Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Matpysslandets drottning Anna Lycke visar dig hur du kan göra roliga fester året runt, alldeles själv! Här behövs inga vuxna!
Bjud kompisarna på mello-fest, gör din egen halloween-fest eller bjud mormor på ett annorlunda kakkalas. Varje festtema innehåller recept och pyssel i olika svårighetsgrader. Välj det som passar dig bäst, det enklaste och snabbaste, eller det lite mer kluriga ...
Recept och pyssel blandas med fakta om eko-ägg och fairtradechoklad, om olika allergier och hur du kan göra för att byta ut tex nötter och mjölk om någon på festen inte tål det. Dessutom får du experthjälp i filmklipp som är kopplade till boken och som du hittar med hjälp av QR-koder. I filmerna visar Anna steg för steg hur du gör för att få till dekorationer och mängder av roliga, onyttiga- och nyttiga godis!
Allt för att du ska kunna Fixa festen själv!
Anna Lycke är frilansande journalist, kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare. Hon arbetar bl a med att leda kurser i matlagning och anlitas flitigt för olika event för att matpyssla med barn. Anna har tidigare gett ut boken Fixa maten själv.
I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.
»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Här hittar du enkla recept på billiga bra recept, baserade på enkla, billiga och bra råvaror, sådana man köper hem när man lever i vardagen, mitt i veckan. Helt enkelt bra, billig mat som är lätt att göra och där allt finns i en affär att hitta och som barnen gärna kan vara med att laga och tycka om.
Det här är boken för alla barnfamiljer! Kokbok för små och stora kockar är full av spännande, enkla, billiga och roliga recept för alla åldrar!I den här kokboken får föräldrar nya idéer och inspiration till bra mat som deras barn gillar. Helt enkelt en kokbok för både små och stora kockar! Urban Wickman har i många år arbetat som kock både på restaurang, men också på olika förskolor där han skaffat sig mycket erfarenhet om vad barn gillar eller inte, och HUR man kan få dem att gilla det. Han är också själv pappa till sju barn där alla barnen är delaktiga i matlagningen och som älskar att laga mat och äta mat. I den här boken får vi ta del av hans erfarenheter.
Urban Wickman har jobbat som kock i snart 25 år och samlat många erfarenheter längs vägen. Han är även kostrådgivare i sin hemkommun och har arbetat mycket för att hitta nya vägar för barn att lära sig tycka om nya smaker och uppskatta mat. Han är gift och pappa till sju barn. Han tycker det är viktigt att barn får upp ögonen för mat redan som små och lär sig känna igen nya smaker
. Kyrkkaffet är en fest i hela Sverige, söndag efter söndag, året runt. En försmak av det stora kalaset i himlen.
Texter av Kerstin Elworth , Per Harling, Britta Hermansson, Ola Sigurdson, Birgitta Rudberg, Ingvar Laxvik
Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.
Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.