View as Tabell Lista

Artiklar 61-72 av 89

per sida
Fallande ordning
 1. Öppen famn En bok om föräldraskap
  Öppen famn En bok om föräldraskap
  Beskrivning
  Det här är en annorlunda föräldrabok. Huvudorsaken till boken är en berättelse som länge har fascinerat mig. Jag utgår från den mest kända berättelsen om barn i världshistorien, nämligen när Jesus från Nasaret välsignar barn. Berättelsen öppnar många dörrar till ett aktivt, lyhört föräldraskap. Författaren.

  "Boken Öppen famn som du håller i din hand är en varm handräckning till dagens föräldrar. Boken ger konkret vägkost för utmaningarna i dagens föräldraskap. Berättelsen om mötet mellan Jesus och barnen öppnar sådana djup att läsaren är tvungen att förundras över hur aktuell och fräsch den kända bibelberättelsen är." Saara Kinnunen, socialpsykolog, familjerådgivare och författare.
  ”Jag känner inte till någon bok som med en sådan bredd och ett sådant djup tar upp hur vi ska se på och bemöta barn i familj och församling.” Alf B Svensson, leg psykolog, föreläsare och författare

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 2. Passionärerna
  Passionärerna
  Beskrivning
  Äntligen! Men vad ska hända nu? För en del är pensioneringen efterlängtad -- men motsvarar inte riktigt förväntningarna. Andra är redan i förväg rädda för att bli överflödiga. Vem behöver en människa vars bäst före-datum har passerat?

  Journalisten Birger Thureson har letat upp passionärerna. De har hittat nya sätt att förverkliga drömmar och idéer. Som mentorer, som medmänniskor, i uppgifter där deras erfarenheter är värdefulla -- eller i sammanhang där de får utveckla talanger som inte riktigt kom till användning i yrkeslivet. Passionärer är pensionärer med passion för livet. Som fortfarande är fullt av möjligheter! Bengt Göransson, Kjerstin Dellert, Elver Jonson, Marianne Henriksson-Holmström, Thage G Peterson, Birgit Karlsson, Elsie Lindqvist, Lars-Erik och Gun-Britt Holgersson, Lennart Nyholm, Marianne Johansson, Martin Lönnebo och DU!

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 3. Relationer : det handlar om människor
  Relationer : det handlar om människor
  Beskrivning
  Ta del av grundläggande och berikande principer för att kunna relatera på ett positivt sätt till din familj, vänner, kollegor och kunder. Boken kommer att hjälpa dig att locka fram det bästa i andra . och det är väl egentligen just det som effektivt ledarskap handlar om?
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 4. Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna
  Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna
  Beskrivning
  Att bli förälder innebär en radikal omorientering i livet. Plötsligt får jag ansvar för en människa som är viktigare än jag själv. I vår tid av självförverkligande kan det vara svårt att acceptera. Har inte alla människor samma värde? Räcker det inte med att barnet är lika viktigt som jag? Nej, det gör det inte, konstaterar Lars H Gustafsson. Historien visar att barn alltid kommer i andra hand om inte barnets bästa sätts i första rummet.

  I Relationsrevolutionen står själva mötet mellan barn och vuxen i centrum. Hur ser vi egentligen på barn? Och hur ser barnen på oss? Hur möts vi och hur påverkar vi varandra? Hur mycket skydd och lotsning behöver ett barn och hur stort inflytande är rimligt?

  Boken börjar med tre brev från föräldrar som behöver hjälp med situationer som många känner igen - "hon gör inte som vi säger", "min dotter slår honom på pin kiv" och "min pojke oroar sig för allting". Lars H Gustafsson presenterar tre traditionella vägar att möta dessa problem. Den första är en del av den auktoritära traditionen och handlar om struktur, regler och tydliga konsekvenser - barnet ska fostras. Den andra vägen sätter barnet på piedestal och utgår från att barn vill gott och är samarbetsvilliga. Den tredje lägger stor vikt vid barnets olika utvecklingsfaser.

  Det är argument och förhållningssätt som vi alla känner igen och Lars H Gustafsson ser för- och nackdelar med samtliga dessa tre vägar. Men något skaver; borde det inte finnas ytterligare en väg? Därför ger han sig i kast med något så revolutionerande som att formulera en fjärde väg att möta barn.

  Det här är en bok som får läsaren att själv reflektera. Utan att presentera ett förhållningssätt som det riktiga ger den oss värdefulla tankeställare och konkreta verktyg som förbättrar relationen till både våra egna och andras barn

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 5. Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
  Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
  Beskrivning
  "Och när ska du gifta dig?" Camerin Courtney, journalist och kristen singeltjej, skriver för alla andra kristna singeltjejer som får jobbiga frågor ibland, älskar att leva, tvivlar då och då och känner på sig att livet inte bara kan gå ut på att "träffa någon". Den viktigaste personen är redan på plats -- och han älskar oss oavsett om vi har ring eller ej.
  • Köp 3 för 35,10 kr/st
  • Köp 10 för 33,15 kr/st
 6. Sexgud : på upptäcktsfärd i gränslandet mellan andlighet och sexualitet
  Sexgud : på upptäcktsfärd i gränslandet mellan andlighet och sexualitet
  Beskrivning
  Sexgud är inte i första hand en självhjälpsbok för bättre relationer eller en manual för äktenskapet. Allt sådant finns här, men istället avdramatiserar Bell äktenskap, sexualitet och spiritualitet, och gör det större, djupare och än mer fascinerande. Sexgud handlar om Gud som blir människa, om människor som återspeglar Gud och om den mellanmänskliga kärleken som en bild av någonting större -– Guds kärlek till världen.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
  • Köp 25 för 148,00 kr/st
 7. Själavård vid köksbordet
  Själavård vid köksbordet
  Beskrivning
  Hur hanterar man en kris? Hur blir man en god lyssnare? Här får du kunskap och praktiska, konkreta råd hur du själv - hemma vid ditt eget köksbord - kan vara till hjälp också när samtalen handlar om det som gör ont.

  Det djupa samtalet, vid köksbordet vänner emellan, är något som berikar och berör. Men handlar det bara om att lyssna när man får ta del av sina vänners problem och kanske djupaste sår? Vad kan man göra för att hjälpa.
  Det finns en vänskapens själavård, menar själavårdaren och prästen Esbjörn Hagberg i den här boken. Grunden är att förstå sig själv och andra och vad det är som sker inom oss i livets olika faser. Boken vänder sig till den som vill utveckla de goda samtalen och lära sig förstå och hantera grundläggande själavårdsfrågor eller praktiskt utöva vänskapens själavård.

  Praktiskt och konkret om att förstå sig själv och andra i livets olika faser. En hjälp för den som vill fördjupa det goda samtalet i vardagen. Utmärkt som studiebok i församlingen.
  Christina Larsson, Sändaren

  Detta är en bearbetad nyutgåva.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 8. Själsband
  Själsband
  Beskrivning
  Själsband- de osynliga banden i relationer När vi inser att en relation är mer än bara ett yttre möte mellan två människor, börjar vi förstå att en del av våra relationer kan ha påverkat oss på ett negativt sätt. Vi kanske upptäcker att vi har blivit bundna och skadade i tvångssituationer som Gud vill befria oss från. Ett sätt att benämna det osnliga inflytandet, som binder oss till dåliga relationer, är ett orättfärdigt eller negativt själsband. Det är en bindning i den andliga världen som fått grepp om vår själ.
  150,00 kr
 9. Som barnet i mammans famn : vardagsnära texter om Gud som förälder
  Som barnet i mammans famn : vardagsnära texter om Gud som förälder
  Beskrivning
  En andaktsbok om föräldraskap och vår relation till Gud.Det finns många bilder av Gud som förälder i Bibeln. Vanligast är den av Gud som en far, men på några ställen beskrivs Gud även som en mor.I Som barnet i mammans famn tar Carolina Klintefelt fasta på den senare. Hon tar avstamp i vardagliga händelser som mynnar ut i funderingar om tron och vem Gud är. Kanske skulle Gud kunna komma närmare om man vågade vända sig till Gud som man gör till sin mamma? Det här är en bok där modersrollen lyser extra starkt. Som slår fast att Gud finns nära oss var och en med sin oerhörda och mycket påtagliga kärlek.
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 10. Tillsammans är det nya själv
  Tillsammans är det nya själv
  Beskrivning
  Familjen har blivit ett samlingsnamn för vardagspussel, planering, dåligt samvete och långa listor med måsten.
  Allt i en enda stor stress för att få till stånd lite egentid. Men tänk om man tänker tvärtom. Att det är i familjen man får vara sig själv, vila och leva fullt ut. Hur gör man då, när man lever så?

  Cajsa Tengblad har skrivit den bok hon själv saknat, en bok som inte handlar så mycket om hur vi ska bemöta våra barn, utan mer om hur vi som förälder, oavsett livssituation, ska ta vårt liv på allvar, leva för att må bra och få ett gott liv och på så sätt vara positiva förebilder för våra barn.

  - Jag skriver om det jag själv behöver läsa. Inte för att jag är färdig eller perfekt, utan för att jag vill dela med mig av mina erfarenheter och mina livsstrategier och för att jag tror att vi tillsammans kan underlätta livet för varandra som föräldrar.
  Tillsammans hjälper vi varandra att få syn på oss själva. - Min önskan är att du som läser denna bok ska få känna att du är viktig och att du har något att komma med. Jag vill att du ska förstå att du är en av de viktigaste personerna i världen för ditt barn och att du kan ge dem något som ingen annan kan ge dem.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 11. Tillsammans framåt
  Tillsammans framåt
  Beskrivning
  Äktenskapsmaterial för par som vill utveckla sitt eget förhållande i en trygg samtalsgrupp tillsammans med andra par.

  Materialet är översatt från finska och används inom Kansan Raamattuseuras äktenskapsarbete

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 61-72 av 89

per sida
Fallande ordning

 

Nya öppettider från den 3/2

 

Måndag - Fredag 10-17
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå