View as Tabell Lista

Artiklar 13-18 av 18

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Små solfåglar långt borta
  Små solfåglar långt borta
  Beskrivning
  När hela livet ändras..-Jag skummade igenom bokstäverna snabbt, tills de blev till fåglar på en himmelssida. Små solfåglar långt borta.Blessing och hennes storebror Ezekiel avgudar sin högröstade pappa, sin glamorösa mamma och njuter av ett bekvämt liv i Lagos. Men allt ändras när deras pappa lämnar dem för en annan kvinna. Blessings mamma blir av med jobbet och de måste flytta ifrån den luftkonditionerade lägenheten.De flyttar långt ut på landet till en liten by i Nigerdeltat, där Blessings mormor och morfar bor. Här är allt annorlunda, Ezekiel kan knappast äta någon mat eftersom han är allergisk, toalett och kylskåp finns inte alls, skolan blir ingen självklarhet och de byter religion. Från att ha varit kristna blir de nu muslimer.Blessing drömmer om att få lära upp sig till barnmorska medan Ezekiels dröm om att bli läkare blir allt svagare under inflytandet från traktens pojkmilis. Små solfåglar långt borta är en fantastisk, rolig, vacker och sorglig historia om en familj som trots uppbrott och förändringar får lära sig att älska varandra och hålla ihop.
  100,00 kr
 2. Till glädjen : från glädjerus till skadeglädje
  Till glädjen : från glädjerus till skadeglädje
  Beskrivning
  Olav Wiström skriver här om glädjens alla aspekter, den inre såväl som den yttre. Om den stilla glädjen som man kanske behåller för sig själv och om den utåtagerande glädjen på fotbollsmatchen. Om de slentrianmässiga uttrycken Det gläder mig att, Jag är så glad att se dig som kanske är sanna, kanske inte. Han skriver om glädjen i flow och den glädje som kan infinna sig oförhappandes, som vid åsynen av något vackert. Han gör också en djupdykning i klassiska författare och filosofers tolkning av glädjen. Vi möter de romerska författarna Plautus och Terentius, vi möter Pantalone, commedia dell'artes förste gubbe, den grälsjuke, girige och samtidigt slösaktige venetianske köpmannen. Vi möter Rabelais och Seneca, Spinoza och Henrik Ibsen. Det är alltså ett brett tidsspann som Wiström har tagit sig an. Till och med Nietzsche hör hemma här. Boken avslutas med konstaterandet att glädjen aldrig är beständig och inte heller bör vara det, och med en dikt av den färöiske poeten Christian Matras: Bistra öar I dag är de bistra Färöarna Men de väcker en ton i mig lågt vibrerande dold under åren och full av dunkel glädje och författarens slutord: "Gränserna är utplånade. Glädjen i att vara ett med naturen är som att få kontakt med sina drömmar och på ett förtröstansfullt sätt möta den okände som ingen annan är än man själv. Olav Wiström är kritiker och litteraturvetare, bosatt i Stockholm. Sedan många år är han frilansskribent i en rad tidningar, tidskrifter och radio, bl.a. i Axess, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Borås Tidning och Nya Wermlandstidningen.
  150,00 kr
 3. Var snäll mot djuren
  Var snäll mot djuren
  Beskrivning
  En naken, poetisk och mörk roman om moderskap och skilsmässa. Författaren belönades med Bragepriset (Norges motsvarighet till Augustpriset) 2016. De är en liten familj på tre, men mamma och pappa klarar det inte längre och de måste dela den treåriga dottern mellan sig. Omgivningen, allt från väninnor till familjeterapeuter, kommer med hjälpande ord: bodelning, medling, anknytning, transitfas. Barn är starka, de klarar förändring. Karen lyssnar till de goda råden som den moderna kvinna hon är, samtidigt som hela hennes inre gör uppror. Nej, barnet är mitt. Det är jag som barnets mor och en mor ska vara med sitt barn. En rå och upprivande roman om att befinna sig i ruinerna av ett äktenskap och som ställer frågan om rollen som mamma är knuten till att leva i en kärnfamilj. Vem är Karen de veckor dottern är hos sin pappa?
  175,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 13-18 av 18

Page
per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå