View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 815

Page
per sida
Fallande ordning
 1. 101 saker att göra under en tråkig predikan
  101 saker att göra under en tråkig predikan
  Beskrivning
  Att gå i kyrkan är helt okej ... för det mesta. Och oavsett vad folk tycker, att lyssna på predikningar är också helt okej ... för det mesta. Men då och då händer det trista. Predikanten har en riktigt dålig dag. Frågan är då: vad kan du göra åt det? Det är en bra fråga och den här boken är fylld av bra svar - 101 svar för att vara exakt. Du kan exempelvis testa om gäspningar verkligen är så smittsamma som folk säger. Eller skicka en lapp till kantorn och fråga om han eller hon kan spela låtar på begäran. Blir det riktigt tråkigt kan du med två psalmböcker i varje hand träna tyngdlyftning (utmärkt bicepsträning). Vart och ett av de 101 tipsen kommer att sysselsätta och glädja dig och dina bänkgrannar under många tråkiga predikningar framöver.
  35,00 kr
 2. 101 Ways to Reinvest Your Life
  101 Ways to Reinvest Your Life
  Beskrivning
  You don’t have to spend your second half of life twiddling your thumbs. And you aren’t fated for an RV and faded bumper sticker announcing: "Retired, and spending my children’s inheritance." Despite the notion that retirement means only fun and frivolity, members of the baby boomer generation view their latter years quite differently––through the eyes of a life reinvestor.
  50,00 kr
 3. 52 samtal med en terrier
  52 samtal med en terrier
  Beskrivning
  Den här morgonen talade vi om att avstå. Svante, terriern, hade fattat ett beslut.
  - Det finns så mycket man bör säga nej till, sade han och bejakade en av sin kropps mest repetitiva funktioner.
  - Ja, sade jag. Horace Engdahl har sagt...
  - Är du medveten om hur ofta du börjar en mening så där? sade Svante.

  Under 52 morgonpromenader i ett gråregnigt Borås samtalar terriern Svante och hans husse Stefan om livet, kärleken och konsten, om sprit, fotboll och mat och om litteraturens roll i tillvaron. Vi får följa deras kärleksfulla gnabbande ända fram till det definitiva slutet.

  "Det behövs en hund för att allt det mänskliga i kulturens värld ska uppenbaras!" Ur förordet av Göran Greider
  200,00 kr
 4. Agnar och vete
  Agnar och vete
  Beskrivning
  Debutroman av Dagmar Starfelt Boken om Elna och om hur livet gestaltade sig i 'Stjärnarp' - en liten nordvästskånsk by - under förra århundradet. De hårda livsvillkoren för många av dåtidens svenska bondefamiljer skildras utan förskönande omskrivningar. Allt upplevs äkta och verklighetsnära. Här finns spänning, dramatik och en god portion humor. Naturskildringarna röjer en verklig författartalang, och personteckningarna fängslar och griper läsaren. Agnar och vete - den intensiva kampen om människornas själar får en dubbel utgång i den eviga världen. Guds nåd erbjuds alla, men alla tar inte emot den... Bokens grundtema är det centrala Synd och nåd.
  75,00 kr
 5. Agnes och ljuset
  Agnes och ljuset
  Beskrivning
  Agnes och hennes storebror Martin lever tillsammans med Agnes pappa. Mamman dog för några år sedan. Vid allhelgonahelgen går familjen till mammas grav med en lykta. Agnes tänker gå dit igen med ljus så att det brinner hela tiden fram till nyår men någon annan hinner före. Vem kan det vara?
  50,00 kr
 6. Aids angår dig
  Aids angår dig
  Beskrivning
  Svante är hivsmittad och sjuk i aids. "Jag har lärt mig att leva här och nu"
  24,99 kr
 7. Alla är vi barn från början
  Alla är vi barn från början
  Beskrivning
  Bok som belyser abortfrågan.
  50,00 kr
 8. ALLA DAGAR ÄR OLIKA - REA
  ALLA DAGAR ÄR OLIKA - REA
  Beskrivning
  För Mia händer det något nytt varje dag. Som när hon går ned till bryggan och ska hoppa i en båt men hamnar i vattnet i stället. Eller när hon försöker ta sig en tur med sparken över isen till mormor och morfar. Det går bra, men nästa dag är isen borta... Men det finns lugna dagar också. Som när hon går i skolan, eller gör en saftutflykt med lillasyster Anna. Eller när hon är med och eldar en majbrasa på ön. Visst är alla dagar olika!
  30,00 kr
 9. Alla floder rinner mot havet : Minnen
  Alla floder rinner mot havet : Minnen
  Beskrivning
  Denna första del av Elie Wiesels memoarer är en gripande berättelse från en passionerat engagerad författare. Men vi möter också hans humor, hans distans till sig själv i skildringen av en livshungrig man, en skarpsinnig iakttagare med både ironi och sarkasm.

  Berättelsen följer en kronologisk ordning fram till mitten av femtiotalet och övergår sedan i porträtt av personligheter inom den kulturella världen i Frankrike och USA, av istraeliska ledare och religiösa läromästare. Wiesel skärskådar också sitt eget författarskap, och skrivandets "livsviktiga, plågsamma njutning".

  Historien börjar i den lilla staden Sighet i Karpaterna där författaren föds 1928 och lever ett lyckligt judiskt familjeliv i religionens hägn. Barndomen präglas av studier och en brinnande mystisk tro, av färgrika och generösa rabbiner – framför allt av den älskade morfadern Dodye Feig, en lärd man, en kraftfull och varm personlighet som stimulerade barnbarnets fantasi och kreativitet genom att berätta gamla judiska legender och sjunga traditionella judiska sånger. Han förmedlade det chassidiska kulturarv som Elie Wiesel fört vidare i sina böcker.

  Sighets förtrollade värld försvinner i de tyska koncentrationslägren. Han berättar om hur han mot alla odds kom att överleva och om sin relation till fadern under fångenskapen i Auschwitz och Buchenwald.

  Efter kriget sänds han till Frankrike och nu följer en ljus period av vänskap och förälskelser, religiösa studier och invigning i den franska kulturen. Han får arbete som journalist på en jiddischspråkig tidning, han gör ett på en gång hänfört och upprivande besök den nya staten Israel, och som korrespondent för en israelisk tidning reser han över världen och bevakar världshändelser. 1957 publicarer han sin första bok, till vilken François Mauriac hjälper honom hitta en förläggare. Så småningom slår han sig ned i New York, och boken avslutas med att han gifter sig i Jerusalem 1969.

  Översättning Ulla Bruncrona


  Elie Wiesel har skrivit över 30 böcker, bl. a. Natten. Han är bosatt i New York tillsammans med sin fru Marion och sonen Elisha. 1986 fick han Alfred Nobels Fredspris.
  100,00 kr
 10. Allt förändras – jag också
  Allt förändras – jag också
  Beskrivning
  Det går inte att undvika dem -- förändringarna.<br /> På arbetet, i familjen, i samhället, i föreningsstyrelsen, bland vännerna, i församlingen, överallt händer det saker som får oss att konstatera att det inte riktigt är som förr.
  75,00 kr
 11. Älskade Poona
  Älskade Poona
  Beskrivning
  På en äng utanför Elvestad hittas en kvinna som mördats på ett synnerligen bestialiskt sätt. Dagen innan skulle Gunder Jomann ha hämtat sin nya hustru, Poona från Bombay i Indien, på flygplatsen. Men hans syster Marie råkar ut för en allvarlig bilolycka och eftersom han själv måste vaka på sjukhuset ber han en vän att hämta den efterlängtade hustrun. Men Poona dyker aldrig upp, varken på flygplatsen eller hemma hos Gunder.
  Kommissarie Konrad Sejer och hans assistent Skarre kopplas in på fallet som väcker upp starka känslor i det lilla samhället där alla tror sig vet allt om alla.
  Älskade Poona är både en otroligt spännande kriminalroman och en vacker och tragisk kärlekshistoria. Karin Fossums fyra tidigare kriminalromaner har fått ett mycket varmt mottagande av såväl press som publik och belönats med olika priser. Älskade Poona tilldelades nyligen Norska Förläggarföreningens Bragepris.
  50,00 kr
 12. Andlig trygghet
  Andlig trygghet
  Beskrivning
  Stanley Sjöberg har skrivit den här boken för att visa hur Bibeln ger en klarläggande själavård till dem som drabbats av sjukdom och trots förbön inte blir friska utan måste leva med sin fysiska svaghet och skada.I boken ingår en CD med bokens innehåll inläst av författaren.
  80,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-12 av 815

Page
per sida
Fallande ordning

 

 

Ordinarie öppettider:

Måndag – fredag: 09.30–17.30
Lördag: 10.00–14.00

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå