View as Tabell Lista

Artiklar 101-124 av 124

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Små citroner gula
    Små citroner gula
    Beskrivning

    Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

    Små citroner gula är en varm och charmig roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja. Nu som film.

    40,00 kr
  2. Som skuggan följer ljuset
    Som skuggan följer ljuset
    Beskrivning
    1932, året efter skotten i Ådalen blir dramatiskt på Svartvik, först en sågverksstrejk där Svartviks arbetare står ensamma, sedan en massastrejk över hela Sverige.

    Den ideologiska maktkampen mellan socialdemokratin och kommunismen präglar både strejkledningen och vardagslivet och skär rakt igenom Brickens familj.

    Bricken är nu 63 år och funderar mycket över hur hon ska förmedla minnen, hopp och framtidstro till barn och barnbarn.

    Mycket är osäkert och det är Bricken van vid ändå hade hon aldrig kunnat ana vad som ska hända hennes familj.

    90,00 kr
  3. Springfloden
    Springfloden
    Beskrivning
    1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
    40,00 kr
  4. Stenhimlen
    Stenhimlen
    Beskrivning
    Erna är 34 år och okysst. En dag ropar hon in en låda med hembygdsböcker på auktionen efter rektor Påhlsson. Den öppnar nya dörrar. I fantasin och i verkligheten. Erna Henningsson är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hon bor kvar hemma på gården på Österlen och hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma. I sitt auktionsfynd med hembygdsföreningens gamla årsböcker hittar hon ett brev. Det är ett innerligt kärleksbrev till framlidne rektor Egon Påhlsson från Maria. Men Erna vet att rektorns fru hette Marta.
    70,00 kr
  5. Stjärnor utan svindel
    Stjärnor utan svindel
    Beskrivning

    Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja ... Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.

    Stjärnor utan svindel utkom 1996 och blev Louise Boije af Gennäs stora genombrottsroman som sålde i över 150.000 exemplar. Nu kommer den i nyutgåva i samband med att Högre än alla himlar utkommer i pocket.

    40,00 kr
  6. Svinalängorna - pocket
    Svinalängorna - pocket
    Beskrivning

    Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
    Leena och hennes finska föräldrar har tillsammans med andra invandrarfamiljer och låginkomsttagare flyttat in i ett nybyggt bostadsområde i 60-talets Ystad. För Leenas familj är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, kakel och parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet "Svinalängorna.
    De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis myllrande och livfulla roman. Det är Leena själv som berättar, klarögt och fartfyllt, om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Ibland sitter hon i trapphuset och följer allt som händer. Eller gömmer sig under bordet och lyssnar. Men snart är det kompisarna som är hennes trygghet, hennes centrum, och det roliga fastnar i halsen på läsaren när det börjar stå klart hur de här barnens verklighet egentligen ser ut. De är maskrosbarn, som kastas i plötsliga ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos. Ett kaos de ständigt är beredda på. Leena lär sig att "trolla bort sig själv" för att klara sig. Varken socialbyrån eller polisen griper in på allvar, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om barns utsatthet och överlevnadskraft.

    Med anledning av att boken nu har filmatiserats så ger vi ut en ny utgåva med omslag från filmen. Regi står Pernilla August för och i huvudrollen som den vuxna Leena ser vi Noomi Rapace. I boken har vi lagt med ett extramaterial där Pernilla August och Susanna Alakoski svarar på några frågor kring bok- och filmskapande.

    "En av de mest fängslande romaner jag läst på flera år" Svenska Dagbladet

    "Trovärdigt skriven roman om klass, integritet och i viss mån kön som länge efterlysts i den svenska litteraturen." Göteborgs-Posten

    40,00 kr
  7. Tedags för normalt byggda damer
    Tedags för normalt byggda damer
    Beskrivning
    Mma Ramotswe konfronteras med det okända när hon får i uppdrag att hitta en förrädare i ett fotbollslag. Hon lär sig att små pojkars kunskap kan vara mycket värdefull och hon får dricka te i många främlingars kök innan hon förstår hur allt hänger ihop. Mma Ramotswe tvingas också komma över en stor personlig förlust samtidigt som hon får stötta Mma Makutsi, som tror att hennes fästman ska överge henne. Damernas detektivbyrå får rycka in och bevisa att allt inte går rätt till på sängavdelningen i fästmannens affär ...
    100,00 kr
  8. The Chosen: Jag har kallat dig vid
    The Chosen: Jag har kallat dig vid
    Beskrivning
    En roman baserad på säsong ett i den kritikerrosade tv-serien The Chosen

    Hur var det att möta Jesus ansikte mot ansikte? Hur skulle han ha fått dig att känna och hur skulle han ha förändrat ditt sätt att se på Gud? Skulle han ha vänt upp och ner på din värld?

    Res tillbaka till det första århundradets Galileen och se hur han förvandlade tillvaron för dem han kallade att följa honom. Upplev livet och kraften i den perfekta människan, Guds son, som du aldrig har upplevt dem förr – genom ögonen på vanliga människor, precis som du.

    Jerry B. Jenkins, författare till många bestsellers på New York Times topplista, berättar i denna bok den mest fantastiska historia som någonsin skildrats – den om Jesus liv. Baserad på den hyllade serien The Chosen får vi uppleva den kända berättelsen på ett nytt och fräscht sätt.

    “Vilket fantastiskt sätt att levandegöra evangeliet och utforska den påverkan Jesus hade på dem som kom i kontakt med honom. Och vilken underbar uppmuntran för dem av oss som idag hungrar efter hans livsförvandlande närvaro. Jag rekommenderar varmt både serien och boken för var och en som längtar efter att uppleva hans förvandlande kärlek på djupet.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  9. Till offer åt Molok
    Till offer åt Molok
    Beskrivning

    Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

    Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.

    Till offer åt Molok är den femte boken med Rebecka Martinsson.

    40,00 kr
  10. Toscana tur och retur
    Toscana tur och retur
    Beskrivning
    Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur. Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.
    40,00 kr
  11. Trasdockorna
    Trasdockorna
    Beskrivning
    Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.
    40,00 kr
  12. Tron allena
    Tron allena
    Beskrivning
    Tron allena är en historisk roman som utspelar sig i Sverige under det stormiga 1540-talet. Det är en dramatisk övergångstid från medeltid till nyare tid. Nya tankar spricer sig som en löpeld från Wittenberg. Två bröder hamnar på var sin sida i den andliga kampen. För dem båda bränner frågan om tron måste förtjänas genom goda gärningar.
    90,00 kr
  13. Tusen olevda liv finns inom mig
    Tusen olevda liv finns inom mig
    Beskrivning
    Tomas Sjödins romandebut är en berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna om pastor Bengt Eriksson som en dag bestämmer sig för att lämna sin församlingsflock och återta kontrollen över sitt liv. Ballongfärder, väderobservationer och Ådalsförfattaren Birger Norman spelar viktiga roller i denna varma berättelse om vänskap, mod, uppbrott och överlevnad -- och om möjligheten att försonas med sitt eget liv. "... ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek." Maria Küchen, Kyrkans tidning "Jag tycker boken var väldigt bra. Underfundig humor varvas med ett sunt allvar och de trovärdiga karaktärerna lämnar spår efter sig." Roger Bengtsson, IKON "... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla." Nerikes Allehanda
    95,00 kr
  14. Underdog
    Underdog
    Beskrivning
    Vinnare av Augustpriset 2001 Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om." Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss. "Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Verklighetsförankringen i Underdog är bergsäker, en lysande och bitter skildring av folkhemmets barnkammare och pojkrum" Jonas Thente, Dagens Nyheter "En generationsroman som gjorde mig varm om hjärtat, ömsint, klarsynt och osentimental."Ingalill Mosander, Aftonbladet Kvinna "Torbjörn Flygt visar med Underdog ännu en gång att han har berättandets konst i sin hand, att han förmår gripa tag i läsaren och behålla greppet till resans slut." Jan Johansson, Skånska Dagbladet " ett fängslande läsäventyr." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning "60-talister som läst och älskat Mikael Niemis Populärmusik från Vittula kan nu glädja sig åt ännu en bok som beskriver vår uppväxt, och faktiskt en som är mycket bättre på många vis. Malmöförfattaren Torbjörn Flygts senaste bok Underdog är en rasande bra barndomsskildring med fantastiska tidsbilder och en genomintressant historia" Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet "Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."Daniel Sandström, Sydsvenska Dagbladet "Det kommer nog dröja ett tag innan vi ser en roman av den här tyngden och kvaliteten igen."Jenny Nyström, Proletären Torbjörn Flygt är född 1964 och bosatt i Malmö. Han har tidigare givit ut romanerna Längsta ögonblicket (1995) och Män vid kusten (1997). För Underdog tilldelades han 2001 års Augustpris för Årets svenska skönlitterära bok.
    40,00 kr
  15. Vackra flickors lott
    Vackra flickors lott
    Beskrivning
    Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
    orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
    75,00 kr
  16. Vredens tid - Pocket
    Vredens tid - Pocket
    Beskrivning
    En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
    40,00 kr
  17. Washingtondekretet
    Washingtondekretet
    Beskrivning
    Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

    Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

    En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

    40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-124 av 124

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå