View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 140

per sida
Fallande ordning
 1. Hitta din känslostyrka : en våga sätta gränser-bok för sensitivt begåvade
  Hitta din känslostyrka : en våga sätta gränser-bok för sensitivt begåvade
  Beskrivning
  Ny bok av författarna till Drunkna inte i dina känslor!

  I den omtalade boken Drunkna inte i dina känslor skrev Maggan Hägglund och Doris Dahlin om högkänslighet. Boken har varit en ögonöppnare för många människor som känner igen sig i den personlighetstypen.

  I sin nya bok Hitta din känslostyrka skriver de om det viktiga och svåra med att vara högkänslig, starkskör eller sensitivt begåvad, och att sätta gränser. Det är en bok om att lära sig att säga nej på ett bra sätt och att hitta balansen mellan att freda sitt eget område och dela livet tillsammans med andra.

  Maggan Hägglund och Doris Dahlin vill genom sin bok förmedla kunskap om gränssättning så att du som högkänslig ... ska kunna skydda ditt eget inre och inte låta andra klampa in och trampa på din själ. ... inte ständigt ska bli förvirrad av intryck från andra utan kunna höra din egen röst, veta vad du vill och vad du själv tycker. ... ska kunna skydda dig mot andra som vill utnyttja din förmåga till empati och medkänsla.

  Du behöver gränser för att kunna leva det liv du vill, utnyttja din begåvning, kunna blomstra och leva ditt bästa liv. Gränser är att välja. Välja vem och vad du släpper in i ditt liv. Vad du väljer att ägna din tid och din energi åt. (...) Valet står inte mellan att stänga ute alla andra och sitta ensam och huka bakom betongmurar eller att tvärtom släppa in alla andra hela tiden och känna sig nertrampad och överkörd och förvirrad.

  Ur boken

  Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. Maggan Hägglund är frilansjournalist och författare. På Libris har hon tidigare bland annat gett ut böckerna Njutningsparadoxen och Det kommer att gå över. Tillsammans skrev de 2012 boken Drunkna inte i dina känslor som har sålts i 90 000 exemplar.

  225,00 kr
 2. Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Beskrivning
  Tårar av sorg? Eller tårar av lättnad, frustration, ilska eller trötthet? Hitta nya vägar i känslornas labyrint är en guidebok för var och en som vill förstå sig själv och sina känslor och kanske andra människor och deras känslor bättre. Den vänder sig också till psykoterapeuter, psykologer och andra som arbetar med behandling.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 3. I min pappas himmel
  I min pappas himmel
  Beskrivning
  Det här är berättelsen om pappa Olles sista år. Han fick beskedet om cancer på förmiddagen en oktoberdag. Drygt ett år senare hade han, som han sa i drömmen till sin dotter Anna, "flyttat hem". Olle Jonsson dog i samma hus som han föddes. Han blev 69 år. De flesta av de åren arbetade han med sitt älskade jordbruk.

  Att leva nära döden kan föra människor närmare varandra, när man låter tårarna och de viktiga samtalen vara med. I min pappas himmel kan ge tröst när livet är svårt.

  Anna Wilén och Olga Magnusson låter texter och bilder vävas in i varandra till en helhet där det ena förstärker det andra.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 4. I tid och otid : hemma och på jobbet
  I tid och otid : hemma och på jobbet
  Beskrivning
  Nej, det är inget särskilt. Det har bara blivit för mycket." De här orden hör vi nog alla då och då från vår omgivning. Men vad är det egentligen som har blivit för mycket? För mycket arbete, för många prylar, för mycket resande, för mycket stimulans, för mycket splittring, för höga förväntningar, för många dåliga samveten? Kan allt detta ha att göra med vår oförmåga att sätta gränser? Gränser mellan hem och arbete, mellan tillgänglighet och avskildhet, mellan individen och gruppen. Alla traditioner och normer säger att vi skall göra en åtskillnad mellan hem och arbete. Ändå tränger vi in små datorhörnor och permanenta arbetsplatser i hemmet. Flertalet av oss är bättre datorutrustade hemma än på jobbet. Hur klarar vi dubbelheten i detta? Arbete och hem glider samman. Men hemma är inte bara en plats. Hemma är också tid, meningsfull tid som vi alltid varit rädda om. Bodil Jönsson skriver om vår tid hemma och på jobbet och om vår vilja att vara här och där samtidigt och om vad man kan göra åt överbelastningen
  100,00 kr
 5. Iakttagelser i själens landskap
  Iakttagelser i själens landskap
  Beskrivning
  En resa i själens landskap

  Tommy Hellsten tar oss med på en meditativ resa och förmedlar kloka iakttagelser om det som rör varje människas innersta rum. Sin vana trogen utmanar han oss att konfrontera vår rädsla och oro, att måla hoppfulla bilder i själens landskap, vare sig det handlar om drömmar, kreativitet, rötter, identitet, brådska eller kärlek.

  Kyrkoherden och bildkonstnären Christer Åberg, författarens goda vän, illustrerar Tommy Hellstens tankar med expressiva och färgsprakande målningar.
  Tommy Hellsten är författare, terapeut, teolog och en uppskattad föreläsare både i Sverige och i Finland, där han är bosatt.
  175,00 kr
 6. Identiteten och Evigheten
  Identiteten och Evigheten
  Beskrivning
  Vad är det som gör att vi uppfattar oss som "densamme" som vi var när vi var fem år, tretton, trettiofem, femtio eller sjuttiofem år? En femåring leker prinsessa med krona av glanspapper i guld, tio år senare åker hon fast för polisen för att hon blir skjutsad på moped, efter fyrtiofem år står hon mitt i ett ansvarsfullt arbetsuppdrag, sörjer sin Far som nyss dött och ringer ett tele-fonsamtal till Sydney, där ena sonen befinner sig. Och det är samma människa! Eller? Vad får oss att tala om oss som ’Jag’? Vari ligger känslan av att vara en och samma person livet igenom? Om och när vi blir nittio år, känner vi igen oss i hur det var att som gänglig nio-åring gå barfota på grusvägen med vassa stenar, ned till havet. De flesta av oss nickar. Jo, vi tror att vi kommer att känna igen oss. Någonting håller ihop det som är ’jag’ under alla våra åldrar. Det är detta vi brukar tala om som vår identitet. Den här boken handlar om hur vi bygger vår identitet under livet från födelsen till döden. Och vad som händer när vissa delar i bygget bildar sprickor, saknas, för-ändras och utvecklas. Boken är ett redskap i vår egen identitetsresa genom livets skimrande fyrljus och en hel del svårmod. Den snuddar också vid evighetsfrågan, om det som kallas ’jag’ har en evighet i sig. Bär vi eviga drag i oss? Och vad kan möta oss i ett annat tillstånd efter döden?
  225,00 kr
 7. Innan gränsen är nådd. Att räcka till - dag efter dag!
  Innan gränsen är nådd. Att räcka till - dag efter dag!
  Beskrivning

  Innan gränsen är nådd riktar sig till två kategorier av yrkesgrupper:


  • Yrken av direkt stödjande karaktär (där stödsamtal förekommer): Socialarbetare, diakoner, präster, psykologer, terapeuter och kuratorer m fl.


  • Yrken där spontana samtal med människor ofta förekommer: Lärare i kontakt med föräldrar. All personal inom vård och hemtjänst i kontakt med vårdberoende och deras anhöriga. Hit hör även yrkesgrupper som har kontakt med allmänheten, exempelvis poliser, jurister och försäkringskassansutredare.


  Boken lämpar sig också utmärkt för den som utbildar sig inom dessa yrken.

  200,00 kr
 8. Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Beskrivning
  Inspirerande samtal - att växa i dialog tar upp viktiga förutsättningar för att verkliga möten ska uppstå.


  Författaren berättar – mycket lättillgängligt – hur vi kan förbereda oss inför samtal. Han beskriver ett förhållningssätt som är användbart i livets alla samtal – de professionella såväl som de viktiga samtalen i vår vardag – allt med betoning på det goda samtalet.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 9. Jag är inte längre rädd - En bok om kärlek
  Jag är inte längre rädd - En bok om kärlek
  Beskrivning
  Vi får inget manus för livet. Inte heller kan vi öva oss på förhand. Många gånger kan det kännas skrämmande, men med kärleken som en trygg vägvisare får vi landa där vi är kallade att leva i frihet Det handlar om medvetenhet och om mod. Sanningen är redan nerlagd i oss. Det finns inga genvägar till självkännedom, men den som tar sin innersta längtan på allvar får förmågan att orientera sig mot miraklet. Vår intuition, de stilla aningarna och viskningarna inom oss, hjälper oss att urskilja stigen framåt.

  Tommy Hellsten skriver i sin nya bok om att leva i tillit, i överlåtelse och upplevelsen av att vara buren. Han skriver om en livsförvandlande upptäckt: vi får lära oss älska oss själva på det sätt som Gud älskar oss. I en tillvaro där kärleken är verklighetens grund finns ingenting att frukta.

  Allt är bra, för jag lever omsluten av kärlek.

  Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar och När allt faller på plats.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 10. Jag oxå! Dödsviktigt
  Jag oxå! Dödsviktigt
  Beskrivning
  En mamma eller pappa dör och halva världen försvinner. Trots det går det att växa upp och fortsätta leva ett helt liv. Här möter du människor du känner igen som klarat det och hittat glädjen och uppfyllt drömmar.
  Mediamannen Peter Settman, coachen och författaren Elizabeth Gummesson, sångaren Patrik Isaksson och musikern Marina Schiptjenko. Alla förlorade de en förälder som barn och här berättar de sina historier.
  Det är rakt på sak om dödsbesked, förtvivlan och saknad. Men också fullt med hopp, livsglädje och bilder av den där särskilda sortens styrka och beslutsamhet. Den som kommer sen, när man inser att man klarar av även det som är riktigt svårt. Dödsviktigt är till dig som förlorat din mamma eller pappa. Du ska veta att det finns fler som tänker och känner som du.

  Dödsviktigt är till dig som står bredvid och inte vet vad du ska göra. Du får tips om vad du kan säga och hjälp att förstå vad döden gör med dem som blir kvar.

  Dödsviktigt är också till alla er andra som någon gång sagt orden "om jag dör". Varje år förlorar över 3000 barn i Sverige en förälder och de lär sig tidigt att vi inte lever för alltid. Döden är en del av livet, allas liv. Och den blir lättare att leva med om vi gör det tillsammans. Därför är det dödsviktigt att prata om döden.

  "Det är en mycket, mycket bra bok. Jag känner igen precis allt."
  Göran Gyllenswärd, leg psykolog och leg psykoterapeut med 20 års erfarenhet av barn och sorg.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 11. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Beskrivning
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.

  Ann Heberlein, teologie doktor i etik, fick med sin förra bok Det var inte mitt fel om konsten att ta ansvar en stor publik. Hon har undervisat vid universitet, är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor och är också mycket verksam som debattör och skribent, bland annat i Sydsvenskan och Expressen.
  Ann Heberlein lider sen tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet.

  125,00 kr
 12. Jakten på lycka i överflödssamhället
  Jakten på lycka i överflödssamhället
  Beskrivning
  Den genomsnittliga livslängden är högre än någonsin. Vi kan äta vilken mat vi vill, lyssna på musik när och var vi vill och läsa vad vi vill.. Vi kan dricka rent vatten ur kranen och behöver inte frukta vare sig nyckfulla diktatorer eller stråt­rövare. Likväl är vi inte nöjda. Undersökningar tyder på att livskvaliteten har minskat något sedan 1950-talet. Överflödet har alltså inte gjort oss lyckliga. Vad är det alltså som saknas – eller är problemet kanske just att ingenting längre sak­nas?

  I sin nya bok kombinerar Thomas Hylland Eriksen vetenskapliga rön, berättelser ur skönlitteraturen och personliga erfarenheter i ett försök att upptäcka vad som gör livet värt att leva

  175,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 140

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå