View as Tabell Lista

Artiklar 401-409 av 409

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Vid olivträdets fot : tre generationer kvinnors kamp för frihet
    Vid olivträdets fot : tre generationer kvinnors kamp för frihet
    Beskrivning
    Året är 1996. Talibanerna har intagit Kabul och infört Sharialagar i landet. Hårt drabbade av talibanernas skräckvälde flyr Amira och hennes familj från sitt hemland. De lämnar ett Afghanistan fyllt av hot och terror, och med ett kvinnoförtryck som deras kristna familj inte kan acceptera. De lämnar för friheten att tänka och leva som kristna bekännare i ett för dem totalt okänt land i norra Europa. Flykten blir påfrestande, men väl framme i ”dammsugarnas land” lär de sig acceptera alla olikheter och moderniteter. Det svenska livet blir dock inte helt enligt drömmarna - sonen i huset åker tillbaka till Afghanistan för att bli IS-soldat. I stor dramatik lyckas familjen spåra ”det förlorade fåret” och återföra det till fadershuset. Samtidigt beslutar sig resten av familjen att göra en insats för sitt älskade fosterland – de åker ut som volontärer för Svenska Afghanistankommittén. I denna berättelse, som också är fylld av fakta om Afghanistan, dess religion, kultur och sedvänjor, låter författaren oss göra en tidsresa 20 år framåt i tiden. Familjen hade kunnat vara vilken flyktingfamilj som helst i den långa raden av flyende människor från Mellanöstern och övriga delar av Asien, som är på väg till Europa idag. Margareta Juhlin vill med sin roman Vid olivträdets fot - förutom att skapa en spänningsfylld bok - belysa kvinnors och barns situation i det av ständiga krig sargade Afghanistan
    245,00 kr
  2. Vinden viskar svaret
    Vinden viskar svaret
    Beskrivning
    Första boken i serien Framgångens Döttrar.
    Från Kalifornien till slagfälten i Europa - Vinden viskar svaret flätar samman en historia fylld av ärelystnad och nederlag, kärlek och förluster, mitt i dramatiken av det andra världskriget.Uppdraget i Europa gav henne chansen att stå på egna ben...men skulle priset att betala bli för högt?
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  3. Vredens ängel
    Vredens ängel
    Beskrivning
    Allting ställs på sin spets i den tredje boken i serien om familjen Aronson och cirkeln sluts nu för Noah.

    Onda krafter i Göteborg drabbar samman med honom på ett obehagligt och mycket nära sätt. Han blir tvungen att ta ett svårt moraliskt beslut.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  4. Vredens tid
    Vredens tid
    Beskrivning
    En väldig skugga faller över jorden och koncentreras över en liten engelsk småstad. En organisation som behärskas av en utomjordisk ondska, så total att alla begrepp om godhet och ondska förlorar all mening, samlar sig för det slutgiltiga slaget.

    Vredens tid är den avslutande fristående romanen i C. S. Lewis berömda trilogi som inleds med Utflykt från tyst planet och Perelandra. Här förs skildringen mellan det goda och det onda fram till sitt slut. Det är inte bara en spännande roman, det är också en intelligent uppgörelse med människans värdeuppfattning och en väsentlig diskussion om hennes plats i världen och universum. Denna trilogi, vars delar utmärkt väl kan läsas separat, är C. S. Lewis storverk en oförglömlig läsupplevelse.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    160,00 kr
  5. Zack
    Zack
    Beskrivning
    Fyra asiatiska kvinnor från en massagesalong i Stockholm hittas brutalt avrättade, och en femte svårt stympad. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Kriminalinspektör Zack är en komplex antihjälte med ett mörkt förflutet. Med modet hos en odödlig arbetar han för att hitta mördaren i tid.Zack är första delen i Herkulesserien.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-409 av 409

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå