View as Tabell Lista

Artiklar 85-96 av 115

per sida
Fallande ordning
 1. Skrivbordskrigarna : hur extrema krafter utnyttjar internet
  Skrivbordskrigarna : hur extrema krafter utnyttjar internet
  Beskrivning

  Internet är översköljt av rasism. Hur tar vi tillbaka nätet?


  Extremhögerns resa från samhällets utkant till de europeiska parlamenten har skett parallellt med deras allt starkare internetnärvaro. Nätet har gett främlingsfientliga grupper och partier fritt spelrum att sprida sitt hat, i våra kommentarsfält, i sociala medier och på oräkneliga egna webbsajter.


  Den potentiella rekryteringsbasen har...

  75,00 kr
 2. Sluta bråka! : dags för dialog i politiken
  Sluta bråka! : dags för dialog i politiken
  Beskrivning
  I den politiska debatten förpassas jag tillbaka till en polariserad värld av motsatser. Ett vi och dom-tänkande som skapar splittring och osämja. Den andre, den främmande och annorlunda, blir en motståndare som ska bekämpas och besegras. Debatter blir till politiska "slagfält" i medierna och partierna "rustar" sina "kombattanter" för "dueller" om makten. Mitt ärende med denna bok, skriver Lisbeth Gustafsson i förordet, är att problematisera konflikttemat i den politiska samtalskulturen. Vad gör det med politikens innehåll och möjlighet till utveckling och förnyelse? Vad händer med människan bakom yrkesrollen i politiken - och den politiska journalistiken? Vad gör det med väljarna - är de delaktiga eller åskådare i valet?
  75,00 kr
 3. Socialt arbete i församlingens hägn
  Socialt arbete i församlingens hägn
  Beskrivning
  Från statskyrka till fri folkkyrka- en religionssociologisk, tjänsteteoretisk och teologisk analys inför förändrade relationer mellan Svenska kyrkan och staten år 2000.
  100,00 kr
 4. Som vi skrattat där i bönhuset
  Som vi skrattat där i bönhuset
  Beskrivning
  Inom kort kommer var tredje kvinna att bli 90 år eller äldre. Hur kommer deras liv att gestalta sig? Under åren 1996 till 2010 träffades en grupp äldre kvinnori bönhuset i Grubbnäsudden, en by 35 kilometer väster om Kalix. Där kom de att diskutera livet och det samhälle de ser förändras. Författaren Ann-Katrin Tideström har träffat kvinnorna och fått ta del av deras anteckningar från träffarna..I
  Som vi skrattat där i bönhuset får vi ta del av ett åldrande och många gånger glömt Sverige. I boken medverkar även jämställdhetsexperten Gertrud Åström och Gunnar Ågren, tidigare chef för Folkhälsoinsitutet.
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 5. Spår
  Spår
  Beskrivning
  En kall vinterkväll 2001 förs två män ut till ett väntande flygplan på Bromma flygplats. De har fått sina kläder uppskurna av maskerade män i rånarluvor, och barfota leds de ut till planet försedda med blöjor, overaller, handbojor, fotbojor och huvor. Dagen därpå torteras de av Mubarakregimens säkerhetstjänst i Egypten.Två år senare börjar tre journalister nysta i historien om de två egyptierna och ett mystiskt flygplan med beteckningen N379P som dyker upp på en rad platser runt om i världen där människor samtidigt verkar försvinna spårlöst. Spåren leder in i en värld med hemliga CIA-agenter, italienska åklagare och en flygflotta med exklusiva affärsplan som transporterar en mycket speciell typ av last.Spår är en dokumentär thriller och en spännande berättelse om tre journalisters ihärdiga sökande efter sanningen. Men framför allt är det en berättelse om världen efter den 11 september, om svenska tjänstemän som blundar med öppna ögon, och om en av de största politiska skandalerna i Sveriges moderna historia.
  260,00 kr
 6. Spelaren Christian Günther : Sveriges utrikespolitik under andra världskriget
  Spelaren Christian Günther : Sveriges utrikespolitik under andra världskriget
  Beskrivning
  Nu kommer den i häftad upplaga . boken som förändrade norra Europas historieskrivning, diskuterades på internationell regeringsnivå och blev ett standardverk om Sveriges kontroversiella utrikespolitik under andra världskriget.Nyskrivet förord av Ola Larsmo.
  175,00 kr
 7. Stanna eller inte stanna
  Stanna eller inte stanna
  Beskrivning
  Mellanöstern är religionernas och kulturernasmötesplats. Här finns muslimer och kristna, judar och druser,araber och kurder, assyrier och armenier, maroniteroch melkiter. Under de senaste åren har situationen för denkristna minoriteten avsevärt försämrats. I Irak har en systematiskterrorkampanj drivit hälften av landets kristna påflykt. I andra länder sker en långsam åderlåtning då allt flerkristna väljer att emigrera till västvärlden. Många har dockbeslutat att stanna kvar kosta vad det kosta vill.Den här boken tar oss med till fyra länder i Mellanöstern:Turkiet, Irak, Libanon och Israel/Palestina. Situationen förde kristna varierar från land till land, men den gemensammanämnaren är en oro för om det i framtiden kommer att finnasnågra kristna kvar i den region där kristendomen föddes.Svante Lundgren är en finlandssvensk författare.Han har tidigare gett ut böcker bl.a. om Förintelsenoch om det osmanska folkmordet på kristna.
  190,01 kr
 8. Stora talarboken
  Stora talarboken
  Beskrivning
  Bli en bättre talare!Att tala inför publik är för många förknippat med ett visst obehag. Ändå hamnar vi nästan alla förr eller senare i situationer där det förväntas av oss. Stora talarboken coachar dig från de första förberedelserna till själva framförandet och ger dig all hjälp du behöver, antingen det handlar om att tacka för maten, tala vid en god väns bröllop eller gratulera en jubilar.En del människor verkar födda till talare. De reser sig upp vid en middag och håller ett briljant och humoristiskt tal, till synes helt spontant. Men sanningen är ofta en annan. Bakom ett bra tal kan ligga timmar av förberedelser och träning. Ändå väljer vi ofta att hasta igenom själva förarbetet och lita till turen.Det sägs att nittio procent av det bifall de flesta talare får efter avklarat jobb är ett uttryck för publikens lättnad. Ett lite sorgligt faktum, som retorikexperten Barbro Fällman med denna fullmatade handbok vill råda bot på. Vare sig du är nybörjare eller en mer van talare finner du här proffstipsen som ger ditt tal det där lilla extra. Lär dig jobba med manuskript och retoriska modeller, ta del av knepen som gör att du kan bemästra din nervositet och få tips om hur man håller kortare, helt improviserade tal. Boken innehåller även talmodeller för alla slags tillfällen (middagsbjudningar, födelsedagar, dop med mera), samt bonustips från en rad erfarna yrkestalare.
  100,00 kr
 9. Svenska kyrkans medlemmar
  Svenska kyrkans medlemmar
  Beskrivning
  "Svenska kyrkan är på många sätt en unik organisation, inte minst för att man följer människor genom livets olika och många gånger omvälvande skeenden. Men när samhället förändras måste också kyrkans företrädare fundera över vilken roll kyrkan ska ha i framtiden. Den reflektionen kan ske på många sätt, men en viktig utgångspunkt borde vara att lyssna till vad medlemmarna har att säga. I den här boken har jag försökt att vara kyrkomedlemmarnas röst." Varje medlem i Svenska kyrkan har sin egen berättelse om kyrkan. En berättelse kyrkan kanske alltför sällan frågar efter. Den här boken ger en röst till Svenska kyrkans medlemmar. Utifrån en omfattande enkätstudie beskrivs kyrkans roll och ställning i dagens Sverige. Här ger ett slumpmässigt urval av Svenska kyrkans medlemmar sin syn på kyrkans uppgift och berättar samtidigt om sin egen relation till kyrkan. Det visar sig att ett nyckelord är relevans. Inte minst eftersom ganska få upplever kyrkan som just relevant. Men också för att man menar att kyrkan bör vara relevant i en samtid där det fortfarande finns stora sociala problem och en längtan att finna en mening med livet.
  285,00 kr
 10. Svunna ögonblick : svenska möten med Grekland
  Svunna ögonblick : svenska möten med Grekland
  Beskrivning
  Från många skilda utgångspunkter har Grekland alltid fascinerat svenskar. Renässansens antikintresse riktade blickarna mot den europeiska kulturens vagga. Resenärer under flera sekler har skildrat sina möten med ett land där klassiska monument stått sida vid sida med små vita kapell och där sol och hav lockat frusna nordbor.

  I den här antologin skildras svenskars möten med Grekland, från Anna Agriconia, som på 1600-talet kunde bevittna kanonaden mot Parthenon, till det sena 1900-talets diktare och konstnärer som hämtat inspiration från en övärld präglad av en medelhavskulturs traditionella livsstil. Vi påminns om Fredrika Bremers och Anders Zorns grekiska resor men också om den svenska arkeologins pionjärer. Den samtida massturis- men berörs också i bidrag som ger en färgstark bild av svenskars möten med Grekland genom århundraden.

  Antologin innehåller bidrag av: Helena Bodin, Niki Eriksson, Andreas Ragnar Kassapis, Torsten Kälvemark, Rea Ann-Margaret Mellberg, Ingela Nilsson, Gullög C. Nordquist, Bodil Nordström- Karydakis, Ann-Louise Schallin, Christina Tziovaridou Claeson, Frederick Whitling och Norma Wikström.

  295,00 kr
 11. Till de oföddas försvar : argument och motargument i abortdebatten
  Till de oföddas försvar : argument och motargument i abortdebatten
  Beskrivning
  I Till de oföddas försvar bemöter pastor Randy Alcorn systematiskt de flesta abortliberala påståenden med relevanta, faktabaserade och raka motargument. Randy Alcorns strukturerade och väl underbyggda försvar för det ofödda barnet präglas av både passion och logisk stringens.
  250,00 kr
 12. Tillsammans är vi starka : hur systerskap, bön och sexvägran förändrade en nation i krig
  Tillsammans är vi starka : hur systerskap, bön och sexvägran förändrade en nation i krig
  Beskrivning

  Som ung kvinna under Liberias inbördeskrig ser Leymah Gbowee släktingar och vänner mördas och slutar i sin förtvivlan tro på en ljus framtid. Men förtvivlan förvandlas till handlingskraft och hon bestämmer sig för att hjälpa landets kvinnor - de som alltid drabbas värst i väpnade konflikter.

  Leymah Gbowee organiserar landets kvinnor och i helvita kläder går de varje dag till fiskmarknaden och demonstrerar mot kriget med böner och sånger. Kvinnorna blir den politiska kraft i Liberia som leder fram till valet av Afrikas första kvinnliga statschef.

  I Tillsammans är vi starka berättar Leymah Gbowee om sin envisa kamp för att hjälpa Liberias kvinnor och hur den kampen ledde till att hon försakade sin egen familj. En resa från hopplöshet till framtidstro, en resa som berör oss alla som drömmer om en bättre värld.

  100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 85-96 av 115

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå