View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 138

per sida
Fallande ordning
 1. Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Beskrivning
  Tårar av sorg? Eller tårar av lättnad, frustration, ilska eller trötthet? Hitta nya vägar i känslornas labyrint är en guidebok för var och en som vill förstå sig själv och sina känslor och kanske andra människor och deras känslor bättre. Den vänder sig också till psykoterapeuter, psykologer och andra som arbetar med behandling.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 2. I min pappas himmel
  I min pappas himmel
  Beskrivning
  Det här är berättelsen om pappa Olles sista år. Han fick beskedet om cancer på förmiddagen en oktoberdag. Drygt ett år senare hade han, som han sa i drömmen till sin dotter Anna, "flyttat hem". Olle Jonsson dog i samma hus som han föddes. Han blev 69 år. De flesta av de åren arbetade han med sitt älskade jordbruk.

  Att leva nära döden kan föra människor närmare varandra, när man låter tårarna och de viktiga samtalen vara med. I min pappas himmel kan ge tröst när livet är svårt.

  Anna Wilén och Olga Magnusson låter texter och bilder vävas in i varandra till en helhet där det ena förstärker det andra.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 3. I tid och otid : hemma och på jobbet
  I tid och otid : hemma och på jobbet
  Beskrivning
  Nej, det är inget särskilt. Det har bara blivit för mycket." De här orden hör vi nog alla då och då från vår omgivning. Men vad är det egentligen som har blivit för mycket? För mycket arbete, för många prylar, för mycket resande, för mycket stimulans, för mycket splittring, för höga förväntningar, för många dåliga samveten? Kan allt detta ha att göra med vår oförmåga att sätta gränser? Gränser mellan hem och arbete, mellan tillgänglighet och avskildhet, mellan individen och gruppen. Alla traditioner och normer säger att vi skall göra en åtskillnad mellan hem och arbete. Ändå tränger vi in små datorhörnor och permanenta arbetsplatser i hemmet. Flertalet av oss är bättre datorutrustade hemma än på jobbet. Hur klarar vi dubbelheten i detta? Arbete och hem glider samman. Men hemma är inte bara en plats. Hemma är också tid, meningsfull tid som vi alltid varit rädda om. Bodil Jönsson skriver om vår tid hemma och på jobbet och om vår vilja att vara här och där samtidigt och om vad man kan göra åt överbelastningen
  100,00 kr
 4. Iakttagelser i själens landskap
  Iakttagelser i själens landskap
  Beskrivning
  En resa i själens landskap

  Tommy Hellsten tar oss med på en meditativ resa och förmedlar kloka iakttagelser om det som rör varje människas innersta rum. Sin vana trogen utmanar han oss att konfrontera vår rädsla och oro, att måla hoppfulla bilder i själens landskap, vare sig det handlar om drömmar, kreativitet, rötter, identitet, brådska eller kärlek.

  Kyrkoherden och bildkonstnären Christer Åberg, författarens goda vän, illustrerar Tommy Hellstens tankar med expressiva och färgsprakande målningar.
  Tommy Hellsten är författare, terapeut, teolog och en uppskattad föreläsare både i Sverige och i Finland, där han är bosatt.
  175,00 kr
 5. Identiteten och Evigheten
  Identiteten och Evigheten
  Beskrivning
  Vad är det som gör att vi uppfattar oss som "densamme" som vi var när vi var fem år, tretton, trettiofem, femtio eller sjuttiofem år? En femåring leker prinsessa med krona av glanspapper i guld, tio år senare åker hon fast för polisen för att hon blir skjutsad på moped, efter fyrtiofem år står hon mitt i ett ansvarsfullt arbetsuppdrag, sörjer sin Far som nyss dött och ringer ett tele-fonsamtal till Sydney, där ena sonen befinner sig. Och det är samma människa! Eller? Vad får oss att tala om oss som ’Jag’? Vari ligger känslan av att vara en och samma person livet igenom? Om och när vi blir nittio år, känner vi igen oss i hur det var att som gänglig nio-åring gå barfota på grusvägen med vassa stenar, ned till havet. De flesta av oss nickar. Jo, vi tror att vi kommer att känna igen oss. Någonting håller ihop det som är ’jag’ under alla våra åldrar. Det är detta vi brukar tala om som vår identitet. Den här boken handlar om hur vi bygger vår identitet under livet från födelsen till döden. Och vad som händer när vissa delar i bygget bildar sprickor, saknas, för-ändras och utvecklas. Boken är ett redskap i vår egen identitetsresa genom livets skimrande fyrljus och en hel del svårmod. Den snuddar också vid evighetsfrågan, om det som kallas ’jag’ har en evighet i sig. Bär vi eviga drag i oss? Och vad kan möta oss i ett annat tillstånd efter döden?
  225,00 kr
 6. Innan gränsen är nådd. Att räcka till - dag efter dag!
  Innan gränsen är nådd. Att räcka till - dag efter dag!
  Beskrivning

  Innan gränsen är nådd riktar sig till två kategorier av yrkesgrupper:


  • Yrken av direkt stödjande karaktär (där stödsamtal förekommer): Socialarbetare, diakoner, präster, psykologer, terapeuter och kuratorer m fl.


  • Yrken där spontana samtal med människor ofta förekommer: Lärare i kontakt med föräldrar. All personal inom vård och hemtjänst i kontakt med vårdberoende och deras anhöriga. Hit hör även yrkesgrupper som har kontakt med allmänheten, exempelvis poliser, jurister och försäkringskassansutredare.


  Boken lämpar sig också utmärkt för den som utbildar sig inom dessa yrken.

  200,00 kr
 7. Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Beskrivning
  Inspirerande samtal - att växa i dialog tar upp viktiga förutsättningar för att verkliga möten ska uppstå.


  Författaren berättar – mycket lättillgängligt – hur vi kan förbereda oss inför samtal. Han beskriver ett förhållningssätt som är användbart i livets alla samtal – de professionella såväl som de viktiga samtalen i vår vardag – allt med betoning på det goda samtalet.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 8. Jag oxå! Dödsviktigt
  Jag oxå! Dödsviktigt
  Beskrivning
  En mamma eller pappa dör och halva världen försvinner. Trots det går det att växa upp och fortsätta leva ett helt liv. Här möter du människor du känner igen som klarat det och hittat glädjen och uppfyllt drömmar.
  Mediamannen Peter Settman, coachen och författaren Elizabeth Gummesson, sångaren Patrik Isaksson och musikern Marina Schiptjenko. Alla förlorade de en förälder som barn och här berättar de sina historier.
  Det är rakt på sak om dödsbesked, förtvivlan och saknad. Men också fullt med hopp, livsglädje och bilder av den där särskilda sortens styrka och beslutsamhet. Den som kommer sen, när man inser att man klarar av även det som är riktigt svårt. Dödsviktigt är till dig som förlorat din mamma eller pappa. Du ska veta att det finns fler som tänker och känner som du.

  Dödsviktigt är till dig som står bredvid och inte vet vad du ska göra. Du får tips om vad du kan säga och hjälp att förstå vad döden gör med dem som blir kvar.

  Dödsviktigt är också till alla er andra som någon gång sagt orden "om jag dör". Varje år förlorar över 3000 barn i Sverige en förälder och de lär sig tidigt att vi inte lever för alltid. Döden är en del av livet, allas liv. Och den blir lättare att leva med om vi gör det tillsammans. Därför är det dödsviktigt att prata om döden.

  "Det är en mycket, mycket bra bok. Jag känner igen precis allt."
  Göran Gyllenswärd, leg psykolog och leg psykoterapeut med 20 års erfarenhet av barn och sorg.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 9. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Beskrivning
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.

  Ann Heberlein, teologie doktor i etik, fick med sin förra bok Det var inte mitt fel om konsten att ta ansvar en stor publik. Hon har undervisat vid universitet, är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor och är också mycket verksam som debattör och skribent, bland annat i Sydsvenskan och Expressen.
  Ann Heberlein lider sen tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet.

  125,00 kr
 10. Jakten på lycka i överflödssamhället
  Jakten på lycka i överflödssamhället
  Beskrivning
  Den genomsnittliga livslängden är högre än någonsin. Vi kan äta vilken mat vi vill, lyssna på musik när och var vi vill och läsa vad vi vill.. Vi kan dricka rent vatten ur kranen och behöver inte frukta vare sig nyckfulla diktatorer eller stråt­rövare. Likväl är vi inte nöjda. Undersökningar tyder på att livskvaliteten har minskat något sedan 1950-talet. Överflödet har alltså inte gjort oss lyckliga. Vad är det alltså som saknas – eller är problemet kanske just att ingenting längre sak­nas?

  I sin nya bok kombinerar Thomas Hylland Eriksen vetenskapliga rön, berättelser ur skönlitteraturen och personliga erfarenheter i ett försök att upptäcka vad som gör livet värt att leva

  175,00 kr
 11. Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
  Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
  Beskrivning
  Under lång tid betraktades förslavandet av andra människor som någonting självklart. Tänkare, forskare och politiker hävdade att slaveriet var nödvändigt, moraliskt ­riktigt och av Gud inrättat. Slavhandeln ansågs skapa arbetstillfällen och leda till att de infångade­ fick ett bättre liv. De få som i början protesterade avfärdades som okunniga, fanatiska, känslo­samma med mera.Numera är vår syn på slaveri helt annorlunda. Det är lätt för oss att på tvåhundra års avstånd se ihåligheten i de forna argumenten till dess försvar. Men finns det idag andra former av förtryck, för vilka vi är lika blinda som den gamla tidens slaverianhängare var för slaveriet?Ja, det gör det, menar Pelle Strindlund. Den uppenbara­ parallellen är exploateringen av djur. I Jordens herrar jämför han argumenten för slaveriet på 1700- och 1800-talet med dem för ­dagens djurförtryck. Han visar på omfattande och djup­gående likheter: i hur slavarna och djuren hanteras, hur förtrycket av de båda grupperna legitimeras och hur de som kritiserar exploateringen bekämpas. De slående parallellerna konfronterar oss på ett påtagligt sätt med frågan om de moraliska­ grunderna för utnyttjandet av andra levande varelser. UR JORDENS HERRARMänniskans förslavande av andra männi­skor uppkom samtidigt med den mänskliga civilisationen. Ofriheten fortlevde och ­frodades ända in på 1800-talet, men var inte en odödlig­ samhällsordning. Den avskaffades. Detta är något som alla de som är otillfredsställda med människans tyranni över andra arter kan ta fasta på. Tidigare generationer har lyckats göra sig av med barbari. Det kan också vi göra.OM FÖRFATTARENPelle Strindlund är ickevålds­utövare i freds- och djurrättsrörelsen. Han har arbetat med fattiga i Texas, levt bland ursprungsbefolkningen i Guatemala, gjort fredsaktioner mot brittiska kärnvapen, kampanjat mot svensk vapenexport samt eskorterat utsatta palestinska flickor till och från deras skola. Från svenska djurfabriker har han räddat burhönor och fört dem till nya hem på landet. Han är ­medförfattare till flera böcker om etik, ­livsåskådning och radikal politik, ­däribland Djurrätt och socialism (Lindelöws 2003, med Toivo Jokkala), Ickevåld! (Karneval 2008, med Klaus Engell-Nielsen och Annika Spalde) och Leva etiskt (Karneval 2009, med Annika Spalde). Strindlund är utbildad journalist och har en magisterexamen i religionsvetenskap. Han bor i ett ickevåldskollektiv i Mjölby, Östergötland.www.pellestrindlund.seSAGT OM BOKEN"Trots det hemska ämnet blir det en givande och ofta mycket rolig läsning. Strindlunds rika kunskaper och omutliga klarsyn ger en mängd nya insikter och aha-upplevelser, även för den som länge varit medveten om det inre sambandet." Eva Moberg, författare"Pelle Strindlund har skrivit en tänkvärd bok. Han argumenterar kraftfullt och med många belägg för sin ståndpunkt. Läs boken och ­risken finns att du sätter nästa hamburgare i halsen!"Ragnar Ohlsson, professor i praktisk filosofi"Pelle Strindlund tar oss med på en omskakande resa genom det mänskliga slaveriets och djurförtryckets parallella dynamik och praktik. Jordens herrar utgör ett alldeles eget 'forum för levande historia', samtidigt som den är en självklar del av en vidgad högaktuell diskussion om underordningens mekanismer och intersektionalitet. Läs boken och låt den inspirera till kritisk reflektion, debatt - och handling." Helena Pedersen, fil.dr, forskare i pedagogik och människa-djurstudier, Malmö högskola. Författare till Animals in Schools: Processes and strategies in human-animal education"Människans förhållande till djuren är ett tema genom hela vår gemensamma historia. Det är en historia full av konflikter, av kollisioner och paradoxer. Den är både gammal och brännande aktuell på ett sätt som alla bör fundera över. Pelle Strindlunds bok är här en stor hjälp. I den finns frågorna om människans, djurens och livets värde och värden, men också svar."Gunnar Broberg, professor i idé- och lärdomshistoria, författare till bland annat Kattens historia: Sverige speglat i djurets öga"Strindlund avtäcker förbluffande likheter mellan två typer av exploatering, och visar att argumenten inte är mer giltiga för att försvara dagens djurförtryck än de var för dåtidens slaveri. En mycket läsvärd bok, som både bringar klarhet och ingjuter hopp." Cecilia Mille, doktor i biologi från Uppsala universitet, huvudförfattare till rapporten Världens bästa djurskydd: myten om Sverige granskas"I Jordens Herrar jämför Pelle Strindlund, journalist och aktivist, 1700- och 1800-talens slaveri med dagens djurindustri. Det är en innehållsrik framställning med mängder av intressanta referenser - från slaverianhängares historiska originaltexter till vår tids teveserier och skönlitteratur. De strukturella likheterna som lyfts fram mellan förtryck av människor och djur är slående. Härmed har Strindlund lyckats sätta fingret på en angelägen tematik som provocerar och engagerar. Hans sakliga och lättillgängliga resonemang leder läsaren till den oundvikliga slutsatsen - att liksom en tänkande och kännande människa måste ta ställning mot mänskligt slaveri måste hon också ta ställning mot dagens exploatering av djur."Monica Libell, lektor och forskare, idé- och lärdomshistoria, Lunds universitet
  265,00 kr
 12. Kan du förstå mig? : om livet, frågorna och sorgen
  Kan du förstå mig? : om livet, frågorna och sorgen
  Beskrivning
  I själavårdande samtal ställs ibland frågan: Kan du förstå mig? Den kan handla om en specifik händelse, men också om en hel livsberättelse: Går det att bekräfta mig i att det blev som det blev, att jag gjorde som jag gjorde?

  Som själavårdare kan vi bära samma frågor inom oss. Det finns tillfällen när vi känner oss tillfreds i mötet med konfidenten och nöjda med hur samtalet blev, medan vi andra gånger kan känna oss besvikna, trötta och frustrerade.

  Kerstin Dillmar och Lars Björklund skriver om empatins utmaningar och gränser, om möten med sorg och frågor utan svar, om lyssnande och minne och om tro i en sekulariserad tid.

  Kan du förstå mig? vänder sig till själavårdare och andra som i sitt uppdrag möter människor i svåra livssituationer, men den kan också läsas av alla som är intresserade av möten och samtal när livet krånglar eller gör ont.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 138

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå