View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 46

Page
per sida
Fallande ordning
 1. 30 dagar med husförsamlingsrörelsen
  30 dagar med husförsamlingsrörelsen
  Beskrivning
  30 dagar är en andaktsbok utifrån några viktiga personer inom den kinesiska husförsamlingsrörelsen. Under 30 dagar får man följa händelser ur deras liv i korta berättelser som berör, ställer frågor och utmanar.

  Husförsamlingsrörelsen har blivit en missionsrörelse som sänt missionärer till mer än 20 länder i området mellan Kina och Jerusalem.

  30 dagar är en andaktsbok där kristna kineser delar med sig av sina erfarenheter. Författaren Eugene Bach gör en reflektion över varje berättelse och lägger till ett stycke ur Bibeln.

  Broder Yun, pastor Zhang Rongliang och ett 20-tal andra delar med sina av sina liv. Eugene Bach har tidigare skrivit böckerna Det blodröda korset, Gud är inte död - inte ens i Nordkorea och Kallelsen till Nordkorea

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 2. Afrikanska ögonblick
  Afrikanska ögonblick
  Beskrivning
  Majvor Nyholm arbetade under många år tillsammans med sin man, ögonläkaren Sture Nyholm, med att rädda synen på människor i de fattigaste delarna av Kenya och södra Sudan. Paret Nyholm utförde tusentals ögonoperationer för att avhjälpa bl.a. starr, ögontumörer och trakom. Också krigszoner blev bekanta för dem under de år de arbetade i Afrika utsända av organisationen Christian Blind Mission
  125,00 kr
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
  • Köp 25 för 200,00 kr/st
 3. Agora . för ett folk på väg
  Agora . för ett folk på väg
  Beskrivning
  Agora – för ett folk på väg är ett nytt studiematerial om mission. En rikt illustrerad, inspirerande och djuplodande bok att läsa tillsammans i församlingen. I Agora ges möjlighet att fördjupa samtalet och engagemanget för mission. Hur ska kristen mission se ut i framtiden? Vad är en missionell gemenskap? Vilka är kyrkans utmaningar i en tid med stora folkomflyttningar, ökad urbanisering och mångkulturella städer – i Sverige såväl som i utlandet?
  Materialet visar på kreativa missionsstrategier och guidar genom samtidens många utmaningar. Vilken är den lokala församlingens roll i den
  235,00 kr
 4. Andra chansen
  Andra chansen
  Beskrivning
  En ung man vaknar ur medvetslöshet på ett sjukhus i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Han vet inte vem han är och inte vad som hänt honom. Han får veta att han varit med om en svår bilolycka och räddats till livet med minsta möjliga marginal.Men något undanhålls honom och när den hemska sanningen uppdagas inser han att det blir mycket svårt att komma tillbaka. Det är som om mörkret slukar honom igen. Andra chansen är en verklighetsbaserad berättelse om liv och död, hopp och förtvivlan och om att göra det som egentligen är omöjligt. Bokens huvudperson trotsar döden flera gånger och tycker sig ha fått en andra chans, som blir en andra chans för andra.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 5. Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
  Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
  Beskrivning
  I boken Återblickar av professor Lennart Karlsson får du veta mer om liv, kultur, språk och religion i Sydafrika.
  - Hur växte de olika folkslagen i Sydafrika fram?
  - Vilka olika kyrkor finns det och var kommer de ifrån?
  - Hur växte apartheid fram och hur motiverade makthavarna det systemet?
  - Vilket inflytande har det kristna missionsarbetet haft?
  - Hur har kampen mot hiv/aids gått?
  Lennarts hustru Linnéa berättar sedan om sitt liv som missionärsbarn, läkarfru och mamma.
  205,00 kr
 6. Berättelsen om en inte alltför självupptagen kyrka
  Berättelsen om en inte alltför självupptagen kyrka
  Beskrivning
  Mission är en del av kyrkans grundläggande uppdrag. Men hur kan mission tolkas i 2000-talets svenska sammanhang? Uppdrag: mission håller samman två synsätt. Som människor är vi sända till varandra, för att vara varandra till hjälp och stöd. Som kristna är vi också sända att berätta. Ord och handling hör ihop. Det konkreta fyller orden med mening, och orden hjälper oss att tolka det vi ser. Uppdrag: mission vill stimulera till reflektion och aktion. Mission är inget kvarglömt ord från förr. Uppdraget står kvar. Kanske är det idag vid matbordet som vår trovärdighet prövas? »Om inte vi berättar om tron – vem skall då göra det? Vi vill väl inte att det som gett våra liv sammanhang och innehåll skall förloras? Livet blir liv, när vi ser, hör och berättar.» Ur Anders Wejryds förord.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 7. Bland faror och nöd i Kunama, EFS
  Bland faror och nöd i Kunama, EFS
  Beskrivning
  Den 15 mars 1866 landsteg Carlsson, Kjellberg och Lange i Massawa som EFS och Sveriges första utlandsmissionärer. Målet var att nå in i de centrala delarna av dagens Etiopien, då EFS hade upplevt en speciell kallelse till mission bland Galla-folken, dagens Oromo, som levde där. Från Massawa vid Eritreas kust in till Galla var vägen lång. Svårigheterna var många; det rådde krig och oro, missionärerna drabbades av sjukdomar, överfall och död, ibland våldsam död. Trots detta gav man inte upp. I väntan på att Gud skulle öppna vägen startades s k väntansmissioner i Eritrea, Indien och Somalia. Först ca 40 år efter att de första missionärerna påbörjat uppdraget nådde den förste av dem fram till målet, Galla-folket. "När vi i samband med 130 års jubileet på nytt ger ut denna bok som så fascinerande berättar om hur det började en gång, kan det vara viktigt att också läsa den med facit i hand och veta att vetekornets lag gäller också vårt missionsarbete. Jag hoppas att det som varit ska inspirera oss till fortsatt trofasthet och nya visioner i den uppgift som ännu är vår. Jag hoppas också att vi genom denna boka ska finna nytt engagaemang, ett engagemang 130 år senare, lika utmanande tvingande och målmedvetet som när det började
  75,00 kr
 8. Boken om Maj
  Boken om Maj
  Beskrivning
  En bok om Maj Nilsson, Indienmissionär och maka till pastor Sten Nilsson. Maj är en sann människovän och ingen kan undgå att märka hennes genuina intresse för de människor hon möter. Följ Maj genom barndomen i Vänersborg, bröllopet i Finland och de spännande åren i Indien.

  En familjebok, rikt illustrerad av Anders Palmgren

  50,00 kr
 9. Bortom bergen : med glädjebud till Oromofolket I Etiopien
  Bortom bergen : med glädjebud till Oromofolket I Etiopien
  Beskrivning
  Bortom bergen handlar om hur evangeliet nådde Bodji I provinsen Wollega I västra Etiopien. Gamachu Danu berättar om de fem expeditioner till Oromo, som med början 1877 sändes från Röda havets kust och Asmara under en tjugoårsperiod. Genombrottet kom när den femte expeditionen nådde Bodji 1898.

  Författaren låter oss följa det evangeliska arbete som då började, genom pionjärerna och deras efterföljare, vilket ledde till synod- och kyrkobildning. Gamachu Danu är präst i Mekane Yesu-kyrkan. Han fick sin utbildning i Wollega 1955–58 och har lång erfarenhet som präst och lärare i Västra Synoden. Eskil Forslund, tidigare missionär i Etiopien, har översatt, fördjupat och kompletterat boken.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 10. Brunkullan under nimträdet av Lilly Abrahamsson, EFS
  Brunkullan under nimträdet av Lilly Abrahamsson, EFS
  Beskrivning
  Jag reste till Indien. Därför Brunkullan under Nimträdet, den lilla människan från det lilla landet blir sänd till det stora, annorlunda landet
  75,00 kr
 11. Den himelske Mannen
  Den himelske Mannen
  Beskrivning
  Berättelsen om Broder Yuns liv är som en fortsättning på Apostlagärningarna. Det är en dramatisk berättelse om hur Gud tog en ung, svältande, kinesisk pojke från en fattig by i Henan och använde honom för att predika evangeliet om Jesus Kristus. Han blev en av ledarna i den snabbt växande husförsamlingsrörelsen. Han fängslades och torterades för sin tros skull, men Gud befriade honom från fängelset på ett övernaturligt sätt. Till sist blev det för svårt för honom att stanna kvar i Kina, så i dag lever han i exil i Europa. Han har i stället fått välsigna kristenheten i väst och är en talesman för den kinesiska ?Tillbaka till Jerusalem?-rörelsen.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 46

Page
per sida
Fallande ordning

 

 

Butikens sommaröppettider 1/6 - 31/7

 

Vardagar 10-17
Lördagar Stängt

Vecka 27 (2-8 juli) är butiken stängd.

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå