View as Tabell Lista

Artiklar 97-108 av 115

per sida
Fallande ordning
 1. Tillsammans gör skillnad
  Tillsammans gör skillnad
  Beskrivning
  Tillsammans gör skillnad .är en antologi som växt fram i en tid när allt fler sociala och diakonala initiativ behövs. Tre teman framträder tydligt i mosaiken av texter: volontärers betydelse, att möta utsatthet och att möta sig själv.Många av texterna utgår från det ekumeniska julfirandet Jul i gemenskap, där även utslagna och ensamma ryms. Erfarenheterna därifrån är tydliga: Vi behöver skapa fler öppna mötesplatser, där alla är välkomna och bemöts med respekt. Och även om vi befinner oss i olika situationer i livet, behöver vi varandra.I boken medverkar Marika Markovits (direktor Stockholms stadsmission), Ulla Marie Gunner (föreståndare Immanuelskyrkan), Magnus Helmner (projektledare för Jul i gemenskap), Johan Holmdahl (utredare för Frälsningsarmén), Carl Henric Svanell (präst), Monika Vikdahl (diakon), Eric Andersson (pastor i Filadelfiakyrkan, Stockholm), Magnus Bodin (diakon) och Hans-Erik Lindström (initiativtagare till Ny gemenskap).
  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 2. Tio tankar om arbete
  Tio tankar om arbete
  Beskrivning
  Tio tankar om tid (1999) blev en ögonöppnare för hundra-tusentals läsare. Nu är Bodil Jönsson tillbaka med en banbrytande bok om arbetets många roller i våra liv. Hon introducerar nya användbara begrepp och perspektiv som berör vår framtida tillvaro och mejslar fram nya kopplingar mellan individualitet och solidaritet.

  I sin nya bok Tio tankar om arbete resonerar Bodil Jönsson kring vår syn på arbete. Vi ser det ju som både himmel och helvete. Samtidigt. Så hur vill vi ha det framöver när också robotiseringen fått utöva sin påverkan? Vad blir det då för mål och mening som vi vill tilldela arbetet?

  Bodil Jönsson tar sin utgångspunkt i våra vardagsliv när hon resonerar om arbetets roll idag. Istället för att söka efter en helhetslösning lyfter hon fram våra olikheter och förespråkar ett sätt att se på arbete som tar hänsyn till våra olika livssituationer, yrken, kompetenser och funktionsförmågor. Tack vare teknikutvecklingen har vi idag bättre möjligheter än någonsin att hitta en nivå som passar oss själva. Istället för att hitta en norm för hur mycket vi ska jobba, hur mycket vi ska investera i vårt arbete och när vi ska gå i pension introducerar Bodil Jönsson begreppet "lagomarbete" som syftar till att hitta ett läge som funkar för varje enskild individ.

  195,00 kr
 3. Tro en politisk kraft
  Tro en politisk kraft
  Beskrivning
  Tro - en politisk kraft tar upp några av samhällsdebattens hetaste frågor men är också en uppmuntran att se bortom det svartvita och ifrågasätta det invanda. I boken samlas några av Sveriges bästa skribenter för att lite mer personligt skriva om tro som politisk kraft. Några av samhällsdebattens viktigaste och svåraste frågor tas upp – vem och vad som ska tolereras, kyrkans förnyelse, troende med politiska uppdrag, mångfaldens betydelse, hur de religiösa berättelserna kan hjälpa oss att se, förstå och utveckla det samhälle vi lever i och vad frihet till och från religion borde betyda. Skribenterna är Sofia Camnerin, Marie Demker, Erik Helmerson, Antje Jackelén, Katrine Kielos, Anders Mellbourn, Stina Oscarson, Peter Weiderud reflekterar personligt över tron som politisk kraft. Alla är ledande personligheter inom kyrka, media, akademi och kultur. Bokens initiativtagare och redaktörer är Andreas Linderyd och Carl Henric Svanell. Bokens kapitelindelning: Andreas Linderyd & Carl Henric Svanell - Bortom det svartvita. Maria Demker - Aldrig bara personligt. Peter Weiderud - Det nya samhällskontraktet. Antje Jackelén - Religionsfobins fara. Erik Helmerson - Morgonmöte på ledarredaktionen. Stina Oscarson - Demokratin kräver berättelser. Sofia Camnerin - Tro i ett mellanrum. Katrine Kielos - Prata om Satan. Anders Mellbourn - Att tro när Gud inte finns
  150,00 kr
  • Köp 3 för 212,50 kr/st
 4. Tro i hållbar utveckling : med gud bortom dualismen
  Tro i hållbar utveckling : med gud bortom dualismen
  Beskrivning
  Hållbar utveckling talar vi om när det gäller klimat och miljö. Tankarna går till biologisk mångfald, ren natur, rättvisa mellan länder och livsmöjligheter för människor.

  I Tro i hållbar utveckling vidgar Sven Hillert begreppet: utveckling är oundviklig också i trons värld. Förnyelse är nödvändig för att bevara budskapet. Att låta vår tro vara öppen för människors frågor, den världsbild naturvetenskapen ger oss och samtidens utmaningar är att värna trons centrum.

  Vi behöver befria tron från polariserande krafter, dualism och hierarki. Att särskilja ande från materia, ställa människan över skapelsen och göra skillnad på oss och dem leder till splittring och en ihåligare tro.

  Sven Hillert inspirerar till att söka ett sätt att tro och tänka som bevarar djupet i kristen tro och just därför kan bidra till att bevara den planet vi lever på och befria mänskligheten. En tro i hållbar utveckling blir till stöd för ett samhälle i hållbar utveckling

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 5. Tro under ockupation : palestinsk bibeltolkning
  Tro under ockupation : palestinsk bibeltolkning
  Beskrivning
  Tro under ockupation är Mitri Rahebs bok om hur bibelläsning och bibe

  ltolkning kan ge hopp i ett ockuperat land.

  Mitri Raheb tillhör den krympande kristna kyrkan i Betlehem, på Västbanken, i Israel och Palestina – i hela Mellanöstern. Kanske hör han och vännerna i den församling där han är präst till de sista som läser om Jesu liv i ett ockuperat land och själva är där.

  "Min generation kan vara den sista i Palestina som brottas med bibelordet och dess betydelse i den ursprungliga miljön." – Mitri Raheb.

  ”Detta är ett viktigt bidrag till förståelsen av palestinsk kultur och palestinskt liv i en svår tid. Mitri Raheb har alltid gett hopp till Palestinas folk genom praktiskt handlande.” – Jean Zaru, kyrkoledare i Vännernas samfund i Palestina

  ”Allvarligt och på ett genomtänkt sätt lotsar Mitri Raheb läsaren till utsiktspunkter där linjer som många förbisett blir synliga. Han är partisk – men det är också många av dem som säger att de är opartiska i dessa frågor. Det är en oroväckande bok, en bok som öppnar våra ögon.” – Anders Wejryd, Europapresident för Kyrkornas Världsråd, tidigare ärkebiskop i Svenska kyrkan

  Tro under ockupation har en något längre leveranstid, då den trycks först när den beställs.

  • Köp 3 för 331,50 kr/st
 6. Under den svarta fanan : drivkrafterna bakom det nya jihad
  Under den svarta fanan : drivkrafterna bakom det nya jihad
  Beskrivning
  Sommaren 2014 slogs världen med häpnad då en organisation ka­l­lad "Islamiska staten" - IS - plötsligt tog kontroll över stora delar av Syriens och Iraks terri­torium. Där upprättade man ett eget styre med en stats alla kännetecken: domstolar, polis, sjukhus, postväsende, armé, tidningar, nationalsång och fana. Samtidigt spred man via sociala medier filmer på spektakulära avrättningar av "otrogna" och terrordåd mot civila, också de centrala inslag i den nya statens verksamhet. IS påstod sig även vara ett kalifat, en arvtagare till det muslimska imperium som en gång sträckte sig från Atlanten till Kina. För syrierna var emellertid detta inte något helt nytt. Idén om en islamisk stat hade introducerats på 1940-talet. De heliga krigarnas, jihadisternas, väpnade kamp mot den sekulära regeringen i Damaskus inleddes på 1960-talet, för att därefter blossa upp i stor skala, först 1982, och sedan 2011, nu med hjälp av erfarna sunnimilitärer från Saddam Husseins upplösta armé och frivilliga jihadister från hela världen. I Under den svarta fanan gör den syriske historikern Sami Moubayed en inträngande studie av den gåtfulla och mäktiga rörelse som är Islamiska staten. Författaren skildrar dess historiska bakgrund och teologiska rötter, dess uppbyggnad och samhällsideal, dess vardagsliv och ledare. OM BOKEN "Sami Moubayeds nya bok är viktig läsning och den hittills bästa introduktionen till Islamiska staten. Med utsökt skicklighet ger oss Moubayed den väsentliga bakgrunden och historien till Syriens ­sönderfall och IS uppkomst." Joshua Landis, föreståndare för Center for Middle East Studies och professor vid University of Oklahoma, och ansvarig utgivare för nyhetsbrevet Syria Comment "Under den svarta fanan heter den hittills förmodligen mest välinformerade bok som skrivits om de senaste årens snabbväxande jihadism i Syrien och Irak. Författare är den syriske historikern Sami Moubayed, som inte bara har djup sakkunskap om Mellanösterns och islams långa historia - han bor i Damaskus och har sett de militanta rörelsernas utveckling på nära håll. Följt sociala medier, talat med både aktiva och avhoppare ... får läsaren att förstå något av lockelsen i jihadismens löften om islamisk återupprättelse." Lars Linder i Dagens Nyheter OM FÖRFATTAREN Sami Moubayed är syrisk journalist och historiker specialiserad på Syriens moderna historia innan Baathregimen. Han har tidigare bl.a. utgivit böckerna Syria and the USA: Washington's Relations with Damascus from Wilson to Eisenhower (I.B. Tauris 2013), Steel & Silk: Men & Women Who Shaped Syria 1900-2000 (Cune Press 2005) och Damascus Be­tween Democracy and Dictator­- ship (Maryland 2000). Sami Moubayed är utbildad vid American University of Beirut och University of Exeter. Hans artiklar har publicerats i bl.a. al-Ahram Weekly, Asia Times, The Daily Star, Huffington Post, Washington Post och Washington Report on Middle East Affairs.
  175,00 kr
 7. Utanförskap
  Utanförskap
  Beskrivning
  I denna bok ges ett flertal perspektiv på utanförskap i dagens samhälle, vilket ger ett bra underlag till diskussionen om utanförskap och framtidens politik för social inkludering.
  195,00 kr
 8. Utopia: Landet ingenstans
  Utopia: Landet ingenstans
  Beskrivning
  ett nödvändigt inlägg i dagens debatt om ekonomi och sam- hälle av politikernas skyddshelgon Thomas More. Rolig, gripande och språkligt suverän!Thomas Mores Utopia som utkom 1516 har gett oss ordet utopi. Boken är den första moderna framtidsvisionen om en rationell ide- alstat med fri tillgång till sjukvård, social trygghet, utbildning, kul- tur, kort sagt: ett värdigt liv. Rättssäkerhet, ekonomi, jordbruk och handel på den fingerade ön Utopia någonstans söder om ekvatorn står i hälsosam kontrast till samtidens England. Man föraktar rike- dom och girighet. Guld och silver är råvaror för pottor och leksaker. Boken skrevs mot bakgrunden av den galopperande kapitalismen,som tvingade bort människorna från jordbruket till kriminalitet och misär.Thomas More halshöggs 1535 för sin vägran att kompromissa med sitt samvete. Han hel- gonförklarades 1935 och utnämndes år 2000 till politikers och makthavares himmelske skydds- patron.Utopia har översatts och kommenterats av Anders Piltz, med inledning av Tore Frängsmyr.
  205,00 kr
 9. Utvisningen
  Utvisningen
  Beskrivning
  När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
  • Köp 25 för 183,99 kr/st
 10. Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Nyheter är känsla, konvention och förväntan, menar Erik Fichtelius, författare till ”Vad är en nyhet”. Någon mer allmänt accepterad definition av begreppet finns inte, men den erfarne journalisten vet ändå precis vad som kittlar och vad som inte gör det. Med humor, finurlighet och stor insikt i mediesamhället förr och idag skildras här nyhetsbegreppets viktigaste komponenter.07 Grunden för dagens nyheter, får vi veta, är människans instinktiva behov av att få information om vad som händer utanför individen.

  Erik Fichtelius är en av Sveriges mest erfarna nyhetsjournalister, med närmare 50 år som reporter, chef, författare och journalistiklärare. Fichtelius har fått många priser för sitt arbete, bland annat Stora Journalistpriset två gånger

  85,00 kr
 11. Vad händer i Mellanöstern? Lögn Förtal Sanning
  Vad händer i Mellanöstern? Lögn Förtal Sanning
  Beskrivning
  I ett unikt projekt presenteras här det verktyg som du längtat efter när det gäller att ha fakta i olika samtal kring det profetiska ordet.
  Den här boken ger dig motargumenten till alla lögner om Israel och det judiska folket. Punkt för punkt går författarna igenom de olika vanligaste orden som används för att demonisera Israel och judarna.
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 12. Våra 100 år med radio och TV
  Våra 100 år med radio och TV
  Beskrivning
  De båda veteranerna Arne Weise och Lasse Boberg med vardera femtio års erfarenhet från mediebranschen berättar om hur det var att arbeta på Dumburken och Ångradion innan Sverige fick kommersiell radio och tv.
  Vem minns inte program som Hylands hörna, Nöjesmaskinen och Nygammalt samt färgstarka personligheter som Lennart Hyland, Sven Jerring, Jakob Dahlin, Lasse Holmqvist, Ingela Agardh, Stina Dabrowski Listan kan göras lång. Det publiken aldrig fick se och höra var emellertid det som hände före och efter sändningarna.
  Här får vi veta mer om maktspelet, de interna skämten och tabbarna. Författarna delar med sig av personliga minnen från en svunnen tid.
  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 97-108 av 115

per sida
Fallande ordning

 

Nya öppettider från den 3/2

 

Måndag - Fredag 10-17
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå