Ordinarie öppettider:
Måndag – fredag: 09.30–17.30
Lördag: 10.00–14.00
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Duns! Där föll ett till. Marken är täckt av äpplen. Man borde ... Bränna sin egen calvados? Fast det verkar lite jobbigt (och förbjudet). Koka äppelmos? Tjena, vi äter en kvarts burk till jul. Käka dem som de är? Överflödet tråkar ut. Två går åt. Resten skrumpnar i fruktskålen till glädje bara för små flugor. Äppelkaka? Visst! Men vad ska jag baka? Man borde skriva en bok med en massa goda recept på kakor och pajer. Sagt och gjort!
Jon Hansson är matskribent i Aftonbladet. I boken Äppelkaka och andra äppelfavoriter har han samlat ett 30-tal recept på äppelpajer och kakor - allt från klassiker som tarte Tatin till snabblagade (och nyttiga) smulpajer. Fotografen Camilla Sjödin har tagit härliga bilder som får en att längta efter vackra höstdagar - och äpplen!
I Baka med godis är recepten enkla, och ger snabba resultat. Perfekt när barnen vill vara med och hjälpa till!
Med lite godis i smeten eller degen blir det färdiga resultatet helt enkelt dubbelt så gott!
Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.
I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!
Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.
Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ
I boken väljer Jill ut sina personliga receptfavoriter från sin amerikanska repertoar, oavsett om det handlar om flamsig barbequefest med låtskrivarkompisarna eller färgsprakande grönsaksfester med inspiration från Södern.
Följ med Jill Johnson på en unik resa till countrymusikens vagga, illustrerad med Ulrika Ekbloms enastående foton. Upplev känslan av spontandans vid ladan, nygrillade majskolvar och livemusik på hörnet. I Nashville kan allt hända. Både på scenen och vid spisen. CD-skiva medföljer boken.
LÅTLISTA "COUNTRY JAM"
1. NIGHT FLYER
2. IF I NEEDED YOU
3. QUEEN OF HEARTS
4. JUKEBOX IS HAPPY HERE
5. NOT CAUSE I WANTED TO
6. ORPHAN GIRL
7. GOING DOWN TO THE RIVER
8. LOVE HURTS
9. LOVE IS A ROSE
10. AIN'T GOT A PRAYER