View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 13

Page
per sida
Fallande ordning
 1. De glömda berättelserna
  De glömda berättelserna
  Beskrivning
  Berättelserna om Araluens spejare är välkända, men det finns fortfarande historier som ingen hittills har fått höra. Har Halt verkligen berättat sanningen om hur Will blev föräldralös? Vad hände med Gilan när Halt och Horace lämnade honom i Krigarkungens sal? Och blir det äntligen ett kungligt bröllop?
  160,00 kr
 2. Drömmar som krossas
  Drömmar som krossas
  Beskrivning
  David Linder är femton år och har en stor passion i livet. Han lever och andas fotboll och efter att ha sett en enastående hemmamatch på ett fullsatt Söderstadion bestämmer sig David för att en dag bli en av spelarna där nere. Hammarby ska bli hans första seniorlag, även om konkurrensen är stenhård och det krävs massor av träning, och inte minst en hel del tur.Och så plötsligt under en match händer det han blir upptäckt. Hammarby vill att han ska skriva kontrakt med dem! Med ens leker livet för David. Alla drömmar som han kämpat för är på god väg att infrias och nu ska han få belöningen för allt slit. Han vet att han är värd framgång och har alltid trott på sig själv till skillnad från hans likgiltiga pappa. Så kommer beskedet som förändrar allt. Och med det blir vägen mot toppen allt annat än spikrak.
  90,00 kr
 3. Ett steg i taget
  Ett steg i taget
  Beskrivning
  När David Linder tvingades tacka nej till ett kontrakt med Hammarby var han nära att knäckas. Nu bor han dessutom i en småstad, där inget fotbollslag någonsin har nått stora framgångar. Varför var det så bråttom för pappa att lämna sitt gamla jobb och flytta? David känner på sig att något inte stämmer. För att komma på andra tankar, bestämmer han sig för att träna med det medelmåttiga fotbollslaget Malmens IK. Men att vara ny i en klubb där alla känner alla är komplicerat. Än värre blir det när lokaltidningen avslöjar att David nobbat ett anbud från elitlaget Hammarby vem tror nykomlingen att han är egentligen? En morgon knackar polisen på dörren. Davids misstankar om att flytten från Stockholm beror på något hans pappa har dolt för alla, visar sig stämma.
  80,00 kr
 4. Ge aldrig upp
  Ge aldrig upp
  Beskrivning
  Att vara färsk i en småstad och i en klubb där alla känner alla är inte helt enkelt, men femtonåriga David Linders beslut att träna med det ganska mediokra fotbollslaget Malmens IK visade sig vara rätt. Sedan dess har han gett allt på planen och faktiskt vunnit ett stort förtroende bland både spelare och publik.BARA NÅGRA MATCHER återstår av säsongen när David får ont i halsen. Han tror först att han är på väg att bli förkyld, och det gör honom stressad. Lagets bäste målgörare har inte tid att vara sjuk. Men det är ingen förkylning. I stället får David en mystisk svullnad på halsen. Hur allvarligt är det? Kan en femtonårig vältränad och kärnfrisk kille ha en växande cancer i kroppen? Medan David försöker hantera sin växande oro dyker nya problem upp. Kommer Davids pappa hem från fängelset på sin födelsedag? Hur länge får hjälptränaren Säcken fortsätta att terrorisera spelarna? Och hur ska det bli mellan Carina Fjellström och David? Har hon tid med honom nu när hennes föräldrar är på väg att skiljas?
  110,00 kr
 5. Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare
  Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare
  Beskrivning
  Vissa berättelser behöver hela världen läsa. Leon var bara tio år när tyskarna invaderade Polen och hans familj tvångsförflyttades till gettot i Krakow. Leons pappa fick arbete på Oskar Schindlers fabrik och lyckades övertala Schindler att låta sonen arbeta vid hans sida. Så gick det till när lille Leon blev nummer 289 på Schindlers lista den yngste någonsin, och så liten att han fick stå på en trälåda för att nå upp till maskinen han skötte. Leon, hans föräldrar och två av hans fyra syskon överlevde fasansfulla förhållanden i arbetsläger, och lyckades mirakulöst undkomma döden gång på gång. Resten av hans släktingar, liksom alla grannar i den by som han föddes i, hade inte samma tur. Det här är den sanna berättelsen om den yngste pojken på Schindlers lista. Leon Ley¬son berättar sin gripande, fruktansvärda historia utan bitterhet, med egen röst och unika minnen. Han ger sin personliga bild av Oskar Schindler, mannen i na¬zistuniform som räddade över tusen liv. Leon Leyson flyttade till USA efter kriget och bildade familj, och talade sällan om sin bakgrund. När Spiel¬bergs film Schindlers List gick upp på biograferna började han motvil¬ligt berätta för en journalist. Sedan fortsatte han tala, ända tills han gick bort, dagen efter att bokmanuset var klart
  165,00 kr
 6. Kim 145
  Kim 145
  Beskrivning
  Efter kidnappningen i Spela falskt har Kim lidit av panikångestattacker. Det är inget hon vill prata med någon om. Men ibland tar de bara överhanden. Basketlaget ska iväg på läger, de åker tillsammans med killaget. Jacks lag. Jack är Kims jobbiga granne som tror att han är bättre på basket och bäst på allt överhuvudtaget.Några dagar innan de sticker iväg ser Kim en bil som kör förbi, det är en kvinna i baksätet, hon vinkar men sen är bilen borta. Kim får en underlig känsla att allt inte står rätt till. Men sen intalar hon sig att det är inbillning. Att hon är extra känslig efter allt som hänt. Men fler händelser är konstiga. Kim kan inte låta bli att fundera på om det finns något samband. Det visar sig att det finns ett samband. Kim råkar hamna mitt i en traffickinghärva och det är fara både för hennes och kompisen Sassas liv.Anna Vikström belönades 2007 med Hans Peterson-stipendiet för sitt författarskap.
  125,00 kr
 7. Marcelo i den verkliga världen
  Marcelo i den verkliga världen
  Beskrivning
  Marcelo är sjutton år och kämpar med att förstå reglerna i den "verkliga" världen. Han har lika svårt att läsa kartor som att tolka ansiktsuttryck, han hör musik som ingen annan hör och han har svårt att förstå vad som egentligen är skillnaden mellan vänskap och kärlek. Om man vill benämna Marcelos tillstånd så hamnar man någonstans i periferin kring Aspergers syndrom.

  Så ställer Marcelos
  210,00 kr
 8. Millan
  Millan
  Beskrivning
  Millan vågar inte ta med sig några kompisar hem. Då skulle de se hur hennes pappa somnar berusad framför teven varje kväll och att hennes mamma inte orkar göra någonting. Men kanske skulle de då förstå varför Millan måste ta hand om sin lillebror Josef hela tiden. Underbara gulliga Josef som behöver Millan mer än någon annan. Millans högsta dröm är en egen häst och när hon jobbar i stallet efter skolan fantiserar hon om att det är hennes stall och hennes hästar. Men hon kommer aldrig att få en egen häst. Eller ?Pia Hagmar är aktuell med serierna Klara, Dalslandsdeckarna, Flisan och Pål & co. Boken om Millan är den första i en serie som vänder sig till lite äldre läsare.
  175,00 kr
 9. Örnsommar
  Örnsommar
  Beskrivning
  Örnsommar är en spännande bok för unga ochvuxna om kärlekens makt. Johannes mobbasoch förnedras men vänskapen till Gunnar ochMaria förändrar allt. Hans vänner bär på smärtsammahemligheter och delar därför i det fördolda Johannes utanförskap.Tillsammans tar de upp kampen mot förtrycket och finner vägen tillförsoning och gränsöverskridande kärlek.Men detta är ingenting som mobbaren Åke accepterar. Det är nu det blirriktigt otäckt. Hatet får honom att stjäla nycklarna till sin farsvapenställ…Boken speglar övertygande träffsäkert med humor stämningen och miljöernai 1970-talets Uppsala, skriven av en som var där..."
  235,00 kr
 10. Överspelad
  Överspelad
  Beskrivning
  Det är tisdag kväll i slutet på juli. Dags för omstart i division 3 för hemmalaget Malmens IK efter en bedrövlig vårsäsong. Fem minuter in i matchen leder Hagelunds IF med två mål. Då slår David Linder till med ett hårt inlägg. Nyförvärvet Sonny från Kenya kastar sig och nickar in 1-2. Äntligen väcks en smula hopp. Men inte för David som skallar ihop med Hagelunds målvakt. Båda hamnar på sjukhus. Nyinflyttade David stretar på med sommarjobb och träningar med det mediokra fotbollslaget Malmens IK. Det är svårt att komma över att flytten från Stockholm krossade hans chanser att få kontrakt med Hammarby. Men David fortsätter ändå att ge allt på planen enda belöningen blir omplåstring på sjukhus, medan den viktiga matchen fortsätter. Först så småningom får David veta resultatet. Mot alla odds har Davids största ovän Elias Tapper blivit stans hjälte. David har svårt att glädjas eftersom Elias succé i värsta fall innebär rena katastrofen för honom själv. Elias pappa, Morgan, är nämligen Malmens nya tränare. David vägrar att känna sig överspelad, men oron dröjer kvar i bakhuvudet. Ska Morgan Tapper välja bort David till förmån för sin son?
  100,00 kr
 11. Sagan om konungens återkomst
  Sagan om konungens återkomst
  Beskrivning
  Trede delen i trilogin omm härskarringen
  75,00 kr
 12. Spinks
  Spinks
  Beskrivning
  På väg hem genom gångtunneln blir Kim vittne till något obehagligt, tre tjejer verkar hota en fjärde person om den personen inte kan leverera vad tjejerna vill ha. Fler händelser samt lite egna efterforskningar gör Kim alltmer övertygad om att det handlar om knark, kokain. Mitt i terminen börjar en ny tjej i klassen. Hon heter Johanne och håller sig lite för sig själv. Kim stöter ihop med henne utanför kuratorns rum och känner en viss samhörighet. Men när hon nystar vidare i kokainhärvan så pekar ledtrådarna mot Johanne. Hur är hon inblandad?Samtidigt har Kim svårt att förstå sig på Jack. Är de ihop? Han kysser Kim när hon är hemma hos honom. Men varför låter han då Gabbi klänga runt honom när de är i baskethallen.Det är många bitar som måste falla på plats. Det gör de också och kokainhärvan avslöjas och Johanne slipper undan utpressarna som trakasserat henne. Och Kim och Jack lovar varandra att våga visa vad de känner. Både för sig själva och andra.Fristående fortsättning på Spela falskt och KIM 145.
  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 13

Page
per sida
Fallande ordning

 

 

Ordinarie öppettider:

Måndag – fredag: 09.30–17.30
Lördag: 10.00–14.00

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå