View as Tabell Lista

Artiklar 101-135 av 135

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Moderna franska teologer : en introduktion
    Moderna franska teologer : en introduktion
    Beskrivning
    I Moderna franska teologer får vi en helhetsbild av en teologisk »epok« av stor betydelse för 1900-talets teologiska tänkande. Den redogör för teologernas bakgrund och utvecklingsgång innan den belyser deras teologi. Författaren visar hur deras teologiska tänkande har förskjutits efter hand när de har fått nya impulser. Det är en bok som kan läsas både som kurslitteratur vid teologiska högskolor som av var och en som vill sätta sig in i vår tids teologiska utveckling.

    »Franska teologer har haft stor betydelse för den kristna teologins och för den katolska kyrkans förnyelse under 1900-talet. Tomas Orylskis bok bjuder på en spännande introduktion till deras bakgrund och tankesätt … I dag finns det färre svenskar som läser icke-engelskspråkig facklitteratur i allmänhet och fransk teologi i synnerhet. Samtidigt ökar intresset för postmodernt franskt tänkande starkt även inom teologin. Men de nyaste bidragen från franskt håll kan inte förstås rätt utan kunskap om utvecklingen inom fransk teologi och filosofi under 1900-talet.
    Därför är Tomas Orylskis presentation av moderna franska teologer så angelägen för det fortsatta utbytet mellan svenskt och franskt teologiskt tänkande.« Werner Jeanrond i bokens förord

    215,00 kr
  2. Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Beskrivning
    Boken Mötas i ögonhöjd handlar om vikten av en friare samtalskultur och dialog i Svenska kyrkan. Hur finner vi modet att våga dela våra personliga erfarenheter av tro? Och vilka är våra grundläggande berättelser, de som bär våra liv
    Hans-Erik Nordin, biskop emeritus, delar med sig av personliga erfarenheter av samtalets betydelse i den egna uppväxten, men också dess betydelse i tjänsten som biskop i Strängnäs stift, som församlingspräst samt erfarenheter från folkbildning och forskning.
    • Köp 3 för 187,01 kr/st
  3. Motgångsteologi : krishantering i vardagslivet
    Motgångsteologi : krishantering i vardagslivet
    Beskrivning
    Motgångsteologi formulerar ett hållbart förhållningssätt till motgångar, boken genomsyras av praktisk kristendom, att leva ut sin tro när havet stormar. Författarna blandar personliga erfarenheter med biblisk undervisning och drar upp riktlinjer för en hållbar krishanteringsstrategi.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  4. Mystik och politik : befriande kristendom
    Mystik och politik : befriande kristendom
    Beskrivning
    Andlighet och politik betraktas ofta som två skilda sfärer: andlighet förknippas med det inre livet, politik med det yttre. Mystik och politik vill utmana den uppdelningen. När kristendom är som bäst förenas gudsförtröstan med engagemang för rättvisa. Jesus från Nasaret var både mystiker och aktivist.

    I boken varvas författarnas erfarenheter av gräsrotsengagemang med teologiska reflektioner. Här behandlas ämnen som ekonomisk jämlikhet, mystik andlighet, feministteologi, djurens rättigheter och Guds rike som Jesus befrielseprogram. Resultatet kan kallas en befrielseteologi för dagens Sverige.

    Annika Spalde (diakon) och Pelle Strindlund (teol.kand.) är mångåriga ickevåldsaktivister och författare till flera böcker, bland annat I vänliga rebellers sällskap och Kärlekens väg

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  5. När korset blev ett svärd
    När korset blev ett svärd
    Beskrivning
    I dina händer håller du chockerande information som har blivit utelämnad från de flesta kristna historieböcker. Den här volymen undersöker den sorgliga roll som kristna har spelat i förföljelsen av judar under århundradena. De flesta kristna är omedvetna om dessa blodfläckar i kyrkans historia.
    Hur och varför kom det sig att kyrkan förföljde det judiska folket med ett demoniskt hat i Kristi namn? Merrill Bolenders viktiga arbete besvarar den frågan genom att dokumentera en historia som läsare knappast kommer att höra från en vanlig predikstol eller i en vanlig bibelskola. Bolender identifierar ersättningsteologins teologiska felaktigheter och visar hur denna obibliska lära spelade en nyckelroll när ett oräkneligt antal judar slaktades under korstågen, inkvisitionerna, pogromerna och till och med under Förintelsen. Korset – en symbol för Guds kärlek – blev bokstavligen ett svärd. Kyrkan måste förstå det judiska folkets profetiska roll när Guds försoningsavsikter för dessa sista dagar uppenbaras. Kristi kropp måste lära sig förstå och rätt tillämpa de bibelord som rör Guds förbundsplaner för Israel som land och hans utvalda folk. Sedan 2004 arbetar Merrill Bolender för Ebenezer Operation Exodus

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  6. Om jag skulle predika idag
    Om jag skulle predika idag
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  7. Orden och erfarenheten: Teologiska reflektioner om hur Gud ger sig tillkänna
    Orden och erfarenheten: Teologiska reflektioner om hur Gud ger sig tillkänna
    Beskrivning
    Det talas om en religionens återkomst i vår tid. Ofta handlar det antingen om fundamentalistiska rörelser eller om en tro som primärt bygger på enskilda människors upplevelser. Relationen mellan ord och erfarenhet i religiösa traditioner blir problematisk om orden uppfattas som helt absoluta eller helt ovidkommande.
    Men mellan den naiva bokstavstron och den religiösa subjektivismen vill Gösta Hallonsten i den här boken visa på en annan väg . en väg där en reflekterad tro är möjlig.
    Ordens betydelse för erfarenheten ses då inte som sekundär. Tvärtom: erfarenheten blir möjlig just tack vare orden..I Orden och erfarenheten påminns vi om att bibeltolkningen före den historisk-kritiska forskningens genombrott inte var fundamentalistisk.
    Upplysningstidens filosofi och den moderna forskningen har alltsedan 1700-talet ställt kristen teologi inför viktiga utmaningar och gett omistliga bidrag till tolkningen av kristen tro och tradition. Idag formuleras teologin under inflytande av ett nytt tolkningsteoretiskt tänkande. Vad innebär det för vår förståelse av Bibeln, gudstjänsten, Kristus och frälsningen? Gösta Hallonsten är professor i systematisk teologi vid Lunds universitet.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  8. Orden och Jorden
    Orden och Jorden
    Beskrivning
    om trons pedagogik och teologi Författaren tolkar Jesus arbetssätt ur både psykologiskt och teologiskt perspektiv för att beskriva en sammanhållen pedagogik. Utgångspunkten är det gemensamma för alla människor genom upplevelser och erfarenheter samt ansvar för vår gemensamma jord. Skapelsens teologi har ett särskilt utrymme eftersom den ofta fått marginell plats i kyrkans undervisning och teologi.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  9. Otålig i hoppet : Teologiska frågor i pandemins skugga
    Otålig i hoppet : Teologiska frågor i pandemins skugga
    Beskrivning
    Coronaviruset har fått omvälvande konsekvenser. För oss som personer, samhälle och mänsklighet – och som kyrka. I pandemins skugga väcks många teologiska frågor. Vad gör vi av ondskan? Hur vet vi att Gud bryr sig? Vad kan vi hoppas på i kristider? Hur är vi kyrka i denna tid?p> I boken Otålig i hoppet behandlar ärkebiskop Antje Jackelén dessa frågor på ett engagerande och fördjupande sätt. Syftet är att stärka lusten till teologiskt tänkande och glädjen i det teologiska samtalet. En synnerligen aktuell och hoppingivande bok för alla med ett filosofiskt, teologiskt och existentiellt intresse.

    • Köp 3 för 212,50 kr/st
  10. På spaning efter framtidens kyrka
    På spaning efter framtidens kyrka
    Beskrivning
    Framtidens kyrka är den kyrka vi tror på och vill se i framtiden, säger den grupp teologer som i den här boken berättar om den spaning deras forskning utgör. De spejar både bakåt i teologins och kyrkans historia och framåt i förlängningen av de mönster som nu växer i församlings- och samhällsliv. Och de kämpar för en kyrka de tror på och längtar efter, alldeles övertygade om att kyrkan är väsentlig för att förstå och leva i kristen tro.
    Boken har vuxit fram i flera års samtal i ett gemensamt forskningsprojekt Revisioning the Church och även om var och en har skrivit sitt eget kapitel finns resonansen från de många timmarnas gemensamma brottning.
    125,00 kr
  11. Profetiska vägskäl
    Profetiska vägskäl
    Beskrivning
    Dan Johanssons bok Profetiska vägskäl fullkomnar serien om yttersta tiden och om Jesu kommande på Oljeberget. Det är inga lösa påståenden eller moderna läror han refererar till utan det kommer efter en djupgående och grundlig undersökning av både historiska och nutida fakta.

    Men mest av allt så är det ordentligt förankrat i Bibeln. Rekommenderas varmt för varje troende som vill ha mycket fakta till sina bibelstudier.
    Läs boken och låt alla fakta tala för sig själv. Den Helige Ande kommer att visa Dig det du behöver för din fortsatta vand­ring med Jesus Kristus, vår Herre och Frälsare.
    Timo Lordhem, Pastor i Korskyrkan/Örkelljunga - Dan tar oss med på en guidad tur i Jerusalem som sätter det mesta av det vi trott på under lupp. Platser som vi åkt förbi utan att notera vad som kan ha hänt där blir plötsligt högintressanta medan flera platser som blivit ”turist­platser” förlorar i värde. K G Larsson, Örnsköldsvik -

    • Köp 3 för 270,00 kr/st
    • Köp 10 för 255,00 kr/st
  12. Resa till enhet
    Resa till enhet
    Beskrivning
    I boken Resa till enhet berättar Equmeniakyrkans tre kyrkoledare om vad de ser som den nya kyrkans största utmaningar och möjligheter – lokalt, regionalt och nationellt – och hur det avspeglar sig i kyrkans verksamhet.

    Equmeniakyrkans vision En kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen har format kyrkans teologi där gemenskap är den röda tråden: Gemenskap med Jesus Kristus själv, med varandra och med hela den världsvida kyrkan. Resan till enhet fortsätter.

    Olle Alkholm, Sofia Camnerin och Lasse Svensson i samtal med Christina Larsson.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 174,25 kr/st
  13. Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
    Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
    Beskrivning
    I den här boken står bibel och kyrka i centrum. Artiklarna, som alla är nyskrivna, spänner över bibeltolkningens vida fält med varierande infallsvinklar. Vi får möta frågan om kyrkan hemlighållit vissa upplysningar om Jesus och vi får ta del av nya rön inom bibelforskningen, till exempel om "kvinnotexter" i lukasskrifterna, pingstfestens dag och liknelsetolkning.
    Några artiklar lyfter fram gudstjänstfirande, dop och förbön i ett bibelteologiskt perspektiv. Andra visar hur trosfrågor diskuteras i dag, till exempel synen på frälsning och kyrka, betydelsen av försoning samt ondskan på film.
    En återkommande utgångspunkt för dessa artiklar är impulser från Lennart Thörns verksamhet som exeget, lärare och pastor. Boken är skriven av Thörns studenter, kollegor och vänner som en hyllning för hans banbrytande insatser i kyrka och akademi, men också som en inbjudan till fördjupad teologisk reflektion kring bibel, gudstjänst och tro i vår tid.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  14. Salt, bröd och vin
    Salt, bröd och vin
    Beskrivning
    Med boken Salt, bröd och vin vill Martin Lind bjuda in till pilgrimsvandringar och bidra till reflektion, eftertanke och ökad förståelse av människans villkor på Guds jord.

    Salt, bröd och vin kan tyckas vara tre skilda saker, men orden står i den här boken för den heliga samhörigheten. Varje människas liv hör samman med andras. Salt har i kristen tradition varit en symbol för samhällskritik, att våga yttra även de salta orden är nödvändigt för kyrkan i varje tid. Bröd och vin leder tankarna till den dagliga måltiden och till den heliga måltiden, nattvarden. Pilgrimsvandrandet kan hjälpa oss att se hur allting i livet hålls ihop.

    • Köp 3 för 284,75 kr/st
  15. Samhällsteologi : Forskning i skärningspunkten mellan akademi, samhälle och kyrka
    Samhällsteologi : Forskning i skärningspunkten mellan akademi, samhälle och kyrka
    Beskrivning
    Tro och religion är ingen privatsak. De är en betydande del av samhället. Så för att förstå samhället behöver vi ta religiösa fenomen och teologiskt tankegods på allvar. Inte minst i tider då religionens synlighet i det offentliga ger upphov till en rad frågor om hur vi bäst kan leva tillsammans.

    Samhällsteologi handlar om teologins sammanflätning med samhället. På vilka sätt präglar teologi, religion och samhälle varandra – i dåtid och nutid, och i föreställningar och förhoppningar om framtiden?

    I den här samtidstolkande antologin resonerar åtta forskare vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys kring just samhällsteologi – om vad det innebär att bedriva forskning i skärningspunkten mellan kyrka, akademi och samhälle. Texterna rör sig mellan aktuella ämnen som "svenska värderingar" och lutherska begrepp, världsmedborgarskap och gränser – och om bruket av religiösa traditioner i Lars von Triers film Nymphomaniac. Det är utmanande läsning – med en tydlig utgångspunkt i att teologin är en omistlig del av samhället.

    Medverkande skribenter i boken Samhällsteologi: Urban Claesson, Jenny Ehnberg (red.), Elisabeth Gerle, Kristina Helgesson Kjellin, Jonas Ideström, Mikael Larsson, Cecilia Nahnfeldt (red.) och Michael Nausner.

    • Köp 3 för 310,25 kr/st
  16. Sensus  fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014
    Sensus fidei : i kyrkans liv i Internationella Teologikommissionen 2014
    Beskrivning
    Hur skall man i vår tid, så präglad av åsiktsmångfald, kunna få skarpare konturer kring vad som är kyrkans tro? Skriften Sensus fidei – i kyrkans liv är unikt och kan bli till stor hjälp.

    Kyrkan framställs här som en de troendes gemenskap, inte en samling individer som råkar ha samma tro. De enskilda troende tror genom att instämma i kyrkans tro, vilket är tydligast i själva dophandlingen. Men kyrkan är också ett trossubjekt, varför ”sinnet för tron” – sensus fidei – finns både hos den troende och hos kyrkan som helhet.

    Å ena sidan hänför sig sensus fidei till den troendes personliga förmåga att i gemenskap med kyrkan urskilja trons sanning. Å andra sidan hänför sig sensus fidelium till en gemensam och kyrklig verklighet: kyrkans eget trosmedvetande, genom vilket hon erkänner sin Herre och förkunnar hans ord

    De som förkunnar och undervisar i kyrkan måste lyssna till dem som bär tron – enskilt och tillsammans som en enda kropp. Den troende som lyssnar till förkunnelse och undervisning igenkänner med sitt ”trosmedvetande” den rätta tron.

    Sensus fidei – i kyrkans liv har utarbetats av Den Internationella Teologkommissionen inom Katolska kyrkan. Dokumentet gör inte anspråk på att lösa alla frågor som kommer upp. Snarare visar det att tolkningen av sensus fidei behöver fördjupas ytterligare. Det gäller inte en akademisk frågeställning, utan är en fråga om evangeliets förkunnelse i dagens värld

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  17. Skakad, inte rörd
    Skakad, inte rörd
    Beskrivning
    I sitt djupt personliga herdabrev delar biskop Per Eckerdal med sig av sina tankar för att ge en utgångspunkt för samtal, bön och arbete i stiftet. Utgångspunkten för herdabrevet är insikten att ett oförändrat evangelium kräver förändrade uttryck. Kyrkan är en tolkande gemenskap och tillsammans får vi ständigt hitta vägar för att ge ny form och nytt språk till ett evigt budskap. Som en röd tråd genom boken löper också det diakonala tänkandet. För ”utan levande djärva uttryck för diakoni faller vår tro samman och förlorar sin trovärdighet”. Kristen tro går inte ut på att ge oss en tillfällig sinnesrörelse, utan handlar om livets realiteter och tillvarons grundval. Att knyta en livsrelation till Kristus är en revolution, eller som man med traditionellt kristet språkbruk säger – en omvändelse. Inte rörd, utan ordentligt omskakad
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  18. Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola
    Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola
    Beskrivning
    Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola beskriver skolavslutningar i kyrkan ur både teologiskt och pedagogiskt perspektiv. Trots debatter sedan 1990-talet har det tidigare i stort sett saknats forskning om fenomenet. I denna bok samspelar kvalitativa metoder med kvantitativa undersökningar för att bidra med både fakta och teoretiska tolkningar. Även konfessionella friskolor och deras ställning i svensk lag behandlas.

    Skolavslutningarna i kyrkan visar sig rymma mycket mer än själva fenomenet: det handlar om förhandlingar och omförhandlingar av religionens plats i skolan i en tid när Sverige inte längre har en statskyrka och där religionens roll i skolan alltmer ifrågasätts. En bild börjar träda fram där debatten om skolavslutningar i kyrkan tycks ha förskjutits från ställningstagande för eller mot sakfrågan till diskussion om religion som nyckelkompetens i det globala samhället.

    Viktor Aldrin (f. 1980) är teol.dr. med inriktning mot praktisk teologi samt excellent lärare ETP. Han är universitetslektor i de samhällsorienterade ämnenas didaktik vid Högskolan i Borås och forskar om samspel mellan teologi och pedagogik.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  19. Skriftens ansikten : konsten att läsa mellan raderna
    Skriftens ansikten : konsten att läsa mellan raderna
    Beskrivning
    En bok som kastar ljus över Bibelns texter utifrån såväl den judiska midrash-traditionen som modern skönlitteratur.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  20. Som om allt förvandlats
    Som om allt förvandlats
    Beskrivning
    William Cavanaughs ärende är politiskt, och hans ämne är kyrkan. Budskapet är att en kyrka som vill förvandla världen måste vara kyrka full ut. Det innebär att ta vara på sin kallelse och de profetiska tecken hon fått att vårda. I bibeln, gudstjänsten och kyrkans traditioner finner Cavanaugh resurser för att inte bara förstå utan också förvandla vårt moderna samhälle I denna bok skriver han om frihet och gemenskap, begär och konsumtion, ekologi och finanskris - allt med en övertygelse att kyrkan är både nödvändig och ofullkomlig.
    William Cavanaugh är en ledande politisk teolog i vår tid. Hans bidrag till teologin handlar bland annat om att han uppmärksammar praktikernas - de gemensamma konkreta handlingarnas - betydelse för kyrkans identitet och liv. Genom denna volym ges han för första gången ut på svenska. Texterna är tillgängliga och präglas av den konkretion som kännetecknar Cavanaughs teologiska författarskap.

    William T Cavanaugh är professor vid DePaul University, Chicago. Han har bland annat publicerat Torture and Euchaist, The Myth of Religious Violence och Being Consumed. Som om allt förvandlats är hans första bok på svenska.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  21. Ställ Gud till svars
    Ställ Gud till svars
    Beskrivning
    Sjukhusprästen Preben Kok har sitt arbetsfält i gränslandet mellan liv och död. I Ställ Gud till svars berättar han om sitt arbete och om sin tro. Med tron som utgångspunkt går han i närkamp med våra föreställningar om skuld, maktlöshet, stress och illusionen om den perfekta människan.
    Boken ger styrka till alla som kämpar med känslor av maktlöshet. Att vara maktlös kan vara outhärdligt – samtidigt som det ligger en befrielse i att vara löst från makt och därmed kunna ställa till svars den som faktiskt har möjligheten att förändra: Gud.
    På samma sätt blir boken en tröst för den som inte lyckas leva upp till sin egen bild av den perfekta människan. Den som levt ett perfekt liv är ingen människa – den är en ängel. Det är i syndafallet vi blir människor, och det måste vi våga erkänna för oss själva. Samtidigt ska vi också tillåta oss själva att i det läget fråga Gud: "Nu när det blev som det blev och jag är som jag är – är jag ändå din?"
    Genom boken går en röd tråd av förtröstan på en Gud som älskar oss, även när livet inte blev som vi hade hoppats. Många gånger vänder författaren upp och ner på våra invanda föreställningar om vad det innebär att vara människa och att förlita sig på Gud – men allt förankras i verklig­heten utifrån tjugo år av möten med svårt sjuka och döende människor.
    Ställ Gud till svars är en själavårdande bok som kan få vara till stor hjälp för alla som i sin vardag möter människor i olika skeenden av livet.
    125,00 kr
  22. Stormvarning : vare sig det gäller naturkatastrofer, terroristhot eller global finanskris måste dess
    Stormvarning : vare sig det gäller naturkatastrofer, terroristhot eller global finanskris måste dess
    Beskrivning
    Media flödar dagligen över av alarmerande rubriker om konflikter i Mellanöstern, ekonomiska kriser och terroristhot i olika delar av världen.

    I Stormvarning utforskar Billy Graham de största utmaningarna vi står inför idag och ger sin röst och sitt perspektiv till vad Bibeln säger om våra nuvarande stormar ... och de stormar vi ännu inte sett.
    Sedan boken kom ut för första gången har Graham fått ytterligare ungefär två decennier i tjänst och fått se flera nya stormar. Denna helt reviderade och uppdaterade bok belyser Grahams senaste upplevelser, insikter och förnyade känsla av allvar när han utforskar Uppenbarelseboken i ljuset av dagens världshändelser – och ser profetiska händelser utspela sig."När vi nu går in i ett nytt decennium i det tjugoförsta århundradet, kan man läsa rapporter om allt värre otyglad girighet och korruption på Wall Street, misshushållning av finanser på regeringsnivå, och bedrägeri och perversion på hög nivå inom både kyrka och stat.
    Samtidigt som många håller ett öga på urladdningen, som de känner måste komma mellan de finansiella stormakterna i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika, känner de att förutsättningarna för en ännu värre kollaps i världen är större än någonsin ... Finns det något vi kan hoppas på i den situation vi befinner oss i? Kommer det någonsin att bli fred? Hur ska vi leva våra liv med tanke på de utmaningar vårt land ställts inför och med tanke på den svåra situationen i världen?

    Detta är viktiga – till och med livsviktiga – frågor, och jag vill inbjuda dig att komma med mig medan vi upptäcker de svar som Gud har gett oss i sitt Ord, Bibeln." – Billy Graham

    125,00 kr
  23. Strukturer, arvet, prästen, avförtrollning : texter ur tidskriften Evangelium 2012-2013
    Strukturer, arvet, prästen, avförtrollning : texter ur tidskriften Evangelium 2012-2013
    Beskrivning
    Kyrkans uppgift har stått i centrum för vart och ett av de nummer som tidskriften Evangelium publicerat under sitt första år. I boken finns ett urval av de bästa texterna, från essäer och recensioner till intervjuer och reportage, men också ny lyrik och prosa. I 32 artiklar ur fyra temanummer möter vi kyrkan genom kunniga och skarpa skribenter som den framstår idag.
    150,00 kr
  24. Systematisk teologi : en introduktion
    Systematisk teologi : en introduktion
    Beskrivning
    Olika religioners närvaro i det svenska samhället ökar, samtidigt växer också behovet av en konstruktiv och kritisk reflektion kring religiösa idéer.
    Systematisk teologi ? en introduktion riktar sig till läsare som vill få en uppfattning om vad kristna teologer traditionellt har diskuterat, samt vilka teologer i kristendomens historia och traditioner som haft särskild betydelse.
    Boken ger också en uppfattning om vilka intellektuella och praktiska horisonter som upptar den systematiska kristna teologin i samtiden.
    I skärningspunkten mellan historia och nutid söker tio författare ? från olika svenska lärosäten, med skilda teoretiska infallsvinklar, och med hemvist i en rad olika kyrkor och samfund ? en dialog med alla som är genuint intresserade av samtal om den religiösa erfarenhetens natur och sanning i vår tid.
    • Köp 3 för 391,00 kr/st
  25. Thessalonikerbreven
    Thessalonikerbreven
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    295,00 kr
  26. Till trons försvar : handbok i kristen apologetik
    Till trons försvar : handbok i kristen apologetik
    Beskrivning
    Vill du veta hur du kan svara när folk ställer frågor om din tro? Eller vågar du sällan prata med människor om tro, därför att du är osäker på hur du ska hantera invändningar och kritik? Kanske du själv ibland tvivlar på att det du tror på verkligen är sant?

    I denna handbok i kristen apologetik får du hjälp att förklara och försvara kristen tro med filosofiska, vetenskapliga och historiska argument. Författaren William Lane Craig anses av många vara vår tids främste försvarare av kristen tro. Han tar upp fyra klassiska argument för Guds existens, lägger fram historiska bevis för Jesu anspråk och för hans uppståndelse, tar itu med lidandets problem och visar varför den religiösa relativismen inte håller. Längs vägen ger han dessutom inblickar i sin egen livsberättelse.

    Till trons försvar vänder sig till icke-specialister och är pedagogiskt uppbyggd med faktarutor, samtalsfrågor, diagram och illustrationer. En guldgruva för alla som vill fördjupa sin tro!

    ”[Boken] är en lättillgänglig, engagerande och samtidigt djuplodande presentation av argumenten för kristen tro. Läs och låt dig berikas. Pröva argumenten och låt dig utmanas.” Ur Stefan Gustavssons förord

    Om författaren:
    William Lane Craig är professor i filosofi vid Talbot School of Theology i Los Angeles, USA. Han är en internationellt erkänd föreläsare och debattör och har författat eller redigerat ett trettiotal böcker och över hundra akademiska artiklar. Till trons försvar är hans andra bok på svenska

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  27. Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
    Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
    Beskrivning
    Kan man tro på framtiden? Går världen under på ett visst datum? Vad ska vi tro om uppryckandet? Vad innebär vilddjurets märke? Kommer Jesus tillbaka två gånger? Vad händer med Israel? Kan man tro på ett helvete?

    Mikael Tellbe berättar vad den kristna tron säger om människans framtidshopp och reder ut spekulationer, förutsägerlser och påståenden om vad som väntar

    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  28. Tretton brev
    Tretton brev
    Beskrivning
    Aurelius Augustinus (354-430) är västerlandets mest betydande kyrkofader och en av de största tänkare som den kristna traditionen känt. Hans inflytande är betydande för utvecklingen av snart sagt hela den kristna teologin, och hans tänkande är fortfarande aktuellt både innanför och utanför de kristna kyrkorna.

    Denna bok ger en god inblick i flera av de teologiska frågor som Augustinus arbetade med - treenigheten, frågan om människans fria vilja, synd och skuld, kyrkans ämbete - men också prov på Augustinus spiritualitet: hans undervisning om bönen och om hur ett kristet liv bör levas.
    Boken kan därför fungera som en kortfattad och lättillgänglig introduktion till Augustinus tänkande. Samtidigt ger den personliga tonen i texterna, som ju är personliga brev, en unik inblick i livet i fyrahundratalets Nordafrika. Av de tretton brev som ingår i boken föreligger 12 för första gången i svensk översättning.

    135,00 kr
  29. Tro och religion i historia och samhälle
    Tro och religion i historia och samhälle
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  30. Trons sanning och glädje
    Trons sanning och glädje
    • Köp 3 för 288,00 kr/st
    • Köp 10 för 272,00 kr/st
  31. Uppdrag pastor : Teologi och praktik
    Uppdrag pastor : Teologi och praktik
    Beskrivning
    Kyrkorna i Sverige har stora utmaningar och möjligheter i vår tid, därför är det viktigt att ledare i kyrkan får redskap för reflektion och handling. Teologiska Högskolan Stockholm (THS) som ger utbildning för kyrkligt ledarskap har i den här boken samlat olika perspektiv på vad det konkret innebär. Det övergripande temat är en vision om Hela livets kyrka . Skribenter: Owe Kennerberg, Joel Halldorf, Åke Viberg, Rikard Roitto, Cecila Melder, GustafBjörkman, Daniel Strömner, Sofia Camnerin, Rune W Dahlén, Petra Carlsson, LindaAlexandersson, Elin Lockneus, Liselotte J Andersson, Joseph Sverker, JörgenThaarup, Josef Nsumbo, Maria Fässberg Norrhall.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  32. Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
    Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
    Beskrivning
    De flesta kristna anser att Bibeln i någon mening är Guds ord. Men vad menar vi egentligen med det? Är Bibeln Guds ord, innehåller Bibeln Guds ord eller blir Bibeln Guds ord? Och om vi väl säger att Bibeln är Guds ord, vad innebär det då att läsa och leva Bibeln som ett ord från Gud?

    Mikael Tellbe delar med sig av sin erfarenhet och brottning med frågorna och vill visa att vår bibeltro och vårt bibelbruk hör samman. Boken riktar sig såväl till den som vill reflektera över bibelsynsfrågorna som till den som söker vägledning i att läsa, tolka och tillämpa Bibeln som Guds ord.

    Mikael Tellbe är docent i Nya Testamentet, lärare vid Örebro Teologiska Högskola och pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK). Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Korsmärkt gemenskap – kommentar till Första Korinthierbrevet och Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut

    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  33. Vägledning för diakoni
    Vägledning för diakoni
    Beskrivning
    Ett material om diakonins teori och praktik.

    Svenska kyrkans nationella nivå har tillsammans med Västerås, Luleå och Göteborgs stift tagit fram en vägledning för diakoni och diakonal verksamhetsutveckling, tänkt att fungera som ett stöd för förtroende­valda, anställda och ideella medarbetare. Vägledningen utgår från den pedagogiska modell som kallas diakonitriangeln och presenterar en modell för klassificering av diakonala verksamheter. Den ger också redskap för reflektion kring församlingens roll i välfärden.

    Boken innehåller dessutom en teologisk fördjupning av Stig Linde (red). Fördjupningen visar på den mångfald av teologiska resurser som kyrkans diakoni rymmer och beskriver hur teologi och diakoni ofta formas i ett samspel, med olika uttryck beroende på den aktuella samhällssituationen.

    Boken vill bidra till att öka den strategiska reflektionen om diakoni som idé och diakoni som praktik, och kan användas som verktyg i målarbete, verksamhetsplanering och budgetprocess

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  34. Variationer av predikouppfattningar i Svenska kyrkan
    Variationer av predikouppfattningar i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Hur uppfattar predikanter sitt predikouppdrag och hur uppfattar åhörare predikan? Hur förhåller sig dessa uppfattningar till olika predikoteoretiska perspektiv? Vilka konsekvenser får kunskapen om predikanters och åhörares uppfattningar för predikan?

    I undersökningen kartläggs hur de som är engagerade i predikosituationen tänker om predikan. Två grupper är då särskilt intressanta: predikanter och åhörare. Genom att två olika fenomenografiska undersökningar genomförts, en med predikanter och en med åhörare, kan författaren visa på ett brett spektrum av uppfattningar och en stor spridning av behov och förväntningar. A ena sidan visar sig en mer institutionell syn på kyrkan där predikanten förmedlar ett givet innehåll till åhöraren. Å andra sidan framträder en mer organisk syn på kyrkan där predikant och åhörare i predikosituationen samverkar och berikar varandra.

    I en avslutande teologisk analys relateras resultaten från de fenomenografiska undersökningarna till olika predikoteoretiska perspektiv. Undersökningen visar hur det sker en pendling mellan olika perspektiv hos såväl predikanter som åhörare. Det finns därför behov av fördjupad reflektion över olika predikoperspektiv hos predikanten och i vilka skiftande predikosituationer som dessa behöver aktualiseras

    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-135 av 135

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå