View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 824

per sida
Fallande ordning
  1. Johannesevangeliet, Filipperbrevet, Psaltaren
    Johannesevangeliet, Filipperbrevet, Psaltaren
    Beskrivning
    Denna bok arbetar sig igenom delar av Johannesevangeliet, Flipperbrevet samt några psalmer. Studien är till stor hjälp för var och en som vill bli uppmuntrad att följa Jesus och även vill uppmuntra andra.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  2. Jossel Rakovers samtal med Gud
    Jossel Rakovers samtal med Gud
    Beskrivning
    »I en av ruinerna i Warszawas ghetto, mitt bland högar av förkolnad sten och rester av människoben, hittades följande testamente, skrivet av en jude vid namn Jossel Rakover under ghettots sista timmar och gömt i en liten butelj...
    »Så inleds det oförglömliga dokumentet om en from judes samtal med Gud timmarna innan han dör i Warszawaghettot efter att ha förlorat allt som en människa kan förlora här på jorden. Det är svårt att finna texter som kraftigare kämpar med ondskans och lidandets problem än denna, och som på ett så djupt gripande sätt brottas med Gud i dödsskuggans dal.Denna märkliga text upplevdes som så äkta att man med tiden glömde bort dess författare Zvi Kolitz, en ung jude som skrev den för en jiddischtidning i Buenos Airos efter krigsslutet.I denna bok återges texten i såväl original som transkription och översättning.

    Dessutom innehåller boken en fascinerande presentation av dokumentets gåtfulle författare samt även av dess förunderliga historia.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  3. Judarna, Ers Majestät!
    Judarna, Ers Majestät!
    Beskrivning
    Frågan om Guds förbund med judarna har besvarats på olika sätt genom den kristna historien. Inte så sällan har kyrkan haft en ambivalent inställning till det folk som utgör dess egen grund. En del har hävdat att judarna fortfarande är Guds egendomsfolk – andra att kyrkan nu har tagit över denna roll. Men måste det vara antingen eller?

    I Judarna, Ers Majestät! låter författaren oss förstå att frågan kan ha ett annat svar. Om det judiska folket har fortsatt att följa det förbund som gavs dem för över 3000 år sedan, och Gud därigenom bevarat dem, är då inte detta ett tecken på Guds trofasthet? Och är det då inte en trofasthet även kristna kan lita på? Det var i mötet med en levande judendom som författaren började se flera av bibelns texter i ett nytt ljus, vilket han ger exempel på i denna bok. Göran Larsson är präst, teol. dr och docent i judaistik. Han har tillbringat närmare 30 år i Jerusalem, halva tiden som direktor för Svenska teologiska institutet samt präst i svenska församlingen. För närvarande är han Associate Professor vid Lutheran Theological Seminary i Hong Kong samt flitigt anlitad föreläsare i frågor gällande judisk och kristen tro och tradition. I samband med författarens femtioårsdag instiftades Göran Larssons jubileumsfond för judisk-kristna relationer, vars syfte är ”att öka förståelsen mellan judar och kristna och främja en teologisk fördjupning inom kristenheten när det gäller sambandet mellan Gamla och Nya testamentet, judisk skrifttolkning, levande judendom och kristendomens djupa rötter i judisk tro och judiskt liv”. Jubileumsfonden ger också ut en skriftserie, Skrifter om judisk och kristen tro och tradition, där fler av Göran Larssons tidigare böcker, såväl som denna, ingår.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  4. Judarna. Det nya förbundets ..
    Judarna. Det nya förbundets ..
    Beskrivning
    Israels folk är det utvalda folket. Kyrkan har hävdat att Israel miste sin utkorelse i och med att man inte hyllade Jesus som Messias. Detta är emellertid inte sant. Det skulle förutsätta att Gud, som ingått ett evigt förbund med folket, skulle bryta förbundet bara för att folket inte förstod. När Gud slutit ett evigt förbund, så är det evigt från hans sida sett.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  5. Judendomen - i kristet perspektiv
    Judendomen - i kristet perspektiv
    Beskrivning

    Vario består skillnaden mellan judendom och kristendom? Mot bakgrund av judisk historia och judiskt liv pekar författaren på de likheter och skillnader som finns och inbjuder till funderingar och dialog.

    220,00 kr
  6. Judisk mystik : ur psykologisk synvinkel
    Judisk mystik : ur psykologisk synvinkel
    Beskrivning
    Här presenteras på ett vederhäftigt och samtidigt lättfattligt sätt den judiska mystiken av en av vårt lands ledande forskare i mystik. Boken är del ett av en serie volymer som skall behandla mystiken i de olika religionerna.
    210,00 kr
  7. Kallad Bekräftad Överlåten
    Kallad Bekräftad Överlåten
    Beskrivning
    En rörelse är inte en rörelse utan de mångas bidrag. En apostel skriver med fokus på uppdraget och en herde mera med fokus på relationerna, en evangelist betonar evangeliets förkunnelse och en lärare dess förankring. Ytterligare någon kan förena poetens penna med profetens skärpa. Dessa växter i den andliga trädgården förenas av den gemensamma och goda marken i vilken vi alla är planterade.
    Daniel Alm, föreståndare för Pingst, fria församlingar i samverkan, ur förordet

    Kallad, bekräftad, överlåten texter från nätverket Pingst Pastor är en antologi med 40 bidrag från pastorer. De flesta skribenterna är aktiva i församlingar och alla har gedigna erfarenheter inom skilda områden av pastorstjänsten.

    I den här boken skriver var och en om ett ämne de brinner för. Boken är ett tidsdokument över frågor och förhållningssätt inom svensk pingströrelse i dag, men den är också tänkt som ett konkret och praktiskt bidrag in i det dagliga arbetet för pastorer ute i församlingarna

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  8. Kallad och avsatt
    Kallad och avsatt
    Beskrivning
    Omvärdering av Lars Johan Österblom och missionen på estländska Ormsö (1873–1887)

    Den 11 mars 1887 beslutade de ryska myndigheterna i Reval (nuvarande Tallinn) att utvisa Lars Johan Österblom för all framtid.

    Österblom hade då bott och verkat på lilla Ormsö i drygt 13 år, utsänd av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Stockholm för att undervisa och missionera i de svenska områdena i Estland. Lars Johan Österblom är ett tydligt exempel på hur svenska missionärer i utlandet kunde komma i kläm mellan de världsliga myndigheterna och kyrkan de arbetade för. Väl hemma i Sverige blev Österblom också avskedad från Evangeliska Fosterlandsstiftelsen för felaktig lära.

    Leif Carlsson skildrar, utifrån ett unikt brevmaterial, den färgstarke Lars Johan Österbloms tid i Estland. Han har beskrivits som en egoistisk kulturförstörare, men Carlsson visar helt andra sidor av hans verksamhet och tecknar ett rikt porträtt av livet i de svenskestniska byarna under 1800-talets andra hälft

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  9. Källor: den kristna spiritualitetens ursprung
    Källor: den kristna spiritualitetens ursprung
    Beskrivning
    Den kände ortodoxe teologen Olivier Clément har här sammanställt och kommenterat ett stort antal texter från efterapostolisk tid till omkring år 600, alltså den tid vi brukar kalla kyrkans guldålder. De vittnar samstämmigt om hur dessa generationer av kristna kunde förena insikter i de bibliska texternas djup med ett filosofiskt kunnande och med en glödande hängivenhet, som genomsyrade deras liv. Men boken är inte en tillbakablick. Clément har i sina kommentarer och reflektioner en suverän förmåga att visa på en fruktbar väg för nutidens kristna mot enhet och förnyad insikt i de egna källorna, i vad den kristna tron är. Men också den icke-troende kan gripas av den poetiska skönheten i många texter, och av den djupa kärleksfullhet som vi här möter inför människolivets alla villkor.
    240,01 kr
  10. Kampen för Gud
    Kampen för Gud
    Beskrivning
    Under senare delen av 1900-talet har inom alla större religioner ett stråk av fundamentalism dykt upp. Och medlemmar av dessa militanta religiösa grupper har hotat stabiliteten och freden i samhällen runt hela världen. De har skjutit ner bedjande i en moské, dödat läkare och sjuksköterskor på en abortklinik, mördat presidenter och till och med störtat en mäktig regim.
    För många människor är fundamentalism något obegripligt och oförklarligt. I Kampen för Gud ger Karen Armstrong en kunnig och gedigen bakgrund till dagens häftiga yttringar. Hon beskriver de senaste femhundra årens extremister inom judendomen, kristendomen och islam. Det är en spännande och fascinerande historia om hur människors tolkningar av religioners innebörd har skiftat under tidernas lopp.
    Karen Armstrong har med Kampen för Gud skrivit en bok som kommer att öppna ögonen på många människor och göra dem uppmärksamma på illavarslande tecken i tiden.
    135,00 kr
  11. Kampen mot Draken
    Kampen mot Draken
    Beskrivning
    Rebiya Kadeer (född 1948) växte upp i Östturkestan, det som kineserna kallar Xinjiang, när Mao Zedong tog makten i Kina. Den nya politiken innebar förtryck och lidande, Rebiya blev ett ögonvittne till orättfärdigheterna. Trots att hon blev bortgift som femtonåring och födde elva barn, lyckades hon utmana det kinesiska kommunistpartiet till den grad att hon betraktades som en farlig fiende. Hon behandlades också som en.

    Hennes berättelse är en appell för det folk som sedan århundraden bor i oaserna kring den mäktiga Taklamakanöknen, längs den mytomspunna Sidenvägen.

    Rebiya Kadeer har uppmärksammats av Amnesty International, Human Right Watch, norska Ratio-stiftelsen och har även nominerats till Nobels fredspris.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  12. Kan barmhärtigheten institutionaliseras?
    Kan barmhärtigheten institutionaliseras?
    Beskrivning
    Omsorg och kärlek, empati och omtanke är grundläggande inslag i mänskliga relationer. Vi känner igen dem som autentiska uttryck i en personlig relation. Men vilka möjligheter har barmhärtighet och medmänsklighet att komma till uttryck i institutioner som är uppbyggda av lagar, regler och principer? Med andra ord, kan barmhärtigheten institutionaliseras?
    205,00 kr
  13. Kännetecken : att söka Guds närvaro i en kaotisk tid
    Kännetecken : att söka Guds närvaro i en kaotisk tid
    Beskrivning
    Den här boken handlar om att följa kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss?

    Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet. mot en större värld.

    OBS! Böneband medföljer

    175,00 kr
  14. Kanske alla har rätt - eller fel : religionsmöten och syn på andra i mångreligiösa miljöer
    Kanske alla har rätt - eller fel : religionsmöten och syn på andra i mångreligiösa miljöer
    Beskrivning
    Vad skall man tro om den andres tro? Det är en fråga som allt fler funnit anledning att ställa sig i takt med att hela världen med dess kulturer och religioner kommit närmare. Hur bör man möta den andre och vad har man att lära av att leva tillsammans i en mångetnisk och mångreligiös miljö? Frågor av den typen är ställda till människor som har skäl att reflektera över dem. De är ledare och engagerade lekmän i kyrkor och moskéer belägna i områden som kännetecknas av etnisk, kulturell och religiös mångfald. Tensta och Skärholmen är miljöernas två centra men även stadsdelar omkring ingår.

    Boken har i andra delar ett bredare blickfång än så. Det svenska samhället diskuteras som social kontext i vilken det sekulära möter det religiösa och kristna kyrkor möter islam. Den svenska situationen får i bokens första del en kontrastbelysning genom att helt andra typer av samhällen behandlas, i synnerhet Pakistan. Religioner och möten binder tematiskt ihop boken och huvudfrågorna riktas mot relationer med och syn på andra och deras tro.

    Sven Halvardson är docent i religionssociologi och arbetar vid Teologiska högskolan Stockholm.

    195,00 kr
  15. Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Beskrivning
    En bok om vår längtan efter närhet
    Vem är jag? Hur förbereder jag mig för "den rätta"? Är snygg bäst? Vad är sunda gränser? Sambo, äktenskap eller singelliv? Vad är otukt? Hur ska vi se på onani?

    Relationer, kärlek och sex är ord som väcker nyfikenhet och längtan - men också frågor och frustation. Författaren ger vägledning kring några av de viktigaste områdena i en ung människas liv. En kristen livssyn med personliga erfarenheter ligger till grund för boken.

    50,00 kr
  16. Kära Ester! Texter om feminism och kristen tro
    Kära Ester! Texter om feminism och kristen tro
    Beskrivning
    Fem kvinnor betraktar svenska kyrkan av idag utifrån ett teologiskt och feministiskt perspektiv. Är kyrkan ohjälpligt patriakal? Försöker den hålla Gud instängd "bakom människogjorda staket"? Har kvinnor och män samma möjlighet att uppleva kyrkan som något omistligt och värdefullt? I en tid när debatten om feminismen väcker starkare känslor än på länge bidrar författarna här med sakkunskap och personliga perpektiv.
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  17. Kardinalens novisår - ett slags postilla
    Kardinalens novisår - ett slags postilla
    Beskrivning
    Den 28 juni 2017 blev Anders Arborelius ocd, biskop i Stockholms katolska stift, kardinal. Påve Franciskus hade tillkännagivit det i samband med Angelusbönen på Petersplatsen den 21 maj. Det är första gången någonsin en nordisk biskop förärats denna titel. Utnämningen kom att få stor betydelse för vår biskop, vårt stift och, faktiskt, vårt land. Hösten 2017 utsåg tidskriften Fokus biskop Anders till »Årets svensk«. Om sin egen reaktion och omvärldens reaktioner, liksom om de förväntningar som följde med uppdraget, skriver biskop Anders i »Kardinalens novisår – ett slags postilla« Här har vi samlat merparten av de predikningar, reträtter, föredrag och radioprogram som biskop Anders hållit under sitt första »novisår« som kardinal. Givetvis genomsyrar den karmelitiska spiritualiteten flera av texterna i boken. Arvet från gestalter ur Kyrkans historia varvas med råd och uppmuntran till den troende, som i dagens moderna samhälle ställs inför delvis andra utmaningar. I dessa texter får vi möta biskop Anders, som med sitt direkta men ödmjuka tilltal påminner oss om vem han själv och vi alla är kallade att tjäna: Kristus och hans Kyrka.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  18. Kärlek i sanning
    Kärlek i sanning
    Beskrivning
    Sanning i kärlek – Veritas in caritate – är den främsta drivkraften för varje människas och hela mänsklighetens verkliga utveckling, skriver påven Benedikt XVI i sin tredje encyklika. Kärleken är huvudvägen i Kyrkans sociallära; det gäller både den lilla familjen och hela samhället.

    Påven benedikt XVI behandlar här – mot bakgrund av finanskrisen – många av de avgörande frågorna i vår tid. Han poängterar att, bortom stat och marknad, måste det finnas ett civilt samhälle som präglas av broderlig människokärlek – både lokalt och globalt

    125,00 kr
  19. Kärlekens blick
    Kärlekens blick
    Beskrivning
    ärlekens blick var den sista bok som Broder Roger skrev före sin död 2005, och i den här utgåvan har den fått sällskap av hundra böner som han skrev, hans sista brev till världens unga och ett förord som berättar Taizékommunitetens historia. Taizé har blivit ett pilgrimsmål för hundratusentals unga vuxna från hela världen, inte minst för unga svenskar.

    ”En kvinna upplyste mig om att det inte fanns någonstans där man kunde äta men att jag var välkommen att äta lunch tillsammans med henne och hennes dotter. När vi satt till bords sa hon: ’Stanna här – vi är så ensamma.’ De orden blev avgörande för mig.”

    Broder Roger var 25 år och andra världskriget pågick för fullt när han kom cyklande till en by i Bourgogne. Han letade efter en plats där han kunde starta en kommunitet, ett liv i gemenskap med andra. 75 år senare är byns namn, Taizé, en symbol för tro och tillit runtom i världen.

    Originaltitel: Pressens-tu un bonheur?

    100,00 kr
  20. Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
    Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
    Beskrivning
    Vad är kärlek, tro och tillit? Kärlekens förändrade landskap handlar om att diskutera centrala värden som kärlek, trohet, tillit och längtan efter familj. Det handlar också om att teologiskt reflektera kring samtida fenomen som virtualitet, filmmedier, sexualitetens riskbeteenden, singelskapets förändrade betydelser, våld och ansvar för våld samt social kroppslighet.

    Det är tydligt att samtidens relationsmönster inte uppvisar enhetliga drag. Snarare framtäder komplicerade mönster och nästintill paradoxala värderingsförskjutningar. Hur kan vi tolka begrepp som kärlek och trohet i vår tid?
    150,00 kr
  21. Kärlekens teologi
    Kärlekens teologi
    Beskrivning
    Kärlekens teologi reflekterar Werner Jeanrond över kärlekens skiftande horisont och nutida utmaningar. Om hur kärlekens dynamik öppnar vägar till ny kunskap som vi inte vet och inte kan veta vart de till slut bär hän.
    • Köp 3 för 233,75 kr/st
  22. Katedralen mitt i staden
    Katedralen mitt i staden
    Beskrivning
    Vad driver en gudsförnekare som en gång utträtt ur Svenska kyrkan att med bibehållen ateism återinträda?Hur kan man förklara att en luthersk präst offentligt tillkännager att han är ateist?Vad har några av kristendomens argaste kritiker, som Richard Dawkins, Ingemar Hedenius och Friedrich Nietzsche, gemensamt med profilerade kristna företrädare som Karl Barth och KG Hammar?

    I den här boken söker Mattias Martinson nya perspektiv på debatten mellan ateism och gudstro.
    Utgångspunkten är inte argument för och emot Guds existens eller för och emot den religiösa trons värde. Tesen är istället att kulturens uttryck och språkets ramar bildar en viktig plattform för en tolkning av hur gudsförnekelse och gudstro är beroende av varandra. Med hjälp av en grupp kulturkritiskt orienterade filosofer, inte minst Nietzsche, närmar sig Martinson från olika håll den nutida ateism som fortfarande bokstavligen befinner sig i skuggan av kristendomens stora byggnadsverk och tankekonstruktioner. Resultatet blir något som liknar en teologisk ateism.
    Mattias Martinson är professor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet. Han har arbetat mycket med socialfilosofen Theodor W. Adornos tänkande och publicerat ett antal böcker i gränslandet mellan teologi och filosofi.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  23. Kateketiska föreläsningar
    Kateketiska föreläsningar
    Beskrivning
    Gregorios av nyssa (335–395) hör till de främsta författarna i den tidiga kyrkan. Tillsammans med sin bror Basileios den store och Gregorios av Nazianzos räknas han till de stora kappadokiska fäderna, som förde kyrkan mot ortodoxi efter den långvariga arianska striden.

    Gregorios har blivit mest känd som bibelutläggare i Origenes anda (Mose liv). Hans kateketiska föreläsningar är av annan art. De var riktade till en publik av både troende och andra som var mer osäkra i sin tro, och han söker vinna dem alla med klara och logiska argument. Han är i sin undervisning en kristen motsvarighet till de antika filosofskolornas lärare, som han också hämtar mycket av sina tänkesätt ifrån. Men budskapet han vill förmedla är kyrkans tro.

    130,00 kr
  24. Katharinaklostret vid Mose berg i Sinai : en värld av tolerans
    Katharinaklostret vid Mose berg i Sinai : en värld av tolerans
    Beskrivning
    I Sinai vid Mose berg ligger världens äldsta kristna kloster, byggt redan då kristendomen var ny. De femton meter höga murarna omsluter klenoder från kristenhetens historia och där växer även Mose brinnande buske med flertusenåriga rötter. Intill kyrkan och innanför murarna ligger också en muslimsk moské.
    Klostret är mytomspunnet och omskrivet under historien. Det har klarat krig och farsoter och munkar har i generationer avlöst varandra. Klostret ligger i ett omgivande hav av beduiner och muslimer vilket har betytt snarare samarbete än konfrontation. Myt, historia och kulturer förenas bakom dessa tjocka murar.

    Katharinaklostret vid Mose berg i Sinai – En värld av tolerans är skriven av Gunnel Katharina Wahlström och är vackert illustrerad med fotografier av klostrets inre och yttre miljöer

    285,00 kr
  25. Katolska kyrkan i fickformat
    Katolska kyrkan i fickformat
    Beskrivning
    Författaren ger i föreliggande bok en orientering om den Katolska kyrkans tro och lära. Här behandlas påven, Bibeln, sakramenten, Maria, helgonen…och givetvis kyrkans hjärtpunkt - Guds uppenbarelse i Jesus Kristus.

    Teol. Dr. Erwin Bischofberger är jesuitpater och har varit verksam som professor i medicinsk etik vid Karolinska Institutet

    75,00 kr
  26. Katolska kyrkans katekes
    Katolska kyrkans katekes
    Beskrivning
    I nytt, praktiskt och påkostat utförande.Katolska Kyrkans Katekes är den katolska kyrkans officiella sammanfattning av läran. Den är en i det närmaste outtömlig skatt för den som vill fördjupa sig i den kristna tron. Den sedan flera år efterlängtade nyutgåvan står i överensstämmelse med den normerande latinska utgåvan från 1997 som promulgerades av påven Johannes Paulus II.

    I denna tredje utgåva av den svenska översättningen har bokförlaget Catholica velat förena det vackra i praktutgåvan med det praktiska i pocketutgåvan. Detta har resulterat i en behändig volym tryckt på tunt papper med en smidig och vacker cabrapärm i vad vi på förlaget brukar kalla ?katekesrött?.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  27. Katolska Kyrkans lilla katekes
    Katolska Kyrkans lilla katekes
    Beskrivning
    KATOLSKA KYRKANS LILLA KATEKES, som jag nu lägger fram inför den Katolska Kyrkan, utgör en trogen och pålitlig syntes av den Katolska Kyrkans katekes. Den innehåller en koncis sammanställning av alla Kyrkans väsentliga och grundläggande trossatser och utgör därför, som min företrädare önskat, ett slags vademecum som gör det möjligt för alla, troende såväl som icketroende, att få en övergripande helhetsbild av hela den katolska trons vidsträckta horisont.(Benediktus XVI)
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  28. Katolskt ABC
    Katolskt ABC
    Beskrivning
    Det är inte alltid så enkelt att tala om katolska ting på svenska. Många katolska ord saknar motsvarighet i vårt språk. De katolska uttrycken kommer vanligtvis från latinet och de latinska termerna har inte alltid anpassats till svenskan. Redan under medeltiden gjordes översättningslån, som skärseld för purgatorium, avlat för indulgentia och färmelse för confirmatio.

    I modern tid har kyrkan försökt skapa ett katolskt språk som är anpassat till nutidssvenskan. Ofta har man lyckats väl, men det finns många ord som ännu är svåra att uttrycka på begriplig svenska. Till en bättre förståelse av dessa ord vill denna bok vara en vägledning. Författaren Per Beskow (1926–2016) var religions- och kyrkohistoriker, docent vid Lunds universitet. Han var verksam som kulturskribent i bland annat tidskrifterna Signum och Pilgrim.

    75,00 kr
  29. Klosterliv i Sverige
    Klosterliv i Sverige
    Beskrivning
    Klosterliv i Sverige innehåller hemma-hos reportage från tio kloster och retreatgårdar där journalisten Lars Hillås intervjuat munkar, nunnor och återkommande gäster. Genom att också berätta om sina egna upplevelser som klostergäst förmedlar han varje klosters särskilda doft och smak.

    Boken innehåller generösa reportage och fantastiska personporträtt. Dessutom finns här fakta om klosterlivet och dess historia, ordlista, noggranna vägbeskrivningar, karta och adresser till samtliga kloster med gästhem i Sverige. Klosterliv i Sverige innehåller också goda råd för en givande klostervistelse.

    Lars Hillås är född 1959 och arbetar som journalist på Kyrkans Tidning, dessförinnan på Svenska Dagbladet Kultur. Lars Hillås medverkar regelbundet i Tankar för dagen i P1 Morgon i Sveriges Radio.
    150,00 kr
  30. Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Beskrivning
    Ett diakonalt förhållningssätt uppstår inte av sig självt. Det behövs reflektion och medvetenhet för att ett sådant förhållningssätt ska bli en del av församlingens liv och verksamheter. Men alla, oavsett uppdrag i församlingen, kan bidra till detta och med hjälp av recepten hitta konkreta arbetssätt för diakoni. Kokbok för diakoni vill vara ett redskap i det arbetet.

    I boken finns även reflektionsövningar för arbetslaget. Boken är framtagen i samarbete med Strängnäs stift.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  31. Kom var mitt ljus : till minne av Moder Teresas av Calcutta saligförklaring : saligförklarad den 19
    Kom var mitt ljus : till minne av Moder Teresas av Calcutta saligförklaring : saligförklarad den 19
    Beskrivning
    Kom var mitt ljus är framtagen av Missionairies of Charity till saligförklaringen av Moder Teresa av Calcutta. Läs om Jesu uppmaning till Moder Teresa att gå ut till de fattiga, om det andliga program som ger systrarna kraft att utföra sitt uppdrag och om det fantastiska undret som skedde på moder Teresas föbön.
    • Köp 3 för 40,50 kr/st
    • Köp 10 för 38,24 kr/st
    • Köp 25 för 36,00 kr/st
  32. Kompass framtiden : frågor till kyrkan om omvärld, självbild, kommunikation, reformation
    Kompass framtiden : frågor till kyrkan om omvärld, självbild, kommunikation, reformation
    Beskrivning
    Kyrkans kompass är riktad mot framtiden och medmänniskan. I den här boken ställs en rad konkreta frågor till kyrkans förtroendevalda och medarbetare. Syftet är att tillsammans ta ut några av kyrkans koordinater vad gäller omvärld, självbild, kommunikation och reformation. Boken utgör ett underlag för de kontinuerliga samtal som behöver föras i varje församling, till exempel i arbetet med församlingsinstruktionen.

    I boken tar Jonas Eek ett helhetsgrepp om kyrkans utmaningar och för samman teologiska resonemang med samtidens kyrkodebatt.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  33. Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Beskrivning
    Det här är en handbok för den församling som vill vända sig tydligare mot sin samtid genom att visa konst i kyrkorummet.

    Boken fokuserar på tre områden:

    Varför visa konst i kyrkorummet – vad är den teologiska grunden? Hur kan hela församlingen bli bärare av visionen att använda konsten för att skapa kontaktytor mot lokalsamhället? Hur går man praktiskt till väga för att möjliggöra konstutställningar i kyrkorummet? Boken ger mängder av konkreta tips och grundläggande råd så att även den som inte har någon tidigare erfarenhet från konstvärlden kan våga ta steget att pröva. Här finns rikligt med exempel från författarens konstutställningar i olika kyrkorum, och berättelser från flera församlingar om hur de har arbetat med konst i sin kyrka.

    Genom att öppna kyrkorummet för konstutställningar får kyrkan nya vänner och kan arbeta med de angelägna samhällsfrågorna och de djupaste livsfrågorna på ett sätt som berör många. >p> Mats Hermansson är präst och konstnär med 30 års erfarenhet av att arbeta med konst i kyrkan. Han har bland annat ställt ut sina presenningsikoner i över 100 kyrkor. »Jag brinner för att kommunicera kyrka och tro i samtiden«, skriver han i boken. »Min plats i kyrkan, min väg genom livet kan skifta – men orubbad står min önskan till kommunikation, att bryta ny mark, att nå utanför murarna.«

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  34. Konsten att bli vän med nåden
    Konsten att bli vän med nåden
    Beskrivning
    Ofta tänker vi väl att nåd är något vi får bara när vi inte förtjänar det. Därför värjer vi oss kanske mot detta begrepp. Det känns måhända ovärdigt, förnedrande, ja, som själva motsatsen till rättvisa – och är inte därför nåden något som vi helst skulle vilja slippa eftersom själva förutsättningen är våra brister och begränsningar, våra misslyckanden och tillkortakommanden?
    Ett av huvudsyftena med denna bok är att visa att det sättet att resonera om nåd är ofullständigt och otillräckligt. Det i sin tur beror nog på att nåd är ett problematiskt begrepp: ja, märkligt nog är det på en och samma gång, å ena sidan, överutnyttjat och därmed för många förbrukat, och, å andra sidan, inte tillräckligt använt, och därför obrukat och därmed obekant. Denna bok vill visa att det finns få saker som är så viktiga i detta liv som just konsten att bli vän med nåden.
    235,00 kr
  35. Konsten att överleva Svenska kyrkan
    Konsten att överleva Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Hon är prästen som blev bannlyst av kyrkan, efter att ha uppmanat till solidaritet med förföljda kristna. Hur kunde det bli så inom en organisation som säger sig stå för förlåtelse och medmänsklighet? Trots att Svenska kyrkan har sex miljoner medlemmar, så finns det få röster som har berättat om spelet bakom folkkyrkans kulisser. Men hur är det att tjänstgöra inom en organisation där yta och innehåll inte stämmer överens? Inom en kyrka där politisk ideologi trumfar den kristna tron? Där mobbning och trakasserier är vardag trots att man säger sig stå för goda värderingar, och där bannlysning fortfarande drabbar den som inte marscherar i takt? I Konsten att överleva Svenska kyrkan ger Helena Edlund, efter tolv år som präst, sin bild av en vilsen kyrka som gjort sig av med sin gamla identitet och nu desperat söker efter en ny. Boken är en djupt personlig berättelse om glädjen och de många goda sammanhangen men också en rasande uppgörelse med dysfunktionella arbetsplatser, arbetsgivare som vägrar följa lagen och makthavare som låter det ske utan att ingripa.
    285,00 kr
  36. Konsten att upphöja det ringa : om Torgny Lindgrens litterära metod
    Konsten att upphöja det ringa : om Torgny Lindgrens litterära metod
    Beskrivning
    Torgny Lindgren är idag en av Sveriges mest uppskattade författare. Hans verk karakteriseras av ett unikt tilltal och tonfall. Här finns en karakteristisk »röst«, något som Lindgren också framhäver när han själv läser sina verk för publik.

    I Konsten att upphöja det ringa undersöker Marcus Willén hur Lindgrens speciella berättarkonst är sammanvävd med en tematik av estetiskt-existentiellt slag. Han visar hur motiv som traditionellt betraktats som komiska, vardagliga och låga återkommande upphöjs och »transsubstantieras« till allvarliga betraktelser över den seriösa konstens natur och över fromheten som livshållning.

    Avhandlingen utgår främst från novellsamlingarna Merabs skönhet (1983) och I Brokiga Blads vatten (1999). Men den har också ambitionen att fånga vad som mer generellt utmärker Torgny Lindgrens särpräglade prosakonst.

    285,00 kr
  37. Kontinuitet och förnyelse
    Kontinuitet och förnyelse
    Beskrivning
    Under 2017 var det framför allt två frågor som präglade den svenskkyrkliga kontexten: Reformationsjubileet och diskussionerna om den nya handboken. Både arvet från reformationen och hur kyrkan firar gudstjänst är avgörande för den svenskkyrkliga identiteten.

    Betraktandet av reformationen kan betona kontinuitet eller betona splittring och särart, och som svenskkyrkliga i dag väljer vi vilket. Vill vi cementera splittring eller bekänna oss till och återspegla helheten – katolsk betyder just ”i enlighet med det hela”?

    Hur man förstår reformationen, i termer av kontinuitet eller brott, påverkar hur man vårdar arvet. Om vi som svenskkyrkliga gör allvar av vårt katolska arv då måste det sätt på vilket vi är kyrka idag vara ”i enlighet med det hela”. Detta får konsekvenser för en lång rad områden, inte minst hur vi firar gudstjänst. Kyrkans identitet och hur denna hänger samman med gudstjänstfirandet har från början varit en huvudsak för den kyrkliga förnyelsen. Ambitionen har varit en katolsk liturgi för en katolsk kyrka.

    aKF:s årsbok 2017 framhåller behovet av både kontinuitet och förnyelse och belyser vad detta kan få för konsekvenser inom en rad olika områden, inte minst gudstjänsten.

    205,00 kr
  38. Konturer av tro
    Konturer av tro
    Beskrivning
    På ett personligt sätt delar Fredrik Modéus med sig av sina tankar kring sitt eget liv, kyrkans liv och om vad det innebär att vara människa och kristen. Med utgångspunkt i kyrkoåret får jag som läsare ta del av författarens reflektioner, och därigenom själv fundera kring livet. Men också kring det arbete vi utför i Svenska kyrkan som anställda, förtroendevalda eller ideella medarbetare.

    Den här boken vill inspirera till reflektion utifrån kyrkoårets olika delar, vilket gör den till en fantastisk utgångspunkt för samtalsgrupper, vuxenkonfirmander och arbetslag.

    Citat ur boken:
    "På senare år har livsfrågorna blivit närgångna. Frågor om ursprung, mening och riktning har inte velat lämna mig i fred. I kyrkan finner jag en sorts hemkänsla. Där får jag bryta mina erfarenheter mot den kristna trons sätt att tolka livet. Jag vill vara en del av det kristna sammanhanget för att långsamt och försiktigt utforska mer av det."

    • Köp 3 för 157,25 kr/st
  39. Konungens ankomst
    Konungens ankomst
    Beskrivning
    Jesus ska återvända till jorden som kung och domare. Olivberget i Jerusalem pekas ut som platsen där det ska ske och Nya testamentets undervisning i ämnet sammanfattas i trosbekännelsens ord ”…därifrån igenkommande för att döma levande och döda.
    Men budskapet väcker dubbla känslor. Betyder rollen som domare att Jesus kommer för att förkasta så många som möjligt? I Gamla testamentet möter man en kompletterande bild. När det i Psalm 98 heter att Herren ska “döma världen med rättfärdighet och folken med rättvisa” handlar det även om visheten att styra rättssäkert vilket ger orsak att “ropa av glädje inför kungen, Herren!

    I den sista boken Sven Reichmann skrev innan han lade ner sin penna bjuds vi med på en upptäcktsfärd genom frälsningshistorien för att urskilja gudomliga tänkesätt av betydelse för slutet på vår historia. De sista kapitlen behandlar frågan om Israels frälsning och domen över nationerna liksom kriget mot Jerusalem. Ödmjuk inför uppgiften att skriva om framtiden ger författaren sin fascinerande syn på hur det kan bli i samband med konungens återkomst. "Boken för läsaren bort från stereotypa tolkningar, jagande efter tidstecken och tendensen att ämnet Jesu återkomst ibland kan bli något hotfullt.
    Sven Reichmann lyfter blicken och låter bibliska berättelser vara nycklar till Guds handlande i framtiden. Konungens ankomst stimulerar till eftertanke och fördjupat studium av Skriften som helhet och Jesu återkomst i synnerhet." Göran Lennartsson, pingstpredikant och teologie doktor i Nya testamentet "Detta är en annorlunda bok om eskatologi.
    Just därför är den viktig. Dock inte bara för att den är annorlunda, det viktiga är på vilket sätt den är annorlunda. Här ges inga definitiva tidsscheman för vad som ska hända i framtiden. Något som ofta lett till både rädsla och oro. Här ges istället trygghet till läsaren – på ett befriande sätt! Läsaren får hjälp att finna vila i Gud, vila i att han har historien i sin hand – inte vi människor." Anders Sjöberg, bibellärare

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  40. Koranen
    Koranen
    Beskrivning
    Koranen är för muslimen "både en Uppenbarelsebok, en Helig skrift och en Lag. Den är dessutom en uppbyggelse- och läroskrift."Liksom Bibeln är Koranen föremål för såväl filologisk som historisk kritik, dock inte alls i samma utsträckning som kristendomens urkund.
    Sålunda har det inte hittills varit möjligt att kronologiskt tidfästa de olika kapitlens, surornas, tillkomst.
    150,00 kr
  41. Korset och kapitälet : de fornkristna kyrkorna och monumentaliteten
    Korset och kapitälet : de fornkristna kyrkorna och monumentaliteten
    Beskrivning
    Vad avgör hur en kyrka ser ut? Beror det på gudstjänst, teologi eller samtida kultur? För att gå till botten med vad som gör en kyrka till en kyrka måste man gå tillbaka till den tidigkristna arkitekturen. Hur gick det till när man för första gången byggde kyrkor som såg ut som kyrkor?
    Frågan handlar om den tidens kristna och deras förhållande till samtidens kultur. I den här boken berättar författaren om hur de kristna använde och till viss del anpassade monumentalarkitektur för sin gudstjänst, en gudstjänst som inte tycks ha avgjort byggnadens form.
    Han visar att förhållandet mellan tidigkristna kyrkor och monumentaliteten handlar om den tidens kristnas förhållande till samtidens högsta kulturyttringar, och om spänningen mellan en »kristen kultur« å ena sidan och de kristnas deltagande i samtidens kultur å den andra. Boken är en unik framställning på svenska av tidigkristen arkitektur. Olof Brandt är professor i tidigkristen arkitektur vid Påvliga institutet för kristen arkeologi i Rom.
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  42. Korsets väg och korsets kraft
    Korsets väg och korsets kraft
    Beskrivning
    Olof Edsinger ger en utmanande bild av hur livet som Jesu efterföljare kan se ut. Han skildrar vandringen genom livet som en erfarenhet både av lidande och uppståndelse. Å ena sidan ensamhet, förnedring och martyrium. Å andra sidan försoning, helande och befrielse.

    Olof Edsinger arbetar som generalsekreterare för Salt - barn och unga i EFS och är författare till flera uppskattade böcker om Bibeln och kristen tro. "...en fördjupning både i nya testamentets undervisning om tro och i kristet lärjungaskap som genom hela boken har Jesus i blickfånget..." Roger Bengtsson i IKON"En bra bok, strukturerad, genomtänkt, själavårdande och hoppfull. Läs den gärna!" Ulf Ekman

    125,00 kr
  43. Korsfäst Konung : hur Jesu liv ger mening åt hela historien
    Korsfäst Konung : hur Jesu liv ger mening åt hela historien
    Beskrivning
    Den mest inflytelserika människa som någonsin levat har fått sin historia berättad på hundratals sätt i tusentals år. Finns det något att tillägga?
    I "Korsfäst Konung" tecknar Timothy Keller en levande och insiktsfull bild av Jesus Kristus. Den handlar om vägen till evigt liv, men också om hela meningen med världens och människans historia.
    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  44. Kräv er rätt! : om kvinnor, islam och en bättre värld
    Kräv er rätt! : om kvinnor, islam och en bättre värld
    Beskrivning

    Ayaan Hirsi Ali föddes i Somalia men tvingades tidigt följa sin far i hans politiska exil. Som 22-åring lovades hon bort till en släkting men bröt med sin familj och flydde till Holland där honfick politisk asyl. Hon tog arbete som städare för att kunna betala sina universitetsstudier och tio år senare invaldes hon i det holländska parlamentet. Hirsi Ali har på kort tid blivit en av de starkaste kritikerna i Europa av det muslimska samfundets värderingar. Hon har kallat islam för en bakåtsträvande religion och fördömt dess kvinnosyn. Hon skrev tillsammans med den holländske regissören Theo van Gogh manus till denfilm som anses vara orsaken till att han blev brutalt mördad i november 2004. Hon lever under konstant dödshot och skyddas av säkerhetspolis dygnet runt.Kräv er rätt! är en samling essäer där Hirsi Ali, i kraft av sin muslimska bakgrund, starkt ifrågasätter Islam men också kritiserar västvärldens hållning i olika invandrarfrågor. Boken utkom i Holland hösten 2004.

    75,00 kr
  45. Krigen i Gamla Testamentet : ett försök att förstå
    Krigen i Gamla Testamentet : ett försök att förstå
    Beskrivning
    Kan man verkligen lita på Gamla testamentet? Frågan har på senare tid blivit allt mer aktuell. Särskilt brännande blir den i relation till Gamla testamentets skildringar av krig i Guds namn. Innebär inte dessa att Bibeln måste vara moraliskt korrupt? Vilka blir konsekvenserna om vi i dag tar sådana bibeltexter som handlar om krig, våld och dom på allvar?

    I denna bok, som är en reviderad och utökad nyutgåva, får vi följa Edsinger i närkamp med dessa frågor. I den första delen presenterar han vad GT har att säga om krig i Guds namn. I den andra delen diskuterar han de frågor som detta väcker hos en modern bibelläsare. Som avslutning behandlas den yttersta domen och Jesu återkomst.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  46. Kristen enhet. En handbok i andlig ekumenik
    Kristen enhet. En handbok i andlig ekumenik
    Beskrivning
    Den här lilla boken innehåller praktiska förslag som syftar till att implementera och stärka den andliga ekumenik som är grunden i alla ansträngningar att åter ena en delad kristenhet. Boken har sitt ursprung i ett plenarmöte år 2003 i det Påvliga rådet för främjande av de kristnas enhet som hade ”andlig ekumenik” som huvudtema.
    Kardinal Walter Kasper föddes i Tyskland år 1933 och prästvigdes år 1957. Sedan år 2001 ansvarar han för det Påvliga rådet för främjande av de kristnas enhet.
    100,00 kr
  47. Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa
    Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa
    Beskrivning
    Kristen på nytt sätt är en berättelse om andlig förnyelse, för den som känner sig mätt på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara .religiös.. Boken är ett samtal mellan pastor Dan och hans mentor Neo. Genom samtalet visar Neo på vägen framåt - både för pastor Dan och den kristna församlingen.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  48. Kristen spiritualitet genom tiderna
    Kristen spiritualitet genom tiderna
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  49. Kristen tro. En illustrerad handbok
    Kristen tro. En illustrerad handbok
    Beskrivning
    Färgbilder diagram kartor. Lätt att använda. Boken presenterar den hela uppsättningen av kristna trosföreställningar i dess olika utformningar. Skriven av ett 100-tal experter från plika länder.
    150,00 kr
  50. Kristendomens spår
    Kristendomens spår
    Beskrivning
    Hur hamnade korken i vinflaskan? Vad gör en siciliansk flicka i den svenska vinternatten? Varför skrivs musik på fem parallella streck? Har idealsamhället någonsin existerat? Vilka var först med allmän läskunnighet? Hur uppträder man i ett offentligt bad?;Det är omöjligt att svara på dessa frågor utan att berätta om den kristna tron. I själva verket har kristendomen satt spår i vår värld på många, många fler områden.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  51. Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
    Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
    Beskrivning
    Kristens resa, som utkom 1678 i England, är ett av världslitteraturens mest översatta och spridda verk. Den är framförallt ett andligt storverk. I allegorins form skildras Kristen som flyr från Fördärvets stad, råkar i jätten Förtvivlans klor och kämpar med vidundren i Dödsskuggans dal, för att slutligen nå den strålande Himlastaden.

    Kristens resa är en bok för hela livet från vaggan till graven. Den djupnar med åren och lyfter blicken mot det Himmelska målet. Här föreligger den nu i en trogen och lättläst nyöversättning av Carl Henrik och Ulla Rehnström.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  52. Kristi kärlek till migranterna
    Kristi kärlek till migranterna
    Beskrivning
    Dokumentet från påvliga rådet för själavård bland migranter är tänkt att vara den katolska kyrkans svar på migranternas pastorala behov och ett sätt att vägleda dem.
    100,00 kr
  53. Kristi kyrka : om kyrkans kännetecken
    Kristi kyrka : om kyrkans kännetecken
    Beskrivning
    Vad är det som gör kyrkan till kyrka? Finns det omistliga saker som kännetecknar den, oavsett tid och plats? Denna bok tar sig engagerat an dessa frågor och presenterar ett kyrkoprogram som vill förvalta, förnya och förena kyrkans rikedomar från fornkyrka till frikyrka. Syftet är att påminna hela kyrkan om dess behov av att återvända till det centrala i den kristna tron.

    Utifrån en beskrivning av kyrkans kännetecken målar Magnus Persson en vision av en kyrka som reser sig ur ett deformerat tillstånd. Inte genom innovation och nya djärva grepp, utan genom reformation, en återupprättelse av det ursprungliga. Här ljuder rösterna från teologer och kyrkoledare som Luther, Rosenius och Giertz och utmanar nya generationer.
    Den efterlängtade debutboken Kristi kyrka: om kyrkans kännetecken – den första i serien RE:FORMERA– tar med läsaren på en livsförvandlande upptäcktsresa tillbaka till kyrkans centrum.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  54. Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
    Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
    Beskrivning
    Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och annars kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  55. Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Beskrivning
    »Kristus förkunnar vi« är biskop Karin Johannessons valspråk, och är hämtat ur Kolosserbrevet. Här delar hon tankar och konstruktiva förslag om hur Kristus kan förkunnas i den tid och de sammanhang som är vår verklighet.

    I bokens första del står nåden i fokus. I en värld där intresset för andlighet är stort, men tilltron till andliga auktoriteter är låg, blir upplevelsen av den äkta, dyrbara nåden livsavgörande. Här lyfter Karin Johannesson fram Martin Luthers dubbla förståelse av nåden – vi blir både benådade och begåvade – som en nyckel för att motverka kyrkans inre sekularisering.

    Bokens andra del handlar om liv i Kristus. Det är vad kyrkan alltid har erbjudit människor. Men formerna behöver förnyas. I dag är vår utmaning att nå sökande människor som ser naturen snarare än kyrkan som den självklara platsen för andliga upplevelser. Att förkunna Kristus är ett uppdrag som förenar oss, även om vi inte alltid är överens om hur gudstjänsten ska firas eller vad mission egentligen innebär. Om detta behöver vi samtala, och i de samtalen vill denna bok vara ett stöd.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  56. Kult, kultur och kontemplation : studier i svenskt medeltida kyrkoliv
    Kult, kultur och kontemplation : studier i svenskt medeltida kyrkoliv
    Beskrivning
    I denna bok handlar det om kristen spiritualitet och kultur i Sverige under medeltiden. Det är fråga om predikan för både klosterfolk och allmoge och om gudstjänstliv och högtstående liturgisk diktning -men det är också fråga om den intensiva Kristuskärlekens mystik och om handlingsprogram för det aktiva livet i samhället. Utförliga bibliografier och register gör också boken till ett arbetsinstrument för dem som vill arbeta vidare och till en uppslagsbok för dem som vill repetera.
    250,00 kr
  57. Kultur och kyrka : på väg mot en kulturteologi
    Kultur och kyrka : på väg mot en kulturteologi
    Beskrivning
    I den här boken delar kulturarbetare, präster och forskare personliga erfarenheter och reflektioner om mötet mellan kyrkan och kulturen. Medverkar gör bland andra Caroline Krook, Mohamed Omar, Irma Schulz Keller, Christine Falkenland, Gunilla Kindstrand och Jayne Svenungsson. Boken är en inbjudan till det viktiga fortsatta samtalet om kulturarbete och kultursyn i brytpunkten mellan kyrkan och samtidskulturen.
    125,00 kr
  58. Kungens örnar : en bok om andlig mognad
    Kungens örnar : en bok om andlig mognad
    Beskrivning
    En bok om andlig mognad som jämför livet som kristen med örnarnas liv (från ägg till vuxen).
    100,00 kr
  59. Kunskapens yttersta kant : Gud och det givna i K.E. Løgstrups Metafysik
    Kunskapens yttersta kant : Gud och det givna i K.E. Løgstrups Metafysik
    Beskrivning
    I 70-årsåldern börjar den danske teologen och filosofen K. E. Løgstrup (1905-1981) skriva och sammanställa en serie med fyra böcker som han benämner Metafysik. Han dör hastigt och en redaktionskommitté slutför utgivningen. I dessa verk knyter Løgstrup samman sin halvsekellånga produktion men formulerar framför allt helt nya och mycket originella teorier. I synnerhet hans teori om »förnimmandet« (sansningen) blir omdebatterad. Den innebär att rent fenomenologiskt föregår människans förnimmande hennes förståelse av tillvaron.

    Istället för att isolera denna teori visar Esbjörn Särdquist i Kunskapens yttersta kant hur en meningsfullhet framträder när den sätts i samband med två andra centrala teorier i verket, teorin om »den analoga ordningen och förnuftet« samt teorin om »förintandet«. Avhandlingen klargör hur dessa tre teorier tillsammans belyser en modern verklighetsförståelse präglad av ett kunskapsteoretiskt paradigm som härrör från Kants transcendentalfilosofi och som Løgstrup talar om som ett »kunskapsteoretiskt felkomplex«. Det leder fram till en diskussion och kritik av den mänskliga förståelsens möjlighet till absolut självständighet och av hur vetandets avhängighet kan beskrivas.

    För teologin och föreställningen om Gud spelar resonemang om förståelsen en central roll. Kunskapens yttersta kant tolkar Løgstrups Metafysik genom att klarlägga hur teorierna gestaltar en förståelse som är klar över sin egen begränsning, som är »sårad«. Den religiösa tydning Løgstrup gör är insatt i detta sammanhang. I detta ljus diskuterar avhandlingen några huvudlinjer i modern teologi.

    Esbjörn Särdquist (f. 1966) är präst i Svenska kyrkan och Kunskapens yttersta kant är hans doktorsavhandling i systematisk teologi inom ämnet religionsvetenskap vid Karlstads

    260,00 kr
  60. Kvinnor i biskopsämbetet? : ett bidrag till debatten om kyrkans ämbete
    Kvinnor i biskopsämbetet? : ett bidrag till debatten om kyrkans ämbete
    Beskrivning
    Ett bidrag till debatten om kyrkans ämbete.
    165,00 kr
  61. Kvinnor i Heliga Birgittas fotspår 1300-2000-talen
    Kvinnor i Heliga Birgittas fotspår 1300-2000-talen
    Beskrivning
    Heliga Birgitta avled 1373 och kanoniserades 1391. Redan under livstiden var hon omtalad för sina uppenbarelser och sin undergörande förmåga och känd över nästan hela Europa. Människor i stora skaror följde i hennes fotspår: en lång rad kvinnor, döttrarna, många av tidens drottningar, kvinnor ur frälset, borgerskapet och allmogen. Även många män slog in på den birgittinska vägen. Dotterdottern Ingegerd blev abbedissa men avsattes, unions- drottningen Margareta påskyndade Birgittas helgonförklaring och drottning Margareta, Gustav Vasas andra hustru, stöttade aktivt systrarna i Vadstena trots makens omvälvande reformation. Helena från Väderstad räddades till livet från en långvarig sjukdom efter löfte till Birgitta om en gåva och Torborg från Björlanda som gick genom isen skyddades från att drunkna. Mirakelberättelserna innehåller dramatiska sjukdomsförlopp där bot erhölls genom löften till helgonet Birgitta. I början av 1900-talet kom svenska Elisabeth Hesselblad till Rom och fick en stark upplevelse när hon såg Birgittas hus vid Piazza Farnese. Hon skapade senare den nya grenen av birgit- tinorden. År 2016 blev hon helgonförklarad. Litteraturen om Heliga Birgitta är mycket omfattande, den om hennes efterföljare däremot sparsam. Många verk belyser enskilda delar av den birgittinska historien, få lyfter fram det kvinnliga perspektivet eller ger långa översikter. Kvinnor i Heliga Birgittas fotspår avser att i någon mån fylla dessa luckor.
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  62. Kyrka i olika meningar : kortklippta texter med ecklesiologiska kommentarer
    Kyrka i olika meningar : kortklippta texter med ecklesiologiska kommentarer
    Beskrivning
    Den här boken ställer frågor om vad kyrkorna gör, hur de gör, vad de gör och varför de inte gör vad andra gör. Den är tänkt som ett redskap för präster, församlingsledare och deltagare i olika studiegrupper som samtalar om kyrka, tro och livstolkning.

    Det unika med denna textsamling är att den i form av en kommenterad läsebok spänner över en stor bredd av ämnen. Texterna, samlade i sex större avsnitt, hör företrädesvis hemma under 1900-talets senare del. De har hämtats från svensk skönlitteratur och predikningar liksom från debattinlägg om bl. a. ekologi, kyrkomusik, enhetssträvanden, religionssociologi och gudstjänstförnyelse.

    Efter en kortfattad författarpresentation kommenteras de olika textutdragen ur ett ecklesiologiskt perspektiv. Avsikten med denna läsning är att fördjupa förståelsen för vad kyrka och församling är i relation till dagens samhälle – utifrån den bredd av ecklesiologiska teorier som erbjuds i det internationella forskarsamhället.

    Boken Kyrka i olika meningar är en bred samling kommentarer om kyrkan. Ett femtiotal texter formar ett samtal om teologi, litteratur och människors tro och vardag. Den utmanar till fördjupad reflektion om vad det är att vara församling och kyrka. Leif Nordenstorm – präst, teol dr och direktor på Fjellstedtska skolan. Forskare i ledarskap menar att en god ledare behöver öva sig i att se olika perspektiv för att fatta så bra beslut som möjligt. Denna bok med sina ecklesiologiskt färgade texter ger med sina olika infallsvinklar material och erfarenheter för var och en som på något sätt bär ett engagemang för kyrka och församling. Margareta Westin Olsson – präst och distriktsföreståndare i EFS Mittsverige. Denna »läsebok« ger ny och intressant kunskap om kristna kyrkors identitet och utveckling i nutid. Fokus ligger på Svenska kyrkan men analyserna är oväntat relevanta också för andra traditioner. Författarnas texturval och läsning utgör en unik källa till fördjupad medvetenhet om vad som är nödvändigt på enhetens väg. Sune Fahlgren – pastor, teol dr och lektor vid Stockholms Teologiska Högskola

    245,00 kr
  63. Kyrkan i det tredje årtusendet
    Kyrkan i det tredje årtusendet
    Beskrivning
    Ett nytt århundrade, ett nytt årtusende öppnar sig i Kristi ljus. Men inte alla ser detta ljus. Vi har den underbara och krävande uppgiften att vara dess återsken. << Så skriver påven Johannes Paulus II om de kristnas uppgift i sin apostoliska skrivelse I början av det nya årtusendet (Novo millenio ineunte). Föreliggande skrift - Kyrkan i det tredje årtusendet - innehåller även Johannes Paulus II:s eftersynodala apostoliska brev Kyrka i Europa (Ecclesia in Europa). Här understryker påven Europas djupt kristna själ. Men den kristna livshållningen möter allt mer motstånd. Det blir svårare och svårare att leva sin tro på Jesus Kristus. Många människor har tappat framtidstron. Hoppet står, skriver Johannes Paulus II, till Jesus Kristus. Han: >>kallar våra kyrkor i Europa till omvändelse, och med sin Herre och genom hans närvaro blir de till hoppets budbärare för mänskligheten.<<
    100,00 kr
  64. Kyrkan lär i förändring
    Kyrkan lär i förändring
    Beskrivning
    I boken Kyrkan lär i förändring får vi möta en rad forskare som på Svenska kyrkans uppdrag studerat vad det är att dela liv och tro i vårt land och vår tid. Forskning som rör kyrkans rum, pedagogik och musik presenteras på ett tillgängligt sätt för att kunskapen ska komma många till del
    150,00 kr
    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  65. Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Beskrivning
    När en kris eller katastrof inträffar behövs kyrkan mer än någonsin, men hur gör vi för att bäst kunna hjälpa? Kyrkan och krisstödet - Handbok vid allvarlig händelse är en handbok för kyrkans krisstödjare och dess ledare.

    I bokens första del lyfter författaren Gudrun Rosén fram kyrkans särskilda bidrag och visar hur man kan förbereda sig, förstå krisreaktioner, ge god psykologisk första hjälp och samtidigt sätta rimliga gränser. Fokus är på det akuta skedet i en kris.

    Ytterligare vägledning ger Hanna Wejryd, präst och Ingemar Hällqvist, diakon hur man kan stödja barn i kris, Jemima Bentham Brodin, diakon, och Wilhelmina Hoffman, geriatriker om stöd till människor med demens samt Kristina Åkerman, präst om hur man stöttar personer med intellektuell eller neuropykiatrisk nedsättning.

    Bokens andra del innehåller bland annat en checklista för minnesgudstjänster, dikter och böner samt förslag på samlings- och sändningsord, bibeltexter och psalmer. Dikterna och bönerna är skrivna av Gudrun Rosén, Per Harling, Christina Lövestam, Mika Wallander, Roland Stahre, Sofia Oreland med flera.

    Gudrun Rosén har lång erfarenhet som präst, kyrkoherde och sjukhuspräst.

    435,00 kr
  66. Kyrkan och religionerna
    Kyrkan och religionerna
    Beskrivning

    Interreligiös dialog är fundamental för kyrkan, som är kallad att samarbeta med Gud i hans plan genom att vara närvarande och respektera och älska alla människor. År 1965 formulerade Andra Vatikankonciliet den katolska kyrkans syn på andra religioner i deklarationen Nostra aetate. Sedan dess har religionsteologisk forskning och reflektion inom kyrkan och de allt fler kontakterna med företrädare för andra religioner låtit denna officiella syn utvecklas och fördjupas.

    Lagom till 40-årsjubiléet av Nostra aetate publiceras här för första gången på svenska en sammanställning i kronologisk ordning av ett urval grundläggande officiella katolska texter om religionsdialog, från Andra Vatikankonciliet och framåt. Skriften består av utdrag ur koncilietexter, dokument från den särskilda instans vid Vatikanen som arbetar med religionsdialog och uttalanden i encyklikor, rundskrivelser, från de senaste påvarna

    115,00 kr
  67. Kyrkans 3 viktigaste : teologin bakom julen, påsken och pingsten
    Kyrkans 3 viktigaste : teologin bakom julen, påsken och pingsten
    Beskrivning
    Det är i synnerhet julen, påsken och pingsten som har en särställning i den kristna traditionen. Min uppfattning är att det tillhör varje förkunnares plikt att granska och utlägga skrifterna inför varje sådan stor högtid och gärna såsom en vandring som pågår under flera dagar där man systematiskt och apologetiskt studerar tillsammans med församlingen. Därför har jag i denna bok sammanfattat en okonstlad teologi kring de tre största kristna högtiderna." Tommy Dahlman

    Om författaren:
    Tommy Dahlman föreläser inspirerande och underhållande om bland annat livsinställning, att hantera sorg, ledarskap, medarbetarskap och samarbete. Han har hållit mer än 2000 offentliga föreläsningar i kulturhus, teatrar, kyrkor, bygdegårdar och företag. Han har skrivit 11 böcker med en totalupplaga på över 100 000 ex.

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  68. Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Beskrivning
    Vad händer egentligen, teologiskt, när en gudstjänstfirare slår sig ned i kyrkbänken på söndagsförmiddagen? Det finns knappt någon teologiskt forskning med fokus på dessa vanliga personers gudstjänstliv. Genom att se närmare på vad gudstjänstfirare faktiskt ägnar sig åt när de firar gudstjänst framträder i denna bok en gudstjänstteologi som är relationell, levande och i rörelse. Forskningsstudien bygger på ett rikt fältstudiematerial från två församlingars gudstjänstliv i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Detta material analyseras med praktikteorier samt teologiska teorier om kroppsligt kunnande, språklig artikulerande och visdom. Resultatet bidrar till en fördjupad kunskap om och ökat intresse för gudstjänstfirarnas liturgiska praktiker och deras teologi.

    Kyrkbänksteologi är en avhandlig i praktiskt teologi, framlagd vid Enskida Högskolan Stockholm.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  69. Kyrkor och alternativa rörelser
    Kyrkor och alternativa rörelser
    Beskrivning
    Begagnad
    125,00 kr
  70. Kyss marken med pannan!
    Kyss marken med pannan!
    Beskrivning
    Irrande mellan kontinenter söker en ung man efter sanningen. Kompassnålen darrar betänkligt men pekar mot norr. I en röd liten stuga i Sverige sitter han sen, skenbart trygg, och ser sitt liv flamma upp i korta blixtbelysningar.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  71. Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg
    Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg
    Beskrivning
    Laga världen (tikkun olam) är ett uttryck som används inom judisk tradition. Vad kan det betyda i dag? Vi lever i en globaliserad värld som hänger samman politiskt och ekonomiskt. Det är befogat att fundera över hur varje människa kan bidra till att laga vår tilltygade planet.
    Här hämtar vi inspiration från världens visdomstraditioner, mystiken i världens religioner och även från modern forskning i psykologi, neurovetenskap och evolutionsbiologi.
    I boken presenteras nio verktyg som behövs för att laga världen. Ickevåld och medkänsla är de två viktigaste. Aktuell forskning visar att dessa färdigheter kan övas upp, alldeles som att man kan lära sig spela piano. I några kapitel går vi igenom vad ickevåld och medkänsla betyder i världens fem stora religioner. Ibland tycks religionen vara problemet, men den kan också vara lösningen.

    Andra verktyg som kan hjälpa oss att laga världen är att vi avvisar bokstavstro, gör upp med »vi och dem«- tänkandet, reflekterar över människans psykologi samt blir mer medvetna om våra djupaste rötter, inte minst olika tankestilar. I bokens sista kapitel ges konkreta förslag på hur vi alla kan bidra till att laga vår trasiga värld och hur man kan välja att »dela med sig av kärlek, vänlighet, medkänsla och barmhärtighet till alla skapade varelser«.

    Antoon Geels är professor emeritus i religionshistoria med religionspsykologi vid Lunds universitet. Han är författare till ett stort antal böcker om mystik och spiritualitet i världens religioner, bl.a. Judisk mystik (1998), Berusad av Gud (2002), Kristen mystik (2000, 2003), Muslimsk mystik (2005) och Medvetandets stilla grund (2008).

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  72. Lågan som inte kan släckas : upptäck reformationens hjärta
    Lågan som inte kan släckas : upptäck reformationens hjärta
    Beskrivning
    Berättelsen om den protestantiska reformationen är en fängslande berättelse, full av dramatik. Den började den 31 oktober 1517 när Martin Luther spikade upp sina 95 teser på slottskyrkoporten i Wittenberg. Vad var det som drev reformatorerna? Hurdana va de egentligen?I

    den här medryckande, lättillgängliga och lärorika introduktionen väcker Michael Reeves liv i reformationens färgstarka figurer. Han presenterar deras uppfattningar och visar hur djupt angelägna och personligt betydelsefulla reformationens tankar är i dag, femhundra år senare. Inkluderat är också ett tillägg om den svenska reformationen av Daniel Johansson, lektor på Församlingsfakulteten i Göteborg.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  73. Lägret - Berättelser om fader Arsenij. Första delen
    Lägret - Berättelser om fader Arsenij. Första delen
    Beskrivning
    Ibland skymtar de förbi i skildringarna från Gulag, dessa tusen och åter tusen präster, munkar och nunnor som förvisades dit, men sällan får de så stor uppmärksamhet. I fader Arsenij får vi en glimt om hur det kunde gå. Arsenij förvisades till ett av Stalins dödsläger där han omsatte sin erfarenhet från Optinaklostret. Skildringen av hans liv i lägret är stark och lämnar ingen läsare oberörd. Han är ett varmt hjärta mitt i en hård och mycket kall tillvaro, som visar att det alltid lönar sig att be, aldrig förtvivla på Gud, aldrig döma någon utan istället göra gott mot alla. Det har riktats tvivel mot att denne Arsenij verkligen har funnits. Kanske står Arsenij som ett samlingsnamn för de många. Berättelsen har, hur det än är med det, lästs av tusenden världen över och är värd att läsa igen eftersom den förmedlar en genuin erfarenhet om hur Gud verkar i och genom människan.
    115,00 kr
  74. Lammets måltid : mässan som himlen på jorden
    Lammets måltid : mässan som himlen på jorden
    Beskrivning
    Denna märkliga bok handlar om sambanden mellan Uppenbarelseboken och Mässan. Lammets måltid - Mässan som himlen på jorden sammanför flera olika andliga sanningar som var och en är viktiga för en bekännande kristen. Sanningar som, ytligt sett, inte verkar ha något med varandra att göra: världens undergång och den dagliga Mässan; Apokalypsen och Herrens måltid; Jesu återkomst och vardagslivets enformighet. Sambanden mellan dessa andliga sanningar är inte någon nyupptäckt, redan östkyrkans fäder från 100-talet och 500 år framåt gjorde denna eskatologiska tolkning.
    Scott Hahn presenterar i Lammets måltid - Mässan som himlen på jorden denna kunskap på nytt. Hans framställning är på en gång engagerad, kunnig, djupt andlig och närmast underhållande. Mässan är en oändligt rik verklighet. Det finns lika många vägar att teologiskt närma sig den som det finns till mysteriet kring Kristus själv. Det eskatologiska tillvägagångssättet som används i denna bok är ett av de mest intressanta och fruktbara.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  75. Längs vägen. Studier och essäer
    Längs vägen. Studier och essäer
    Beskrivning
    Reflektioner över finlandssvensk poesi och Georg Henrik von Wrights författarskap, han analyserar Augustinus tänkande och visar hur levande det augustinska arvet var för reformationen.
    75,00 kr
  76. Lär känna Gud
    Lär känna Gud
    Beskrivning
    Lär känna Gud har översatts till mer än 20 språk, tryckts i mer än 1 miljon exemplar och gavs redan 1983 ut på svenska. 2006 utsågs boken till den femte viktigaste evangeliskt präglade boken av Christianity Today. Nu ges den åter ut på svenska för att, på sitt praktiska och samtidigt djupt andliga sätt, hjälpa läsaren in i en rikare gemenskap med den treenige Guden.

    J. I. Packer prästvigdes 1953 i Engelska kyrkan, men ägnade större delen av sitt yrkesverksamma liv åt bibelundervisning och författarskap. Från 1979 till sin pensionering var han professor vid Regent College i Vancouver, Kanada.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  77. Läsarna i distraktionernas tid : bibel, kyrka och den digitala revolutionen
    Läsarna i distraktionernas tid : bibel, kyrka och den digitala revolutionen
    Beskrivning
    Under de senaste årtiondena har vi genomlevt en digital revolution. Skärmen har tagit bokens plats som kulturens nav. Läsandet förändras. Text och hypertext finns ständigt tillgängligt genom internet, smarta telefoner och sociala medier. Vi lever i distraktionens tid.
    Vad betyder detta för kulturen i stort och för gemenskaper som kretsar kring läsningen av heliga skrifter? De kristna har kallats "bokens folk" och för väckelsens anhängare var bibelläsningen så viktig att de fick namnet "läsare". Hur skapades denna identitet och vad händer med frikyrkorna när läsarna slutat läsa?
    När man står mitt uppe i en revolution är det lätt att förlora sig i nuet. Ambitionen hos författarna till denna bok är att belysa och reflektera över samtiden genom att blicka bakåt, mot historien.
    Medverkande författare: Anders Piltz – Joel Halldorf – Frances Young – Gunnar Hallingberg – Göran Janzon – Jan-Åke Alvarsson – Sune Fahlgren – Josefin Holmström – Emanuel Karlsten
    TRO & LIV SKRIFTSERIE är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den ges ut i samarbete med Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund. Denna utgåva publiceras även i samarbete med Frikyrkliga forskningsrådet
    135,00 kr
  78. Latinska ord, citat och uttryck : för teologer och andra
    Latinska ord, citat och uttryck : för teologer och andra
    Beskrivning
    Latinska ord, citat och uttryck är en oundgänglig bok för teologistuderande, präster, kyrkomusiker, lärare och andra som kommer i kontakt med kyrko- latin. Den innehåller bibliska, dogmatiska, liturgiska och kyrkorättsliga ord och uttryck men också termer som tillhör ordenslivet, kyrkomusiken och kyrkoarkitekturen. Vid citat anges vem som anses vara upphovsman. Ett kortfattat personregister återfinns i slutet av boken.
    200,00 kr
  79. Legenden om Barlaam och Joasaf
    Legenden om Barlaam och Joasaf
    Beskrivning
    Denna unika bok var mycket spridd under medeltiden och uppfattades allmänt som en kristen helgonlegend. Vi läser här om hur den vise Barlaam omvänder den unge prinsen Joasaf till kristen tro, och hans förkunnelse är späckad med bibelord. Det väckte desto större förvåning när man upptäckte att ramberättelsen från början handlade om Buddhas väg till upp-lysning. Den hade uppstått i Centralasien och hade vandrat längs -Sidenvägen i nya versioner på persiska och arabiska till dess den nådde Bysans. Här fylldes den med kristet innehåll, översattes till grekiska och sedermera latin och fick den form som vi ser här. Trots sitt avlägsna ursprung har boken sin plats i kristen helgonlittera-tur och visar oss att det också under äldre kristen tid fanns en förmåga att ta emot impulser utifrån och omvandla dem i evangeliets anda. Att Legenden om Barlaam och Joasaf blev mycket spridd beror på dess fina och berättande språk och att det är en spännande historia.
    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  80. Lika Olika
    Lika Olika
    Beskrivning
    Magnus Aronson har tagit fram tolv bildpar, som visar hur "lika olika" Sverige och Moçambique kan vara. Vi möter Martin och Felix Filipe, som båda poserar stolt på sin cykel. Vem är gladast över sin cykel? Annica har antagligen tvättat sina kläder i en tvättmaskin, medan Dora kanske fått hämta vatten i floden för hand. Men de hänger upp tvätt på samma sätt. Och glädjen hos skolbarnen både i Medåker och i Maciene går inte att ta miste på.

    Gillis Herlitz har skrivit korta texter som speglar lika – men olika – situationer i Sverige och Moçambique. Han har också skrivit förordet till boken, som han avslutar med: " Kärleken, glädjen, stoltheten, sorgen, ilskan, förtvivlan, eftertänksamheten är gemensam för människor över hela världen.
    Orsakerna till de olika sinnesstämningarna kan ibland variera liksom vilket uttryck de får. Det olika vi ser är kanske inte alltid så olika. Det lika vi ser är kanske inte alltid så lika. Men människor – det är vi allihop."

    75,00 kr
  81. Lilla boken med stora tankar om religion
    Lilla boken med stora tankar om religion
    Beskrivning
    Världens stora religioner i litet formatVad beror splittringen mellan shia- och sunniislam på och vad är egentligen ­skillnaden mellan de båda riktningarna? Hur har filosofer och teologer genom ­tiderna resonerat kring bevisen för Guds existens? I vilken världsreligion har en helig skrift efterträtt den siste gurun? Här får du lära känna de 50 viktigaste ­religiösa personligheterna i historien och de mest avgörande teologiska frågorna inom världsreligionerna. Lilla boken med stora tankar om religion presenterar de idéer och begrepp som är ­karaktäristiska för historiens 50 mest inflytelserika teologiska tänkare och religiösa ­ledare. Vilken var deras syn på tro, gudomlighet och människans ställning på jorden och i livet efter detta? Genom ökad kunskap om världens religioner kan vi få bättre förståelse för varandra i en allt mer globaliserad värld. I boken presenteras den kristna trons tidiga tankar och begrepp, med början hos Jesus och Augustinus, liksom buddhismens, konfucianismens, islams och de andra stora religionernas grunder. Den ger översikter av bland andra Buddhas, Konfucius och profeten Muhammeds liv och ger även en inblick i de omvälvande händelserna under exempelvis reformationen och motreformationen. Här förklaras också ofta missförstådda begrepp som kreationism, hedendom och monoteism. Allt presenteras på ett initierat men ändå kortfattat sätt. Boken fungerar som både handbok och uppslagsbok i litet format.Jeremy Stangroom är filosof och social teoretiker. Han är filosofie doktor från London School of Economics och författare till flera böcker om filosofi, bl.a. Lilla boken med stora tankar om filosofi (2007).
    100,00 kr
  82. Lilla Katekesen
    Lilla Katekesen
    Beskrivning
    Doktor Martin Luthers skrev sin lilla katekes som en enkel och sammanfattande undervisning i den kristna tron. Lilla katekesen är nu språkligt reviderad för att en ny generation ska kunna ta till sig undervisningen om den kristna trons centrala delar.

    Läsaren ges goda insikter i meningen med den kristna tron och det kristna livet. Författarens språkliga revidering tillsammans med illustrationerna ger ett fräscht intryck. Lämplig för masspridning till konfirmander och ungdomsgrupper.

    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  83. Lita på mig
    Lita på mig
    Beskrivning
    Ett fartfyllt äventyr fullt med lössnö, sylvassa klippor, lavinfara och ett annalkande snöoväder, men också en berättelse om förlåtelse, försoning och tillit och om hur Gud kan leda mitt i stormen.

    Gage Watson försöker lappa ihop sitt liv igen. Den ödesdigra kraschen i backen kostade honom inte bara karriären som professionell snowboardåkare, utan orsakade även en av sina fans död. Dessutom fick han hjärtat krossat av tjejen han tänkte tillbringa framtiden tillsammans med.

    Som en del av PEAK Räddningsteam i Glacier National Park i Montana befinner sig Gage snart i sin värsta mardröm när han återigen måste göra ett av sina riskfyllda åk nerför berget för att rädda några unga grabbar som rapporterats saknade.

    Ella har åkt till Montana för att stoppa sin vårdslösa bror från att göra ett episkt snowboardåk som han tror ska göra honom berömd. Trots att Ella vet att hon krossat Gages hjärta måste hon be honom om hjälp och innan hon vet ordet av står de tillsammans på toppen av berget utan annat val än att försöka lita på varandra för att ta sig helskinnade ner.

    På PEAK:s huvudkontor hittar Ellas vän, skribenten Brette, gott om material för att skriva riktiga hjältehistorier. Men samtidigt som medarbetarna med spänning följer Ella och Gages livsfarliga framfart nerför berget riskerar plötsligt flera av dem att få sina personliga hemligheter avslöjade av den grävande journalisten ...

    Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Hon har fått flera prestigefulla författarutmärkelser. Detta är hennes tredje roman på svenska som handlar om våghalsiga äventyr, gudstro och en kärlek som varar.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  84. Liturgi i Svenska kyrkan : i ord och bild från då och nu
    Liturgi i Svenska kyrkan : i ord och bild från då och nu
    Beskrivning
    I den här boken möts olika perspektiv på gudstjänsten i Svenska kyrkan. Bilder av hur det var förr i tiden ställs mot hur det är eller skulle kunna vara på 2000-talet. Teologi och praktik förs samman till en helhet och författarnas egna erfarenheter presenteras som konkreta pastorala förslag. Boken är rikt illustrerad och bidrar till kunskapen om historien och den nutida gudstjänsten. Den är en grundbok om olika former av liturgiskt liv i Svenska kyrkan.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  85. Livets berättelser : introduktion till Thomas H. Groomes religionspedagogik
    Livets berättelser : introduktion till Thomas H. Groomes religionspedagogik
    Beskrivning

    Rune Larsson introducerar här den amerikanske religionspedagogen Thomas H. Groomes grundtankar om lärande och undervisning. Groome menar att dynamiken uppstår i mötet mellan den personliga livsberättelsen och den religiösa traditionens livstydning. Pedagogens uppgift är att inbjuda till mötet. Att sedan lära känna sig själv och sitt eget sätt att leva och de religiösa traditionernas livstydande berättelser är kunskapens början.
    Thomas H. Groome är professor i teologi och religionspedagogik vid Boston College. Sedan början av 1980-talet intar han en respekterad plats bland nydanande religionspedagoger både i USA och i många andra delar av världen. Han har även föreläst och lett seminarier i Sverige.

    Rune Larsson är universitetslektor emeritus vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap, Lunds universitet.

    Han är direktor för RPI (Arbetsgemenskapen för Religionspedagogik).

    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  86. Livets bröd och andra bullar
    Livets bröd och andra bullar
    Beskrivning
    Livets bröd och andra bullar är den fascinerande berättelsen om Tilda och Nils Svenssons praktiska företagsamhet, otroliga slittålighet och uthålliga andliga pionjärinsats i skånska Vinnö.
    125,00 kr
  87. Livets goda eller Guds bästa
    Livets goda eller Guds bästa
    Beskrivning
    Känns det som om du bara segar dig fram genom livet? Längtar du efter mening och lycka? Är du nedtyngd av arbete, ansvar eller osäkerhet? Känns det som om det du längtar mest efter, envist håller sig utom räckhåll? Inte nu längre.
    I den här boken visar Luis Palau hur du kan sluta nöja dig med livets goda och välja Guds bästa. Genom­ att identifiera tio nyckelområden i livet, vägleder denne internationellt kände evangelist dig från undflyende njutningar till sann lycka, från tillfälliga­ bedrifter till livslång framgång, från frenetisk sysselsatthet till äkta betydelse­. Palaus lättlästa samtalston och fängslande illustrationer­ visar dig hur du kan uppnå en glädje som du inte ens trodde fanns.

    Luis Palau är en internationellt känd evangelist, talare och författare av mer än fyrtio böcker. Han har evangeliserat i sjuttio länder för uppskattningsvis tjugo miljoner människor.

    100,00 kr
  88. Livets uppkomst
    Livets uppkomst
    Beskrivning
    I Livets uppkomst utmanas evolutionsläran med hjälp av vetenskapligt grundade argument. Evolutionens föreslagna mekanismer såväl som utpekade mellanformer i djurs och människors utvecklingsträd avslöjar betänkliga brister. Vid en närmare undersökning visar det sig att inte ens bevisen för jordens höga ålder vilar på säker grund.
    Livets uppkomst vänder sig till var och en som vill få sig till livs en lättläst, tankeväckande och bitvis provocerande introduktion till ämnet skapelse kontra evolution.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
    • Köp 50 för 18,75 kr/st
    • Köp 100 för 17,50 kr/st
  89. Livskraftens lerkärl : Uppsatser och essayer
    Livskraftens lerkärl : Uppsatser och essayer
    Beskrivning
    Livskraftens lerkärl är en bild från det gamla Rom. Imperiets gigantiska huvudstad kunde inte försörja sig själv med vete. Skepp från Egypten fraktade i århundraden spannmål i väldiga amforor till staden, och när innehållet tömts krossades krukorna. De flesta vi får möta i denna bok har redan gått ur tiden. Men de har varit livskraftens lerkärl: Augustinus, Bernhard, Tauler, Luther, Rosenius, Eivind Berggrav, C.S. Lewis och många fler. Av den livskraft som finns i deras ord och verk kan nya generationer få kraft. Vi får följa hur Olaus Petri nydanade det svenska språket till ett kristet språk. Vi får höra Augustinus argumentera mot sin tids postmodernister för att kunna tala om lyckan och ett värdigt mänskligt liv. Rosenius ger en fast själavård med sina sånger, den nya tidens lovsånger sätts in i trosbekännelsens sammanhang. Den svenska efterkrigstidens biskopar kämpar med Människoriket, det nya svenska samhället efter 1945. Vi ställs inför en av världshistoriens mest föraktade förrädare – Vidkun Quisling. Varför gick det så fel för en man med så goda förutsättningar? Vi lär också känna Danmarks frihetsmartyr Kaj Munk.

    Livskraftens lerkärl är ett skafferi där inte alla behöver allt på en gång men där många kan finna något som passar just nu

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  90. Livspuzzlet : eller vad ska jag göra med resten av mitt liv?
    Livspuzzlet : eller vad ska jag göra med resten av mitt liv?
    Beskrivning
    Lennart Koskinen blev känd när han inledde sina morgonandakter i Sveriges radio med .Gomorron Gud. och förde samtal på ett enkelt språk med Vår Herre. Både om dagsaktuella problem och livets stora frågor. Under senare år har han varit biskop, samtalspartner för beslutsfattare och rådgivare i etikfrågor. Här samlar han sina tankar om livspuzzlet. Vem är du? Vem är jag? Vad är meningen?
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  91. Ljusets barn och mörkrets gäst
    Ljusets barn och mörkrets gäst
    Beskrivning
    Vi skriver 1973. Anders Bylander är tjugofem år och nu levande ättling till profeten Anders Bernhard Bylander (1864-1938). Han känner sig jagad av vad han kallar indelningsmännen, som skövlat hans hembygd och börjat nedmonteringen av de andliga värden hans förfäder byggt upp. Han har av sin far och farfar invigts i den hemska upptäckten att staten är gudlös och rättsväsendet på väg att klappa ihop.
    Under hans korta livstid har de folkvalda fortsatt förskingringen av kulturarvet och riktat ett dödligt hot mot människovärdet. Tusen år av kristen bekännelse har snart röstats bort av de folkvalda. Ibland stegras känslorna till förföljelsemani och han beslutar ge ut en bok om sina upplevelser innan indelningsmännen, den gudlösa statens tjänare, griper och spärrar in honom på dårhus. Han lovsjunger samtidigt det sköna i naturen och det goda han sett hos människor, särskilt hos den färgade Johanna från ljusets länder, skolkamrater, lärare och sina egna förfäder, som i likhet med Europas kristna trott att människan är Guds avbild och det tidlösa ljusets barn. Anders Bylander må vara författarens alter ego, men boken är att betrakta som ren skönlitteratur.
    195,00 kr
  92. Ljusets källa : trettio andliga hymner av Symeon den nye teologen
    Ljusets källa : trettio andliga hymner av Symeon den nye teologen
    Beskrivning
    När en ung andlig revolutionär mot slutet av 900-talet framträdde i den kristna världens östliga metropol, Bysans, var det början till en förnyelse vars rännilar når ändå in i vår tid. Symeon den nye teologen vittnar om vad som är möjligt när en människa reservationslöst upplåter sitt liv för den Helige Ande.
    ur Peter Halldorfs inledning

    Symenon den nye teologen (949-1022) är en av den ortodoxa kyrkans främsta teologer. Hans hymner, som är späckade av teologi, handlar främst om gudomliggörelsen - delaktigheten i det gudomliga genom Guds Sons människoblivande. Dessa trettio andliga hymner är översatta och kommenterade av Olof Andrén

    180,00 kr
  93. Luther : om kamp och frihet
    Luther : om kamp och frihet
    Beskrivning
    Passa på – introduktionspris till och med 20 dec! Ge bort boken som julklapp till anställda, kyrkoråd och ideella medarbetare inför reformationsåret 2017. Upphöjd, ifrågasatt, omskriven och legendomspunnen – ingen teolog har haft så stort kyrkligt inflytande som Martin Luther de senaste femhundra åren. Men vad är egentligen »det lutherska arvet«? Och vem var han, denne munk som mot sin vilja startade en helt ny kyrklig gren? När Carl Magnus Adrian tecknar Martin Luthers liv låter han oss lära känna många olika sidor av den berömde teologen. Vi får möta »den rädde unge studenten, den nyfikne bokmalen, den kategoriske tjockskallen, den ömme själavårdaren, den sinnlige mannen, livsnjutaren, den sökande teologen, den oförskämde skribenten och den ständige lärjungen«. Carl Magnus Adrian tar med läsaren på en resa genom Luthers liv och visar vad som formade honom och hans teologi. Här finns också reflektioner och funderingar kring Luthers undervisning. Hur kan vi förstå och använda hans bibelutläggningar? Vad behöver vi omformulera för att upprätthålla reformationen av kyrkan? Och vad behöver vi lämna därhän? Carl Magnus Adrian är präst och Lutherkännare, och har under många
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  94. Luther i Sverige : den svenska Lutherbilden under fyra sekler
    Luther i Sverige : den svenska Lutherbilden under fyra sekler
    Beskrivning
    Luther i Sverige berättar om den svenska Lutherbildens framväxt och förändring genom tiderna. Hur har man betraktat Luthers person och verk? Hur har man tolkat reformationens förlopp och innebörd? Svaren hämtas från de återkommande jubelfesterna till minne av reformationens födelse, men också från det folkliga fromhetslivet, där det lutherska arvet på olika sätt varit levande.
    I analysen av de varierande Lutherbilderna fokuseras intresset på det som djupast präglat ifrågavarande tider, »det självklara i historien«. Det blir då uppenbart att Luthers skrifter haft en dubbel betydelse. Å ena sidan har de verkat bekräftande och bevarande och å andra sidan ifrågasättande och nyorienterande.
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  95. Luther själv : hjärtats och glädjens teolog
    Luther själv : hjärtats och glädjens teolog
    Beskrivning
    Som en röd tråd genom denna bok går den borttappade glädjen i svensk lutherdom. Här finns inte »den lille Luther på axeln«, han som enligt många svenskar driver och stressar dem till ständig pliktuppfyllelse, förstör deras nöjen och inger dem dåligt samvete. I själva verket är det få teologer som så hävdat glädjen som den kristna religionens grundton som Martin Luther.

    I Luther själv ligger tyngdpunkten på den mogne Luther, tyvärr ofta framställd som envis, grälsjuk och bitter. Låter man honom komma till tals själv i relationen till hustrun och barnen och nära vännen Melanchthon blir bilden en helt annan. Här framträder i bönen, själavården, predikan och katekesen en helt annan, lyhörd, mjuk och tolerant sida. I brev till hustrun framträder en värme och skämtsamhet som varar livet ut. Slående är balansen mellan den intellektuella och den känslomässiga sidan i Luthers tro.

    230,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 824

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå