View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 907

per sida
Fallande ordning
  1. E-post från Gud
    E-post från Gud
    Beskrivning
    Du har fått e-post Tänk om du fick e-post från Gud. Att Gud själv kommunicerade med dig. Varje dag. Den här boken är fylld med e-post från Gud, och bifogat till varje e-post finns verser ur Bibeln.
    100,00 kr
  2. Effektiv bön
    Effektiv bön
    Beskrivning
    10:e utökade upplagan

    Bön ligger verkligen i djupet av det kristna livet. Effektiv bön är alltså ett mycket angeläget ämne. Därför vill jag ödmjukt dela några erfarenheter av bön.

    Jag arbetade i nästan 25 år i S:ta Clara i Stockholm bland utsatta människor. Det var diakoni i praktisk och andlig handling. Att uppmuntra människor till bön och hur man kan få uppleva bönesvar är också diakoni. Det har i alla fall varit syftet med denna lilla bok, som nu ges ut i en tionde upplaga.

    Det är diakoni att uppmuntra en tung narkoman att han eller hon kan lämna narkotikan. Det är diakoni att uppmuntra en välbeställd lärarinna att hon kan få sitt bönesvar. Det är därför min förhoppning att den som läser den här boken ska få gråta tacksamhetens tårar.

    Carl-Erik Sahlberg

    Carl-Erik Sahlberg är ofta anlitad som uppskattad konferenstalare och som tv-predikant i SVT. Han är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.

    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  3. Efter detta : om Guds kärlek  och rättvisa, himmel och helvete
    Efter detta : om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete
    Beskrivning
    Den kristna kyrkan i Sverige har under ett antal hundra år predikat och trott på himmel och helvete och att det faktiskt finns en risk att gå evigt förlorad och hamna i helvetet. Jesus talade, kanske mer än någon annan, om detta. Ändå är det väldigt tyst kring dessa frågor i svensk kristenhet.
    125,00 kr
  4. Efter Kristus : att följa Jesus med hjälp av Didaché
    Efter Kristus : att följa Jesus med hjälp av Didaché
    Beskrivning
    Ibland verkar det som om vi tror att lärjungaskap bara är något för »riktigt kristna« – aktivister, nunnor och helgon. Men Jesus bjuder in oss alla att vandra med honom genom livet. Tillsammans med kyrkan lär vi oss att ta ett steg i taget. Didaché är en kort skrift som är samtida med stora delar av Nya testamentet. Den är ett fönster in i den tidiga kyrkan och visar hur de första kristna tränade nya lärjungar.

    I Efter Kristus har Tobias Hadin och Kristoffer Lignell gjort en nyöversättning till svenska av Didaché och guidar läsaren i hur skriften fungerade som en lärjungaskola och hur den kan vara till nytta för oss i dag. De hämtar exempel från både kyrkohistorien och sina egna erfarenheter, och ger också handfasta tips på hur vi som kristna i dag kan tränas i lärjungaskap.

    Tobias Hadin är präst och medlem i kommuniteten Oikos, en närboende gemenskap i Hammarkullen, Göteborg. Han har också varit med och startat Jesus Dojo i Sverige. Kristoffer Lignell är präst och medlem i EFS kapellet i Lund

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  5. Eftervärme
    Eftervärme
    Beskrivning
    En man faller död ner vid receptionen på ett turisthotell i Spanien. Mindre än en timme tidigare hade han suttit med sin sambo vid ett bord ut mot havet och sagt att han var lycklig. Nu är han död. Tomas Sjödin, som råkar bo på samma hotell, blir uppringd på sitt rum och ombeds ordna en avskedsceremoni. Det blir en natt där förvirrade människor försöker greppa en obegriplig situation. Vad återstår egentligen av en människas tid på jorden när allt tar slut? Frågan om denna livets eftervärme lämnar Sjödin ingen ro. Han gör ett försök att nysta fram kodorden för ett helt liv, i en längtan efter att bygga ett liv som lagrar värme också efter att solen har gått ner.
    I den här boken funderar Tomas Sjödin kring vad som gör en människa betydelsefull i sin omgivning. Vad betyder det att ta emot livet som ett lån? Hur uppfattar vi det som är vårt ?ärende? i livet? Vad gör att värmen dröjer sig kvar när hon en gång är borta? Vad är ett livsverk? Det handlar om beredskap, om öppenhet och lyssnande och om att det aldrig är för sent att våga språnget i livet, inte främst för sin egen skull utan för dem man älskar. ?Det goda livet är inget man väljer, utan något man upptäcker?
    125,00 kr
  6. Egoistens död : den helige andes genombrott
    Egoistens död : den helige andes genombrott
    Beskrivning
    NYUTGÅVA

    Hur vanligt folk i den helige Andes kraft kan demonstrera Guds rike mitt i vardagslivet

    "Min bön och förhoppning är att du och jag tillsammans skall se sambandet mellan församlingen, den helige Ande och Jesus. Jag vill visa hur viktigt det är att vi inte glömmer Anden i vår vardag. Min önskan är att du skall upptäcka en väg till att förlösa den helige Andes gåvor i ditt och andras liv.

    I dessa dagar, då sekulariseringen tränger allt djupare in i våra kyrkor, är det nödvändigt att aktualisera undervisningen om den helige Ande.

    Boken innehåller systematisk undervisning om varje nådegåva där författaren bjuder på självupplevda exempel där gåvorna fungerat. Boken ger en enkel vägledning i hur du som läsare kan upptäcka vilka gåvor du har och hur du aktiverar dem.

    Tommy Lilja har arbetat med människor sedan ungdomen, skrivit ett 20-tal böcker och når med sin internationella tv-show, konferenser och seminarier årligen miljontals människor med sin livsförvandlande, insiktsfulla och dynamiska undervisning.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  7. Eldfängd
    Eldfängd
    Beskrivning
    Eldfängd är en parabel om vår tids sökande efter identitet, mening och andlighet. I en tid då de politiska ideologierna sedan länge genomskådats, och där innehållslös materialism understundom verkar vara det enda svaret på religiös trångsynthet, erbjuder mystiken ett alternativ som ligger bortom traditionella dikotomier. Med en stil och berättarteknik som inspirerats av den klassiska arabiska litteraturen,...
    190,01 kr
  8. Elva tankar från elva platser
    Elva tankar från elva platser
    Beskrivning
    Det finns något meningsfullt med varje plats vi besöker och i varje möte vi gör. Våra sinnen och tankar, tro och fantasi kan hjälpa oss att väva in magi och mening i det mesta. På så sätt får tillvaron en djupare dimension än vad vi ser och upplever. Kanske det rent av går att hitta ett sagoskimmer i tillvaron med hjälp av denna bok?

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  9. Elvis som hötorgskonst : att måla om den kristna tron
    Elvis som hötorgskonst : att måla om den kristna tron
    Beskrivning
    Elvis som hötorgskonst är ett lättillgängligt, rappt och smart utkast till hur kristen tro idag kan se ut när all helig bråte försvinner. Det handlar om Gud, Jesus, Bibeln, frälsningen och framtiden. Den Gud Rob Bell tänker på är inkluderande och överallt närvarande.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  10. En autists erfarenhet av Kristus i vår tid
    En autists erfarenhet av Kristus i vår tid
    Beskrivning
    Jag heter Erik Osika och kan inte tala. När någon stödjer min arm kan jag skriva så här.

    Jag lärde mig bokstäverna från mjölkpaket och annat som stod på vårt matbord.

    När jag var över trettio år gammal lärde min mor hur man kan stödja min hand så att jag nu kan skriva på datorn eller på en bokstavstavla.

    Lite kunde jag förstå av allt som sades i min omgivning, från att jag var ett litet barn. Men jag kunde aldrig visa det. Det gör nu mitt liv meningsfullt att jag kan samtala med de människorna som kan stödja mig eller som jag kan tala med, medan någon annan stödjer mig. Det är inte lätt att stödja mig för jag måste å ena sidan känna min hand genom ett visst tryck och å andra sidan får den som trycker min hand inte styra den. Men nu finns det flera personer som kan detta.

    Jag ville skriva om Kristus för att jag upptäckte att ni vanliga människor inte upplever honom lika tydligt som jag gör. Istället kan ni så oerhört mycket som jag inte kan. Nu hoppas jag att ni kan ha glädje av min bok och blir så glada som jag själv blir genom mötet med Kristus.

    150,00 kr
  11. En av dessa minsta
    En av dessa minsta
    Beskrivning
    Samvetsfrihet är en fråga som är brännhet i vårt land. Sverige är nämligen ett av ytterst få länder med laglig rätt till abort i Europa som nekar sina medborgare rätten till samvetsfrihet, om man som vårdanställd inte vill medverka vid abort. Detta trots att Sverige är en av de stater som har skrivit under Europakonventionen, där samvetsfrihet beskrivs som en mänsklig rättighet.
    Författaren och frilansjournalisten Göran Jacobson har skrivit reportage­boken En av dessa minsta, som tar sitt avstamp i debatten som har rasat kring det uppmärksammade ”Barnmorskefallet”, där barnmorskan Ellinor Grimmark nekades anställning vid tre sjukhus i Jönköpings län, på grund av att hon, mot bakgrund av sin kristna tro, åberopade den i Europakonventionens nionde artikel stadgade samvets­friheten för att slippa medverka vid abort. En av dessa minsta innehåller intervjuer och reportage på temat samvetsfrihet och syftar till att visa på bredden i begreppet samvetsfrihet. Läsaren får bland annat stifta bekantskap med kvinnan som mot sin egen vilja tvingades till en brutal abort när hon var 15 år gammal. Möt även fängelseprästen som själv satt i fängelse för brottet att ha vägrat värnplikt och som förmodligen är den ende svensk som någonsin har jobbat på en fängelseavdelning för dödsdömda i USA. Boken innehåller även en intervju med den svenske politikern som gjorde helt om och bytte åsikt i abortfrågan. Ellinor Grimmark kommer givetvis till tals om sin situation. Format: Inbunden, 114 sidor Utgiven: 2015 Utgiven av: Sjöbergs Förlag ISBN: 978-91-86935-96-2
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  12. En barbarisk väg : släpp lös den otämjda tron
    En barbarisk väg : släpp lös den otämjda tron
    Beskrivning
    En barbar var någon som skiljde sig från mängden, som inte passade in. Är det så att ett flertal av oss som bekänner Jesus Kristus som Herre har låtit oss tämjas? Blivit civiliserade? Har vi tappat enkelheten, lidelsen och passionen i vår tidiga, vilda tro? Erwin McManus ord ekar likt Johannes döparens rop i öknen. Låt En barbarisk väg förvandla dig. Du blir aldrig densamme.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  13. En dags bekymmer räcker
    En dags bekymmer räcker
    Beskrivning
    den här småskriften tar författaren upp vår tids stora folksjukdom oro ur ett antal olika perspektiv. På ett intressant sätt beskrivs förhållandet mellan själslig oro och fysisk ohälsa. Flera tänkvärda och roliga berättelser åskådliggör framställningen. John D. Rockefellers livshistoria tas också upp som ett exempel på vad vår livsinställning kan betyda för vår hälsa.

    Ämnet är angeläget och författaren skriver både enkelt och lättförståeligt samtidigt som han ger flera träffsäkra exempel som bekräftar trovärdigheten i det han för fram.

    Författaren har tidigare gett ut pocketboken ”Tusen skäl att tro” och småskrifterna ”Ateisten som ändrade sig”, “Slump eller Intelligent Design?”, ”Vägen fram till korset” och den allra senaste ”Tolv scener ur Passionshistorien”.

    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
  14. En flygtur till evigheten
    En flygtur till evigheten
    Beskrivning
    Flygkapten Dale Black har flugit passa­gerar­flygplan över hela världen, men en flygtur förändrade hans liv för all framtid –- en resa till himlen och tillbaka.Han var den ende överlevande i en fruktans­värd flygkrasch och svävade mellan liv och död när han fick vara med om en underbar upplevelse av himlen.
    125,00 kr
  15. En framtid och ett hopp
    En framtid och ett hopp
    Beskrivning
    När Almidas bror dör flyttar hon ut till Västerö för att gå igenom hans saker. Efter att ha råkat meja ner grannens brevlåda, inser hon att det nog kanske är bäst att låta bilen stå. När hon dessutom blir insnöad, stukar foten, får slut på all mat i skafferiet och till råga på allt saknar telefon, så börjar hon allvarligt ifrågasätta sitt beslut.

    Situationen ter sig övermäktig och den gamla damen har aldrig känt sig mer ensam, och inte blir det bättre av att hon har sällskap av möss under diskbänken. Det enda som finns kvar för Almida att göra är att be en stilla bön och hoppas på hjälp. Snart börjar saker hända och det blir en adventstid hon aldrig vågat hoppas på. Medan snöflingorna faller över Västerö inser Almida att det kanske inte bara är för hennes skull som Gud verkar sända människor i hennes väg.

    En härlig berättelse om hopp och nytt livsmod tillsammans med nya vänner över en kopp varm choklad på Västerö.

    Stina Jonsson är en etablerad författare som har gett ut ett tjugotal böcker för både barn och vuxna.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  16. En generös radikalitet
    En generös radikalitet
    Beskrivning
    Gud är densamme. Tiderna förändras. Varje tid, varje generation måste därför fråga sig vad det innebär att vara kristen, i sitt sammanhang och efter sina förutsättningar. Brian McLaren upptäcker en tro som drivs av kärleken till människorna utanför, där Jesus Kristus är centrum på riktigt, och där saltet i de kristna traditionerna, de starka kryddorna, får spelrum.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  17. En grundläggande guide i helande
    En grundläggande guide i helande
    Beskrivning
    Du kan hjälpa människor ut ur lidande. Du kan vara med och förändra din värld. Du kan vara med och förm­edla Guds helandekraft. För första gången går pastorerna och författarna Bill Johnson och Randy Clark samman för att utrusta alla troende att betjäna människor med helande. De delar­ med sig av spännande och inspirerande vittnesbörd och lägger ut en praktisk, beprövad, steg för steg-guide i att förmedla helande – från början till slut grundat på Guds ord. Bland annat kommer du lära dig att: • förstå din auktoritet i helandetjänsten • leva ut helandetjänsten bland människor du möter och i ditt vardagsliv. • ta emot och förmedla kunskapens ord • implementera och använda dig av femstegsmodellen för helande­bön. Helandetjänsten är inte avsedd för enbart några få utvalda. Guds mirakulösa kraft är en del av De goda nyheterna och även du kan få bli en kraftfull kanal för den helandekraft han vill manifestera
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  18. En helig kallelse
    En helig kallelse
    Beskrivning
    Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av det som vi har uträttat, utan i kraft av sitt beslut och sin nåd, som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet. (2 Tim 1:9)
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  19. En herde ser på den tjugotredje psalmen
    En herde ser på den tjugotredje psalmen
    Beskrivning
    Efter 50 år och över 2 miljoner sålda böcker fortsätter En herde ser på den tjugotredje psalmen att inspirera och uppmuntra med numera klassiska insikter om den gode Herden – Jesus Kristus.

    Med sina egna erfarenheter som fåraherde leder Phillip Keller läsaren in i de dolda skatter vi upptäcker på de gröna ängarna och vid vatten där vi finner ro.

    Författaren uppenbarar nya dimensioner av Herden och hans omvårdnad om sina får i Bibelns kanske mest kända och älskade psalm. Upplev psalm tjugotre på ett nytt sätt. Se med den gode Herdens ögon, vidrör med hans händer och känn med hans hjärta i den här fängslande skildringen av vår Herre och oss själva – fåren i hans hjord.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  20. En Josuageneration
    En Josuageneration
    Beskrivning
    Detta är en bok riktad till en ung generation som hungrar efter Gud. Jonas Nordén tar sin utgångspunkt i berättelsen om när Israels folk intog det utlovade landet. Läsaren bjuds med på en resa där frimodighet ställs mot uppgivenhet, lydnad mot olydnad och andlig klarsyn mot andlig blindhet. Vi påminns om att för Gud är allting möjligt.
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  21. En kort introduktion till frälsning
    En kort introduktion till frälsning
    Beskrivning
    FRÄLSNING – detta begrepp sammanfattar den kanske mest centrala tanken i den kristna tron: Jesus Kristus har genom sitt liv, sin död och sin uppståndelse frälst människan. »Frälsning« är en synonym till »befrielse«. Men vad är det människan måste befrias från och till? Hur sker frälsningen genom Kristus? Vilken roll i sammanhanget spelar hans liv, vilken roll spelar korset, kristendomens främsta tecken?...
    165,00 kr
  22. En kort introduktion till Timmarnas liturgi
    En kort introduktion till Timmarnas liturgi
    Beskrivning
    Vid sidan av firandet av den heliga mässan är tidebönen, »Timmarnas liturgi«, katolska kyrkans officiella gudstjänst: dygnets timmar, veckorna och åren är inneslutna i denna ständigt pågående bön. Kyrkans vigda tjänare och ordensfolket har tidebönen som en huvuduppgift. Alla döpta är inbjudna att delta i den. Vi har nu en svensk version av tidebönen, på latin »Liturgia horarum«, i fyra band. Alla som...
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  23. En kyrka värd namnet
    En kyrka värd namnet
    Beskrivning
    ”Jag har en dröm. Om en kyrka som berör och utmanar, stör och tröstar, en kyrka som väcker nyfikenhet och vilja till engagemang, som är ödmjuk och djärv, stridbar och fridsstiftande.” skriver biskop Fredrik Modéus.

    I sin bok En kyrka värd namnet tecknar biskop Fredrik fram sex centrala vägval för Svenska kyrkan, i en tid som präglas av sjunkande medlemstal, mindre kunskap om kristen tro – såväl som en spirande nyfikenhet på religion och ett stort förtroende för kyrkan, om än lite mer på distans.

    Fram växer bilden av en kyrka som är öppen mot Guds värld; bidrar till ett hållbart liv för alla; försvarar varje människas rätt att tro; vårdar gemenskapen i gudstjänstfirande församlingar; berättar tydligt om kristen tro utan att låsa in Gud i orden och modigt visar vägen mot framtiden.

    Det är dags, skriver biskop Fredrik Modéus, att: ”kalibrera kompassen och ta ut modig kurs mot framtiden. Så att kyrkan än tydligare kan bära befrielsens evangelium till många.

    • Köp 3 för 259,25 kr/st
  24. En levande relation : bibeltankar om bön
    En levande relation : bibeltankar om bön
    Beskrivning
    Bönen – ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad, är Johan Tyrbergs tema för denna bok: ”Jag vill reflektera över vad det kan innebära att tänka på bön som kommunikation. I det sammanhanget vill jag fundera över böner som beskrivs i Bibeln, över olika bönetraditioner i vår kyrka, och även dela lite av min egen erfarenhet av bön. Jag hoppas att du vill följa med på upptäcktsfärd i bönens universum, med Bibelns händelser, en resa i tid och rum.” Johan Tyrberg är sedan hösten 2014 biskop i Lunds stift. Detta är hans andra bok på ARCUS förlag. Den första, ”Kallad till kärlek” som var hans herdabrev, kom hösten 2015.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  25. En liten bit av himlen
    En liten bit av himlen
    Beskrivning
    En liten bit av himlen är en exklusiv receptbok fylld av fantastiskt goda recept och charmerande bilder på sötsaker som bullar, pajer, tårtor, kakor, glass och godis. Den här receptboken får smaklökarna att göra sig redo att slå dubbelvolter. Här ryms det mesta du behöver för att förbereda fikastunder som sätter guldkant på vardagen eller skapar minnesvärda högtider. När du slår upp denna bok möts du även av många bra tips som hjälper dig att lyckas i köket såväl som stora portioner av inspiration i de återkommande tänkvärda texterna.

    * * * "Vi hoppas att denna bok kommer bidra till många fikastunder med goda samtal och varm gemenskap i ditt liv. För det är det vi tror på. Liv tillsammans, liv i gemenskap. Fika i all ära, men vänner, familj, kollegor och grannar att dela livet med går omöjligt att konkurrera bort. Var rädda om er och ta hand om varandra. Och glöm inte bort elvakaffet."

    Frid och glädje, Elin och Sandra

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  26. En ny slags ledare
    En ny slags ledare
    Beskrivning
    Du har antagligen en kort lista på personer som har påverkat dig under dina år som barn och tonåring. När dessa individer korsade din livsbana blev de en ny slags ledare för dig.

    De var inte nya på det sättet att . . . de aldrig hade lett något tidigare eller att de var radikalt annorlunda än andra ledare.

    Men de var nya för att . . . deras påverkan gav dig en ny inriktning, deras tro på dig gav dig en ny känsla av värde, de dök upp i en ny fas i ditt liv, och deras tro hjälpte dig att fördjupa din tro på ett nytt och autentiskt sätt. Om någon fanns där för dig, då är frågan, ”Hur kommer du att finnas där för någon annan?

    En ny slags ledare utforskar sju påståenden med praktisk tillämpning som kommer få dig att på nytt se framför dig hur du kan påverka nästa generation. För att när du håller upp dörren för ett barn, håller du upp dörren till framtiden.

    Överallt finns det barn som behöver en ny slags ledare.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  27. En ny tid - Anita Barker
    En ny tid - Anita Barker
    Beskrivning
    "Jag hade inget att förlora så jag gick ned på knä och bad en bön till Gud. Då var det som om en kärleksvåg gick genom hela min kropp. Plötsligt kände jag mig hel på insidan, älskad och värdefull och jag kände att Gud var på riktigt. Det fanns någon som älskade mig för den jag är och mer än jag någonsin kunde förstå," säger Erika övertygat.

    Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.

    När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.

    "Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.

    Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"

    *** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  28. En sjumilavandring tillsammans med Jesus
    En sjumilavandring tillsammans med Jesus
    Beskrivning
    Det är långfredag. Guds Son ger upp sitt liv. Vad vill han säga oss under sina sista timmar i livet? Vad säger han till dem som står vid korsets fot? Vad vill han att de ska föra vidare genom århundraden framöver? Han uttalar bara sju korta meningar. Ord av förlåtelse, frälsning, relation, övergivenhet, nöd, triumf och återförening. Sju meningar som betyder allt.

    En sjumilavandring tillsammans med Jesus skrevs på plats i det heliga landet, med syftet att föra läsaren in i en djupare förståelse av Jesus Kristus och hans försoningsverk. I boken visar Steven Furtick hur Jesu sista ord också är milstolpar på vår resa i relationen med Gud. Det är en livslång resa, där Jesus både är vår guide och slutmålet för resan. Börja vandra längs en väl beprövad väg – samma väg som Jesus själv gick.

    ”Precis som de två Emmausvandrarna den där dagen, måste du och jag vandra tillsammans med Jesus, lära av honom, iaktta honom, och mer och mer se honom i hans storhet. Vi har alla en egen sjumilavandring framför oss.”

    Steven Furtick

    Om författaren: Steven Furtick har skrivit flera storsäljare, bland annat Du sol, stå stilla, Större än och Krossa pratkvarnen. Han är också grundare av och förstepastor i Elevation Church med bas i Charlotte, North Carolina, som sedan bildandet 2006 har vuxit till flera platser och delstater i USA. Han predikar över hela världen och har en teologie magisterexamen från Southern Baptist Theological Seminary. Steven och hans fru Holly har tre barn

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  29. En stilla viskning
    En stilla viskning
    Beskrivning
    Gud talar än idag. Kan du höra hans stilla viskning?

    Den röst som med ett ord skapade kosmos är samma röst som delade Röda havet mitt itu och fick solen att stå stilla mitt på dagen. En dag kommer denna röst att göra allting nytt, men också här och nu talar den till oss! Rösten är Guds, och Bibeln visar att Gud ofta talar i en viskning. Inte för att göra det svårt att höra honom, utan för att vi ska komma närmare.

    Många har svårt att tro att Gud talar än idag. Kanske talade han en gång i tiden till sitt folk på märkliga sätt, men talar Gud här och nu? Ja, det tror Mark Batterson. Och han vill presentera Guds sju kärleksspråk för oss. Alla är unika och helt och hållet gudomliga. En del av dem kan vi redan ana oss till, men andra kommer som en överraskning.

    Upptäck Guds sju språk När vi lär oss ta in rätt våglängd och tolka varje enskilt språk kan vi få ledning både i enkla och livsavgörande valsituationer. Bibeln, Önskningar, Dörrar, Drömmar, Människor, Maningar och Lidande. Batterson ger oss nyckeln till de olika språken.

    Guds stilla viskning kan besvara våra mest brännande frågor, befria oss från våra värsta rädslor och förverkliga våra vildaste drömmar. Upptäck hur enkelt det är att höra Guds röst på alla områden i livet!

    175,00 kr
  30. En sund församling : steg för steg
    En sund församling : steg för steg
    Beskrivning
    En sund församling är en gemenskap som mer och mer återspeglar Guds karaktär såsom den har uppenbarats i Guds ord – Bibeln.” Så beskriver pastor Mark Dever sin vision för den lokala församlingen, och presenterar därefter nio kännetecken på en sund församling.

    Han gör inga anspråk på att presentera alla kännetecken på en sund församling, men säger samtidigt att om de nio kännetecken som läggs fram här är bibliska, ja då gäller de för alla Kristi församlingar. Så frågan är: Är den här boken trogen Guds Ord? Och i så fall: Vad gör du av det?

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  31. En värld av himmelskt ljus
    En värld av himmelskt ljus
    Beskrivning
    Dessa essäer vill visa kristendomens välgörande inflytande i världen även bland människor som själva inte är uttalade kristna, utan ateister, agnostiker, positivister, judar, filosofer, författare och humanister.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  32. Enneagrammet : 9 förhållningssätt till livet
    Enneagrammet : 9 förhållningssätt till livet
    Beskrivning
    Vem är jag? Varför beter jag mig som jag gör? Hur kommer det sig att jag hamnar i samma återvändsgränder igen och igen och vad kan jag göra åt det? Och hur kan jag förstå mig på dem som inte är som jag?!

    Enneagrammet är din personliga kompass till en mer harmonisk, trygg, modig, kraftfull, fri version av dig. Modellen bygger på nio olika grundstrategier, var och en med sina egna rädslor och drivkrafter. Teorin med i grunden antika rötter och har genom de senaste decennierna och i allt större delar av världen kommit att bli en av de mest populära modellerna för personlig utveckling.

    Med Enneagrammet 9 förhållningssätt till livet tar par-och relationsterapeuten Laila Dahl dig med på en upptäcksresa genom de olika enneagramstrategierna. Laila går bredvid dig hela vägen och tipsar utifrån sin yrkeserfarenhet om olika verktyg som kan gynna just din personliga utveckling längs din unika väg. Fullspäckad med spännande, meningsfull (bitvis komisk) information samt fotograf Per Dahls (författarens bror) vackra bilder, blir denna insiktsfulla pärla lätt den booktable-bok du och dina vänner inte vill vara utan.

    Laila Dahl är par-och relationsterapeut, författare, föreläsare och enneagramcoach, och driver Terapistudion i Huddinge sedan 2004. Hon har tidigare gett ut 3 böcker, Vad heter din längtan (Cordia 2005), Att gå sönder och bli hel igen finns det läkning efter otrohet? (Libris 2015) och Dina känslor är inte i vägen (Libris, 2020).

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  33. Ett annat evangelium?
    Ett annat evangelium?
    Beskrivning
    SAGT OM BOKEN

    ”Detta kan vara den mest betydelsefulla bok du kommer att läsa i år.” – Lee Strobel, bästsäljande författare till Fallet Jesus och Fallet mirakler

    Berättelser om hur människor tappar tron är det nya normala. Vi känner alla människor som en gång verkade vara solida kristna men som har lämnat tron. Alisas berättelse om sin egen återuppbyggda tro är en frisk fläkt. Hon delar med sig av sina tvivel och strider och den resa som Gud ledde henne på för att återupptäcka den fasta klippa som hon står på. Denna utmärkta bok är full av hopp och sunda skäl till att tro på Jesus och Guds ord. Randy Alcorn, författare till Heaven, If God is Good och Giving Is the Good Life

    Ett annat evangelium? är en aktuell bok som måste läsas. Genom sin personliga resa jämför och kontrasterar Alisa Childers det historiska kristna evangeliet med det progressiva ”evangeliet”. Ingenting är viktigare än att korrekt förstå de goda nyheterna om Kristus och svara på utmaningar mot det, vilket är anledningen till att jag är tacksam för hennes mod och tydlighet. Sean McDowell, PhD, biträdande professor vid Biola University och författare eller medförfattare till över 18 böcker

    Ett annat evangelium? är en av de viktigaste böckerna i vår tid. Den visar hur progressiv kristendom omdefinierar Guds natur, Jesu uppdrag och evangeliets budskap – samtidigt som den undergräver Skriftens auktoritet. På dessa sidor avslöjar Alisa Childers denna farliga rörelse och leder oss tillbaka till en biblisk tro. Mark Mittelberg, bästsäljande författare

    Jag älskar den här boken! Alisa Childers tar dig med på en fängslande resa från hennes oreflekterade konservativa kristna tro till ett annat evangelium och sedan tillbaka hem till den sanna Jesus. Längs vägen dekonstruerar hon progressiv kristendom med humor, insikt och bevis som är lätta att komma ihåg. Ett annat evangelium? kommer att vaccinera dig mot frestelsen som är långt mer förförisk än ateism. Och det är en trevlig läsning också! Frank Turek, grundare och ordförande för CrossExamined.org och medförfattare till I Don’t Have Enough Faith to Be an Atheist

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  34. Ett brinnande folk
    Ett brinnande folk
    Beskrivning
    Vi lever i den absolut sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Vi ser alla tidstecken och vi står nu i den största väckelsen världen någonsin har sett. Samtidigt ser vi ett avfall, som Bibeln också talar om. Många somnar in och elden slocknar. Ivern avtar bland många troende och en falsk och mänsklig ekumenik sprids som en orkanvind genom kristenheten.

    Men Gud har tänt en eld. Vill du vara med i värmen, vill du vara med i elden? Vill du tillhöra det brinnande folket?

    ”Jag skriver om den helige Ande, och om mina erfarenheter av ett liv tillsammans med Gud. Jag har skrivit boken på flyg, i bilar på missionsfälten, ensam i de norrländska lappmarkerna och hemma i min soffa. Jag hoppas och tror att boken ska dra dig närmare Jesus och ge dig en förnyad förståelse för hur den helige Ande verkar.”

    Micael Lahtinen är en förkunnare och missionär som predikat evangeliet under mer än två decennier. Hans hjärta brinner för de onådda folken, där han verkat i helandekampanjer och Jesusfestivaler i alla världsdelar och fått se tusentals människor få sina liv förvandlade. Han har även varit en pionjär inom kristen tv i Sverige och Norge, men även i USA. Micael undervisar ofta på bibelskolor, ledarseminarier och konferenser i olika sammanhang och önskar att få se ett folk som flödar i Andens nådegåvor.

    "En sådan klar och tydlig undervisning om Andens gåvor har jag sällan, om ens aldrig, läst!” Simon Ådahl, artist och evangelist

    ”Vad kan väl vara viktigare i dessa dagar än att vi fördjupar vår relation med den helige Ande? Läs och förbered dig på att bli en brinnande lärjunge till Jesus.” Lennart och Carolina Torebring, WAO Church Stockholm

    ”Den unikt personliga skrivformen ger upplevelsen av att sitta i en soffa och resonera med Micael. Man fastnar i texten och vill höra fler spännande förklaringar omkring det andliga, från en man som upplevt förvandlingen. Helt underbar läsning!" Rickard Lundgren, inspiratör, missionär och församlingsplanterare för Gå ut mission och Equmeniakyrkan

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  35. Ett brinnande hjärta
    Ett brinnande hjärta
    Beskrivning
    Brinner ditt hjärta för Gud rike?

    Jesus accepterar aldrig ljumhet. Han letar efter passion! Men hur kan vi få en närmare och mer passionerad relation till honom? Gud kräver aldrig något av oss som han inte själv först har utrustat oss för att vi ska klara av. Om du har tänkt att en passionerad gemenskap med Herren är ouppnåelig, så kommer den här boken att visa dig att så inte är fallet.

    John Bevere utmanar dig att byta en medelmåttig, ljum gemenskap med Gud mot ett livfullt och glödande liv med honom. Ett brinnande hjärta ger dig insiktsfull undervisning och nycklar till att tända och uppehålla en passion för Gud. Läs boken och låt den helige Ande förvandla dig när Guds helighets eld får röra dig på djupet av din själ.

    Oavsett var du är i din vandring med Gud, så kommer orden i denna bok att förvandla dig – om du tar dem till ditt hjärta. Boken är ett måste för den som längtar efter en starkare relation med Gud.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  36. Ett brustet halleluja
    Ett brustet halleluja
    Beskrivning
    En höstklar söndagsmorgon sneddar Tomas Sjödin över kanalbron i Haga i Göteborg. Klockorna i Hagakyrkans torn ringer som de gjort i långt mer än hundra år. Trots att Tomas rört sig i detta kvarter i mer 25 år har han aldrig lagt märke till ringningen som han nu gjorde. Det är någonting i rytmen, den dova, tunga klangen som får honom att fundera: vad är det där som kan sägas vara ?klangen av en människa?, det som sjunger i själen?

    Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget sällskap.
    125,00 kr
  37. Ett dubbelt svek : om trons prövning
    Ett dubbelt svek : om trons prövning
    Beskrivning
    Som barn blir han övergiven av sin mamma. Sveket kommer ikapp en sommar när hennes lägenhet ska städas ur. Hur har detta livssår påverkat honom? Hur har frånvaron av en förälder prövat tron?

    Ett dubbelt svek – om trons prövning är Mikael Hallenius mest personliga bok hittills och den avslutande delen i en trilogi om tro. Ur trons perspektiv kommer vi mitt i kriserna närmare oss själva och närmare Gud. Det är möjligt att tro att Gud är god också när vägen är skymd eller livsdrömmar slås i spillror. Den som bevarar tron genom prövningar och besvikelser får upptäcka att den förnyas och fördjupas, vidgas och öppnas.

    En själavårdande, hoppfull och närgången bok för den som går igenom en svår period, försöker försonas med sitt livs berättelse eller bara tvivlar på Guds närvaro en vanlig vardag: Herren räddar.

    165,00 kr
  38. Ett folk på väg
    Ett folk på väg
    Beskrivning
    begagnad
    50,00 kr
  39. Ett förvandlat Sverige : om 1800-talets folkväckelse
    Ett förvandlat Sverige : om 1800-talets folkväckelse
    Beskrivning
    Om sambandet mellan väckelsen, alkoholkonsumtionen och levnadsstandarden i Sverige.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  40. Ett glödande arv : väckelserörelse, omvändelse och demokrati
    Ett glödande arv : väckelserörelse, omvändelse och demokrati
    Beskrivning
    Demokrati och samhällsengagemang är ingen självklarhet. För den som känner oro och vill ha ett gott samhälle finns mycket att lära av de frikyrkliga väckelserna, som bidrog till demokratins framväxt i många delar av världen. För att utforska det arvet möttes historiker, samhällsvetare, teologer och andra till en konferens på Campus Örebro hösten 2020, i samverkan med Frikyrkliga forskningsrådet. Föredragen är samlade här som glödande kol.

    "Ett är säkert, frikyrkornas demokratiska traditioner är inte något som enbart hör det förflutna till. För även om det kan förefalla som om arvet ligger glödande, kan det lätt föras till nytt syre så att det för energi och börjar brinna på nytt." Elisabeth Sandlund i förordet

    MEDVERKANDE: Ingunn Folkestad Brestein, Magnus Hagevi, Joel Halldorf, Mats Larsson, Arne Rasmusson, Selina Stone, Fredrik Wenell, Robert Woodberry.

    Tro & Liv skriftserie är en bokserie pa Enskilda Högskolan Stockholm med inriktning mot teologiska samtidsstudier.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  41. Ett hjärta som glöder : en kvinnas strategier för böner som ger resultat
    Ett hjärta som glöder : en kvinnas strategier för böner som ger resultat
    Beskrivning
    Du har en fiende. Och han är fast besluten att förgöra allt som du håller kärt. Han gör det strategiskt och specifikt. Denna bok, den här stridsplanen, är din chans att slå tillbaka. Med ett vapen som verkligen fungerar. Med bön. I den här boken tar Priscilla Shirer sin roll i filmen War Room till verkliga livet. Hon berör de områden som påverkar dig allra mest: din identitet, din familj, dina misstag, stress och press, dina frestelser, dina rädslor, dina attityder och annat.

    Varje kapitel avslöjar fiendens grymma, sluga intentioner mot dig på nyckelområden som de här, och hjälper dig sedan att utforma egna, personliga bönestrategier på färdiga blad – som du kan klippa ut och sätta upp och be ut, var som helst där du aktivt kan använda dem. För sanningen är: segrar kommer inte av en slump. Ett hjärta som glöder ger dig konkret vägledning till ett praktiskt, meningsfullt och uthålligt böneliv.

    Priscilla Shirer är först och främst en hustru och mor, men ge henne en bibel och ett budskap från Gud, så förstår du varför tusentals kvinnor får möta Gud på ett sarkt och personligt sätt genom hennes konferenser, böcker och bibelstudier. Ett hjärta som glöder är hennes första bok på svenska. Hon och hennes man Jerry är föräldrar till tre pojkar.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  42. Ett liv i den Heliges närhet
    Ett liv i den Heliges närhet
    Beskrivning
    Gud är helig. Vi läser det gång på gång i Bibeln – ingen annan av Guds egenskaper nämns lika ofta som hans helighet.

    Så vad är det att vara helig? Vad innebär det för oss som kristna att den Gud vi tror på är just helig? Och vad menar Petrus när han uppmanar oss att ”vara heliga liksom han är helig”? Är exempelvis ”gudsfruktan” fortfarande ett relevant ord?

    Denna bok tar oss med till de ställen där Bibeln talar om Guds helighet och hjälper oss att urskilja vad som gör Gud så radikalt annorlunda. När vi möter den Helige förändras vi. Längtan efter helgelse och ett heligt liv blir konsekvensen av vår vandring tillsammans med honom. Ett liv i den Heliges närhet får oss att växa upp till honom som ensam är fullkomlig.

    Om författaren:
    Olof Edsinger har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. Han är författare till ett tiotal böcker om Bibeln och det kristna livet, och var under nio år verksam som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  43. Ett liv i den Heliges närhet
    Ett liv i den Heliges närhet
    Beskrivning
    Gud är helig. Vi läser det gång på gång i Bibeln - ingen annan av Guds egenskaper nämns lika ofta som hans helighet. Så vad är det att vara helig? Vad innebär det för oss som kristna att den Gud vi tror på är just helig?Och vad menar Petrus när han uppmanar oss att "vara heliga liksom han är helig"? Är exempelvis "gudsfruktan" fortfarande ett relevant ord? Denna bok tar oss med till de ställen där Bibeln talar om Guds helighet och hjälper oss att urskilja vad som gör Gud så radikalt annorlunda. När vi möter den Helige förändras vi. Längtan efter helgelse och ett heligt liv blir konsekvensen av vår vandring tillsammans med honom. Ett liv i den Heliges närhet får oss att växa upp till honom som ensam är fullkomlig.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  44. Ett liv utan fruktan
    Ett liv utan fruktan
    Beskrivning
    Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?
    Hur skulle ditt liv se ut om du inte var rädd? Hur skulle ditt liv förändras om du hade en garanti för att alla dina största förhoppningar och drömmar skulle bli verklighet? Det skulle bli det överflödande liv som Gud har tänkt för dig!

    Det är inte Guds vilja för ditt liv att fruktan i någon form ska råda över ditt liv. Du är kallad till att leva ett liv i frihet. Ett liv utan fruktan ger dig de verktyg du behöver för att övervinna de vanligaste rädslorna – de där rädslorna som vi alla förr eller senare ställs inför: rädslan för att misslyckas, rädslan för att bli förkastad av andra människor, rädslan för att inte ha tillräckligt för att överleva, rädslan för att dåliga saker ska hända din familj eller din hälsa, och rädslan för döden.

    Att leva ett liv utan fruktan betyder inte att du ldrig kommer känna dig rädd, men det betyder att du kan konfrontera din rädsla och övervinna den, så att du sedan kan ta risker för Gud och lyckas. Du kan vara trygg därför att du vet att Gud den Allsmäktige är din tillflykt. Du kan leva utan fruktan i alla situationer!

    Om författaren:
    jentezen franklin är pastor i Free Chapel i Gainesville, Georgia, och i Orange County, Kalifornien, en samfundsoberoende församling med tolvtusen medlemmar. Han är också grundare av Kingdom Connection Media Ministry som med sin internationella tv- och förlagsverksamhet har betjänat kristenheten i över trettio år. Hans tv-program Kingdom Connection sänds varje vecka över hela USA och över internationella tv-nätverk och han har skrivit flera böcker, däribland på svenska Hemligheten med fasta och bön och Bryt dig loss

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  45. Ett mönster i livets väv : Tro och religion i ljuset av Wittgensteins filosofi
    Ett mönster i livets väv : Tro och religion i ljuset av Wittgensteins filosofi
    Beskrivning
    Wittgensteins filosofi betraktas av många som betydelsefull för vår syn på religion. I detta arbete ges en stimulerande vägledning till Wittgensteins filosofiska metod och en klargörande genomgång av hur den kommer till uttryck i hans anmärkningar kring religion.

    Många av de filosofiska problem som vi antar att vi måste lösa innan vi kan vara berättigade att ha en religiös tro uppkommer i själva verket då vi förbiser hur religiösa uttryck används. Stefan Eriksson visar att även de som på denna punkt söker ta Wittgenstein på orden riskerar att negligera både religionens konkreta karaktär och de religiösa uttryckens olika användningar.
    285,00 kr
  46. Ett nytt hjärta : evangeliets kallelse och sann omvändelse
    Ett nytt hjärta : evangeliets kallelse och sann omvändelse
    Beskrivning
    Paul Washer är missionären som berört många med sin enkla - och utmanande - förkunnelse av Evangeliet om Jesus."Ett nytt hjärta" är del 2 i serien "Tillbaka till Evangeliet" och handlar om efterföljd och helgelse, men kan med fördel läsas separat.

    "Serien tar upp merparten av evangeliets väsentliga inslag, särskilt de som är mest försummade inom dagens kristenhet. Min förhoppning är att dessa ord ska bli en guide som hjälper dig att återupptäcka evangeliet - som är så vackert, chockerande och fullt av frälsande kraft. Jag ber att en sådan återupptäckt ska förvandla ditt liv, ge ny kraft åt ditt vittnesbörd och ge Gud största tänkbara ära." Författaren Paul Washer

    "Evangeliet blir aldrig ålderdomligt, eftersom det verkligen är Guds centrum och fokus i Bibeln. Paul Washer skriver sansat, men samtidigt med stor passion direkt från hjärtat. Hans budskap är genomsyrat av den auktoritet och betydelse Bibeln måste ha för både kyrkan och oss personligen. Den här boken är en pärla för var och en som vill leva för Herren." Hanna Norén del i en församlingsplantering i Bergsjön, Göteborg, och tidigare missionär i Mellanöstern och Nordafrika

    "Den kristna kyrkan och en förlorad värld behöver i alla tider få klarhet i vad det kristna evangeliet är och hur det tas emot. Paul Washers presentation av hur vi tar emot evangeliet genom bestående omvändelse är trogen Bibeln och dessutom ett mycket angeläget budskap till oss i Sverige i dag." Markus Holmbom pastor pingstkyrkan Skellefteå

    245,00 kr
  47. Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige
    Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige
    Beskrivning
    Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige

    Torbjörn Aronson

    Ett nytt karismatiskt landskap i Sverige: Trosrörelsen, samfundsoberoende församlingar, migrantförsamlingar, anglosaxiska nätverk och många andra – en församlingsöversikt som innehåller en samling artiklar, nu utökade och kompletterade, som under sommaren 2015 publicerades i tidningen Världen idag.

    Dessa artiklar, som väckte stor uppmärksamhet, presenterar delar av en unik kartläggning av nya karismatiska församlingar i Sverige som gjorts av Torbjörn Aronson, docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet. Det handlar om en växande pingstkarismatisk (eller ”pentekostal”) samfundsöverskridande rörelse av församlingar i Sverige, av vilka flertalet är påverkade av teologi och spiritualitet med rötter i den karismatiska väckelsen i Sverige eller andra länder under 1960-1980-tal.

    Artiklarna presenterar en översiktlig undersökning av stora delar av denna grupp av församlingar, med hjälp av offentligt publicerat material. Resultatet av undersökningen visar konturerna av ett nytt kyrkligt landskap i Sverige, vilket inte går att låsa in i kategorier hämtade från 1800- och 1900-talens frikyrkliga strukturer.

    Globalisering och migration har fört mängder av nya neokarismatiska församlingar och nätverk till Sverige. Teologi och spiritualitet har blivit viktigare än samfundslojalitet.

    Det betyder att pastorer, präster, journalister, religionsvetare, teologer och kyrkohistoriker i Sverige behöver tänka om när det gäller analyser av både kyrka, frikyrka och pingstkarismatisk kristendom i Sverige.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  48. Ett nytt liv
    Ett nytt liv
    Beskrivning
    I Ett nytt liv ger sr Veronica oss undervisning om det andliga livet och ett stöd för den dagliga bönen. Första delen i boken handlar om dopet och det nya livet i Kristus. Bokens andra del är en inledning till Lectio Divina, den gudomliga läsningen av Guds ord, som är vår näring och vår glädje, en lykta på vår stig.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  49. Evangeliet om Riket
    Evangeliet om Riket
    Beskrivning
    Evangeliet om Riket är en mycket central del av Jesu undervisning, och Guds rike har en framträdande plats i Nya testamentet. Ändå verkar det inte ha denna roll alla gånger i kristen förkunnelse i dag. Men för Jesus och apostlarna var evangeliet – det glada budskapet – just evangeliet om Riket.

    En fördjupad förståelse av evangeliet om Riket kan ge oss en ny motivation för en saklig helgelseförkunnelse utan religiös moralism. Guds rike ger oss ett folkmedvetande som kan förlösa den självkänsla och frimodighet som svensk kristenhet behöver inför alla utmanande samhällsförändringar.

    Vi måste möta dessa utmaningar som ett folk. Vi är ett folk och som sådant har vi tillräckligt mycket gemensamt för att bära upp en alternativ kultur och moralisk ordning mitt i ett sekulariserat samhälle. Församlingen ska vara ett tecken för Riket och representera en begynnande upprättelse av hela livet i alla dess relationer till skapelsen och de ordningar för människans liv som var från begynnelsen.

    Detta Guds syfte måste få högsta prioritet, såsom det första vi söker och ber om. Det gäller både i vårt liv som enskilda kristna och i vårt liv tillsammans som ett Guds folk.

    Först då kan vi få ett rätt perspektiv på oss själva som lokala församlingar och som kyrkofamiljer inom kristenheten.

    Riket är gåvan och uppdraget. Allt församlingen är och gör måste ha Riket som referensram. Kyrkan är Guds medarbetare för Rikets tillkommelse.

    Några grundläggande frågor behöver på nytt besvaras:
    Hur förkunnar vi evangeliet om Riket? Hur blir kristet lärjungaskap ett vittnesbörd om Guds rike här och nu? Hur blir den lokala församlingen ett uttryck för Guds rike? Detta är frågor som författaren arbetar med och söker besvara med tillämpning på livet i den lokala troendeförsamlingen.

    Om föfattaren:
    Sven Nilsson har varit i aktiv evangelisk tjänst sedan 1947, först som evangelist och senare som pastor. För närvarande är han en del av församlingsledningen för Kristet Center Örebro, som han också varit med att grunda. Sven Nilsson har även skrivit ett flertal böcker och varit en framträdande nationell ledare i olika bönenätverk

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  50. Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Beskrivning
    Vad är egentligen frälsning?

    I den här boken argumenterar John Ortberg för att själva begreppet "frälsning" behöver räddas från det missförstånd som det ofta alltför ofta fått både innanför och utanför kyrkan. Många tror att "bli frälst" handlar om att klara minimikraven för att komma till himlen när man dör. Men det var inte alls så som Jesus beskrev det.

    Rätt förstått är att bli frälst det mest trängande behovet för varje enskild människa, oavsett om man ser sig som religiös eller inte. Frälsning är upprättandet av skapelsen och mänskligheten, att uppleva Guds närvaro, nåd och kraft och något som börjar nu. Här på jorden!

    Många tänker sig evigheten som någonting som börjar när vi dör. Jesus talar inte om evigheten på det sättet. Han definierar "evigt liv" bara en gång och med stor precision och på ett sätt som har gått förlorad i vår tid. Det handlar mer om att få himlen in i oss än att få oss till himlen. Det handlar mindre om tro på rätt uppsättning dogmer och desto mer om att följa Jesus exempel.

    I Evigheten har redan börjat vill John Ortberg:
    visa på den radikala återupptäckten av vad Bibeln i själva verket säger om frälsning
    återerövra Nya testamentets definition av frälsning, evigt liv och de glada nyheterna
    avfärda myten att evigt liv är någonting vi bara kan hoppas erfara efter döden

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  51. Evigheten som drivkraft
    Evigheten som drivkraft
    Beskrivning
    Föreställ dig att du deltog i ett experiment där dina kommande 24 timmar avgjorde hur resten av ditt liv skulle se ut. Allting, från vilket jobb du skulle få till var du skulle bo och vilket hus du skulle bo i, skulle kopplas til hur du navigerar igenom en enda dag, Hur skulle du då förhålla dig till de 24 timmarna? Skulle du leva medvetet, eller lämna saker och ting åt slumpen och hoppas på det bästa?
    Tanken känns kanske långsökt, men det är den inte. Situationen påminner faktiskt mycket om hur dina val i dag kommer att påverka ditt eviga öde.

    I den här boken använder John Bevere en ögonöppnande allegori och många bibelsammanhang för att måla upp en tydlig bild av hur vårt liv på jorden formar vår eviga tillvaro.

    Livet bortom vårt sista andetag handlar om mycket mer än en destination. Vänta inte tills det är för sent. Redan nu kan du få klarhet över hur du kan påverka ditt eget liv, både här och nu och för evigheten.

    Om författaren:
    John Bevere har skrivit flera böcker som är översatta till mer än sextio språk. På svenska finns titlar som Lär känna den helige Ande, Över förväntan, Avslöja fiendens fälla, Gudsfruktan, Under Guds beskydd, Det goda eller Gud? och Obeveklig tro. John är en populär talare på konferenser och i församlingar och hans TV-program The Messenger sänds varje vecka över hela världen. Johns hustru Lisa är också en uppskattad talare och har skrivit flera böcker. De bor med sin familj i Colorado, USA

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  52. evigheten.nu
    evigheten.nu
    Beskrivning
    Inbunden bok. Uppsala : Livets ords förlag. 2007. 255 sidor
    100,00 kr
  53. Få visionen att fastna
    Få visionen att fastna
    Beskrivning

    Boken ger dig nycklar du behöver för att driva din organisation framåt.

    35,00 kr
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  54. Facklan och svärdet
    Facklan och svärdet
    Beskrivning
    Rick Joyner får besök från himlen. Herren bjuder honom att ge liv åt döda monument av tidigare rörelser, men han måste lära sig att använda sina vapen på rätt sätt. Ett enda misstag får fruktansvärda följder...

    Han får också se hur barnen blir allt viktigare delar i Guds armé. Hela boken andas gudomligt liv. Du får delta i mäktiga upplevelser på den andliga stridens profetiska scen.
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  55. Fångad av hopp
    Fångad av hopp
    Beskrivning
    Denna biografi över författaren Anita Barker Andersens liv är något utöver det vanliga.Prestigelöst och oförbehållsamt kommer läsaren en kvinna in på livet som bär på en helt orubblig övertygelse. "Det finns inga hopplösa fall". Anita vet. Hennes livsväg är kantad av såväl törnen som rosor. Trots att hon förlorat sin syn, genomgått svårigheter med ekonomi, familj, hälsa och äktenskap är budskapet från denna kvinna att inte ge upp. Det finns hopp, oavsett vilken situation en människa befinner sig i, så finns det en väg igenom svårigheterna. Anita både utmanar och erbjuder oss alla att ta del av detta hopp.
    100,00 kr
  56. Fångna i Iran
    Fångna i Iran
    Beskrivning
    Fångna i Iran
    Maryam Rostampour & Marziyeh Amirizadeh
    En spännande, brutal och sann berättelse om hopp mitt i mörkret i en fängelsecell i Teheran.

    Följ med på en skrämmande resa till en av världens mörkaste och farligaste platser: Evin – det ökända Teheranfängelset. Här torteras, misshandlas och kränks fångarna rutinmässigt. Avrättningar sker ofta och oväntat. Men för två kvinnor som fängslats för sin kristna tro, Maryam Rostampour och Marziyeh Amirizadeh, blir detta helvete på jorden en plats för osannolik nåd där de reflekterar Guds kärlek och medkänsla för sina medfångar och vakter. Mot alla odds skulle Evin bli den enda kyrka som många av dem någonsin varit i kontakt med.

    I denna bok berättar Maryam och Marziyeh om sina 259 dagar i Evin. Det är en fantastisk berättelse om orubblig tro och Guds ljus på en av världens mörkaste platser!

    180,00 kr
  57. Farhågor och förhoppningar
    Farhågor och förhoppningar
    Beskrivning
    Jag vill med denna skrift ge min analys av de farhågor, men också av de möjligheter, som står oss till buds inför ett nytt årtusende. Vi måste upptäcka var Guds livgivande vatten är i rörelse i vår tid. Tyvärr är det alltför många som sitter kvar vid den uttorkade flodbädden och hoppas att vattnet ska börja rinna där, som det gjorde förr
    15,00 kr
  58. Farliga böner
    Farliga böner
    Beskrivning
    Den här boken visar hur du kan be böner som granskar din själ, byter vanemönster och sänder ut dig på en resa där du får upptäcka Guds kallelse för dig. Men låt varna dig: om du är nöjd med det enkla livet, eller med att vara en passiv åskådare, är den här boken inget för dig. Du kommer att bli utmanad. Prövad. Manad att ta en ordentlig titt på ditt eget hjärta.
    Men du kommer också att bli inspirerad att be frimodiga böner. Kraftfulla böner. Brinnande böner. Du får se hur du kan byta ineffektiva och ljumma böner mot råa, djärva böner som pressar dig till nya nivåer av passion och tillfredsställelse. Du kommer att upptäcka hemligheten till att övervinna rädslan för förluster, förkastelse, misslyckanden och det okända, och välkomna de välsignelser som Gud har för dig. Du får modet som krävs för att be farliga böner.

    Craig Groeschel är grundare av och huvudpastor för Life Church, en nyskapande församling som möts på flera platser i USA, och är en av världens största församlingar. Han har skrivit flera böcker och leder podcasten Craig Groeschel Leadership Podcast. Han är "Summit Champion" för nätverket Global Leadership Network, som når hundratusentals ledare över hela världen varje år. Craig och hans fru Amy bor i Oklahoma. Besök Craigs hemsida på www.craiggreoschel.com.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  59. Farliga för fienden : en bok om den andliga kampen - och hur den kan vinnas
    Farliga för fienden : en bok om den andliga kampen - och hur den kan vinnas
    Beskrivning
    Hur är den osynliga världen uppbyggd?

    Vilka är fiendens huvudstrategier?

    Hur fungerar befrielsetjänsten?

    Vad är andlig krigföring och hur kan den bäst utövas?

    På vilka fronter är striden som hetast?

    Dessa och andra frågor står i centrum av den här boken. Sin vana trogen tar Olof Edsinger upp saker som vi sällan talar om, men som de flesta av oss ändå funderar över. Han väljer också att vara konkret när han beskriver den andliga kampens praktiska sidor.

    Bokens syfte är att skingra molnen av okunskap och naivitet gällande ett av Bibelns mest genomgripande teman. Vill också du anta utmaningen? Vill du vara farlig för fienden? I så fall är den här boken för dig!

    Olof Edsinger är teolog och författare till ett tjugotal böcker om Bibeln och det kristna livet. Till vardags arbetar han som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  60. Fåtöljresan
    Fåtöljresan
    Beskrivning
    Vi har alla gjort vår resa genom livet. En resa bakåt i tiden är att återspegla minnen från den. Följ med på författarens resa och läs om märkliga händelser, såsom Kristusbilden i Kristinebergsgruvan, spaderesset på gravstenen och prästen som inte förmultnat på 400 år. Läs och inspireras, att som författaren be Jabes bön, och de stora konsekvenser det fick. Läs också om riksnyheten och rabaldret kring bokbränningen som inte blev av.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  61. Finalkampen
    Finalkampen
    Beskrivning
    Vilken upplevelse!

    Vi får följa med Rick Joyner in i andens värld och se den kamp som pågår klarare än någonsin.

    Han tar oss med på ett besök i Guds skattkammare. Där träffar han änglar, samtalar med Herren och ser den kristna kyrkans utveckling – den som nu pågår och den som strax ska komma.

    Det blir en mycket dramatisk profetisk upplevelse av den kristna kyrkans final, ett vittnesbörd om att vår mest spännande historiska period har börjat.

    Sedan följer vi honom inför Kristi domstol, blir rannsakade och får träffa en del historiska personer som berättar hur de blivit dömda.

    Skildringen är trovärdig genom sin avslöjande detaljrikedom – enormt fascinerande, spännande och lärorik. Våra misslyckanden får ett nytt ljus när vi ställs inför Guds renande ögon.

    Finalkampen har sin fortsättning i Kallelsen samt Facklan och svärdet.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  62. Finn din plats
    Finn din plats
    Beskrivning
    Guds verktyg i den sista tidens väckelse är församlingen. När du finner din plats blir människor frälsta och hjälpta och du blir tillfredsställd i djupet av ditt hjärta
    75,00 kr
  63. Finns det en himmel?
    Finns det en himmel?
    Beskrivning
    I Finns det en himmel? använder den utredande författaren Lee Strobel sin analytiska förmåga och research för att visa oss definitiva bevis för himlens existens.

    Genom fascinerande samtal med respekterade experter inklusive en hjärnforskare, en forskare som analyserat ett tusen beskrivningar av nära-döden-upplevelser, samt en före detta ateist och nu kristen filosof ger Strobel oss övertygande svar på frågor som:

    Hur kan vi veta att det finns liv efter döden?

    Blir det tråkigt i himlen?

    Skickar Gud verkligen människor till helvetet?

    Kommer vi att ha samma kroppar och personlighet efter döden?

    Vad innebär det att se Gud ansikte mot ansikte?

    Med ett balanserat och rationellt tillvägagångssätt utforskar Strobel reinkarnation, universalism, samt Jesus anspråk på exklusivitet. Strobel delar även sin egen erfarenhet av att nästan dö och om hur närheten till döden kan forma livet.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  64. Finns Gud? : om livets absurditet utan Gud
    Finns Gud? : om livets absurditet utan Gud
    Beskrivning
    Finns Gud? Om livets absurditet utan Gud ingår i Apologias serie om gudsargument. Människan är en meningssökande, frihetsälskande, moraliskt medveten och rationell varelse. Men passar människan in i en naturalistiskt beskriven värld där allt till sist är fysik? Eller är det bara en religiös eller teistisk världsbild som kan göra rättvisa åt det typiskt mänskliga hos människan?

    Denna bok argumenterar för att en teistisk (gudstroende) livsåskådning har något som en naturalistisk livsåskådning saknar, nämligen just de resurser som behövs för att bejaka det som gör människan unik. Bokens tes är att gudstro rimmar med djupt liggande drag hos människan själv och därför bör betraktas som en övertygelse av samma slag som vår tro på mening, frihet, moral och rationalitet. Att tro på Gud hör ihop med att tro på sådant som vi måste tro på för att bevara vår mänsklighet.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  65. Flavia - i skuggan av kartellen
    Flavia - i skuggan av kartellen
    Beskrivning
    Flavia Perez berättelse tar sin början i miljonprogrammet Jordbro. Kartellen var ett begrepp inom familjen långt innan hennes bror var med och startade musikgruppen med samma namn.

    När Flavias pappa dömdes till ett långt fängelsestraff och livstids utvisning från Sverige ville hennes mamma inte längre leva. Flavia kastades motvilligt in i ett hjärtskärande drama och som tonåring tvingades hon fly till Uruguay.

    Männen runtomkring henne skapade löpsedlar med sin kriminalitet. Flavia led i tysthet, fick ta emot dödshot och hamnade i famnen på en yrkesmördare. Men hennes överlevnadsinstinkt var stark.

    Flavias livsresa är fylld av dramatiska vändningar. Från Jordbro till Montevideo och vidare till Barcelona och Punta del Este pågick en jakt efter kärlek och bekräftelse. Samtidigt var det en flykt undan kaos. Med en okuvlig styrka återuppbyggde Flavia sitt liv från skärvor och ruiner – gång på gång.

    Flavia - i skuggan av kartellen är en personlig berättelse som skildrar hur en kvinna drabbas av de grovt kriminella männen i hennes närhet. Men det är också en berättelse om att uppleva och dela med sig av en kärlek och frihet som är starkare än hat och tjocka fängelsemurar.

    ”Har du ett tufft liv? Läs den här boken. Kämpar du? Läs den här boken. Tror du att det inte finns något ljus i slutet­ av tunneln du befinner dig i? Läs den här boken.” Sebastian och Isabella Stakset, Heart of Evangelism

    ”Flavias berättelse ger en genuin bild av hur en liten flicka kan påverkas av det hon inte är skyldig till.” Janne Raninen, författare till ”De kallar mig Solvallamördaren”

    ”... en stark, personlig och spännande berättelse om hur total brustenhet kan vändas till ljus och hopp.” Andreas och Lina Nielsen, Lead Pastors Hillsong Church Sweden

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  66. FLER ÖGONBLICK AV NÅD
    FLER ÖGONBLICK AV NÅD
    Beskrivning
    "Jag har på många sätt levt ett rikt liv. Evangelisttjänsten har inneburit många möten, inte bara möten av alla de slag i meningen sammankomster, men möten med miljöer, kulturer, länder, platser och framför allt möten med människor. Därför har det fallit sig så att jag i den här boken också berättar om människor jag mött."

    Några av bokens kapitel:

    Sion Simsalö Originella och färgstarka förkunnare Faror till lands och till sjöss Med hjälp till behövande Kraftkarlen Valdemar Midsommar på Ounasvaara Resor till Sovjet och Ryssland Tanzania

    Sagt om Henry Holmbergs förra bok:

    "Läs om evangelisten, visionären, profeten och missionären som inte låtit sig trängas in i samfundsfållor eller kyrkopolitik, men som sett människor befrias från sjukdomar, synd och onda makter genom tron på en allsmäktig Gud. Så många övernaturliga upplevelser och händelser … Trosstärkande och inspirerande!"

    Fred Nyman, pastor, mångårig missionär i Tanzania och tidigare Ibra-chef

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  67. Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?
    Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?
    Beskrivning
    Tommy Hellsten är en finlandssvensk terapeut, teolog, uppskattad föreläsare och författare. Hans första bok Flodhästen i vardagsrummet om medberoende och mötet med barnet inom oss har blivit något av en modern klassiker. Boken Flodhästen på arbetplatsen visar i sin tur på hur överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen följer med in i vuxenlivet.

    I sin nya bok skriver Tommy Hellsten om kärleken. Kärlekens sanna växtunderlag kan enbart vara friheten och oberoendet. Trots detta tar vi ofta med oss såren från vårt förflutna in i relationen, vi kräver saker av varandra och klänger oss fast vid varandra. Då tyngs kärleken ner av omedvetenhetens flodhäst. Det hindrar ett sant möte, en verklig närhet och får oss att förvänta oss att den andre ska vara perfekt. Sann kärlek kräver inte den ger. Först när jag möter mina egna sår kan jag låta min partner vara fri. Först då kan hon eller han komma till mig.

    Vårt liv levs ju inte bara fysiskt och psykologiskt utan också andligt. Om vi inte är bekanta med dessa tre nivåer inom oss själva kan vi inte förstå vare sig livet eller oss själva och vår människosyn blir allt för ytlig. Jag skulle vilja visa på en väg som går djupare och leder till aha-upplevelser som förändrar livet. Istället för att ha goda intentioner strävar jag alltså efter att få till stånd en genomgripande förändring som är varaktig och som inte bygger på våra egna ansträngningar. Fyra årtionden som terapeut har lärt mig att ingen kan förändra en annan människa. Förändringen äger alltid rum inifrån oss själva. (ur boken)

    Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  68. Följ mig.nu  Deltagarbok
    Följ mig.nu Deltagarbok
    Beskrivning
    Vad är det att vara lärjunge idag? Vad skulle Jesus ha gjort? Vad säger Bibeln om trender, självförtroende, församlingen, sexualitet? Det finns många områden som behöver bearbetas och framför allt behöver grunden läggas: relationen med Jesus. ”följ mig.nu” vill vara ett redskap som uppmuntrar och utmanar till kristet lärjungaskap i vår tid.

    FÖR VEM?
    Målgruppen är ungdomar i gymnasieåldern.

    FORMEN
    Den bästa miljön för att genomföra kursen är den lilla gruppen. Att samla en cellgrupp" med 7-10 deltagare och 1-2 ledare som bestämmer sig för att mötas under 12-15 veckor.Materialet är upplagt så att det ges utrymme för gemensam bearbetning, och vissa uppgifter och utmaningar finns också att ta itu med mellan samlingarna.

    LEDARKONTAKTEN
    Relationen mellan deltagaren och ledaren är mycket viktig och grundläggande. I kursen är personliga samtal, s k "walk & talk" inplanerade.

    GUDSMÖTEN
    I en lärjungaskapsprocess är det viktigt att på sitt eget unika sätt få ett personligt förhållande till Jesus Kristus. "följ mig.nu" vill skapa en miljö där förutsättningarna för detta är goda

    195,00 kr
  69. Följa Jesus i en rädslans kultur : om tilliten bortom säkerheten
    Följa Jesus i en rädslans kultur : om tilliten bortom säkerheten
    Beskrivning
    Har inte rädslan fått en alltför stor roll i dagens samhällsklimat? Fabricerade hot förs fram där få eller inga tecken på fara syns, medan verkliga hot överdrivs för egen vinning. Denna ”oordnade” rädsla försvagar den moraliska blicken, vilket får många att fokusera mer på de faror man vill undvika än på det goda man vill sträva efter. Som människor fyllda av rädsla frestas vi att se säkerhet och trygghet som vårt högsta goda, och göra dygder av sådant som att vara misstänksam mot det annorlunda, att försöka förekomma varje möjligt hot och att samla på hög. Men detta gör såväl samhällen som kyrkor dåligt rustade att visa gästfrihet, skapa fred och vara generösa.

    Denna högst aktuella bok för samman kulturanalys och teologisk insikt, för att på så sätt utforska hur ett kristet gensvar på en rädslans kultur kan se ut. Teologen Scott Bader-Saye försöker bana en väg mot tilliten och trofastheten bortom säkerheten. Han undersöker vardagliga handlingar som förkroppsligar Jesus uppmaning att sätta vår tillit till honom och uppmuntrar kristna gemenskaper att ta risken att välkomna främlingen, älska fienden och frikostigt dela med sig till människor i nöd. Boken innehåller diskussionsfrågor och lämpar sig som samtalsbok.

    Vilken oerhört fin och viktig bok! Den har blivit en kompass för mig i mötet med samtidens ständiga utmaningar och distraktioner. Jag är både omskakad och tröstad av läsningen. Författaren ställer mig ansikte mot ansikte med hur marknaden, politiken och religionen profiterar på allas vår rädsla. Men det stannar inte där. Han visar också på konkreta vägar framåt för att mitt i en rädslans kultur våga leva i tillit till Gud, andra människor och oss själva. Vad kan vara viktigare att skriva om just nu? Robert Eriksson, pastor och föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg, författare och musiker.

    Scott Bader-Saye är professor i kristen etik och moralteologi vid Seminary of the Southwest i Austin, USA. Han är särskilt intresserad av frågor som rör kyrka och samhälle, politik och ekonomi, kön och identitet, samt religionsdialog.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  70. Förälderns guide till Gud : kristen tro bland blöjbyten och tvätthögar
    Förälderns guide till Gud : kristen tro bland blöjbyten och tvätthögar
    Beskrivning
    Ljuset är dämpat. Jag ligger på en brits och min man sitter bredvid. I den klibbiga gelén drar sköterskan ultraljudsattrappen fram och tillbaka över magen. Så stannar hon till med handen och trycker lite extra. Hon skruvar upp ljudet så att vi skall få höra tiden stannar. Ett stilla dunkande ljud söker sig ut i rummet. Om inte väggarna hade stoppat det är jag säker på att det hade sökt sig ut i himlarymderna för att stilla viska till skaparen själv: Jag lever .

    Barn förändrar livet. Det kan vara både spännande och skrämmande. Men det kan också vara början på en ny syn på livets mening och en fördjupad andlighet.

    Med berättelser ur vardagslivet undersöker författaren hur man som småbarnsförälder kan förstå kristen tro. Vad är egentligen bordsbön, helig Ande, nåd, nattvard, förlåtelse, tvivel, uppståndelse, helighet, döden, domen och frälsningen? Hur kan man förstå andra trosinriktningar? Och kan man verkligen gå på vatten?

    Kapitlen är korta och lämpar sig väl för läsning bland blöjbyten och tvätthögar.

    Anna Runesson är förälder till tre barn tillsammans med Anders. Hon är prästvigd för Svenska kyrkan och arbetar som direktor vid Pilgrimscentrum i Oslo.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  71. Förändra din värld
    Förändra din värld
    Beskrivning
    De goda nyheterna är att någon kan göra något.DU kan bli den som förändrar världen runt omkring dig.

    John C. Maxwell och Rob Hoskins har vigt sina liv åt att vara katalysatorer för förändring. De började i det lilla, med att helt enkelt hjälpa människor i sin omgivning. I dag har de gjort skillnad i årtionden, och längs vägen har de utvecklat enkla strategier för att skapa positiva förändringar.Nu vill de dela sina erfarenheter med dig och lära dig hur du kan göra skillnad.

    I den här boken får du inte bara lära av de erfarenheter som de har gjort, utan också av tonåringar, ensamstående mammor, affärsmän och volontärer som såg ett behov, lät sig beröras och agerade. Du kan bli den där någon som gör något. Du kan förändra din värld.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  72. Förlåtelsens helande kraft
    Förlåtelsens helande kraft
    Beskrivning
    Författaren, som har gedigen erfarenhet inom själavård, tar i denna bok upp förlåtelsens helande kraft. Med värme visar Nunn hur befriande och läkande det kan bli för vår egen del när vi av hjärtat förlåter dem som gjort oss illa.
    Nunn vill hjälpa läsaren in i den frihet som Kristus kom med för att leva i förlåtelsens helande kraft. Ett särskilt kapitel om förlåtelsens olika aspekter i Bibeln avrundar boken
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  73. Förlös kraften ifrån Jesus
    Förlös kraften ifrån Jesus
    Beskrivning
    Jesu vittnesbörd är profetians ande (Upp 19:10). När du berättar för andra om de mirakler som Gud har gjort i ditt liv, blir Gud mer verklig och det får tron att växa hos de som lyssnar. De kommer att få se mirakler i sina egna liv när de får höra vad Gud har gjort för dig.

    Sagt om boken: Bill Johnson ger i denna bok en grundläggande biblisk undervisning om varför kraften i vittnesbördet är så stor och hur vi kan få se Guds förvandlande kraft i församlingar och städer. Jag är helt övertygad om att det du läser kan förvandla ditt liv!
    - John Derneborg, pastor Vänersborg Pingstkyrka, nätverksansvarig New Wine Sverige

    Om författaren:
    Bill Johnson är en femte generationens pastor med ett rikt andligt arv. Bill och hans fru, Beni, är huvudpastorer för Bethel Church i Kalifornien. Genom deras ständigt växande ledarnätverk betjänar och överser de en mängd olika kyrkor. De har tre barn och åtta barnbarn.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  74. Föröka & förvalta din gudagivna potential
    Föröka & förvalta din gudagivna potential
    Beskrivning
    Låt oss inte hålla någonting tillbaka, utan ge allt vi har som en gåva tillbaka till Gud. Då blir vi levande på riktigt och lever livet fullt ut.” John Bevere I den här boken går John Bevere på djupet. Han utforskar Skriften och använder starka berättelser ur livet för att hjälpa dig att tänka annorlunda om din kallelse och förstå varför den är så viktig för Gud. Johns budskap kommer att ge dig kraft att multiplicera gåvorna som Gud har gett dig och kliva in i din potential. Om du är redo att byta passivitet mot en större mening med livet, börjar resan här och nu.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  75. Församling med mål och mening
    Församling med mål och mening
    Beskrivning
    Rick Warren, författaren till bästsäljaren "Leva med mål och mening" beskriver i denna bok hur en kyrka kan bli sund och hälsosam och bli en församling med mål och mening.

    Varje församling drivs av någonting - tradition, program, verksamhet, enskilda personer, sökare, ja, till och med själva byggnaden - alla kan de bli en kontrollerande kraft i församlingen. Rick Warren menar i denna bok att för förbli sund och frisk måste församlingen förstå sin kallelse och sina syften - den måste bli en församling med mål och mening.

    Warren visar på fem syften kring församlingen och hur den kan bli en växande församling:
    Varmare - genom gemenskap
    Djupare - genom lärjungaskap
    Starkare - genom tillbedjan
    Bredare - genom tjänst
    Större - genom evangelisation
    Ett grundläggande och efterfrågat komplement till "Leva med mål och mening

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  76. Församlingens bönetjänst
    Församlingens bönetjänst
    Beskrivning
    I en värld som är i ett desperat behov av Honom. Verkar det som om Gud ofta är begränsad i sin verksamhet och frustrerad i sin avsikt. Trots de alltid befintliga behoven finns det ingen begränsning av hans förmåga. Det finns dock en begränsning av hans villighet att verka när det inte är fullständigt samarbete med församlingen genom bön. Församlingens bön lägger spåren på vilka Gud kan gå framåt för att uppfylla Hans eviga avsikt. I Församlingens bönetjänst presenterar Watchman Nee de bibliska principerna inblandade i den sorts bön som kan binda på Jorden det som redan bundits i Himlen och lösa på Jorden det som redan lösts i Himlen. Genom församlingens bön kan alla begränsningar och frustationer för uppfyllandet av Guds eviga vilja effektivt övervinnas.
    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  77. Församlingens enhet i profetiskt ljus
    Församlingens enhet i profetiskt ljus
    Beskrivning
    Församlingens enhet i profetiskt ljus av Peter Wallgren

    ."...och den härlighet som du har gett mig har jag gett dem, för att de skall vara ett, liksom vi är ett: jag i dem och du i mig, för att de skall vara fullkomligt förenade till ett. Då skall världen förstå att du har sänt mig och har älskat dem så som du har älskat mig."

    Joh 17:22-23

    En fullkomlig enhet bland Jesustroende - är det verkligen möjligt?Ja! Den är redan här. Jesus bad ju inte att vi skulle ena Guds folk, utan Fadern skulle göra det.Ur innehållet:

    Kyrkohistorien om vägen till träldom Andlig prostituation Syftet med att Gud tillåter splittringHur villoläror får grepp över kyrkanDe gömda tjänstegåvorna utanför kändiskulten. Jesu liknelse om den förlorade sonen tillämpad på kyrkan. Sann enhet råder i Guds närvaro. Jorden ska fyllas med Guds härlighet. Är församlingen en organisation?En väg till befriande upptäckter

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  78. Församlingens uppvaknande
    Församlingens uppvaknande
    Beskrivning
    Författaren skriver om väckelsens budskap och nödvändighet för vårt lands räddning undan moraliskt och andligt förfall. Riktar sig främst till församlingarna och dess medlemmar
    20,00 kr
  79. Församlingsarbete i Jesu efterföljd
    Församlingsarbete i Jesu efterföljd
    Beskrivning
    Många kristna ledare upplever en konflikt mellan deras personliga behov av andlig fördjupning och församlingens krav på affärsmässig effektivitet och resultattänkande. Vad som sker i bönekammaren och på arbetsplatsen tycks för många utspela sig på skilda planeter. Målsättningar och tänkesätt rör sig åt motsatta håll. Skavet leder till frustration och trötthet. Är det möjligt att riva väggen mellan dessa båda världar?

    Är det möjligt att ta Jesu liv och undervisning som vägledning, inte bara för mitt inre liv utan också för hela vårt sätt att tänka och arbeta i kyrkan? Tänk om det som ofta avfärdas som orealistiskt i mötet med ekonomiska kalkyler och professionella verksamhetsplaner i längden är det enda hållbara? Om detta handlar den här boken. Den är en uppföljare på Fri att tjäna: ledarskap i Jesu efterföljelse. Helt enkelt för att förändringen inte kan stanna i ledarens personliga liv utan måste vävas samman med ett annat sätt att tänka församling.

    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  80. Församlingspedagogik : En kyrka som undervisar genom hela sitt sätt att var
    Församlingspedagogik : En kyrka som undervisar genom hela sitt sätt att var
    Beskrivning
    Med Jesus som förebild argumenterar boken för en helhetssyn på kyrkans lärande och undervisning. Första avdelningen har en teoretisk profil på kyrkans undervisning, sammanflätad med hela kyrkans liv. Kyrkan berättar om sin tro genom allt vad den säger, gör och är. Dess undervisningen måste därför vara rotad i kyrkans identitet och dess plats i världen. Därför måste kyrkans självsyn hänga ihop med dess pedagogiska praktik. Andra avdelningen är historisk. Den inleds med en skiss över kyrkans undervisning genom två tusen år. Nästa bidrag beskriver utvecklingen av Svenska kyrkans undervisning under 1900-talet. Tredje artikeln baseras på ett par studieresor i USA. Tillsammans ger de tre bidragen en provkarta över omfattande växlingar i den teologiska och pedagogiska debatten. Tredje avdelningen har en praktisk inriktning. Bibeln mitt i livet tillsammans med Den undervisande församlingen knyter samman teori och praktik i församlingens pedagogiska arbete. Gudstjänsten som pedagogisk process diskuteras som exempel på helhetssynen i församlingens undervisning. I sista kapitlet introduceras James Fowlers tankar om en Växande tro.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  81. Försoningens väg : teologiska och diakonala perspektiv på försoning, upprättelse och liv
    Försoningens väg : teologiska och diakonala perspektiv på försoning, upprättelse och liv
    Beskrivning
    Försoningens väg beskriver den själavårdande försoningsprocessen och fördjupar med teologiska och diakonala reflektioner förståelsen av försoning och hur vi kan stödja människor med försoningsprocesser. Försoning måste bli konkret och tillämpbar om den ska kunna vara till hjälp i våra liv och den behöver förankras teologiskt, så att man vet varför man gör det man gör. Det diakonala förhållningssättet bygger en tillämpbar grund som utgör en viktig förutsättning för försonande processer.

    Försoningens väg innehåller både exempel på livsberättelser och bibelberättelser som använts i arbete med försoning och välbefinnande i församlingar i Svenska kyrkan, i Länsstyrelsernas arbete med nyanlända flyktingar och även inom kriminalvården.

    Samtalsunderlag om försoning i fastan och pilgrimsvandring i försoningens fotspår finns också i boken.

    • Köp 3 för 365,50 kr/st
  82. Första stegen på bönens väg
    Första stegen på bönens väg
    Beskrivning
    Här erbjuds läsaren nu en bok där han eller hon på nytt kan upptäcka de tillfällen till bön som bjuds även i ett mycket aktivt liv. Den som i egenskap av andlig fader leder oss fram på det andliga livets väg är fransmannen, kardinal Jean-Marie Lustiger.
    Genom att färdas med honom kan vi, var och en av oss, nå fram till en punkt då vi beslutar oss för att följa Kristus. För somliga innebär det kanske ett helt nytt engagemang, för andra ett återupptagande av ett tidigare.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  83. Förvandlad i Guds närhet
    Förvandlad i Guds närhet
    Beskrivning
    Jesus sa: Följ mig! Jesus sa: Ni är mina lärjungar. Jesus sa: Alla ska förstå att ni är mina lärjungar Viljan att växa som människa, längtan efter själslig hälsa och känslan av att det finns outforskade andliga djup leder många av oss in de kristna traditionerna.
    Nya testamentet berättar för oss om hur de första människorna som följde Jesus fick se sina själar och hjärtan förvandlas. Vi läser i kyrkohistorien om hur de sedan fick vara med och förvandla världen. Hur kan vi själva bli sådana lärjungar, leva i Jesu närhet, förvandlas? Vi får tro som Jesus trodde det är sinnets förvandling. Vi får leva som Jesus levde det är hjärtats förvandling. Vi får älska som Jesus älskade det är relationernas förvandling. Vi får tjäna våra medmänniskor som Jesus tjänade människorna det är kyrkans förvandling. Vi får leda som Jesus ledde och förvandla det sätt på vilket vi påverkar vår egen kultur.

    Förvandlad i Guds närhet är en hjälp att utforska lärjungaskapet tillsammans med kristna från alla tider och upptäcka heliga vanor som avskildhet, tystnad, bön, bibelmeditation och sabbat.

    Anders-Petter Sjödin har varit missionär i Tanzania och ungdomspastor i EFS i Östersund. Nu är han präst i Furulundskyrkan i Partille utanför Göteborg. Hans första bok kom 1996 och heter Sök Guds ansikte.

    125,00 kr
  84. Förvandlingar : från död till liv
    Förvandlingar : från död till liv
    Beskrivning
    "De första dagarna kunde jag knappt höra. Jag förstod inte vad jag läste. När jag skulle äta hamnade maten i håret. Jag kunde inte skriva, inte gå, inte någonting. Jag kunde knappt tala. Men jag kände ingen livsångest, ingen dödsångest. I stället kände jag ett stort lugn, en inre frid. Jag såg inte mörker, utan ljus."

    Under natten den 25 april 2012 drabbades Göran Skytte av en stroke. Den följdes av ytterligare två. Arbetet med en ny bok, en bok med människors berättelser om hur livet förvandlas, fick ta en paus. När det satte igång igen hade det fått ett nytt fokus.

    "För mig blev dessa tre anfall av stroke i hög grad en andlig erfarenhet. Men boken handlar mest om förvandlingar som människor har berättat för mig om: en kvinna i Vasa som ?av misstag? deltar i ett kristet möte och där kommer till tro, entidigare fånge på Kumla som blir pastor, en tidigare morddömd person som blir djupt troende, en kvinna som fick ett nytt liv efter tsunamin.
    Jag vill också skriva om några av de kristna storord som vi använder för att beskriva olika förvandlingar i våra liv. Vad betyder det till exempel att bli och vara ?frälst??"

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  85. Fotspår
    Fotspår
    Beskrivning
    Berättelsen bakom den välkända dikten Dikten ”Fotspår” har berört och inspirerat en hel värld. Den skrevs 1964 av Margaret Fishback – en ung kvinna som sökte efter vägledning när hon stod vid en skiljeväg i livet.

    Skapandet av dikten, förlusten av den och det glada ögonblicket när hon hittade dikten, är sammanflätade med historien om när Margaret träffade sin man Paul.

    De har mött utmaningar och svårigheter, såväl som mycket glädje tillsammans på vandringen genom livet.

    Den här sanna berättelsen kommer att inspirera både själ och hjärta hos alla läsare som vill känna till den sanna historien bakom den berömda dikten som har blivit en inspirerande klassiker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  86. Frälst av nåd
    Frälst av nåd
    Beskrivning
    Ingår i en bokserie på 12 böcker

    Även om de flesta troende förstår att "vara frälst" innebär att man blir bevarad, räddad, omvänd, befriad och levandegjord, så är det många som inte riktigt vet hur detta går till, varför det sker och vad konsekvernserna blir i människors liv. Detta och mycket mer tas upp i denna bok

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  87. Framåt genom inre vision
    Framåt genom inre vision
    Beskrivning
    Det var ju bara en dröm. Har du tänkt så någon gång. Men kanske var det mer än bara en dröm, tänk om det var ett budskap från Gud. Håkan Hansson är Pastor och Bibellärare med erfarenhet av församlingsplantering. I den här boken visar Håkan hur du kan bli ledd av Gud på livets olika områden och hur du kan lära dig att lyssna till Guds röst och hur du hanterar drömmar och visioner.

    Boken tar upp frågor och tankar som: Hur hanterar jag drömmar och visioner? Kan jag lära mig känna igen Guds röst? Hur prövar och utvärderar jag ett budskap. Varför använder Gud symboler?

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  88. Framgångsstegen
    Framgångsstegen
    Beskrivning
    Alltsedan sin omvändelse 1972 har Csar Castellanos varit övertygad om att de förändringar som skedde i hans liv också skulle påverka Colombia och hela världen. Gud hade kallat honom för ett speciellt syfte: att vinna de förlorade för Jesus Kristus. Tillsammans med sin hustru Claudia har han fått se denna kallelse utvecklas till en andlig tjänst. Med början 1983, med åtta personer, har International Charismatic Mission (MCI) växt till att omfatta mer än 120 000 medlemmar och är en av de största kristna församlingarna i världen. Församlingen har upplevt en ovanligt stor tillväxt under det senaste årtiondet. Vad är hemligheten bakom denna utveckling? Svaret är känslighet för Guds röst och trofasthet mot Honom, precis som det var med Abraham när han hörde Guds röst: "...jag skall göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse" (1 Mos 12:2). Pastor Csar Castellanos, delar sina hemligheter med den enorma församlingstillväxt som han upplevt i MCI i Bogot, Colombia. Församlingsledare och troende överallt kommer att bli djupt tacksamma för den här klara och koncisa undervisningen av G12-visionen. - Pastor Colin Dye, förste pastor i Kensington Temple och ledare av London City Church
    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 907

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå