View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 36

Page
per sida
Fallande ordning
 1. En bok av tystnad
  En bok av tystnad
  Beskrivning
  En succé i Storbritannien - nu äntligen på svenska, direkt i pocket! Från en bullrig debattlysten uppväxt och en frisläppt och högljudd studenttid i det sena 60-talets Oxford, via livet som mamma och prästfru, till den ensamma tystnaden i de skotska högländerna och Sinaiöknen. Här berättar författaren Sara Maitland om ett oemotståndligt sug efter tystnad och vad den gjort med och för henne. Inte tystnad som frånvaro av ljud, utan tystnad som någonting i sig självt. Något att bygga ett liv av. "En seriös, viktig och djupt engagerande bok som med stor uppriktighet beskriver tystnaden som risk och resurs. Genom att beskriva sina egna erfarenheter av tystnad lyfter Sara Maitland fram en del högst obehagliga frågor om den fruktan, ytlighet och brist på uppmärksamt lyssnande som så effektivt håller oss fångna", säger ärkebiskop Rowan Williams om boken. Boken har nominerats till Årets faktabok i Skottland och brittiska George Orwell-priset.
  80,00 kr
  Slut i lager
 2. Flodhästen på arbetsplatsen
  Flodhästen på arbetsplatsen
  Beskrivning
  Hjälten, räddaren, syndabocken eller clownen

  Vilken är din roll på arbetsplatsen? Den här boken vänder sig till alla som vill få hjälp att känna igen sina egna roller och förstå hur de påverkar våra liv, inte minst på arbetsplatsen. Det handlar om överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen, och som följer oss in i vuxenlivet. Boken sätter också redskap i händerna på företagsledare och personalansvariga, så att man kan behandla problem på arbetsplatsen. Tommy Hellsten är författare, teolog, terapet och en uppskattad föreläsare i både Finland och Sverige. Han är bosatt i Finland utanför Helsingfors. Övriga titlar av Tommy Hellsten på Cordia: Flodhästen i vardagsrummet, Föräldraskap, Barn av livet och Med människan.
  • Köp 3 för 68,00 kr/st
 3. Freud
  Freud
  Beskrivning
  Turen har nu kommit till psykoanalysens grundare Sigmund Freud (1856-1939). Syftet med just den här boken är att på ett behagligt sätt ge den oinvigde en bild av människan och vetenskapsmannen från Österrike.
  50,00 kr
 4. Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Hitta nya vägar i känslornas labyrint
  Beskrivning
  Tårar av sorg? Eller tårar av lättnad, frustration, ilska eller trötthet? Hitta nya vägar i känslornas labyrint är en guidebok för var och en som vill förstå sig själv och sina känslor - och kanske andra människor och deras känslor bättre. Den vänder sig också till psykoterapeuter, psykologer och andra som arbetar med behandling
  80,00 kr
 5. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Beskrivning

  Ann Heberleins omdiskuterade självbiografi

  "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt."

  Ann Heberlein är teologie doktor och forskare i etik. Sedan tjugoårsåldern lider hon av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, tidigare kallad manodepressivitet.

  70,00 kr
 6. Kom närmare : om kärlek, relationer och försvarsstrategier
  Kom närmare : om kärlek, relationer och försvarsstrategier
  Beskrivning
  Ibland lägger vi krokben för oss själva. Som mannen som alltid förälskar sig i de ouppnåeliga för att inte behöva riskera att känna den sårbarhet han tidigare upplevt när en relation tagit slut. Eller kvinnan som har svårt att öppna upp sig för andra eftersom hon som barn fick lära sig att hålla tillbaka sig själv och främst intressera sig för andra för att få uppmärksamhet.

  I Kom närmare visar psykoterapeuten Ilse Sand hur omedvetna försvarsmekanismer kan störa och förstöra våra relationer. Det som en gång var en klok lösning på en svår situation kan senare bli ett hinder. Den här boken hjälper dig att bli mer medveten om dina egna strategier och hur du kan förhindra att de står i vägen för rikare och djupare relationer.

  "Jag hoppas att den här boken ska göra att du som läsare får lust att kika på dina egna försvarsstrategier och fundera på om ditt liv kan bli rikare om du väljer att avveckla en eller flera av dem, så att du kommer närmare dig själv, livet och andra människor och i högre grad kan få uppleva och njuta av tillvaron."

  Ilse Sand är psykoterapeut, författare och en efterfrågad föreläsare i sitt hemland Danmark. På Libris förlag har hon även gett ut Hitta nya vägar i känslornas labyrint.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 7. Konsten att vara snäll
  Konsten att vara snäll
  Beskrivning

  Såld i mer än 120.000 exemplar


  "En bok som alla borde läsa." Expressen

  Begreppet "snäll" kopplas ofta till egenskaper som dumhet, naivitet och undergivenhet. Stefan Einhorn lägger en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta." Den snälla människan är minst av allt dum, tvärtom mycket klok, eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva.

  Men snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme. Att vara snäll på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst.

  I Konsten att vara snäll skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla. Han redogör också för vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man kan tillämpa detta i vardagslivet.

  Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld – och oss själva.

  "… beskriver med stor klokhet vilken befriels

  65,00 kr
 8. Kroppen : let's get physical
  Kroppen : let's get physical
  Beskrivning
  21 texter om kroppen -- en gemensam satsning av Libris förlag och Festivalen Frizon. Texterna berör så vitt skilda ämnen som kroppslighet, sex, församling och civil olydnad. De gör nedslag i den bibliska berättelsen, musikhistorien och Kyrkans traditioner. En bok för personlig reflektion och som samtalsunderlag i kyrkor, husförsamlingar, kommuniteter och ungdomsgrupper. Texter av Magnus Malm, Lina Mattebo, Mikael Tellbe, Josefine Arenius, Magnus Sundell med flera
  80,00 kr
 9. Medmänniskor
  Medmänniskor
  Beskrivning

  Av författaren till Konsten att vara snäll
  "Det här är en riktigt bra bok, framför allt så behövs den väldigt mycket." Aftonbladet
  "Medmänniskor av Stefan Einhorn är en bok jag verkligen älskar." Kvällsposten
  "Boken Medmänniskor har bara ett fel sedd ur en kritikers synvinkel, den är så bra att det inte går att finna några allvarliga fel med den. Stilen är ledig och lättläst, det djupa budskapet levereras med såväl humor som allvar … Läs Medmänniskor av Stefan Einhorn och få hjälp att sträva mot att bli en bättre medmänniska." Nerikes Allehanda

  Stefan Einhorn gjorde succé med Konsten att vara snäll, som har sålts i över 250000 exemplar och översatts till 15 språk. Uppföljaren Medmänniskor består av tolv fristående berättelser som behandlar temat medmänsklighet ur olika aspekter. Flera av dem handlar om livsavgörande möten människor emellan. Det är i mötet med medmänniskan vi visar vilka vi är och vart vi är på väg.

  I korta essäer mellan sina berättelser

  65,00 kr
 10. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete
  Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete
  Beskrivning
  Att visa stort mod är inte att aldrig vara rädd. Läs boken av forskaren vars TEDx-föredrag "Styrkan i sårbarhet" blivit ett av de mest sedda TED-föredragen hittills.

  – Mod att vara sårbar är en inbjudan: kliv upp, låt andra se dig, också när det inte finns några garantier alls, säger Brené Brown. Det är det som är sårbarhet. Det är det som är att vara modig

  85,00 kr
 11. Modet att ingenting göra : när orden inte räcker till
  Modet att ingenting göra : när orden inte räcker till
  Beskrivning
  Vad är tröst när ingen tröst finns att ge? Vad kan man göra när inget hjälper? Vad kan man säga när inga ord finns att säga. I våra möten med den som sörjer eller är i kris är det lätt att känna stor vanmakt. Alla försök till tröst känns ofta tafatta, platta och meningslösa.

  Författaren Lars Björklunds uppskattade tankebok Modet att ingenting göra, som redan sålts i över 15 000 exemplar, är en uppmuntrande och hoppfull bok för alla som vill våga finnas till för vänner och medmänniskor som har det svårt. Tilliten och trösten, tron och hoppet kan faktiskt visa sig då vi minst anar det, och våra tillkortakommanden är inte alltid de fiender som vi tror.

  Människor i utsatta och svåra situationer frågar oftast inte efter svar de frågar efter närvaro. Det är bekräftelsen man minns, inte resultatet. Sorgen och trösten finns i relationen, inte i intellektet. Det handlar faktiskt om att ingenting göra.

  Lars Björklund har i många år arbetat som sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Numera är han präst och själavårdare på Sigtunastiftelsen och en mycket uppskattad föreläsare. På Libris gav han senast ut Det som ger hoppet liv fem förutsättningar

  85,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 36

Page
per sida
Fallande ordning

 

 

Öppettider:

 

Vardagar 9.30-17.30
Lördagar 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå