Måndag till Fredag 10.00 - 17.00
Lördag och söndag stängt
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Vad sägs om att bygga ett högt duplotorn där varje duplobit är en bön till Gud eller att alla får skriva/rita sin bön till Gud på en lapp som man lägger i en burk och sen får ta upp och be som middagsbön? Kategorier som exempelvis:
- Bön för andra och varandra
- Böner kopplat till undervisning
- Förlåt-Böner m.m fyller boken på ett mycket inspirerande sätt.
Alexandra Hyllerud och Birgitta Örjestad har många års erfarenhet av att jobba med barn och bön runt om i Sverige. De har stött på många frågor om hur man gör för att lära sin barn att be och har nu därför samlat 100 kreativa böner för både församling och familj i en och samma bok. Syftet är att barnen ska tycka det är roligt att be till Jesus och även lära sig hur man kan be och tacka Jesus tillsammans i sin familj eller barngrupp! En pocketbok som är lätt att ha med sig i väskan till samlingen, ha i kyrkan eller lättillgänglig hemma.
Med kreativa bilder illustrerade av Eduardo S. Souza
Action – tillsammans förändrar vi världen är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad. Till deltagarboken hör ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg
Barnen ska ha en särställning i Svenska kyrkan, står det i kyrkoordningen. Men vad betyder det i praktiken? Vilka möjligheter ligger i mötet med de tusentals barn mellan 0 och 13 år som sker varje år?
Genom intervjuer med tre olika målgrupper i två svenskkyrkliga församlingar: anställda, förtroendevalda samt föräldrar belyser och diskuterar Niclas Blåder olika aspekter av Svenska kyrkans verksamhet för barn. Hur ser verksamheten ut i dag? Vilken teologisk grund har man för arbetet med barn, och hur utvärderas det? Resultaten av intervjuerna är viktig kunskap för alla i Svenska kyrkans församlingar.
Barnen i Svenska kyrkan - teologiska reflektioner om en kyrklig praktik vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med eller för barn i församlingen. Niclas Blåder är präst och forskare vid kyrkokansliet i Uppsala.
Där finns ockå sidor som behövs för kopiering för övningar, pyssel och aktiviteter.
Handledningen kan användas för både boken 3-6 år och 1-2 år.
Hur har barnen det i vår kyrka? Välkommen till Ängarö församling, en fiktiv plats där vardagen med många människor i olika åldrar möter innehållet i FN:s konvention om barnets rättigheter.I alla situationer där vi vuxna har ansvar för barn har vi också ansvaret för att konventionens ord blir verklighet: barnets bästa, barnets rätt att göra sig hört, barnets rätt till religionsfrihet... Vad betyder det för de vuxna i Ängarö, och vad får det för konsekvenser för barnen och hela församlingen?
Lars H Gustafsson levandegör det ständiga arbetet med barnets rättigheter och berättar om olika sätt att göra en barnkonsekvensanalys. Han samtalar med Karin Rubenson, Mikael Mogren och Josefin G Andersson om barnet och kyrkan och utforskar också den formulering som många i Svenska kyrkan har tagit fasta på: barnets rätt till andlig utveckling.
Den röda tråden genom NT är en handledning med 18 inspirerande bibelsamlingar för 9-12 åringar som hjälper dig som barnledare att på ett pedagogiskt och kreativt sätt presentera Bibeln för barnen i din barngrupp. En stor plansch med en översikt över Nya testamentet medföljer
Format: A4, mjukband, 79 sidor
Varje kort består av en lättillgänglig text, ett bibelord och en fråga att reflektera över. Du har bara ett liv: Hur väljer DU att leva det?
Dramerna kräver inte så mycket förberedelser och är enkla att öva in. De är tänkta att spelas av vuxna, men i några dramer finns även barnroller.
Dramat kan följas av en kort kommentar, en predikan eller ett samtal med barnen. Eller så kan dramerna tala för sig själva och vara predikan i familjegudstjänsten
En gemensam nämnare i många övningar är också känslouttrycken. Hur visar jag glädje, sorg, frustration, misstänksamhet, lycka, blyghet, avundsjuka …? Sådana övningar hjälper oss att komma närmare våra egna känslor, vilket i sin tur ökar vår empatiska förmåga.
Författarna David Oest (dramaledare och skådespelare) och Jonna Ekdahl (dramapedagog och skådespelare) delar med sig av sin långa erfarenhet av arbete med dramaövningar i grupper.
Ideér för hur man kan arbeta med dikter och poetiska texter.
Godly play - påskens och pingstens berättelser innehåller berättelser för fastan, påsk och pingst. Här hittar du också berättelser om de som följde Jesus, nattvarden, aposteln Paulus, mässan och om treenigheten. De flesta berättelserna är liturgiska, men det finns även en del heliga berättelser från Nya Testamentet.
Godly play skapar möjlighet för barn att uppleva Bibelns spännande berättelser baserade på montessoripedagogiken. I Godly play delges barnen berättelserna, spännande figurer och en stor variation av aktiviteter som uppmuntrar dem att söka och finna sina egna svar på trons frågor.
Bokens tematik bjuder in barnen att fundera över sig själva, Gud och världen på ett sätt som är lekfullt och meningsfullt. Godly play uppmuntrar barnen att använda sin nyfikenhet och fantasi att uppleva mysteriet och glädjen med Gud.
Godly play passar i första hand dig som arbetar med barn, men metoden kan även användas exempelvis i konfirmand- och bibelstudiegrupper.
Hitta nya infallsvinklar på bibeltexten
Ingångar är ett frågespel som utmanar en grupp att under lekfulla former utforska en bibeltext. Vad betyder texten, vilka konsekvenser skulle den få i vardagen och vem skulle behöva få höra den? Deltagarna kan till exempel få svara på frågor som »Hur skulle du sammanfatta den här texten på Twitter?«, »Finns det något som stör dig i bibeltexten?« eller »Vilken mening från bibeltexten skulle du vilja spreja som graffiti på en husvägg?«.
Spelet passar bra för tonåringar och vuxna och kan spelas med valfritt antal deltagare
Att titta på en bild är spännande. Om 100 personer tittar på samma bild skulle vi säkert få nästan 100 olika tankar kring den. Så mångfasetterad är en bild. Bilder talar till oss och öppnar upp känslor och tankar inom oss som inget annat.
Inspirationsasken innehåller 50 bilder som är ett bra hjälpmedel i arbetet med konfirmander, ungdomar, barngrupper, sorgegrupper, i bibelstudium och i skolan. Endast din egen fantasi begränsar användningsområdena.
Format: 18x13 cm
Både ask och kort är
tillverkade i kraftig
kartong/papper för att
tåla att användas
om och om igen.
Se på bilderna och låt fantasin flöda! Introduktionshäfte med förslag på användningsområden medföljer.
Handledningen riktar sig i första hand till pedagoger och ledare som arbetar med barn. Tillsammans kan materialet användas i undervisningssyfte i skolor och samtalsgrupper. Gunilla Stierngren är psykoterapeut och har fördjupat sig på just sorg och sorgbearbetning. Hon är också psalm- och sångförfattare. Boken är illustrerad med Anders Anderssons varma och innerliga bilder. För åldrarna 3 till 10 år.
En del kodsystem är synliga och enkla att lära sig, medan andra kan ta ett helt liv att förstå: Hur ska jag hantera ett svek? Vad förväntas av mig som vän? Vad är det att ta ansvar? Hur kan jag klara av motgångar?
Knäck koden vill vara en hjälp att tyda de osynliga koderna för äldre ungdomar och unga vuxna. Den utgör en handledning för samtalshandledaren och innehåller 20 olika teman att samtala kring. De teman som tas upp är svek, arbete, vänskap, kärlek, längtan, sorg, godhet, förlåtelse, respekt, identitet, ilska, tro, äkthet, framtid, mod, ensamhet, familj, ansvar, motgångar och engagemang.
Till varje tema finns ett antal olika kodnycklar, som ger ingångar till ämnet:
•Historia – en tillbakablick på en person eller händelse
•Socialt – hur gör vi i relationerna till varandra?
•Forskning – till vissa teman finns koppling till studier och undersökningar
•Luther – till vissa teman finns ett citat av Luther att resonera kring
•Bibeln – bibeltexter att utgå från
•Höra och göra – praktiska metodförslag
•Fundera – samtalsfrågor
•Utmaning – fundering att ta med sig hem
Kortleken är tänkt för tonåringar. Handledning medföljer med tips om olika sätt att använda kortleken i grupp.
Bibeln är en bok som man bara måste läsa! Författaren och barnbibelforskaren Sören Dalevi menar att bibeln är betydelsefull läsning för barn och unga, och att den kan spela en betydande roll rakt in i deras liv. En bärande tanke i boken är att barnets egna perspektiv och frågor är oerhört viktiga när man läser bibeltexter för och tillsammans med barn. Läsaren ledsagas genom de svårigheter som kan uppstå när man ska välja bibeltexter och barnbiblar. Boken avslutas med en kort guide till evangelierna.
Låt berättelsen leva! Om barnet och bibeln ges ut i samarbete med Svenska kyrkan och Religionspedagogiskt idéforum, RPI.
Sören Dalevi är präst, forskare och lektor vid Karlstads universitet. Han har disputerat på en avhandling om hur barn möter bibeln.
Nu kommer ledarhandledningen till Barnens agenda, det perfekta pedagogiska verktyget för dig som arbetar med barn i kyrkan! Ledarens agenda hjälper ledaren att berätta om söndagens bibeltext, ger förslag på upplägg och aktiviteter, men diskuterar också förhållningssätt och ledarens roll i barngruppen. Varje kapitel bygger på söndagens/helgdagens tema och innehåller fakta, samtalsfrågor, paralleller mellan vår värld och bibelns värld, bibeltextens innebörd och en rad förslag på pyssel, lekar, drama och övningar. Både Barnens agenda och Ledarens agenda följer kyrkoåret men kan även användas under veckans övriga dagar. Använd böckerna i gudstjänsten, söndagsskolan och övrig verksamhet för barn och familj!
Författarna har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn i Svenska kyrkan.