View as Tabell Lista

Artiklar 73-84 av 115

per sida
Fallande ordning
 1. Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
  Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
  Beskrivning
  Hur relaterar kristen tro till frågor om rättvis handel, flyktingar och jämställdhet? Hur påverkas miljön ? Guds skapelse ? av min livsstil? Var hittar jag den schyssta t-shirten?

  Karin Cedersjö skriver om globala frågor som konsumtions- och produktionsmönster, om klimatförändringar och milenniemål och om de, till synes små, konkreta vardagsvalen.
  125,00 kr
 2. Rättighetsbaserat arbete i kyrkorna
  Rättighetsbaserat arbete i kyrkorna
  Beskrivning
  Ett rättighetsbaserat arbete innebär att aktivt verka för att mänskliga rättigheter respekteras och förverkligas i den egna organisationen och i samhället. De mänskliga rättigheterna är både mål och verktyg i arbetet att förändra och påverka. Syftet är att sträva efter delaktighet och jämlikhet samt att komma åt de grundorsaker i samhället som skapar utsatthet. Ett rättighetsbaserat arbete stärker människors egna resurser och involverar dem i processer för att förbättra sina livsvillkor. Den här boken ger en introduktion till mänskliga rättigheter och ett rättighetsbaserat arbete i kyrkornas diakonala verksamheter i Sverige. Boken innehåller också metoder till stöd för ett rättighetsbaserat arbete i praktiken och för att upptäcka hur mänskliga rättigheter berör vardagen både för oss som individer och för församlingens verksamhet.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 3. Reformera islam
  Reformera islam
  Beskrivning
  I sin nya bok argumenterar Ayaan Hirsi Ali för att en reformation kan få slut på terrorismen, den sekteristiska krigföringen och förtrycket av kvinnor och minoriteter som varje år kräver tusentals liv. Hon uppmanar västvärlden att inte längre söka försoning med de radikala islamisterna och att sluta kalla dem som opponerar sig mot dem för islamofober. Uppmärksamheten borde riktas mot de reformsinnade muslimerna, inte det fria ordets fiender. Med briljant skärpa vädjar denna karismatiska och kompromisslösa författare för en fredlig förändring och en ny tolerant attityd över hela världen.
  275,00 kr
 4. Religionens offentlighet : om religionens plats i samhället
  Religionens offentlighet : om religionens plats i samhället
  Beskrivning
  Religionens offentlighet. Om religionens plats i samhället behandlar denna utveckling och de frågor den väcker ur samhällsvetenskapliga, historiska, filosofiska och religionsvetenskapliga perpektiv. Med förankring i svensk och internationell forskning beskrivs utvecklingen och diskuteras utifrån konkreta exempel. Konstruktiva förslag ges till hur religiösa organisationer och individer kan delta i
  215,00 kr
 5. Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien
  Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien
  Beskrivning
  Med nyskrivet förord av Samar Yazbek hösten 2016. Samar Yazbek för oss rakt in i mörkrets hjärta, in i krigets Syrien, och låter oss möta de hårdast drabbade, den del av befolkningen som inte kan fly någonstans. Det här är ett enastående litterärt reportage som vidgar världen och manar till engagemang. Yukiko Duke, Gomorron Sverige Hur kunde den ske övergången från fredliga demonstrationer till väpnad konflikt? Varför förvandlas sansade människor till radikalaislamister? Vilka är de främmande krigare som så snabbt har blivit så mäktiga? Samar Yazbek tvingades lämna Syrien 2011 men har åkt tillbaka i hemlighet flera gånger. I Resa in i tomheten får vi följa henne på tre resor under 2012 och 2013. Konfronterad med civilbefolkningens ofattbara lidande och förstörelsen av ett tidigare så rikt land hjälper hon till på många sätt: hon stödjer återuppbyggnad av skolor och de modiga kvinnor som bakom scenen smugglar medicin, koordinerar aktioner, filmar operationer, sammanställer vittnesmål och som medan bomberna faller följer sina barn till skolan. Samar Yazbek träffar och porträtterar också de stridande från Fria Syriska Armén, ledarna för al-Nusrafronten och andra. Med sitt inifrånperspektiv diskuterar hon revolutionens förvanskning och IS ökande makt. Resa in i tomheten har alla de ingredienser som en stark berättelse ska innehålla och även om den bygger på fakta och Samar Yazbeks egna upplevelser så använder hon romanförfattarens tillvägagångssätt för att skapa en historia som inte lämnar någon oberörd. Resa in i tomheten når därför bortom de vanliga krigsreportagen. Det mesta jag läst om krig förbleknar vid en jämförelse. /Jan Eklund, Dagens Nyheter Den lysande efterskriften om vad krig gör, också med oss som tittar på, borde vara obligatorisk läsning för varje medborgare idag. SVT
  95,00 kr
 6. Riggad sanning
  Riggad sanning
  Beskrivning
  Bryan Stevenson är USA:s unge Nelson Mandela en lysande jurist som med modigt och med övertygelse kämpar för att garantera rättvisa för alla. Den är lika fängslande som en kriminalroman, och det är inget annat än ett nations själ som står på spel. Desmond Tutu

  Bryan växte upp fattig i den segregerade södern i USA. Hans starka känsla för rättvisa gjorde att han utbildade sig till advokat och grundade Equal Justice Initiative, en juristbyrå som har inriktat sig på att försvara de som är i mest desperat behov av hjälp: de fattiga, de falskt anklagade och kvinnor och barn som har fångats i de yttersta utkanterna av rättvisesystemet.

  Ett av Stevensons första fall var Walter McMillian, en svart man dödsdömd för mord på en vit kvinna ett brott som han insisterade på att han inte begått. Fallet drog Bryan in i ett nät av konspirationer, politiska intriger, en häpnadsväckande rasistisk ojämlikhet och en juridisk balansgång och förvandlade hans förståelse av barmhärtighet och rättvisa för alltid.

  USA har den högsta graden av fängslande och inlåsning i världen. En av femton förväntas hamna i fängelse. För svarta män stiger denna siffra till en av tre. Och Death Row dödsstraff är oproportionerligt svart.

  Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen. Han har även erhållit flera utmärkelser, bland annat the MacArthur Foundation Genius Grant.

  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 7. Robotrevolutionen : Sverige i den nya maskinåldern
  Robotrevolutionen : Sverige i den nya maskinåldern
  Beskrivning
  Robotrevolutionen är här, och den förändrar allt. Robotar, artificiell intelligens och uppkopplade maskiner förenklar våra liv och arbeten, ger oss filmtips, behandlar oss när vi är sjuka och förvaltar våra pensionspengar.

  Men utvecklingen stannar inte där. I sin framfart krossar också robotrevolutionen hela branscher, utplånar jobb utan att lämna några nya efter sig och ställer frågor om ekonomisk utveckling, välfärd och demokrati på sin spets. Vem blir vinnare och vem blir förlorare i robotarnas tidevarv?

  Att som individer, företag och samhällen hantera robotarnas intåg i våra liv är en ödesfråga; likt klimatet eller världens kärnvapenarsenal. När gränsen mellan människa och maskin suddas ut blir världen sig aldrig lik och det är upp till oss att bestämma hur denna nya värld ska se ut.

  175,00 kr
 8. Så här får du ett rikt liv som pensionär : sluta pensionsspara!
  Så här får du ett rikt liv som pensionär : sluta pensionsspara!
  Beskrivning
  De flesta svenskar kommer att ha ett tillräckligt pensionskapital när de fyller 65 år men pensionsbranschens budskap är att pensionen inte kommer att räcka till det liv som du vill leva som pensionär. De har också med konstiga förkortningar, facktermer och obegripliga årsbesked lyckats skapa ett totalt kaos i pensionsfrågorna. Pensionsbranschen har lyckats försvåra något som egentligen inte borde vara så svårt.
  50,00 kr
 9. Säg ifrån!
  Säg ifrån!
  Beskrivning
  Motståndsman, koncentrationslägerfånge, diplomat och succéförfattare vid 93 års ålder! STÉPHANE HESSEL har levt ett nästan osannolikt spännande liv, med ett aldrig sviktande engagemang för fred och jämlikhet. Idag, när klyftan mellan rika och fattiga blir allt större och miljöproblemen bara växer, tycker han att det är hög tid att höja rösten. Säg ifrån! är en uppmaning till de yngre generationerna att ta upp kampen för rättvisa och solidaritet. I boken finns även nyskrivna texter av fyra svenska skribenter med stort eget engagemang. Dessa röster, tillsammans med Stéphane Hessel, skapar en kör av hoppfulla stämmor, som tycks ljuda över stora delar av världen idag: Säg ifrån! Stoppa orättvisorna! Värna miljön och de mänskliga rättigheterna!
  95,00 kr
 10. Samhällsteologi : Forskning i skärningspunkten mellan akademi, samhälle och kyrka
  Samhällsteologi : Forskning i skärningspunkten mellan akademi, samhälle och kyrka
  Beskrivning
  Tro och religion är ingen privatsak. De är en betydande del av samhället. Så för att förstå samhället behöver vi ta religiösa fenomen och teologiskt tankegods på allvar. Inte minst i tider då religionens synlighet i det offentliga ger upphov till en rad frågor om hur vi bäst kan leva tillsammans.

  Samhällsteologi handlar om teologins sammanflätning med samhället. På vilka sätt präglar teologi, religion och samhälle varandra – i dåtid och nutid, och i föreställningar och förhoppningar om framtiden?

  I den här samtidstolkande antologin resonerar åtta forskare vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys kring just samhällsteologi – om vad det innebär att bedriva forskning i skärningspunkten mellan kyrka, akademi och samhälle. Texterna rör sig mellan aktuella ämnen som "svenska värderingar" och lutherska begrepp, världsmedborgarskap och gränser – och om bruket av religiösa traditioner i Lars von Triers film Nymphomaniac. Det är utmanande läsning – med en tydlig utgångspunkt i att teologin är en omistlig del av samhället.

  Medverkande skribenter i boken Samhällsteologi: Urban Claesson, Jenny Ehnberg (red.), Elisabeth Gerle, Kristina Helgesson Kjellin, Jonas Ideström, Mikael Larsson, Cecilia Nahnfeldt (red.) och Michael Nausner.

  • Köp 3 för 267,75 kr/st
 11. Samlas kring hoppet
  Samlas kring hoppet
  Beskrivning
  I boken Samlas kring hoppet formulerar sig ärkebiskop Antje Jackelén kring evangeliets innebörd och kyrkans uppgift. Via tre ingångar – debatt, fördjupning och förkunnelse – berör Jackelén ett antal av vår tids mest utmanande frågor för kyrka och samhälle.

  Vilken är trons plats i samhället och i det offentliga samtalet?
  Vad säger Svenska kyrkans ärkebiskop om ledarskap och klimatfrågan, om förföljelse av kristna och ekumenik, om ondska och hopp

  • Köp 3 för 174,25 kr/st
 12. Samtal och möten i frivilligt socialt arbete : en handbok för stödpersoner
  Samtal och möten i frivilligt socialt arbete : en handbok för stödpersoner
  Beskrivning
  Det här är en handbok som ger kunskap och konkreta verktyg för stödpersoner i frivilligt socialt arbete. Att stödja andra människor kan vara mycket givande, men det kan också vara svårt. Boken visar bland annat hur man kan skapa en god relation, hur man för givande samtal och hur man kan agera då man möter starka känslor eller ångest.
  330,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 73-84 av 115

per sida
Fallande ordning

 

Nya öppettider från den 3/2

 

Måndag - Fredag 10-17
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå