View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 115

per sida
Fallande ordning
 1. Jihadisternas återkomst : Islamiska staten och det nya sunnimuslimska upproret
  Jihadisternas återkomst : Islamiska staten och det nya sunnimuslimska upproret
  Beskrivning
  Ett oumbärligt ”på platsen” reportage om det nya hotet i Mellanöstern från Patrick Cockburn som 2014 utsågs till Foreign Affairs Journalist of the Year av den brittiska pressen. Islamiska staten har växt fram ur inbördeskrigen i Irak och Syrien. Sommaren 2014 överraskade IS världen genom att skapa en mäktig ny kraft i Mellanöstern. Det nya självutnämnda kalifatet kombinerar religiös fanatism med militär skicklighet och utgör därigenom ett hot mot stabiliteten i hela regionen.

  I Jihadisternas återkomst beskriver Patrick Cockburn de konflikter som ledde fram till ett dramatiskt sammanbrott för USA:s utrikespolitik. Han visar hur Västvärlden skapade förutsättningarna för Islamiska statens explosiva framgångar genom att underblåsa kriget i Syrien. Väst – i synnerhet USA och NATO – underskattade jihadisternas möjligheter tills det var för sent och underlät att agera mot deras sponsorer i Saudiarabien, Turkiet och Pakistan.

  100,00 kr
 2. Kamp för Europa
  Kamp för Europa
  Beskrivning
  Den nederländske EU-tjänstemannen och revisorn Paul van Buitenen i ett avgörande ögonblick, i ett bedrägerimål inom EU-kommissionen, sin övertygelse genom attt till EU-parlamentet offentliggöra flera missförhållanden.Genom det lade han samtidigt en bomb under EU-kommissionen som till sist också tvingades att avgå före mandattidens utgång. För allmänheten blev van Buitenen symbolen för ett öppnare och mer demokratiskt EU.

  I den här boken avslöjar van Buitenen hela historien. Här kan alla läsa hur kommissionen har behandlat en tjänsteman som ärligt följde sitt samvete. Man blir upprörd av att läsa om i vilken verklighet han levde (och fortfarande känner av).Kamp för Europa är ett avslöjande dokument där affären avslöjas som i en spännande detektivroman. Många fakta kommer fram som inte tidigare har förmedlats av media och man får en god insikt i EU-kommissionens sätt att arbeta.

  90,00 kr
 3. Kom med mig
  Kom med mig
  Beskrivning
  "Kom med mig" bygger på de berättelser och avslöjandenom dagens Italien som Roberto Saviano bidragit medsom medarbetare i det italienska tv-programmet Vienivia con me (Kom med mig). Framför allt utgår berättelsernafrån hans erfarenheter av och kunskaper om denitalienska maffians inflytande på delar av det italienska samhället.

  »Vi drömde om att göra ett ambitiöst kvalitetsprogram med inflytelserika gäster: ett program riktat till en stor publik med inentionen att berätta om ett Italien som nästan aldrig annars syns i tv. Vi ville berätta om smutskastningsmaskineriet, om maffian, om politiken, om hurdet går till när man köper röster, om lögnerna kring jordbävningen i L'aquila och om handeln med sopor.»
  Ur bokens förord
  75,00 kr
 4. Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
  Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
  Beskrivning
  Ekonomi behöver inte vara tråkigt och svårt. Det tråkiga är att tappa greppet, att inte ha kontroll. Men det är oftast ganska lätt avhjälpt. Med bara en kvarts hushållsekonomi i veckan kan du skaffa dig koll på din situation och en känsla av trygghet.I den här boken hittar du tipsen du kan ha nytta av om du vill få ut mer av dina pengar. Du får till exempel vägledning i frågor som: Hur förhandlar man om bolåneräntan med sin bank? Hur mycket kostar egentligen bilen varje dag? Vad är smartast, storhandla eller inte? Hur mycket är rimligt att tonåringarna betalar medan de bor hemma? Vad är viktigt att tänka på när man flyttar ihop, skiljer sig, köper hus, får barn, närmar sig pensionen? Det roliga med ekonomi är att små åtgärder kan ge stora resultat, som tar dig från ekonomistress till balans i tillvaron.
  75,00 kr
 5. Makt
  Makt
  Beskrivning
  I den här antologin resonerar nio skribenter kring makt - och maktlöshet - inom olika områden som t ex:
  vården
  språket
  vetenskapen
  religionen
  döden.

  En samproduktion mellan Verbum och Ersta diakoni. Detta är den andra boken i en serie.
  Den första boken hette VINST. Den tredje och sista heter TVÅNG och utkommer 2009.
  125,00 kr
 6. Makt, mod och motstånd : om den mitt i och de runt omkring
  Makt, mod och motstånd : om den mitt i och de runt omkring
  Beskrivning

  "När jag slutade dricka fick jag på mig ett par 'alkoholglasögon' som gjorde att jag plötsligt, med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör. Då gick det inte längre att blunda för det faktum att väldigt många människor lider av spritens följder fast dom kanske inte dricker en droppe själva. Mina alkoholglasögon ska massproduceras. Vänta bara!"


  Så säger Benny Haag, skådespelare, monologförfattare och debattör. Den här boken är hans manifest för en nyktrare värld. Den är på samma gång ett brinnande upprop och en dagbok om den mödosamma vägen mot att sätta upp föreställningen Inte mer än fullt, tack. Här finns också monologen i sin helhet, som är djupt gripande och ett hårt slag i mellangärdet på alla dem som någonsin trott att spriten är något som bara berör ett fåtal.

  250,00 kr
 7. Mina förebilder och berättelser
  Mina förebilder och berättelser
  Beskrivning
  Varför händer det så lite? Jag har alltid förundrats över varför människor som ser och berörs av sin omvärld, ofta tappar kraften när det kommer till handling. Det känns som om de har jazzen i blodet men inte får ner den i fingrarna. Likt en simhoppare som känner på svikten, hoppar rakt upp men aldrig tar språnget mot vattnet. Under de trettio år som Fryshuset funnits har jag föreläst för socialtjänstemän, politiker, företagare, föräldrar, föreningsmänniskor och inte minst ungdomar. Jag har säkert pratat inför 150 000 människor. Jag har berättat om den växande klyftan mellan generationerna och att pengar till ungdomars fritidsintressen har skurits ner med upp emot 70 procent under den tid som Fryshuset funnits. Jag har berättat om papporna som försvunnit och männen som saknas i de flesta sammanhang där ungdomar uppfostras. Jag har också berättat att 20 procent av Sveriges unga lever med en mamma eller pappa som missbrukar alkohol eller droger och att inte ens en på hundra får någon hjälp. Åhörarna suckar. De känner verkligen för frågan, men få reser sig upp, ser varandra i ögonen och säger, nu får det vara nog, låt och hjälpas åt. Men att bara tycka och göra utredningar men inte mobilisera till samhällsförändringar är som att ro med en åra. Man snurrar bara runt, runt.Alla verksamheter och projekt på Fryshuset drivs både av idéer och praktiskt arbete. Jag hoppas att den här boken, fylld av mina förebilder och berättelser, ska inspirera dig att göra detsamma.Anders Carlberg
  100,00 kr
 8. Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon
  Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon
  Beskrivning
  I FN:s korridorer pratar man om Inga-Britt Ahlenius som totalt orädd. "Ms Fearless", säger man beundrande. När hon i juli 2010 avslutar sitt femåriga förordnande som chef för FN:s internrevision skriver hon en femtio sidor lång slutrapport där hon riktar stark kritik mot generalsekreterare Ban Ki-moon. Hon menar att han genom sin bristfälliga ledning av FN allvarligt skadar organisationens verksamhet och därmed hotar dess framtid. Denne "Mr Chance" är inte rätt man på posten som generalsekreterare.

  I boken Mr Chance - FN:s förfall under Ban Ki-moon ger Niklas Ekdal tillsammans med Inga-Britt Ahlenius en unik, aktuell och avslöjande skildring av dagens Förenta Nationerna. Här ges också en återblick på organisationens historia och en beskrivning av vilka utmaningar och svårigheter den står inför och vad som krävs - inte minst av en generalsekreterare - för att FN även i fortsättningen ska kunna vara en stark kraft i världssamfundet.


  Inga-Britt Ahlenius har bland annat varit generaldirektör för Riksrevisionsverket. 2003 blev hon ansvarig för att bygga upp en oberoende revisionsmyndighet i Kosovo och 2005 utnämndes hon till undergeneralsekreterare för FN:s interngranskning.

  Niklas Ekdal är journalist och författare. Han har varit politisk redaktör på Dagens Nyheter och Expressen, utrikespolitisk analytiker på Försvarsstaben och FN-officer i Mellanöstern.
  125,00 kr
 9. Mystik och politik : befriande kristendom
  Mystik och politik : befriande kristendom
  Beskrivning
  Andlighet och politik betraktas ofta som två skilda sfärer: andlighet förknippas med det inre livet, politik med det yttre. Mystik och politik vill utmana den uppdelningen. När kristendom är som bäst förenas gudsförtröstan med engagemang för rättvisa. Jesus från Nasaret var både mystiker och aktivist.

  I boken varvas författarnas erfarenheter av gräsrotsengagemang med teologiska reflektioner. Här behandlas ämnen som ekonomisk jämlikhet, mystik andlighet, feministteologi, djurens rättigheter och Guds rike som Jesus befrielseprogram. Resultatet kan kallas en befrielseteologi för dagens Sverige.

  Annika Spalde (diakon) och Pelle Strindlund (teol.kand.) är mångåriga ickevåldsaktivister och författare till flera böcker, bland annat I vänliga rebellers sällskap och Kärlekens väg

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 10. Myten om den muslimska flodvågen
  Myten om den muslimska flodvågen
  Beskrivning
  I denna bok granskar den kanadensiske stjärnreportern Doug Saunders de många påståenden om muslimer som cirkulerar i Västvärlden, och som bland annat har lett bildandet av en rad främlingsfientliga partier. "Övertygande argumentation." The Grid
  265,00 kr
 11. När lojaliteten prövas : om Israel och svensk-judisk identitet
  När lojaliteten prövas : om Israel och svensk-judisk identitet
  Beskrivning
  Den här boken handlar om svenska judars relation till den svenska offentligheten, men också om förhållandet till Israel och israelisk politik, som är en central aspekt av judiskt liv i Europa och Sverige.
  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 49-60 av 115

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå