View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 87

per sida
Fallande ordning
 1. För äktenskapet - i tiden : analys och argument i debatten
  För äktenskapet - i tiden : analys och argument i debatten
  Beskrivning
  Åtta perspektiv på äktenskapetVåren 2007 föreslog regeringens enmansutredare Hans Regner att även homosexuella par ska kunna ingå äktenskap. Men håller de argument som anförts för att genomföra en sådan genomgripande förändring? Med utgångspunkt i Regners utredning har författaren sammanställt denna viktiga bok. Han analyserar inte bara argumenten för och emot, utan bjuder också på en historisk genomgång av äktenskapets utveckling och utmaningar. Intressanta inblickar ges i bland annat politikens, filosofins, kyrkans och litteraturens påverkan på äktenskapet. För den som vill delta i debatten och bilda sig en välgrundad uppfattning är detta en källa att ösa ur.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 2. För små för att ignoreras : varför de minsta ibland oss är det viktigaste vi har
  För små för att ignoreras : varför de minsta ibland oss är det viktigaste vi har
  Beskrivning
  De minsta ibland oss är det viktigaste vi har!Dr Wess Stafford utmanar oss alla att förändra världen ett barn i sänder! För små för att ignoreras är en väckarklocka för oss alla på så vis att den handlar om vårt ansvar för dessa mina minsta. Vill du kunna förstå barn och varför de är så viktiga för Gud, så måste du bara läsa den här boken! Michael W Smith, artist och sångförfattare.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 3. Förälskelse kärlek och äktenskap
  Förälskelse kärlek och äktenskap
  Beskrivning
  Sten Nilsson skriver i förordet: "Det är nödvändigt även för goda, ärliga kristna människor, både ogifta och gifta par, att få en nog så närgången undervisning om förälskelse, kärlek och äktenskap."
  150,00 kr
 4. Förlåta : och bevara sitt hjärta
  Förlåta : och bevara sitt hjärta
  Beskrivning
  Det är i första hand för sin egen skull som det är viktigt att förlåta. Att inte låta vrede, skam och förödmjukelse få fäste i kropp och själ och deformera ens personlighet. Det gäller att, så snart det går, släppa det som inte kan göras ogjort och välja ett annat fokus:Att reparera skador och se sig om efter personer och sammanhang som man mår bra av Margareta Melin skriver om möjligheten att i sitt eget inre bereda plats för kärlek och sanning.Fred i vår inre värld är en förutsättning för fred och samförstånd i våra inbördes relationer och för att vår dröm om fred på jorden ska bli verklighet, visar Melin.

  Margareta Melin är författare och poet. På Libris har hon tidigare gett ut Kärleken en bro, Den inre källan, Vara den jag är och Tro ditt hjärta om gott. År 2009 fick hon H.M. Konungens medalj för betydelsefulla insatser som författare i andliga och existentiella ämnen

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 5. Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
  Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
  Beskrivning
  Detta är en intervjubok om äktenskap och tvåsamhet. En opinions- och debattinlägg om den den traditionella familjens och det tvåkönade äktenskapets status. Olof Djurfeldt har bland annat intervjuat religions- och kulturhistorikern Per Beskow om att äktenskapet inte är ett kristet särintresse, kulturantroplog Jan-Åke Alvarsson om äktenskapets roll i andra kulturer, Sten-Gunnar Hedin om att inför barnen kan man inte vara neutral, Agne Nordlander om hur en lutheran brottas med bibletexterna, Stefan Gustavsson om att känslor inte kan ersätta argument och Marianne Andréas om att barnen är en Guds gåva
  100,00 kr
 6. Framtidspiloter
  Framtidspiloter
  Beskrivning
  Att vara tonårsförälder är att befinna sig i en brytningstid. Barnen, som tidigare fått åka med dit föräldrarna bestämt, ska nu utrustas för att själva bli piloter på sin livsresa. Som förälder gäller det att hitta sin nya roll i flygledartornet istället. I Framtidspiloter presenterar Mia Börjesson sina tankar kring föräldraskap utifrån ett hälsofrämjande perspektiv, där fokus ligger på resurser, tillgångar, kompetenser och framgångsrika strategier. Utgångspunkten för hela häftet är att föräldrar både kan och vill.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
 7. Från generation till generation
  Från generation till generation
  Beskrivning
  Det är viktigt att vittna för grannar och arbetskamrater. Det är viktigt att predika för onådda folk. Men Jesu missionsbefallning gäller också våra barn. De skall göras till lärjungar, och ingen kan vara bättre lämpad till detta uppdrag än deras föräldrar.

  Genom att gå igenom både Gamla och Nya testamenet visar Per-Olof Eurell att Gud förväntar sig att den levande tron överförs från generation till generation.

  Det finns inte någon automatik i detta utan kräver stora medvetna ansträngningar. De bibliska exemplen är fler än många läsare sannolikt känner till.

  Författaren beskriver också föräldrarollen och vägleder kring barnuppfostran. Familjen är Guds idé– därför är den värd att på alla sätt värna och stärka. Ingen människa kommer någonsin att få en viktigare uppgift i sitt liv än att vara förälder. I den uppgiften finns en kallelse att överföra tron.

  Om författaren: Per-Olof Eurell är företagare, förkunnare och författare. Han är en välkänd näringslivsprofil som haft ledande befattningar i flera svenska storföretag. Per-Olof har också gjort sig känd för stort engagemang i församlings- och missionsarbete. Han är gift med Nancy och bosatt i Märsta. De har tre barn och ett barnbarn

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
  • Köp 25 för 148,00 kr/st
 8. Fri från press och tristess : ett vidare perspektiv på stress och utmattning
  Fri från press och tristess : ett vidare perspektiv på stress och utmattning
  Beskrivning
  Salo, B. Fri från press och tristess?! Ett vidgat perspektiv på stress och utmattning. ISBN 978-952-5607-31-4. 2015. 192 sid. Mjuk pärm. Andra upplagan Fredrik Brosché, teol.dr. En bok jag helhjärtat vill rekommendera. Alf B Svensson, författare och psykolog: En spännande och annorlunda bok om stress och stresshantering. Du får hjälp att analysera den stress du upplever utifrån ett vidare perspektiv än vad som är vanligt. Du får också praktiska verktyg att hantera din stress utifrån både psykologisk kunskap och en kristen värdegrund. Anders Blomberg, författare och pastor: På ett varsamt, vist och känsligt sätt visar författaren hur mångfacetterade stressorsakerna kan vara. Per Andersson, Ljus i öster, Efter att själv upplevt utbrändhet har boken blivit en nyckel i min vardag att förstå att jag är älskad för den jag är, och inte vad jag gör. Författaren: Min önskan är att ge ett vidare perspektiv på välfärdsfenomenet stress och därmed också bredda synen på hur vi kan hantera stressen. När vi ser hur mångfacetterade stressorsakerna kan vara, får vi också flera redskap för stresshantering. Boken innehåller också ett kartläggningsformulär till hjälp att avslöja energitjuvar. Ett vidare perspektiv bidrar också till att minska den känsla av misslyckande som vill krypa innanför skinnet på den som drabbats av utmattning.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 9. Frihetens väg
  Frihetens väg
  Beskrivning
  Genom välsignelse kan föräldrar bokstavligen göra det möjligt för sina barn att lyckas och blomstra som vuxna i sitt äktenskap, familjerelationer, företag, i att käna Gud, i hälsa och ekonomi.

  Craig Hill har en fantastisk förmåga att genom personliga berättelser och bibliska sanningar beröra vårt allra innersta. Genom hans böker och seminarier har många människors liv förändrats.

  50,00 kr
 10. Gift dig rätt
  Gift dig rätt
  Beskrivning
  Ny, helt omarbetat upplaga!
  Livet har sina vackra drömmar. Vissa av dem är förmodligen ouppnåeliga och kanske mer utgör en verklighetsflykt. Men visst finns det drömmar som går i uppfyllelse. Är drömmen om den stora kärleken en dröm som kan bli verklighet?

  I denna bok om dejting, vänskap och äktenskap visar bibelläraren Johnny Foglander att längtan efter att få gifta sig inte behöver vara en önskedröm. Med Bibeln som grund söker författaren vägleda och svara på frågor som många unga ställer sig i dag:
  Varför är det viktigt att gifta sig?
  Varför ska man dejta?
  Hur får man sällskap?
  Finns det bara en som är rätt för mig?
  Hur kan vi veta att vi passar ihop?
  Hur ser Gud på sex och preventivmedel?

  • Köp 3 för 81,01 kr/st
  • Köp 10 för 76,50 kr/st
 11. Gud har också varit skild
  Gud har också varit skild
  Beskrivning
  Att bli fri från skilsmässans och otrohetens stigma

  En skilsmässa kan få någon att känna det som om livet aldrig mer kan bli rätt igen. Var finns Gud? Kan han verkligen förstå mig? Skulle han ens vilja ta mig igenom det här? Och varför hände detta mig?

  Författaren ger en biblisk väg genom och bortom en skilsmässa utifrån det faktum att Gud också varit skild. Han skriver själavårdande om det ofta svårhanterliga stigma som är förknippat med ämnet skilsmässa hos många kristna. Guds personliga skilsmässa utgör också grunden för svaren på de frågor och den vilsenhet som ofta följer efter otrohet.

  Detta är en bok för dig om:
  •Du skulle ha gjort vad som helst för att ha hållit samman ditt äktenskap, men inte kunnat
  •Du vill veta vad Bibeln egentligen säger om skilsmässa
  •Du har blivit sårad genom en skilsmässa på ett sätt som ingen annan till fullo kan förstå
  •Skilsmässan har fått dig att ifrågasätta ditt förhållande till Gud och hans kärlek till dig
  •Du inte kan se hur Gud skulle kunna ha en plan för att återupprätta ditt liv

  Boken ger klarhet i vad Bibeln egentligen säger och utmanar därför också många felaktiga religiösa tolkningar och tankemönster som står i vägen för Guds plan för upprättelse och helande efter en skilsmässa. Till exempel: Hatar Gud verkligen skilsmässa? Är ovillkorlig kärlek verkligen ett kristet, bibliskt begrepp? Finns det gränser för en uppoffrande kärlek? Innebär en skilsmässa att man missat Guds plan för sitt liv på jorden?

  Wade Long har arbetat både som advokat, fastighetsmäklare och pastor. Han har verkat inom själavård och stödgrupper för nyskilda och med egna ögon fått se vad Gud verkligen erbjuder av helande och hopp om ett upprättat liv efter en skilsmässa.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 12. Gud och sex - äktenskap, lust & sexualitet i Bibelns ljus
  Gud och sex - äktenskap, lust & sexualitet i Bibelns ljus
  Beskrivning
  Boken Gud och sex är en praktisk bok om sex som inte väjer för de svåra frågorna. Olof Edsinger skriver respektfullt och i ständig dialog med både Bibeln och sin egen samtid. Hans tilltal är ungt och fräscht och hans mångåriga erfarenhet av arbete med ungdomar och unga vuxna berikar läsaren.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 87

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå