View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 138

per sida
Fallande ordning
 1. Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
  Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
  Beskrivning
  Evangelium för troll - Hopp och ansvar i flyktingkrisens tid är en personligt hållen essä om nyttan med medmänsklighet ur ett kristet humanistiskt perspektiv. I skuggan av flyktingkrisen hamnar människovärdet under press. Precis som bergatrollet vaktar sin skatt bakom tjocka bergväggar reser vi murar för att skydda vårt välstånd.

  Röster om Evangelium för troll:

  "Denna gång har han på ett genialiskt sätt låtit ett inre troll möta en inre idealist i en dialog om den verklighet som råder efter flyktinghösten 2015. Det är så skickligt gjort att texten måste avnjutas i korta stycken då den också kräver att läsaren tänker efter: Var står jag?" Ulf B Andersson, Amnesty Press 4/2016

  "en själavårdsbok för idealister", Lisbeth Carlsson

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
  • Köp 25 för 200,00 kr/st
 2. Farväl Sånger till tröst - CD
  Farväl Sånger till tröst - CD
  Beskrivning
  13 sånger som är sånger till tröst.Olika artister sjunger ljus/Gammal fäbodpsalm (Arenhill/trad) • Som en bro över mörka vatten/Bridge over troubled water (Simon/Arenhill) • Farväl (Svenningsson) • Bortom himlen/Tears in heaven (Clapton/Jennings/Stenung/Swahn) • När solen lämnar dig (Demy/Legrand/Nordlander) • Det är vackrast när det skymmer (Lagerkvist/De Frumerie) • För evigt nu/Forever young (Gold/Mertens/Nilsson) • Jag såg (Stephenson/Gullin/Eriksson) • Skuggor (Falk/Fitzpatrick) • Utan musiken (Saxell) • Av nåd/Amazing Grace (Setterlind/trad) • Sov du lilla videung (Topelius/Tegnér) • Till en avlägsen strand (Burman/Swahn/Östergren
  175,00 kr
 3. För levande och döda : om att bearbeta sorg
  För levande och döda : om att bearbeta sorg
  Beskrivning
  En verklighetsskildring "Det är en sommarsöndag, det är varmt och inte ett moln på himlen. Alla problem är på ljusårs avstånd." Så inleder Gösta Karf sin berättelse om olyckshändelsen som skulle förändra hans och den övriga familjens liv i grunden – den som låg inte på ljusårs utan bara några timmars avstånd. Gösta Karf skriver naket och gripande om hur det känns att förlora ett barn, om sorgen efter barnet men också om möjligheterna att bearbeta sorgen. Livet kan aldrig bli som det var före olyckan, men traumat kan förhindras att bli livshotande. Boken tar också upp aspekter om vad räddningstjänst, sjukvårdspersonal och andra instanser som kommer i kontakt med de anhöriga kan göra för att lindra smärtan eller i alla fall inte förvärra den. Och hur ska man lägga orden som granne, vän, arbetskamrat? För levande och döda är en viktig bok inte bara för föräldrar som förlorat ett barn, den är en skakande men samtidigt tröstande text om människans förmåga att klara sig igenom också det tyngsta livet har att erbjuda
  75,00 kr
 4. Förluster : om sorg och livsomställning
  Förluster : om sorg och livsomställning
  Beskrivning

  I Förluster: om sorg och livsomställning ger psykologen Barbro Lennéer Axelson kunskap om hur man kan hjälpa vid den typ av förluster som ingår i de flesta människors liv skilsmässor, dödsfall och förlust av hälsa och livskvalitet vid olika typer av sjukdomar.

  I boken står individers och familjers vardagskatastrofer i centrum. Författaren beskriver detaljerat de olika känslor som kan uppstå i...

  385,00 kr
 5. Gå vi till paradis med sång
  Gå vi till paradis med sång
  Beskrivning
  När en människa möter döden i sin närhet gör sig grundläggande frågor kring livet och döden ofta påminda. I sådana situationer söker många människor sig till kyrkan för att ta avsked av sina anhöriga. Begravningsgudstjänsten är ett av de starkaste banden mellan svenska folket och Svenska kyrkan.

  Ger då begravningsgudstjänsten förutsättningar för ett konstruktivt möte mellan människors behov i sorgesituationen och kyrkans budskap om död och uppståndelse?

  I »Gå vi till paradis med sång» undersöks möjligheterna för människor att genom begravningsgudstjänsten få hjälp med att i sorgen vända sig från tankar på död till tankar på liv och hopp. Avhandlingen bygger på ett material från drygt 2200 begravningsgudstjänster i Svenska kyrkan. I studien fokuseras särskilt på psalmernas funktion: blir psalm, sång och annan musik en integrerad del av gudstjänsten eller något vid sidan av? I vad mån kan olika delar i begravningsgudstjänsten stå i konflikt respektive samspela med varandra?

  125,00 kr
 6. Gråt med dem som gråter : om att starta och leda sorgergrupper
  Gråt med dem som gråter : om att starta och leda sorgergrupper
  Beskrivning
  Gråt med den som gråter är en handfast bok som innehåller redskap för att starta samtalsgrupper om sorg för vuxna. Bokens syfte är att hjälpa till med att bereda plats för människor att tillsammans reflektera över sorg i allmänhet och sin egen sorg i synnerhet. På så vis kan församlingens arbete bidra till att människor vågar sörja, och därmed också fortsätta leva.

  Boken är skriven av Lis Carlander som är präst i Lunds stift och har lång erfarenhet av möten med människor i sorg

  • Köp 3 för 204,00 kr/st
 7. Gråta har sin tid
  Gråta har sin tid
  Beskrivning
  En bok om sorg som kan ge sörjande vägledning och hopp. Den beskriver hur sorgen kan bli en läkande kraft, vilken hjälp den sörjande kan behöva för att orka vidare och vilket stöd den kristna tron kan ge. Frågan om ett liv efter döden tas också upp.
  Gösta Josefsson har tidigare skrivit "Medan vi har tid. Om planering inför döden." Han var präst och leg. psykoterapeut och under många år arbetade han som sjukhuspräst
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  Slut i lager
 8. Guds hjärtslag - en bok om diakoni
  Guds hjärtslag - en bok om diakoni
  Beskrivning
  Genom hela kyrkans historia har diakoni varit själva hjärtslaget i församlingen.
  Varje gång Gud har rört vid människor, har det lett till att den diakonala kärleken har väckts till liv.

  I den här boken tar författaren, Patrik Skogsberg, upp vad Bibeln säger om diakoni och visar också på de diakonala utmaningar vi har i vårt samhälle.
  Författaren vill även ge praktiska råd vad kyrkan kan göra för att möta de sociala utmaningar som finns idag.

  Boken är en sammanställning av de häften som Hela Människan i Småland har gett ut under de senaste åren.

  50,00 kr
 9. Hej då, Ludde!
  Hej då, Ludde!
  Beskrivning
  En bok som kan öppna för samtal om döden även med små barn. Hunden Ludde och Jakob är vänner. De leker och har roligt tillsammans. Men Ludde blir gammal och trött, och till sist slutar Luddes hjärta slå. Jakob är både ledsen och arg.
  Varför var Ludde tvungen att dö? Att förlora ett älskat husdjur kan många gånger vara ett barns första erfarenhet av döden. Därför blir detta också en möjlighet att lära sig något om sorg och förstå vad döden innebär.
  Boken avslutas med en kort handledning.
  • Köp 3 för 170,00 kr/st
 10. Hejdå, mormor!
  Hejdå, mormor!
  Beskrivning
  Hejdå, mormor! är en bok om sorg och saknad för barn i förskoleåldern och uppåt.

  Huvudpersonerna i Melanie Walshs bok är pojken, hans mamma och hans mormor. Men vad är det som har hänt? Vad betyder dött? Vem ska komma och passa honom nu? Kommer han att glömma bort sin mormor?

  Samtalet mellan pojken och hans mamma bygger berättelsen tillsammans med formskurna sidor, hål och luckor – och mormor är med, för hon finns i minnena och i mamman och i pojken.

  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
  • Köp 25 för 92,00 kr/st
 11. Hjälp : när livets stora frågor kommer ikapp
  Hjälp : när livets stora frågor kommer ikapp
  Beskrivning
  De stora livsfrågorna har inga enkla svar. Det vet både sjukhusprästen Preben Kok, som arbetar med dödssjuka människor, och fängelseprästen Bjarne Lenau Henriksen, som tidigare arbetat på Kirkens Korshaer (motsvarande Stadsmissionen).
  Men i samtal med journalisten Eva Jørgensen delar de med sig av sina erfarenheter och tankar, och hjälper till att kasta ljus över frågor som är svåra att brottas med på egen hand.

  Bokens tio kapitel tar upp tio olika frågeställningar, som exempelvis
  •Varför händer detta mig?
  •Vad gör jag med min sorg?
  •Finns det hopp för mig?
  •Vad gör jag med min känsla av tomhet?
  •Var finner hjälparna hjälp?
  Även om Preben Kok och Bjarne Lenau Henriksen har en gemensam utgångspunkt har de ofta helt olika infallsvinklar och arbetssätt.
  I sina samtal har de granskat sina egna bakgrunder och bevekelsegrunder. Gång på gång balanserar de längst ute på kanten, dit vi andra knappt törs gå.

  Både den som behöver hjälp och den som har till uppgift att hjälpa kan få nya perspektiv på svåra frågor

  .

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 138

per sida
Fallande ordning

 

 

Sommaröppettider: 6/5 till 31/7 

Måndag - Fredag 10-17
Lördag stängt

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå