View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 9130

per sida
Fallande ordning
  1. Artur Erikson : nordens sångarpastor
    Artur Erikson : nordens sångarpastor
    Beskrivning

    BOKEN OM SÅNGARPASTOR ARTUR ERIKSON (1918-2000) handlar om en person präglad av sitt arv. Artur betonar själv att han ärvt både talets och sångens gåva genom sina förfäder. Han skriver: .För övrigt är min musikalitet ärvd. Dels från min far som var av sångarsläkt, dels från min mor som också var sångare..

    Devisen: Född kristen, född förkunnare, född sångare ryms i samma person Artur Erikson, Nordens sångarpastor. Han ville helst bli ihågkommen som förkunnare och inte endast som sångare.

    Men hans sångröst på skivinspelningar med guld- och diamantskivor gjorde honom populär i vida kretsar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  2. Arvet : roman
    Arvet : roman
    Beskrivning
    Tilltufsad och stukad efter ett kraschat äktenskap lämnar Anna Stockholm för några veckors semester i ett hus på en liten västkustö, ett hus hon precis fått i arv. Inom henne rör sig många tankar. Kan hon samla ihop resterna av sitt liv och bli levande igen ? eller åtminstone försöka överleva?
    135,00 kr
  3. Arvika Konsthantverk : 100 år av lustfyllt skapande
    Arvika Konsthantverk : 100 år av lustfyllt skapande
    Beskrivning
    För Arvikaborna är "kônsthantvärk" en institution som alltid har funnits - åtminstone sedan morfars mor var liten. Arvika Konsthantverks historia innehåller framgångar och motgångar genom 1930-talets depression, andra världskriget, 1970- och 1980-talets slit-och-släng och de senaste årens massproducerade varor från låglöneländer.

    När tolv konsthantverkare verksamma i Arvikatrakten samlades en dag på vårvintern 1922, kunde de inte ana att den förening som de bildade denna dag skulle finnas kvar i 100 år. Inte heller visste de att deras butik skulle bli den självklara platsen där Arvikabor och människor från hela landet köper vackra föremål till sina hem och presenter till födelsedagar och jul, studentuppvaktningar och andra tillfällen som ska firas.

    Arvika Konsthantverk - 100 år av lustfyllt skapande berättar historien om föreningen och affären, kunderna och de som mötte dem då och nu. Historien igenom gäller skönhet och kvalitet i färg och form för Arvika Konsthantverk.

    Hans Bergström, f. 1951, är numera pensionerad journalist med starkt intresse för konst och konsthantverk. Han levde i mer än 40 år tillsammans med Ulla Nilsson, keramiker i femte generationen. Ulla var medlem i Arvika Konsthantverk och föreningens ordförande mellan 1981 och 1996. Hans har god insyn i, och känner Arvika Konsthantverk, konsthantverkets och konsthantverkarnas villkor. Han skrev också boken till Arvika Konsthantverks 75-årsjubileum år 1997.

    Magnus Lersten, f. 1972, arbetar sedan år 2000 som grafisk och digital designer. Han har en förkärlek till porträtt- och resefotografi vilket han gärna inkluderar i böcker han formger. Han har drivit magasin med inriktning på konst, kultur och näringsliv. Intresset för konsthantverk har växt sig starkare de senaste åren sedan han flyttade till Arvikatrakten och började jobba på Klässbols Linneväveri.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  4. Asiatisk : curryrätter från hela asien
    Asiatisk : curryrätter från hela asien
    Beskrivning
    När vi tänker på asiatisk mat tänker vi först och främst på olikacurryrätter. Curryrätter kan varieras i det oändliga - milda ochkrämiga eller väldoftande och aromatiska, och med beskedligeller het kryddning. Många älskar rätter med curry men fåvågar laga dem hemma. Den här boken visar hur enkelt detär att tillaga olika frestande curryrätter från grunden genomatt kombinera nymalda kryddor och aromatiska örter. De nogautvalda recepten förenar det välbekanta och det mer exotiska,och rätterna kommer från hela Indien och Sydöstasien, däriblandThailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Bangladesh.

    Asiatiskt innehåller både praktiska råd och steg för stegreceptsom är enkla att följa. Alla recept illustreras med läckrafärgbilder av den färdiga rätten. Detta är den perfekta handbokenför alla som vill utöka sin kulinariska repertoar och ge sig in ikryddornas spännande och färgstarka värld.

    Fler titlar i serien:
    Fisk och skaldjur (ISBN 9781445448299)
    Stora vegetariska kokboken (ISBN 9781445446127)

    mått: 205x261 mm
    85,00 kr
  5. Asiatisk mat : Cheng, Anne
    Asiatisk mat : Cheng, Anne
    Beskrivning
    "En måltid ska tilltala tre sinnen. Ögat genom färgen, Näsan genom doften och gommen genom smaken.

    Så lyder ett kinesiskt ordspråk, som jag tycker beskriver god mat på ett bra sätt. Jag har arbetat med mat i 25 år och då mest med asiatisk mat. Det som tilltalar mig i det asiatiska köket är enkelheten och fräschören. I denna kokbok har jag samlat recept som spänner över ett brett spektra med både traditionella asiatiska rätter och helt nya varianter, där svenska råvaror blandas med asiatiska kryddor.

    Under dessa år har jag lärt mig en sak som jag gärna vill förmedla vidare och det är hur man läser ett recept. Läs recepten i denna kokbok utifrån vad du har hemma, det gör matlagningen mycket enklare och roligare.”

    Anne Cheng

    Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.

    75,00 kr
  6. Asiatiskt : en komplett receptsamling
    Asiatiskt : en komplett receptsamling
    Beskrivning
    Att laga asiatisk mat är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från indonesisk nudelwok med kyckling och räkor till chicken tikka och teriyakibiff med gräslökstempura.

    Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i den asiatiska matens underbara värld.

    Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man lagar riktigt god asiatisk mat.

    Recepten är lätta att följa och varje rätt illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med asiatisk mat.

    Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!

    Format: 165 x 170 mm

    Fler titlar i samma serie:
    The one & only - Grytor och gratänger
    The one & only - Cupcakes och muffins
    The one & only - Tapas och förrätter
    The one & only - Sallader
    The one & only - Soppor
    The one & only - Pajer
    The one & only - Fisk och skaldjur

    Begagnad i gott skick

    100,00 kr
  7. Åskans söner
    Åskans söner
    Beskrivning

    I boken för oss Nils Ibstedt in i en händelserik och mycket spännande tid. Det är inte enbart författarens fantiserande vi möter utan även ett historiskt kunnande och en rik bibelkunskap. I en lättläst framställning, som är såväl underhållande som undervisande, får läsaren en levande skildring av livet på Bibelns tid, och hur det mycket väl kunde ha gestaltat sig för dem som blev Jesu lärjungar.

    85,00 kr
  8. Askeby kloster : om klostertid och klosterliv
    Askeby kloster : om klostertid och klosterliv
    Beskrivning
    Från 1100-talets senare hälft fram till 1520-talets slut var klostret i Askeby en del av en vittförgrenad europeisk klostertradition och kom därför att utgöra ett tydligt tecken på ett kyrkligt kontinentalt nedslag i den svenska och östgötska kultursfären. Men klostret ingick även i flera viktiga nationella sammanhang på såväl central, regional som lokal nivå, samt blev en viktig aktör på en rad olika områden. I denna unika bok har författaren, utifrån samtida material, levandegjort det dagliga livet i ett svenskt medeltida kloster.
    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  9. Askungen
    Askungen
    65,00 kr
  10. Asyl
    Asyl
    Beskrivning
    Nästan 10 år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige. Först nu är det möjligt att berätta vad som hänt dem. De sista åren i Sverige lever de isolerade, undangömda och allt mer desperata.Hösten 1994 slår kammarrätten fast att familjen måste flytta utomlands för att överleva. De emigrerar till Sydamerika året därpå. Tre år senare tvingas de bryta upp igen. Maria satsar allt på ett kort och tar med sig familjen till USA. Chanserna att hon ska få stanna där är minimala. För att lyckas måste hon göra det som ingen annan gjort förut. Hon måste skriva amerikansk rättshistoria...Asyl är den sanna och gripande fortsättningen på Gömda, som blivit en av de mest älskade böckerna i den svenska litteraturen.
    75,00 kr
  11. Asyl : den sanna fortsättningen på Gömda
    Asyl : den sanna fortsättningen på Gömda
    Beskrivning
    Nästan 10 år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige. Först nu är det möjligt att berätta vad som hänt dem. De sista åren i Sverige lever de isolerade, undangömda och allt mer desperata.Hösten 1994 slår kammarrätten fast att familjen måste flytta utomlands för att överleva. De emigrerar till Sydamerika året därpå. Tre år senare tvingas de bryta upp igen. Maria satsar allt på ett kort och tar med sig familjen till USA. Chanserna att hon ska få stanna där är minimala. För att lyckas måste hon göra det som ingen annan gjort förut. Hon måste skriva amerikansk rättshistoria...Asyl är den sanna och gripande fortsättningen på Gömda, som blivit en av de mest älskade böckerna i den svenska litteraturen.
    100,00 kr
  12. Ät dig slank utan att stressa i köket
    Ät dig slank utan att stressa i köket
    Beskrivning
    Vill du gärna vara smal men orkar varken räkna kalorier, kontrollera fettenergiprocenten eller stå vid spisen i timmar? Då är den här kokboken något för dig. Här presenteras 109 enkla recept på fettsnål mat som ger en viktminskning på 3-5 kilo på bara 8 veckor. Recepten är komponerade av I FORMs skickliga matskribent Helle Brönnum Carlsen. Hon sätter en ära i att aldrig kompromissa bort smakupplevelsen, näringsinnehållet och kvaliteten - inte ens om det handlar om mat som det ska gå snabbt att tillaga.Ät dig slank - utan att stressa i köket ger dig:* 56 recept på ny och spännande middagsmat* 8 lättlagade frukostar* 16 snabba luncher* 11 enkla mellanmål* 12 magra desserter* 6 bra bröd
    75,00 kr
  13. Ät o njut med Slow Food
    Ät o njut med Slow Food
    Beskrivning
    Ät och njut med Slow Food innehåller över 70 läckra och lättlagade matrecept, med inspirationfrån Italien, Frankrike, Spanien och Sverige.Carlo Barsotti har komponerat en rad lustfyllda måltider för vardag, helg och fest. Nu delarhan generöst med sig av sina recept och sitt vinkunnande.Här får massproducerad snabbmat maka på sig till förmån för färska råvaror, lustfylld matlagningoch smakrika maträtter med avstamp i toscanska köket.Ät och njut med Slow Food är en hyllning till det långsamma njutandet. Och en uppmaning tilloss alla att stressa lite mindre och njuta mycket mer!Följ med in i Slow Foods livsbejakande värld av sund och giod mat, härliga måltider och godaviner.
    125,00 kr
  14. Ät smart!
    Ät smart!
    165,00 kr
  15. Äta livet med stor sked
    Äta livet med stor sked
    Beskrivning
    Den pensionerade biskopen Tuulikki Koivunen Bylunds memoarer handlar om en prästgärning som sträcker sig över femtio år. Med både självdistans och humor berättas historien om en finsk flicka från en okyrklig familj som gör karriär i ett främmande land med hjälp av sisu och en fast tro på en kärleksfull Gud.

    Tuulikki Koivunen Bylund berättar om hur det är att vara invandrare och kollidera med svensk kultur, att drabbas av en cancersjukdom mitt i livet, att vara kvinnlig pionjär som domprost och biskop och att bli bedragen av sin kollega när man äntligen tror sig ha funnit äkta kärlek.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  16. Ateismens fall. Den moderna religionskritikens kris
    Ateismens fall. Den moderna religionskritikens kris
    Beskrivning
    Tanken att ateismen som ideologi inte skulle ha någon framtid är främmande för många. Vid en närmare granskning finns det ändå mycket som talar för att den typ av upplysningsfärgad religionskritik som ateismen vilar på har förlorat både sin intellektuella giltighet och kulturella relevans.
    Fortfarande finns det dock en bristande medvetenhet i vårt samhälle om ateismens tillbakagång. Det saknas också en diskussion om vilka möjligheter och risker som denna förändring i kulturklimatet kan tänkas innebära. Författaren förmår på ett åskådligt sätt förklara såväl de historiska samband som de filosofiska utvecklingslinjer som underminerat äldre tiders religionskritik. Boken ställer många utmanande frågor: Har ateismen blivit ett hinder för kulturell förnyelse? Är de senmoderna former av ateism som lever kvar i nutiden en av grogrunderna för den nihilism och vilsenhet som präglar samhället? Bromsar ateistiskt tänkande framväxten av mer konstruktiva former av religionskritik? Peder Thalén, som är teologie doktor och universitetslektor i religionsvetenskap, har tidigare skrivit om svensk religionskritik och deltagit i ett flertal större tidningsdebatter om religionens roll i samhället. Han är även flitigt anlitad som föreläsare i kyrkliga fortbildningar.
    165,00 kr
  17. Ateisten som ändrade sig
    Ateisten som ändrade sig
    Beskrivning

    Ateisten som ändrade sig / Johnny BergmanArtikelnummer: 456Om hur världens mest övertygade ateist, prof. Anthony Flew, ändrade uppfattning och kom till tro på Gud, samt ett flertal andra berättelser.

    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  18. Ateisten som visste för mycket
    Ateisten som visste för mycket
    Beskrivning
    Ateismen har de senaste åren klivit fram allt mer i rampljuset. Men har den tagit sig vatten över huvudet? Flyger ateismen högre än vingarna bär? Med en härlig blandning av humor och allvar börjar Andy Bannister nysta och dra i de många lösa trådar som finns i den stickade kofta som kallas nyateism. Resultatet är stor underhållning. Adrian Plass skriver: "Fick mig att skratta, fick mig att tänka, fick mig att gråta." Andy Bannister är en flitigt anlitad föreläsare och författare från England. Han är direktor för Solas Centre for Public Christianity i Dundee, Skottland, och har en doktorsexamen i islamiska studier. Han gillar att klättra i berg, jonglera och gosa med katter (fast inte samtidigt).
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  19. Aten och öarna : Poros, Egina, Hydra, Spetses, Angistri : en guidebok
    Aten och öarna : Poros, Egina, Hydra, Spetses, Angistri : en guidebok
    Beskrivning
    Aten och de närmaste öarnaHär är din personliga vägledning till Aten och dess närmaste skärgård: Egina, Angistri, Poros, Hydra och Spetses. Här finns den unika kombinationen av hektisk storstad och lata öar med kristallklart vatten. Det tar inte mer än en timme att förflytta sig från centrala Aten till Eginas fridfulla stränder.
    30,00 kr
  20. Åter till Gud : trons mönster hos Augustinus
    Åter till Gud : trons mönster hos Augustinus
    Beskrivning
    Åter till Gud presenterar på ett enkelt men fullödigt sätt Augustinus teologi och visar på hans fundamentala betydelse för all västerländsk teologi. Christian Braw är komminister i Slätthög och doc. vid Åbo akademi.
    195,00 kr
  21. Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
    Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
    Beskrivning
    I boken Återblickar av professor Lennart Karlsson får du veta mer om liv, kultur, språk och religion i Sydafrika.
    - Hur växte de olika folkslagen i Sydafrika fram?
    - Vilka olika kyrkor finns det och var kommer de ifrån?
    - Hur växte apartheid fram och hur motiverade makthavarna det systemet?
    - Vilket inflytande har det kristna missionsarbetet haft?
    - Hur har kampen mot hiv/aids gått?
    Lennarts hustru Linnéa berättar sedan om sitt liv som missionärsbarn, läkarfru och mamma.
    205,00 kr
  22. Återförening
    Återförening
    Beskrivning
    Familjen Baxter samlas en sista gång... En dödlig diagnos. I den femte och sista boken i Försoningsserien planeras det för en familjeträff. Nästan alla Baxter-barnen har en orsak att fira – bortsett från ett. Medan förberedelserna pågår, sänder en dödlig diagnos chockvågor genom familjen som hotar att slita dem från varandra. En gripande hemlighet. Mitt i allt detta försonas Elizabeth och John med en hemlighet de inte har delat med någon annan – en hemlighet de knappt vågat erkänna för sig själva. Samtidigt finns det en ung man, på väg uppåt i Hollywood, som funderar var han egentligen hör hemma. En berättelse om Guds nåd och försoning, om hans trofasthet när livet är som svårast.
    125,00 kr
  23. Återspeglingar längs marken : sju läsningar i Nya testamentet
    Återspeglingar längs marken : sju läsningar i Nya testamentet
    Beskrivning
    Återspeglingar längs marken är ett försök att följa några utvecklingslinjer i Nya testamentet på markplanet. Vad hände längs vägarna, där den kristna tron fördes fram och där den stannade till och tog fäste?

    I en inledande essä summeras den kritik som i ljuset av de nytestamentliga skrifternas faktauppgifter kan riktas mot en rad av de hypoteser som den så kallade bibelkritiken förde fram och sedan envist fortsatte med även när verkligheten hunnit ifatt hypoteserna.

    I de sju följande essäerna beskrivs det egendomliga fenomenet att Kyrkan försvann i den protestantiska bibelkritiken och återfanns först med ett förnyat studium av de tidiga kyrkofädernas skrifter. Och hur kom det sig att bara S:t Paulus missionsresor drog till sig intresset? Det restes också i österled och söderut.

    De två huvudvittnena för evangeliet kom till Rom och blev martyrer. Men den lärjunge Jesus älskade blev kvar länge i öst, och Jakob, Herren broder, i Jerusalem

    185,00 kr
  24. Återvändaren - Talbok CD
    Återvändaren - Talbok CD
    Beskrivning
    I Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010) av författarduon Buthler & Öhrlund.Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr.Och att det är kommissarie Colts fel.Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.I uppläsning av Stefan Sauk.Missa inte den spännande fortsättningen! Uppgörelsen utkommer våren 2013.
    125,00 kr
  25. Atkins för livet : den kompletta kontrollerade kolhydratmetoden för bestående viktminskning och god
    Atkins för livet : den kompletta kontrollerade kolhydratmetoden för bestående viktminskning och god
    Beskrivning
    Ett längre, bättre och friskare liv Med Atkins för livet hittar du din idealvikt och behåller den Atkinsmetoden – för effektiv och bestående viktminskning Livslång hälsa och idealvikt Dr Robert Atkins har visat miljoner människor hur man går ner i vikt och håller överflödskilona borta, samtidigt som man kan äta det man tycker om och ändå vara mätt. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller man inte bara vikten utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Den här boken innehåller menyer för mer än 6 månader och 125 läckra och lättlagade recept på alltifrån bra frukostar och delikata middagar till goda efterrätter och festliga helgmåltider. Med. dr Robert C. Atkins är hjärtspecialist. Han har tidigare givit ut Ditt bästa försvar mot åldrande. Dr Atkinsmetoden (2001).
    135,00 kr
  26. Atkinsdieten : Kokboken
    Atkinsdieten : Kokboken
    Beskrivning

    Slut på kaloriräknandet och de ständiga hungerkänslorna!
    Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt – och stanna där – samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.
    Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept som får det att vattnas i munnen. Eller vad sägs om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj! Boken beskriver också hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra!
    Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.


    135,00 kr
  27. Att älska livet mer än dess mening : betraktelser och övningar
    Att älska livet mer än dess mening : betraktelser och övningar
    Beskrivning

    Hur gör man för att leva ett andligt liv? Hur upplever man tron?
    I Att älska livet mer än dess mening följer Owe Wikström den väg som de kristna mystikerna talar om. Det är en process som bygger på kyrkans äldsta traditioner.
    Det här är en annorlunda bok av Owe Wikström, en reflektionsbok som är mer praktiskt orienterad än författarens tidigare böcker. Den spänner över sju veckor med en text per...

    150,00 kr
  28. Att älska sin nästas kyrka som sin egen
    Att älska sin nästas kyrka som sin egen
    Beskrivning
    I Peter Halldorfs manifest för enhet står vittnesbördet i förgrunden. Det är människor och gemenskaper som älskar sin nästas kyrka som sin egen, som förkroppsligar en radikal enhetsvision. Med utgångspunkt i de bibliska texterna reflekterar författaren kring frågorna om påvens roll och söker ett förhållningssätt som det skulle kunna vara möjligt att samlas omkring.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  29. Att äta crème brûlée
    Att äta crème brûlée
    Beskrivning
    Charmig feel good-läsning

    Betsy är less på jobbet som hon aldrig riktigt valt, och även om tjejgänget fortfarande bryr sig så känner Betsy ibland att hon kommer efter hunden på deras prioriteringslistor.
    Till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet.

    En dag krockar Betsy med en amerikan och chokladasken hon håller i handen virvlar upp i luften. Adam hjälper till i chokladjakten innan Betsy ursäktar sig och hastar iväg.

    Betsy kan inte sluta tänka på den charmiga mannen. Hans dialekt är så … outstanding? När mormor frågar hur det är med familjen råkar Betsy svara att jo, med Adam är det bara bra. För första gången på många år fastnar något som mormor hört. Betsy hoppas att mormor ska glömma Adam, men det gör hon inte. Och inte Betsy heller.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  30. Att baka pepparkakor med mormor och 40 andra andakter om längtan och kallelse
    Att baka pepparkakor med mormor och 40 andra andakter om längtan och kallelse
    Beskrivning
    "Det är en erfaren och ödmjuk medvandrare som med glimten i ögat delar med sig av sina erfarenheter. Med lätt hand och varmt hjärta skriver han om hur kallelsen kommer till en, hur den kan tas emot och hur man lever med den i ljusa dagar och mörka. Det är systematiskt, det är bibelsprängt och det är jordnära. Allt genomsyrat av en självklar, barnafrom övertygelse om att Gud är god och att han talar till oss" - Håkan Arenius, recension i tidningen Dagen

    Är Guds kallelse ett hinder för oss - eller en möjlighet?

    Den här boken bygger på tron att Gud älskar att umgås och samarbeta med oss. Som en mormor som vill baka pepparkakor med sina barnbarn.

    Grundtanken är att alla har en eller flera kallelser, oavsett yrke, begåvning och bildning. Och att kallelsen kan hjälpa oss att välja väg och hitta uppgifter som får oss att utveckla nya sidor av oss själva. Förstår vi kallelsen rätt kan vi tillsammans skapa en bättre värld.

    Rune W Dahlén har vid besök i församlingar och bibelskolor ofta suttit i samtal om längtan och kallelse. I den här boken delar han med sig av sin erfarenhet och bibelkunskap i korta andakter med många personliga exempel.

    Ur förordet: Kallelsen leder oss alltid närmare vårt sanna jag, inte bort från oss själva. Att följa Guds kallelse innebär alltså inte att vi ska bli några andra än de vi är. Att vi sedan kan känna oss små inför uppdraget är helt naturligt. I boken får vi många bibliska exempel på människor som kände likadant, men som när de tog ett steg i tro, fick erfara att det bar. Det handlar alltså inte om styrkan i vår tro utan om riktningen. Vem vi tror på. Carin Dernulf

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  31. Att bära en hemlighet
    Att bära en hemlighet
    Beskrivning
    Nu kommer åttonde boken om Munken & Kulan. Du får följa med Munken när han försöker smuggla med sig sin kniv på semestern. Kulan förstör pappas bil och känner sig tvungen att rymma hemifrån. Hur reder man upp det? Och vad händer med de tioåriga grabbarna när både mormor och hamstern dör? Dessutom reser Munken & Kulan till Rumänien för att träffa jämnåriga i ett annat land. Att se hur de fattiga romerna har det på nära håll, gör starkt intryck på dem.

    Munken & Kulan lever det glada livet utan att väja för det som är svårt att förstå. Detta är en bok som ger anledning att tala om att relationer är viktigare än prylar. Läs boken tillsammans och prata om innehållet.

    Du har något roligt som väntar på dig!

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  32. Att be med Guds ord
    Att be med Guds ord
    Beskrivning
    Monastero di Bose, det ekumeniska klostret vid foten av Alperna, präglas mer än något annat av en Ordets spiritualitet. Denna flammande kärlek till Guds ord tändes hos Enzo Bianchi, kommunitetens grundare och prior, re- dan när han som ung greps av kallelsen.

    Den bok som nu utges på svenska är en av Enzo Bianchis första och viktigaste skrifter, en grundläggande genom- gång av Lectio divina. Här får vi inte bara en inblick i den spiritualitet som präglar denna kommunitet, utan en grundläggande vägledning i den andliga övning som varit den dominerande i klosterrörelsen sedan dess framväxt på 300-talet. En läsning av Den heliga skrift vars utgångspunkt är en enda enkel bön: »Gud, jag vill möta dig!«

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  33. Att bevara vår mänsklighet
    Att bevara vår mänsklighet
    Beskrivning
    När så många påverkas av migration och flykt – hur kan vi bevara vår medmänsklighet och skydda varje människas värdighet?

    I 2022 års upplaga av Ärkebiskopens fastebok fördjupar sexton skribenter åtta olika ämnen, som gästfrihet, motstånd och nåd. De möts i dialog över religions- och traditionsgränser. Huvudtexterna är skrivna av personer från Svenska kyrkans tradition, och de andra texterna av judar, muslimer och kristna från andra traditioner. Alla skriver i solidaritet med människor på flykt och i nystart, med målet att vi ska lyssna med skärpt sinne, efter vår nästa och efter Guds röst i oss.

    Medverkande författare: Augustin Erba, Berth Löndahl, Cecilia Hjorth Attefall, Fazeela Selberg Zaib, Fr Misha Jaksic, Imam Senaid Kobilica, Karin Brygger, Karin Tillberg, Márta Bolba, Maya Skagegård, Per Kristiansson, Rabbi Ute Steyer, Sivin Kit, Syster Karin, Teresa Callewaert, Wera von Essen.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  34. Att bli med katt
    Att bli med katt
    Beskrivning
    Att bli med kattHär får du veta vilken katt som passar just dig och som tar hänsyn till din personlighet och livsstil. "Sådan husse, sådan hund" -brukar man säga och detta gäller även katter. Följ kattens väg genom livet och ta reda på hur du sköter din kompis på bästa sätt. Här finns massor med tips och bilder som visar dig hur du till exempel badar din katt utan att bli sönderklöst, hur du klipper klor och hur du ska borsta den. Inne- eller utekatt är en het diskussionsfråga, och här benar vi ut för- och nackdelar. Boken tar upp hur man kan inreda och anpassa hemmet så att det blir kattvänligt, hur kattens revir fungerar, vad du ska göra om du hittar en katt eller om din egen katt springer bort. Du får också reda på hur du ska göra om du vill ta med din katt på semestern.Med trevliga bilder och lättsam humor ger Susanne och Sarah dig nyckeln till kattens hemliga liv. Är du redo?
    115,00 kr
  35. Att bli till
    Att bli till
    Beskrivning
    Finns det en längtan som alla människor runt om i världen delar? En längtan som går på djupet, under alla religiösa föreställningar och teologiska formuleringar? Vad har i så fall denna längtan med den kristna kyrkans uppdrag att göra?

    Att bli till är en bok som på ett ärligt sätt söker efter människans innersta längtan, vem hon än är och var hon än befinner sig. Peter Svärdsmyr utgår ifrån hur det lilla barnets behov av bekräftelse och kärlek följer människan genom hela livet. Genom exempel ur Bibeln argumenterar han för att själva kärnan i kyrkans verksamhet framför allt bör handla om att bejaka just denna längtan.

    Peter söker hellre efter att formulera relevanta frågor än tillhandahålla slutgiltiga svar. Allt för att läsaren ska få en möjlighet att se kyrkans yttersta uppdrag genom människans innersta längtan.

    "Peter Svärdsmyr skriver lättillgängligt om svåra frågor och lyckas i en kortfattad bok att skapa tankar som stannar i längden. Han rycker och drar i min längtan och skapar ny tro på att en kyrka i kärlekens tecken går en ljusnande framtid till mötes."

    Carl-Henric Jaktlund, journalist och författare

    Peter är utbildad församlingspedagog och musikkommunikatör. Han är en ihärdig skribent på bloggar och nättidningar men är också aktiv som musiker och låtskrivare. Peter arbetar i Svenska kyrkan och är även aktiv inom Svenska Alliansmissionen

    150,00 kr
  36. Att bygga inifrån : En bok om församlingsbygge och själavård
    Att bygga inifrån : En bok om församlingsbygge och själavård
    Beskrivning
    Per-Olof Sjögrens bok Att bygga inifrån, har sin främsta styrka i att den inte endast är ett teoretiskt arbete utan bottnar i Sjögrens egen praktiska erfarenhet av att bygga församling. Boken är ovanlig i så motto att den inom samma pärmar rymmer själavård för den enskilde och en skiss till hur en församling byggs upp. Budskapet är att vi först ska bygga en gudstjänstfirande gemenskap, ur detta föds behovet av samtal och själavård, vilket i sin tur leder till mission och diakoni. Här finns ett budskap vilket vi som i dag är verksamma inom kyrkan gör klokt i att lyssna till. Inget bestående växer fram när församlingens medarbetare har som första fokus att nå ut, när kraften läggs på »uppseendeväckande yttre manifestationer«.

    Uppgiften nu som då är i stället att troget bygga inifrån

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  37. Att dansa med vargar : en bok om relationen mellan slaven och slavägaren
    Att dansa med vargar : en bok om relationen mellan slaven och slavägaren
    Beskrivning
    Att dansa med vargar är en bok om kampen mellan slaven och slavägaren, det vill säga relationen mellan högste chefen och hans underhuggare, skriven av en viljestark ledare med nästan 60 års erfarenhet. Boken handlar om Bertil Torekulls relation till Ingvar Kamprad, Peter Wallenerg, Albert Bonnier jr och Jacob Palmstierna.
    175,00 kr
  38. Att falla uppåt : en vandring genom de tolv stegen
    Att falla uppåt : en vandring genom de tolv stegen
    Beskrivning
    Alla har vi något som står emellan oss och livet. Det är utgångspunkten för denna bok, där Mary Philipson utgår från sitt arbete med tolvstegsprogrammet i Katarina församling.

    Varje text utgår från ett av de tolv stegen, översatt till ett område i livet som vi alla kan ha nytta av att skärskåda.

    Tolvstegsprogrammet bygger på att erkänna sin sårbarhet, sin svaghet. »Det är denna tanke jag finner vara en bärande pelare i Anonyma Alkoholisters tolv steg: att Gud gör sitt inträde just genom våra sår. God enters at the wound. Vi faller och blicken vänds mot Gud.«

    Vi faller uppåt

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  39. Att fånga världen i ord : litteratur och livsåskådning : teoretiska perspektiv
    Att fånga världen i ord : litteratur och livsåskådning : teoretiska perspektiv
    Beskrivning
    I gränstrakterna mellan litteraturvetenskap och livsåskådnings-forskning håller ett nytt forskningsområde på att växa fram. Under senare år har flera doktorsavhandlingar om bl. a. livsåskådningar i svenska författares verk publicerats.
    Samtidigt väcks nya och intressanta metodfrågor: hur ska man analysera livsåskådningar i skönlitteraturen? I vilken mening kan skönlitteratur uttrycka livsåskådningar? Kan den uttrycka något slags sanning om livet? Och vilka är de teoretiska och metodiska huvudlinjerna inom området i den internationella forskningen?

    Dessa frågor behandlas i denna antologi jämte olika exempel på hur man kan analysera livsåskådningar i bland annat Marcel Prousts, Sven Delblancs, Kerstin Ekmans, och Ingmar Bergmans verk.

    195,00 kr
  40. Att finna en pärla
    Att finna en pärla
    Beskrivning
    En rik och förtrollande roman om att lära sig att leva helhjärtat.

    Malik har återvänt till sin hemby efter flera år i armén. Han lämnade byn kuvad och misshandlad, och kom tillbaka som en världsvan och hård man. Men mardrömmarna river sönder hans nätter. En dag finner han en pärla i en åker. Den liknar inget han någonsin tidigare har sett. Ljuset från pärlan träffar honom i hans innersta, öppnar upp delar som tidigare har varit stängda. Pärlan får Malik att börja se världen och människorna omkring sig med en ny blick. Långt bort från Maliks by brinner kriget och två föräldralösa barn ger sig ut på en mödosam resa. Även över deras väg lyser ljuset. En dag sammanflätas deras öden med Maliks. Att finna en pärla är en berättelse full av tidlös visdom, skildrad med en intensiv närvaro och glöd.

    "Ljuset från pärlan nådde Maliks ansikte och han stod som träffad av en kraft, men utan smärta. Tiden upphörde, men han hörde fåglarna. UR BOKEN

    Maria Soukka är språklärare och lingvist. Under många år arbetade hon med bistånd i form av språkutveckling i Västafrika. Att finna en pärla är hennes debut. "Det är över tio år sedan vi flyttade från Västafrika, men en stor del av hjärtat är kvar där. Så mycket av den jag blev som människa beror på de människor jag mötte där. Det var ren rikedom, den mänskliga värme jag mötte, den värdighet och respekt man visar i relationer, en rikedom man villigt delade med sig av. Det var där jag lärde mig leva."

    100,00 kr
  41. Att finna fotfäste : andlig vägledning för vanliga dagar
    Att finna fotfäste : andlig vägledning för vanliga dagar
    Beskrivning
    Hur hanterar vi våra liv och vad behövs för att ge livet smak och mättnad? Jesus ger sitt svar i det vi brukar kalla ?det dubbla kärleksbudet?. Allt kokas ner till två meningar som handlar om att älska Gud och älska sin medmänniska. Men vad innebär detta egentligen, och vad har Bibeln att säga om våra relationer, både de bra och de dåliga?
    Med utgångspunkt i det dubbla kärleksbudet har Niklas Piensoho skrivit en andlig vägledning för vanliga dagar om det han menar vara själva kärnan och grundtanken med livet och som är ett kännetecken på all sund andlighet: Att leva med sinnet öppet för Gud samtidigt som man är engagerad i sina medmänniskor.



    Niklas Piensoho är pastor inom Svenska Missionskyrkan och en uppskattad talare i många sammanhang.
    125,00 kr
  42. Att följa Jesus
    Att följa Jesus
    Beskrivning
    Här visar Ulf Ekman på vikten av sant lärjungaskap och vad det betyder att på djupet följa Jesus. Den personliga efterföljelsen har alltid med församlingen att göra. Vi följer Jesus tillsammans i hans kropp, församlingen. Här beskrivs också hur vi var och en behöver upptäcka rikedomen i mångfalden i församlingen och hur en församling alltid har många kulturer.

    Ulf menar även att det är dags att tänka på nästa generation i allt vi gör. Hur lämnar man stafettpinnen vidare? Vad behöver överföras till nästa generation?
    160,00 kr
  43. Att följa Jesus där livet händer : nya sätt att vara kyrka i praktiken
    Att följa Jesus där livet händer : nya sätt att vara kyrka i praktiken
    Beskrivning
    Nya sätt att vara kyrka är ett allt mer använt begrepp. Många ser i dag behovet för kyrkor att anpassa sina uttrycksformer så att fler känner att kyrkan har något att förmedla som berör deras liv. Hur kan vi forma mötesplatser där kyrkoovana människor känner sig hemma och samtidigt lyfta fram evangeliet om Jesus?

    Nya sätt att vara kyrka är en del av en rörelse som just nu sprids framför allt i västvärlden. Den arbetar för att komplettera kyrkans traditionella verksamheter med nya gemenskaper på andra sätt, tider och platser. Det handlar om att följa Jesus där livet händer.

    Den här boken är en praktisk tillämpning av boken Nya sätt att vara kyrka och visar hur vi på många olika sätt i vardagen kan bygga broar till människor i vår närhet.

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
    • Köp 25 för 84,01 kr/st
  44. Att förverkliga en vision från Gud
    Att förverkliga en vision från Gud
    Beskrivning
    Hur går man tillväga för att förverkliga en vision från Gud? Finns det bibliska principer att ta fasta på, oavsett om visionen gäller att skriva en bok, starta en ungdomskör eller grunda ett missionsarbete?

    I den här guiden får du praktiska och handfasta råd, grundade på Bibelns undervisning och författarens egna erfarenheter. Guiden bygger på en artikelserie i tolv delar som har publicerats i tidningen Världen idag. Till varje kapitel hör ett antal frågor för reflektion och samtal, vilket gör guiden till ett utmärkt verktyg såväl för egen fördjupning som för gruppsamtal.
    Har du en idé men inte vet hur du skall komma igång eller kört fast? Då är den här boken perfekt för dig. Andréas lyfter fram flera ofta bortglömda men ovärder­liga Gudsrikesprinciper för alla som bär på en vision.

    Olle Göransson, grundare och VD, Studsexperten och Avero AB Boken ”Att förverkliga en vision från Gud” är en inspirerande och uppfordrande handledning om hur en vision upplevs och prövas, och hur den kan förverkligas. Ämnet är angeläget och jag är övertygad att många kommer få uppmuntran och vägledning genom undervisningen. Det stora med boken och Andréas Anderssons största tillgång är, att han har upplevt det han undervisar. Fotspåren från hans liv och hans tjänst talar för sig själva. J. Gunnar Olson, grundare av ICCC – International Christian Chamber of Commerce
    Andréas Andersson har skrivit en kort och inspirerande handbok, med många praktiska råd och biblisk visdom som hjälper läsaren att navigera på vägen mot visioners uppfyllelser.

    Joel Sjöberg, grundare och VD, Sjöbergs Förlag AB Format: Mjukband, 59 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-88247-15-5

    50,00 kr
  45. Att gå sönder och bli hel igen : finns det läkning efter otroheten?
    Att gå sönder och bli hel igen : finns det läkning efter otroheten?
    Beskrivning
    Otrohet är vanligare än vi vill tro och väcker starka känslor. Annars kunde man ju tänka att alla miljarder sånger, romaner och tidningsrubriker på temat skulle gjort oss garvade vid det här laget … Men otrohet på nära håll är något helt annat. Den skär djupt och kan göra obeskrivligt ont.
    - Ur boken

    Det finns inga säkra siffror på hur vanligt förekommande otrohet är. Att det är vanligt kan vi nog dock konstatera bara genom det faktum att de flesta av oss har någon slags direkt eller indirekt erfarenhet av det – själva eller genom någon i vår omgivning.
    Efter att Laila Dahl själv drabbats efter 25 års äktenskap, beslöt hon sig för att en dag skriva den bok på ämnet hon inte kunde hitta när hon själv hade behövt den.

    Boken består av två delar. Del 1 är Lailas och hennes före detta man Jans personliga berättelse. I del 2 gör Laila utifrån sin yrkesroll en beskrivning av otrohet som flyktväg ur inre och yttre konflikt och visar på möjliga vägar till läkning.
    – Vår gemensamma förhoppning med boken som helhet är att inge hopp om känslomässig läkning, oavsett om man efter en otrohet väljer att avsluta eller fortsätta relationen. Boken kan även läsas av den som bara vill veta mera om känslomässig bearbetning, eller arbetar med individer eller par i relationsfrågor, säger Laila.

    ”En personlig och gripande sannsaga. Ärligheten går in under huden och inte bara berör, men utmanar mig till eftertanke kring kärleken i mitt eget liv.” - Ulrica Stigberg, präst och författare

    125,00 kr
  46. Att gå till sig själv : tolv samtal om pilgrimsvandring
    Att gå till sig själv : tolv samtal om pilgrimsvandring
    Beskrivning
    När Bengt går den nordspanska pilgrimsleden en sen höst, är den vanligaste frågan: ?Varför går du?? När Marie-Louise går genom Norge till Trondheim, är frågan hon oftast får: ?Varför går du??

    Det är också det samtalet kretsar kring när Agneta Lagercrantz träffar vår tids pilgrimsvandrare, som brutit upp från bekväma liv för att en kort tid skala av sig roller och tidspress, men också för att anta en verklig utmaning: att möta sig själv.

    Före en sådan vandring ligger en levnadshistoria som av olika skäl lett fram till beslutet. Efteråt kommer nya insikter om livet, den egna personen och sammanhangen.

    Agneta Lagercrantz är journalist på Svenska Dagbladets Idagsida och har sedan början av 1990-talet skrivit om livsåskådning, psykologi och etik.
    150,00 kr
  47. Att ge plats för den andre? : religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet
    Att ge plats för den andre? : religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet
    Beskrivning
    Vilket utrymme är jag beredd att ge åt trosföreställningar och traditioner som inte är mina egna? Vad betyder mötet med människor av en annan tro för min egen tro?

    I ett alltmer mångreligiöst samhälle uppstår en mängd frågor i mötet med andra religioner – både teologiska och praktiska. Är exempelvis alla religioner likvärdiga vägar till Gud, och är det okej att delta i andra religioners ceremonier? I den här boken skriver teologen Jakob Wirén tankeväckande om lokal interreligiös samverkan och om sådant som skaver – teologiskt och politiskt – i förhållandet mellan religiösa traditioner. Han utforskar utrymmet för den andre på flera plan:

    Religionsdialog: Vilka erfarenheter finns att hämta från den interreligiösa praktiken? Vilka är utmaningarna och framgångsfaktorerna? Hur motiverar judar, muslimer och kristna sitt interreligiösa engagemang? Ersättningsteologi: Föreställningen att den kristna kyrkan har ersatt det judiska folket som Guds folk har haft förödande konsekvenser genom historien, men hur ser det ut idag? Vilka uttryck för ersättningsteologi finner vi i Svenska kyrkan – i psalmer och predikningar? Hur kan den bäst motverkas?

    • Köp 3 för 323,00 kr/st
  48. Att gestalta tro : herdabrev till församlingarna i Härnösands stift
    Att gestalta tro : herdabrev till församlingarna i Härnösands stift
    Beskrivning
    För Tony Guldbrandzen, biskop i Härnösands
    stift, har den svenska själavårdstraditionen med
    Nådens ordning och Ignatius av Loyolas tradition
    med andlig vägledning betytt mycket. "Jag har
    lärt mig att se hur Gud finns i livets alla
    olika situationer. Detta har jag velat bära med
    mig in i mitt uppdrag som biskop".

    I herdabrevet ligger tonvikten på andlig
    vägledning för att reflektera över hur vi i 2000-
    talets början kan gestalta vår tro och Guds
    närvaro i vardagslivet.

    Till varje kapitel finns en andlig övning. Boken
    kan läsas enskilt, men framför allt kan de
    andliga övningarna och frågorna bearbetas i
    grupp.
    Sensus studieförbund har skrivit en handledning
    för att arbeta i studiecirkel.
    125,00 kr
  49. Att gunga gungbräda med Gud
    Att gunga gungbräda med Gud
    Beskrivning
    Vi behöver små stunder av tystnad och vila. Vi måste unna oss dessa ögonblick av nåd och eftertanke. Anders Arborelius vill hjälpa oss att falla till ro. Boken Att gungbräda med Gud är en nyutgåva av Anders Arborelius personliga texter med ett nytt förord
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  50. Att hålla kärleken levande /pk
    Att hålla kärleken levande /pk
    Beskrivning

    Detta är en lättläst bok om äktenskapets friskvård som väcker många igenkännande leenden. Författaren är leg. psykolog

    100,00 kr
  51. Att hoppas på ett annat system
    Att hoppas på ett annat system
    Beskrivning
    Det är inte ovanligt att samtala om kristen tro och politik. Ofta begränsas dock diskussionen till enskilda partiers ståndpunkt. Lika ofta kan den kristna tron betraktas som en inre privatsak. Men kanske är bilden mer komplicerad? Kanske är det till och med så att själva tilltron till regeringar och riksdagar är vad som måste bekämpas? Den här boken är ett inlägg i ett samtal om hur kristen tro och politik relaterar till varandra. I nio texter visar skribenterna, med sina personliga erfarenheter som grund, hur kristen tro och politik kan mötas på ett sätt som både är nytt och bär eko från historien. Och försöker svara på frågorna: vad är anarkism, hur är kristen tro politisk och vad har de båda med varandra att göra? För första gången på svenska finns det nu möjlighet att gräva djupt i ett möte som både är unikt och utmanande. Här finns tankar om icke-hierarkier, kamp, Guds kärlek och ett hopp om ett annat system. De medverkande skribenterna är Anton Lundqvist, Alice Hägg, Jonathan Wiksten, Elin Lundell, Jonas Lundström, Johanna Hadin, Maja Ekström, Tobias Herrström och Tomas Lundström.
    130,00 kr
  52. Att inse skillnaden : Texter och tankar kring sinnesro
    Att inse skillnaden : Texter och tankar kring sinnesro
    Beskrivning
    ATT INSE SKILLNADEN – kanske har det aldrig varit så viktigt som nu, i vår sönderstressade tid, att hitta sinnesro – att acceptera en del och att vara modig i annat; att ha förstånd att inse skillnaden mellan det jag kan och det jag inte kan förändra.

    I denna bok hittar du texter som talar om livet och dess utmaningar. Texterna utgår från ledord, samlade i bokstavsordning – för någon ordning får man ju ha. Samtliga texter är sprungna ur Sinnesrogudstjänster som hållits i Gustav Adolfs församling i Helsingborg, där textförfattarna har varit aktiva. Vår förhoppning är att texterna ska få bli redskap för dig att hitta din sinnesro; få dig att stanna upp och tänka efter.

    Boken är främst tänkt till personlig andakt, men kan också användas som inspiration när du ska hålla andakt för andra – den är inte begränsad till sinnesrogudstjänster

    . Boken avslutas med att författarna berättar hur de startade sinnesrogudstjänsterna i Helsingborg, samt hur de var upplagda.

    Cecilia Billqvist och Iréne Gunnehill är bokens författare. Deras samarbete startade 2009, när de anställdes som distriktspräst respektive diakon i Gustav Adolfs församling i Helsingborg. De vigdes till sina tjänster i Lunds stift 2002. Dessförinnan hade Cecilia ett förflutet som bildkonstnär, och Iréne ett som lärare. Samarbetet i Gustav Adolfs församling pågick fram till 2013, då Cecilia övergick till annan tjänst. Cecilia bor och arbetar numera i Hjärnarp, vid Hallandsåsens södra sluttning. Iréne bor i Asmundtorp utanför Landskrona, och lever sedan en tid tillbaka ett lugnt pensionärsliv

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  53. Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
    Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
    Beskrivning
    När Henri Nouwen första gången ser Rembrandts målning "Den förlorade sonens återkomst" uppstår ett möte som för alltid kommer att förändra hans liv. Genom konstverket får han hjälp att göra det uppbrott som för honom till det inre hem han längtar efter. Han lämnar sin lyckade akademiska karriär och byter det mot ett kommunitetsliv bland personer med psykisk funktionsnedsättning. Eller med andra ord: Henri Nouwen hittar hem.

    Att komma hem handlar om vårt behov av hemkänsla och rör varsamt vid vår vilsenhet, vårt sökande och vår längtan efter att hitta hem i tillvaron och i våra egna liv. Nouwens texter andas stor värme och ömhet. Fram växer bilden av det hem där det lyser i fönstren, där dörren är öppen och någon väntar med öppen famn.

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  54. Att lämna sitt trossamfund. Några sociologiska perspektiv
    Att lämna sitt trossamfund. Några sociologiska perspektiv
    Beskrivning
    Vad får människor att lämna en kyrka eller religiös rörelse utan att gå med i någon annan?Med hjälp av återgivna intervjuer ges en inblick i vad som får människor att lämna Svenska kyrkan eller andra trossamfund utan att gå med i ett annat. Alla fick berätta om när och varför de bestämt sig, vilka reaktioner de mött och hur de själva känt att de förändrats – eller inte förändrats – efter sitt beslut. I boken presenteras dessa livsberättelser och sätts in i ett sammanhang av aktuell religionssociologisk och samhällsvetenskaplig teoribildning.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  55. Att låta ordet verka
    Att låta ordet verka
    Beskrivning
    Boken ingår i en serie skrifter där Martin Luther själv får komma till tals. Luthers betydelse för kyrka och samhälle i framförallt norra Europa kan knappast överskattas. Det är utifrån detta inte förvånande att det finns så många olika bilder av Luther och hans teologi. Han har beskrivits både som hjälte och bov. Många av dessa omdömen – både positiva och negativa – bygger dock på föreställningar om Luther med liten direkt kontakt med hans skrifter. En bakgrund till detta kan vara att urvalet av skrifter av Luther översatta till modern svenska är mycket begränsat. Genom denna bokserie vill vi göra fler skrifter av honom tillgängliga för nutida svenskspråkiga läsare. Främst handlar det om skrifter som inte finns på svenska sedan tidigare, vilket kan bidra till att bredda och nyansera bilden av Luther som teolog och reformator. Även en del luthertexter som redan finns på svenska kommer att ingå i moderniserad form.
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  56. Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt
    Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt
    Beskrivning
    Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap?

    Haveriet i Knutby har förstärkt uppfattningen att det bästa är att få bort karismatiken i församlingarna. Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet?

    Under drygt 100 år har en speciell andeutgjutelse påverkat människor, vilket medfört att karismatiska församlingar vuxit fram på ett lavinartat sätt. Detta har inte skett smärtfritt. Fel har begåtts av ledare. All karismatik har inte varit sund.

    Magnus Jonegård har lång erfarenhet av ledarskap, både från näringslivet och som pastor och församlingskonsult i cirka 25 karismatiska miljöer. På ett personligt sätt belyser han likheter och olikheter mellan näringsliv och församlingsliv, och han beskriver ledarskapets möjligheter och svårigheter med hjälp av många exempel.

    Flera kapitel berör Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där författaren verkat som församlingskonsult under ett år, och vi får unika inblickar i församlingens teologi och ledarskap som inte tidigare varit kända.

    Boken tar också upp högaktuella frågor kring hur man identifierar och hanterar maktmänniskor samt förhindrar sektliknande och osunda drag i församlingen.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  57. Att leda lovsång : praktiska tips för tillbedjare
    Att leda lovsång : praktiska tips för tillbedjare
    Beskrivning
    Att leda lovsång riktar sig i första hand till alla som leder eller medverkar i lovsångsteam och liknande grupper och rymmer en nängd praktiska och pedagogiska råd hur man formar och utvecklas som lovsångare. Samtidigt kan den läsas med behållning av alla som längtar efter att komma vidare i sin kristna tro.
    100,00 kr
  58. Att leda möten till effekt
    Att leda möten till effekt
    Beskrivning
    Ett möte finns inte till för sin egen skull, det är bara formen för att olika grupper ska kunna ta nästa steg i handlingsprocessen, driva frågor och ärenden eller fatta beslut.

    Det här är en bok för dig som vill utvecklas som mötesledare och nå goda effekter både för dig själv och gruppen. För dig som längtar efter att forma en möteskultur präglad av energi, delaktighet, kvalitet, beslutsamhet och glädje.

    Boken kommer att lotsa dig genom olika processer som behöver fungera parallellt för att nå bästa resultat. Här finns konkreta råd och verktyg, men också reflektions- och träningsutmaningar som vill ge dig ökad förståelse av hur du kan tänka för att designa och leda möten på mer effektfulla sätt

    • Köp 3 för 310,25 kr/st
  59. Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi
    Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi
    Beskrivning
    Vad kan en tiggarmunk från 1200-talets Umbrien ha att säga till 2000-talets svenskar om livet? Prästen Ted Harris och journalisten Carolina Johansson utforskar tillsammans en livsinställning som har påverkat människor över hela världen i 800 år och gör det än idag -- den helige Franciskus längtan efter äkthet. Giovanni Francesco di Bernardone växte upp i en rik köpmansfamilj i staden Assisi. Så mötte han Jesus. Plötsligt var det ett självklart val att lägga bort de vackra kläderna, tacka nej till det stora arvet och bli broder Franciskus. "Att leva är att utmanas, att välja, att skratta och gråta. Franciskus upplevde besvikelser, rädsla och nedstämdhet, men hans liv rymmer också omsorg, tillit och stor tacksamhet. Hans liv var djupt rotat i en personlig upplevelse av det heliga, av tillvarons innersta kärna. Det präglar hans livshållning och skapar förutsättningar för ett blomstrande liv." -- ur författarnas presentation
    125,00 kr
  60. Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi
    Att leva helhjärtat : inspiration från Franciskus av Assisi
    Beskrivning
    Prästen Ted Harris och journalisten Carolina Johansson utforskar tillsammans en livsinställning som efter 800 år ännu påverkar människor Franciskus längtan efter äkthet.
    95,00 kr
  61. Att leva sannare, modigare och helare : Reflektera, anteckna & fördjupa din
    Att leva sannare, modigare och helare : Reflektera, anteckna & fördjupa din
    Beskrivning
    En stund för dig själv skriv & fördjupa din vardag Det här är en inspirerande bok där du genom korta dagliga övningar får hjälp att leva livet en aning sannare, modigare och helare att göra det bästa av det liv som blev ditt. En bok som ger dig utmaningar, mer livsmod och hjälper dig att se nya saker i ditt liv.
    "Att leva ett mer helgjutet liv innebär att leva sitt operfekta liv så gott man kan. Det är att ta sitt innersta lidande och sin yttersta längtan på allvar. Det är att ge sin själ en plats och en uppgift i världen. Att förankra sig i sitt eget djup och sin egen historia och försöka förverkliga sina allra vackraste drömmar."

    Göran Larsson är präst och psykoterapeut. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad, och författare till böckerna Skamfilad samt Rötter och Vingar.

    75,00 kr
  62. Att lyfta människor : med passion för teknik och ledarskap
    Att lyfta människor : med passion för teknik och ledarskap
    Beskrivning
    Leif Larsson växte upp i ett fattigt hem och betraktades som ”socknens mindre bemedlade barn”. Men hungern efter kunskap ledde till en ingenjörsexamen och forskarstudier.

    Leif fick en tjänst på Volvo Flygmotor och började klättra uppåt i karriären. Tillsammans med sina kollegor på Saab Military Aircraft fick han ansvar för att utveckla JAS 39 Gripen.

    Passionen för flyg och teknik gick hand i hand med intresset för människor. Hur kunde Leif lyfta sina medarbetare? Varför handlade piloter inte alltid rationellt i en nödsituation, och hur anpassade man cockpit efter den mänskliga hjärnan?

    När JAS-planet störtade på Långholmen i Stockholm var det Leif och hans kollegor som var ytterst ansvariga för tekniken. Drömmen hade totalhavererat, men krisen skulle bli en framgångsfaktor.

    Efter nio år som rektor på Högskolan i Skövde tog Leif över rodret för MAF (Mission Aviation Fellowship). Här kombinerar han det han älskar mest – teknik, flyg, människor, ledarskap och bistånd.

    Leif Larsson är professor emeritus och en av Sveriges ledande experter på flygteknik. Han är idag bosatt i Söne utanför Lidköping. Stina Jonsson är författare, lektör och redaktör. Hon bor med sin familj på Kållandsö i Vänern.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  63. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
    Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
    Beskrivning
    Att öppna ett slutet rum är en bok om själavård och kyrkan. En bok där författarna vill se det enskilda själavårdssamtalet i ett större sammanhang och ge nycklar till församlingen som själavårdande miljö.

    I boken blandas erfarenheter från glesbygder och biktrum, observationer från gudstjänster och församlingsliv, historiska och internationella utblickar, altarbord och själavårdsbord. Med hjälp av ecklesiologin som raster närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. Det gör det möjligt att urskilja väsentliga aspekter av kyrkans identitet, likaväl som det vidgar och fördjupar förståelsen av själavård.

    Boken kan tillföra kreativa perspektiv till den som studerar, praktiserar och reflekterar kring själavård, samtidigt som den också fungerar som en god introduktion till forskningsfältet själavård och ecklesiologi.

    Jonas Ideström och Gunilla Löf-Edberg (red.). Övriga författare är: Sven-Erik Brodd, Sara Jacobsson Grip, Leif Nordenstorm, Mikael Lundmark, Cecilia Wadstein.

    • Köp 3 för 284,75 kr/st
  64. Att riva Babels torn : Viveka Heyman som översättare av Gamla testamentet
    Att riva Babels torn : Viveka Heyman som översättare av Gamla testamentet
    Beskrivning
    Att konfronteras med Gamla testamentets texter skulle vara som att »bli drabbad av en chock, av en bedövande åskvigg«. I alla fall om man frågade författaren, kritikern och översättaren Viveka Heyman (1919–2013). Under nära fyra decennier gav hon i omgångar ut egna översättningar av så gott som samtliga böcker i Gamla testamentet, i frän polemik med hur de flesta andra ansåg att Gamla testamentet skulle tolkas och översättas. En kollega menade att Viveka Heyman som kritiker hade svårt att skilja mellan en skrivmaskin och en kulspruta. Samma omdöme kunde fällas även om översättaren Viveka Heyman. Framför allt var det Bibelkommissionen, den statliga utredning som arbetade med det som skulle bli Bibel 2000, som befann sig i skottlinjen.

    Sven Stolpe beskyllde henne för att vara »ilsken pekoralist« och »klåfingrig besserwisser«, medan en recensent tyckte att hennes översättningar var »svensk poesi så det sjunger om det«. Här kan läsaren i mötet med Heymans översättningar själv bilda sig en uppfattning. Den här boken handlar om bibelöversättaren Viveka Heyman och hennes översättningar, med generösa utblickar mot hennes intensiva och produktiva verksamhet som författare och kritiker med ena benet i den svenska kulturen och det andra i den judiska. Här träder en av 1900-talets mest färgstarka svenska kulturpersonligheter fram och får kött och blod.

    Richard Pleijel (f. 1985) är teologie doktor i Gamla testamentets exegetik och disputerade 2018 på en avhandling om Bibel 2000. Han bor och verkar i Uppsala.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  65. Att se sig själv i andra : om solidaritet
    Att se sig själv i andra : om solidaritet
    Beskrivning

    Ordet "solidaritet" är ett märkligt ord, på samma gång älskat och föraktat. Det har gjort en lång resa sedan det tog plats i Napoleons berömda civillag. Det har befunnit sig på revolutionens barrikader och firats furstligt i salongerna i Paris, och Roms påvar har med välbehag tagit det i sin mun. Men det har också varit en trogen kamrat för fattiga arbetare och förföljda fackföreningar och en avskydd motståndare för många av världens stora.

    I dag håller ordet åter på att komma i fokus, men meningarna om vad solidaritet innebär skiftar. Är det enbart en känsla av samhörighet eller ett starkt band som håller samman grupper, klasser eller hela samhällen? Kan solidaritet skiljas från välgörenhet? Kan man vara solidarisk med hela mänskligheten? Så lyder några av de frågor Sven-Eric Liedman ställer i Att se sig själv i andra (1999).

    Det här är en print-on-demand-utgåva. Läs mer på albertbonniersforlag.se/pod

    150,00 kr
  66. Att slå följe för fred : åtta röster om tro och handling
    Att slå följe för fred : åtta röster om tro och handling
    Beskrivning
    Antalet väpnade konflikter är idag fler och mer komplexa än någon gång tidigare. Inte sedan andra världskriget har världen upplevt en mer kritisk flyktingsituation. Samtidigt har längtan efter fred kanske aldrig varit större. I denna verklighet, hur kan de kristna kyrkorna i praktisk handling verka för freden? Och vilka stigar i kristen trostradition manar särskilt till försoning?

    I Att slå följe för fred skriver åtta framträdande teologer personligt och initierat om hur fredskallelsen format dem och deras kyrkas teologi, praktik och självförståelse. Essäerna väcker brännande aktuella frågeställningar om hur den rättvisa freden blir konkret synlig och hur Guds rike på jorden gestaltas.

    Medverkande skribenter är Björn Cedersjö (red), Andreas W Andersson, Sofia Camnerin, Madeleine Fredell, KG Hammar, Julia Ryberg, Nils-Eije Stävare och Daniel Öhrvall.

    I bokens avslutande del finns frågor för samtal och egen reflektion.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  67. Att sörja en son
    Att sörja en son
    Beskrivning
    I korta texter berättar författaren om förlusten av sin son som omkom i en klättringsolycka.Boken är en gåva till den som sörjer och till den som försöker trösta.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  68. Att stämma en gitarr
    Att stämma en gitarr
    Beskrivning
    Charmig feel good-läsning

    Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt hade blivit lite … tråkig.

    En underbar make, fyra barn och hus på landet – Tanjas dröm blev verklighet. Men efter att ha passerat småbarnsåren känns inte allt lika perfekt längre. Är det så här livet ska vara?

    Att stämma en gitarr är den fristående fortsättningen på Att äta crème brûlée.

    Stina Jonsson har tidigare skrivit de uppskattade barnböckerna om Signe. Med sina böcker vill Stina sprida leenden och väcka livsfunderingar. Att stämma en gitarr är hennes andra bok för vuxna.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  69. Att ta ansvar för Gud
    Att ta ansvar för Gud
    Beskrivning
    En bok om Etty Hillesum och Dietrich Bonhoeffer. Etty Hillesum: hon cyklar genom Amsterdam medan snaran dras åt kring judarna under krigsåren. Politiskt medveten, erotiskt frigjord och intellektuellt brådmogen söker hon kontakt med en terapeut för att få ordning på sitt rastlösa inre. Där vänder hennes liv in mot djup som får henne att växa till ett vittne och en vägvisare genom och långt bortom...
    • Köp 3 för 284,75 kr/st
  70. Att tämja gudarna : om religion och demokrati
    Att tämja gudarna : om religion och demokrati
    Beskrivning

    Religionen är åter på frammarsch i Europa. Ett allt större antal radikala muslimer, vissa med våldsamma agendor, har skapat en utbredd rädsla för att islam ska underminera den västerländska demokratin. Bakom detta ligger spänningarna mellan religiösa och sekulära auktoriteter, trots att de flesta i dag är överens om att dessa kan leva sida vid sida.

    I Att tämja gudarna jämförs relationen mellan kyrka och stat i Europa respektive i USA samt hur det religiösa ledarskapet fungerar i Kina och Japan. Vad krävs, förutom yttrandefrihet och rösträtt, för att hålla ihop demokratiska samhällen? Räcker det med lagar eller behövs gemensamma värderingar och traditioner? Gagnar eller hindrar religionen demokratin? Måste gudarna tämjas för att de demokratiska institutionerna ska fungera?

    Originaltitel: Taming the Gods

    Översättare: Emeli André

    85,00 kr
  71. Att tolka Bibeln i dag : påvliga bibelkommissionens dokument om bibeltolkningen i kyrkan (1993)
    Att tolka Bibeln i dag : påvliga bibelkommissionens dokument om bibeltolkningen i kyrkan (1993)
    Beskrivning
    ATT TOLKA BIBELN I DAG Bibeln är en mänsklig skriftsamling, präglad av förhållandena i olika tider och kulturer. Samtidigt är den Guds evigt giltiga ord. Hur gör man rättvisa åt bådadera? Hur ska Bibeln tolkas och förstås? Påvliga bibelkommissionens dokument ger en överblick över nutida bibeltolkningsmetoder och över den mångfald av frågor som i dag inställer sig när det gäller att förstå Bibeln...

    .

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  72. Att trivas i skolan : en bok för barn om livet i skolan
    Att trivas i skolan : en bok för barn om livet i skolan
    Beskrivning
    Den charmigt illustrerade boken tar upp saker som barn är med om varje dag i skolan så som att lära sig nya saker, lärare, läxor, komma överens med andra och att känna sig trygga.
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
    • Köp 50 för 41,26 kr/st
    • Köp 100 för 38,50 kr/st
  73. Att tro på Kristus : daglig läsning för hela kyrkoåret
    Att tro på Kristus : daglig läsning för hela kyrkoåret
    Beskrivning
    Att tro på Kristus är en bok för läsare som vill ha mer kunskap, hjälp i sin bön, hjälp att förstå Bibeln och som vill lära känna rytmen i kyrkoåret. Med början i Advent finns för varje dag en bibeltext, en utläggning, en bön och ett förslag på en psalm.Texterna har tidigare varit utgivna i två separata böcker med titlarna Att tro på Kristus och Att leva med Kristus. Nu är de samlade i denna gemensamma volym.
    285,00 kr
  74. Att urskilja Guds vilja : en ignatisk vägledning till att fatta beslut
    Att urskilja Guds vilja : en ignatisk vägledning till att fatta beslut
    Beskrivning
    Alla som vill leva för och med Gud, ställs oundvikligen inför en stor mängd val där vi brottas med vad som är Guds vilja. Vill Gud att jag ska göra det ena eller det andra, välja det ena eller det andra, gå åt ett håll eller ett annat i livet. Om den ena vägen är destruktiv eller på annat sätt ond är valet kanske inte så svårt, men hur väljer man mellan två goda alternativ? Om jag inte hör Guds röst tydligt, hur ska jag då kunna veta vad Han vill, vad som är bäst för mig och för Hans rike? Detta är en återkommande fråga också inom själavården. Inom den katolska traditionen finns Ignatius av Loyola, som levde på 1500-talet. Han är en mästare i själavårdens pedagogik, men är inte alltid lätt att förstå vid första anblicken. I den här boken har ordensprästen och retreatledaren Timothy Gallagher OMD förklarat de regler som Ignatius gett oss, så att vi kan tillämpa dem i vårt vardagsliv. Han gör det med både värme och enkelhet, illustrerat med glimtar ur livsberättelser, både ur litteraturen och från hans egna möten inom själavården. Boken är en sann läsupplevelse, där de många människornas berättelser som finns återgivna blir ett oförglömligt minne. Gallaghers och Ignatius undervisning är en god reskamrat genom livet, en gåva till alla oss som vill leva i enlighet med Guds vilja. En grundbok i efterföljelse och själavård.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  75. Att våga vandra : bilder och texter för din livsväg
    Att våga vandra : bilder och texter för din livsväg
    Beskrivning
    Ibland måste man våga! Flytta, byta jobb eller bara så små saker som att byta frisyr, eller att våga prata med någon du aldrig pratat med... Vi flyttade för några år sedan. Det var jobbigt att bryta upp från det invanda och trygga. Nu några år senare ser jag att vi alla i familjen lärde oss något viktigt. Att inte bygga vår trygghet i saker och platser vi har omkring oss. Att våga vägen. Att våga uppbrottet; för att möta mig själv under vägen och för att nå till ett mål dit jag vill. Jag kanske behöver bryta upp från dåliga vanor, från människor som gör mig illa, från...Vart vill du och hur ser vägen dit ut?
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  76. Att vakna upp till liv : En andaktsbok för sommartid
    Att vakna upp till liv : En andaktsbok för sommartid
    Beskrivning
    Att vakna upp till liv är en andaktsbok som både till innehåll och form passar för att ta med sig just där man står inför semestern och funderar på vilken bok man ska packa ner.

    Genom 40 personliga och lättillgängliga texter som berör teman som kroppen, förtröstan, skapelsen, vila och stress inbjuder skribenterna läsaren till ett djupare seende mitt bland jordgubbar, sommaravslutningar, pack-jäkt, solnedgångar vid havet och campingmat. Varje text avslutas med en bön och i vissa fall ett förslag på en övning.

    Att vakna upp till liv är en bok som är lätt att ta med till stranden, hängmattan eller bilsätet men som också är lätt att ta till sig.

    Skribenterna är pastorer och teologer i nätverket Nelly som skriver personligt, berättande och teologiskt kring teman som ofta förknippas med sommaren: AnnaCarin Abrahamsson, studentpastor och riksevangelist, Anna-Lena Thoursie, pastor, Carin Dernulf, generalsekreterare Equmenia, Charlotte Höglund, pastor, Eleonore Gustafsson, pastor, Hanna Wärlegård, lärare ALT, Jenny Pettersson, bibellärare Götabro, Linnea Åberg, missionär, Lisa Fredlund, pastor, Maria Ledstam, doktorand, och Åsa Molin, lärare ALT.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  77. Att välja glädje : en bok om att få ett bättre liv
    Att välja glädje : en bok om att få ett bättre liv
    Beskrivning
    Den efterlängtade uppföljaren till succén Att växa genom möten. En bok som inte liknar någon annan. En handbok. En arbetsbok. En njutbok. En bok för nattduksbordet. En bok att hämta kraft ur. En bok full av redskap för hur du kan må bättre, skratta mer, bli mer vuxen, mindre sårbar, allt mer sällan offer för andra och för omständigheterna. En bok att leva och utvecklas med.
    150,00 kr
  78. Att välja katt : hitta rätt katt för just dig
    Att välja katt : hitta rätt katt för just dig
    Beskrivning
    Det finns så många olika kattraser att det kan vara svårt att välja mellan dem. Hur ska man kunna veta om katten är barnkär eller om den kräver extremt mycket pälsvård? Gillar den att röra sig utomhus eller föredrar den att vara inne? Tycker den om att ge dig små presenter som den fångar ute i buskarna? Är den intelligent och nyfiken, eller är den en lat typ?

    Att välja katt innehåller all information du behöver om 120 olika raser. Boken gör det lätt att avgöra vilken sorts katt som passar dig.

    I varje raspresentation finns fakta om karaktär, utseende, skötsel och dessutom hälsoinformation.

    Med hjälp av mer än 200 fotografier och informativa bildtexter får du kunskap om de olika rasernas typiska utseende.

    Tabellerna längst bak i boken hjälper dig att komma fram till både vilken kattägartyp du är och vilken kattras som passar just dig.

    Format: 255 x 297 mm

    Fler titlar i samma serie: Att välja hund
    125,00 kr
  79. Att vandra med Jesus i den sista tiden
    Att vandra med Jesus i den sista tiden
    Beskrivning
    I alla tider har människor vandrat med Jesus, men i tiden för Jesu återkomst blir vandringen utmanande, eftersom den sker i en ond och antikristlig tid. För att överleva denna svåra tid kallas vi som vill vara Jesu lärjungar att vandra nära honom så att vi kan beskyddas av hans ljus och hans härlighet.

    Det kristna livet stannar inte vid ett kristet kulturbygge eller ett kyrkligt etablissemang. Vandringen med Jesus handlar om kristen tro på det personliga planet. Relationen till honom stannar inte i kyrkliga och teologiska rum eftersom det kristna livet gestaltas i vardagen. Vandringen med Jesus blir då till en livets utveckling i ett lärjungaskap som tar ett steg i taget, mitt i en tid som denna.

    Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har även skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  80. Att vara där du är : samtal med människor i kris
    Att vara där du är : samtal med människor i kris
    Beskrivning
    Att vara där du är en konkret och användbar bok som visar hur du med samtalet som verktyg kan hjälpa krisdrabbade i sitt växande. I boken finner du en översiktlig genomgång av krisen som fenomen och samtalets roll i en krissituation. Boken innehåller konkreta förslag på hur du kan komma vidare i samtal som tycks ha låst sig och andra användbara nycklar i samtalet med krisdrabbade personer. Att vara där du är ger dig som professionell stöd i att våga lita på att Gud går med också i det svåra.
    • Köp 3 för 238,00 kr/st
  81. Att vara eller inte vara kyrka
    Att vara eller inte vara kyrka
    Beskrivning
    Förattaren ger många bidrag i frågor om organisation och ledarskap. Han har erfarenhet både från norrländsk våckelsetradition och missionsarbete i Afrika.
    50,00 kr
  82. Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd
    Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd
    Beskrivning
    Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd ger en bred översikt över vad en ledamot i en församlings och samfällighets styrelse behöver känna till. Här beskrivs bland annat ledamotens roll, relationen kyrkoråd ? kyrkonämnd, gränser i förhållandet till fullmäktiga och mot anställda samt juridiskt ansvar.

    Uppdraget för en ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd spänner över stora områden vad gäller församlingens uppgift och förvaltning: såväl ekonomi som arbetsgivarfrågor, fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet täcks in.

    Patrik Tibbling, förbundsjurist på Svenska kyrkans Församlingsförbund.
    100,00 kr
  83. Att växa som familj
    Att växa som familj
    Beskrivning
    Det finns många anledningar till att familjer utökas och förändras. Ensamstående föräldrar kan välja att gifta om sig. En familj kan välja att adoptera ett barn. Ekonomiska omständigheter kan leda till gemensamma hushåll. Oavsett varför det händer är skapandet av en stjärnfamilj en process som kräver tid, tålamod, humor, empati och en hel del samtal.

    I Att växa som familj guidar författaren Cynthia Geisen barn och vuxna genom de många frågor och blandade känslor en stjärnfamilj kan ställas inför. I slutänden är det kärlek, medmänsklighet, förståelse, tålamod och en stor dos humor som är de allra bästa verktygen när det gäller att finna trygghet och glädje i den nya familjesituationen!

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
    • Köp 50 för 41,26 kr/st
    • Köp 100 för 38,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 9130

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå