View as Tabell Lista

Artiklar 101-115 av 115

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Tro under ockupation : palestinsk bibeltolkning
    Tro under ockupation : palestinsk bibeltolkning
    Beskrivning
    Tro under ockupation är Mitri Rahebs bok om hur bibelläsning och bibe

    ltolkning kan ge hopp i ett ockuperat land.

    Mitri Raheb tillhör den krympande kristna kyrkan i Betlehem, på Västbanken, i Israel och Palestina – i hela Mellanöstern. Kanske hör han och vännerna i den församling där han är präst till de sista som läser om Jesu liv i ett ockuperat land och själva är där.

    "Min generation kan vara den sista i Palestina som brottas med bibelordet och dess betydelse i den ursprungliga miljön." – Mitri Raheb.

    ”Detta är ett viktigt bidrag till förståelsen av palestinsk kultur och palestinskt liv i en svår tid. Mitri Raheb har alltid gett hopp till Palestinas folk genom praktiskt handlande.” – Jean Zaru, kyrkoledare i Vännernas samfund i Palestina

    ”Allvarligt och på ett genomtänkt sätt lotsar Mitri Raheb läsaren till utsiktspunkter där linjer som många förbisett blir synliga. Han är partisk – men det är också många av dem som säger att de är opartiska i dessa frågor. Det är en oroväckande bok, en bok som öppnar våra ögon.” – Anders Wejryd, Europapresident för Kyrkornas Världsråd, tidigare ärkebiskop i Svenska kyrkan

    Tro under ockupation har en något längre leveranstid, då den trycks först när den beställs.

    • Köp 3 för 331,50 kr/st
  2. Under den svarta fanan : drivkrafterna bakom det nya jihad
    Under den svarta fanan : drivkrafterna bakom det nya jihad
    Beskrivning
    Sommaren 2014 slogs världen med häpnad då en organisation ka­l­lad "Islamiska staten" - IS - plötsligt tog kontroll över stora delar av Syriens och Iraks terri­torium. Där upprättade man ett eget styre med en stats alla kännetecken: domstolar, polis, sjukhus, postväsende, armé, tidningar, nationalsång och fana. Samtidigt spred man via sociala medier filmer på spektakulära avrättningar av "otrogna" och terrordåd mot civila, också de centrala inslag i den nya statens verksamhet. IS påstod sig även vara ett kalifat, en arvtagare till det muslimska imperium som en gång sträckte sig från Atlanten till Kina. För syrierna var emellertid detta inte något helt nytt. Idén om en islamisk stat hade introducerats på 1940-talet. De heliga krigarnas, jihadisternas, väpnade kamp mot den sekulära regeringen i Damaskus inleddes på 1960-talet, för att därefter blossa upp i stor skala, först 1982, och sedan 2011, nu med hjälp av erfarna sunnimilitärer från Saddam Husseins upplösta armé och frivilliga jihadister från hela världen. I Under den svarta fanan gör den syriske historikern Sami Moubayed en inträngande studie av den gåtfulla och mäktiga rörelse som är Islamiska staten. Författaren skildrar dess historiska bakgrund och teologiska rötter, dess uppbyggnad och samhällsideal, dess vardagsliv och ledare. OM BOKEN "Sami Moubayeds nya bok är viktig läsning och den hittills bästa introduktionen till Islamiska staten. Med utsökt skicklighet ger oss Moubayed den väsentliga bakgrunden och historien till Syriens ­sönderfall och IS uppkomst." Joshua Landis, föreståndare för Center for Middle East Studies och professor vid University of Oklahoma, och ansvarig utgivare för nyhetsbrevet Syria Comment "Under den svarta fanan heter den hittills förmodligen mest välinformerade bok som skrivits om de senaste årens snabbväxande jihadism i Syrien och Irak. Författare är den syriske historikern Sami Moubayed, som inte bara har djup sakkunskap om Mellanösterns och islams långa historia - han bor i Damaskus och har sett de militanta rörelsernas utveckling på nära håll. Följt sociala medier, talat med både aktiva och avhoppare ... får läsaren att förstå något av lockelsen i jihadismens löften om islamisk återupprättelse." Lars Linder i Dagens Nyheter OM FÖRFATTAREN Sami Moubayed är syrisk journalist och historiker specialiserad på Syriens moderna historia innan Baathregimen. Han har tidigare bl.a. utgivit böckerna Syria and the USA: Washington's Relations with Damascus from Wilson to Eisenhower (I.B. Tauris 2013), Steel & Silk: Men & Women Who Shaped Syria 1900-2000 (Cune Press 2005) och Damascus Be­tween Democracy and Dictator­- ship (Maryland 2000). Sami Moubayed är utbildad vid American University of Beirut och University of Exeter. Hans artiklar har publicerats i bl.a. al-Ahram Weekly, Asia Times, The Daily Star, Huffington Post, Washington Post och Washington Report on Middle East Affairs.
    75,00 kr
  3. Ung på 50-talet : om förälskelser, mode och boende i en brytningstid
    Ung på 50-talet : om förälskelser, mode och boende i en brytningstid
    Beskrivning
    1950-talet var en tid då alla ännu inte hade fått del av välfärden och det moderna livet. Denna brytningstid mellan gammalt och nytt diskuterar etnologen Kerstin Gunnemark. Hon grundar sina resonemang på många livfulla berättelser av pensionärer, som på 50-talet också upplevde en brytningstid mellan ungdomsliv och vuxenvärld.
    150,00 kr
  4. Utanförskap
    Utanförskap
    Beskrivning
    I denna bok ges ett flertal perspektiv på utanförskap i dagens samhälle, vilket ger ett bra underlag till diskussionen om utanförskap och framtidens politik för social inkludering.
    75,00 kr
  5. Utopia: Landet ingenstans
    Utopia: Landet ingenstans
    Beskrivning
    ett nödvändigt inlägg i dagens debatt om ekonomi och sam- hälle av politikernas skyddshelgon Thomas More. Rolig, gripande och språkligt suverän!Thomas Mores Utopia som utkom 1516 har gett oss ordet utopi. Boken är den första moderna framtidsvisionen om en rationell ide- alstat med fri tillgång till sjukvård, social trygghet, utbildning, kul- tur, kort sagt: ett värdigt liv. Rättssäkerhet, ekonomi, jordbruk och handel på den fingerade ön Utopia någonstans söder om ekvatorn står i hälsosam kontrast till samtidens England. Man föraktar rike- dom och girighet. Guld och silver är råvaror för pottor och leksaker. Boken skrevs mot bakgrunden av den galopperande kapitalismen,som tvingade bort människorna från jordbruket till kriminalitet och misär.Thomas More halshöggs 1535 för sin vägran att kompromissa med sitt samvete. Han hel- gonförklarades 1935 och utnämndes år 2000 till politikers och makthavares himmelske skydds- patron.Utopia har översatts och kommenterats av Anders Piltz, med inledning av Tore Frängsmyr.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  6. Utvisningen
    Utvisningen
    Beskrivning
    När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  7. Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Nyheter är känsla, konvention och förväntan, menar Erik Fichtelius, författare till ”Vad är en nyhet”. Någon mer allmänt accepterad definition av begreppet finns inte, men den erfarne journalisten vet ändå precis vad som kittlar och vad som inte gör det. Med humor, finurlighet och stor insikt i mediesamhället förr och idag skildras här nyhetsbegreppets viktigaste komponenter.07 Grunden för dagens nyheter, får vi veta, är människans instinktiva behov av att få information om vad som händer utanför individen.

    Erik Fichtelius är en av Sveriges mest erfarna nyhetsjournalister, med närmare 50 år som reporter, chef, författare och journalistiklärare. Fichtelius har fått många priser för sitt arbete, bland annat Stora Journalistpriset två gånger

    85,00 kr
  8. Våra 100 år med radio och TV
    Våra 100 år med radio och TV
    Beskrivning
    De båda veteranerna Arne Weise och Lasse Boberg med vardera femtio års erfarenhet från mediebranschen berättar om hur det var att arbeta på Dumburken och Ångradion innan Sverige fick kommersiell radio och tv.
    Vem minns inte program som Hylands hörna, Nöjesmaskinen och Nygammalt samt färgstarka personligheter som Lennart Hyland, Sven Jerring, Jakob Dahlin, Lasse Holmqvist, Ingela Agardh, Stina Dabrowski Listan kan göras lång. Det publiken aldrig fick se och höra var emellertid det som hände före och efter sändningarna.
    Här får vi veta mer om maktspelet, de interna skämten och tabbarna. Författarna delar med sig av personliga minnen från en svunnen tid.
    125,00 kr
  9. Värdefullt lärande : den goda cirkeln
    Värdefullt lärande : den goda cirkeln
    Beskrivning
    Värdefullt lärande - Den goda cirkelnLärarens vardag är tillsammans med eleverna. Kunskap är nyckeln. Motivation och inspiration dess bärare. Men hur gör man för att lyckas nå fram? Att möta eleverna och hitta en plats där lärande sker. Med hjälp av pedagoger, elever och en forskare har vi i Värdefullt lärande möjlighet att ta del av få en djupare förståelse för den pedagogiska praktiken. Här har 23 pedagoger valt att lyfta fram positiva erfarenheter inom förskola och skola, så att läsarna skall inspireras till att utveckla sin egen praktik. Varje pedagog ger sin bild, sin reflektion, över hur lärande kan utvecklas och fördjupas. Med boken Värdefullt lärande - Den goda cirkeln vill vi visa på samspelet mellan praktik och teori, samt att pedagogisk vardag och pedagogisk forskning utvecklas ömsesidigt i ett nära samarbete.Bakgrunden till bokens tillkomst är att pedagoger och barn skrivit en bok tillsammans inom Hortlax skolområde. Boken handlar om värdefulla berättelser från förskolans och skolans verksamhet. Forskaren Ulrika Bergmark, fil dr vid Luleå tekniska universitet och Piteå kommun har varit den sammanhållande länken och bokens redaktör. Boken är indelad i följande kapitel: Inledning: Lärares olika uppgifterKap 1. Att lära med hjälp av förnuft, känsla och kroppKap 2. Att se, bekräfta och uppskatta elevernaKap 3. Att låta eleverna ha inflytande över och aktivt delta i undervisningen Kap 4. Så här tänker vi – fem elever reflekterar över sin vardag i skolanFramtidsmål: Vägar till etiska lärandemiljöer i förskola och skolaEfter varje kapitel ger Ulrika Bergmark sin reflektion av de händelser och lärdomar som pedagogerna och eleverna ger uttryck för. Förutom forskarens reflektioner återfinnes även ett antal praktiska uppgifter och lästips. Utdrag ur innehållet i boken:Lärares olika uppgifter: fostransuppdrag och kunskapsuppdragAtt lära med hjälp av förnuft, känsla och kroppAtt se, bekräfta och uppskatta elevernaAtt låta eleverna ha inflytande över och aktivt delta i undervisningenElever reflekterar över sin vardag i skolan Vägar till etiska lärandemiljöer i förskola och skolaMålgrupper för boken är yrkesverksamma lärare som vill utveckla sin verksamhet, lärarstudenter och i förlängningen också föräldrar som är intresserade av att veta mer om hur det kan fungera i förskola och skola idag.
    335,00 kr
  10. Varför tigger romer?
    Varför tigger romer?
    Beskrivning
    Det tiggs som aldrig förr i Sverige. Rumänska och bulgariska romer med tiggarmuggar har på kort tid blivit en del av den svenska gatubilden. Tiggarna berör och upprör, samtidigt som det råder stor okunskap om vad tiggeriet egentligen beror på. Myter och vanföre ställningar är utbredda hos såväl journalister som politiker, något som ställer sig i vägen för konstruk tiva diskussioner och reformer.

    Varför tigger romer? är en populärvetenskaplig studie i fenomenet romskt tiggeri - den första i sitt slag som utgivits på något språk.

    Författaren kartlägger grundligt tiggarbran schens omfattning och dess aktörer, problem och trender i dagens Sverige. Han tränger in i tigge riets mekanik och psykologi och försöker förstå hur tiggande hänger samman med romernas historia, kultur och livsstil.

    Sammantaget ger boken många överraskande insikter och lägger fram flera djärva förslag på hur de tiggerirelaterade problemen kan lösas.

    OM FÖRFATTAREN
    Stanislav Emirov är utbildad finans ekonom med en lång karriär som analytiker och utredare i näringslivet. I dag är han präst, arbetar med väl görenhet och har sedan 2007 varit engagerad i diverse projekt kring utländska tiggare i Sverige.

    175,00 kr
  11. Världens chans
    Världens chans
    Beskrivning
    Vårt största gemensamma uppdrag på 2000-talet blir att ställa om Sverige till ett ekologiskt uthålligt välfärdsland. Det är nödvändigt för naturen, rättvisan och solidariteten med kommande generationer. Men det är också den starkaste motorn för en sundare tillväxt, nya företag och fler jobb. Enkelt och lättfattligt och med massor av spännande vardagsexempel berättar Stefan Edman om den teknikrevolution som kommer att hjälpa oss att förändra Sverige. Men också om behovet av en varsammare livsstil och ett samhälle där alla kan bidra. Världens chans. Ny möjlighet för Sverige bör läsas av politiker, företagare, opinionsbildare, skolfolk - och alla andra som vill göra Sverige till ett ekologiskt föregångsland.
    100,00 kr
  12. Vem kan man lita på? : den globala övervakningens framväxt
    Vem kan man lita på? : den globala övervakningens framväxt
    Beskrivning
    juni 2013 fylldes världens media av avslöjanden från den avhoppade IT-teknikern Edward Snowden. Rapporteringen visade ett omfattande övervakningsnät, och att de som låg bakom var underrättelsetjänster i samarbete med telekomföretag och IT-jättar. Hur har detta globala övervakningssystem kommit till? Och hur har det nått en så svindlande omfattning?

    I Vem kan man lita på? redogör Wilhelm Agrell, historiker och professor i underättelseanalys, för denna högaktuella utveckling.

    Pressröster om boken:

    »Det är en intressant historia som Agrell genomgående beskriver och skildrar. Boken ger läsaren en bra inblick i hur underrättelse- och säkerhetstjänsten arbetar och hur detta har förändrats genom åren med den tekniska utvecklingen.« Skaraborgs Allehanda »I framställningen kombinerar Wilhelm Agrell, känd professor i underrättelseanalys, lättläst och medryckande sina stora kunskaper i underrättelseverksamhet samt teknisk och världspolitisk utveckling ... Både ämnet, spioneri, och författarens stora förmåga att skriva, gör det hela mycket spännande och ändå utan avkall på vetenskapligheten.« Bibliotekstjänst

    Om författaren:

    Wilhelm Agrell är historiker med inriktning på freds- och konfliktsvetenskap samt professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet.

    75,00 kr
  13. Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen
    Vi bara lyder : en berättelse om Arbetsförmedlingen
    Beskrivning
    Vi bara lyder är en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det är också en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
    100,00 kr
  14. Vinst
    Vinst
    Beskrivning
    Får man tjäna pengar på sjuka, fattiga, hungriga och misshandlade människor? Vad är skälig vinst? Frågan om vinstens betydelse, om dess risker och möjligheter, om värderingar och prislappar sysselsätter oss dagligen. I den här antologin resonerar sju författare olika synsätt på vinst, några texter är politiska, andra mer akademiska och tar sin utgångspunkt i ekonomi, etik, psykologi och teologi. Vinsten beskrivs från att vara en god, nödvändig och kreativ drivkraft till en i värsta fall moraliskt nedbrytande och farligt beroendeframkallande drog.



    Boken är den första i ett projekt om tre böcker i ämnena Vinst, Makt och Tvång.
    125,00 kr
  15. Visuell drog : om barn, unga och nätporr
    Visuell drog : om barn, unga och nätporr
    Beskrivning
    Vad händer i hjärnan hos den som konsumerar pornografi? Finns det några samband mellan pornografikonsumtion och hälsa, attityd, relationer och sexliv som vi behöver ta på allvar? Och till sist, hur pratar vi med barn och ungdomar om detta?

    I Visuell drog om barn, unga och nätporr granskar Maria Ahlin och Ulrica Stigberg dessa frågor med syftet att utforska barns och ungdomars relation och inställning till pornografi. Till sin hjälp har de forskare, psykologer, poliser och framförallt ungdomar, som delar med sig av sin verklighet.

    Visuell drog är inte en moralbok som skriver människor på näsan barnens bästa är utgångspunkten som genomsyrar hela boken.

    Maria Ahlin arbetar förebyggande med frågor som rör människohandel för sexuella och andra ändamål genom ungdomsorganisationen Freethem. Ulrica Stigberg är författare och präst, och jobbar med inriktning på samtal i Fryshuset i Stockholm. De är båda flitigt anlitade föreläsare inom ämnen som prostitution, pornografi och psykisk ohälsa

    285,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-115 av 115

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå