View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 903

per sida
Fallande ordning
  1. Läkedom i Kristus : den helande församlingen
    Läkedom i Kristus : den helande församlingen
    Beskrivning
    Jesus botade sjuka och gav läkedom för hela människan. Troligen gjorde hans botande större intryck på gemene man än hans undervisning. Idag när behovet av läkedom bara tycks öka vill Lillemor Hallin visa hur man kan gå i Jesu fotspår i vår tid. Bönen för helande har blivit Lillemor Hallins stora livsäventyr. I den här boken delar hon sina erfa- renheter och insikter om hur Gud helar på många sätt och på många olika livsområden. Lillemor Hallin är kulturhistoriker och f d universitetslärare och verksam sedan 1970-talet inom den ekumeniska själavårdsrörelsen Helhet genom Kristus.
    165,00 kr
  2. Landet mittemellan är inte ditt land
    Landet mittemellan är inte ditt land
    Beskrivning
    Precis som Mose gav Israel marschorder, står Jesus vid din sida i Tommy Liljas bok. ”Det är dags nu”, uppmuntrar Jesus dig, ”att dra upp tältpluggarna och bryta lägret, landet mittemellan är inte ditt land. Jag har en plan, ett syfte och en vision för ditt liv.”

    På ett engagerat och utmanade sätt tar Tommy med dig på en resa där du kommer att skratta, chockas, utmanas och uppmuntras. Du kommer att förvånas, ryckas med och definiera om dig själv för att kunna ta steget in i framtiden. En äkta bokupplevelse väntar, med transformerande undervisning som sätter dig i rörelse mot den du är i Kristus och som för alltid kommer att sätta avtryck i ditt liv.

    Ur innehållet:
    • Även om blodet frälste dem från mordängeln, hade de fortfarande varit Faraos slavar om inte Mose fört dem genom Röda havet.

    • Det kristna livet fungerar dåligt i Egypten.

    • Vad som är taket i ditt liv idag – kan – med små justeringar – bli det golv du går på i framtiden. • Du kan bli förvandlad till en svan men fortfarande tänka som en anka.

    • Det är en sak att tro i framgång, en annan i motgång, men att tro när livet är en enda stor motsägelse – det är trons verkliga prövning.

    • Hur kan du leva ditt bästa liv samtidigt som du lever ditt sämsta liv?

    • ”Landet ligger där”, sa Herren, ”gå och ta det, det är ditt”.

    ”Gemensamt för alla var att när de inte visste om de skulle gråta eller lägga sig ner och dö – fortsatte de i alla fall och där och då, när mörkret var totalt – då bröt de igenom!”

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  3. Längre in i bönens land
    Längre in i bönens land
    Beskrivning
    Att be är djupt mänskligt. Men som allt mänskligt längtar vi efter utveckling och fördjupning. Vi vill vidare, längre in, där luften är renare att andas och synerna är vackrare för våra ögon.

    På sitt sedvanliga enkla men samtidigt djuplodande sätt tar oss karmelitbrodern längre in i det landskap som både är en vandring med Gud men också en resa till honom. Vi får här en teologisk grund för bönen. Han delger oss vad han själv fått lära och vad andra medvandrare har förmedlat om vandringen längre in i bönens land.

    Vi saknar vår rätta position i tillvaron om vi inte har en relation till Gud. Bön är mer än att sitta stilla, delta i en gudstjänst eller att personligt samtala med Gud. Bön är en livshällning, en alltomfattande gemenskap med Gud.

    Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris, bland annat den mycket uppskattade andaktsboken I dag är Guds dag. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Wilfrid Stinissen avled i december 2013

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  4. Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
    Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Vad är det som sker i en människa när längtan efter liv finner sitt hem i kyrkan? Och hur hittar en församling beröringspunkterna mellan sin egen längtan och den hunger efter andlighet som finns alldeles under ytan bland helt vanliga människor i samhället?

    Författaren till succéboken Mod att vara kyrka, Fredrik Modéus, fortsätter i Längta efter liv att utforska och fundera kring hur församlingsanställda och förtroendevalda kan hitta arbetssätt som underlättar och hjälper församlingsväxten på traven.
    175,00 kr
  5. Lär känna Anden
    Lär känna Anden
    Beskrivning
    Den helige Ande är gudomens tredje person som vi behöver lära känna på ett djupare sätt och som vi kan ha en nära och innerlig relation till. Vi är skapade till att ha Anden boende inom oss och bli fyllda av honom. Därför är det viktigt att förstå att den helige Ande inte är någon diffus och opersonlig kraft utan en person lika gudomlig som Fadern och Sonen.
    Det är just detta som författaren vill lyfta fram i sin undervisning. Han vänder sig till alla dem som är villiga att lägga sina egna föreställningar åt sidan och i stället studera Guds Ord för att se vad Anden vill göra genom oss. FÖrst då kan vi upptäcka vad som är Andens heliga syfte med våra liv och vår tjänst.
    100,00 kr
  6. Lär känna den helige Ande
    Lär känna den helige Ande
    Beskrivning
    I tre år hade lärjungarna följt Jesus, vandrat med honom och hört allt han hade att säga. Ändå sade Jesus till sina närmaste vänner att han behövde lämna dem så att den helige Ande kunde komma – och att det skulle vara det bästa för dem (se Johannes evangelium 16:7, 13-14). Om det här var sant för lärjungarna, som träffade Jesus varje dag, hur mycket mer behöver i så fall inte vi den helige Andes aktiva delaktighet i våra liv i dag?

    Tyvärr blir Anden ofta missförstådd och många kristna har ingen aning om vem han är och hur han kommer till uttryck i våra liv.
    Den helige Ande beskrivs ofta som något ”konstigt.” Men Bibeln gör klart att Anden inte är något, han är Någon – en person som har lovat att aldrig vika från din sida.

    I den här boken bjuder John Bevere in dig att själv upptäcka den mest ignorerade och missförstådda personen i kyrkan: den helige Ande.

    Boken – som är en utmärkt introduktion till att lära känna den helige Ande – innehåller:
    • Dagliga andakter
    • Frågor för gruppdiskussion
    • Ett bonuskapitel med svar på några av de allra svåraste frågorna om den helige Ande Om författaren: John Bevere har skrivit flera böcker som är översatta till mer än sextio språk. På svenska finns titlar som Över förväntan, Avslöja fiendens fälla, Gudsfruktan, Under Guds beskydd, Evigheten.nu och Obeveklig tro. John är en populär talare på konferenser och i församlingar och hans TV-program The Messenger sänds varje vecka över hela världen. Johns hustru Lisa är också en uppskattad talare och har skrivit flera böcker. De bor med sin familj i Colorado, USA

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  7. Lär känna Fadern
    Lär känna Fadern
    Beskrivning
    Kristna vet att Gud är treenig: Fadern, Sonen och den helige Ande. Man har lärt sig att Gud är ”tre i en”, men ändå är det många som inte uppskattar betydelsen av Guds treeniga natur eller till fullo förstår den bibliska grunden för treenigheten.
    De flesta troende idag verkar blanda ihop den treeniga Guden med Gudomens första person. De vet att Gud är Fadern, men de har svårt att skilja på den allsmäkte Gudens generella faderskap och den specifika naturen och tjänsten hos Gud Fadern.

    Genom att studera denna bok kommer du få en bättre förståelse av av den treenige Gudens namn och karaktär. Du kommer att börja förstå Gudomens första person på ett djupare sätt och som söner och döttrar börja njuta av den underbara friheten som finns hos ”Abba”, vår nådefulle himmelske Fader.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  8. Lär känna sonen
    Lär känna sonen
    Beskrivning
    denna bok är fokus på Sonen - Jesus Kristus. Colin Dye skriver om Jesus som både människa och Gud, hans unika person, liv och uppdrag, Sonens relation till Fadern och Anden, hans verk på korset och hans stundande återkomst.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  9. Lär oss att be : 50 lektioner om bön
    Lär oss att be : 50 lektioner om bön
    Beskrivning
    "Herre, lär oss att be!"
    Lärjungarnas vädjan reflekterar en djupt liggande längtan hos alla Jesu efterföljare. Den här boken föddes ur en sådan längtan. Under en tid har ett trettiotal andliga ledare delat med sig av sina erfarenheter och insikter från bönens värld i femtio inspirerande lektioner i tidningen Världen idag.
    Deras angelägna budskap finns nu samlade i denna bok vars syfte är att vägleda fler människor in i djupare gudsgemenskap och förbönstjänst.
    Varför? Därför att bön har kraft att förändra både oss och världen omkring oss!
    100,00 kr
  10. Lär oss att be : en enkel guide för vanliga människor
    Lär oss att be : en enkel guide för vanliga människor
    Beskrivning
    Den här jordnära introduktionen till livets största äventyr kommer att leda dig djupare i din relation med Gud, hjälpa dig att bli mer fokuserad och stilla inför Gud, bli bättre på att urskilja Guds röst och hantera dina besvikelser, och väcka en större förväntan i dig att få se mirakulösa genombrott. Den är full av uppriktig, dyrköpt vishet och späckad med historier hämtade ur verkligheten – en del humoristiska, andra djupt gripande – för att utrusta och inspirera ditt böneliv.p> Lär oss att be tar dig med på en vandring genom Herrens bön och tar upp nio centrala aspekter av bön: stillhet, beundran, bön för egna behov, förbön, uthållighet, kontemplation, lyssnande, bekännelse och andlig krigföring. De åtta videofilmer som är stommen i Bönekursen följer samma uppdelning, och filmerna och boken kan användas som komplement till varandra. En av vår tids mest eftersinnande och visionära kommunikatörer har skrivit en bok som vänder sig både till den som har bett i åratal och till den som vill börja be men inte vet hur. Lär oss att be är den enkla, livsförvandlande handbok vi alla väntat på.

    Pete Greig är en prisbelönt författare och församlingsgrundare. Han var med och grundade bönerörelsen 24-7 Prayer som nu finns i över hälften av världens länder. Han är huvudpastor i Emmaus Rd i Guildford, England, ambassadör för den ideella organisationen Tearfund och mentor vid St Mellitus Theological College i London.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  11. Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Beskrivning
    Med uppfriskande ärlighet och humor utforskar Pete Greig historien om Jesu lekfulla, gripande samtal på vägen till Emmaus. Han väcker liv i vitt skilda ämnen, från biblisk meditation och profetiskt tal till uttydning av drömmar och den urgamla metoden lectio divina.

    I den här boken blandas historisk visdom från många olika traditioner med insikter som författaren samlat på sig under tjugo års vandring med Gud i bön, vilket gör den till en oumbärlig resurs – den hjälper nya troende, mogna lärjungar och hela församlingar att urskilja Guds ord och hans viskning i vår tids galna och stormiga värld.

    Pete Greig är grundare av den globala bönerörelsen 24–7 Prayer, som är en ekumenisk rörelse med värdeorden bön, mission och rättvisa. Han är även huvudpastor i Emmaus Rd i Guildford, England. Pete är med och skriver andakter för Lectio 365 och är även författare till flera bästsäljande böcker, bland annat Gud i tyst läge och Lär oss att be: En enkel guide för vanliga människor, vilken är föregångaren till den här boken

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  12. Lärjungaboken
    Lärjungaboken
    Beskrivning
    Lärjungaboken är för dig som undrar vad Guds vilja för ditt liv är. Som undrar om det inte finns mer i livet. Som drömmer om att livet skulle vara ett äventyr, men som inte riktigt vet hur du ska börja. Jesus kallar varje människa till att följa efter honom, och när vi börjar följa förvandlar han oss till att bli mer lika honom. Lärjungaboken vill visa dig hur ett liv i efterföljelse till Jesus kan se ut idag, och ge dig praktiska steg på vägen. Boken kan läsas både på egen hand och tillsammans med andra. Till varje kapitel finns det boktips, filmtips och samtalsfrågor för en smågrupp.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  13. Lärjungaboken
    Lärjungaboken
    Beskrivning
    Lärjungaboken är för dig som undrar vad Guds vilja för ditt liv är. Som undrar om det inte finns mer i livet. Som drömmer om att livet skulle vara ett äventyr, men som inte riktigt vet hur du ska börja. Boken kan läsas både enskilt och tillsammans med andra i en samtalsgrupp.
    75,00 kr
  14. Lärjunge : om konsten att vara radikal utan att bli fanatiker
    Lärjunge : om konsten att vara radikal utan att bli fanatiker
    Beskrivning
    Vi kallar oss kristna. Men det ordet förekommer bara tre gånger i hela Nya testamentet. De som följer Jesus, de är hans lärjungar. Så vad är en lärjunge?

    John Stott visar åtta ord som kännetecknar lärjungen: nonkonformism, kristuslikhet, mognad, skapelseomsorg, enkelhet, jämvikt, förtröstan och död.
    Att vara lärjunge till Jesus från Nasaret -- eller att vara kristen -- är att upptäcka och helhjärtat leva efter de kännetecken som också är Mästarens egna. Att, som han, vara radikal utan att bli fanatisk.

    Lärjunge blev den sista bok som John Stott skrev. Några månader senare gick han ur tiden, 90 år gammal. Lärjunge kan därför på flera sätt ses som hans testamente

    100,00 kr
  15. Lasarusprincipen : livslång förvandling för vanliga människor
    Lasarusprincipen : livslång förvandling för vanliga människor
    Beskrivning
    Berättelsen om Lasarus liv är en av de mest djupsinniga som finns i Bibeln. Skildringen av en vanlig man som står i centrum av ett extraordinärt mirakel.
    Ett gudomligt ögonblick som till fullo uppenbarade Kristi kraft genom en uppståndelse som föregick hans egen.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  16. Låt dig försonas med Gud
    Låt dig försonas med Gud
    Beskrivning
    En bok om det allra viktigaste för alla människor att få höra: Låt dig försonas med Gud
    50,00 kr
  17. Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Beskrivning
    Upptäck den helige Ande som vår personlige hjälpare och de övernaturliga nådegåvorna som våra gudomliga verktyg.

    Vilken roll hade den helige Ande i Jesu liv och tjänst, vad innebar andeuppfyllelsen i Apostlagärningarna och hur tillåter man Anden att verka i sitt liv?

    Den helige Ande var verksam i den urkristna församlingen. Hur är den helige Ande närvarande idag? Och hur undviker man att missbruka Andens gåvor? Bibelns undervisning om Andens frukt och nådegåvor visar hur den troende kan få såväl en starkare, växande tro som att uppleva Andens kraft och övernaturliga närvaro.

    ”Perfekt guide för dig som vill lära dig mer om Anden och som vill vägledas in i Andens liv. Binder ihop teori och praktik på bästa sätt.” Henrik Åström, Pastor och föreståndare, Pingstkyrkan Lund

    Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach, främst inom Pingst. Han har framför allt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Det här är Roines sjunde bok.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  18. Ledare i Guds rike
    Ledare i Guds rike
    Beskrivning
    • Vad är det unika med ett kristet ledarskap, jämfört med ledarskap i största allmänhet?
    • Hur kan vi som ledare bli till kanaler för Guds kraft, snarare än vår egen?
    • Vilka principer för den kristna tjänsten träder fram i Guds ord – och hur kan vi tillämpa dessa principer i dag?
    Ledare i Guds rike är en bok för dig som vill göra skillnad för Guds rike i den här världen. Som vill att ditt ledarskap och ditt lärjunga­skap ska få vandra hand i hand, och som vill upptäcka rikedomen i den mångfald av gåvor och tjänster som har blivit givna till den kristna församlingen.

    Olof Edsinger talar om ett medvetet, tjänande och gåvobaserat ledarskap. Med hänvisningar till Bibeln och sina egna erfarenheter beskriver han hur detta kan få växa fram i ett beroende av Gud såväl som av andra människor­. Han pekar på att apostelns, profetens, evangelistens, herdens och lärarens tjänst alla är nödvändiga för att göra Bibelns ledarskapsvision rättvisa.
    Edsinger tar även upp ledarskapets utmaningar: vår kamp mot ett överdrivet bekräftelsebehov, vårt ansvar för att inte manipulera, vår närkontakt med de andliga makterna. Ledare i Guds rike präglas av övertygelsen att ett kristet ledarskap är ett tjänande som är möjligt endast genom Guds kraft, som är utformat efter Bibelns principer och som är präglat av Jesu blick för den här världen. Det är ett ledarskap som rör sig naturligt inte bara i den synliga världen, utan också i den osynliga.

    Olof Edsinger är född 1976 . Han är författare till flera upp­skattade böcker om Bibeln­ och det kristna livet. I denna bok öser han ur sina erfarenheter både från Salt och från den församlings­plantering i Uppsala som han är en av initiativtagarna till.

    125,00 kr
  19. Ledarskap i Jesu efterföljd
    Ledarskap i Jesu efterföljd
    Beskrivning
    Det här är inte en bok för att ytterligare höja kompetensnivån så att vi kan pressa oss att bli ännu bättre ledare och leverera ännu mer resultat. Det är en varsam vägledning tillbaka till den källa som alltför ofta har blivit skymd och övertäckt av både sekulära och andliga ledarroller. Hur kan vi leda andra om vi inte ens har makten över våra egna liv? Vad är skillnaden mellan gåvobaserat och relationsbaserat ledarskap? Vad betyder självkänslan för vårt ledarskap? Är kyrkan ett projekt vi håller uppe med våra ansträngningar, eller en modersfamn att vila i? Hur formas ledare?
    Hur kan predikan komma loss ur prestationskampen? Vad väger tyngst: synliga resultat eller att följa Kristus?

    Det är några av de frågor som den här boken behandlar. Den bygger på författarens arbete under 30 år med retreater och andlig vägledning för församlingsarbetare, ett arbete som växte fram i spåren av hans förra bok om ledarskap, Vägvisare. Utifrån dessa erfarenheter tecknas här konturerna av ett hållbart ledarskap i en ny tid, med kanske större utmaningar till kyrkan än någonsin.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  20. Letar efter Gud vet vad : ickereligiösa tankar om kristen andlighet
    Letar efter Gud vet vad : ickereligiösa tankar om kristen andlighet
    Beskrivning
    Donald Miller kan skriva. Med humor, passion, värme och ironi beskriver han sin egen resa till en transparent, ärlig kristen tro.
    I 14 fristående kapitel upptäcker han hur en tro på Jesus inte alls behöver åtföljas av religiösa koder. "Jesus evangelium fokuserar på relationer, inte formler..."
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  21. Lev generöst! : nyckeln till en utgivande livsstil
    Lev generöst! : nyckeln till en utgivande livsstil
    Beskrivning
    Nyckeln till en utgivande livsstil
    Lär dig hitta nycklarna till ett leva en mer utgivande livsstil, samtidigt som du undviker onödiga fallgropar som både kan skada dig och hindra dig från att uppleva välsignelsen av generositet.

    Joel Backman är pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Eskilstuna, där han också lever med sin hustru och deras tre barn. Uppväxt i ett pastorshem har Joel sedan unga år varit engagerad i församlingsverksamhet.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  22. Lev inga lögner
    Lev inga lögner
    Beskrivning
    ”Lev inga lögner är briljant, djup, biblisk, och kommer att utrusta dig för att möta fienden och strida.” — Jennie Allen, författaren till New York Times bestsellern Vinn över dina tankar

    ”Detta är boken jag har väntat på och en av de viktigaste böckerna en Jesus efterföljare någonsin kommer att läsa. Den kommer att bli en klassiker.” — Christine Caine, grundare till A21 och Propel Women

    ”I en tid som är full av motsägelser och förvirring gör John Mark ett mästerligt jobb med att lägga fram det som är sant, vad sant innebär och varför det är så fundamentalt att vi känner sanningen. Det här är boken för vår tid.” — Annie F. Downs, New York Times bästsäljande författare till That Sounds Fun

    ”Varje dag möter vi frestelser i en mängd olika former som drar oss iväg från troheten till Jesus väg. I detta övertygande verk målar John Mark Comer upp en bild av skönheten i Jesus i en kultur av lögner.” — Jon Tyson, pastor i Church of the City New York och författaren till The Intentional Father

    ”Denna bok är Gudasänd. Den avslöjar vår andliga fiende lögnen – en motståndare som påverkar vårt samhälle på en global nivå.” — Albert Tate, lead pastor of Fellowship Church

    ”Comer har personligen hjälpt mig i min trosvandring och jag ser honom som en av de största lärarna i vår tid.” — Rich Wilkerson Jr, pastor i VOUS Church

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  23. Lev innan du dör (och vice versa) : våga äventyret med Gud
    Lev innan du dör (och vice versa) : våga äventyret med Gud
    Beskrivning
    <i>Lev innan du dör (och vice versa)</i> är en bok som vill hjälpa oss fånga de gyllene möjligheter som livet och Gud ger oss. Boken utmanar vårt djupt förankrade trygghetstänkande och visar på hur vi kan våga äventyret med med Gud och tänka och handla för att leva ett liv mer präglat av tro. McManus visar på förutsättningar och praktiska vägar för att bli till nytta för Gud och människor.<br /><br />Boken vill vara en hjälp när vi gör våra val, våra prioriteringar och hur vi väljer att leva -- och inspirera oss att fånga drömmen medan den finns.<br /><br />
    100,00 kr
  24. Lev livet du längtar efter
    Lev livet du längtar efter
    Beskrivning

    Vi är ofta så upptagna av att klättra upp för stegen som vi tror leder till lycka och framgång, att vi först när det är för sent, upptäcker att vi lutat stegen mot fel vägg. En framgångsrik karriär, pengar, prylar, skönhet och hälsa betyder inte så mycket som vi tror. Ska vi få ett rikt och meningsfullt liv ska vi vårda våra relationer, hitta en livsuppgift och bry oss om andra. Men också vara tacksamma, förlåta andra och oss själva och utveckla vår existentiella hälsa. I den här boken får du många praktiska råd som gör att du redan nu kan börja leva livet du innerst inne längtar efter.

    Alf B Svensson är en uppskattad psykolog, författare, föreläsare och krönikör som hjälpt många föräldrar och par med problem i familjen. Hans böcker har sålts i mer än 100 000 och lika många har lyssnat till honom. I den här boken finns hans mest lästa och delade krönikor och debattartiklar. Ett par är bland de mest delade någonsin på Facebook i Sverige.

    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  25. Leva av källan
    Leva av källan
    Beskrivning
    Leva av källan består av en samling prosatexter om liv och längtan, tro och tillit, tröst och hopp. De presenteras efter tre teman: Leva av källan, Leva med bristerna samt Leva av hoppet.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  26. Leva livet ut
    Leva livet ut
    Beskrivning
    Ska man efter yrkeslivets slut bara dra upp årorna, luta sig bakåt och passivt driva med tidens ström? Eller kan pensionärslivet vara fyllt av meningsfulla uppgifter och spännande utmaningar?

    Birger Thureson väver ihop sina egna tanketrådar i ämnet med filosofers, författares och teologers reflektioner över livets gåva och livets gång. Han blandar vass samtidsanalys med anekdoter fyllda av humor och värme.

    Thureson har intervjuat en rad personer som berättar om sina seniora erfarenheter av ensamhet, av sorg, av glädje – och om sin väg till ett meningsfullt äldreliv. Amelia Adamo, Berit Carlström, Birgit Eriksson, Gerd Forsberg, Sten-Gunnar Hedin, Anna-Lena Johansson, Anne-Monica Larsson, Ewa Samuelsson, Alf Svensson, Kerstin Åkerman – de har alla givit viktiga bidrag till den här boken.

    Människolivets höstlandskap har sina dimmiga dalar, men bjuder också på färgsprakande höjder. Även genom de sista åren kan livsglädjen porla som en frisk fjällbäck. Om det handlar den här guiden för mogen ungdom.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  27. Leva mission tillsammans
    Leva mission tillsammans
    Beskrivning
    Som kyrka har vi såväl en kallelse som en längtan efter att ny nya människor med evangeliet. Vi vet ju att en relation med Jesus är vad varje människa mest av allt behöver. Många av oss upplever dock att det här är svårt. Det tycks som att våra sätt att arbeta inte bär samma frukt som de en gång gjorde. Den här boken vill hjälpa din kristna gemenskap till att analysera och utvärdera det ni gör idag, samt ge verktyg för att se hur ni kan dela Jesus med människor i er omgivning.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  28. Levande tro
    Levande tro
    Beskrivning
    Tro är ett centralt begrepp i Bibeln, men trots detta är tro och tvivel något som många kristna kämpar med och har frågor kring.
    I den här boken lyfter författaren fram grundläggande sanningar om trons natur och hur vi kan vandra i tro. Gud inbjuder oss att vandra med honom och se det omöjliga bli verklighet.

    100,00 kr
  29. Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Beskrivning
    Det finns en stig i Bibeln som blivit allt viktigare för KG Hammar. Tolv scener ur historien visar var den går. Den handlar om efterföljelse. För vad betyder det egentligen idag att vara Jesu efterföljare, att slå följe med honom på fredens väg? Det handlar inte om att förlyfta sig, framhåller han. Det handlar om de små stegen – steg i surdegens och senapskornets anda. De som låter oss få och vara en del av hoppet om att en annan värld är möjlig. I Lilla fredsboken visar han tillsammans med Lotta Fång, Fredrika Gårdfeldt och Benjamin Ulbricht på olika möjligheter till freds- och fridsarbete som finns för vår tid – och våra liv. Här finns också en rad konkreta tips på hur församlingar och andra kristna grupper kan lyfta frågan om fred.
    • Köp 3 för 204,00 kr/st
  30. Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Beskrivning
    Favoritförfattaren Max Lucado ger inspiration, uppmuntran och vägledning för Livets resa.

    Livsförvandlande, träffsäkra budskap, citat och bibelord för den som står inför livets alla viktiga vägval.

    Boken passar utmärkt till varje sängbord, som en klockren gåva eller varför inte i en ryggsäck. Är du studenten som är på väg in i vuxenvärlden, en nykristen som tar de första stegen på trons väg eller den som bara behöver lite extra inspiration för att orka fortsätta framåt på Livets väg?

    Inspirerande texter i fem avdelningar för livets berg- och dalbana: Guds plan för vår livsresa; En karta till framgång Stanna upp, se och lyssna; Goda vanor för en god resa Ett vägskäl; Att välja åt vilket håll du ska gå Faror och omvägar; Sakta ner, undvik katastrof Det är gott att vara två; En vän på resan

    Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Hans fängslande och inspirerande berättelser – och härliga träffsäkra humor – gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt får nya läsare. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    210,00 kr
  31. Lilla pilgrimsboken
    Lilla pilgrimsboken
    Beskrivning
    Den populära Lilla pilgrimsboken i en sjätte upplaga! Att pilgrimsvandra, alltså att vandra mot en helig plats eller för att söka livets mening, blir alltmer populärt. En fantastisk möjlighet för nutidens människor att vända sig inåt för att bättre kunna leva utåt. Lilla pilgrimsboken kan bli din hjälp på vandringen. Den ger både praktisk vägledning och ett förråd av böner, psalmer, bibelord och korta meningar att meditera över. Boken får lätt plats i fickan och har två läsband.

    Den uppdaterade upplagan av Lilla pilgrimsboken har justerat förord, nyskriven inledning med de sju nyckelorden samt de sju ledorden, en mässa, utökade psalmförslag samt uppdaterat innehåll och litteraturlista.

    Boken kan användas av människor i alla åldrar, av sökare såväl som av dem som är mer hemmastadda i tron, för enskild användning och för att skapa pilgrimsvandringar för grupper.

    • Köp 3 för 204,00 kr/st
  32. Lita lyssna leva : samtalstankar längs vägen
    Lita lyssna leva : samtalstankar längs vägen
    Beskrivning
    I Lita, lyssna, leva – samtalstankar längs vägen bjuder Åke Bonnier in till samtal om den kristna trons innersta kärna. Vad innebär det att vandra i Jesu fotspår och våga lita till, lyssna till och leva Guds tilltal i våra egna liv -också i sammanhang där vi inte trodde Gud var? Vad händer när vi välkomnar osäkerheten och vågar släppa kontrollen om det färdigformulerade och begränsande?

    Åke Bonniers herdabrev Resan (Verbum 2014), avslutades med en önskan om att läsaren skulle fortsätta sin resa, både enskilt och i kyrkans gemenskap. Den här boken är skriven längs vägen, där författaren delar olika tankar och perspektiv på vad det innebär att vara kyrka i vårt land och vår tid.

    "Livet är inte statiskt. Ljuset bryter in. I det ljuset anar jag också min djupaste kallelse i kärlekens relation till Gud, mina medmänniskor, också dem jag ogillar, till mig själv och till skapelsen i dess heliga helhet". Åke Bonnier

    225,00 kr
  33. Liten bok om stor glädje
    Liten bok om stor glädje
    Beskrivning
    Hur kan en trött kristen på nytt upptäcka glädjen i att leva de goda nyheternas liv även i de dåliga nyheternas värld?Boken ger uppslag till bibelstudier predikoserier och en daglig andakt under 90 dagar.Författaren har tidigare arbetet med biståndsverksamhet och är sedan 2011 President i Lutheran Church - Missouri Synod (LCMS).
    125,00 kr
  34. Liten handbok om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro
    Liten handbok om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro
    Beskrivning
    LITEN HANDBOK om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro är en lång titel på en kort och kärnfull bok. Här får du som läsare ett koncentrat av de viktigaste gudsargumenten så som de ofta formuleras i dag. Språket är utformat så att även den oinvigde ska kunna följa med i resonemangen. En utmärkt lathund för den som vill sätta sig in de bästa argumenten för och emot kristen tro.

    "Om jag talar till din lata sida kan jag säga att Tobias Sunnerdahl besparar dig inläsningen av flera tusen sidor apologetisk litteratur och ger dig här själva essensen! Om jag talar till din praktiska sida kan jag säga att du här har en utmärkt liten uppslagsbok – en lathund – som du kan återvända till när du undrar: Hur var det nu de kosmologiska argumenten formuleras? Eller det moraliska argumentet? Eller argumenten för uppståndelsen? Eller den kristna responsen på det ondas problem? Allt serverat på silverfat!” – Ur Stefan Gustavssons förord TOBIAS SUNNDERDAHL är en ung kristen apologet som har jobbat flera år som ungdomsledare i två kyrkor i Småland. Han studerar för närvarande på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, gillar att spela gitarr och är en fena på Rubiks kub.

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  35. Liten klosterregel för pilgrimer
    Liten klosterregel för pilgrimer
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  36. Liv i gemenskap
    Liv i gemenskap
    Beskrivning
    Likaväl som ingen kan vara människa utan medmänniskor, kan ingen heller vara kristen utan andra kristna. Paulus säger att vi är gåvor till varandra vi är beroende av varandra. Därför är kristen gemenskap inte någon lyx eller något tillval. Det är i ett gemensamt liv som djupen och skönheten i Guds värld framträder.

    Den tyske motståndsmannen och teologen Dietrich Bonhoeffers bok Liv i gemenskap utkom 1939 och räknas numera till de kristna klassikerna. Här redogör Bonhoeffer för den fundamentala skillnaden mellan en radikal kristen gemenskap och en mänsklig, självisk gemenskap. Liv i gemenskap handlar om det dynamiska förhållandet mellan det gemensamma och det enskilda andaktslivet liksom om vikten av bikt och nattvard. Varje kristen är en unik avbild av Gud och våra olikheter är oumbärliga bidrag till gemenskapen.

    Det här en bok som har påverkat oerhört många läsare över hela världen till en ny förståelse av vad kristen gemenskap är. Nu utkommer den i en klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar utge hösten 2016.

    Dietrich Bonhoeffers Liv i gemenskap är än idag en vägröjare för frihet. Frihet från grumliga utopier, från maktmissbruk och missförstånd, från besvikelser, skuld och skam. Om Bonhoeffer har visat oss något, är det att också de bästa avsikter kan perverteras. Han befriar från idealism till verklighet, i kraft av tilliten till Kristus. Ylva Eggehorn i bokens förord

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  37. Liv utan gränser : inspiration till ett galet bra liv
    Liv utan gränser : inspiration till ett galet bra liv
    Beskrivning
    Liv utan gränser är en inspirerande bok av en fantastisk man. Nick Vujicic föddes utan armar och ben men har övervunnit sina handikapp och lever idag inte bara ett självständigt liv utan även ett rikt och meningsfullt liv, eller ett "galet bra liv" som han själv säger. Han är med sin positiva inställning och starka tro en förebild för miljontals människor världen över.Nick berättar historien om sina fysiska funktions­hinder och den känslomässiga kamp han fick utstå som barn, tonåring, och ung vuxen. "Under den längsta, ensammaste tiden undrade jag om det fanns någon på jorden som jag, och om det fanns något annat syfte med mitt liv än smärta och förnedring." Han berättar om hur tron har varit hans viktigaste källa till styrka och förklarar att när han hittade sin livsuppgift – att inspirera andra att göra deras liv och världen bättre – fann han modet att börja leva ett tillfredsställande liv utan gränser.Miljontals människor världen över har inspirerats av Nick Vujicics liv och budskap, inte minst genom att de sett hans filmklipp på YouTube. Nu kan du ta del av hans inspirerande bok "Liv utan gränser".
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  38. Live Love Lead
    Live Love Lead
    Beskrivning
    Vare sig du söker efter din kallelse eller helhjärtat lever ut ditt livs mening, kommer Brian Houstons inställning till livet hjälpa dig att navigera ett liv i tro som är helt och hållet ditt eget och få dig att upptäcka unika gåvor som är skräddarsydda för just din resa.

    När Brian Houston var pionjär för en kyrka med trettio personer i en liten skolsal för trettiotvå år sedan hade han ingen aning om hur många toppar och dalar, uppoffringar och mirakulösa möjligheter han skulle möta på vägen.

    Hans kyrka växte med tiden till att bli den världsomspännande Hillsong Church, som leder människor över hela världen till att följa den störste som någonsin har gått på livets resa — Jesus.

    I den här ärliga och transparenta boken delar Brian Houston med sig av sina egna erfarenheter och av de kraftfulla bibliska sanningar som han har lärt sig. De kommer att ge dig kraft att leva livet fullt ut, älska fullkomligt och leda frimodigt — kännetecknen för Jesu tid på jorden.

    När det kommer till livet med Jesus finns det inga tvivel — ditt bästa ligger fortfarande framför dig!

    ”Pastor Brians liv, ledarskap och vänskap har haft en avgörande roll i att jag vågat tro på ett liv där jag kan LEVA, ÄLSKA och LEDA.

    Jag är övertygad om att denna bok kommer göra detsamma för dig!” Andreas Nielsen Lead pastor, Hillsong Church Stockholm

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
    • Köp 25 för 136,00 kr/st
  39. Livet är : låt Guds ologiska kärlek förändra hela din värld
    Livet är : låt Guds ologiska kärlek förändra hela din värld
    Beskrivning
    Nu kommer Livet är___, uppföljaren till bästsäljande boken Jesus är ___!

    I denna nya bok besvarar Smith den urgamla frågan om livets existens och avslutar meningen “Livet är ___” om och om igen. Med både humor och allvar återberättar han bibliska berättelser, som han anpassar till den moderna människans liv.

    Upptäck hur Guds kärlek trotsar mänsklig logik. Denna radikala kärlek är det centrala i vårt syfte och existens här på jorden.

    Om författaren: Judah och Chelsea Smith är huvudpastorer för City Church i Seattle, Washington, USA. Judah är en välkänd talare på konferenser och i kyrkor runt om i världen. Hans humoristiska men träffande budskap avmystifierar Bibeln och visar människor vem Jesus är i deras vardag.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  40. Livet är gott! : himmelsk inspiration för vanliga dagar
    Livet är gott! : himmelsk inspiration för vanliga dagar
    Beskrivning
    Livet är gott! är en klok, humoristisk och sprudlande inspirationsbok för livets vanliga dagar. John Ortberg ger här hjälp till att möta och leva livet och finna kärlek, uppmuntran och glädje från Gud. Läckert formgiven är detta både en bok att äga själv men lika mycket en presentbok att ge bort till den som behöver lite himmelsk inspiration i sitt liv. Innehållet i boken är hämtat från Ortbergs tidigare böcker, Bibeln och andra bra källor.
    125,00 kr
  41. Livet gör vad livet gör : det är det livet är - om framgång, besvikelse, svek, skuld, kärlek och upp
    Livet gör vad livet gör : det är det livet är - om framgång, besvikelse, svek, skuld, kärlek och upp
    Beskrivning
    Verkligheten är fascinerande och den sanna berättelsen om människan finns inte i en idealiserad värld av felfria människor, utan i vardagen – mitt i livet – där du är just nu. Under hela livet har jag jobbat med människor och jag var bara 18 år när jag som lärare fick bli en del av elevernas vardag. Jag har under åren mött företagsledningar, kristna församlingar och Afrikas urbefolkning, umgåtts med oerhört framgångsrika människor, samtidigt som jag sett några av mina närmaste vänner växa upp på samhällets bakgård.

    Vi har en sak gemensamt – vi är alla ”vanligt folk” och Gud är expert på vanligt folk, därför att Gud finns mitt i livet.

    Den här boken är skriven till dig. Den handlar om vad livet gör och om att inte ge upp. Ingen slipper ifrån livet. Det skrattar, gråter, vilar, slåss, sviker, sörjer, upprättar och segrar – det är det livet är. Men där i din vardag, i din verklighet, oavsett hur du mår just nu, finns Gud.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  42. Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
    Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
    Beskrivning
    <b>Ny utgåva av John Ortbergs mest sålda bok i Sverige. Nu med studieplan, samtalsfrågor och ett helt nytt kapitel om bön.</b><br /><br />Visst önskar vi ibland att våra liv skulle se annorlunda ut. Att vi kunde ana åtminstone en liten förändring som gav oss mer ordning i vårt inre liv och större tillfredställelse med livet.<br /><br />Och de goda nyheter som kristen tro talar om handlar just om befrielsen av varje människas liv. Gud är inte speciellt intresserad av våra andliga liv. Han är bara intresserad av våra liv. Det är det livet han vill förvandla.<br /><br />Goda vanor kan hjälpa oss på vägen. Den här boken är ett försök att göra de heliga vanor, som kristna i århundraden har brukat, tillgängliga för vanliga människor som mer lever sina liv bland karriärstegar och diskbänkar än i kloster och öknar.<br /><br />Här får vi hjälp att se hur vi kan använda varje ögonblick och varje syssla och aktivitet i livet som steg i riktning mot förvandlingen.<br /><br />Det liv som många av oss längtar efter är faktiskt inom räckhåll.
    125,00 kr
  43. Livet med Jesus
    Livet med Jesus
    Beskrivning
    Att vara en kristen är först och främst att leva ett liv tillsammans med Jesus, mer än att förhålla sig till en massa påståenden eller regler. Det handlar om vardag och verklighet.

    I den här boken får du en enkel men intresseväckande beskrivning av vad det kristna livet innehåller. Det är korta kapitel som ändå kommer väcka många tankar, förhoppningsvis leder det vidare till många spännande och givande samtal.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  44. Livet under ytan
    Livet under ytan
    Beskrivning
    Om livshållning och andlig mognad
    50,00 kr
  45. Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Beskrivning
    Livets farkost – SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en bok att inspireras av. Den skapar upptäckarlust att söka sig bakåt i sin livshistoria, för att förstå gjorda vägval, och att söka den bästa vägen framåt för jorden, själen och kärleken. Till hjälp berättar Martin Lönnebo om egna vägval och om tre viktiga områden som har stort inflytande över hans liv nämligen vetande, tro och kärlek.

    Vetandet, tron och kärleken gestaltas genom tre pyramider, Hoppets pyramider och det viktiga samspelet dem emellan.

    Livets farkost –SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en fristående fortsättning på Pärlälven och Drömmen om innersta sjön.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  46. Livets godhet och skönet : ikläd dig kristi karaktär
    Livets godhet och skönet : ikläd dig kristi karaktär
    Beskrivning
    Andra boken i “Godhet och skönhet”-trilogin.

    Den här boken ska inte bara läsas. I slutet av varje kapitel finns både övningar och ett samtalsmaterial.

    Upptäck ett nytt sätt att leva livet

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  47. Livets källa
    Livets källa
    Beskrivning
    Vad är det kristna dopets ursprung? Är dopet Guds vilja eller en mänsklig tradition? Vilka grundsubstanser finns i "livets källa" - dopet?

    Lars-Evert Jonsson, pastor och föreståndare i Pingstförsamlingen Värnamo, tar läsarna med på en spännande bibelvandring där den röda tråden är det kristna dopet. Med bland annat följande kapitelrubriker: tro, omvändelse, det nya livet, förbundet, gemenskap, trons enhet, Andens bekräftelse över dopet.

    Den här boken har skrivits till dig.
    . .som inte än har vågat bekänna din tro
    . .som nyligen tagit emot en tro men känner dig osäker i det "kristna landskapet"
    . .som en gång gjorde trons och dopets erfarenhet men tycker att det har förlorat sitt värde

    65,00 kr
  48. Livets knapp - mot nya mål
    Livets knapp - mot nya mål
    Beskrivning
    Livets knapp innehåller tänkvärda texter om smått och stort, livets yta och djup - humor och allvar i en salig blandning. Texterna handlar om oss människor, om små och stora upplevelser och om några av de stora livsfrågorna.

    Ibland lyser trafikljuset rött och det blir tvärstopp i livet. Ibland lyser det gult och vi får lov att vänta. Det gröna ljuset signalerar att det är dags att köra. Livet pågår just nu i direktsändning, så tryck på livets knapp och ge dig av mot nya mål!

    Livets knapp är med sina vardagsnära och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan. Ewa Rosendahl delar frikostigt och med glimten i ögat med sig av sina livserfarenheter för att hjälpa just dig att växa som människa!

    Ewa Rosendahl är inspiratör, kreatör och folkbildare. Ewa har tidigare gett ut böckerna Den smala vägen (2014), Behöver du en pausknapp? (2017) och En gul knapp (2019).

    Tina Järdhult är en väletablerad illustratör vars populära akvarellmotiv pryder kalendrar, kort, presentartiklar och böcker.

    200,00 kr
  49. Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Beskrivning
    För dig som arbetar med lärande och undervisning i kyrkan!

    Livsfrågan och evangeliet erbjuder inspiration och redskap för kyrkans undervisning och en praktisk handledning till Bibeln, konfirmand.

    Det kan vara svårt att länka människors liv och frågor till bibelns värld, texter och bilder. Ändå är det just det som är uppdraget för kyrkans undervisning. I Livsfrågan och Evangeliet formuleras en teologisk-pedagogisk utgångspunkt för kyrkans undervisning som mynnar ut i praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

    Livsfrågan och evangeliet är:
    • En bok som knyter Bibeln närmare kyrkans undervisning
    • En teologisk-pedagogisk bok som förenar teori och praktik
    • En introduktion till kyrkans undervisning, ett inlägg i debatten och praktiska bibelövningar
    • Praktisk handledning till Bibeln, konfirmand med specifika bibelövningar

    Hjälp fler konfirmander att förstå vad de läser i Bibeln och att känna att Bibelns berättelser och den kristna tron handlar om dem själva! Ur Jonas Eeks förord till Livsfrågan och evangeliet: ”Förstår du vad du läser?” är en självklar fråga i kyrkans undervisning. Men den förutsätter att man arbetar med bibeltexterna. Häri ligger inte bara ett stort ansvar utan även en ordentlig utmaning… Många pedagoger och präster vittnar om hur svårt det kan vara att länka Bibelns berättelser till kyrkans undervisning och flera konfirmander berättar att Bibeln aldrig använts i konfirmandundervisningen, trots att varje konfirmand fått en egen bibel. I linje med detta är det bara lite drygt var tionde konfirmand som, efter sin konfirmandtid, instämmer helt eller delvis i påståendet att Bibeln är aktuell i dag.

    För att möta glömskan och hindra språkförlusten är det tid att tänka kreativt för hur kyrkan kan bli bättre på att i sin undervisning levandegöra Bibelns berättelser och koppla dem till människors liv. Syftet med den här boken är att vara ett redskap i det arbetet. Så att fler kan erfara hur livsfrågorna möts av evangeliet. Så att fler kan svara ”ja!” på den grundläggande frågan: ”Förstår du vad du läser?”.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  50. Livsfrågor
    Livsfrågor
    Beskrivning
    Funderar du över livets många frågor? I mitt arbete som samtalsterapeut har jag mött flera olika frågeställningar och problem som människor kämpar med och ställts inför, inte minst i deras relationer.

    Frågorna i boken kommer från människor jag mött och samtalat med. Jag hoppas att svaren jag gett utifrån min erfarenhet också ska kunna hjälpa såväl dig som dina nära och kära.

    Boken kan få bli som ett samtal oss emellan, där jag kan få vara en mentor och en vän på din väg genom livet. Det går att komma tillrätta med det som tynger och gnager – och det finns mycket hopp om läkning!

    Kram, Karin!

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  51. Livsmodets väg
    Livsmodets väg
    Beskrivning
    Detta är en överlevnadshandbok. Någon gång i livet kan du behöva en sådan. Någon gång ställs varje människa inför frågan: Hur ska jag orka leva? Det finns många saker som kan få oss att hamna där, att tappa livsmodet – det kan bero på många saker och ta sig olika uttryck. Det finns oändligt många varianter, och varje enskilt fall är alldeles unikt och eget. Att orka leva, det är svårt – men inte omöjligt. Vi kan inte alltid påverka det som formar våra liv, men vi kan öva oss i att ta vara på det som gör oss gott. Det är lätt att förstå att vi behöver god och tillräcklig sömn, balanserad näring, dagliga rutiner, rörelse och motion. Kanske är det inte lika lätt att se hur vi tar hand om vår andliga hälsa, men visst finns det sätt att öva livsmodet. »Motiven att vandra är många. Men det finns en gemensam nämnare för de allra flesta. Pilgrimen längtar efter att i det synliga landskapet se tecken på det osynliga, leta efter det som är bakom och bortom det vi ser och hör och att försöka finna en hållbar livsstil i ett höghastighetssamhälle. ... Jag vill rekommendera denna lilla pilgrimsbok till alla dem som söker efter mer livsmod i sina liv.» Hans-Erik Lindström i bokens förord
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  52. Ljudet av tystnad
    Ljudet av tystnad
    Beskrivning
    Ny bok av Tomas Sjödin! Utkommer oktober 2020

    Ljudet av tystnad är en djupt personlig berättelse om den goda tystnaden och om konsten att värna det inre livets helhet i fragmentiserad tid.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  53. Ljus från himlen : berättelser om gudsnärvaro och änglavakt
    Ljus från himlen : berättelser om gudsnärvaro och änglavakt
    Beskrivning
    "Det var natt och jag hade beslutat mig för att hoppa från Stockholmsbron och hade precis svingat ena benet över räcket. Då kommer någon bakifrån och hindrar mig genom att ta ett tag om min ena axel. Denne någon tilltalade mig vid namn och sade: Det ska du inte göra för du har mycket mera att uträtta. Jag avbröt mina drastiska planer och drog genast benet tillbaka från räckets utsida. Började gå med riktning mot mitt hem, men vände mig om för att se vem som med så vänlig hand hade räddat mig. Det fanns ingen där och bron var lika tom som tidigare."<br /><br />"
    85,00 kr
  54. Lögnerna kvinnor tror på : och sanningen som sätter dem fria
    Lögnerna kvinnor tror på : och sanningen som sätter dem fria
    Beskrivning
    Internationell bestseller Lögnerna kvinnor tror på är en internationell bestseller som sålt i över en miljon exemplar och översatts till närmare trettio språk. Tusentals brev från läsare vittnar om att boken hjälpt många kvinnor att komma ut i ett liv i frihet och glädje.

    Satan är lögnernas mästare och hans påhitt är oändliga. Det är dessa lögner som kristna kvinnor tror på och är grunden till många av deras problem. Allt för många kvinnor lever bundna till sitt förflutna, till rädsla och har en längtan efter att få ett godkännande. Andra är känslomässiga fångar.

    I bästsäljaren Lögnerna kvinnor tror på avslöjar Nancy DeMoss de lögner som kristna kvinnor luras att tro på – lögner om Gud, synd, sexualitet, prioriteringar, känslor, äktenskapet, familj och mycket mer.

    Men i den här boken belyser hon hur kvinnor kan bli befriade från de lögner som binder dem för att vandra i Guds nåd, förlåtelse och ett liv i frihet. I boken erbjuder Nancy det mest effektiva vapnet för att utrota och övervinna Satans bedrägerier – nämligen Guds sanning!

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  55. Löst från människofruktan
    Löst från människofruktan
    Beskrivning
    Vill du uppleva livets glädje måste du trivas med människor utan att bli deras slav.

    Författaren berättar om sin egen väg till frihet från social fobi.

    Att behaga människor är motsatsen till att behaga Gud. Du måste känna dig fri att gå den väg du innerst tror är rätt, och du måste veta hur du ska tackla de relationsproblem som kan följa av detta.

    Här har du receptet!
    100,00 kr
  56. Lovsång : i himlen och på Jorden
    Lovsång : i himlen och på Jorden
    Beskrivning
    Lovsång är mer än en musikstil eller ett inslag i en gudstjänst. Den har sitt ursprung och sin fulländning i himlen. Gud vill att vår lovsång ska vara en reflektion av den tillbedjan som alltid pågår i himlen.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  57. Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
    Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
    Beskrivning
    I inledningen av BBC:s tv-serie Klostret gjorde jag en enkel iakttagelse som upprepades i början av varje avsnitt: Det händer allt oftare att människor säger till oss att livet är alltför individualistiskt, att deras liv handlar alltför mycket om saker, att konsumismen dominerar överallt, att de ytligt sett har allt fler nöjen i livet och ändå, på ett djupare plan, inte är lyckliga.
    Gång på gång hände det att människor som kom på retreat till klostret efter att ha sett tv-serien hänvisade till denna enda mening. Det var mig du talade om, sa de. Lyckan kommer eller gör den? Hur då?

    Christopher Jamison, som har arbetat med andlig vägledning i många år och som blev känd över stora delar av världen när han och hans bröder i Worth lät BBC vara med på en 40-dagarsretreat för fem vanliga brittiska män, går till botten med vår längtan efter lycka. Varifrån kommer den? Vart leder våra ansträngningar oss? Vad är egentligen sann lycka? Vad menar Jesus när han säger att de renhjärtade är saliga?
    Precis som i den uppskattade Rummet inom dig använder han den kunskap och visdom som samlats i hans egen klostertradition, benediktinorden, för att berätta lyckans historia och tillsammans med sin läsare hitta vägen till ett rikare liv.

    Christopher Jamison är abbot på Worth, ett benediktinkloster i England. Han har i många år arbetat med kommunitetens retreater och också varit rektor för den skola som bröderna driver. Lyckan kommer är hans andra bok på svenska. Resension från Dagen: Vad är högmod? Det kan tyckas vara en enkel fråga, som vi alla kan svara på. Det är den som skryter, skulle man kunna säga. Eller också borrar man lite djupare. I Christopher Jamisons lysande bok om klostervisdom och vardagsklokhet, börjar han avsnittet om högmod med att titta på att ha mycket att göra. I vår kultur anses detta fint. Men att ha fullt upp med att vara viktig kan vara ett utslag av ett förslaget högmod, där man vill inpränta hur viktig man är (och hur oviktiga andra är). Vi håller helt enkelt på att skapa en upptagenhetskultur, där vi snart nog är fångar i både vårt eget högmod och i en konsumtionskultur, som tvingar in oss i upptagenheten. Så här går det ofta till när Christopher Jamison skärskådar vår kultur, och den mänskliga svagheten, som gör oss både fjärmade från andra och från Gud.
    Författaren utgår från gamla klosterregler, men sätter in dem i nya sammanhang och utvinner härmed ett lyckorecept som är långt från andra handböckers bli glad-budskap. Han granskar här bland annat likgiltighet, frosseri, vällust, girighet, vrede, svårmod, fåfänga, högmod och hjärtats renhet. Det är enkelt men klart formulerat, det är fyllt av klokhet och värme. En av årets bästa böcker. Läs! Inger Alestig, Dagen

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  58. Många märkliga möten
    Många märkliga möten
    Beskrivning
    Här berättas hur många märkliga möten med Guds gode helige Ande är fullt möjliga mitt i vardagslivets turbulens också för vanliga människor! Och att det får hända helt konkret i moderna människors miljö. Andens manifestationer är inte till för specialister och har inte placerats så ”högt”, att vanliga troende knappast skulle kunna nå dem! Nej! Det tycks tvärtom vara en glädje för Gud att få bjuda sina vänner på dessa ibland riktigt märkliga bönesvar och ingripanden som boken berättar om.
    Man kan alltså vara ett lyckligt stilla Guds barn, få höra vad Anden säger, följa maningarna och göra det som Guds Ande vill! Och snart vittnar man själv om egna märkliga möten med Guds gode helige Ande!
    85,00 kr
  59. Mannen som dödade Guds röst
    Mannen som dödade Guds röst
    Beskrivning
    Budskapet i den här skriften ähandlar om vikten att inte bara höra Guds röst utan även göra vad den säger. Guds röst kan nå oss genom det skrivna ordet
    24,99 kr
  60. Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  61. Mästaren och de fyra skrivarna
    Mästaren och de fyra skrivarna
    Beskrivning
    Viktiga och typiska bibeltexter ur Nya testamentet, samt en spännande ramberättelse om romarpojken Titus.

    Belönades med August-priset för bästa barn- och ungdomsbok 1994.


    Ulf Nilsson är född 1948 och bosatt i Ronneby. Sedan 20-årsåldern har han hunnit med ett 80-tal böcker och är en av våra mest mångsidiga och lästa barnboksförfattare.
    150,00 kr
  62. Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Beskrivning
    Detta är en bok för dig som vill leva med hopp i klimatkrisens tid. Hoppet säger inte att allt ordnar sig, men att det finns ljus någonstans och att vi får gå åt det hållet.

    Genom historien har den kristna tron uppmuntrat människor att se Guds närvaro i naturen och att förhålla sig till jorden på ett respektfullt sätt. Bibeln rymmer en vision om allt levandes helighet och hela skapelsens frälsning. Den visionen behöver vi återupptäcka. Tillsammans med alla levande varelser får vi vara del av den stora motståndsrörelsen mot förödelsen.

    Med alla levande varelser inleds med en ekologisk läsning av Bibeln med fokus på människans relation till naturen och Guds skapelse. Sedan följer förslag på praktiker som öppnar upp våra hjärtan för en livets och livsglädjens andlighet. Den avslutande delen är en bönbok för daglig bön i gemenskap med hela skapelsen. Bönen ger oss uthållighet att leva i hopp och motstånd i klimatkrisens skugga.

    Fredrik Ivarsson är exeget och kyrkoherde i Varberg. Annika Spalde är diakon och pilgrimsvandrare till klimatmötet i Glasgow.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  63. Med änglarna till himlen
    Med änglarna till himlen
    Beskrivning
    "Amen, amen säger jag er: Ni kommer att få se himlen öppen och Guds änglar stiga upp och stiga ner över Människosonen." Jesus i Johannes evangelium 1:51

    Boken är en uppenbarelse som Anna får och innehåller Guds kärleksbudskap till sina barn och de förlorade, en bok som öppnar våra hjärtan till att krypa upp i hans famn och bäras av honom.

    Boken är översatt till 9 språk och dessutom filmatiserad.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  64. Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Beskrivning
    Varför ställa samman texter och tal från ett liv som snart är över? Kanske för att få en överblick som annars inte vore möjlig. Den kan ha sitt värde för de närmaste. Så tänkte morfar eller farfar. För Sigfrid Deminger har arbetet med denna bok också gett en möjlighet till förnyad prövning av det som varit. Att bättre förstå vad som hände och bli bättre rustad för det som kommer. Och att våga ställa frågan om mina ja och mina nej står sig. Varje tema i boken anknyter till ett av de uppdrag som författaren haft som rektor, pastor, politiker och rådgivare i biståndsarbete.

    Därför handlar boken om teologisk utbildning, frikyrklighetens utmaningar, tro på politiken och ansvaret vi har för varandra. I slutet av varje tema finns läsarinlägg från personer som nu är verksamma inom i kyrka och samhälle. Här finns inlägg av Joel Halldorf, Sara Lindblom, Roland Spjuth, Lennart Bondesson och Åsa Molin.

    Att ställa sig inför tanken att livet har en mening, stämmer Deminger till både förundran och bävan. Det förunderliga kan vara att ana samband utöver vad som går att överblicka. Att känna igen mönster. Bävan känner han inför att inte komma undan en inre röst och att rent av bli ett redskap. Till det äventyren inbjuder boken läsaren.

    Sigfrid Deminger (f. 1938) tidigare rektor för Örebro Teologiska Högskola, pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg och senior adviser på biståndsmyndigheten Sida. Han blev teol. doktor 1985 på en avhandling om Stanley Jones. År 2012 blev han mycket uppmärksammad för en debattartikel i Dagen där han menade att frikyrkorna som kraft har upphört.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  65. Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Beskrivning
    Många kyrkor är bra på att nå ungdomar. Få kyrkor är bra på att vägleda ungdomar till en vuxen gudsrelation. Det händer något i glappet mellan ung och vuxen, där många vänder Gud ryggen – för de har aldrig fått hjälp att relatera Gud till sina egna liv. Christoffers bok går rakt in i det glappet. Hans vägledning bottnar i en egen erfarenhet av att ha låtit det gudomliga och det mänskliga mötas och samtala. Därför är han en trovärdig samtalspartner i en fas i livet där alltför många lämnas ensamma. Författaren Magnus Malm skriver följande om boken:
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  66. Med Jesus i arbetslivet
    Med Jesus i arbetslivet
    Beskrivning
    Inte alla är kallade att bli pastorer eller att vara i heltidstjänst för Gud. Men alla är kallade att tjäna Gud i sin vardag, och han vill både hjälpa dig och använda dig i ditt arbetsliv.

    ”Ni är inte kallade att bli pastorer och präster”, sa han. ”Ni är kallade att bli företagsledare och morgondagens ledare i samhället. Ni ska tjäna Gud i näringslivet.” Dessa ord från studentprästen på Handelshögskolan träffade Per-Olof Eurell i början av hans kristna vandring.

    I denna bok delar Per-Olof Eurell med sig av sin resa som kristen, hur Gud visat sig angelägen om att vara med, leda, hjälpa och använda honom på olika sätt i arbetslivet. Författaren delar med sig av sina egna erfarenheter, och förmedlar en dyrbar samling pärlor av lärdomar som kan appliceras på det egna livet! Per-Olof Eurell beskriver på ett personligt och öppet sätt utmaningar han stött på genom livet, välsignelsen av att ställa sig till Guds förfogande i arbetslivet – men även om fallgropar att undvika när man har framgångens vind i seglen.

    Framför allt visar denna bok på Guds omsorg i vardagen, att hans löften gäller just där, och att han vill låta sitt rike gestaltas i och genom ens arbetsliv.

    Om författaren:
    Per-Olof Eurell är företagare, förkunnare och författare. Han är en välkänd näringslivsprofil som haft ledande befattningar i flera svenska storföretag. Per-Olof har också gjort sig känd för stort engagemang i församlings- och missionsarbete.
    Han är gift med Nancy och bosatt i Märsta. De har tre barn och ett barnbarn

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  67. Med plats för frågor
    Med plats för frågor
    Beskrivning

    Den apostoliska trosbekännelsen har sitt ursprung i den fornkristna församlingen i Rom från 200-talets början. Vad betyder den för oss idag?

    I Med plats för frågor får vi i 30 korta kapitel upptäcka att på många av livets stora frågor finns svaren i trosbekännelsen.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  68. Mellan fyra ögon : i förtroende
    Mellan fyra ögon : i förtroende
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    Att skriva en bok är alltid ett äventyr. Min vardag har egentligen under många år varit under mottot: ”Inte en dag utan en rad”.

    Detta är min femtonde bok och är en samling av krönikor och ledare som har sin utgångspunkt i min roll som chefredaktör på nyhetstidningen Inblick. Boken speglar våra livskriser, vår tro och vårt ambivalenta förhållande till trenderna i samhället.

    Tommy Dahlman är flitigt anlitad som talare och inspiratör i kyrkor. Hans böcker har gått ut i över 100 000 exemplar. Tommy Dahlman är även chefredaktör på nyhetstidningen Inblick samt TV-personlighet på Kanal 10. Han bor i Trollhättan och är gift med Kattis, de har två barn – Ida och Wilma

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  69. Men jag är van att bli hel igen
    Men jag är van att bli hel igen
    Beskrivning
    Olika, varandra oberoende omständigheter resulterade i att jag som fjortonåring försökte att ta mitt liv. Det hände på sextiotalet när psykiatrins resurser räckte till för att ge vård och omsorg. Det öververkliga kom in i kupén där jag gjorde min livsresa, genom den barnatro som jag tidigt ägde. Den inre resan som blev min och de avtryck den gjorde i mig, är en positiv berättelse om trons kraft i våra liv.

    Bo Westin har tidigare gett ut två diktsamlingar och år 2012 fick han Björn Ranelid-priset.

    Bo Westin ... skriver sin livsberättelse från Norrland till Linköping, vilket också är en resa genom svenskt 1900-tal fram till idag. Personligt, nästan privat, berättar han om familjen, den psykiska sjukdomen, kampen med jobb och utbildningar som ständigt glider mellan fingrarna, den naiva uppriktigheten som krockar med en krass omvärld, gudstro och kärleksrelation.

    ... Hos Bo Westin är det motgångarna som till slut gör livet starkt. Nästan som en Forrest Gump berättar han om ett liv som irrande söker sig fram mot ett sammanhang. Och insiktsfullt konstaterar han att det är de korta mötena som gett honom upplevelse av närhet. Lyssna till den här berättelsen.

    Jakob Carlander, Östgöta Korrespondenten

    260,00 kr
  70. Men Sen Kom Ormen
    Men Sen Kom Ormen
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  71. Meningsfullt liv - att tjäna Herren med glädje
    Meningsfullt liv - att tjäna Herren med glädje
    Beskrivning
    Ingemar Helmner är tillbaka med en ny samling inspirerande och trosstärkande reflektioner kring det kristna livets utmaningar, friheten genom Jesus och kraften i en bedjande församling. Med ett varmt personligt tilltal visar Helmner hur var och en kan ta emot ett meningsfullt liv som gåva från Gud. Ett sådant radikalt och utgivande liv har tacksamheten som livsluft och tjänandet som kännetecken. Boken kan läsas enskilt och tillsammans – för personlig andakt eller för en nystart i församlings- och bönegemenskapen.

    I

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  72. Mer än en läkare
    Mer än en läkare
    Beskrivning
    Våra hjärtan, våra kroppar och vår värld är i desperat av helande. Oavsett om vi upplever fysisk, känslomässig eller ekonomisk trasighet, vänder vi oss med rätta till Jesus i hopp om att han ska svara på våra böner. Men hur passar helande in i Guds vilja, speciellt om bönesvaret uteblir? Och hur gör vi för att inte falla i fällan att söka Gud för vad han kan göra för oss, och inte för den han verkligen är?

    I denna bok ger författaren och pastorn Costi Hinn klarhet om Jesus och hans helandetjänst genom genomtänkta svar och bibliska sanningar. När Costi växte upp, i en av världens ledande troshelande-dynastier, bevittnade han sorgligt nog att människor sökte mer efter helande än efter Läkaren. Med fängslande berättelser – som börjar med det livliga minnet från natten då han upptäckte sin sons cancerdiagnos – packar Costi empatiskt upp de skiktande känslor och frågor vi har om Gud och hans helandekraft. Dessutom ger han praktiska råd som hjälper oss att lära känna Jesus på ett djupare plan. Med en mild klarhet och biblisk visdom förklarar Costi hur man ber om helande samtidigt som man underordnar sig Guds suveränitet, navigerar i tuffa samtal om ämnet och håller fast vid tron även i de mest smärtsamma prövningar. I stället för att vi ska jaga den Jesus vi vill ha, kommer denna hoppfulla och uppmuntrande bok att vägleda oss till att upptäcka den Jesus vi verkligen behöver.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  73. Mer lik Jesus
    Mer lik Jesus
    Beskrivning
    Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus. Vilka goda nyheter! Du sitter inte fast i den personlighet du har idag. Gud kommer att förändra dig. Och han kommer att förändra dig till att bli mer lik Jesus. Kan du tänka dig något bättre?

    I Mer lik Jesus hjälper Max Lucado dig förstå Guds underbara förvandlande vägar. Vill du veta mer? Läs boken. Och kom ihåg: Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  74. Middag med Jesus
    Middag med Jesus
    Beskrivning
    Det finns en växande medvetenhet bland många kristna om att nattvarden, som den utförs i de flesta kyrkor, har väldigt små likheter med den måltid som lärjungar till Jesus delade under det första århundradet. Från början firades Herrens måltid runt matbord, med riktig mat, i vanliga hem, när lärjungar till Jesus kom samman för att fira sin Herre. I den här boken förklarar Rickard Cruz vad Bibeln faktiskt säger om Herrens måltid, hur kyrkan gick från matbord till altare och hur vi idag har möjlighet att återfinna våra rötter.

    När Jesus delade bröd och vin med sina lärjungar skapade han inte en ny religiös ritual. Han tog något som var oerhört naturligt och vardagligt för både judar och greker och gav det en helt ny innebörd. För i princip alla människor vid den tiden var det en självklar del av livet att äta tillsammans vid dagens slut och i samband med den måltiden dela bröd och vin med varandra. Att bryta bröd och dela en bägare var synonymt med att dela en gemenskapsmåltid. Jesus startar alltså inte något helt nytt, natten då han blev förråd, utan tog människors befintliga middagar, och gav dem ett helt nytt innehåll.
    Ur Middag med Jesus (s. 29)

    Hur vi ser på och firar Herrens måltid är inte på något sätt en isolerad fråga. Herrens måltid hör samman med många andra ämnen som Bibeln talar om såsom: församlingssyn, världsbild, lärjungaskap och ledarskap. I Middag med Jesus utmanas vi att skala av de lager av tradition som kyrkan har utvecklat under många århundraden, för att hitta tillbaka till den utmanande enkelheten i efterföljelsen av Jesus.

    I urkyrkan samlades man runt matbordet, i den katolska kyrkan kring altaret och i den protestantiska kyrkan kring talarstolen. Är det kanske dags för förändring? Är det kanske dags att församlingen återupptäcker sina rötter? Ur Middag med Jesus (s. 41)

    150,00 kr
  75. Min fars väg
    Min fars väg
    Beskrivning
    LÄRDOMAR FRÅN MIN FAR, SANNINGAR OM GUD.

    EN PERSONLIG INBLICK I DET INFLYTANDE EN PAPPA HAR ÖVER SINA BARN.

    I Min fars väg reflekterar Grammypristagaren Michael W. Smith över sin far Paul Smiths liv och arv. Hans pappa påverkade honom på alla områden i hans liv. Genom sin jordiske pappas liv och lins ger den multi-platinasäljande kristna artisten glimtar av en Fader i himlen som alla kan närma sig och uppleva. Michael berättar hur hans pappa inspirerade och uppmuntrade honom med hjälp av bibliska principer och dygder. Nu förmedlar Michael samma sanningar genom berättelser, vittnesbörd, bakgrundshistorier till sånger han skrivit, personliga insikter från sitt familjeliv och ett trettiofem år långt turnéliv som kristen artist. Genom att dela med sig av sin fars arv hoppas han att läsarna kommer att upptäcka att oavsett vilka våra jordiska föräldrar har varit i våra liv, kommer vår Abba Fader aldrig svika oss. Min fars väg kommer utmana läsarna i deras vandring i tron så att de en dag får höra: ”Bra gjort, gode och trogna tjänare. Du har kämpat den goda kampen, fullbordat loppet och har bevarat tron”, precis som Paul Smith hörde den dagen han kallades hem för att vara hos sin far.

    OM FÖRFATTAREN Michael W. Smith har som artist fått flera platinaskivor, vunnit tre Grammypriser, fyrtiofem Dove Awards och en American Music Award. Sammanlagt har han sålt mer än femton miljoner plattor. Han har också gett något tillbaka till världen genom att samla in pengar för att bekämpa aids i Afrika tillsammans med Bono från U2. Han har startat Rocketown, en fristad för ungdomar i Tenneessee där de kan finna hopp. Han har också bidragit till att förbättra mer än 83 000 barns liv via Compassion International. Med en karriär som spänner över mer än fyrtio år har Smith spelat i och komponerat musiken till många filmer. Han har skrivit fjorton böcker, bland annat en serie barnböcker. Han bor med sin fru Debbie i Franklin, Tennessee. De har fem vuxna barn och sexton barnbarn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  76. Min glimt av evigheten
    Min glimt av evigheten
    Beskrivning
    Klockan 05:00 på morgonen dog hon. Klockan 05:28 återvände hon till livet. När Betty Malz var 27 år gammal dödförklarades hon och sjukhuspersonalen drog ett lakan över hennes huvud.

    Tjugoåtta minuter senare återvände hon till sin kropp – till sin sörjande familjs stora förvåning och sjukhuspersonalens häpnad. Detta är hennes fantastiska redogörelse av vad hon såg, kände och hörde på den andra sidan av den åtskiljande väggen vi kallar döden. Det är ett sant vittnesbörd som berör och handlar om hur Gud förändrade en ung mamma som först fick dö för att lära sig att leva.

    Min glimt av evigheten är ett starkt vittnesbörd som visar att det finns ett liv efter detta och att lära känna Jesus är vad allt går ut på.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  77. Min himmelske konung och jag
    Min himmelske konung och jag
    Beskrivning
    I den här boken får vi följa Linda Bergling på hennes äventyr genom livet. Från "ungdjävel", vänsterradikal och motståndare till den kristna tron till omtyckt pastor och världsvid förkunnare. Boken är en intensiv, känslig och underhållande berättelse om att finna sig själv i Gud och att våga möta sitt förflutna för att kunna gå vidare in i den verkliga meningen med livet.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  78. Mina ögon har sett Herren
    Mina ögon har sett Herren
    Beskrivning
    När vi kallar oss kristna förväntar vi oss att vår kärlek till Jesus ska vara en motivationskraft i livet. Men ändå över går längtar i slentrian och vi missar möjligheter att vara med honom. Läs boken och låt Guds väckelseeld tända dig.
    75,00 kr
  79. Miraklet S:ta Clara
    Miraklet S:ta Clara
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    En solig eftermiddag söder om ekvatorn tycker jag mig se ett mönster för kyrkans framgångsrika missionsperioder. Utifrån denna insikt, som jag tyckte gavs mig, sitter jag i december 1987 på ett flyg från Nairobi till Stockholm. I min ryggsäck har jag med ett manuskript med nio egenskaper om hur man utifrån missionshistoriens erfarenheter kan få domnande och döende församlingar att växa.

    Jag får tjänst i S:ta Clara kyrka vid centralstationen och jag lär känna lite av resterna av församlingen – de kan räknas på händernas tio fingrar. Den 3 januari 1989 knäböjer jag vid altaret i sidokapellet, viskar för mig själv ”I Jesu namn”, vänder mig mot de församlade – och ser tre personer där.

    Det var starten. Här, mitt i drogområdet, fanns mitt missionsområde. Här fanns det verkstadsgolv där jag kunde få pröva om mina nio lärdomar från missionshistorien kunde appliceras.

    Här började resan. Här började arbetet. Här började miraklet.

    Carl-Erik Sahlberg

    100,00 kr
    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  80. Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Beskrivning
    Du har omkring 988 veckor från det att ditt barn föds till dess att han eller hon tar studenten.

    Det går snabbt.

    Ansvaret för att forma ditt barns tro och karaktär kan kännas överväldigande.

    Som förälder har du nog vid det här laget insett att du inte kan . . . få en tvååring att dela med sig, tvinga ett barn att tro, tvinga en tonåring att fatta kloka beslut.

    Men det finns något du kan göra.

    Du kan få den här veckan att räknas.

    Och sedan gör du samma sak igen, och igen. De insikter du får om dina barn nu har potential att påverka deras framtid.

    Så missa det inte.

    Om du inte missar det som händer i denna period i deras liv, kanske de inte kommer missa en del viktiga saker som de behöver lära sig om livet.

    Det är därför som det du gör denna vecka är betydelsefullt.

    Tiden är begränsad, så missa den inte.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  81. Mitt hjärta står öppet
    Mitt hjärta står öppet
    Beskrivning
    Det kristna livet handlar till viss del om att sträva efter att vara ett föredöme, att bli mer Kristuslik. Men det kristna livet handlar också om att inte förneka vår egen trasighet. Ibland blir ytan allt för viktig för oss kristna. Vi klär oss snyggt, håller oss smala och fräscha och putsar som galningar på fasaden.
    Men Jesus bryr sig väldigt lite om vårt yttre. Han kikar bakom våra uppställda pappväggar och upptäcker rätt snart om vår bakgård är en degraderad bakgård av iskallt ösregn, lögner och dubbelmoral.
    Om vi kristna vågade lita mer på sprickorna i våra liv, om vi lät dem få vara sprickor och slutade springa runt och täppte till dem ideligen skulle vi upptäcka hur de där bibliska djupen ropar åt varandra också hos oss, också i vår tid.
    150,00 kr
  82. Mitt namn är här
    Mitt namn är här
    Beskrivning
    Meditationer i kyrkorummet
    50,00 kr
  83. Mod att mogna : en resa mot visdom, livsmening och tillit
    Mod att mogna : en resa mot visdom, livsmening och tillit
    Beskrivning
    En resa mot visdom, livsmening och tillit I den här boken skriver Gerard Hughes klart, klokt och konkret om vägen till andlig mognad. Han beskriver livet som en inre resa där medvetenheten om såväl våra svagheter och misslyckanden som våra drömmar och förhoppningar kan hjälpa oss att finna vår sanna identitet i Gud. Även när livet inte blir som vi tänkt oss finns en väg mot visdom, livsmening och tillit. Mod att mogna lämpar sig väl både för enskild läsning och för studie i grupp. Gerard Hughes är katolsk präst och författare bosatt i Birmingham som genom att anpassa Ignatius av Loyolas Andliga övningar till en modern tid blivit en av Englands mest uppskattade andliga vägledare. Hans bok God of Surprises (Den gömda skatten) har sedan den först publicerades i England 1985 sålt i stora upplagor och översatts till flera språk.
    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 903

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå