View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 406

per sida
Fallande ordning
  1. En röst i vinden
    En röst i vinden
    Beskrivning
    Kluven av sin kärlek till en stilig aristokrat klamrar en ung slavinna sig fast vid sin tro på den levande Guden som skydd mot det dekadenta Roms alla krafter.

    I En röst i vinden tar den bästsäljande romanförfattaren Francine Rivers med läsaren tillbaka till det första århundradet i romarriket, med väcker samtidigt tidlösa frågor kring var ens djupaste lojalitet ligger. Vem är det jag egentligen tjänar – och hur långt är jag beredd att gå för min kristna tro?

    En röst i vinden är första boken i trilogin Lejonets märke.

    200,00 kr
  2. En saga för Johanna
    En saga för Johanna
    Beskrivning
    Angelica får befallning om att skyndsamt bege sig till Vintergatans galax för att där uppsöka planeten Tellus, människornas värld, eftersom ett speciellt litet barn är på väg att födas. En liten flicka, som Angelica får till uppgift att ha under sina vingars beskydd ett antal människoår framöver. Flickan, som får namnet Johanna, är ett barn som Skaparen har extra mycket omsorg om, eftersom hon bär på en viss kromosomförändring, Downs syndrom. Johanna spelar rollen som familjens och klassens lilla solstråle under hela barndomstiden. Hon växer upp i en kärleksfull omgivning och skapar sig ett fullgott liv tillsammans med ”Riddare Pär från Lingongatan” tills det händer, som absolut inte FÅR inträffa…. Margareta Juhlin, som själv har erfarenhet av barn med Downs syndrom, målar här ett kärleksfullt porträtt av en flicka full av livslust, en helt vanlig flicka fast med en extra kromosom i bagaget
    280,00 kr
  3. Ett eko i mörkret
    Ett eko i mörkret
    Beskrivning
    Efter att ha vänt ryggen åt Roms lyx och överflöd vägleds Marcus av en viskande röst ur det förflutna ut på en resa som kanske kan befria honom från själens djupa mörker.

    Ett eko i mörkret, andra boken i trilogin Lejonets märke, tar vid där En röst i vinden slutade.

    Ett år har gått och Hadassa klär sig i slöjor för att dölja sin identitet, men också ärren som nu märker hennes kropp.

    Hon, som alla tror är död, får anställning hos en läkare i stadens fattigkvarter och får förmedla helande till människor genom kraften i sin tro.

    När Julia insjuknar ställs Hadassa inför ännu ett svårt beslut: Ska hon återvända till det valerianska hushållet för att i lydnad till sin Gud hjälpa sin forna plågoande – med risk för att avslöjas och åter skickas i döden? Samtidigt beger sig Marcus bort från den kejserliga huvudstadens lyx och överflöd, ut i det vidsträckta romerska rikets mer avlägsna delar. I ett försök att komma över sorgen att ha förlorat Hadassa försöker han leta reda på hennes Gud för att ställa honom till svars för hennes död.

    Kommer Marcus i sin jakt på sanning och mening att finna de svar han söker efter?

    Om författaren:
    Francine Rivers är en både omtyckt och prisbelönt författare, och har skrivit böcker under snart trettio års tid. Hennes författarskap har vunnit flera utmärkelser, bland annat ECPA:s guldmedalj, och gjort henne mycket uppskattad bland miljontals läsare över hela världen.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  4. Ett förvridet sinne
    Ett förvridet sinne
    Beskrivning
    År 1970: en ung förståndshandikappad man, Howard Stamp, tar sitt liv i fängelset efter att ha fällts för ett brutalt mord; offret var hans mormor, den enda som förstod honom. När antropologen Jonathan Hughes trettio år senare börjar gräva i fallet finner han nya bevis som skulle kunna rentvå Stamp, vilket också innebär att den riktige mördaren tvingas fram i ljuset.
    Under utredningen återkommer Hughes ständigt till en känsla av identifikation med Stamp; hans egen trasiga barndom och utanförskap speglas i den dödes liv, och han tvingas möta sina egna demoner samtidigt som han kämpar för Howard Stamp.

    Med stor psykologisk insikt tecknar Minette Walters trovärdiga och inkännande porträtt av sina huvudpersoner och har sedan debuten 1992 nämnts som den psykologiska thrillerns mästarinna. Hon har tilldelats deckarvärldens mest prestigefulla priser: John Creasy Award, Edgar Award och Gold Dagger.

    75,00 kr
  5. Ett nytt namn
    Ett nytt namn
    Beskrivning
    Det är länge sedan hon lämnade hembyn i Österbotten. Föräldrarna är döda. Barnatron den som var mer skrämmande än tröstande har somnat in. Söndagsskolbibeln, den hon i tonåren sydde ett jeans­ fodral till, har hon gömt undan. Ibland besöker hon hemlandet, men aldrig någonsin barndoms­ kapellet Betel. Det känns för trångt och för instängt, fyllt av smärtsam­ma minnen. En morgon upptäcker hon att Betel är rivet. Någon har lagt upp en bild på Facebook. Barndoms­ kapellet är tömt, skändat och fördärvat. En ruinhög. Det ser sönderbombat ut, som på bilderna ur pappas fotoalbum från kriget. Hon har länge misstänkt att hennes gudsbild varit en billig hötorgskopia, snabbt skissad med ängslans kritstreck. Finns det ett original, en annan bild av Gud, eller har alla sina egna bilder? Är Gud bara en kraft som inte går att förstå? Är det därför alla bilder blir så tafatta och färgade av mänskliga drag olika, beroende på i vilken kultur och i vilket sammanhang bilderna växt fram?
    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  6. Ett vakande öga
    Ett vakande öga
    Beskrivning
    Strömmen slås ut i stora delar av Sverige.

    Över hela världen utsätts viktiga mål för elektroniska attacker. >p> Och den nyligen avskedade kryptologen William Sandberg grips av sina egna forna kolleger, misstänkt för att ligga bakom dåden.

    I Ett vakande öga möter vi William och Christina Sandberg tre år före händelserna i Slutet på kedjan. Deras tjugoåriga dotter Sara är spårlöst försvunnen, William är nedbruten, härjad och avstängd från sitt jobb på försvarshögkvarteret, och Christina har för sista gången släppt sina nycklar genom brevlådan och flyttat ut.

    När så det svenska strömavbrottet visar sig vara ett i en lång rad liknande attacker världen över, blir Williams enda sätt att rentvå sig att själv försöka hitta vem eller vilka som ligger bakom.

    Men vem är det som följer honom för varje steg han tar? Vad vet försvaret som de inte berättar? Och varför verkar Sara ha med händelserna att göra?

    Med privatlivet i upplösning och anklagad för terrorbrott han inte begått, måste William hitta den verkliga källan till attackerna innan samhället slås i spillror. På var sitt håll inleder han och Christina en desperat jakt på sanningen – en jakt som tvingar dem båda att möta sina egna mörkaste minnen.

    Ett vakande öga är en spänningsroman om det moderna samhällets sårbarhet, sökandet efter mening, och om vad det egentligen betyder att vara vid liv.

    75,00 kr
  7. Evas dotter
    Evas dotter
    Beskrivning
    Ny bok av författaren till succén Ödehuset

    När en brutalt misshandlad kvinna spolas iland gör den godhjärtade John allt han kan för att rädda hennes liv. Men han upptäcker snart att Lilly inte är vilken person som helst. Hon har ett alldeles speciellt uppdrag. Hon är utsänd på en resa med betydelse för många. Men trots den omsorg och godhet hon möter fortsätter hon att kämpa mot sitt eget mörker, tvivel och självförakt.

    Ödehuset förändrade vår begränsande bild av Gud. Evas dotter kommer att förändra vår förminskande bild av oss själva. Vilka sanningar om oss själva väljer vi att lyssna till? I vems blick speglar vi oss själva? Och vad är den djupaste sanningen om våra liv?

    Evas dotter är en vidunderlig berättelse om upprättelse, längtan och kärlek berättad med ett magiskt bildspråk som inte lämnar någon opåverkad. Vad är sanningen om livet? Vad är sanningen om oss själva?

    William Paul Young, född i Kanada, debuterade med romanen Ödehuset som har blivit en bästsäljare med 25 miljoner exemplar sålda. Evas dotter hamnade som nummer fyra på New York Times bästsäljarlista redan samma vecka som den släpptes

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  8. Exodus
    Exodus
    75,00 kr
  9. Fader Elia : en apokalyps
    Fader Elia : en apokalyps
    Beskrivning
    Fader Elia, förintelseöverlevare och före detta politiskt stjärnskott i staten Israel, lever ett liv präglat av tystnad och kontemplation i ett kloster på berget Karmel. Hans tillbakadragna liv får ett abrupt slut när han en dag kallas till ett möte i Vatikanen. Påven anförtror honom ett ytterst känsligt uppdrag: att försöka närma sig världens mäktigaste politiska ledare, Presidenten, och förmå honom att överge sina planer som hotar att störta mänskligheten ner i avgrunden.

    Apokalypsen kan vara nära förestående.Elia måste bege sig djupt in i maktens boningar för att nysta upp en konspiration av oanad omfattning. Hans väg kantas av helgon och syndare, trogna och förrädare ? ändå är det Elias kamp med sina egna innersta svagheter som utgör den största utmaningen. Mänsklighetens öde hänger i en skör tråd och frågan är: Kommer fader Elia nå fram till Presidenten och kommer han förbli sitt uppdrag trogen?

    Fader Elia är en episk spänningsroman med ett djuplodande innehåll. Parallellt med den nervkittlande intrigen tränger författaren med skärpa in i några av livets mest brännande frågor: Vad är ondskans innersta väsen? Finns den självutgivande kärleken? Kommer det goda att segra till sist?Michael O?Brien, född i Ottawa i Kanada, är författare och konstnär. Fader Elia är den första boken i en romansvit om sex böcker som mottagits med entusiasm av både läsare och kritiker i Nordamerika.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  10. Fågeldansen. Romanen om Elling
    Fågeldansen. Romanen om Elling
    Beskrivning
    Berättelsen om Elling, en märklig man med bestämda åsikter och svårigheter att finna sig tillrätta i tillvaron
    50,00 kr
  11. Faller fritt som i en dröm
    Faller fritt som i en dröm
    Beskrivning

    -- En ensam galning som av en ren slump springer på en helt obevakad statsminister, mitt i natten, mitt i staden, och dessutom råkar ha en revolver stor som en spädgris i fickan. Det är ju vad de flesta tycks tro och även flertalet av våra kära kolleger. En stillsam undran från en man i stadgad medelålder. Hur pass vanligt är sådant?
    -
    - Jag förstår vad du menar, sa Lewin.
    -- Bra, sa Johansson. Då ses vi om en vecka och skulle du få slag på fanskapet innan dess får du gärna höra av dig.


    15 augusti 2007 och måttet är rågat för Lars Martin Johansson, chef för rikskriminalen. Han tänker klara upp Palme-mordet. Tidpunkten för preskription ligger inte alltför långt bort, och hans egen pensionering kryper närmare. Vad vore bättre än att kröna karriären med en lösning av detta fall?
    I hemlighet samlar han de vassaste medarbetarna, förnekar i media att en ny utredning inletts och tillsammans börjar de med fräscha ögon gå igenom det enormt omfattande utredningsmaterialet. Christer Pettersson är inte Palme-mördaren. Det slår man fast snabbt.
    Ett nytt överraskande spår växer istället fram, sakta men säkert. Men om spåret är det rätta -- går sanningen att offentliggöra?

    Faller fritt som i en dröm är den avslutande delen i trilogin som inleddes med de enorma framgångarna Mellan sommarens längtan och vinterns köld och En annan tid, ett annat liv.

    75,00 kr
  12. Farsarv
    Farsarv
    Beskrivning
    När livet äntligen börjar ordna upp sig för småbrottslingen Per-Erik Fors får han ett samtal från sin far – det första på över trettio år. Fadern, som ligger på sin dödsbädd, har ett kusligt erbjudande. Detta är Bo Lundgrens andra thriller, efter En riktigt ond jul.
    75,00 kr
  13. Femtio nyanser av frihet
    Femtio nyanser av frihet
    Beskrivning
    Tredje delen i E L James internationella succétrilogi.När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade den drivne företagaren Christian Grey föll hon handlöst, och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser och komplicerade historia - deras relation är en ständig kamp mellan begär, svartsjuka och villkorslös kärlek.Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Men Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska Christian - hon måste på något sätt lära sig att dela Christians livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med problemen i sitt förflutna.Just när det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest.
    75,00 kr
  14. Femtio nyanser av honom
    Femtio nyanser av honom
    Beskrivning
    Första delen i E L James internationella succétrilogi.När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
    75,00 kr
  15. Femtio nyanser av mörker
    Femtio nyanser av mörker
    Beskrivning
    Andra delen i E L James internationella succétrilogi.Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför ...
    75,00 kr
  16. Firman
    Firman
    75,00 kr
  17. Fjärilens hemlighet
    Fjärilens hemlighet
    Beskrivning
    Vad rörde vid oss under den sista natten när ömheten fogade samman våra timmar, slog sina mjuka vingar över oss? ... Du var döende när jag kom fram till dig. Om jag skulle få se dig ännu en gång måste det ske nu.

    Erland Svenungssons roman börjar i samtalet mellan två bröder i ett sjukrum där den äldre av dem utkämpar sin sista natt i livet. Deras sista samtal föder minnen och tankar om livets ömtålighet. Mitt i livet kunde de ha förlorat varandra -- men så blev det inte. Den trohetspakt som de ristade in i trädets stam som pojkar och deras fascination över hur en fjäril kunde flyga höll in i ett liv som var starkare än döden, den död som kom i den sista nattens gryning.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  18. Flickan från paradiset
    Flickan från paradiset
    Beskrivning

    Hittebarnet Yemen växer upp i oasen Paradiset, en plats präglad av trygghet och harmoni. Mellan Yemen och hennes fosterbror finns en djup kärlek och deras mor blir sjuk av avund. Mot sin vilja blir Yemen bortgift och förs av sin make till en annan oas. Äktenskapet är brutalt och fostermoderns svek har lämnat djupa ärr i själen. Det känns som om livet är slut, och Yemen fylls av mörker och förlorar all självkänsla.

    Men en dag möter hon en främling vid brunnen. Först då inser hon vad hon gått miste om, och med hans hjälp börjar hon förändras. Långsamt upptäcker hon sin inre styrka och lär sig att älska sig själv.

    Flickan från Paradiset är en sagoliknande och trösterik roman i Paulo Coelhos anda.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  19. Flickan som lekte med elden
    Flickan som lekte med elden
    Beskrivning
    I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.
    75,00 kr
  20. För att jag behöver dig
    För att jag behöver dig
    Beskrivning
    En familjs kamp mot lögner, svek och förluster och om att hålla fast vid Den som betyder mest…

    När storstadslivets faror i Houston hotar ett av barnens säkerhet, flyttar Brad och Darlene Henderson med sina tre tonåringar till den lilla landsorten Round Top i Texas.
    Anpassningen till småstadslivet blir svårt för barnen, särskilt för femtonåriga Grace, som hanterar omställning på ett destruktivt sätt.
    Äktenskapet har inte alltid varit en dans på rosor precis, men deras starka tro och övertygelse har burit Brad och Darlene genom svåra tider. Darlene tar ett jobb på en skola för barn med särskilda behov. En av barnens föräldrar, som är änkeman, börjar bryr sig om Darlene på ett sätt som inte är riktigt lämpligt. Problemet är att hon för första gången på mycket länge känner det som om någon lyssnar på henne och ser till hennes behov. Om Darlene någonsin behövt Gud… så är det nu. Beth Wiseman är en bästsäljande författare. Alla hennes böcker har nått topplistorna och flera har dessutom vunnit utmärkelser. För att jag behöver dig är hennes första bok på svenska.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  21. För en tid som denna
    För en tid som denna
    Beskrivning
    FÖR EN TID SOM DENNA är den tredje delen i berättelsen om journalisten Jan Ekströms familj. Liksom i de två tidigare böckerna, Aktion Fritagning och Sista Ordet, får vi följa dem i deras längtan och kamp för att få se den kristna kyrkan i Sverige hitta sin sanna identitet i en omvälvande tid.
    265,00 kr
  22. Förbjuden frukt
    Förbjuden frukt
    Beskrivning
    Sydney Waverly tvingas fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon deras dotter Bay. Flykten för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Förbjuden frukt är en förtrollande familjesaga kryddad med spänning och magi: en rörande, underhållande och bitvis även spännande roman. Detta är Sarah Addison Allens debutoman - den gick rakt in på New York Times bestsellerlista när den kom ut.
    75,00 kr
  23. Förhandlaren
    Förhandlaren
    Beskrivning
    En spännande kriminalroman. FBI-agenten Dave Richman har beskyddat folk i hela sitt liv, ordet misslyckande ingår inte i hans ordförråd. Han tänker hitta ett sätt att skydda Kate, även om hon är fast besluten att göra det svårt för honom.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  24. Förlist
    Förlist
    Beskrivning
    Efter sin uppmärksammade debut Dubbelexponering återkommer Suzanna Dilber med en dramatisk relationsroman om en kvinna som gör det mest förbjudna. När Carolines älskade man Adam drabbas av cancer slås hennes tillvaro i spillror. Det känns som om livet har nötts ner till något hon inte längre kan hantera, hon måste lämna allt och får låna en stuga i nordnorska Lofoten av sin väninna. Den ende som vet om att hon kommer är väninnans bror Audun, en man som försöker hitta ett nytt sätt att kunna fortsätta leva i en karg avfolkningsbygd där naturen är lika vacker som den är oberäknelig. Caroline kämpar för att hålla känslor och tankar på sin cancerdrabbade man ifrån sig, men i den obarmhärtiga miljön konfronteras hon med Audun och andra människor, fjällen och havet. Allt tvingar henne att se sig själv, livet och kärleken i ett annat ljus. När hon hör talas om en drunkningsolycka som skedde i Lofoten 1920 påverkar det henne starkt. Kan man lova att sitta kvar i en sjunkande båt för kärlekens skull? Går det att börja om på nya platser och få vara någon annan? Och i så fall, hur långt bort måste man fly för att inte möta sig själv när man kommer fram?
    75,00 kr
  25. Första telefonsamtalet från himlen
    Första telefonsamtalet från himlen
    Beskrivning
    En morgon ringer telefonerna i Coldwater. Till allas förvåning visar sig rösterna vara hälsningar från himlen, släktingar och vänner som hör av sig till anhöriga. Den sömniga lilla staden blir snart centrum för världens medier. Finns det ett liv efter detta, eller är samtalen århundradets bluff?

    Sully Harding, änkling och ensamstående tonårspappa, bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Vad är det egentligen som pågår? Och varför just i Coldwater?
    Tillsammans med en av de tillresta journalisterna börjar Harding nysta i invånarnas liv. Deras olikheter till trots verkar frågorna inför livets förgänglighet vara de samma. När sanningens minut närmar sig ställs allt på sin spets: Hur mycket behöver man tro? Och hur ska man veta om tron håller om man inte släpper taget?

    Första telefonsamtalet från himlen är en spännande bladvändare, samtidigt en varm, hoppfull berättelse om dem vi älskar, om saknaden som kärlekens pris, och om trons kraft att bära i motgångar och glädje.

    Sagt om Tisdagarna med Morrie:

    ”Den här boken är en kärlekshandling. Framförallt ger den förtröstan och stor glädje.”
    – Västerbottens Folkblad

    ”En gripande livsklok berättelse, såld i miljonupplagor”
    – Aftonbladet

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  26. Förvandlad
    Förvandlad
    Beskrivning
    De sökte ett mirakel och fann det i en sång. Holden Harris är arton år och instängd i autismens fängelse. Trots det är Holden glad och helt normal på insidan . i varje fall i sin egen värld, skild från alla andra. I verkligheten är han mobbad i skolan av andra ungdomar som inte ser något annat än att han är väldigt annorlunda.

    Ella Reynolds hör hemma i innegänget, har en populär pojkvän och är stjärna i skolans musikaluppsättning. Tillvaron verkar fullkomlig. När hon märker att Holden lyssnar till musikalrepetitionerna blir hon fascinerad av honom och den starka dragningskraft som musiken har på honom.
    Nu börjar hennes kamp för att locka fram den person som hon upptäcker finns bakom höga murar av autism. Skulle en roll i musikalen kunna vara en del av lösningen? När en tragedi inträffar på skolan tar Ella avstånd från de vänner som behandlar Holden illa. Bland dem hennes pojkvän Jake. Samtidigt fortsätter Ella och Holdens vänskap och deras mammor märker hur något märkligt håller på att hända. Men kan Holdens mammas böner, Ellas ansträngningar och skolans musikaluppsättning vara tillräckligt för att ge dem alla ett mirakel? Kan Holden verkligen bli förvandlad?

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  27. Främlingen från Miklagård
    Främlingen från Miklagård
    Beskrivning
    Uppslukande historisk roman om makt, kärlek och svek i svensk vikingatid

    I ett försök att glömma det förflutna tar sig den mäktige vikingen Joar Aslak hela vägen till Konstantinopel. Vid kejsarens hov fångas hans intresse av den bysantinska sidenhandlaren och dennes mörkögda dotter Isabella. Konstantinopel – vikingarnas Miklagård – visar sig ruva på ödesmättade rikedomar som lockar Joar och hans män ut på en dramatisk resa. Med löfte om silver och ära värvas de nordiska krigarna till att tjäna i den kejserliga armén där farliga strider väntar. När skeppen så återvänder till Västra Götaland bär de med sig en sällsam skatt som väcker folkets förtret och förundran, och snart kommer krigarens förflutna i kapp honom. Hur ska Joar lyckas välja mellan kärleken och plikten att göra det rätta?

    Främlingen från Miklagård utspelar sig under svensk vikingatid och drar läsaren in i en gripande berättelse kantad av intriger, svek och omöjlig kärlek. Utan att sky svärtan i de dramatiska striderna om makt och ära ger författaren en medryckande och hoppfull berättelse om människans eviga längtan efter försoning och Guds förmåga att upprätta henne.

    OM FÖRFATTAREN Estelle Sjödahl Lindell, född 1992, är filosofie master i historia och utbildad konstvetare. Under flera års tid har hon arbetat som guide på slott och museum i Stockholm. Hon är även omtyckt predikant med stor kärlek till Bibeln. Främlingen från Miklagård är hennes debutroman.

    235,00 kr
  28. Främmande fågel
    Främmande fågel
    Beskrivning
    Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation. Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan? Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet. Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder ? allt tyder på att han planerat att träffa Sandra. Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt. Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats: kärlek och försoning.
    75,00 kr
  29. Från Eden till Ararat. Bok 1
    Från Eden till Ararat. Bok 1
    Beskrivning
    En bibelhistorisk roman

    En roman om hur världen började, om Adam, Eva och ormen som bedrog människan. Vi får följa den första familjen från världens begynnelse och ända fram tills Noas väldiga båt strandade på Ararat.

    Det här är en stark släktkrönika om en släkt som berör oss alla. Dessutom följer som en röd tråd Guds egen plats i historien och om hur han följer människan från dess första steg till det sista.

    I Från Eden till Ararat får du lära känna Adam, Eva och deras barn och barnbarn, ända till Noas släktled i en spännande berättelse om kärlek, mod, tro och förlust.

    Det här är boken för alla som är intresserad av bibelhistoria och som läst böcker om denna tid av sekulära författare och sorgset konstaterat att Bibeln ofta blivit förvanskad för att formas kring ett sekulärt synsätt. I Från Eden till Ararat är Gud hela tiden i centrum och Bibeln är grunden, även om författaren även självklart spinner sin egen historia utifrån de källor som kan hittas för att ge bakgrundshistoria till den här mustiga berättelsen om hur världen blev till och hur synden kom in i den. Det är en stundtals poetisk och vacker berättelse om en viktig tid i människans historia, både intressant, tankeväckande och berikande. Pier Seger växte upp i Norrland och bor numera i Umeå. Som barn var han en riktig bokmal och mest intresserad av andliga och existentiella frågor som: Varför är jag kristen? Var kommer jag ifrån? Hur blev allt till? Hur kommer man till himlen? Hur är egentligen min treeniga Gud? Hur agerar ondskans andemakter? Frågor som han alla bearbetar i sin roman. Pier läste till lärare, men är nu affärsman i egen regi. Han är gift och har tre barn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  30. Fyrtio nätter : och så detta eviga
    Fyrtio nätter : och så detta eviga
    Beskrivning
    Han har bestämt sig för att göra rätt för sig. Och inte bara för sig. Han ska göra rätt för sin pappa som dog innan han dog och för sin äldre bröder som drog innan de hann introducera honom i vuxenlivets alla ansvarstaganden och hemligheter. Nu lever han tillsammans med sin mamma och mormor. han är tretton år. Allting är över. Ingenting är gjort. Fyrtio nätter han han på sig... En spännande berättelse om vägen in i vuxenvärlden, som förtryck och frihet och om ett barns längtan efter att bli sedd och bekräftad i skuggan av en ockupationsmakt och en omtalad bror.
    100,00 kr
  31. Fyrvaktaren
    Fyrvaktaren
    Beskrivning

    Den efterlängtade sjunde delen i Camilla Läckbergs Fjällbackaserie!

    Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.

    Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

    Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande.

    75,00 kr
  32. Gilead
    Gilead
    Beskrivning
    Året är 1956. I den sömniga småstaden Gilead, i Iowa, bor den åldrige prästen John Ames. Han är tryggt förankrad i sin kärlek till Gud, sin familj och sin hemort men plågas av en allvarlig hjärtsjukdom och inser att hans liv lider mot sitt slut.Tillsammans med sin mycket yngre hustru har han en sjuårig son, och för att sonen ska veta vem hans far egentligen var bestämmer sig John för att skriva ett långt brev som sonen ska läsa när han blir vuxen.I brevet berättar John om sin uppväxt, om minnen av sin far och farfar, som också var präster, och blandar samtidigt in sin egen erfarenhet och livsvisdom i frågor om gott och ont, rätt och fel, idéer och ideal, gudstro och tvivel.Gilead är en berättelse om relationen mellan fäder och söner, om andlighet och religion, om människors villkor och livets möjligheter.
    75,00 kr
  33. Glädje
    Glädje
    Beskrivning
    Del 4 i Försoningsserien.Hur ska Brooke hantera sitt livs största utmaning? En berättelse om ofattbar förlust och livets överväldigande mirakel. En hemsk tragedi. Brooke och Peter kämpar med sitt äktenskap när de möter deras livs värsta ögonblick. Det som var tänkt att bli ett trevligt party vid polen för deras två döttrar och några kamrater slutar i katastrof. Ett splittrat liv. Peter är förtvivlad efter olyckan med Hayley. Oförmögen att se bortom sin egen skuld, distansierar han sig från Brooke och deras döttrar och finner andra vägar att lindra sin smärta.En anledning till glädje. Under tiden av svårigheter och förlust går ett Baxter-bröllop av stapeln i New York City – ett bröllop som ger alla en orsak att le igen.
    125,00 kr
  34. Glödens färger
    Glödens färger
    Beskrivning
    Så jag kan sakna glödens färger, hur de skiftade när jag hade lagt eldgruva för natten. Hur jag kunde ligga och se färgerna skifta i spiseln. Visst är järnspisen en välsignelse, lättare med matlagning och den måste inte passas hela tiden. Men så jag kan sakna färgerna. (…) I det nya århundradets första natt låg jag och såg på färgerna, tänkte att de var lika vackra som fyrverkerierna vi just hade sett.
    Det var nittonhundratalets första natt. Det var fyra år innan vi fick järnspis.

    Nikanor är plankbärare, Frida arbetar med splitveden, Elvira har sin symaskin, Hella kapar ribb. Elias och Isak har just börjat springa barfota igen. Järnspisen värmer hela köksrummet. Våren 1909, trettio år efter Sundsvallsstrejken, behöver ingen gå och lägga sig hungrig.
    Nog är Bricken tacksam.
    Trots att hon saknar den där bottenglädjen som hon hade när Natan levde. Glödens färger är den femte romanen om Bricken. Sedan tidigare finns Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld och Amerikauret. För dem har Vibeke Olsson fått flera litterära utmärkelser: Wallinpriset, Birger Norman-priset, Samfundet De Nios Vinterpris och den kungliga medaljen Literis et Artibus.

    Vibeke Olsson debuterade tidigt som romanförfattare och har ägnat tre historiska platser och skeenden mycket av sin uppmärksamhet: Sundvall runt förra sekelskiftet i romanerna om Bricken, romarriket i den romansvit som börjar med Hedningarnas förgård, och Tredje rikets Tyskland i de två Ulrike-romanerna och Molnfri bombnatt

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  35. Glöm aldrig Sarah
    Glöm aldrig Sarah
    Beskrivning

    Om alla föräldrars värsta mardröm – men också om hopp som aldrig dör.


    Sexåriga Sarah försvinner spårlöst när hon är ute med sin pappa Mike och åker kälke. Fem år senare är hon fortfarande saknad och inga bevis finns för att fälla den ende misstänkte: en präst döende i cancer. Om han dör, kommer då Mike någonsin att få veta vad som hänt hans dotter?

    75,00 kr
  36. Gömmer mig i ljuset
    Gömmer mig i ljuset
    Beskrivning
    Sann berättelse om att fly hedersvåld, konvertera till kristen tro och skapa sig en vuxen identitet i ett nytt land. Rifqa Bary växer upp i en konservativt muslimsk familj på Sri Lanka. Föräldrarna är framgångsrika och barndomen ljus och lycklig. Men när hon efter en olycka mister synen på ena ögat och en manlig släkting utnyttjar henne sexuellt drar hon vanära över familjen – det som skett är hennes fel. Hederskulturen är obeveklig, våldet och utfrysningen skoningslös. I ett försök att rädda ögat och slippa undan det sociala trycket söker sig familjen utomlands och hamnar i USA. Det nya landets kultur och språk blir hot och hinder för föräldrarna men en lockande frihet för Rifqa. Av en vän får hon i hemlighet en bibel och orden drabbar med full kraft. Plötsligt ställs allt på sin spets. Hon har gjort det allra mest förbjudna, hon har blivit kristen. Rifqa Barys berättelse är inte unik. Gömmer mig i ljuset ger inblick i hur det är att som kvinna leva under hedersförtryck och konsekvenserna av att överge islam. Boken har legat etta på både brittiska och amerikanska bestsellerlistor och är utgiven i ett 10-tal länder. Den utkommer nu i svensk översättning av Ulla-Stina Rask.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  37. Gömstället
    Gömstället
    Beskrivning
    Hon gömde judar undan nazisterna och hamnade i koncentrationsläger. Klassikern Gömstället nu åter i tryck!

    Gömstället är en internationell bestseller som sålt i miljoner exemplar världen över. Den gavs ut första gången 1971.

    Corrie ten Boom levde ett ganska händelselöst liv sina första femtio år. Som en ogift urmakerska bodde hon tillsammans med sin syster och sin gamla pappa i det lilla huset ovanför deras klockbutik. Deras liv cirkulerade kring urmakeriet och mötena med grannarna i staden. Men när nazisterna ockuperade hennes land under andra världskriget tog hennes historia en helt annan vändning.

    Corrie ten Boom och hennes familj blev ledare i den nederländska motståndsrörelsen, och de använde sitt hem för att gömma judar undan nazisternas dödsläger.

    Dramatiken och djupet i ten Booms berättelse gör att du inte kommer att kunna lägga ifrån dig boken.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  38. Gränsgångare -68
    Gränsgångare -68
    Beskrivning
    Han hade en dröm: att bli officer och FN-soldat i Gaza, men hamnade i eldstrid vid ett fort utanför Boden och tappade intresset. Han valde istället teologiska studier i Uppsala och hamnade mitt i 1968-rörelsen, som han som gränsgångare och gränsmänniska både tog avstånd ifrån och lät sig påverkas av. Han blev prästvigd och skulle få en tjänst i Robertsfors, men hamnade i kölvattnet efter gruvstrejken i Malmberget. Han skulle jobba som präst men hamnade som försvarsadvokat för kriminella. Inget blev som han tänkt sig men hans år som präst var fyllda med oväntade händelser och möten med starka personligheter. Bengt Pohjanen är på bästa berättarhumör i denna bok. Det är skratt och tårar, djup och reflektion. Gränsgångare -68 är en berättelse om Tidsandan, Zeitgheist, kanske hellre Tidsanden, som präglade en hel generation och gjorde att även motståndare till totalitära idéer på olika sätt blev fellow travelers, medlöpare. Bengt Pohjanens nya roman handlar om allt detta och mycket därtill. Språkets livskraft och den dråpliga och egensinniga humorn gör läsningen lustfylld. Utan denna berättelse skulle minnesåret 2018 halta betänkligt.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  39. Guds bok
    Guds bok
    125,00 kr
  40. Han är Jag Är
    Han är Jag Är
    Beskrivning
    Ingen har berört fler människor och påverkat världshistorien mer än vad denne märklige man som kallar sig för Jag Är har gjort. Ingen har blivit mer älskad, beundrad och dyrkad. Ingen har blivit mer hatad, ifrågasatt och förkastad.
    Ändå var han varken politiker, vetenskapsman eller författare, utan en enkel snickare från en betydelselös ort i Romarriket. Vem hade kunnat ana att just han skulle få en egen tideräkning uppkallad efter sig och dessutom vara mer aktuell och omtalad än någonsin, 2 000 år efter sin död? Vem var denne Jesus? Hur levde han, vad lärde han och vad har det han sa, och gjorde, för betydelse för dig och mig idag?
    Han är Jag Är är en sammansmältning av de fyra evangelierna – Matteus, Markus, Lukas och Johannes – med en avslutning från Apostlagärningarna. Här presenteras originalhistorien om Jesus i ett nytt format – som en sammanhängande roman.

    85,00 kr
  41. Handen : ett fall för Wallander
    Handen : ett fall för Wallander
    Beskrivning
    En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta ut på landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar han två nedgrävda lik och den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offeroch vem som är förövare.
    75,00 kr
  42. Handen på hjärtat
    Handen på hjärtat
    Beskrivning
    När Ashley Showalter och Ben Henning träffas i Ashleys stall upptäcker de snabbt hur mycket de har gemensamt.

    Men deras tunga bördor av tidigare svårigheter och hemligheter hotar att driva dem isär om sanningen, som inte någon känner till, skulle komma fram.

    Ben vet att allting är möjligt för Gud, men Ashley verkar behöva finna både sig själv – och Gud – för att våga ge kärleken...

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  43. Havet viskade ditt namn
    Havet viskade ditt namn
    Beskrivning
    Känner vi verkligen den vi delar livet med? På djupet? Och vågar vi se bortom alla fasader?

    ”Kristin hade postat breven innan de lämnade Jungfruön, men när barnen läste breven skulle hon vara långt därifrån. Hon hade förklarat allt, men ändå visste hon inte om de skulle förstå, än mindre om de skulle kunna förlåta henne. Det var länge sedan hon passerade den gräns efter vilken det inte längre fanns en väg tillbaka. Nu återstod bara flykten och en framtid som var höljd i dunkel ovisshet. Ännu en gång blickade hon ut över havet, sedan drog hon ett djupt andetag och började ta sig nerför berget. Bara en natt till, tänkte hon, och sedan är det över.”

    Syskonen Markus och Lotten växer upp med sina föräldrar Tomas och Kristin, och med tystnaden och vreden som blev kvar efter den tragedi som drabbade deras familj. När det ofattbara återigen inträffar tvingas de tillbaka till Västkusten, till platsen där de vuxit upp, för att möta det i deras förflutna som de har flytt ifrån.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  44. Hitom himlen
    Hitom himlen
    Beskrivning
    I övre Norrland, »ödelandet«, fann Stina Aronson [1892-1956] sin slutliga litterära hemvist 1946 med romanen Hitom himlen. I denna reducerade värld, där människor, djur och ting tycks bilda stumma punkter mot det karga landskapet, träder berättelsen om Emma Niskanpääs liv fram – ett liv i den tysta ödemarken, där en son föds, en make dör, en gift kvinna rymmer med en predikant.

    Hitom himlen är höjdpunkten på Aronsons långa författarskap och en av det svenska 1900-talets mest egensinniga romaner.

    Med förord av poeten och litteraturkritikern Jenny Tunedal.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  45. Hjälten
    Hjälten
    75,00 kr
  46. Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria
    Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria
    Beskrivning
    Hon vars hjärta var som mitt är en fascinerande dokumentärroman som bygger på de många brev som Dan Andersson skickade till sin stora kärlek Märta Larsson. Göran Greider gestaltar en storartad, om än olycklig, kärlekshistoria som lämnat starka spår i den folkkäre Dan Anderssons dikter och romaner.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  47. Hundpojken
    Hundpojken
    Beskrivning

    Fyraåriga Romotjka har tagit sin tillflykt till gatorna i Moskva. Hemma är maten slut och hans mamma försvunnen. Pojken blir snart vän med en herrelös hund som lever med sin flock i en källare i utkanten av stan. Och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern.

    Pojken uppfostras av hundarna och börjar härma deras beteende. Med tiden blir han något av en ledare för hundflocken. Samtidigt känner han sig fången mellan två världar, han är varken människa eller hund.

    En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen. Han hittas dock av myndigheterna och placeras på ett hem för utsatta barn. Romotjka saknar sin förlorade "bror" och bestämmer sig för att söka upp honom på barnhemmet.

    75,00 kr
  48. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Beskrivning
    Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
    Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
    Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

    Sagt om boken:
    "En charmig Forrest Gump-liknande historia. En makalöst rolig bok som fyller i skrattrynkorna. Riktigt uppfriskande. ... ett underbart, komplicerat och givande äventyr."
    Smålänningen

    "Årets roligaste!" Betyg 4 av 5
    Hemmets Journal

    "Sjövild och galen, en hejdlöst rolig historia om en hundraårig man som är på rymmen från ålderdomshemmet. I klass med Arto Paasilinnas bästa."
    Ingalill Mosander, Aftonbladet
    40,00 kr
  49. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Beskrivning
    Pompa och ståt väntar på äldrehemmet då Allan Karlsson ska fylla tresiffrigt, ett spektakel så oönskat att han istället kliver ut genom fönstret och rymmer. Boken är en livsresa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allans livsresa. Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser. I hundra år gjorde han världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
    75,00 kr
  50. Hypnotisören
    Hypnotisören
    Beskrivning
    I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

    Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

    Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.

    Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.

    Hypnotisören av Lars Kepler är den första kriminalromanen i en planerad serie. Aldrig tidigare har en svensk roman sålts till utlandet med en sådan framgång redan innan den publicerats i Sverige.

    75,00 kr
  51. I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande!
    85,00 kr
  52. I denna ljuva sommartid
    I denna ljuva sommartid
    Beskrivning

    "Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
    På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
    - Hur är det?
    Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad.
    I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen. Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt.
    Ögonen som fixerade honom ändrades till att utstråla förakt.
    Han fick inte fram ett ljud, andades tungt, den välbekanta smärtan i bröstet gjorde sig påmind. Han ansträngde sig för att inte falla ihop.
    Kroppen blev mjuk, lealös.
    Så upptäckte han pistolmynningen. Den pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde.
    Skottet träffade mitt emellan ögonen. Knallen fick havstrutarna att lyfta från vattenytan med ett förskrämt skränande."


    En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.


    75,00 kr
  53. I gårdagens skugga
    I gårdagens skugga
    Beskrivning
    Vid trettioett års ålder har Ellen Barret redan vunnit Pulitzer-priset. Men sorgligt nog är hennes journalistiska talang vida överlägsen den hon har att reda ut sitt trassliga förflutna. Så när hennes älskade pappa går bort är hon allt annat än ivrig att återvända till det pittoreska Petoskey, Michigan, för begravningen. När hon som mest behöver tröst är hennes man långt borta och hennes syskon fientliga – och den lindring en gammal kärlek erbjuder nästan omöjlig att motstå. I slutändan blir turen till Little Traverse Bay's kust en emotionell och andlig resa för Ellen som återupptäcker vad som är viktigt och bestående i hennes liv.
    125,00 kr
  54. I skuggan av det fördolda
    I skuggan av det fördolda
    Beskrivning
    Nya skott har börjat spira i askan från den brand som förändrade Victorias liv för alltid. Åter igen finns det hopp för framtiden och livet är gott, när hon en dag upptäcker en dold familjehemlighet. Victorias strävan efter att finna sin väg ut ur skuggan av det hon finner går via hennes undermedvetna till sanningen som begravts djupt i hennes mammas hjärta. Ska de nya skotten som spirar i Victorias liv överleva svallvågorna från det förflutnas hemlighet? Vem är den okända mannen i hennes drömmar? Och kan en röd bok förändra allt?

    I den här feelgood-romanen förenas romantik, dramatik och tro i en djupt berörande berättelse om när livet inte blev som man tänkt, men ändå underbart.

    I SKUGGAN AV DET FÖRDOLDA är den andra delen i en ny serie för alla som älskar Karen Kingsburys böcker.Den första boken heter Ur askan växer nya skott. Maria Karström är en ny svensk röst som förmedlar djup känsla och tro, förenat med romantik, spänning och drama. Det här är en bok att läsa om och om igen och förundras över Guds trofasthet och omsorg och samtidigt fascineras över kärlekens kraft. Serien har namnet NYTT LIV.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  55. I skuggan av Hollywood
    I skuggan av Hollywood
    Beskrivning
    Ett jobb i Los Angeles ställer Carls och Felicias kärlek inför svåra prov. Det som i värsta fall skulle varit några svåra månader från varandra, blir istället en fråga om liv och död när en tidigare god gärning visar sig ha en svart baksida.

    Hur ska han bli av med de svåra tankarna? Och vad är Felicias hemlighet som gör att hon är så osäker på sig själv? Finns det en väg genom mörkret?

    En viktig berättelse om kraften i den kristna tron och hur Gud kan vända det svåra i våra liv till något gott.

    En stark fortsättning på debutromanen Drömmen om Kalifornien, som lämnar ett härligt avtryck.” – Frida Nyberg, pastor i Pingstkyrkan, Boden

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  56. I skuggan av sommaren
    I skuggan av sommaren
    Beskrivning
    Du får gärna ta med dig någon, om du vill. En anhörig eller nära vän.
    Ur boken

    Utanför fönstret pågår det vanliga livet. Det som handlar om sommar, bad, båtar, glasstrutar och utomhusserveringar. Allt är som vanligt, men ändå inte. Inte för Jakob. Inte längre. Inte sedan läkaren sagt sitt.

    Under några avgörande sommarmånader ställs livet på sin spets för Jakob. En omtumlande tid där många sanningar och relationer behöver omprövas. Men också en tid där en ny växande livslängtan börjar lyckas tränga undan den livströtthet som han så länge levt under. Vänskapen med Mathias ska komma att bli avgörande. Kanske också mötet med Yvonne.

    I skuggan av sommaren är en ljus bok mot en mörk bakgrund. En roman om livsglädje, livslängtan, manlig vänskap och kärlek.

    Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion. Han är en uppskattad föreläsare och även författare till Så länge vi lever, Livsglädjen och det djupa allvaret samt flera läroböcker för vårdpersonal.

    75,00 kr
  57. I väntan på dig
    I väntan på dig
    Beskrivning
    I ett anspråkslöst hyreshus i New York sammanvävs fyra människors liv i takt med att krigets verklighet tränger sig på var och en av dem.Penny Goodrich har varit kär i Eddie Shaffer så länge hon kan minnas. Eddies fru är nu död och barnen Esther och Peter blir förtvivlade när deras pappa beslutar sig för att ta värvning i armén.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  58. In i Karoo och bortom
    In i Karoo och bortom
    Beskrivning
    Pieter lever i en tid då det gamla Sydafrika omvandlas och nya villkor skapas. Efter att ha förlorat sitt arbete lämnar han hem och familj och ger sig ut i ett Sydafrika som är hemland för så många olika folk och kulturer. Han konfronteras med en tilltagande kriminalitet och frågar sig om det kan finnas en framtid för honom och hans familj här. Under sin vandring upptäcker han flera spännande platser, ett rikt djurliv och ett storslaget landskap i det land som han har älskat så mycket.«Det är också fina naturskildringar i boken och just naturen är något som Mats fascineras extra av. [...]Man kan inte tro att Mats är debutförfattare. Hans språk i boken tyder ändå på att han har en viss vana av genren romaner. Därför är det mycket troligt att det kan komma mer från Mats Röyters penna.»Göran Lindhé, Länsposten
    225,00 kr
  59. Inget val
    Inget val
    Beskrivning
    När Geordie Sharp, sergeant i den brittiska kommandostyrkanSAS, återvänder hem från ett uppdrag i Sydamerika har hans lilleson och hans sambo blivit kidnappade. Terroristernas krav är orimligamen måste uppfyllas, för annars dödar de gisslan.
       Inget val är en gastkramande thriller om en man som är bereddatt göra praktiskt taget vad som helst för sin familj, sinakamrater och sitt fosterland. Och gör det.
       Forum har tidigare gett ut Den ende som kom undan ochStand by, stand by.
    75,00 kr
  60. Inkräktaren : odjuret tar makten
    Inkräktaren : odjuret tar makten
    Beskrivning
    Del sju i leftbehind-serien. Vi är mitt i den sjuåriga vedermödan. Medan världen sörjer sin mördade ledare står Kärntruppen inför sina farligaste utmaningar någonsin.
    75,00 kr
  61. Inte lämna dig
    Inte lämna dig
    Beskrivning
    Den inspirerande kärlekshistorien som inte lämnar någon oberörd ...
    Denise har aldrig träffat en mer irriterande och självgod människa än Noah. För att slippa säga något hon kommer få ångra försöker hon undvika honom, men med gemensamma vänner och studier på samma universitet är det en föresats som till slut blir omöjlig.
    Motvilligt lär de känna varandra och upptäcker gradvis...
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  62. Inte längre försvunnen
    Inte längre försvunnen
    Beskrivning
    Sjuksköterskan Kate Callison är trött på att fly från sitt förflutna. Hon tänker flytta till Texas och ta på sig ansvaret som chef för akuten på Austin Grace Hospital – trots slitningarna i personalgruppen. När en fruktansvärd tragedi inträffar sveps hela akuten in av polisavspärrningarnas plastband som får media att flockas och en angelägen man från sök- och räddningsteamet att lägga sig i hennes liv.

    För Wes Tanner finns inget viktigare än att söka efter och hitta en saknad person. När han anmäler sig som frivillig är det för att ge en livlina av hopp till andra. Nu är han redo för allt – utom den irriterande och arroganta chefen för akuten.

    Kates bär på någonting i sitt förflutna som hon inte kan förlåta sig själv för. Wes drivs av att hitta saknade personer, men kämpar samtidigt mot sina egna förödande känslor av övergivenhet. Två människors förflutna är ingen lätt match att försona

    Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och tro är den bästa medicinen. Inte längre försvunnen är hennes fjärde roman på svenska. Sedan tidigare finns bästsäljande Akuten, Katastrofläge och Akuta planer.

    235,00 kr
  63. Invasion
    Invasion
    75,00 kr
  64. Ishjärtat
    Ishjärtat
    Beskrivning
    Tillsammans med barndomsvännen Elin hoppar hon på en ettårig utbildning i friluftsturism på Fjällstugans folkhögskola. Men när hon anländer till de rustika timmerstugorna i den svenska vildmarken inser hon att det inte kommer bli lika problemfritt som hon hoppats.

    Den första personen hon får kontakt med på internatet visar sig vara samma unga man som krossade Elins hjärta för två år sedan. Vännen varnar April för Julians förrädiska charm och uppmanar henne att hålla sig långt ifrån honom, en föresats som blir omöjlig när deras lärare i överlevnad utser dem till samarbetspartners.

    April tvingas brottas både med tankar på vem hon kan lita på och hur hon ska bli en del av gemenskapen på Fjällstugan, något som verkar gå lätt för alla utom henne. I slutändan hamnar hon i ett läge där kärlek, vänskap, tro och mod står på spel …

    Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon arbetar som översättare och författare. Hannas över tjugo utgivna böcker är uppskattade och omtyckta av människor i alla åldrar.

    210,00 kr
  65. Iskallt spår
    Iskallt spår
    Beskrivning

    Det var knappast det enklaste sättet att begå självmord på Marie Tennant verkade bara ha krupit ihop i den kalla snön på Irontonguehill och sedan legat kvar tills kroppen var helt täckt av is. Men det är inte det enda dödsfall som Edendales poliskår ställs inför denna kylslagna januarimånad; i ett gammalt bombplan görs den skrämmande upptäckten av ett spädbarnslik och vid en vägkant hittas kroppen av en okänd man.
    Medan kriminalinspektör Diane Fry behöver all förstärkning hon kan få är kollegan Ben Cooper mer intresserad av att hjälpa den unga kanadensiskan Alison Morrissey. Hon har kommit till Edendale för att få klarhet i vad som egentligen hände då hennes morfar spårlöst försvann en vinterdag 1945.
    Är det verkligen värt att ödsla tid på en mer än femtio år gammal händelse, eller är det kanske nödvändigt att gräva i det förflutna för att få svar på dagens gåtor.

    75,00 kr
  66. Jadeögat
    Jadeögat
    75,00 kr
  67. Jag väljer livet
    Jag väljer livet
    Beskrivning
    Sabine Dardenne bodde med sin familj i en liten belgisk stad när hon en dag försvann på väg till skolan. Hon var tolv år gammal och hade blivit kidnappad av Marc Dutroux, som redan tagit livet av fyra unga flickor. Sabine räddades från fångenskapen i Marc Dutroux källare och efter Belgiens mest omfattande rättegång någonsin berättar Sabine sin historia för att bearbeta sina minnen, göra upp med offerrollen och gå vidare i sitt liv.
    75,00 kr
  68. Jakten på seger
    Jakten på seger
    Beskrivning
    Ung och andligt hungrande går Ellinor med i den karismatiska församlingen Troskällan i Jakobsberg utanför Stockholm. Hon börjar på bibelskolan: ”Year of Victory” för att ta emot helande för själsliga sår och skador från det förflutna. Undervisningen sätter kraftfullt igång och Ellinor dras med i de eldiga predikningarna och blir starkt påverkad av de manipulativa kollekttalen. Ofta oroar hon sig över hur ekonomin ska gå ihop i hennes personliga liv samtidigt som hon hoppas och längtar efter ett fullt manifesterat själsligt helande. Men istället för att få skörda rikligt på hälsans och ekonomins område, bidrar undervisningen och alla de täta mötena och konferenserna till att hon börjar tappa greppet om verkligheten och snart är den personliga katastrofen ett faktum i hennes liv. Boken handlar om trosförkunnelsen och om framgångsteologi och hur den kan påverka in i enskilda människors liv. Berättelsen är baserad på författarens egna upplevelser och erfarenheter. Hon har också hämtat inspiration att berätta om andra människor i romanen, utifrån vad de delat om sin tid i rörelsen.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  69. Järtecken
    Järtecken
    Beskrivning
    En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

    Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

    75,00 kr
  70. Jerusalems hopp
    Jerusalems hopp
    Beskrivning
    Jerusalems Hopp, SionsArvetSjätte bokenBodie och Brock ThoeneI succéserien SionsArvet har författarna hållit läsarna trollbundna med sitt episka verk, där det förflutna vävs samman med den nutida kampen om världens heligaste och mest turbulenta stad. I Jerusalems hopp, den sjätte och sista delen i denna tidskrönika, återskapas ett levande drama om befrielse, kärlek och tro från det första århundradet e. Kr.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  71. Jerusalems vaka
    Jerusalems vaka
    Beskrivning
    Jerusalems Vaka, SionsArvetFörsta bokenBodie och Brock ThoeneDagen har kommit för utropandet av den nya israeliska staten, som ska avdela det palestinska territoriet i två delar, en arabisk och en judisk. Moshe Sachar, en professor i arkeologi på det hebreiska universitetet, måste försvara de judiska kvarteren mot muslimerna. Hans gravida fru, Rachel, som han lämnade i säkerhet i Tel Aviv, förstår att hon måste fly och trotsa artillerield på en riskabel resa för att återförenas med sin make.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  72. Julens små mirakler
    Julens små mirakler
    Beskrivning
    En finstämd berättelse i juletid om ensamhet, men även om osannolik vänskap som förändrar allt och om sanningen i orden ”den som söker ska finna”. br/> När väckarklockan ringer, och vargtimmen passerar, är det som vanligt dags för sopåkaren Ann-Charlotta att tömma andras sopor. Överöst i skulder, ensam och utan livsmening har hon dock svårt att finna frid i tillvaron. >br> Men när hon av en händelse hamnar på julfesten i kyrkan och oväntat möter den mystiska mannen i lila vänds livet uppochned... Är det kanske dags för Ann-Charlotta att få uppleva julens små mirakler, nu när året går mot sitt slut? >br> Anna-Karin Kjellsdotter Johanssons debutroman kom till efter en dust med Gud under en turbulent och jobbig tid i hennes liv. Men mitt i stormen bistod Han med kraft, ord och lust att skriva. Anna-Karin bor utanför Markaryd, är gift och har fyra barn och tre barnbarn.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  73. Just nu lever jag
    Just nu lever jag
    Beskrivning
    Just nu lever jag - Inspirerad av verkliga livsöden och händelser

    Varje söndag exakt 10:34 lämnar örlogskaptenen Arthur sitt hus och blir stående utanför. Lika exakt en minut senare går han raskt vidare. För den trettio år yngre och pratglade livsnjutaren Isak, som bor i huset mitt emot, blir detta en gåta. Medan han söker svar på Arthurs märkliga beteende börjar en vänskap växa fram som tar dem på en resa från Karlskrona i söder till Kiruna i norr.

    Längs resan möter de Mica, en färgstark ung kvinna med ett brokigt förflutet. Hennes livsberättelse väcker minnen som Isak förträngt, och i henne möter Arthur något han förlorat, men som inte längre vill hålla sig gömt.

    Just nu lever jag, är en varm och engagerande berättelse, som blandar allvar med humor. En bok om mod att våga gå en tidigare otrampad stig, om sorg och att ta vara på den tid som är just nu.

    En ny spännande och berörande roman av Tomas Wallengren, författare till Livet-serien och serien om Drömvandraren

    RÖSTER OM WALLENGRENS TIDIGARE BÖCKER: Det är märkligt hur Tomas Wallengrens böcker fångar mig som läsare och hur man längtar efter att få dyka in i berättelsen för att se hur det går, då man egentligen behöver göra något annat, men sätter det åt sidan. (Litteraturskafferiet)

    Tomas skriver spännande och närvarande. Han har en fantastisk berättarröst som suger in dig i historien och inte släpper taget. (I min bokhylla) Tomas Wallengren är pastorn som blev författare. I alla hans böcker går som en röd tråd evangeliets kraft. I romanform bearbetar han många av de frågor han mött från människor i Alphakurser eller konfirmation. När han inte reser och predikar eller skriver är han pastor i en pionjärförsamling i Jämjö.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  74. Kaffe med rån
    Kaffe med rån
    Beskrivning

    Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet sitter på hemmet och har långtråkigt. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Föreståndaren är en riktig ragata. Då är det nog mycket bättre i fängelset!
    Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag . Och allt de kammar hem ska läggas i en Stöldfond för dem som behöver stålar.
    Utrustade med rollatorer tar gänget in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir klent. För att lyckas måste de komma på det perfekta brottet. Snart finner de sig indragna i den undre världen och vad som helst kan hända.

    75,00 kr
  75. Kärntruppen
    Kärntruppen
    Beskrivning
    Den dramatiska fortsättningen av boken "Lämnad kvar". Rayford Steele, Buck Williams, Bruce Barnes och Chloe Steele bildar tillsammans Kärntruppen, fast beslutna att utmana det onda under de sju mest kaotiska år som mänskligheten någonsin kommer att få uppleva.
    75,00 kr
  76. Katastrofläge
    Katastrofläge
    Beskrivning
    Ett realistiskt sjukhusdrama med hjärta

    Sjuksköterskan Erin Quinn behöver snabbt fly bort från ett personligt kaos och söker sig till den fridfulla kusten i Kalifornien. En farlig incident med ett giftigt bekämpningsmedel hotar att sätta sjukhuset Pacific Mercy Hospital i katastrofläge och Erin ställs inför svåra val och tuffa beslut. Hon kastas obarmhärtigt in i en stigande konflikt med brandkårens stilige brandchef, som tycker att hennes idéer är helt uppåt väggarna fel.

    Brandkapten Scott McKenna har upplevt de förgiftande konsekvenserna av tragedier. Han har levt efter konstens alla regler för att uppnå en framgångsrik karriär, hålla ihop sin familj och beskydda sitt brustna hjärta. När han tvingas arbeta ihop med den beslutsamma akutsjuksköterskan väcks starka känslor till liv. Kan de arbeta tillsammans för att rädda liv och samtidigt hantera en glödhet och växande attraktion dem emellan … utan att båda bli brända?

    Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Hon har skrivit flera inspirerande romaner med snabb puls, humor och spänning om starka karaktärer och varma relationer i sjukhusmiljö. Katastrofläge är hennes andra bok på svenska.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  77. Kidnappad
    Kidnappad
    Beskrivning
    Utanför grindarna till ett kaliforniskt fängelse drar Peter Morgan en lättnadens suck. Han är äntligen fri och svär på att börja ett nytt liv.
    Samtidigt blir morddömde Carl Waters frisläppt från samma fängelse.
    I den exklusiva stadsdelen Pacific Heights sitter trebarnsmamman Fernanda Barnes fast i en enorm skuldhärva efter det att hennes man gått bort, men alla tror att hon är extremt förmögen.
    På andra sidan San Francisco befinner sig Ted Lee, utsliten efter tjugonio års arbete som polis.
    Inom några veckor korsas dessa människors liv på ett sätt ingen hade kunnat förutse.
    För den rikedom som Fernanda tros besitta lockar till sig uppmärksamhet hon inte vill ha. Någon är ute efter henne och hennes barn för att få del av hennes välstånd. Kidnappningshotet ligger som en tät dimma över deras liv och Ted Lee är den man som får i uppdrag att skydda Fernandas familj. Men dagarna går och männen som vill Fernanda illa kommer allt närmare
    75,00 kr
  78. Klocktornet i Gilbertville
    Klocktornet i Gilbertville
    Beskrivning
    George Gladstone kommer som nyutexaminerad anglikansk präst till det lilla pastoratet Gilbertville i Dorchestershire i slutet av 1800-talet. Han märker snart att kyrkan och framförallt klocktornet är slitet och eftersatt. Hans dröm är att bygga ett nytt torn med ett himmelskt klockspel. Drömmen möter direkt motstånd och till och med från håll han förväntat sig stöd.
    George inser att han behöver nå byborna och börjar söka upp dem för att se hur han kan hjälpa dem.

    Snart lär George känna den livliga och uppskattade pubdottern Eleanor MacLachlan. Hennes jordnära råd tillsammans med Georges egen själasörjande ådra ger en överraskande vänskap.Tillsammans kämpar de mot det andliga mörker som hotar byggandet av klocktornet i Gilbertville.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  79. Klostret
    Klostret
    Beskrivning
    I sin romandebut öppnar James Martin ett fönster mot tre människors andliga resa då de söker efter en väg vidare i livet.

    Anne, en frånskild mamma som kämpar med sitt liv efter förlusten av sitt barn.

    Mark, den före detta arkitekten som haft en lysande karriär men nu arbetar som allt-i allo-snickare och undrar hur hans liv kunde spåra ur så.

    Abboten i klostret, Fader Paul, frågar sig ibland hur han bäst kan följa sitt kall att leva ett liv innanför klostrets väggar.

    Den här själavårdsromanen är full av djup andlig visdom samtidigt som den är en tillgänglig berättelse full av både humor och nåd. Genom karaktärernas kamp får vi uppleva hur också oro, frågor och även ilska kan bli använt av Gud för att göra oss hela igen.´

    "Med den här vackra, rörande och ytterst trovärdiga romanen kommer sökare att bli milt inviterade att möta det gudomliga, och redan troende kommer att uppmuntras till att fördjupa sina relationer till Gud. Jag älskade den här boken och jag älskade karaktärerna."
    Richard Rohr, författare och fransiskanerpräst

    "Mer än ett levande porträtt av en sörjande mamma, så visar den här fina romanen, med enkla ord och handlingar, hur vi vanliga bristfälliga människor kan hjälpa varandra att finna vägen till Gud." Kathleen Norris, författare till The Cloister Walk

    75,00 kr
  80. Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Beskrivning
    Genom tre olika perspektiv flätar Micael Grenholm ihop en väv av spänning och dramatik. Vi får följa en resa från Afghanistan till Sverige och tillbaka igen, allt i en kamp på liv och död. Romanen är inspirerad av flera verkliga livsöden.

    Hossein

    Gravplatsen var det som tog allra mest plats i Qurchi. Den var tre gånger så stor som marknaden tio gånger så stor som moskén men innehöll nästan aldrig några människor. Förutom de döda förstås.

    De hade all tid i världen. De levande i Fayrab, i den mån de kan kallas levande, hade ingen tid för sorg. Bara arbete och skräck. Det var mörkt. Klockan var över sex och majestätiska regnmoln hade samlat sig över dalen utan att uppfylla sitt löfte om nederbörd. Hossein knäböjde vid en liten grav i skuggan av ett gammalt cederträd. En grav med fel namn.

    Boken gestaltar starkt den förfärliga verklighet människor flyr ifrån, och hur den krockar med svensk aningslöshet. Berättelsen är spännande och djupt engagerande. Det är en skildring av ung, romantisk kärlek och av svårt dysfunktionella familjeband, av omvändelse, av vänskap och sorg.

    Vibeke Olsson

    Författare och pastor

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  81. Krigaren
    Krigaren
    Beskrivning

    Ve den som flyr sitt fosterland och kriget,
    men älskad vare den som stupar.
    David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. Hemma i USA hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och betraktades som avskum.
    Nu bor David på en husbåt vid Skeppsholmen i Stockholm och arbetar som vaktmästare på en skola. Här kommer han i kontakt med den unga Selma med fotomodelldrömmar och hon berättar sin historia för honom. Det är ljusa minnen från sommarloven hos mormodern i Tornedalen, men också svåra grubblerier om brodern som mördades, om modern som svek.

    Med lidelsefullt engagemang diskuterar Björn Ranelid i romanens form mänsklighetens eviga frågor om synd och skuld, plikt och ansvar. Han har utgått från ett stort dokumentärt material om ett krig som väckte avsky i många länder och drar paralleller till oroligheter i dagens samhälle. På ett smärtsamt sätt visar han hur krig medför att konflikter flera generationer senare kan blossa upp utan att man förstår varför.

    75,00 kr
  82. Krigaren
    Krigaren
    Beskrivning
    Bok 2 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    En brinnande man, vars ord berörde människors hjärtan. En handlingens man, vars mod räddade människors liv. En troende man, vars passion drev honom till Gud.

    Josua efterträdde Moses som nationens ledare. Men det var en annan mans iver som fick folket att omsätta sin tro i handling. Kalev. Bakom männen som formade historien finns hjältarna som för alltid förändrade den. I Krigaren belyser den älskade författarinnan Francine Rivers Kalevs liv, en man vars tro och iver för Gud hjälpte till att leda Guds folk in i det förlovade landet. Upptäck en man full av passion, ödmjukhet och tro; en man som uppmuntrade Josua och stod stark mot synden.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  83. Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
    Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
    Beskrivning
    Kristens resa, som utkom 1678 i England, är ett av världslitteraturens mest översatta och spridda verk. Den är framförallt ett andligt storverk. I allegorins form skildras Kristen som flyr från Fördärvets stad, råkar i jätten Förtvivlans klor och kämpar med vidundren i Dödsskuggans dal, för att slutligen nå den strålande Himlastaden.

    Kristens resa är en bok för hela livet från vaggan till graven. Den djupnar med åren och lyfter blicken mot det Himmelska målet. Här föreligger den nu i en trogen och lättläst nyöversättning av Carl Henrik och Ulla Rehnström.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  84. Kylan
    Kylan
    Beskrivning
    "I Sverige sker saker som bara några få invigda vet om. När mörkret gestaltar sig kräver det offer, riktiga offer. Det tar liksom över människor. Vänner förändras, de du kunde lita på gör saker som de inte gjort tidigare. Det finns en ondska som är verksam, den är ohygglig. Samtidigt finns det en motkraft, ett ljus som strider mot ondskans andemakter. Kriget pågår därute, även om du inte kan se det. Vi vet, därför att vi blev indragna i det kriget … Detta var vad som hände oss på 70-talet, i ett litet samhälle i Sverige."

    Kylan lämnar ingen oberörd. I ett rasande tempo, där boken fullkomligt slukar dig, berättar Tommy Lilja Arnes och Annas berättelse. Ingen trodde på dem där och då, när det hände. Tror du på dem nu?

    Tommy Lilja, född och uppvuxen i Blekinge, debuterade som författare med boken Kylan 1994 och har sedan dess skrivit ett 20-tal böcker. Författaren leder idag Tommy Lilja Ministries internationella arbete

    Nyutgåva

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 406

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå