden krönikör i dags- och veckopress samt var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 3. Gå i kras : leva med bipolär sjukdom
  Gå i kras : leva med bipolär sjukdom
  Beskrivning
  Många svenskar av psykiska problem av något slag, men få vågar tala om det. Gå i kras är en bok som kan ge hjälp och igenkänning både för den som själv har psykiska problem, men också för den som professionellt eller som vän vill vara till hjälp.
  125,00 kr
 4. Gott om tid
  Gott om tid
  Beskrivning
  Utökad nyutgåva av populär filosofiklassiker Tjugo år har gått sedan Tio tankar om tid utkom första gången. Resten är historia, 650 000 exemplar senare. Få böcker har påverkat våra tankar som denna lilla bok. Och Bodil Jönsson, minst lika älskad idag som hon var för tjugo år sedan, fortsätter att tänka kring tid och hur vi förhåller oss till den.

  Idag är vi lika förvirrade som någonsin, men skillnaden är att vi har gett upp. Numera uppfattar vi stress som något helt naturligt. Alla har alltid ont om tid. Så är det bara, basta. Men Bodil Jönsson vill inte acceptera en sådan inställning. I Gott om tid bjuder hon på nya reflektioner.

  230,00 kr
 5. Gråta har sin tid
  Gråta har sin tid
  Beskrivning
  En bok om sorg som kan ge sörjande vägledning och hopp. Den beskriver hur sorgen kan bli en läkande kraft, vilken hjälp den sörjande kan behöva för att orka vidare och vilket stöd den kristna tron kan ge. Frågan om ett liv efter döden tas också upp.
  Gösta Josefsson har tidigare skrivit "Medan vi har tid. Om planering inför döden." Han var präst och leg. psykoterapeut och under många år arbetade han som sjukhuspräst
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 6. Halvtid - förverkliga din längtan
  Halvtid - förverkliga din längtan
  Beskrivning
  Vad händer när högre status, bättre betalt och mer ansvar på jobbet inte ger samma tillfredsställelse som förr? Och när känslan av att grunden för ett meningsfullt liv finns någon annanstans – vad gör man då?

  Efter år av utbildning, intensivt familjeliv och krävande arbete går de flesta in i en fas av reflektion och personlig utvärdering. Det är inte ovanligt att upptäcka att det vi värdesatte, prioriterade och gav en stor del av vår kraft, inte längre ger samma känsla av livsmening. Bob Buford kallar denna period för halvtid. Det är nu vi har möjlighet att återupptäcka livets verkliga värden: Vad ligger närmast mitt hjärta? Finns det något jag skulle fortsätta göra även om jag inte fick betalt? Och vad är min djupaste längtan?

  Halvtid är inspirerande och utmanande läsning. Här finns råd, vägledning och erfarenheter för alla som vill fortsätta utvecklas och som vill att livets andra halva ska bli ännu bättre än den första. Bob Buford visar hur det är möjligt och förklarar varför spelreglerna nu är helt annorlunda.

  Nytryck av Halvtid som utkom på Marcus förlag 2010

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 7. Halvtid : från framgångsrik karriär till meningsfull framtid
  Halvtid : från framgångsrik karriär till meningsfull framtid
  Beskrivning
  Halvtid är inspirerande och utmanande läsning för alla som närmar sig medelåldern. Det som ligger framför behöver inte alls betyda stagnation eller tillbakagång. En väl genomförd halvtidsprocess gör i stället livets andra halva bättre än den första– men spelreglerna är annorlunda.
  225,00 kr
 8. Handbok för livskämpar : till dig som inte vet om du orkar leva
  Handbok för livskämpar : till dig som inte vet om du orkar leva
  Beskrivning
  Du är inte ensam i din plåga. Är det något enda vi vill att du ska få med dig från den här boken, så är det detta. Du är inte ensam. Oavsett hur det känns just nu.

  Den här boken är till dig som mår dåligt, kanske riktigt dåligt. Så dåligt att du ibland kanske ofta tänkt att du inte orkar fortsätta leva. Att det vore lika bra att försvinna.

  Vi tre som har skrivit den här boken har tillsammans både personlig erfarenhet av att själva ha levt många år med självmordstankar och självmordsförsök, men också professionell erfarenhet av att arbeta med att förebygga att människor tar sitt liv.

  Handbok för livskämpar är den bok vi själva önskar hade funnits när vi mådde som värst. En lättillgänglig och handfast vägledning för dig som plågas av självmordstankar. I den har vi samlat några av de viktigaste erfarenheterna som vi har gjort genom åren. Vi delar bland annat med oss av handfasta tips och råd, strategier för hur man kan stå ut när man mår som sämst, vägledning i hur man kan förstå sig själv och sina tankar och hur man kan bära sig åt för att söka hjälp. Boken innehåller även många personliga berättelser samt ett kapitel om hur man kan stötta någon som tänker på att ta sitt liv.

  Oavsett hur just din kamp ser ut kom ihåg att vi är många som kämpar tillsammans. Du är inte ensam. Det finns en framtid för dig också. Så släpp inte taget. Så länge du lever kan saker ändras till det bättre. Du är en riktig livskämpe!

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 9. Handbok för oglada : vetenskapligt förankrade metoder för ökad glädje och harmoni
  Handbok för oglada : vetenskapligt förankrade metoder för ökad glädje och harmoni
  Beskrivning
  Är du deprimerad, nedstämd eller bara oglad i största allmänhet? Genom denna bok får du tillgång till en rad metoder, huvudsakligen utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT), som i forskning har visat sig ge en tydlig effekt för att skapa ökad livsglädje. Boken ger dig verktyg både för att förstå ditt mående och för att påverka de delar av ditt liv som har visat sig vara extra viktiga för välmående och livskvalitet.
  260,00 kr
 10. Hantera din stress : steg för steg i tio steg
  Hantera din stress : steg för steg i tio steg
  Beskrivning
  Ordet stress i den betydelse vi oftast använder det idag – utmattning och känsla av otillräcklighet – användes första gången i svenska språket så sent som 1958.

  Du som vill förhindra att råka ut för allvarliga stressproblem behöver idag, kanske mer än någonsin tidigare, se om ditt hus. Då handlar det om att se över hur du har det både på och utanför jobbet. Det är nämligen nästan alltid vår totala livssituation som avgör vem som ska drabbas och vem som ska klara sig.

  Syftet med denna bok är att hjälpa dig att göra en sådan översyn av din situation. Med olika tester får du reda på var du befinner dig i stresspiralen. Steg för steg i tio steg får du sedan veta vad du behöver kunna om hur stress fungerar och hur du ska bära dig åt för att hantera den. * Vilka problem kan lydnadsreflexen ställa till med?* Hur motar du tidstjuvarna i dörren?* Vems apa sitter på din axel?
  150,00 kr
 11. Här är jag! Vem är du? : om närvaro, respekt och gränser mellan vuxna och barn
  Här är jag! Vem är du? : om närvaro, respekt och gränser mellan vuxna och barn
  Beskrivning
  Efter framgångarna med Ditt kompetenta barn (1996) kommer den ansedde danske familjeterapeuten Jesper Juul med en ny bok om samspelet mellan barn och vuxna. Nu handlar det om gränsdragningar: hur, och när, ska vi sätta gränser för våra barn? Det är visserligen viktigt vad föräldrarna bestämmer, men det avgörande är hur de gör det, menar Jesper Juul. Att vi lär oss lyssna till barnen och respektera dem som fullvärdiga människor är livsviktigt. Ett kränkt barn slutar inte älska sina föräldrar. Det slutar älska sig självt.
  50,00 kr
 12. Hemligheten
  Hemligheten
  Beskrivning
  "Våra ögon möts och jag skäms. Men i hans ögon finns inget hårt. Bara en värme som lär mig att se spåren jag lämnar."

  Trädgården där Jan Nordströms nya bok Hemligheten utspelar sig, och de två bröderna som har den, finns på riktigt någonstans i Sverige. Den är lika stor som tre fotbollsplaner och ligger omsluten av en skog.
  Trädgården är en plats som skyddas av dem som vet om den, men aldrig för att stänga ute andra människor, bara för att bevara innerligheten.

  Jan Nordström har följt bröderna och livet i trädgården under drygt fem år. Detta är hans poetiska berättelse i bilder och ord om hur det påverkade hans egen, inre trädgård. Det är ingen traditionell berättelse om trädgårdsarbete eller om blommor och växter eller om två bröder som har en trädgård. Det är en berättelse om livsmod och hopp.

  Som ett komplement till Jans poesi finns det längst bak i boken mer faktabärande texter till fotografierna. De texterna är skrivna tillsammans med de två bröderna och av Trädgårdsmästaren och trädgårdspedagogen Elin Rolander, Biologen Tobias Borger och Hans Karlsson, Entomolog med fjärilar som specialitet

  225,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 140

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå