View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 870

per sida
Fallande ordning
  1. Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Beskrivning
    Fort ska det gå, gott ska det bli -- Blixtkakor är en samling recept på kakor och fikabröd som går rekordsnabbt att få fram på bordet och som lätt försvinner lika snabbt ... De bästa recepten ur Kyrkkaffe och dessutom flera nya. I samma serie som Långpannans lov, Bästa bullarna och Mat i långpanna.
    65,00 kr
  2. Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    135,00 kr
  3. Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Beskrivning
    Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

    Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

    I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.

    Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!

    Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.


    Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.

    Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.

    Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.

    Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.

    125,00 kr
  4. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  5. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Bred, genomarbetad och inspirerande Bonniers Kokbok är oumbärlig för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1500 recept, alla lika lätta att lyckas med.

    Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor, vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.
    Bonniers Kokbok går från det grundläggande konsten att koka ägg via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Grönsaker, bakat av alla slag, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används.
    Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.
    Den tidlösa utformningen tillsammans med de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.
    Bonniers Kokbok är lika oumbärlig i köket som stekpannan och kastrullen och ger matglädje i många år framöver.

    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    185,00 kr
  6. Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Beskrivning

    Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten ¬- och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.

    150,00 kr
  7. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  8. Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Beskrivning
    Varning för smittsam matglädje som leder dig till ett hälsosammare liv!

    I Bowls of Goodness har Nina Olsson samlat de bästa recepten från sin populära blogg nourishatelier.com. Hennes recept uppskattas inte minst för de spännande smak- och kulturkombinationerna. Precis som bloggen är boken en hyllning till riktiga ingredienser. Nina Olsson använder dem på originella och egensinniga sätt och serverar resultatet i en enda ljuvligt läcker skål maxad med näringsämnen.

    Nina Olssons spännande kompositioner, hennes vackra fotografier och hennes entusiasm för hälsosam mat inspirerar alla, oavsett talang i köket, att laga och leva hälsosammare.

    150,00 kr
  9. Bröd
    Bröd
    135,00 kr
  10. Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
    Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
    Beskrivning
    En oumbärlig handbok för ett lyckat brödbak!

    Hembakade bröd utan krångel. I den här boken finns recept på goda bröd samt handfasta råd hur man lyckas med sitt brödbak. Här samsas surdegar med snabbakade bröd som varken kräver jäst eller jäsning. Här finns också recept på en mängd sorters bröd som passar för livets alla stunder: bröd till middagen, till frukosten, till lägerelden eller picknicken och, naturligtvis, finns här recept på en mängd kaffebröd till kafferepet.

    Om du känner dig det minsta osäker inför brödbaket så får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma i gång. Är du redan en van hemmabagare får du i stället många nya recept samt möjlighet att ta din bakkonst till nya höjder.

    Med enkla recept som går rakt på sak är det ingen konst att lyckas med brödbaket hemma i köket. I början av boken finns ett kapitel med snabba tips och tumregler för ett lyckat bak. Längst bak i boken finns dessutom ett teknikkapitel för den som vill veta mer. Däremellan samsas brödrecept som kommer att fylla ditt hem med världens mest ljuvliga doft den av hembakat bröd.

    Fler böcker i samma serie
    Grilla
    Choklad
    Muffins
    115,00 kr
  11. Bröd : från bagels till tunnbröd
    Bröd : från bagels till tunnbröd
    Beskrivning
    Njut av eget nybakat bröd!Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare. Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
    100,00 kr
  12. Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Beskrivning
    En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror... Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd. Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
    100,00 kr
  13. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  14. Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Beskrivning
    Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området, människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.

    Foto: Henrik Francke
    Formgivning: Linda Andersson

    "Det finns många böcker om brödbakning, ändå fattades den här" skriver Bibliotekstjänst.
    125,00 kr
  15. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  16. Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
    Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
    Beskrivning

    Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald fiskar och skaldjur. Här finns inspiration och recept för att att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete - allt finns med.

    Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika recept, som är lätta följa och med det lilla extra som avspeglar deras gedigna erfarenhet och matlagningskunskaper. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer!

    135,00 kr
  17. Buffé och mingelmat : för hela året
    Buffé och mingelmat : för hela året
    Beskrivning

    Småplock, tilltugg och finger food. Nästan alltid när det ska lagas festlig mat är bästa lösningen en buffé.

    Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, maken som fyller år eller brunchmingel i december. Hur som helst finns det alltid anledningar att fira. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa i köket?

    I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet - allt som behövs för att festbordet ska digna!

    100,00 kr
  18. Bullfest
    Bullfest
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att stiga in på ett bageri och känna doften av kanel och kardemumma?
    I Bullfest finner du roliga och lättsamma recept. Här ryms både traditionella bullar såsom kanelbullar, gosenbullar och wienerbröd och mer nyskapade varianter. Vad sägs till exempel om bullar med hallonbåtar, rödbönspasta eller lakrits? Här får du lära dig allt du behöver för att skapa de där magi
    210,00 kr
  19. Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Beskrivning
    Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
    125,00 kr
  20. Cathrine Schück lagar vego
    Cathrine Schück lagar vego
    Beskrivning
    Roliga och läckra vegorätter!
    Den här boken innehåller ca 45 lätta, snabblagade och goda recept alltid med en liten extra knorr mat att bli glad åt.

    Rätter för de som vill äta vegetarisk, hälsosam och god grön mat men som inte får dåligt samvete av att säga ja till en god parmaskinka eller en liten köttbit. I den här boken dominerar det gröna tillsammans med pasta, ris eller couscous och köttbiten kanske väger 50 gram i stället för 150 gram eller så har vi bara lite knaperstekt bacon eller en skiva parmaskinka som tillbehör eller smaksättning. Här finns recept på varma och kalla sallader, soppor, pasta- och risrätter, morotsscones, pizza, mumsiga majsmuffins, knapriga jordgubbsbakelser och mycket mera. Ca 45 färgfoton.
    100,00 kr
  21. Cheesecakes
    Cheesecakes
    Beskrivning
    Recept som ingen kan motståCheesecake, eller ostkaka som det heter på svenska, har funnits sedan romartiden, men det var först på 1920-talet som den ost vi idag kallar cream cheese kom till. Den blev snabbt en populär ingrediens i en ny typ av ostkaka cheesecake. Nuförtiden förknippas cheesecake ofta med USA men nästan alla länder har någon form av ostkaketradition.

    Författaren Cheryl Lindblad är amerikanska och lärde sig som ung flicka att baka cheesecake tillsammans med sin mamma. Hon har i den här boken komponerat recept innehållande mycket choklad och frukt så som browniecheesecake, tropisk cheesecake och cheesecake med lingon. Hon inkluderar även recept på klassiska ostkakor gjorda på ricottaost samt ett recept på chokladmuffins med cheesecakefyllning.
    Bokens vackra bilder är tagna av fotografen Helén Pe och de inspirerar verkligen till att baka dessa underbara kakor.

    85,00 kr
  22. choklad
    choklad
    115,00 kr
  23. Choklad
    Choklad
    Beskrivning
    Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
    65,00 kr
  24. Choklad : 70 recept att älska
    Choklad : 70 recept att älska
    Beskrivning

    Älskar du choklad? Då har du verkligen hittat rätt bok. Här finns mängder av recept på alltifrån sås, kaka och paj till dryck, drink och glass. Snabblagat lyxigt eller mer tidskrävande elegant? Vit, ljus eller mörk choklad? Här finner du svaren och smakkombinationerna som alla – både liten som stor – gillar.


    -70 varierade recept på ren chokladglädje.


    - Från varm chockladfudge fondue till svalkande glass.


    - Kaka till stort kalas eller enkel fika? Här finns inspirationen du behöver.

    75,00 kr
  25. Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Beskrivning
    Att man blir glad och lycklig av choklad vet väl alla. Numera är det ju till och med bevisat. Forskarna har funnit att samma ämne (fenyletylamin) som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Är det då så konstigt att vi hänger oss åt frosseri? Tänk att själv kunna tillverka denna njutning när lusten faller på! Doppade praliner gör du snabbt och enkelt, fyllda praliner är lite pyssligare men väl värda bestyren. En dessert eller drink med choklad är den perfekta avrundningen.

    Göran Söderin är konditor, chokladspecialist och tidigare ledare för det svenska konditorlandslaget, bronsmedaljör i mat-OS.
    85,00 kr
  26. Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Beskrivning
    En oumbärlig bok för alla chokladfantaster och för alla som vill lyxa till vardag och fest!

    Det är varken krångligt eller svårt att laga läckra, ljuvliga chokladrätter som snabbt sätter färg på både vardag och fest. Det här är en komplett chokladbok med recept för livets alla stunder. Här finns chokladrecept som passar såväl utflykten i skogen och skidbacken som brunchen och finmiddagen. En mörk chokladsås, gjord på smält choklad, är utmärkt vardagslyx på en annars trist måndag. Och bjud helgens gäster på en marängsviss värdig en Nobelmiddag eller på varma chokladfondanter vars krämiga innehåll rinner ut på tallriken när man sätter gaffeln i dem.

    Den här chokladboken går rakt på sak utan att krångla till det. Här finns praktiska råd och tips på hur man kan förbereda olika rätter, vad man ska tänka på när man väljer choklad och vad man kan dricka till choklad. I kapitlet om tekniker får man också lära sig hur man kan imponera med egenhändigt tillverkade chokladdekorationer, hur man kan smaksätta choklad och hur man smälter choklad som ett proffs.

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Muffins
    110,00 kr
  27. Choklad : mer av det goda
    Choklad : mer av det goda
    Beskrivning
    Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
    125,00 kr
  28. Choklad för själen
    Choklad för själen
    Beskrivning
    Choklad för själen är en bok fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. De 45 recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket. ”Jag hoppas att du kommer att älska dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar lika mycket som jag gör”, skriver författaren Ulrica Grahl i sin välkomsttext.

    Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.

    Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.

    Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  29. Chokladbollar : nyttigt & gott
    Chokladbollar : nyttigt & gott
    Beskrivning
    Sugen på nåt gott? Nu på en gång? Då har du hittat rätt – här finns allt du behöver.

    I den här boken hittar du de mest fantastiska chokladbollarna, i massor av olika varianter. Det bästa är att de är både nyttiga och goda samtidigt. De är bakade helt utan gluten, helt utan mjölk och helt utan vitt socker. En del är jättelätta att baka och en del mer avancerade.

    Det finns bollar för bästa mellanmålet och bollar för den fina bjudningen.
    Ja, faktiskt också recept till en chokladbollslunch!

    230,00 kr
  30. Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Beskrivning

    Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

    Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers .



    85,00 kr
  31. Chokladpassion
    Chokladpassion
    Beskrivning
    Nu i kartonnage!I Chokladpassion delar konditormästare Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar.
    125,00 kr
  32. Chokladpraliner : presentbox med silikonformar 
    Chokladpraliner : presentbox med silikonformar 
    Beskrivning
    En underbart söt presentbox som innehåller en bok och silikonformar i olika färger. Boken lär dig att baka ljuvliga, oemotståndliga chokladpraliner som du enkelt gör hemma i köket!

    Mörk choklad med smörkolakräm, mjölkchoklad med knapriga flingor, vit choklad med kokos - nu är det bara att välja vilken sort du ska skämma bort dig med först!

    Format box: 200 x 135 mm

    Fler titlar i samma serie:
    Cupcakes - Presentbox med silikonformar
    Makroner - Presentbox med sprits
    50,00 kr
  33. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  34. Citrusköket
    Citrusköket
    Beskrivning
    Citrus passar till allt . fisk, skaldjur, fågel, drycker, inläggningar, bakverk, desserter, sallader och pasta. Dessutom är citrusfrukter i matlagningen en starkt växande trend. I medelhavsmaten och det libanesiska köket är citronen helt oumbärlig. Nu börjar även vi i Skandinavien uppskatta de saftiga smakförhöjarna. Det blir friskt, fräscht och jättegott! Boken innehåller över hundra läckra recept på allt från kötträtter till bröd och desserter. Dessutom citrusfakta och tips. Citrusköket är Caroline Hofbergs vackraste bok.
    135,00 kr
  35. Cocktails
    Cocktails
    Beskrivning
    Cocktails av Red Jöran Svensson Inbunden bok. Globe Förlaget. 2005. 60 sidor. Nyskick.
    75,00 kr
  36. Cocktails
    Cocktails
    115,00 kr
  37. Cookies
    Cookies
    Beskrivning
    Den mest kända varianten av cookie är förmodligen chocolate chip cookie, med bitar av hackad ckoklad. Men kaksmeten kan smaksättas med mycket annat, bland annat kaffe, citron, torkade bär och naturligtvis nötter av olika slag.
    Några goda kombinationer som presenteras i den här boken är cookies med torkade jordgubbar och vit choklad, cookies med Toblerone, cookies med cashewnötter och honung.Cookies började dyka upp i Nordamerika i början på 1800-talet, men förmodligen har man i alla tider rullat deg till runda bollar, plattat ut dem lite med handen och gräddat dem. Man kan också knåda ihop en liten limpa och sedan skära den i lika tjocka skivor. En annan variant är att helt enkelt klicka ut smeten glest på pappersklädd plåt.Cookies kan se lite anspråkslösa ut, men här är det inte det yttre som räknas utan det inre. Och hembakade goda cookies överträffar det mesta!
    85,00 kr
  38. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    75,00 kr
  39. Cranks snabba gröna
    Cranks snabba gröna
    Beskrivning

    Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och kvällsmat och mer exklusiva middagar i goda vänners sällskap.

    Vad sägs t ex om paj på squash och pinjenötter, thailändsk grön curry med morötter och timjan eller färsk spenat, brynt mango, sesamfrön och grillad tofu? Denna färgstarka kokbok innehåller mängder av lockande, välsmakande och exotiska läckerheter. Recepten är enkla att följa och bilderna lockar till egna kulinariska försök. Ingredienserna är i första hand färska grönsaker och basvaror som ris och pasta, men snabba genvägar som fryst smördeg och frysta ärter används också.

    Boken riktar sig bl a till hälsohem, sjukhem, sjukhuskök, skolkök, restaurangkök. Och framför allt till redan övertygade vegetarianer och den ökande skara som funderar på att bli det blandkostare och alla som lockas av det vegetariska köket men känner tveksamhet för att maten är för komplicerad och tar för lång tid att laga.

    Översättning Margareta Eklöf

    125,00 kr
  40. Cupcakes
    Cupcakes
    Beskrivning
    Cupcakes har kommit till Sverige för att stanna! Den här vackra boken, fylld av söta cupcakes, är inte bara den perfekta presenten till den redan frälsta som är ute efter en ny utmaning, utan även för den som just har satt igång. Cupcakes är som små konstverk och i den här boken får du unika recept såväl som tips och tricks för att skapa dina egna. Testa till exempel fotbollscupcakes och prinsesscupcakes med barnen, vuxna favoriter smaksatta som en Mojito eller Cosmopolitan, mer klassiska smaker som After Eight eller skogsbär eller varför inte allihop?
    100,00 kr
  41. Cupcakes
    Cupcakes
    Beskrivning
    Söt presentbok med vadderade omslag.
    Peggy Porschen är prisbelönt gourmetkonditor med eget bageri i Belgravia London där hon skräddarsyr och levererar tårtor och bakelser till gräddan av Londons societet, jetsetare och kungligheter.
    I den här fina lilla boken har hon samlat 25 av sina bästa recept. Böckerna säljs separat och i färdigpackad bordsdisplay som rymmer 20 ex.
    50,00 kr
  42. Cupcakes - Fantastiska bakverk för alla
    Cupcakes - Fantastiska bakverk för alla
    Beskrivning
    Cupcakes är frestelser som dom flesta av oss varken kan eller vill motstå, alla älskar dessa små kladdiga läckerbitar. Bakverken kan vara dekorerade med silverkulor, blomblad, ja nästan vad som helst. Med den här boken har du alla möjligheter till att frossa. Den innehåller mer än 30 recept, såväl gamla godingar som nya bekantskaper.
    85,00 kr
  43. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    125,00 kr
  44. Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Beskrivning
    Nu i lågprisutgåva! I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten. Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas. Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate. Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur. Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar. Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
    95,00 kr
  45. Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Beskrivning
    Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.

    Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll. Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
    100,00 kr
  46. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
    100,00 kr
  47. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Den nakna kocken är en passionerad bok om matlagning av den unge engelsmannen Jamie Oliver, som numera också blivit favorit hos svenska tv-tittare. Han började laga mat på föräldrarnas pub när han var åtta år och är nu, vid tjugofem, Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Hans mål är att ge människor självförtroende nog att våga sig ut i köket och laga mat med så få basvaror som möjligt. Hans motto är: "Gör det enkelt så fungerar det". I det nakna köket handlar det om att lätt och snabbt laga läcker och fräsch mat. Här får alla, från amatören till den vana kocken, handfast hjälp att tillreda härliga menyer att bjuda vännerna på: sallader, pastarätter, fisk och skaldjur, kött, fågel, grönsaker, baljväxter, risotto och efterrätter. I ett särskilt kapitel ger Jamie oss sin syn på konsten att baka bröd.

    135,00 kr
  48. Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Beskrivning
    Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

    Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.
    Ola Lauritzson utkom med sin första GI-bok redan 2004 och fick tidigt epitetet Sveriges GI-guru. Han har sedan dess arbetat med hälsofrågor, grundat GI Viktkoll och GI-boxen samt skrivit ett antal böcker om GI-metoden.

    Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa och inspirera människor att gå ner i vikt med hjälp av hennes kostplaner.
    150,00 kr
  49. Den perfekta maten
    Den perfekta maten
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    Tycker du att det är svårt att hålla reda på näringsfaktorer som glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet? I den här nyskapande kokboken har näringsfysiologen Fredrik Paulún och hälsokocken Oscar de Hoog hjälpt dig med det. Fredrik har bevakat näringsinnehållet och Oscar har komponerat fantastiska smakupplevelser. Resultatet är en perfekt receptsamling med 103 lågglykemiska och näringsriktiga recept. Det enda som återstår är att laga och njuta!
    125,00 kr
  50. Den perfekta matlådan
    Den perfekta matlådan
    Beskrivning
    Tycker du att det är krångligt och svårt att laga matlådor? Här har Oscar de Hoog och Fredrik Paulún hjälpt dig med 50 enkla, goda och nyttiga matlåderecept. Varje recept har perfekt sammansättning med avseende på fettsyror, proteinkvalitet och glykemiskt index. Boken innehåller dessutom ett par korta teorikapitel om varför det är viktigt att äta en välbalanserad lunch, och vad du ska tänka på de dagar du äter ute.
    95,00 kr
  51. Den perfekta smalmaten
    Den perfekta smalmaten
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéböckerna Den perfekta maten och Den perfekta matlådan har, likt sina föregångare, recept med perfekt näringssammansättning och passar alla som vill förebygga hjärtsjukdom, cancer, åldersdiabetes eller bara äta sunt. Men denna gång är recepten också extra energisnåla och lämpar sig väl för alla som vill gå ner i vikt.
    125,00 kr
  52. Desserter
    Desserter
    85,00 kr
  53. Desserter
    Desserter
    75,00 kr
  54. Desserter
    Desserter
    Beskrivning
    Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
    85,00 kr
  55. Desserter : festligt och gott
    Desserter : festligt och gott
    Beskrivning
    Det är alltid gott att avsluta med något sött. Här finns nya desserter från världens alla hörn med exotiska frukter, goda ostar som gorgonzola och pecorino, och smaker från hela världen. Här finns lättlagade men också eleganta desserter; sorbeter, mousser, suffléer, glasser och pajer. Boken inleds med tips om vilken dessert som passar till vilken slags huvudrätt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    75,00 kr
  56. Desserter med frukt och bär
    Desserter med frukt och bär
    Beskrivning
    Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.

    Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.

    Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
    85,00 kr
  57. Det franska köket : en kokbok
    Det franska köket : en kokbok
    Beskrivning
    Succéförfattarinnan Joanne Harris har sina rötter i Frankrike. Alla som läst hennes romaner vet vad maten betyder för henne. I Det franska köket hon har samlat en stor mängd traditionella franska familjerecept. Det är en vacker. inspirerande kokbok med lockande sallader, soppor, fisk, fågel, kött, grönsaker, efterrätter, choklad m.m.
    150,00 kr
  58. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  59. Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
    Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
    Beskrivning
    Allt fler äter mer grönt och hoppar över köttet. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta grönt innebär dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska. Här finns de läckraste vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Dessutom alltså kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på ingredienser som alltid är billiga, osv. Lotta Brinck är dietist, författare, matjournalist och har givit ut en lång rad kokböcker .Boken utkom första gången 2002.
    125,00 kr
  60. Diabetes : att förebygga och leva med en folksjukdom
    Diabetes : att förebygga och leva med en folksjukdom
    Beskrivning
    Diabetes att förebygga och leva med en folksjukdom Författarinnan och näringsfysiologen Anki Sundin ger här vägledning om de faktorer som påverkar utvecklingen av diabetes och de sympton som sjukdomen ger.Boken är skriven utifrån främst ett näringsperspektiv. Den är språkligen lättsmält, men faktamässigt djup. Med nutritionistens kunskaper behandlas alltifrån näringslära med GI, fetter och . brer till metaboliska syndromet, insulintolerans, träningsmönster och även en ingående del om läkemedel med anknytning till diabetes. Boken är faktagranskad av överläkaren och docenten i internmedicin Stefan Sjöberg från Karolinska Sjukhuset.
    135,00 kr
  61. Diabetes : må bra och ät gott
    Diabetes : må bra och ät gott
    Beskrivning
    Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
    150,00 kr
  62. Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Beskrivning
    Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.Hur har det blivit så?Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
    250,00 kr
  63. Drinkar : klassiker och nya smaker
    Drinkar : klassiker och nya smaker
    Beskrivning

    Mer än 50 populära drinkar, både klassiker i modern form och cocktails med spännande nya smaker. Dry Martini, Blended Citrus Margarita, Bloody Mary, kaffedrinkar, Manhattan, ingefärsmojito ­- prova säkra kort eller utmana med nya smaker! Dessutom ingår serveringstips, fräscha tilltugg och glas-ABC för hemmabaren. Skål!

    95,00 kr
  64. Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Beskrivning
    Det finns många sätt att avsluta en utsökt måltid, till exempel med en cognac eller calvados till kaffet. Och många desserter kan med fördel serveras tillsammans med ett glas gott portvin eller sherry.
    Den prisbelönte författaren Andrew Jefford hjälper dig här att välja det bästa av det bästa. Han beskriver varje dryck i detalj och sätter fingret på deras mest framträdande dofter och smaker. Läs om armagnac, grappa, whisky, madeira och många andra drycker som hör till livets goda.

    Andrew Jefford har skrivit om drycker för tidningarna Evening Standard, The Times, Guardian, Decanter och Wine. Genom olika dryckesprogram på BBC Radio Four har han blivit en välbekant röst för brittiska radiolyssnare.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 870

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå