Måndag till Fredag 10.00 - 17.00
Lördag och söndag stängt
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Lämnar vi denna värld och kommer till "himlen"? Och vad menas med "en ny himmel och en ny jord"?
Vad menar den kristna tron med "kroppens uppståndelse" och hur hör det ihop med den populära bilden av att sitta på ett moln och spela harpa?
Tom Wright, en av vår tids mest framstående och profilerade bibelteologer, tar upp alla dessa frågor i en bok som både är banbrytande, provocerande och djupt hoppfull. Han visar övertygande att Bibelns budskap om Jesu kroppsliga uppståndelse får långt mer vidsträckta konsekvenser för hur vi ska uppfatta det kristna hoppet än de flesta av oss har anat.
Wright argumenterar hur tron på livet efter detta direkt påverkar vad vi tror om livet före döden. För om Gud ämnar förnya hela skapelsen - och om detta redan har påbörjats genom Jesu uppståndelse - då kan inte kyrkan nöja sig med att "rädda själar" utan måste förekomma denna förnyelse genom att utbreda Guds rike i dess allra vidaste betydelse. Det finns helande och hopp också i detta livet.
Den här boken kommer att både överraska och inspirera alla som är intresserade av meningen med livet - inte bara vad som händer efter döden utan också före.
Denna medicinska handbok är fylld med vetenskapliga termer, undersökningsresultat och statistik. Inledningsvis ges en historisk överblick och beskrivning av sjukdomarnas olika faser, sympton och förlopp. Förhållandet mellan de bägge ätstörningarna är omtvistat, men båda har fokus på vikt- och kroppsfixering. Betingelserna för anorexi och bulimi är komplexa, och Chabrol redogör för biologiska, sociala/kulturella och psykiska faktorer. En redogörelse för olika behandlingsformer avslutar denna uttömmande handbok som främst torde kunna nyttjas av alla som professionellt kommer i kontakt med sjukdomarna.
Detta är en lättläst bok om äktenskapets friskvård som väcker många igenkännande leenden. Författaren är leg. psykolog
I Bönens Hemlighet skriver Stanley Sjöberg på ett tydligt och övertygande sätt om bön. Författaren tar upp flera aspekter av bön och blandar sin undervisning om vad bön egentligen innebär med många konkreta exempel på bönens mäktiga kraft. Den här boken har mycket att ge – både för dig som redan har ett fungerande böneliv – men även för dig som ännu inte känner dig så hemma i bönens värld. Bönens Hemlighet kommer att inspirera dig till bön som för dig närmare Gud, och till bön som får Gud att förändra förhållanden i din vardag.
Oktober 2010. Kristna ledare från hela världen möts i Kapstaden, Sydafrika,till den tredje Lausannekongressen om världens evangelisering. Mål: att geden världsvida kyrkan en ny utmaning att vittna om Jesus Kristus.
Den första kongressen hölls 1974 i Lausanne och skrev snabbt in sig i1900-talets kyrkohistoria genom Lausannedeklarationen som fick ett enormtgenomslag. Den uppföljande kongressen i Manilla 1989 gav ossManillamanifestet.
Nu är det ett nytt årtusende. Evangeliet är detsamma, liksom uppdraget, menvärlden är annorlunda. Kyrkan står inför nya utmaningar och möjligheter.
Under mötet i Kapstaden presenterades Cape Town Commitment - en uppföljningför vår tid av Lausannedeklarationen och Manillamanifestet. Texten har redanrönt stor uppmärksamhet internationellt, och vi är mycket glada över att nufå presentera Kapstadsöverenskommelsen.
Texten består av två delar. För den Herre vi älskar - en trosbekännelse ochFör den värld vi tjänar - ett handlingsprogram. Båda delarna präglas av entydlig bekännelse till Jesus Kristus, ett stort förtroende för Bibelnsundervisning, en konsekvent genomförd helhetssyn på skapelse och frälsningsamt konkreta utmaningar att engagera sig i världens nöd. Allt formuleratmed kärlekens språk.
För första gången finns nu samtliga tre texter om evangelisk kristen tro -Lausanne, Manilla och Kapstaden - samlade i en bok.
Ur boken
Britta Hermansson tror länge att hon finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.
Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.
Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.
De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.
Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.
Vilka är hoppets förutsättningar? Vilken jordmån behövs för att det ska kunna gro och växa? Med berättelser, egna dikter och exempel från sin långa erfarenhet som själavårdare visar författaren Lars Björklund vad som får oss att hoppas när livet är som svårast. Att känna andras omsorg är en av de viktiga förutsättningarna, men också att våga se verkligheten som den är.
Det som ger hoppet liv kan ge livsmod och nya tankar till dig som går igenom en svår livspassage, men också till dig som i ditt arbete möter människor i sjukdom och svåra livssituationer.
Lars Björklund arbetar som kaplan på Sigtunastiftelsen och som föreläsare. Han har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker, bland annat Modet att ingenting göra och Hur ska jag orka?
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!
Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran.
I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två...
Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.
Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen
"Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm."
Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.
"Thomas Ardenfors och hans familj har på ett utmärkt sätt i sin bok visat hur enskilda familjer kan hjälpa utsatta barn och ungdomar. Det finns mycket lite av dessa berättelser och Thomas bok är en viktig berättelse som på ett varmt och gripande sätt beskrivet denna viktiga insats.
Att dessutom Thomas är en utmärkt föreläsare som på ett kraftfullt sätt inte lämnar någon oberörd gör uppgiften än viktigare och kanske öppnar upp för nya familjer att tänka sig denna svåra men viktiga uppgift." Lennart Gabrielsson, tidigare kommunalråd och socialnämndsordförande
"Allt det jag berättar är sant. Jag vet att det är sant eftersom det gör ont." Detta är en berättelse om klass, om hat och övergrepp. Om att åldras med en stad. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och skuggor. En bok om utsattheten. Om hopp, förtröstan. En bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly - en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten. Och om vad som händer när alla är borta och man plötsligt står ensam kvar, och stadens kollektiva minne förvandlas. Vem har då rätt att berätta?
Finns godhet? Finns ondska? Finns det i så fall onda och goda människor eller enbart onda och goda handlingar?
Ann Heberlein undersöker och ifrågasätter våra föreställningar om ondskan. Hur ska man kunna förstå personer som Anders Eklund och Josef Fritzl som fullt medvetande begått avskyvärda handlingar mot barn? Hur ska man se på barnen som själva blir förövare? Hur var Förintelsen, ondskan institutionaliserad, överhuvudtaget möjlig? Och varför begås de flesta onda handlingar av män?
Heberlein menar att ondskan inte alls är obegriplig. Den har sitt ursprung i ojämlikhet och utsatthet och hämtar näring ur människors rädsla och maktlöshet. Det enda obegripliga är vår ovilja att göra mer för att stoppa den.
Magnus Malm testar sig fram i Jesu bergspredikan. Redan efter några spadtag stöter han på spår som leder rakt in i vår tids kärnfrågor:
- individualismens återvändsgränd
- klyftan mellan fattiga och rika
- jakten på synlighet och bekräftelse
- pengar och andra identitetsmarkörer
- stress och splittring
- synen på våld och makt
- andlighetens marknad
- arbete och försörjning
- oron inför framtiden
- vår plats i jordens ekosystem
Boken är en uppmuntrande och uppmanande beskrivning av efterföljelse i vår tid.p> Boken går rakt in i hjärtat på mig. Inga-Lina Lindqvist, Aftonbladet
Magnus Malm arbetar med retreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Nyligen har han utgett en bok om sekulariseringen Som om Gud inte fanns. På Libris har tidigare utkommit Viskningar från katakomberna och De mörka glasögonens tid
En bok för dig som lever i ett bra förhållande och för dig som är nära att ge upp. En del råd som faktiskt går att omsätta i praktiken.
Joel Halldorf är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen samt docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. I sin nya bok Gud: återkomsten skriver han historien om religionens återkomst och vad det betyder för politiken, vårt samhälle och våra liv.
Boken beskriver hur det religiösa postsekulära landskapet ser ut idag. Den blickar bakåt, på den historia som tog oss hit. Och slutligen spanar Halldorf framåt med förslag på hur några krockar i det mångreligiösa samhället kan förstås och hanteras. Ett spännande samhällsinlägg inför valets slutspurt.
Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter. Karin Olsson, kulturchef Expressen
Den här boken är oundgänglig läsning för den som vill förstå religionens ökade synlighet i samhällsdebatten. Ulf Bjereld, professor i Statsvetenskap
Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution och för Gud.
Frances Collins var länge ateist. Det var nyfikenheten som drev honom till vetenskapen. Efter ett antal år tog han sig an frågan om Guds existens utifrån sitt vetenskapliga tankesätt. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj. Det var också Collins som några år senare presenterade resultatet för president Clinton.
I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer.
Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro.
Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker. Man kan inte annat än varmt rekommendera boken.
Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro
Guds språk är en stark dementi av flera av nyateismens raljanta påståenden, och samtidigt berättelsen om en modern människas väg till Gud. Den är ytterst läsvärd.
Torsten Åhman, pastor och författare
Francis S Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genomet i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC. Han har grundat BioLogos Foundation för att främja utbytet mellan troende och naturvetenskapliga forskare, och 2009 blev han invald i den påvliga vetenskapsakademin
Liten lovsångshandbok med förord av sångförfattare Jonnie Slottheden
Gud är ständigt omgiven av lovsång. Om vi vill leva i hans närhet, måste vi lära oss en helt ny livsstil i lovprisning. Lovsång ackompanjerad av både trummor och andra instrument omtalas på många ställen i bibeln. Kung David anställde lovsångare som var i tjänst dygnet runt.
Bokens sista del innehåller råd och anvisningar för lovsångsledare.
En kristen gudstjänst bör präglas av att kvinnor och män har samma värde, rättigheter och ansvar som människor, skapade av Gud. Det kan tyckas självklart. Men både kyrka och samhälle har länge stått för en annan ordning, där män som grupp haft fördelar framför kvinnor. Därför behövs en feministisk gudstjänstteologi.
Bokens titel, Jämställd i Kristus, är till hälften hämtad från vår svenska samtid, till hälften från aposteln Paulus. På så sätt illusterar den mötet mellan modern jämställdshetpolitik och kristet gudstjänstfirande. Bokens syfte är att formulera en teologi för kristet gudstjänstfirande som tar hänsyn till ojämlikheten mellan män och kvinnor i syfte att förändra den.
Ninna Edgardh Beckman är doktor i kyrkovetenskap vid teologiska fakulteten, Uppsala universitet och föreståndare vid Diakonivetenskapliga institutet i Uppsala.
Ur boken
Jesu liv återberättas här så att alla kan ta det till sig, både den som är ny i tron eller inte har någon alls, och den som har en fördjupad tro och god kristuskännedom. James Martins förmåga att kommunicera, hela tiden med glimten i ögat, gör att vi bjuds med på en resa. Vi känner smakerna, förnimmer dofterna och hör ljuden. Vi gör Pilgrimsresan tillsammans.
James Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han för oss in i Jesu liv och avslöjar hur denne man talar till oss också i dag. Martin öppnar upp för förnyad kunskap och möjlighet att se Nya testamentes händelser i ett nytt ljus.
Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre källor: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog."
Harvey Cox, professor of Divinity vid Harvard Divinity School
James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Libris har tidigare utgett Söka och finna Gud i allt samt romanen Klostret.
Detta är ingen litteraturvetenskaplig framställning. Jag har helt enkelt i samtal med författaren försökt få syn på hur detta verk är koncipierat, uttänkt, gestaltat, drömt och konstruerat, ett av de mäktigaste romanbyggena i vår tid. Ur Stephen Farran-Lees förord
Kristungen är också en personlig berättelse om hur det är att tro på någonting utanför sig själv. Hur gör man för att gå från sina föräldrars tro till en barnatro och till sist göra tron till sin egen? Vad är tro och vad är kultur? Vad är ens eget och vad är andras? Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och har du inte det så kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen.
Stämningen på mina barnkalas är alltid på topp. Men så kommer vi till födelsedagssången och där är det som om mamma glömmer att vara vanlig mamma. Och blir en kristen lite konstig mamma
.
- Vi gratulerar, vi gratulerar, sjunger min mamma och mina klasskompisar stämmer in. Sången låter precis likadan som när fröken leder den i skolan ända till den allra sista delen när mina klasskompisar tror att sången går:
- Å vi gratulerar, vi gratulerar.
Då sjunger min mamma glatt och utan att tänka:
- Å Gud dig välsigne och Gud dig välsigne.
För så har min mamma sjungit den där sången allt sedan hon var liten. Jag tror nästan att hon tror att sången går så. Men mina klasskompisar vet. Att så sjunger man bara hemma hos pingstvänner.
- Ur boken
Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok
Med lätthet och värme överför hon den muntliga traditionen till den skrivna berättelsen. Och genom hennes lekfulla, skenbart enkla och ömsinta återberättelser påminns vi om vikten av medmänsklighet, ödmjukhet och kärlek i våra liv. En hoppfull samling noveller om vad det är att vara människa.
Selma Lagerlöf (1858-1940) är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. År 1909 fick hon som första kvinna Nobelpriset i litteratur och 1914 valdes hon in i Svenska Akademien.
Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan, lätt språkligt bearbetade, och kompletteras med några ur boken Legender.
Vad är långtråkighet? Hur och varför uppstår den? Hur drabbar den oss och vad kan vi lära oss av den? Varför kan långtråkighet inte övervinnas med blotta viljan? Författaren till Långtråkighetens filosofi menar att långtråkighet är ett så mångtydigt och svårgripbart fenomen att den inte kan avhandlas på annat sätt än tvärvetenskapligt. Han kallar själv sin bok för en essä och det är i essäns form han bjuder på punktvisa nedslag i filosofihistoria, skönlitteratur, psykologi, teologi och sociologi för att belysa långtråkighetens betydelse.
Boken består av fyra delar. I det första avsnittet Långtråkighetens problem ges en bred skildring av långtråkigheten upplevelsen av brist på mening som fenomen.
En central idé hos författaren är att romantiken är en viktig utgångspunkt för att man ska kunna förstå vårt förhållande till långtråkigheten.
I nästa avsnitt belyses långtråkighetens olika sidor genom korta nedslag i filosofins historia och i analyser av romantisk litteratur, från en romantisk 1700-talsroman via Samuel Beckett till American Psycho och Andy Warhol. Ett avsnitt koncentreras kring Martin Heideggers fenomenologiska undersökning av långtråkighet och avslutningsvis diskuteras långtråkighetens moral: hur man kan förhålla sig till långtråkigheten och hur man inte bör förhålla sig till den.
Långtråkighetens filosofi har blivit en mycket stor framgång i Norge och är under utgivning i ett flertal europeiska länder.
Översättning Ulla-Stina Rask
7"Jag har en dröm", sa Martin Luther King i ett berömt tal. "Har du också en dröm?" frågar Myresjöhus i en samtida annons. Båda vänder sig till människan som en drömmande varelse. En varelse som vill förändring - av livet, världen, det egna jaget. Här rannsakar vi tillsammans med Nina Björk olika samtida drömmar. Vi ser på Disneyfilmer, läser föräldratidningar, analyserar annonser, besöker arbetsförmedlingen, följer riksdagsvalet 2010 och ser kronprinsessan Victoria gifta sig. Varje tid har sin dröm om hur en människa ska vara. Lyckliga i alla sina dagar diskuterar de senaste årens politiska och ekonomiska utveckling i Sverige. Det handlar om pengar. Och det handlar om människor. Vilka är deras värden? Vilka deras värderingar? Och vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst?
Mattias Stølen Due vill inspirera till handlingar och hållningar, tankar och beteenden som lyfter kärleken och relationen - innan det är för sent. Att vi tar hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra. Precis som vi servar vår bil eller sköter våra tänder i förebyggande syfte. Och han vill ingjuta hopp.
Det finns mycket att göra för att förbättra en relation. Beslutsamheten har stor betydelse, att man inte bara glider med in i negativa spiraler. Och att man orkar se och ta ansvar för sin del av problemen. Det är också viktigt att vårda vänskapen med sin partner och låta den bli förhållandets trygga grund. Att inte upphöra med att röra vid varandra.
Medan vi fortfarande älskar är den perfekta bröllopsgåvan. Eller läsningen för ett par som levt i ett förhållande ett tag och börjat fundera över sin relation.
Han vet inte då att det ska bli en femtio år lång resa, och att målet ändå var närmare än han trott. Att allt var en hemresa - till sig själv. Och till en glädje han inte ens vågat drömma om.
I sin nya bok När allting faller på plats berättar Tommy Hellsten om sin egen resa till överlåtelse och tillit, och hur han lämnar bakom sig ett liv styrt av prestationstvång, en djup känsla av värdelöshet och utanförskap.
Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort.
Vad kan spiritualitet betyda i en kristen kontext? Intresset för andlighet är stort idag. Spiritualitet har blivit ett modeord. I kristen tradition har frågor kring spiritualitetens innebörd en lång historia. Ibland har det funnits tendenser att se intresset för andlighet som något speciellt utöver det vanliga kristna livet, en sysselsättning för en elit.
Denna bok behandlar spiritualitet som ett helhetsperspektiv för alla. Det handlar om hur man integrerar alla möjliga aspekter av tro och liv i en levande och uppmärksam relation till Gud. Spiritualitet växer fram ur teologi, kultur, historia m.m. Därför finns det också en stor mångfald. Denna bok vill belysa detta och visa på de rika resurserna.
Christopher Meakin är präst i Svenska kyrkan och teologie doktor.
Ett stort glas vin till den fina köttbiten en vanlig vardagskväll är en uppskattad guldkant i livet för många av oss. Maggan Hägglund ville också njuta, ville unna sig, få fler guldkanter på tillvaron. Hon tillhörde Den Nya Vin-generationen.
Här skriver hon praktiskt, positivt och insiktsfullt om vilken stor betydelse ett glas mindre kan få för ökad livskvalitet och välmående. För ett av de effektivaste sätten att må så bra man kan är just att hålla alkoholkonsumtionen på en lagom nivå och som hon skriver, på köpet "få mer energi, bättre hy, kanske bli av med både sömnproblem och depression och minska risken för cancer, benskörhet och annat elände".
Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara. Libris har tidigare gett ut hennes böcker Det kommer att gå över, Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsamman med Doris Dahlin.
Professor Oscar Cullmann, f. 1902, är den nytestamentliga forskningens "grand old man". Efter en tids verksamhet i Strasbourg arbetade han som forskare och föreläsare i Basel, fr o m 1949 dessutom vid Sorbonne. Banbrytande är hans monografi "Petrus" (sv. övers. 1955), ett viktigt inlägg i den ekumeniska debatten.
"Fantastisk, en klar femma." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
"Cole ger hopp om romankonstens fortlevnad ... En stor och rik roman. Något av det bästa jag läst på mycket, mycket länge." Anneli Jordahl, Sydsvenskan
"Det är en lika njutbar som storartad prestation." Anna Hellgren, Expressen
"Plocka upp Öppen stad, inte om en vecka - utan nu, genast!" ÅM Hellman, Kristianstadsbladet
Teju Coles...