View as Tabell Lista

Artiklar 101-155 av 155

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
    Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
    Beskrivning
    "Här får du en helt unik manual från en som tappat fotfästet, tittat för djupt i glasen men som rest sig långt innan knockout Det är en hoppfull bok." Amelia Adamo

    Ett stort glas vin till den fina köttbiten en vanlig vardagskväll är en uppskattad guldkant i livet för många av oss. Maggan Hägglund ville också njuta, ville unna sig, få fler guldkanter på tillvaron. Hon tillhörde Den Nya Vin-generationen.

    Här skriver hon praktiskt, positivt och insiktsfullt om vilken stor betydelse ett glas mindre kan få för ökad livskvalitet och välmående. För ett av de effektivaste sätten att må så bra man kan är just att hålla alkoholkonsumtionen på en lagom nivå och som hon skriver, på köpet "få mer energi, bättre hy, kanske bli av med både sömnproblem och depression och minska risken för cancer, benskörhet och annat elände".

    Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara. Libris har tidigare gett ut hennes böcker Det kommer att gå över, Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsamman med Doris Dahlin.

    40,00 kr
  2. Nya Testamentet
    Nya Testamentet
    Beskrivning
    Professor Oscar Cullmann, f. 1902, är den nytestamentliga forskningens "grand old man". Efter en tids verksamhet i Strasbourg arbetade han som forskare och föreläsare i Basel, fr o m 1949 dessutom vid Sorbonne. Banbrytande är hans monografi "Petrus" (sv. övers. 1955), ett viktigt inlägg i den ekumeniska debatten.
    50,00 kr
  3. Om godhet : och varför den gör all skillnad i världen
    Om godhet : och varför den gör all skillnad i världen
    Beskrivning
    När Desmond Tutu talar på olika håll i världen får han nästan alltid samma frågor: "Varför är du så uppfylld av glädje?" "Hur gör du för att fortsätta att tro på människor när du ser så mycket orättvisa, grymhet och förtryck?" "Hur kan du vara så säker på att världen kommer att bli bättre?" I Om godhet berättar han tillsammans med sin dotter Mpho om sin tro på det goda i människan -- den godhet som Gud har lagt i hennes väsen. "De som ställer de här frågorna vill egentligen veta: Vad ser jag som de missar?", skriver han. "Hur ser jag på världen och min roll i den? Hur ser jag på Gud? Vad är det för tro som driver mig? Vad är det för andliga vanor som håller mig uppe? Vad ser jag i mänsklighetens hjärta och historiens framfart som bekräftar min övertygelse att godheten kommer att segra?" Om godhet är Desmond och Mpho Tutus försök till ett svar på de frågorna -- en bok för alla som vill leva ett helt liv
    40,00 kr
  4. Om Jesus
    Om Jesus
    Beskrivning
    De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.En Jesus Kristus stiger fram för oss som den från himlen återkommande kungen för att döma levande och döda. Och i perifirin ser vi en annan gestalt fly undan i skuggorna, en kort och satt, mörkhyad man som åldrats i förtid av fattigdom och kringflackande. En enkel hantverkare från den galileeiska landsbygden som makten lät avrätta i förebyggande syfte. En man som spred budskapet om Guds rike.Spännande? Det här är bara början! Följ med Jonas Gardell på en omskakande spaning efter Jesus.
    115,00 kr
  5. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå
    Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå
    Beskrivning
    Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar.
    40,00 kr
  6. Ondskans nederlag
    Ondskans nederlag
    Beskrivning
    "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte fått makt därmed." Joh 1:5

    Allt började i Bacons Corner, en liten landsortsby lågt från storstaden... Ett mordförsök, ett fall av förväxlad - eller är det förtäckt? - identitet och ett hänsynslöst åtal mot en kristen skola som kämpar för sin överlevnad.
    90,00 kr
  7. Öppen stad : roman
    Öppen stad : roman
    Beskrivning

    "Fantastisk, en klar femma." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

    "Cole ger hopp om romankonstens fortlevnad ... En stor och rik roman. Något av det bästa jag läst på mycket, mycket länge." Anneli Jordahl, Sydsvenskan

    "Det är en lika njutbar som storartad prestation." Anna Hellgren, Expressen

    "Plocka upp Öppen stad, inte om en vecka - utan nu, genast!" ÅM Hellman, Kristianstadsbladet



    Teju Coles...

    80,00 kr
  8. Optimal viktminskning
    Optimal viktminskning
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)


    En praktisk handbok för dig som vill gå ned i vikt på ett sunt och varaktigt sätt. Du får konkreta tips om hur du planerar din viktminskning, ökar din fettförbränning och minskar ditt sötsug! Kort sagt all kunskap du behöver för att lyckas en gång för alla! Anki Sundin är utbildad näringsfysiolog och personlig tränare med stor erfarenhet av att behandla kost- och träningsfrågor.

    55,00 kr
  9. Ordet : bli skickliga växlare!
    Ordet : bli skickliga växlare!
    Beskrivning
    Bli skickliga växlare! Detta råd cirkulerade bland de första generationerna kristna eftersom de menade att orden ursprungligen yttrats av Jesus själv. Uppmaningen kan tolkas på flera olika sätt: en möjlighet är att det handlar om att en god förkunnare bör lära sig att överföra det bibliska budskapet till moderna tider så att dagens människor uppfattar och uppskattar det kristna budskapets värde.

    Boken behandlar såväl bibelvetenskap som retorik och vill bidra till ett förnyat och fördjupat arbete med förkunnelsen. Den är skriven inte bara för dem som regelbundet predikar utan även för alla som vill lära sig mer om Bibelns texter, tolkning och tillämpning - för att därigenom bli skickliga växlare.

    Jesper Svartvik är docent i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet.
    100,00 kr
  10. På helig mark
    På helig mark
    Beskrivning
    Vem kan beskriva det obeskrivliga?Vem kan ge uttryck för djupen i Guds härlighet? Inte en enda lovsång förmår det till fullo. Ingen melodi uttrycker det vackert nog. Ingen poesi gör det rättvisa. Matt Redmans andra bok efter Tillbedjaren som vägrar ge upp tar oss med på en resa fylld av fascination, vördnad och förundran över djupen i Guds mysterium.
    100,00 kr
  11. Paulúns näringslära : vikt och hälsa
    Paulúns näringslära : vikt och hälsa
    Beskrivning
    Paulúns näringslära vikt och hälsaDenna pocketbok är den andra i en serie där Fredrik Paulúns bästa artiklar finns samlade. Dessa artiklar har aldrig publicerats i någon bok tidigare och handlar om populära ämnen. Artiklarnas inriktning är mot viktminskning och hälsa, och handlar både om hur man tappar ett kilo i veckan och hur man förebygger allvarliga sjukdomar. Eftersom varje artikel fungerar som ett kapitel är boken mycket lättläst och passar alla som är intresserade av ämnet.Ur innehållet:# Dietguiden# Paulúnsmetoden för viktminskning# Viktiga fakta för formen# Stor mat litet midjemått# Ät perfekt hela dagen# Näringslärans tio budord# Paulún top 10 värstingarna# Fyra superfrukostar# Fettrevolutionen# Oljeguiden vilken olja ska jag välja?# Omega-3 och omega-6# Transfetter de onda fetterna# Visst får du äta pasta!# Potatis en snäll knöl# Testa din glukosbelastning# Ekomat din egomat# Bakterier dina nyttiga hyresgäster# Galen i grönt din guide i grönsaksdisken# Kryddor, örter och lite magi# Dunderdrycker och sockervatten# Kaffe och te våra nyttiga laster# Alkohol näringsämne eller gift?# Bären som bär till hälsa# Inget kokos pokus# Barnmat enligt Paulún# D-vitamin ett supervitamin# Hälsomata husdjurenTitel : Paulúns näringslära vikt och hälsaFörfattare : Fredrik PaulúnKategori : Kost och hälsaFörlag : Paulúns förlagUtgivning : Aug 2011Distribueras av FörlagssystemTel 08/657 95 00Fax 08/657 19 95E-post order@forlagssystem.se
    40,00 kr
  12. Pölsan
    Pölsan
    70,00 kr
  13. Respekt
    Respekt
    Beskrivning
    "Jag bryr mig inte om hur gammal eller stor du är eller vem du är, du kan vara president, jag bryr mig inte, om du gör något mot mig så slår jag tillbaka och det är därför många människor ger mig respekt. "14-åriga Gladys växer upp i gängens och våldets Los Angeles. Hon är en av de unga som journalisten och författaren Carmilla Floyd följt under ett antal år. Carmilla föddes själv i Los Angeles men växte upp utanför Stockholm.
    80,00 kr
  14. Rödby-Puttgarden
    Rödby-Puttgarden
    Beskrivning
    Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman "Ner till hundarna". Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.När Helle Helles Rödby-Puttgarden kom ut i Danmark valdes den av kritikerna till årets bästa roman. Helle Helle har också själv växt upp i Rödby, och är född 1965. Vad handlar den boken om ... Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn, på den danska sidan vid färjelinjen Rödby-Puttgarden. Men denna roman är ingen deckare. Istället är det en berättelse på hemingwayskt vis. Två systrar bor tillsammans i en lägenhet i Rödbyhamn och arbetar i parfymeriet på färjorna. Tine har fått en baby och Jane vill inte fortsätta studera i Köpenhamn utan kommer tillbaka. Män kommer och går i deras liv, precis som män gjorde hos systrarnas mor. "intensivt och lysande"Christel Persson, GT"Sällan bär en skenbart trivial text på så stor och skälvande innebörd."Jan Karlsson, Bohusläningen"vältempererad, tonfallssäker realism"Nina Lekander, Expressen" man vet att det stora och hemska livet utspelar sig under ytan."Anders Paulrud, Aftonbladet"en ovanligt kärleksfull gestaltning"Ingrid P Bosseldal, Göteborgs-PostenHelle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på svenska. I Danmark är hon redan en etablerad författare, med rykte om sig att skriva på hemingwayskt vis.
    40,00 kr
  15. Samlade dikter 1954-1996
    Samlade dikter 1954-1996
    Beskrivning

    Tomas Tranströmer tilldelas 2011 års Nobelpris i litteratur. Samlade dikter 1954-1996 innehåller Tomas Tranströmers samtliga publicerade diktsamlingar under dessa år, från 17 dikter 1954, till Sorgegondolen 1996.

    80,00 kr
  16. Se ansiktet, 24 essäer om inkarnationens mysterium
    Se ansiktet, 24 essäer om inkarnationens mysterium
    Beskrivning
    En dag ställde Jesus frågan till sina lärjungar: Och ni,vem säger ni att jag är? Sedan dess har kristna och icke-kristna försökt ge ett svar. I tusen år har kristendomen i olika gestaltningar varit den dominerande religionen i Sverige. I dag är intresset för »det andliga« större än på länge, men ändå är det få människor som tycks förvänta sig något av just kristendomen. Förkunnelsen har också råkat i kris. Många predikanter låter som om åhörarna var befriade från både tanke och uppriktighet i sitt sökande. Kunskaperna om Bibeln och det kristna sättet att möta tillvarons utmaningar har kanske också nått ett lågvattenmärke. Läran om inkarnationen, att Gud blivit människa, tycks vara det mest avlägsna och okända, trots att den i Nya testamentet framstår som proberstenen på äkta kristen tro. Anders Piltz vill med denna bok ställa frågan om kristendomen, eller rättare sagt frågan om Jesus Kristus. Saken gäller inte smakfrågor utan sanningen om Jesus. Vem är han egentligen? Allt annat hänger på hur man besvarar hans egen fråga. Med utgångspunkt från det absolut unika i kristendomen, inkarnationen, att Gud har blivit människa och av människorna blev behandlad som en förbrytare, skriver Anders Piltz tjugofyra essäer inför inkarnationens mysterium. Det är ett försök att någorlunda utförligt plädera för berättelsen om Jesus Kristus som den trovärdigaste tolkningen av tillvarons gåta på denna förfärliga och underbara jord. Berättelsen säger att Gud blivit människa, för att göra människan gudomlig - och därigenom sant mänsklig
    40,00 kr
  17. Små citroner gula
    Små citroner gula
    Beskrivning

    "Dra ut telefonkontakten, det här är inte en bok du vill bli störd när du läser!" Söndagsmorgon TV4

    I allas liv finns en vändpunkt.

    Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. Men kanske är det så att det finns en mening med allt som händer. Frågan är bara hur man hittar den.

    Små citroner gula är en varm och charmig roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja.

    "En jävlar anamma-bok när livet kraschlandar." Mama

    "Små citroner gula är en detaljrikt iakttagande bok med många vassa formuleringar." Skånska Dagbladet

    "Det är lättillgängligt, lättläst och framför allt roande." Borås Tidning

    "Hon ger sina karaktärer värme och liv genom att de är så lätta att identifiera sig med. Och det är underbart." Nerikes Allehanda

    Kajsa Ingemarsson är författare, komiker och satiriker, känd från både radio och TV. Hennes två första romaner, På det fjärde ska det ske och Inte enklare än så, har sålts i närmare 200000 exemplar i Månpocket.

    40,00 kr
  18. Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live
    Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live
    Beskrivning
    Ignatius av Loyola som grundade jesuitorden är känd för sin praktiska andlighet - han ägnade mycket energi åt att förklara hur en människa kan finna och följa Gud i allt i livet.

    Fader James Martin går 500 år senare i hans fotspår och tar hjälp av händelser i sitt eget, sina vänners, många föregångares liv och av många sorters andlig läsning för att tala med sin samtids kristna. Vägen leder in i en tillvaro där Gud är med i varje ögonblick och påverkar alla vardagens beslut, attityder, planer och reaktioner.
    Utges i samarbete med Veritas förlag.

    James Martin, SJ, är präst inom den katolska jesuitorden och har gett ut en rad böcker i sitt hemland USA. Han är en ofta anlitad mediakommentator och har medverkat i The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal, och hans bok My life with the Saints blev utsedd av Publishers Weekly som en av 2006 års bästa böcker. Söka och finna Gud i allt (original: The Jesuit Guide to (almost) Everything) är den första av hans böcker som översätts till svenska.

    85,00 kr
  19. Solidaritet /pk
    Solidaritet /pk
    Beskrivning

    Antologi med texter av Jonas Gardell, Martin Lönnebo, Ylva Eggehorn, Harry Månsus m. fl.

    40,00 kr
  20. Sörja för de sina
    Sörja för de sina
    Beskrivning
    Allt borde ju vara bra nu. Freden är här och maken Tomas har lyckats hålla sig nykter sedan hypnosbehandlingen hos professor Bjerre. Och har inte Maj gjort allt vad hon kan för att familjen ska ha det fint i den nya stora lägenheten som Tomas överraskat henne med? Det moderna köket och vardagsrummets parkettgolv.Maj är hemmafru under folkhemmets 40-och 50-tal då hemmafrun är ett eftertraktat ideal och det finns en strävan att betrakta det som ett viktigt yrke. Och hur Maj än försöker vara kärleksfull, trygg och sörja för att hemmet ska bli harmoniskt och rationellt, så väser en röst i henne att mor också är en orm. När tröttheten, rädslan och oron övermannar, kring allt som både hänt och skulle kunna hända henne och familjen. Och trots att Tomas kämpar hårt med att avstå från alkoholen, och sköta firman som gått i arv i hans släkt, hänger misstanken om att han kanske börjat dricka igen som ett tungt orosmoln över Maj och familjen.Det här är den andra delen i Kristina Sandbergs romansvit, som inleddes med "Att föda ett barn", om en hemmafrus liv. Och om klass, moderskap och alkoholism.
    85,00 kr
  21. Stöld
    Stöld
    80,00 kr
  22. Stundande natten
    Stundande natten
    Beskrivning
    Stundande natten är en berättelse om livets slutskede och en meditation över de yttersta frågorna. Sjukdom bortom all räddning har fört samman fyra män på Sal 5. Där ligger främlingen från andra sidan jorden; Börje, den ständige spelaren som slår vad om det eviga livet; Harry, uteliggaren, den ende som fyller kraven på en gentleman. Där finns sköterskorna Birgit och Angela, varmt älskade av de dödsmärkta männen, den kloka prästen Anna-Britta och den okänslige doktor Möller. Och först och sist Hasse, berättaren, som när framtiden sviker gör upp med sitt förflutna, dess passioner och besvikelser, innan en tyst besökare infinner sig och tar emot hans farväl till livet.
    80,00 kr
  23. Svartsjukeakuten
    Svartsjukeakuten
    Beskrivning

    Vad händer när vi drabbas av svartsjuka - vår egen eller andras? Misstänksamhet, tvångstankar och nattliga gräl? Eller något som sätter sprätt på förhållandet och får oss att upptäcka kärleken på nytt? När går svartsjukan över gränsen? Varför blir vissa lätt svartsjuka medan andra inte drabbas alls? Är svartsjuka en biologiskt betingad känsla eller något som grundläggs i barndomen?

    Elizabeth Gummesson beskriver svartsjuka i alla dess former - inom familjen, i en kärleksrelation, bland vänner och på arbetet. Hon går igenom metoder och förhållningssätt som långsiktigt förebygger svartsjuka men också hur man kan hantera en akut situation.

    40,00 kr
  24. Tårar blir diamanter
    Tårar blir diamanter
    Beskrivning
    Hitlers guddotter berättar

    Kan vi bli fria från sår, depression och ångestattacker som har sina bittra rötter långt tillbaka i barndomen?

    Rosemarie har erfarenhet. Hon föddes 1934 som dotter till en av Hitlers generaler. Det hände sig också att Hitler blev hennes gudfar. Den stora omsorg hon åtnjöt vändes emellertid snart i misär. Hennes far vägrade lyda order och tvingades begå självmord.

    Andra världskriget bröt ut, och hon fick fly under svåra umbäranden. Allra värst blev hennes upplevelse av ryssarnas attacker.

    Hennes berättelse levandegör för läsaren hur det går till när vi blir sårade i vår själ - och hur ofta vi själva hindrar såren från att läkas.

    Gud visade henne att han kunde göra det hon inte förmådde, bara hon tillät honom att göra det genom henne - att förlåta sina fiender.

    Därefter kallade Herren henne att leda många till försoning och upprättelse. Hon har blivit en särskild gåva till dem som hon hatat så myket, ryssarna.

    Hon och hennes make Tilo leder nu Josuamission utanför Åkersberga, dit människor kommer för ett inre helande. Många har fått sina tårar omvandlade till diamanter när de nåtts av försonings budskap, antingen här hemma eller vid parets många resor österut.
    100,00 kr
  25. Tellus 2 /pk
    Tellus 2 /pk
    Beskrivning
    Spännande roman om kampen mellan det onda och goda.
    75,00 kr
  26. Tio tankar om tid
    Tio tankar om tid
    Beskrivning
    Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klocktiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som du längtar efter har ingenting med klockan att göra. Det är din personliga, din upplevda tid som du vill ha lång. Det är den som du vill få gott om. Bodil Jönsson resonerar finurligt och genomklokt om ett ämne som angår oss alla. Hon ger oss många praktiska råd och tips om hur vi enkelt kan förändra våra liv.
    75,00 kr
  27. Trappor till himlen : änglarna visar vägen
    Trappor till himlen : änglarna visar vägen
    Beskrivning
    LORNA BYRNE ser och talar med änglar varje dag och har gjort det ända sedan hon var liten. Som barn fick Lorna veta av änglarna att hennes uppgift här på jorden var att dela med sig av den vishet och kunskap som Gud och änglarna förmedlade till henne.Lorna avslöjar den kanske mest detaljerade information om änglar och om hur de arbetar i världen som någonsin har nedtecknats. Hon presenterar också jordens skyddsängel för oss och förklarar varför det är så viktigt att vi lyssnar på honom.De flesta som läser det som Lorna har skrivit vittnar om att det skänker dem hopp och hjälper dem att förstå att de alltid, hur ensamma de än känner sig, har en skyddsängel vid sin sida.
    40,00 kr
  28. Tro : tolv saker kristna är övertygade om
    Tro : tolv saker kristna är övertygade om
    Beskrivning
    Tro -- tolv saker kristna är övertygade om är en grundläggande introduktion i kristen tro. Den är skriven både för sökaren och för den som redan är kristen. Att vilja vara kristen och söka en tro är att vara en del av ett "vi". Vi färdas genom tiden. Vi färdas i främmande land. Vi färdas i grupp. Vi minns det som har varit. Vi spanar efter det som kommer. Vi följer Kristus i nuet. Vi kämpar mot synden. Vi kämpar mot världen. Vi kämpar mot djävulen. Vi älskar varandra. Vi visar omsorg om andra. Vi tillber Gud. Vi har funnit -- och vi letar vidare Pilgrimsvandring för cellgruppen i Emmanuel Bäckryds nya bok -- Jag ville skriva en troslära med vi-perspektiv! Emmanuel Bäckryd, som debuterade med Tillsammans häromåret, är tillbaka med en introduktion till kristen tro. -- Jag hoppas att den kan ge något både åt sökaren och åt folk i församlingen, säger han. Emmanuel Bäckryd vill gärna vara lite udda. Inte för sakens skull, utan helt enkelt därför att det är udda att vara kristen. -- Kyrkan är ett alternativt samhälle, säger han. Det är ett problem när kristna gör som alla andra. Jesus sa att vi ska omvända oss och följa honom, inte att vi ska göra som vi alltid har gjort! Vad det är vi kristna ska göra och vad församlingen är, det var ämnet för Emmanuels första bok Tillsammans -- nitton livsviktiga saker kristna gör när de möts. Den har använts flitigt i hans egen församling, Ryttargårdskyrkan i Linköping, men också i många andra kyrkor. Nu har han satt samman sina reflektioner om vad kristen tro är till en grundkurs i tolv kapitel: Tro -- tolv saker kristna är övertygade om. -- Jag har skrivit den med dubbla perspektiv -- den ska vara en lättfattlig introduktion till kristen tro, en bok som visar sökaren på sammanhanget, det vi-liv som det är att vara kristen, men jag hoppas också att grupper i kyrkan ska kunna använda den för att bearbeta sin identitet. Själv är Emmanuel son till två församlingsplanterare som arbetar i Frankrike sedan 30 år. Det är en erfarenhet som han har med sig in i arbetet som församlingsledare och författare: -- Att kyrkan är något som skiljer sig från samhället runtom, det är min egen upplevelse. Vi kristna har funnit något men fortsätter att söka, vi är på väg. Vi är pilgrimer, och det finns så mycket för oss att upptäcka.
    75,00 kr
  29. Tyst! : en antologi om tystnad /pk
    Tyst! : en antologi om tystnad /pk
    Beskrivning
    En antologi med femton röster om tystnad.
    40,00 kr
  30. Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
    Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
    Beskrivning
    Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter.
    ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren.

    Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. 

    För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko.
    80,00 kr
  31. Ung kultur : manifest på toalettpapper
    Ung kultur : manifest på toalettpapper
    Beskrivning

    Ung kultur ? manifest på toalettpapper ger en inblick i ungdomars kultur och de värderingar som ryms inom denna kultur. Boken ger många intressanta nedslag i ungdomskulturens utveckling under de senaste decennierna och kopplar på flera nivåer i denna utveckling till kyrkans liv och lära.
    Mikael Hansson har skrivit flera böcker om barn- och ungdomskultur och är en av ledande gestalterna inom Svenska kyrkan under de senaste årtiondena när det gäller utforskandet av ungas liv och kultur.

    Under senare år har Mikael Hansson arbetat flitigt med ungas närvaro på Internet. Han är idégivare och redaktör för Bibelsajten, www.bibelsajten.nu, samt drivande i frågor kring kyrkans närvaro på Internet, han arbetar även som radioproducent och skribent.

    80,00 kr
  32. Upp ur fåtöljen
    Upp ur fåtöljen
    Beskrivning
    Upp ur fåtöljen! är en annorlunda missionbok, skriven på ett ödmjukt och träffsäkert sätt. Författaren -- OM-ledaren George Verwer -- ser kristen mission som vårt naturliga gensvar på Guds överraskande godhet. Samtidigt sticker han utan omsvep hål på alla andliga "luftslott" som kan finnas inom oss.
    Den här boken kan därför radikalt förändra din attityd och sätta dig i rörelse. George Verwer är efter 40 år i missionsarbete fortfarande öppen för förändringar och nya erfarenheter. Och han förväntar sig detsamma av dig.
    Boken utmanar dig att komma upp ur den mysiga bekvämligheten, fundera igenom din inställning till kristen mission och våga göra något. Världen väntar...

    När jag ser titeln på hans nya bok, kommer jag faktiskt att tänka på en av mina egna sångtexter: "Slänger sin grå dokumentsportfölj, drivs av ett inre tvång / Upp ur sin televisionsfåtölj, som ut ur en kokong / Glömmer sig själv och sin karriär, sitt etablissemang / Nya ögon ser nya sammanhang ..."
    Ur förordet av sångaren Ingemar Olsson
    40,00 kr
  33. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Konst är det som gör oss till människor, menar Ernst Billgren. I boken "Vad är konst och hundra andra jätteviktiga frågor" vänder han ut och in på konstbegreppet och leker med dess terminologi. Han frågar sig "Hur vet man om en målning är bra?", "Vad är smak?", "Är det viktigt att lyckas?" Med underfundiga och roliga svar guidar han oss genom boken, som väcker intresse och nyfikenhet långt utanför konstsfären. Ur boken:Bör man göra någonting bra? Kort svar: Inte nödvändigtvis. Långt svar: Jakten och pressen på att göra något bra är sten hård och lite rörande, det tar bort fokus på vad personen egentligen är intresserad av och lotsar alltid in oss bland de vedertagna och all- männa ideal som dominerar agendan för stunden. Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra (som många gör med sina barn) än försöka göra om det man gjort till något bra (som tyvärr vissa också gör med sina barn). Konst som historien bedömmer som viktig är ofta ett sant avtryck av tidsandan som rådde då. Hade de för- sökt göra den bra istället för sann hade den blivit mindre viktig, viljan att göra någonting bra kan liknas vid självcensur.
    75,00 kr
  34. Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Är klimathotet en konspiration? Hur känner man igen en miljöaktivist? Vad kostar en orkan? I årets roligaste miljöbok diskuteras miljön och klimatet på ett provocerande och lättsamt sätt, för att du oavsett bakgrund eller förkunskaper ska kunna få en inblick i vad vår tids ödesfrågor handlar om. Boken är skriven av Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström, båda med bakgrund i miljörörelsen
    75,00 kr
  35. Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    En vägledning för den som önskar förstå olika typerav musik. Två av Sveriges stora musikprofiler guidar dig genom musikens landskap och öppnar upp för nya fråge ställningar kring ämnet du trodde du visste allt om. Boken bjuder även på nyttiga tips som .Hur blir man av med en låt på hjärnan?. , .Hur lyssnar man på musik?. och vi får även svaret på den ständiga frågan .Vem skrev modemljudet?..
    75,00 kr
  36. Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Är självbiografier sanna? Hur kan din sanning någonsin bli min? Är det sant att man vet bättre när man blir äldre? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är egentligen sant? Boken Vad är sanning? erbjuder ettkort svar och ett långt svar på dina frågor om sanningen.7. Är det sant att högmod är en dödssynd?Kort svar:Har du också gått på den där listan? Högmod, girighet,vällust, avund, frosseri, vrede och likgiltighet. Tyckerdu verkligen att vällust är en dödssynd?Långt svar:En vis man har sagt och många med mig att listanpå dödssynder blandar äpplen och päron.Straffet för dödssynd var den eviga döden, vilket låterolustigt. Evigt liv kan ha sin utdragna tråkighet, menevig död låter ännu tristare, som att sitta och vänta påtåget i Alvesta utan något att läsa. Ordet dead-line fåren ny betydelse. Vi svenskar är så fina människor att vi sällan når dödssyndsnivå. När jag var liten (när jag tillhörde the small people) sa mamma, att det värsta som fanns var att vara mallig (högmod light). Det ledde till att jag fick kämpa i många år med dåligt självförtroende. Högmod blev inte mitt problem. Tvärtom. Lågmod.
    75,00 kr
  37. Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning

    "Vad är" -böckerna är kunskapsserien som tar upp allmängiltiga ämnen där alla redan vet vad de tycker, och som sedan med hjälp av 101 frågor rycker undan åsiktsmattan för läsaren och visar hur det egentligen är. Lotta Fahlberg svarar på viktiga frågor om OS och sport och kommer att ge läsaren en möjlighet att byta ut sina åsikter mot fakta, som gentemot åsikter har denfördelen att man kan ersätta dem i den takt man finner nya.

    Lotta Fahlberg är mest känd som reporter på SVT Sport. Med en egen språklig stil och en känsla för dramaturgi har hon etablerat sig som en av de starkaste berättarna inom sportjournalistiken.

    75,00 kr
  38. Vad gör du då?
    Vad gör du då?
    Beskrivning
    I många diskussioner om krig och fred ställs frågan "Vad skulle du göra om en beväpnad man anfaller din familj?" Teologen John H Yoder belyser denna frågeställning
    50,00 kr
  39. Vad vill Gud med mitt liv? /pk
    Vad vill Gud med mitt liv? /pk
    Beskrivning

    Var finns Gud i alla beslut som jag ska fatta? Många gånger är frågorna fler än svaren-

    50,00 kr
  40. Vägar till bön
    Vägar till bön
    Beskrivning
    Det här är en bok för den som har fattat beslutet att be regelbundet. Vi är många som har börjat - våra föresatser har varit goda. I början är det lätt, då vi själva står i centrum och har kontroll. Men efter ett tag blir det svårare. Vi vet inte vart Gud vill leda oss. Vi tror oss ha kommit på fel spår. Då är det frestande att ge upp. »Bönen är en konst och ett liv som vi måste lära oss. Lärjungarna själva kände detta behov och bad Jesus: 'Herre, lär oss att be' (Luk 11:1). Man kan kanske tycka att bönen är något spontant - någonting som man inte behöver lära sig eller öva sig i. Vi glömmer så lätt att vi en gång i livet lärde oss det som nu förefaller oss naturligt och spontant: att gå, att tala osv. Det är därför viktigt att vi lär oss att be, att vi är uthålliga och inte ger upp. Många börjar - vi har kanske själva haft goda föresatser, gång på gång, när det gäller bönen - och vi vet hur det blev. Häri ligger en svårighet för alla och det hör till själva bönens natur. Bönen är till sitt väsen en relation till en annan, till Gud
    40,00 kr
  41. Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
    Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
    Beskrivning
    "Vandraren sökte stillheten och ensamheten. Han kallade sig pilgrim för han vill gå i den heliga Birgittas fotspår. Han sökte och fann vägar där vandrare tidigare dragit fram. Han blev en länk i en lång tradition. Men under de 219 dagarna på vägen mötte han ständigt nya människor, dagens européer mitt i deras vardag. Det uppstod en dialog. Den privata vandringen blev till något annat, till något mer! Människor tog honom på allvar. Han fick en uppgift han aldrig drömt om."

    - Rolf Enander
    75,00 kr
  42. Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
    Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
    Beskrivning
    En bok för dig som utövar någon form av ledarskap i församlingen. Författaren väver samman personliga erfarenheter med exempel ur kyrkans 2000-åriga historia.

    Vägvisare vänder sig till alla kategorier av ledare, från dem som utan formella tjänster utövar ett kristet inflytande i sin omgivning, till anställda och ämbetsutövare av olika slag. Boken skrevs utigtån författarens erfarenhet som redaktör på den ekumeniska tidningen Nytt Liv och har sedan publiceringen sålts i över 20,000 ex i Norden och Tyskland. Numera arbetar Magnus Malm med ledarretreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Han har även utkommit med Under mandelträdet och I lammets tecken.
    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  43. Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
    Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
    Beskrivning

    En bok om asyl, amnesti och rätten till trygghet "Vad händer med oss om vi stänger ute barns behov och solidariteten med den som är utsatt? Vad händer med vårt Sverige? Kollapsar det inte utan medkänsla."Ur KG Hammar julbrev till regeringenInför julen 2004 angriper ärkebiskop KG Hammar regeringen. Asylrätten har nästan helt försvunnit.Julbrevet inleder en unik våg av protester mot svensk flyktingpolitik. 160 000 människor skriver på påskuppropet i protest mot en asylpolitik som havererat. Deras krav snarare moraliskt än politiskt: en amnesti. Välgrundad fruktan är ett nedslag i svenska flyktingpolitiken. Sällan har avståndet varit så stort mellan människors moraliska förväntningar på flyktingpolitiken och den krassa verkligheten bakom myndigheternas praxis. Boken rapporterar om de gömda, de apatiska barnen och andra asylsökande. Den tar läsaren bakom kulisserna på den massiva protestvåg som samlade såväl syndikalister som konservativa kristna. Huvudförfattare och redaktör är David Qviström, f 1965, journalist som tidigare arbetat på b

    65,00 kr
  44. Varför ska jag tro på Gud?
    Varför ska jag tro på Gud?
    Beskrivning
    Timothy Keller, som är verksam på Manhattan i New York, visar i den här boken på ett övertygande sätt att kristen tro är intellektuellt hållbar och tål att prövas av tänkande, genuint sanningssökande människor. Ateister, agnostiker och skeptiker, liksom kristna, utmanas att tänka igenom sin hållning och på allvar pröva argumenten för kristen tro.
    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-155 av 155

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå