View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 878

per sida
Fallande ordning
  1. Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Beskrivning
    Vi äter mer kyckling och kalkon än någonsin! Inte undra på att fantasin då ibland tryter när vi står där i köket - vad skall jag göra idag? Dags alltså för en inspirerande kokbok som erbjuder en mängd varierande recept på vad man kan åstadkomma med dessa omtyckta råvaror. Mathias Pilblad, med bakgrund i svenska kocklandslaget bjuder här på massor av läckra recept med inspiration från världens alla hörn. Festmat och vardagsmat i härlig blandning. För de aptiteratande matbilderna står Lena Koller.
    75,00 kr
  2. Matiga Mellanmål : för barn och ungdomar
    Matiga Mellanmål : för barn och ungdomar
    Beskrivning
    I Matiga mellanmål för barn och ungdomar finns 25 recept på lättlagade och mättande mellanmål . perfekta när barn och tonåringar behöver fylla på energin. De flesta rätterna kan lagas och ätas på en timme. Recepten kräver ingen krånglig utrustning eller dyra ingredienser. Precis som i Receptbok för barngruppen finns alla recept i två utföranden. En vuxenversion med normalstor sats och en mindre barnversion, lämplig för 2 . 3 barn att göra tillsammans. Barnrecepten har tydliga och enkla förklaringar i punktform. Alla recept är utvalda för att passa barn- och ungdomsgrupper i olika sammanhang: från förskola och fritids till läger och fritidsaktiviteter. Men rätterna passar lika bra att göra hemma, till exempel som mellanmål eller kvällsmat, eller på hemkunskapslektionen. I boken finns också roliga fakta om maträtter, förslag på samtalsämnen kring ämnet mat, tips, ordförklaringar och lekar. Hela boken är ett kopieringsunderlag.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  3. Matnyttigt i Bibeln : läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ
    Matnyttigt i Bibeln : läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ
    Beskrivning
    Läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ!

    Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!

    En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.

    Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.

    Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn – recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  4. Mauds bästa tårtor  : och pajer
    Mauds bästa tårtor : och pajer
    Beskrivning
    Tv-kocken Maud Onnermark är välkänd hos en stor publik för sina lättlagade och pålitliga recept. I den nya boken bjuder hon på sina 50 godaste tårtor. Såväl klassiska favoriter som mer nyskapande. Tårtor är mer än bara sockerkaka!Rulltårtor, lättbakade tårtor, smala tårtor, festlig bröllopstårta, tårtor för många, folkliga tårtor, färskosttårta, pajdegstårtor. Förutom de läckra recepten delar hon frikostigt med sig av sina bästa tips för garnering och ger förslag till många olika smaksättningar. Mauds bästa tårtor innehåller tårtor för alla tillfällen och är en inspirerande bok för alla som planerar ett tårtkalas!
    125,00 kr
  5. Med smak av kaffe
    Med smak av kaffe
    Beskrivning

    Vi svenskar hör till världens mest kaffedrickande folk. Därför är det kanske inte så konstigt att vi också gärna använder kaffe som smaksättare i desserter, godis, glass, bakverk och drinkar.
    Här bjuder generöst ett 40-tal kända svenska restauranger m.fl. på sina kaffeguldkorn - allt från enkla drinkar till lite mer avancerade desserter ämnade att imponera på gäster med.
    Fresta smaklökarna med exempelvis en kaffesmoothie från Wayne's Coffee, kaffe- och vaniljsufflé från Sjömagasinet, cappuccino-muffins från Muffin Company, mocca- och vaniljmousse från Gondolen, moccaparfait från Lejonet & Björnen eller smaskig chokladkaffekola från Fjällkonfekt.


    Fotograf Pepe Nilsson
    100,00 kr
  6. Med smak av salt och sommar
    Med smak av salt och sommar
    Beskrivning

    I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man kan förgylla sommarens måltider. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och smaskiga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt, lagar mat med örter eller svänger ihop en enkel torsksufflé.
    God mat behöver inte vara krånglig – det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften.
    Bokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.

    135,00 kr
  7. Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Beskrivning
    Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella och lockande söta bakverk från Grekland. Medelhavsområdet är också känt för sina goda bröd och läckra sallader. Soliga recept som är både härliga och hälsosamma och som smakar lika gott som de låter!
    135,00 kr
  8. Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
    Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
    Beskrivning
    5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är enkel att följa och ger snabbt resultat på vikten och hälsan. Det handlar om periodisk fasta: två dagar i veckan äter kvinnor 500 kalorier om dagen och män 600 kalorier. Resten av veckan äter man som vanligt. När man nått sin idealvikt räcker 6:1 – bara en dags halvfasta i veckan – för att behålla sin nya vikt och hälsofördelarna. Forskningen visar på fantastiska effekter: lägre blodtryck, förbättrade kolesterolvärden, jämnare blodsocker, förlängd livslängd, minskad risk för alzheimers.

    Här finns smarta kaloriberäknade recept på 100, 200, 300 eller 500 kalorier som gör det lätt att klara fastedagarna. Det kan vara en laxmacka på 300, en smoothie på 100, en stadig varmrätt på 500 eller rentav en dessert på 200. Kombinera byggstenarna som det passar dig – ett stadigare mål eller fler lättare rätter jämnt fördelade över dagen.

    125,00 kr
  9. Mer än bara äppelkaka
    Mer än bara äppelkaka
    Beskrivning
    Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.

    De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.

    Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.

    "Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.

    Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.

    Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.

    Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
    135,00 kr
  10. Mera Halv åtta hos mig
    Mera Halv åtta hos mig
    Beskrivning

    Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig". Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!

    "Mera halv åtta hos mig" bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig .
    Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!

    100,00 kr
  11. Mera vego : mat för hela familjen
    Mera vego : mat för hela familjen
    Beskrivning
    I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

    Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

    185,00 kr
  12. Mexikanskt
    Mexikanskt
    135,00 kr
  13. Meze : smårätter från Grekland och Libanon
    Meze : smårätter från Grekland och Libanon
    Beskrivning

    Kebab på tonfisk eller kyckling, hoummus, dolmades ochugnsbakad aubergine med tomat och vitlök är bara några av alla lättlagade, välsmakande och vackra smårätter i denna bok. Ska du fixa tilltugg till drinken eller en hel buffé med spännande smaker? Då ska du laga och njuta av meze!


    Enkla exotiska smårätter med smak av Medelhavet


    30 recept från Grekland och Libanon


    Lätt och god mat på lätt sätt!

    65,00 kr
  14. Mickans bak & glädje
    Mickans bak & glädje
    Beskrivning
    Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd, frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor, piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.

    Glädjen, gemenskapen och upplevel­serna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.

    150,00 kr
  15. Mickans Mat&Glädje
    Mickans Mat&Glädje
    Beskrivning
    Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor och matglädje.

    Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.

    Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.

    150,00 kr
  16. Middag hela veckan : Linas mat
    Middag hela veckan : Linas mat
    Beskrivning
    "Vad ska vi äta idag?" är en fråga som ständigt återkommer i de flesta familjer. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Med den vetskapen i bakhuvudet startade Carolina "Lina" Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, Linas Matkasse 2008. Ambitionen var tydlig - att ge stressade småbarnsfamiljer en skönare vardag....

    145,00 kr
  17. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    Middag på 15 minuter är helt ägnad åt riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har Jamie Oliver hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar - god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!

    125,00 kr
  18. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!

    Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.

    175,00 kr
  19. Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Beskrivning
    God mat som gör gott för hela familjen behöver inte ta lång tid att laga. I ”Middag på 15 minuter” tar Maria Zihammou nytt grepp på hur du kan få vällagad och enkel mat på bordet på ingen tid alls. Riktigt bra och enkla recept med mycket smak och bra råvaror är grunden – tillsammans med smarta tidsbesparande knep.

    125,00 kr
  20. Millas kalastårtor
    Millas kalastårtor
    Beskrivning
    Millas kalastårtor har sedan sin första utgåva räddat kalas över hela Sverige. Med sin galna stil har Camilla Tubertini tänjt på gränserna för vad en kalastårta kan vara - från gräddtårta till "bajstårta". Nu är hon tillbaka med elva helt nya tårtor och dessutom har hon bakat om och ändrat de gamla. Snyggt, gott och roligt.Bland nyheterna finns blomtårta, caca-kaka, sista-minuten-tårta, melonbollar, muffelifusktårta och surpuppsrutor.Som bonus är de flesta tårtorna i boken så enkla att barnet kan vara med och baka sin egen födelsedagstårta.
    85,00 kr
  21. Millas kalastårtor
    Millas kalastårtor
    Beskrivning
    Vem har sagt att en tårta måste se ut som en tårta? I Millas kalastårtor serveras 25 gulliga, busiga och ruskiga tårtor att baka som i recepten eller bara inspireras av. Camilla Tubertini delar glatt med sig av sina fantasifulla idéer och tricks som underlättar bakandet, tips på tårtbottnar, glasyrer, färg, bra bakgrejor samt dekorationer. Millas kalastårtor kommer att rädda många barnkalas, och få både barn och vuxna att fnissa förtjust under kalasförberedelserna.
    85,00 kr
  22. Millas mysmat : familjefavoriter för kalas, picknick & fredagsmys
    Millas mysmat : familjefavoriter för kalas, picknick & fredagsmys
    Beskrivning
    Äntligen kommer Camilla Tubertinis nya inspirationsbok för barnfamiljen. I Millas mysmat serveras den ultimata fredagsmysmaten, rätter för både fest och picknick och inte minst vardagsmat med liteknorr - att laga tillsammans. 30 recept på både kul och god mat som ungar älskar (allt är testat av en skoningslös kompispanel). Precis som Millas kalastårtor är Millas mysmat praktisk, helt unik och väldigt kul!
    75,00 kr
  23. Min första bakbok
    Min första bakbok
    Beskrivning
    De flesta barn tycker om att hjälpa till och vara delaktiga i köket. Min första bakbok är illustrerad med inspirerande bilder och innehåller 40 läckra recept, anpassade för barn från 6 år och uppåt. Här finns en stor variation där allt från kalljästa kanelbullar till jordgubbssviss ingår. Boken innehåller steg-för-steg illustrationer och enkla recept som alla kan klara av!
    95,00 kr
  24. Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
    Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
    Beskrivning
    Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok, sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen. Med sitt personliga tilltal vill boken locka fram den sanna matglädjen i våra svenska kök. Förutom det stora antalet recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och serveradepå det artistiska sätt som är så typiskt för Monika.
    165,00 kr
  25. Min receptsamling
    Min receptsamling
    Beskrivning
    Nu kan man äntligen skapa sin egen receptsamling. Boken är indelad i olika avsnitt fisk & kött, grönsaker & sallader, soppor & såser, desserter & bakning m m. Där kan de egna favoritrecepten förvaras och organiseras. Recepten kan skrivas in på linjerade sidor. Lösa lappar och tidningsurklipp kan förvaras i särskilda fickor.

    100,00 kr
  26. Mina rosa cupcakes
    Mina rosa cupcakes
    Beskrivning
    Presentbox med receptsamling och rosa cupcakesformar.

    Delikata cupcakesrecept med eleganta och roliga dekorationer, perfekt för dig som tycker om att baka!
    Här finns cupcakes för alla tillfällen, prinsesskalas, familjefika eller varför inte en regnig torsdag.

    12 rosa cupcakesformar i silikon, som du kan använda om och om igen, medföljer boxen.
    75,00 kr
  27. Mina värmländska matrötter : ett liv med mat och vänner
    Mina värmländska matrötter : ett liv med mat och vänner
    Beskrivning
    Äntligen har författaren och matskribenten Lena Sewall samlat sina efterfrå­gade favoritrecept i en bok.

    I boken gör hon en matresa genom sitt liv från tidig barndom till nutid och bjuder på recept som hon aldrig tröttnar på. Lena växte upp i en mycket matintresserad miljö där maten och människorna omkring den var ett stort och gyllene inslag i vardagen. Femton år gammal kom Lena hem från en sommar i Österrike med recept som hon fortfarande gör då och då. Sedan dess är det faktiskt inte någon epok i hennes liv som inte har efterlämnat åtminstone något recept.

    Finns receptet i någon av dina böcker , brukar vännerna fråga när Lena bjuder på mat. Nej, ganska sällan faktiskt. Men nu finns nästan alla samlade! Recept som följt henne och som gjort avtryck i hennes liv, recept som hon använt sig av om och om igen och så favoritrecept som hon glömt men med glädje återupptäckt. Varsågoda!

    Lena Sewall är matskribent och författare, hon fick 1995 Gastronomiska Akademiens Guldpenna för sin bok En bit Skagen, blev 2003 Årets värmlänning och 2017 Årets värmlandsförfattare. Hon tilldela­des 2018 Hans Majestät Konungens medalj i femte storleken och i högblått band För betydande insatser som författare , bland annat för böckerna En bit Racken och En bit Värmland.

    235,00 kr
  28. Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
    Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
    Beskrivning
    Här får vi lära känna Italiens 20 regioner och ta del av dess bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna av kocken Mats Nordström. Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.
    135,00 kr
  29. Mitt kök : Sverigeresan
    Mitt kök : Sverigeresan
    Beskrivning
    Är du intresserad av närproducerad mat? Blev du också inspirerad av Mitt kök Sverigeresan på TV4? Den här boken handlar om den matresa som vinskribenten Jens Dolk och stjärnkocken Tommy Myllymäki gjorde sommaren 2011 för att lyfta fram den närodlade och närproducerade svenska maten. Boken bjuder på de fem bästa matrecepten från respektive ort som besöktes alltifrån mälarabborre till kött från fjällbetande lamm. Här ges även tips på inhemska drycker till maten.
    275,00 kr
  30. Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
    Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
    Beskrivning
    Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
    Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.

    I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla

    135,00 kr
  31. Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
    Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
    Beskrivning
    Bjud på afternoon tea och samlas kring ett gott te och utsökta bakverk och läckerheter. I Mjuka kakor lockas du av den amerikanska cheesecaken, maffiga brownies, lätta frukt- och bärkakor och nya varianter på den välbekanta kladdkakan. Allt inramat av en vacker vintagekänsla.
    100,00 kr
  32. Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
    Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
    Beskrivning
    Nu blir Per Morbergs mat ännu godare! I sin nya maffiga bok - en perfekt present - har han mixat sina allra bästa recept med ett trettiotal nya och tipsar om dryckerna som tar smakupplevelsen till nya höjder. Till varje rätt rekommenderar han tre olika drycker - öl, vin och champagne förstås men också mjölk, lingondricka och mycket annat. Helt enkelt sina favoriter. Det blir pinot noir, portugisiskt vitt och chardonnay till kycklingen med dragonsås, svensk ljus lager, IPA och klosteröl till sjömansbiffen och bordeaux, bordeaux och åter bordeaux till söndagssteken.

    Följ med till Morbergs värld av smaker. Res med till Frankrike och lär dig mer om hur man kombinerar mat och dryck. Ta sedan fram kastrullerna och glasen, tillaga, häll upp och testa. Men kom ihåg att alltid lita på din egen smak.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  33. Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Beskrivning

    Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.


    "Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
           I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.


    P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523

    125,00 kr
  34. Morberg grillar
    Morberg grillar
    Beskrivning

    "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?"

    Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.

    125,00 kr
  35. Morberg grillar
    Morberg grillar
    Beskrivning

    "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?


    P.S. Jag har lagt till några recept sedan grillboken kom ut första gången."


    Vänligen Per Morberg


    125,00 kr
  36. Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Beskrivning
    Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem? Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand,...

    175,00 kr
  37. Morotsboken
    Morotsboken
    Beskrivning
    Kan man skriva en bok om morötter? Självklart eftersom moroten är den ultimata matlagningsråvaran! Den kan användas i drinkar, smoothies, sallader, röror, såser, gratänger, soppor, pajer, efterrätter och mycket mer. Den är dessutom god, billig, nyttig och hållbar ur många olika aspekter. Moroten en symbol för något man vill ha. Den är därutöver otroligt vacker! Morotsboken är ingen vanlig kokbok, den innehåller visserligen mer än 75 morotsrecept, men den innehåller också fakta och kuriosa om morötter. Och inte minst innehåller den bilder av morötter och morotsrätter som inte alltid ser ut som sådana man ser i vanliga kokböcker och mattidningar.Den tryckta morotsboken kompletteras av hemsidan www.morotsboken.se. Morotsboken har också en egen Facebooksida.Morotsboken gavs självklart ut på Internationella Morotsdagen, 4 april 2013. Vi som gjort Morotsboken är Jan-Peter Lahall, Mia Jameson och Kaj Olson. Vi har inte bara morötter gemensamt utan även gemensamma rötter från tonårstiden i Örebro. JanPeter Lahall är naturfotografen som antog utmaningen att fotografera morotsmat på sitt eget sätt. Mer info se www.lahall.com. Kaj Olson är bl.a. kock och Mia Jameson är miljökonsult. Kaj och Mia driver tillsammans en verksamhet med mat utan konstigheter på Kopparbergs Gård utanför Närkesberg, se www.jordnara.nu.Vi hoppas att vår bok ska inspirera andra att fortsätta utforska morötternas möjligheter, att laga god mat av en bra råvara som är lätt att få tag på och att se det vackra i det som finns nära!
    175,00 kr
  38. Muffins
    Muffins
    95,00 kr
  39. Muffins
    Muffins
    65,00 kr
  40. Muffins
    Muffins
    75,00 kr
  41. Muffins : små pyntade cupcakes
    Muffins : små pyntade cupcakes
    Beskrivning

    Muffins kan göras i alla möjliga smaker, former och storlekar. Det enda som är säkert är att hur du än gör så är det både enkelt att baka dem och eorhört goda att äta.

    Susannah Blake har samlat nästan 30 recept där hon låtit fantasin flöda och nu erbjuder härliga sötsaker för alla tillfällen, vare sig det är sommarpicknick i solen eller glöggfika i december.

    75,00 kr
  42. Muffins : smaskiga recept på muffins i alla dess former och smetigt goda toppingar därtill
    Muffins : smaskiga recept på muffins i alla dess former och smetigt goda toppingar därtill
    Beskrivning
    En oumbärlig handbok för alla muffinsälskare och för allasom gillar kombinationen enklast möjliga köksarbete - största möjliga smakupplevelse!

    Få läckerheter kräver så lite arbete för en sådan enorm smaktillfredsställelse!
    Denna muffinsbok tar till vara både den variationsrikedom och den enkelhet med vilken muffins bakas. Här finns recept på mättande och smakrika matmuffins, klassiska söta muffins, ljuvliga cupcakes och underbara frukostmuffins.
    Här finns också separata kapitel med olika förslag på toppingar och fyllningar samt goda tillbehör.

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Choklad

    Mått: 204x276 mm
    115,00 kr
  43. Muffins och kakor
    Muffins och kakor
    Beskrivning
    Parragon förlag, kartonnage, 240 s. ISBN: 9781407588285.
    85,00 kr
  44. Myter om mat
    Myter om mat
    Beskrivning
    Har du också fått lära dig att det är farligt att bada direkt efter maten? Eller att barn blir hyperaktiva av socker? Så är det inte, enligt professor Stephan Rössner. I den här boken avlivas matmyterna en efter en. Allt som är gott anses fettbildande eller cancerframkallande, men oftast är vår oro ogrundad. Det finns ingen speciell mat som får oss att gå ner i vikt eller som tvärtom gör oss tjoc
    220,00 kr
  45. Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa
    Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa
    Beskrivning
    Fräscht, naturligt och balanserat. LCHF behöver inte vara svårt och med lite eftertanke går det att skaffa sig en varierad kost. Frukosten kan vara svår för den som vill avstå kolhydrater - men det finns absolut sätt att äta rätt även på morgonen.Allt fler vänder sig till LCHF-dieter för att må bra och gå ner i vikt. Klara Desser tillhör dem som förespråkar mer grönt och mindre kolhydrater. Balansen mellan olika sorters fetter går att nå med enkla medel: kött, fisk, skaldjur, smör, kokosfett, nötter, frön, oliver och avokado.Ersätt stabbig mjölmat med grönsaker och långsamma kolhydrater i form av baljväxter och rotfrukter. Men kom samtidigt ihåg att vi är olika - somliga mår bäst av mindre grönsaker och mer fett i maten, andra mår bättre av det gröna och väljer kanske bort mjölkprodukter.Boken är uppdelad i menyer för sex veckor med lättlagade luncher och middagar anpassade till de olika dagarna. Frukostar för alla typer av morgonhumör, enkla mellanmål och några välsmakande efterrätter gör både vardagen och dig lättare.
    125,00 kr
  46. Naturligt slank -  Kokboken
    Naturligt slank - Kokboken
    Beskrivning
    GI – nyckeln till ett piggare, friskare liv och en slankare kropp Det här är mycket mer än en vanlig kokbok, det är en enkel och inspirerande guide till en hälsosammare livsstil. Genom att välja livsmedel med lågt GI (glykemiskt index) och ha en rätt balanserad kosthållning kan vi undgå många av vår tids välfärdssjukdomar, som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar m.m. Sluta banta, ät istället gott och mättande enligt den nya GI-metoden – det ger mer varaktig energi och gör dig naturligt slankare. Den här boken innehåller över 100 spännande recept, läckra menyförslag för 4 veckor och förstås – de senaste GI-listorna.
    Naturligt slank –Kokboken är den efterlängtade uppföljaren till Fedon Lindbergs uppmärksammade och storsäljande bok Naturligt slank.
    125,00 kr
  47. Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av CHOKLADEn samling med över 100 läckra receptOrdet "choklad" har en nästen magisk klang, det håller säkert varenda chaakladtokig människa med om. Som tur är finns det ett oändligt antal olika sätt att använda choklad; i matlagning, varma desserter, tårtor, småkakor, kalla desserter och glass. Allt blir extra tilltalande när det innehåller just choklad. Här i boken att försjunka i varje gång du letar efter något sätt att tillfredställaa ditt eget begär efter choklad och samtidigt servera den familj och dina goda vänner något riktigt urläckert.- 112 frestande och utsökt goda recept- korfattade instruktioner till varje kapitel, vart och ett fullt av tips och idéer- tydliga och enkla ingrediensförteckningar och anvisningar som ger perfekta resultat- varje recept illustreras av fotografier som får det att vattnas i munnen
    85,00 kr
  48. Njut av desserter
    Njut av desserter
    Beskrivning
    En dessert är något man helt enkelt inte kanavstå från, oavsett hur mättande och godhuvudrätten är! Den här boken är så full avförföriska recept varma, tröstande gammaldags puddingar,smaskiga pajer och tårtor, färsk och tillagad frukt, lätta,eleganta kalla desserter, len glass och uppfriskande sorbeter att det är svårt att veta vilket man ska börja med. Vi harlösningen: börja från början och arbeta dig igenom boken!

    Mått: 119x150 mm
    85,00 kr
  49. Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av DESSERTEREn samling med över 100 läckra receptEn dessert är något man helt enkelt inte kan avstå från, oavsett hr mättande och god huvudrätten är! Den här boken är så full av förföriska recept - varma, tröstande gammaldags puddingar, smaskiga pajer och tårtor, färsk och tillagad frukt, lätta. eleganta kalla desserter, len glass och uppfrikande sorbeter - att det är svårt att veta vilket man ska böfja med. Vi har lösningen; börja från början och arbeta dig igenom boken!- 112 läckra recept- varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- varje recept har en utförlig lista med ingredienser och en inkel beskrivning av hur du går tillväga för att då ett perfekt resultat- varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  50. Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av FISK & SKALDJUREn samling med över 100 läckra receptFisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fetter i färsk fel fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkts mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken- du kommer att fastna på kroken!- 112 läckra recept- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recdpt är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  51. Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra recept

    Medelhavskosten har under senare år fått rykte om sig att vara hälsosam. De olika Medelhavsköken är enkla och färggranna och maten är mycket god. Den består huvudsakligen av ett väldigt utbud av frukt och grönsaker tillsammans med färsk fisk och lite kött och ost. Runt Medelhavet använder man rikligt med olivolja, med dess hjärtskyddande egenskaper, och avslutar med ett sätt att äta som främjar ett avundsvärt långt och friskt liv. Låter det för bra för att vara sant? Prova då recepten här i boken och upptäck hur god maten blir!

    - 112 läckra recept
    - Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips
    - Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat
    - Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  52. Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra receptSushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mågsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg, ost och alla möjligaa sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fanstatiskt nyttig mat. Använd bokens inpirerande recept till att lära dig konsten att göra egna sushi. Du komemr aldrig att ångra det!- 112 läckra recpet- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept ör illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  53. Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av WOKEn samling med över 100 läckra receptAtt woka är ett smabbt sätt att laga mat, och dessutom effektivt och mycket hälsosamt eftersom ingredienserna bevarar såväl smak och konsistens som näringshalt. I Ost- och Sydostaien är wokpannan det vikitigaste köksredskapet och utsäkta. smakrika kryddor och såser blandas med kött, fisk eller tofu och grönsaker, som sedan wokas och serveras efter bara några minuter. Om du är en av dem saom alltid har bråttom men ändå vill äta så snyttigt som smöjligt är det god idé att skaffa en wokpanna och lära sig woka.- 112 läcktra recept- Varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskreivning av hur du gåt tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  54. Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
    Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
    Beskrivning
    Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.

    Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.

    Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
    100,00 kr
  55. Njuta : lättlagat för livsnjutare
    Njuta : lättlagat för livsnjutare
    Beskrivning
    En inspirerande kokbok för dig som vill bjuda familj och vänner på goda måltider både till vardag och fest. Recepten är enkla men resultatet blir sagolikt gott!

    Håkan Lönnberg är ICA-handlare med gedigna matkunskaper och ett brinnande intresse för matlagning. Här delar han med sig av sina recept på både klassiska rätter i ny tappning och egna kompositioner. Här finns parmarulle med getost och grön saprris, Chèvre Chaud, taco i ugn med guacamole, laxschnitzel med spenat och fetaost, hemgjord pizza, bouillabaisse, chokladfondant och hallonglasstårta för att nämna några.

    Totalt finns 17 olika menyförslag med tillhörande drycker, dessutom smarta matlagningstips. Allt illustrerat med underbara färgstarka foton av Bruno Ehrs. Njuta är en kokbok för dig som älskar mat och tycker om att laga den.
    100,00 kr
  56. Norrbotten à la carte
    Norrbotten à la carte
    Beskrivning
    Norrbotten är ett rikt län. Förutom att det är stort – en fjärdedel av hela Sveriges yta – är det rikt på naturresurser, upplevelser, traditioner, välskötta företag och kompetenta människor. Och mycket god mat! Norrbotten à la carte presenterar allt detta med läckra matrecept, vackra bilder och lättlästa texter parallellt på svenska och engelska.
    Landshövding Per-ola Eriksson har skrivit förordet.
    Historikern och författaren Kjell Lundholm har skrivit avsnittet "En historisk matresa i Norrbotten"
    Bokens texter är parallellt på svenska och engelska.
    Årets krog i Sverige 2006 Kattilakoski Gastronomi finns med i boken med 8 sidor.
    150,00 kr
  57. Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Beskrivning
    I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern har man sedan länge använt nötter och mandlar i maten. Men här i Sverige, där det på sina håll finns vilda hasselnötter, har vi inte den traditionen. Oftast blir det lite nötter till jul, och det känns lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra fina nötterna och mandlarna. För de är inte bara goda och dekorativa utan också nyttiga med många nödvändiga näringsämnen.
    I Nötter ingår utöver vanliga hasselnötter och sötmandlar även mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept, kan några aptitretande exempel ges: pasta med macadamianötter, kycklinggryta med cashewnötter, lammjärpar med pinjenötter, risotto med svamp och valnötter, hasselnötsstrutar, crêpes med hasselnötter och choklad, scones med pecannötter, valnötstårta och pistaschmuffins.
    Nötter är illustrerad med vackra och inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.
    100,00 kr
  58. Nya den perfekta maten
    Nya den perfekta maten
    Beskrivning

    Nya den perfekta maten är en reviderad utgåva av första boken i den populära kokboksserien av hälsokocken Oscar de Hoog och näringsfysiologen Fredrik Paulún. Denna bok har en helt ny och fräsch form, ett antal nya recept samt olika förbättringar av övriga. Här finns fördelar för alla, Fredrik och Oscar håller reda på glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet samt ger dig fantastiska smakupplevelser. Dessutom är alla recept näringsberäknade. Helt enkelt mat som både smakar gott i gommen och gör gott i kroppen.


    Oscar de Hoog har vid sidan av kockyrket även arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturlig prägel på hans matlagning. Oscars mat är nyttig, god och kryddad med mångkulturella influenser.


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden och träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen.


    Fredrik och Oscar är båda kända från tv-programmet Toppform.

    115,00 kr
  59. Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat
    Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
    Beskrivning
    Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi enligt Livsmedelsverket bör äta två till tre gånger i veckan. Men vilka sorter ska vi välja med tanke på larmen om utrotningshotade arter och hur får vi inspiration till nya goda rätter?I Fisk & skaldjur finns läckra recept som passar både till vardag och fest. Recept som är enkla och i de flesta fall väldigt snabba att laga! Från sill och strömming till laxfiskar och skaldjur. Dessutom ger boken tydlig vägledning gällande handgrepp och tillagningsmetoder samt vissa grunder som exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
    125,00 kr
  60. Nya första kokboken
    Nya första kokboken
    Beskrivning
    Jag kan inte tänka mig något viktigare, eller roligare, än att lära barn att laga mat. "Nya första kokboken" är större, godare och nyttigare. Fler fisk- och grönsaksrecept, fler mellanmålsrecept, register för laktosintoleranta, glutenallergiker eller vegetarianer. Fler "matskolor" ? om potatis, hur man bäst kokar pasta, varför bröd ibland inte jäser, vad man gör när man bränt sig och varför det är bra att gilla bönor. Mitt motto är att mat för barn ska vara jättegod, okonstlad och inspirerande. Den som letar kaloritabeller får söka någon annanstans. Söker man matlust har man hittat rätt!Hälsningar Johanna Westman
    0,00 kr
  61. Nya sorters kakor - 62 veganska kakrecept
    Nya sorters kakor - 62 veganska kakrecept
    Beskrivning
    I denna bok hittar du recept på alla sorters kakor du kan tänka dig, från kola till choklad, frukt och nötter, havre och mycket mer. Alla recept är fria från ägg och mjölk och baserade på enkla, vanliga råvaror. Det är dags för en kakrevolution, och det är här den börjar. Fram med slevar och bunkar så bakar vi nya veganska kakor! Här bjuder Hanna Bergström för kakor för varje tillfälle. Allt från riktiga familjeklassiker till nya spännande sorter. Med grunden i kemin som ligger bakom bakning har hon tagit fram recept som fungerar, och berättar hur du själv kan använda den kunskapen för att utveckla egna skapelser och drömkakor. Det blir en lek i köket med kakor som går att variera i det oändliga. Det är dags för nya sorters kakor, och de är fler än sju!
    195,00 kr
  62. Nya Stora Vinskolan
    Nya Stora Vinskolan
    Beskrivning
    Vinunderhållning för allaDen tredje utvidgade och omarbetade upplagan av den mest kompletta vinskolan som getts ut i Sverige. En bok för alla som tycker det är kul med vin. Enkel och pedagogisk underhållande och lättläst. Uppdelad i tio lektioner för kurser och självstudier men även uppslagsbok för alla vinälskare.
    135,00 kr
  63. Oemotståndliga cheesecakes
    Oemotståndliga cheesecakes
    Beskrivning
    Nu är den här, boken för alla cheesecakefantaster. Maxine Clarks cheesecakes är lätta att göra och kommer snabbt att bli återkommande favoriter på ditt bord.
    Prova till exempel ugnsgräddad tiramisù-cheesecake eller den oemotståndliga marmorerade chokladcheesecaken. Vi får också recept på kylda cheesecakes, till exempel cheesecake med hallon och choklad, banan- och karamellcheesecake, chokladtryffelcheesecake med mandelbiskvier, lychee- och kokoscheesecake och jordgubbscheesecake med vita marshmallows.
    Toppa gärna med en matchande sås som kronan på bakverket. I slutet av boken ges recept på bland annat varm chokladkolasås, mascarponekräm, jordgubbssås och citronkräm.
    Kan du motstå frestelsen?

    Maxine Clark är matskribent och har undervisat på kända kockskolor i London, Toscana och på Sicilien. Hennes recept publiceras regelbundet i tidskrifter och tidningar, som BBC Good Food och Food and Travel.
    75,00 kr
  64. Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Beskrivning
    En kokbok för alla ölälskare. Här används olika typer av öl som ingredienser i matlagning - som smakbärare och smakhöjare. Förutom ett sextiotal recept på mat med öl eller mat till öl, presenteras även en liten ölskola med sorter, historik, tillverkning och provning.
    125,00 kr
  65. Olgas mat : för aktiva kvinnor
    Olgas mat : för aktiva kvinnor
    Beskrivning
    Olgas mat är fullproppad med rätter som både smakar gott och fyller dig med näring och energi för att du ska klara av träning och vardagsliv.

    Här finns recept för veckans alla måltider: Goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.

    Dessutom finns bra fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om cravings och sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar – du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt.

    Olga Rönnberg är en av de största inom hälsobranschen. Genom sitt företag Mamma Fitness har hon coachat kvinnor i flera år med både kost och träning vilka har gett fantastiska resultat. Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning och nu kommer den efterlängtade kokboken!

    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 878

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå