View as Tabell Lista

Artiklar 201-217 av 217

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Upphöjd
    Upphöjd
    Beskrivning
    Om vi som kristna vill ta vårt ansvar för familjen, samhället och jorden måste vi sluta oss samman och agera samfällt – både på det andliga planet och på det sociala. Och så fort vi sluter oss samman måste vi organisera oss och så fort vi organiserar oss hamnar vi i det, som är temat för den här boken: ledarskap, auktoritet, makt och ofta maktmissbruk…

    Kyrkohistorien är i skrämmande utsträckning historien om makt och maktmissbruk. Och i dagens Kristen-Sverige har hundratals (tusentals?) dragit sig undan för att de känner sig sårade av de egna församlingsledarna – inte minst i förnyelsekretsar.
    Jesus var fränt aggressiv mot alla som så mycket som önskade sig en upphöjd ställning. Målet för det nya förbundet – det som Jesus dog för – är att det inte ska behövas några lärare alls.
    Samtidigt lyfter Bibeln fram församlingsledarna, och Paulus skriver om hur viktiga apostlarna, profeterna, evangelisterna, herdarna och lärarna är. Så hur är det nu?

    Tomas Dixon går igenom ledarskapsfrågan från Mose via Saul och David till ledarskapet i Nya testamentets församlingar. Han beskriver ”Moseförsamlingar” och ”kungaförsamlingar” och ställer dem mot Nya testamentets väldigt annorlunda bild. Han säger att vi står inför en dubbel utmaning.
    Å ena sidan måste vi öppet tillstå och be om förlåtelse för det katastrofala maktmissbruket i historia och nutid, i stort och i smått, och sluta blunda för att ledarskapsstrukturerna i gamla som nya kyrkor inte har något stöd i Bibeln.
    Å andra sidan måste vi göra upp med den ”galopperande individualismen” i dagens samhälle och kyrka och ta till oss att kristen är ett annat ord för lärjunge – en person som ser sig själv som lärling och satsar tid och kraft och pengar på att lära av andra.
    Om ledarrollen i Nya testamentet (de äldste) skriver Tomas Dixon: ”Jag vet faktiskt inte hur deras roll skulle skilja sig från föräldrarollen?”

    Öppen Bibel-serien vill bidra till att öppna texterna – på områden där vi kört fast, och på områden där vi riskerar att ge upp och börja simma med strömmen.

    Öppen Bibel-serien 2

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  2. Våga drömma
    Våga drömma
    Beskrivning
    Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
    85,00 kr
  3. Välkommen in i min garderob
    Välkommen in i min garderob
    Beskrivning
    Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
    Ur boken

    Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

    Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

    Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

    Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  4. Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
    Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
    Beskrivning
    Det finns inget mer spännande eller mer tillfredställande i livet än att presentera Jesus för människor som aldrig har träffat honom. Nick Vujicic, bästsäljande författare och världsberömd talare, är känd över hela världen som mannen utan armar och ben som personifierar en ”ingenting är omöjligt”-attityd.

    I den här boken förklarar han mer ingående hur Jesus Kristus är en person som motiverar honom att resa och tala – eftersom evangeliets goda nyheter är för bra för att vara tyst om! Trots att världen har så många problem är ingen utmaning för svår för Gud, som har lovat att förflytta berg.

    Utifrån historier från sitt eget liv delar Nick hjärtat av sitt budskap, motivationen för allt han gör och något som han tror att världen behöver mer än någonsin: en tro på Jesus Kristus som får oss att agera och göra världen till en bättre plats.

    Om Nick Vujicic Nick Vujicic är en New York Times-bästsäljande författare, evangelist, talare och direktor för ”Life without limbs”, en organisation som sprider budskapet om hoppet i Kristus till hela jordgloben.
    Över hela världen ses Nick av människor och media som en inspiration för sin positiva attityd gentemot att övervinna svårigheter och uppfylla drömmar. Nick härstammar från Australien, men bor nu i Kalifornien med sin fru Kanae och deras fyra barn

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  5. Varje människa- en medmänniska
    Varje människa- en medmänniska
    Beskrivning
    Om Toyohiko Kagawa - de fattigas vän.(Japan)
    50,00 kr
  6. Varje poäng räknas
    Varje poäng räknas
    Beskrivning
    Författaren till boken Att vrida världen rätt är tillbaka med en humoristisk och insiktsfull skildring av livets spelregler ur en tennisspelares perspektiv. Råden och tipsen hämtar han från instruktionsboken framför andra – Bibeln. Boken är upplagd som en serie kärnfulla tennislektioner, vilket gör den till en utmärkt handbok att bära med sig i sport­bagen, resväskan eller portföljen. Inbunden, 126 sidor helt i färg!
    65,00 kr
  7. Världens bästa story
    Världens bästa story
    Beskrivning
    "Jag har arbetat med journalistik i sammanlagt 35 år. Från insidan har jag sett maktens korridorer i Vita huset och Kreml, jag har bevittnat Berlinmurens fall och direktrapporterat inifrån det belägrade Sarajevo. Jag har intervjuat förtvivlade människor i överfulla flyktingläger och sett misären i det ockuperade Gaza. Jag har mött skräcken för självmordsbombare i Israel och på plats blivit censurerad av ayatollornas brutala diktatur ni Iran. Jag har skildrat amerikanska presidentval och effekterna av terrorattentaten den 11 september 2001. Det har hela tiden varit ett stort privilegium - jag har haft ett drömjobb som för mig till de mest skiftande platser och miljöer. I Världens bästa story vill jag visa journalistikens möjligheter men också dess tillkortakommanden. Jag vill ventilera frågor om mediernas makt, självuppfattning och sätt att beskriva verkligheten. Jag anser att det inom journalistkåren under lång tid funnits förutfattade meningar och fördomar som i kombination med ren okunskap format uppfattningarna om kyrkan. Utifrån mina egna erfarenheter vill jag berätta om de journalistiska förhållningssätt och mekanismer som styr i mediernas nyhetsvärdering. Jag skriver om mig själv som journalist, men delvis också som privatperson. Inte för att jag är märkvärdig, utan därför att jag varit med om märkvärdiga händelser och mött märkvärdiga personer. Världens bästa story är en rapport efter yrkeslivets och karriärens Q3 - min personliga berättelse om TV, nyheter och journalistik." Lars Adaktusson Libris i samarbete med Ekerlids förlag
    100,00 kr
  8. Världens sista kväll  :  och andra texter
    Världens sista kväll : och andra texter
    Beskrivning
    C S Lewis skrev inte bara böcker han var också en mästare i det mindre formatet.

    Librisförläggaren och Lewisbeundraren Peter Eriksson har tillsammans med sin norske kollega Arne Christian Konradsen gått igenom C S Lewis efterlämnade essäer och andra kortare texter.

    Världens sista kväll innehåller Peter Erikssons favoriter, de flesta nu tillgängliga på svenska för första gången. Förutom titeltexten finns här Tankar från en redskapsbod, Härlighetens tyngd (The Weight of Glory) och Människans avskaffande och ytterligare elva texter

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  9. Vem kan laga en trasig själ?
    Vem kan laga en trasig själ?
    Beskrivning
    Kaos var inskrivet i Peter Ahlmans DNA. Han föddes in i ett trasigt hem. Mamman var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock ’n’ roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. Hans liv är en smärtsam och gripande resa som går djupt ner i mörker och hopplöshet. Plågsamt djupt.

    Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och satt fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav.
    Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag bad han en enkel bön på sitt tillfälliga rum på ett härbärge. ”Gud … kom!” Som en ljusblixt på en mörk natthimmel kom ett starkt ljus. Han fick vara med om ett påtagligt Gudsmöte som förändrade allt.

    Peter togs med på en resa bort från knarket, misären och hopplösheten till ett nytt liv och en ny vardag som präglades av det han alltid sökt: kärlek, frid och bekräftelse. Inom honom brann en längtan att få ge vidare det han själv fått uppleva. En längtan som fört honom ut på gator och torg. Och det som händer är makalöst. Mirakler sker och människors liv blir förvandlade i stad efter stad, land efter land.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  10. Verkliga händelser, verkliga mirakler
    Verkliga händelser, verkliga mirakler
    Beskrivning
    Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser.

    Varje gripande berättelse uppmuntrar och inspirerar, stärker tron och ger hopp. Få en inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

    Oavsett om du själv har upplevt ett gudsingripande – eller om du inte ens är säker på om du kan tro på dem – kommer du säkert att förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

    "De här berättelserna om människors mirakulösa upplevelser visar på att Gud fortfarande är väldigt aktiv i vår värld."

    Dr. Jim Garlow är pastor i Skyline Church i San Diego. Keith Wall är en erfaren journalist inom förlagsvärlden. De har tillsammans även skrivit boken Himlen och livet efter detta (Semnos)

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  11. Vid Guds hjärta
    Vid Guds hjärta
    Beskrivning
    En rikt illustrerad biografi som presenterar människan Carl Olof Rosenius, hans bakgrund, uppväxt och familj. Vi får följa hans brottningar med Gud och hur han blev en man efter Guds hjärta. Rosenius är en som känner sin svaghet och synd, men som förtröstar på den levande Guden, som förmår allt. I boken beskrivs hans predikoreso, författarskap, själavårdande verksamhet och hans utveckling till andlig ledare. De många originalcitaten ur hans rika brevsamling ger biografin en särskild närhet och äkthet. Man får även en god inblick i Rosenius teologi. Redan som tonåring kunde Rosenius tala härligt om Jesu kärlek till syndare. Rosenius kärlek till Guds Ord genomsyrar hans predikningar och Kristus försoningsverk på korset är alltid central i hans förkunnelse. Carl Olof Rosenius fick vara ett utvalt redskap för den omfattande folkväckelse som drabbade Sverige och spreds i hela Norden i mitten och slutet av 1800-talet.
    100,00 kr
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  12. Vidare med Erikshjälpen
    Vidare med Erikshjälpen
    Beskrivning
    Vi får följa Roland Nelssons väg till Erikshjälpen och dess utveckling. Han berättar om kontakter med presidenter och andra toppfigurer.
    50,00 kr
  13. Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Beskrivning
    Övergiven av sin mor, berövad sin barndom genom känslomässiga och sexuella övergrepp av sin far… Den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet.
    75,00 kr
  14. Visst finns det hopp
    Visst finns det hopp
    Beskrivning
    En bok om Erik Edin och LP-stiftelsen
    24,99 kr
  15. Vittnet som vägrade tiga
    Vittnet som vägrade tiga
    Beskrivning
    Berättelsen om den svenske baptistmissionären E.V. Sjöblom och hans djärva kamp för att stoppa kung Leopold II:s människoslakt i Kongo.

    ”Under många år var det endast en Kongomissionär, en enda, som vågade med sin själ i brand av passionerad vrede över de fruktansvärda ting, som hans egna ögon skådat, att ställa till ansvar kung Leopolds agenter i Afrika och kung Leopold själv i Europa. Han var svensk. Hans namn var Sjöblom.

    ” I dag skapar girighetens krafter kaos i östra Kongo-Kinshasa. I kampen om landets naturrikedomar, främst coltan och andra värdefulla mineraler, har våldtäkter blivit ett vapen som krossar familjer och lokalsamhällen och därmed gör kontroll över fyndrika landområden möjlig. För över hundra år sedan gällde kampen i dåvarande Kongostaten framför allt gummi. Det ut vanns med hjälp av tvångsarbete, tortyr och hot om dödsstraff för den som inte levererade begärd kvot. Invånarna flydde, hyddorna brändes ner. Under sina resor i det inre av Kongo fick E.V. Sjöblom (1862–1903) makabra” kvitton” på människoslakten: stympade och sargade kroppar i floderna, nedbrända byar, fasansfulla övergrepp. Med risk för eget liv berättade missionären om vad han såg. Han gjorde det i privata brev till USA, England och Sverige, och även i artiklar i Wecko-Posten som kom att citeras i svensk och internationell press. Han var en av dem som öppnade omvärldens ögon, så att man kunde genomskåda Leopold II:s bluff. Vad den belgiske kungen ”sålt in” som ett kristet, humanistiskt civilisationsprojekt var i själva verket ett av den mänskliga historiens värsta rövartåg.
    Vittnet som vägrade tiga är ett läsvärt och viktigt dokument om en missionsbragd.

    175,00 kr
  16. Zigenarliv o kärleken till ett folk på vandring
    Zigenarliv o kärleken till ett folk på vandring
    Beskrivning
    Clement Le Cossec fick som ung pastor i Bretagne kallelsen att ge evangeliet till zigenarna som fanns där.
    50,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-217 av 217

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå