Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Alla hjältar är förlåtna är ett starkt krigsdrama från Blitzens London om kärlek, förlust och stort mod. Det är en djupt mänsklig och gripande berättelse om hur kriget påverkar relationer, utmanar sociala normer och förändrar människor på djupet.
Chris Cleave(1973) är bosatt i London. Han slog igenom internationellt med sin andra roman Little Bee (2012) om en nigeriansk flyktingflicka i Storbritannien. Boken blev en stor succé i Sverige och har sålt i över 85 000 exemplar. 2013 utkom Guld.
Gösta Hagelins Alla tiders Rom har under nära fyrtio års tid varit en »bibel« för svenska Romresenärer. Med sin rikedom på information och sitt personliga tilltal har den gjort många Rombesök till en engagerande upplevelse.
Tidens gång har nu fordrat en genomgripande uppdatering, men vi har velat behålla författarens personliga stil så att också nutida läsare kan känna glädjen av hans underhållande sällskap och får uppleva hans aldrig sviktande entusiasm när han visar oss runt i Roms labyrinter.
Vackra bilder visar rotfrukter i jorden, växter med knapriga blad och massor av olika sorters frukt. Du får också lära dig om hur ett frö gror, hur bin hjälper växter och hur plantor växer.
Budskapet handlar om att finna meningsfullhet genom att sakta in och skala av för att höra vad ditt hjärta säger och om att lära dig att vila i att du är älskad.
Bär med dig boken och läs den var och hur du vill. Se den som en ständig följeslagare som påminner dig om att du är älskad.
Bertil Pettersson har fotograferat älgjakt varje år sedan 1965 och har arbetat heltid som fotograf och författare sedan 1972. I Älskade älgmarker för gammal och ung tas läsaren med på några av dessa jakter och får möta både äldre och yngre jägare under förberedelser och jakt i de svenska älgmarkerna.Några av Bertils senaste böcker är Jakt och vilt från kust till fjällskog (1993), Berättelser från svenska björnskogar (1996), Djuren kring mitt björngömsle (1998), Bland älgar och älgjägare (2000) och Sällsamma ögonblick i svensk natur (2005). Han skriver dessutom fortlöpande artiklar för natur- och jakttidningar.Boken har hårda pärmar och ordentlig trådbindning, en fröjd att läsa och att ha i bokhyllan!Ur innehållet:* Smygjakt och lock på älg i fjällnära skog.* Kunglig älgjakt på Halle- och Hunneberg.* Ett liv med hundar och jakt.* Älgjakt i storoxeland.* Kaffekokning med förhinder.* Älgjakt med gammal och ung.* Älgar i björnland.* Älgdramatik.
Stig in i älvornas värld och gör den fin med hjälp av alla klistermärken.
Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
Amineh kämpar hårt för tonårsflickors rätt att slippa våld, patriarkala strukturer och hedersförtryck, en kamp som hon har fått utföra i opposition mot ett oförstående svenskt samhälle men också i opposition med ledningen i sitt eget parti. Amineh, inte större än en kalasjnikov är en gripande och näst intill ofattbar historia om överlevnad, strid och kamp men också om möten, förståelse och kärlek.
Med sina kloka och insiktsfulla böcker, däribland Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen, har Stefan Einhorn vunnit en stor och hängiven läsekrets. Nu kommer han med en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan andra världskrigets Polen, Israel och Sverige.
I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. Änglarnas svar är en stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.
Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:
* ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
* småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
* bullar och skorpor av flera slag
* julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
* 3 olika sorters småkakor av 1 deg
De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
En klassiker till lågpris!
Anna Bergenström tröttnar aldrig på att odla kryddväxter och att använda dem i matlagningen. I Annas örtagård hyllar hon de kryddörter som följt henne genom åren och berättar på sitt personliga och sakkunniga sätt om hur man planterar, sköter om, förökar, skördar, torkar och tar tillvara dem.
"Doftminnen, barndomsbilder, förnimmelser av platser, måltider och människor man mött – allt detta och oändligt mycket mer ryms i en örtagård."
Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.
Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok.
I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande – husmanskost i nya kläder – Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.
Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.
ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra – EN GIVEN SUCCÉ!
Lasse Anrell, född 1953 i Stockholm, men med rötter i Arvika, Väsa och Degerfors, är journalist och författare, framför allt som sportjournalist och sportkrönikör.
Anrell har arbetat på Aftonbladet som sport krönikör och kolumnist i 30 år.
Nu skriver han krönikor i Nya Wermlands Tidningen. Han har även varit verksam på TV4 och suttit i juryn till Sikta mot stjärnorna.
Han har gett ut ett stort antal barnböcker, har nyligen haft ett par fotoutställningar i Stockholm och gör nu debut som fotograf i bokform.
Skissa på fem minuter gör det möjligt att skapa en fin teckning fort enkla skisser är ett perfekt sätt att värma upp och att lägga grunden för en mer detaljerad bild.
Varje uppslag innehåller fem tips och idéer från experter, liksom exempel på fantastiska femminutersteckningar som ger mängder av inspiration.
Boken täcker ämnen som hur man betraktar något tips för att förstå ett arkitektoniskt objekt, som att snabbt mäta upp det och rita en grundläggande struktur hur man ritar specifika detaljer på ett enkelt sätt, och hur man kan bygga upp sin snabbhet. Dessutom får du tips på bra material som underlättar för din nya tecknarhobby.
I samma serie finns även Människor.
Så lyder ett kinesiskt ordspråk, som jag tycker beskriver god mat på ett bra sätt. Jag har arbetat med mat i 25 år och då mest med asiatisk mat. Det som tilltalar mig i det asiatiska köket är enkelheten och fräschören. I denna kokbok har jag samlat recept som spänner över ett brett spektra med både traditionella asiatiska rätter och helt nya varianter, där svenska råvaror blandas med asiatiska kryddor.
Under dessa år har jag lärt mig en sak som jag gärna vill förmedla vidare och det är hur man läser ett recept. Läs recepten i denna kokbok utifrån vad du har hemma, det gör matlagningen mycket enklare och roligare.”
Anne Cheng
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Begagnad i gott skick
Ordet "solidaritet" är ett märkligt ord, på samma gång älskat och föraktat. Det har gjort en lång resa sedan det tog plats i Napoleons berömda civillag. Det har befunnit sig på revolutionens barrikader och firats furstligt i salongerna i Paris, och Roms påvar har med välbehag tagit det i sin mun. Men det har också varit en trogen kamrat för fattiga arbetare och förföljda fackföreningar och en avskydd motståndare för många av världens stora.
I dag håller ordet åter på att komma i fokus, men meningarna om vad solidaritet innebär skiftar. Är det enbart en känsla av samhörighet eller ett starkt band som håller samman grupper, klasser eller hela samhällen? Kan solidaritet skiljas från välgörenhet? Kan man vara solidarisk med hela mänskligheten? Så lyder några av de frågor Sven-Eric Liedman ställer i Att se sig själv i andra (1999).
Det här är en print-on-demand-utgåva. Läs mer på albertbonniersforlag.se/pod
Introduktionen har skrivits av Peter Ljungsberg, sedan tio år tillbaka verksam som ayurvedisk hälsokonsult.
Bland recepten: Öländsk kladdkaka * Filmjölkslimpor med morot * Dädesjö marknads förstaprispaj * Vinterkakan * Grönprickiga kex * Inga-Majs pumpakaka
Baka med årstiderna – klimatsmart och till många ges ut i samarbete mellan Verbum AB och Svenska kyrkan i Västerås stift.
Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj.
De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm.