View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 115

per sida
Fallande ordning
 1. En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
  En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
  Beskrivning

  När Joshua Key, en helt vanlig soldat i den amerikanska armén, på sin första permission från kriget i Irak är hemma hos sin familj i USA bestämmer han sig för att desertera. I stället för att återvända till Irak flyr han med sin gravida hustru och de tre sönerna till den relativa tryggheten i Kanada.


  Beslutet att desertera bygger inte på vare sig lättja eller feghet, utan är ett strikt moraliskt ställningstagande – mot ett krig som inletts på felaktiga grunder och lösa antaganden; mot ett krig där den irakiska civilbefolkningen drabbas hårdast av alla och där de verkliga terroristerna visar sig vara de amerikanska soldaterna. Det är också en protest mot hela den amerikanska krigsmakten som med falska löften lurar fattiga unga män och kvinnor att ta värvning.


  En desertörs bekännelse är en skakande berättelse om ett krig som alltjämt pågår med oförminskad intensitet; ett krig där den enda kvarvarande militära stormakten agerar världspolis utan respekt för vedertagna internationella konventioner.

  85,00 kr
 2. En slant i muggen : och sedan?
  En slant i muggen : och sedan?
  Beskrivning
  I boken En slant i muggen – och sedan? får vi möta människor och höra röster om hur situationen är både i Sverige men främst Rumänien, och varför. Men också röster om vad som kan göras här och i hemländerna.
  Boken ger oss en fördjupad kunskap om fattigdom, människorna bakom tiggarskålen och en teologisk text om vem som är främling och vän. Dessutom ett par avslutande texter om hopp inför framtiden. Det finns inga enkla svar, men fakta och samtal kan hjälpa oss vidare.
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
  • Köp 25 för 196,00 kr/st
 3. Ett hus i Ngouedi : tre resor och en berättelse
  Ett hus i Ngouedi : tre resor och en berättelse
  Beskrivning
  Under decennier har vi konfronterats med bilden av ett katastrofernas Afrika. Men borde vi inte veta mer om hur Afrika lever för att förstå varför Afrika lider och dör? Till Ngouedi i Kongo-Brazzaville reser Svante Weyler för att försöka förstå varför utvecklingen inte nått Afrika.Under tre resor delar han bybornas vardag, besöker barnen i skolan, de vuxna på fälten och på marknaderna, och går i kyrkan. Handlar fattigdomen bara om orättfärdiga politiska strukturer om rasism, kolonialism och korruption eller finns det andra faktorer, mer direkt kopplade till Ngouedi, Kongo-Brazzaville, Afrika?
  125,00 kr
 4. Farväl till världsundergången
  Farväl till världsundergången
  Beskrivning

  Bland oss svenskar tror bara åtta procent att våra barn kommer att få det bättre än vi själva. En viktig orsak till pessimismen är fruktan för att växthuseffekten gradvis leder till världens undergång. Men vad säger forskarna egentligen? Hur har människan klarat liknande förändringar i det förflutna? Vilka nya, miljövänliga tekniker står för dörren? I Farväl till världsundergången ger Stefan Fölster ett helt nytt perspektiv på klimatfrågan. Samtidigt som han betonar människans unika anpassningsförmåga och hur naturen tidigare har hanterat ännu större omställningar, pekar han på den snabba utvecklingen av nya tekniska lösningar som kan bli mindre kostsamma än många tror. Men felaktiga och ineffektiva åtgärder kan bli ödesdigra, och det gäller att välja pragmatiska handlingsalternativ. Nittiotvå procent av svenskarna kanske har fel inställning. Varför skulle inte våra barn få det bättre?

  125,00 kr
 5. Feminism och kyrkan
  Feminism och kyrkan
  Beskrivning
  Går det att vara feminist och kristen? Hur har kvinnors roll sett ut i kyrkan genom historien? Kan feminism leda till befrielse för både män och kvinnor?Det är några av frågorna som tas upp i denna antologi om kristen tro, kyrka, feminism och jämställdhet.

  Tio skribenter med varierad bakgrund . teologer, journalister och stats­vetare . belyser olika aspekter av jämställd­heten i kyrkan och skapar en intressant bild av en fråga som är ständigt aktuell. Dessutom bidrar två illustratörer med tänkvärda serier och illustrationer.Boken kan läsas av alla som är intresserade av frågeställningarna.
  Förhoppningsvis kan den skapa funderingar och peka på de problem som finns, men också visa att kyrkan faktiskt är mer feministisk än vad många tror.I samarbete med Bilda har Lina Mattebo tagit fram samtalsfrågor till varje kapitel som kan laddas ner gratis på Bildas webbsida.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 6. Fiska i Utopia - Drömmen om folkhemmet som försvann
  Fiska i Utopia - Drömmen om folkhemmet som försvann
  Beskrivning
  Från 1960-talet och tjugo år framåt var Sverige avundat runt om i världen. Det var ett välmående land som strävade efter jämställdhet, som hade lyckats undvika krig och som nu verkade leda världen mot en renare, vänligare, förnuftigare framtid. Flyktingar var välkomna, oavsett om de var amerikaner som flydde Vietnamkriget, chilenare som flydde undan Pinochet eller afrikaner som flydde inbördeskrig. Till och med en missanpassad ung engelsman kunde få jobb och bostad på den tiden. I slutet av 70-talet träffade den unge Andrew Brown svenska Anita. Han följde henne hem till Sverige där de gifte sig, fick barn och bosatte sig utanför Göteborg och han fick jobb på träfabriken. Det var ett Sverige djupt rotat i den socialdemokratiska drömmen om Folkhemmet. Fiske blev hans stora passion och en möjlighet att fly landet som både förförde och förtryckte honom med sin blandning av välvilja och djupa konservatism. Under 80-talet föll hans äktenskap och hans land samman när frestelserna från världen utanför trängde sig på. Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm och välfärdssystemet smulades sönder tillsammans med den industri som byggt upp det.
  100,00 kr
 7. Föreningshandbok
  Föreningshandbok
  Beskrivning
  En beskrivning av föreningsteknik och funktionärers uppgifter.
  75,00 kr
 8. Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst
  Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst
  Beskrivning
  Här tecknar den prisbelönta journalisten Masha Gessen ett skrämmande porträtt av ett Ryssland som inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat. Putin har demonterat valsystemet, tagit kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten. Hur ska vi förstå Vladimir Putin och det nya Ryssland vi ser växafram? Ett Ryssland som ser sig själv som beskyddare av traditionella värden i opposition till västs falska idéer om mänskliga rättigheter. Masha Gessen följer fyra personers liv, kamp, drömmar och förluster i den nya statens framväxt. De är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare och de föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs och hur deras land utvecklats till den till synes ostoppbara maffiastat vi ser idag.
  175,00 kr
 9. Fred är vägen till fred
  Fred är vägen till fred
  Beskrivning
  Fred är inte enbart frånvaro av våld. Verklig fred är också närvaro av frid, äkta relationer och omsorg om varandra.
  KG Hammar menar att det genom Jesu exempel är möjligt att låta en sådan fred bli såväl en personlig livshållning som en framkomlig väg i internationella konflikter. Vår största utmaning är därför att i alla relationer, i alla möten, välja fredsbyggandets och ickevåldets väg. Det vi sår får vi också skörda.

  Fred är vägen till fred är en bibelförankrad tankebok för alla som månar om sitt inre, sina relationer och närheten till Gud.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 10. Fred i religionens namn! En interreligiös fredsantologi
  Fred i religionens namn! En interreligiös fredsantologi
  Beskrivning
  En interreligiös fredsantologi

  Kan religioner vara en självklar och positiv kraft i det offentliga rummet? Idag märks en tilltagande religionskritik utifrån samhällets ökande sekularisering och internationella konflikter.

  Livsåskådning uppfattas höra till det privata och religion ses som grogrund för konflikt. Men tvärtemot gängse generaliseringar kring våld, konflikt och religion ser många religiösa själva på varandras olikheter med respekt – strävan efter rättvis fred är gemensam. I boken finns sju personliga skildringar om fredens grund och ursprung inom olika religioner. De visar sig gömma rika resurser för arbetet mot en fredligare värld. Fred i religionens namn! är en unik samling texter som visar på skillnader och likheter i religionernas uttryckssätt, traditioner och fredssträvanden. I en avslutande del finns studieplan och frågor för samtal och fördjupning.

  235,00 kr
 11. Frihet & fruktan : tankar om liberalism
  Frihet & fruktan : tankar om liberalism
  Beskrivning

  I skuggan av borgerliga regeringar, terrorismhot och finanskrascher har ett samtal börjat pyra om vad liberalism egentligen är. Har de som säger sig vara liberaler förlorat tron på idéerna? På punkt efter punkt har frihetligheten övergivits: i skolpolitik, integrationspolitik, integritetsfrågor. Sverige står i detta inte ensamt. I stabila västländer är rättssäkerheten hotad och tortyren...

  100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 115

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå