View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 845

per sida
Fallande ordning
  1. Laga barnmat : nyttigt, hemlagat, gott. Mat för barn mellan 6 och 18 månader
    Laga barnmat : nyttigt, hemlagat, gott. Mat för barn mellan 6 och 18 månader
    Beskrivning
    Alla mår bra av en god början. Inspireras av LisaBarnes Laga barnmat. Med sina tydliga recept, förvarings- och serveringstips blir boken en bra vägledning till smakrika måltider för de minsta.
    Laga barnmat är indelad i fyra avsnitt anpassade efter ditt barns ändrade matvanor från 6 till 18 månader med åldersanpassade recept och information.Boken är faktagranskad på E
    115,00 kr
  2. Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
    Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
    Beskrivning
    Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.

    Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.

    Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.

    135,00 kr
  3. Laga lätt soppor
    Laga lätt soppor
    Beskrivning
    3 nya titlar i Laga lätt-serien
    135,00 kr
  4. Laga mat i mikron
    Laga mat i mikron
    Beskrivning
    I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Här beskrivs enkelt hur du kan kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt.

    Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron. Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
    85,00 kr
  5. Laga mat med barn
    Laga mat med barn
    Beskrivning
    Laga mat med barn är en bok full av spännande smaker för alla barn från sex år och uppåt. Receptförteckningen visar upp ett brett utbud från enklare mellanmål och snabba luncher till rejäla middagar, och de är anpassade så att barnen ska kunna göra de flesta momenten utan hjälp från en vuxen. Många av recepten är nya varianter av gamla klassiker och har utgångspunkt i husmanskost med bra råvaror.Barnen behöver inte ha några särskilda förkunskaper, boken är upplagd på ett tydligt och lärande sätt. Kockarna får utveckla sin kreativitet och fingerfärdighet och dessutom sitt sinne för vällagad mat utan onödiga tillsatser. Att sedan få äta det man själv har lagat - det är naturligtvis höjdpunkten!
    100,00 kr
  6. Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
    Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
    Beskrivning
    Att använda råvaror från skog och mark är både gott, nyttigt och miljövänligt -
    men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp.
    I boken Laga vilt - snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt till exempel barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit!
    125,00 kr
  7. Lagom svenskt : säsongernas bästa smaker
    Lagom svenskt : säsongernas bästa smaker
    Beskrivning
    Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax.
    135,00 kr
  8. Långpannans lov
    Långpannans lov
    Beskrivning
    Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -- till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång.

    Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".

    Inget kan slå långpannan -- och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!

    I samma serie: Bästa bullarna, Mat i långpanna, Blixtkakor, Nybakat, hembakat, Perfekta pajer, Saliga soppor

    65,00 kr
  9. Lättbakat
    Lättbakat
    Beskrivning

    Hembakat är alltid godast, både till vardagsfika och till festligare tillfällen. Och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid.


    I Lättbakat bjuder Maud Onnermark på allt från enkla, goda honungssnittar till chokladtårta med mandel och ljuvliga bärbakelser med limekräm. Massor av härliga och lättbakade recept på söta skorpor, möra småkakor, bullar och saffransbröd, mjuka kakor och muffins med härliga fyllningar, tårtor, pajer och bakelser.


    Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som tv-kock i SVT:s Go’kväll och som matskribent i Allt om mat. Hon har givit ut ett flertal uppskattade kokböcker och tilldelades 2002 Gastronomiska akademiens guldpenna för sitt arbete.

    75,00 kr
  10. Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för vardag och fest
    Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för vardag och fest
    Beskrivning
    GI-gurun Ola Lauritzson inspirerar till en nyttigare vardag!

    Alla vill vi leva sunt och må bra, men det kan vara svårt att få ihop med den effektivitet som genomsyrar mångas vardag idag. I den här boken presenteras, tillsammans med nyttiga och prisvärda recept, tips och tekniker till ett hälsosamt liv.

    Snabbt, enkelt och nyttigt är de tre ledorden som genomsyrar recepten i den här boken. Här hittar du inspiration till dagens alla mål och de allra flesta rätterna tar mindre än 20 minuter att tillaga.

    Boken innehåller
    - recept på GI-frukostar, GI-luncher och GI-middagar
    - recept på GI-drycker och goda GI-snacks
    - introduktion till GI-metodens grunder
    - vad du behöver tänka på för att nå framgång i din nya livsstil
    - fakta om GI-värden
    - en presentation av effektiva GI-sänkare.

    Mått: 203x276
    100,00 kr
  11. Lättlagade menyer
    Lättlagade menyer
    Beskrivning

    Känns det stressigt att bjuda hem vännerna på middag? Tryter fantasin när du vill planera en läcker meny? Vill du hinna umgås istället för att bara stå i köket? I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på massor av lättlagade menyer för både vardag och fest.


    Denna härliga kokbok, med fantastiska bilder tagna av Ulrika Pousette, är uppdelad efter de fyra årstiderna- på det viset drar man nytta av säsongens bästa råvaror. Vad sägs om en somrig meny för grillfesten i trädgården, en varierad och lättlagad julmeny med tre sorters sill och julskinka, en festlig nyårsmeny med pilgrimsmusslor och hjortfilé, förberedd buffé för stora kalaset, en höstmeny med mustig marockansk köttgryta, eller den perfekta menyn för en mysig tjejmiddag?


    Det ska inte vara krångligt och tidsödande att bjuda på fantastiskt god mat!


    Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och matskribent för olika tidningar. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker. År 2002 tilldelades hon Gastronomiska akademiens guldpenna.

    100,00 kr
  12. Lättlagat på 20 minuter
    Lättlagat på 20 minuter
    Beskrivning

    Man ska inte krångla till det i köket! I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på god, lätt och enkel vardagsmat för hela familjen.


    Vardagsmaten ska vara enkel och snabb att laga men ändå god och passa för hela familjen - och 20 minuter är faktiskt det enda som krävs för att laga en god vardagsmiddag.


    I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på 125 snabba och lättlagade recept. Boken innehåller sju kapitel indelade efter doft och smak; citron och örter, rotfrukter, potatis och kål, böner och linser. Här finns även riktigt lättlagade och goda sallader, läckra såser som passar till en stekt köttbit eller grönsaker, och ljuvliga desserter som pricken över i. Vad sägs t ex om rökig bönsallad med burgare, kycklingsoppa med thaismak, räk- och papayasallad, varmrökt lax med melonsallad eller citronyoghurtglass?


    En härlig bok med recept för alla årstider som förgyller och förenklar din vardag!


    Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och från tidningarna Allt om Mat och LagaLätt. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker.

    85,00 kr
  13. Lax : från vardag till lyx
    Lax : från vardag till lyx
    Beskrivning
    Lax är fisken som gjort kometkarriär i våra svenska hem - de flesta äter lax minst en gång i veckan. Den är nyttig, full av omega-3, lätt att tillaga och mycket prisvärd. Men många är osäkra vad gäller att tillreda fisk och att komma på nya spännande laxrecept. Lax - från vardag till lyx presenterar ett 70-tal lättlagade recept på förrätter, tilltugg, sallader, pajer och varmrätter med färsk, rökt eller gravad lax som huvudråvara.
    135,00 kr
  14. Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
    Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
    Beskrivning

    Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem .

    Den här boken vill inspirera till nya vardagsmiddagar, läcker festmat och plock för alla tillfällen. Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous och de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås. Och missa inte de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.

    Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!


    125,00 kr
  15. LCHF för kvinnor
    LCHF för kvinnor
    Beskrivning

    LCHF handlar om att äta kost med naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre och fettförbränningen ökar.

    En bok för dig som tycker att den traditionella LCHF-maten är för tung. Över sjuttio recept på matiga sallader, smörgåsar, fiskrätter och läckra desserter. Skaldjursquiche, fetaostbiffar, lyxiga laxsmörgåsar och hallonfromage är några exempel. Läs om hur man, med hjälp av kosten, kan komma till rätta med kvinnorelaterade problem såsom värk, småätning och trivselkilon. Specialavsnitt om vin, choklad och vägen till en plattare mage. Längst bak i boken hittar du färdiga veckomenyer.

    LCHF för kvinnor är Anna Halléns andra bok i ämnet. Debuten, LCHF-husmanskost, har redan sålt i över 30 000 exemplar.

    135,00 kr
  16. LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
    LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
    Beskrivning
    Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt. LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
    125,00 kr
  17. LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning
    LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning
    Beskrivning

    LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster - det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.

    I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén massor av härliga, lättlagade och mättande recept. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.

    135,00 kr
  18. LCHF-kokboken : Skaldeman
    LCHF-kokboken : Skaldeman
    Beskrivning
    Det är en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Glöm allt som har med piller och kosttillskott att göra. Ät dig sund och osårbar på näringstät, naturlig och obehandlad mat. Du får tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade!Sten Sture Skaldeman är tillbaka med en stor kokbok baserad på LCHF-dieten. Han förespråkar GI-noll, det vill säga mat helt utan kolhydrater. Vi kommer ihåg hans vittnesbörd om hur han gav upp sin bantning vid 140 kg, tog beslutet att äta ihjäl sig och fann att när han började äta det bästa han visste (ägg, bacon, fläsk, kött, grädde, ost och vin) rasade vikten! Han väger nu 88 kilo och är komplett kärnfrisk. Han går på regelbundna läkarkontroller och alla värden är på topp.Denna kokbok kan inspirera och användas av alla oavsett om man vill satsa på genomgående LCHF-diet vid stor övervikt eller vill banta lite lagom genom att minska på kolhydraterna. Boken innehåller hundra recept indelade i frukost, lunch, middag och mellanmål. Sten Sture Skaldeman kompletterar med de senaste rönen, citerar läkare som rekommenderar denna metod och listar hemsidor och mejlgrupper där man kan följa debatten och lära sig mer om LCHF.
    150,00 kr
  19. LCHQ - kokboken
    LCHQ - kokboken
    Beskrivning

    Att äta rätt - och samtidigt gott, träna med resultat och därtill verkligen njuta av livet är inte alltid någon lätt ekvation. Men om du följer de färdiga recepten i LCHQ - kokboken kommer du att få detta på köpet. LCHQ står för Low Carb High Quality, det vill säga bra kolhydrater i rätt mängd, hälsosamma fetter och fina mättande proteinkällor. I den här boken får du inte mindre än 50 nya, välsmakande recept. Inget krångel, bara njutning och resultat i form av mer träningsenergi samt snyggare, slankare och friskare kropp. Allt du behöver göra är att följa recepten - och njuta!

    * Äggröra med spenat och lax * Lammfärskebab red and white * Kycklingburgare med sting * Falafel med myntatsatsiki * Kokosglass med hallonsås

    135,00 kr
  20. LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
    LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
    Beskrivning

    En frisk, snygg, stark kropp - låter det som en utopi? Inte då. Med LCHQ (Low Carb High Quality) får du rätt mängd av fetter som bränner fett, bygger muskler och minskar inflammationer. Du får också gott om protein, vilket håller dig mätt länge. Kolhydratkällorna är även de noga utvalda - och i lagom mängd. Kvaliteten på råvaror samt smak och nytta står i fokus. LCHQ är sammanställt efter de senaste forskningsrönen och bredare än exempelvis LCHF. Här får du dessutom gott om energi för att träna och få resultat. Ett par kilo mindre på vågen är bara bonus när du ser hur bra du faktiskt kan må. Boken ger dig även cirka 30 välsmakande recept.

    "Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."

    Fredrik Paulún

    135,00 kr
  21. Leifs mat
    Leifs mat
    125,00 kr
  22. Lilla kokboken : för unga kockar
    Lilla kokboken : för unga kockar
    Beskrivning
    Barn är jättebra hjälpredor i köket och tycker ofta att det är väldigt roligt att få vara med. Även de som hunnit bli lite äldre tycker det är kul att laga maten helt själva ibland, utan en vuxen som övervakar. Då är det inte fel med en egen kokbok! Sams tomatpasta, potatisomelett och rulltårta med hemmagjord hallonsylt är bara några av de lättlagade smarriga recepten i den här behändiga boken.

    Det är otroligt givande för barn att få experimentera själva i köket. Många gånger kan de vara till en stor hjälp. Dessutom är det lustfyllt och barnen har senare i livet stor nytta av sin kökserfarenhet.

    Denna utmärkta förstabok passa alla unga kockar och innehåller både trevliga och lättlagade recept. Här finns också bra utflyktsmat, som pastasallad, spareribs och goda mackor. Att överraska på mors- och farsdag med en god rödvinbärstårta eller något annat sött är säkert uppskattat. Eller att själv göra hallonsylten till den goda rulltårtan.

    Bra recept för en lyckad grillfest och tips om hur man bygger en bra och säker grill i sanden med hjälp av folie och tegelpannor finns också med, liksom recept på smaskiga smoothies, mat i paket och förslag på trevliga helgfrukostar.


    Tina Hellberg är utbildad kock, har varit matstylist i 8 år, och har tidigare bl a arbetat med mat på Rosendahls Trädgård.

    Stefan Andersson är fotograf och har bl a fotograferat Systrarna Voltaires kokbok och Arlas kokbok.

    Hildegun Nilsson är grafisk formgivare och landskapsarkitekt.

    100,00 kr
  23. Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
    Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
    Beskrivning
    Hembakat är godast!

    I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.

    Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det

    extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt

    & nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.

    Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.

    125,00 kr
  24. Lisens soppor
    Lisens soppor
    Beskrivning
    Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! För, från att ha blivit styvmoderligt behandlad under flera decennier, har soppan nu upplevt en renässans i Sverige. Liselotte Forslins härliga bok, låter dig återupptäcka soppan inte sällan i en oväntad skepnad. Liselotte delar frikostigt med sig av sina intryck och influenser från sina resor världen runt. Förutom en rad internationella klassiker innehåller boken mängder av spännande recept där hon låtit traditionellt svenska smaker möta mer exotiska aromer i nya, spännande kombinationer. Martin Bogrens frestande bilder ihop med de okomplicerade recepten gör Soppa! till en bok som tigger om att bli använd. Ofta. Bjud på en soppshot som aperitif nästa gång du har gäster, ersätt nattmackan med en gul gazpacho eller laga en mustig gulasch till kvällsmat mitt i veckan! Kort sagt: Lär dig njuta soppa på ett helt nytt sätt!
    125,00 kr
  25. Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
    Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
    Beskrivning
    Gå ner tio kilo på tolv veckor utan att vara hungrig det låter som en dröm för den som har försökt att bli av med sina extra kilon, men med rätt metod är det fullt möjligt. CSIRO-metoden är forskarnas vapen mot övervikt och harvetenskapligt bevisad effekt.
    CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) i Australien är en av världens mest mångsidiga forskningsorganisationer. Flera års kontrollerade vetenskapliga studier ligger till grund för CSIRO-metoden, ett näringsmässigt balanserat proteinrikt och fettsnålt kostprogram som förändrar din syn på viktminskning för alltid.
    Inga födoämnen utesluts från kosten, du behöver inte räkna kalorier eftersom måltidsförslagen är sammansatta efter metodens principer och recepten kan anpassas så att hela familjen kan följa dem. Du går inte bara ner i vikt upp till ett kilo i veckan utan förbränner också bukfett och minskar midjemåttet med flera centimeter.
    Forskning visar att CSIRO-metoden dessutom ger sänkt blodtryck, lägre blodsockernivå, lägre kolesterolvärde och lägre insulinnivå. Ingen medicin ger samma resultat!
    125,00 kr
  26. Lola's cupcakes
    Lola's cupcakes
    Beskrivning
    LOLA´S är Londons trendigaste bageri. VictoriaJossel och Romy Lewis och deras team av skickligakonditorer och dekoratörer skapar med sitt hantverkde ljuvligaste cupcakes.

    Lättare dekadens Det här kapitletinnehåller recept på lite lättare cupcakes som du kannjuta av med gott samvete (nästan i alla fall). Piggaupp dig med en härligt uppfriskande Mangocupcakemed blandade bär eller ge bort en bedårandeVanilj- och körsbärsblomscupcake till någon dutycker om.

    Ohämmad njutning Frossa i recepteni det här kapitlet om du vågar. Låt LOLA´S frestadig med cupcakes med smak av pekannötspaj, ellervarför inte en Elvis med banan och jordnötssmör! Dehär läckerheterna är en hel rätt i sig, och de passarutmärkt som dessert.

    Ljuva drycker Oavsett vilka sötsaker dutörstar efter hittar du säkert något du gillar i det härkapitlet. Det är nästintill omöjligt att bara ta en endacappuccinocupcake, och varför servera kaffe ochkaka efter maten när du kan få allt i ett med läckraespresso-tiramisucupcakes?

    Alltid lika populära Här hittar du vårabästsäljare; fulländade cupcakes som alltid är likauppskattade. Gör till exempel vår oemotståndligaRed velvet-cupcake, med sin fluffiga, vita glasyr ochkarakteristiska röda smultopping. Eller kanske Morot,Vanilj eller Rocky road - vilken blir din favorit?

    Format: 199 x 242 mm, inbunden med skyddsomslag
    85,00 kr
  27. Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare liv
    Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare liv
    Beskrivning
    Äta gott och må braHuvudsyftet med LC-guiden är att få dig och så många andra som möjligt att se till sin livskvalité. Att kunna äta gott, må bra och leva länge. Första tredjedelen av boken handlar om vad LC-kost (lågkolhydratkost) egentligen är och, och resten är recept. Varje recept är näringsberäknat, så att du enkelt ska kunna räkna ihop hur mycket energi du har fått i dig.Författaren är utbildad inom kost och näring och därtill kommer egen livskunskap. Med den här boken vill hon hjälpa den som vill gå ned i vikt göra det och samtidigt motverka hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, diabetes typ 2 och bukfetma. Du ska inte utesluta fett, men viktigt är att du vet vad det är för slags fett du äter. Det som du lämpligen avstår är socker, raffinerade kolhydrater, stärkelse- och kolhydratrika grönsaker och rotfrukter samt vissa frukter som innehåller stor andel fruktsocker. Låter kanske besvärligt, men du kommer att upptäcka att du ändå kan äta en allsidig kost. Recepten är komponerade med utgångspunkt från studier som gjorts runt om i världen, men minst lika viktigt är att maten ska smaka gott. Att det ska vara inspirerande och roligt att laga mat. Använder du recepten kommer du att märka att midjemåttet minskat utan att du har gjort så stora avsteg från den vanliga kosten.
    125,00 kr
  28. Lugn mage med gott bröd
    Lugn mage med gott bröd
    Beskrivning
    I Sverige älskar vi bröd. Och vi är fantastiskt duktiga på att baka det också! Men allt fler har idag svårt äta vanligt bröd, de får problem med tarmen och känner sig uppsvällda.

    En väg till att må bättre i magen är att äta glutenfritt även om det inte är alla som klarar de färdiggjorda glutenfria bröden.

    I Lugnt mage med gott bröd har dietisten Sofia Antonsson valt ut ett 40-tal recept på goda bröd med och utan gluten som anses minska symptomen på så kallad ballongmage eller IBS (Irritable Bowl Syndrom). Recepten är enkla och baserar sig på naturligt glutenfria mjölsorter för att minska på mängden stärkelse och tillsatser. De är anpassade till kostbehandlingen Fodmap och innehåller ett hanterligt antal ingredienser som finns i de flesta butiker.

    Tanken med boken är att du ska kunna hitta dina favoritrecept och alltid ha gott, IBS-vänligt bröd hemma.

    Här får du lära dig baka glutenfritt, baka med dinkel, välja rätt mjölsorter och göra surdegsgrund. Fyll på brödburken med snälla limpor, småbröd, knäckebröd, kex, ciabatta, tortilla, scones och mycket mycket mer!

    135,00 kr
  29. Lyckas med choklad
    Lyckas med choklad
    Beskrivning
    "Välkommen till min värld av choklad!Det bästa jag vet är att jobba med händerna och jag är stolt att vara konditor och bagarmästare; en riktig hantverkare.Det är mina händer som har fixat desserter till åtta nobelmiddagar och HM Kung Carl Gustafs sextioårsfest. De har vunnit olympiskt guld och segrat i världscupen tillsammans med andra flinka fingrar i det svenska kocklandslaget. Händerna har visat miljoner tv-tittare hur man åstadkommer olika bakverk, de har skapat sockerskulpturer, tonvis med chokladpraliner, hundratusentals semlor och mycket mer. Lyckas med choklad är en bok för alla som vill lära sig av mitt hantverkskunnande. Med pålitliga recept och bilder som förklarar vissa knepiga moment vill jag bjuda in er till min värld."
    135,00 kr
  30. Lyxlagat sött & gott
    Lyxlagat sött & gott
    Beskrivning
    Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll fårdenna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingenmindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roossom bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Daniel är för övrigt allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig.Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirareoch å den andra en rustik rocker med lyxkänslan ochvälmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de tvåen perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheterpå efterrättsmenyn.
    75,00 kr
  31. Maffiga muffins
    Maffiga muffins
    Beskrivning
    Snabbt, lättbakat och gott! Muffins med nya smaker är populärare än någonsin, nybakade till frukost eller som nyttiga mellanmål. Här finns ett 50-tal recept på maffiga muffins med smak av frukt och bär, grönsaker, nötter, choklad och kola. Muffins är godast nybakade och ugnsvarma men passar även att frysas in.

    Boken är rikt illustrerad av Gunilla Modig.

    50,00 kr
  32. Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
    Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
    Beskrivning
    Makroner har tagit den kulinariska världen med storm! De här läckra, franska bakverken - gjorda på mald sötmandel, socker och äggvita - är både charmiga och sofistikerade.

    Den spröda marängen, de läckra smakerna och vackra färgerna gör makroner perfekta att bjuda släkt och vänner på, ge bort i present eller njuta av alldeles själv. Det är bara att följa de enkla recepten i boken och baka sina egna små delikatesser.
    75,00 kr
  33. Malt Whisky yearbook 2008
    Malt Whisky yearbook 2008
    Beskrivning
    Malt Whiskey Yearbook 2008: The Facts, the People, the News, the Stories Paperback – December 31, 2007

    This Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world. Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, David Stirk, Gavin Smith and Ian Wisniewski contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook. Malt Whisky Yearbook 2008 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings.

    85,00 kr
  34. Mannerströms berså
    Mannerströms berså
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården.

    150,00 kr
  35. Mannerströms stora kokbok
    Mannerströms stora kokbok
    Beskrivning
    "Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill" undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret. Här är den äntligen - Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska husmanskosten, de berömda fisk- och skaldjursrätterna, den svenska julmaten, viltet och inlagd sill förstås. Men också de bästa grillrecepten, goda desserter och tillbehör. Allt lagat med kärlek och omsorg på äkta, okomplicerat Mannerströmskt vis. Ett måste i alla matgladas kök!
    150,00 kr
  36. Massor av choklad
    Massor av choklad
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I Massor av choklad lär du dig att använda choklad på ett nytt sätt. Förutom de klassiska bakverken finns recept på sötsaker, desserter, drycker, glass och maträtter som alla innehåller choklad.

    Över 120 recept illustrerade med läckra färgbilder.
    Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver för att lyckas.
    Fantastisk blandning av chokladklassiker och andra chokladfavoriter.
    Mängder av innovativa recept för chokladfantasten.

    Att arbeta med choklad är enklare än du tror.

    I samma serie finns även:
    Massor av kakor
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av muffins
    100,00 kr
  37. Massor av kakor
    Massor av kakor
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I den här boken hittar du dina kakfavoriter. Här finns recept på utsökta läckerheter till eftermiddagsfikat, nyttiga kakor till lunchlådan eller utflykten, kakor som barn gillar att baka och äta samt mormors och finsmakaren älsklingskakor.

    Förutom de vanligaste småkakorna finns bl.a. recept på biscotti, flarn, kex, mjuka kakor, macroner, maränger och fantasikakor för barnen.Bakar du dina egna kakor vet du precis vad de innehåller och vad du stoppar i dig.
    Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver.

    I samma serie finns även:
    Massor av muffins
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av choklad
    100,00 kr
  38. Massor av muffins
    Massor av muffins
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I MASSOR AV MUFFINS hittar du de klassiska recepten som blåbärsmuffins, chokladmuffins och vaniljmuffins men också rejälare saker som frukostmuffins och lunchmuffins, t.ex. cajunkryddade majsmuffins eller öl & lökmuffins.

    Innehåller 120 recept, de flesta illustrerade med läckra bilder.

    Allt för muffinsfantasten! Muffins med choklad, med frukt, med nötter och kryddor, matiga muffins, hälsomuffins och glutenfria muffins.

    Att baka muffins är enklare än du tror. Den instruktiva inledningen ger dig alla tips du behöver.

    I samma serie finns även:
    Massor av kakor
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av choklad
    85,00 kr
  39. Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
    Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
    Beskrivning
    Kokboken är nummer två i Afton¬bladet och Norstedts serie Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Låt dig inspireras av några av Sveriges främsta kockar.
    85,00 kr
  40. Mat för barn och deras föräldrar
    Mat för barn och deras föräldrar
    Beskrivning
    Alla föräldrar vill göra god, nyttig och vällagad mat till sina barn. Men hur bär man sig åt? I Mat för barn och deras föräldrar blandas recept med matnyttig och uppdaterad kunskap om hur man anpassar maten för såväl 6-månadersbebisen som till barnet med födoämnesallergi. Denna uppdaterade upplaga innehåller förutom flera nya recept den senaste allergilagstiftningen och nya rekommendationer när det gäller nötter och tillsatt fett. Dessutom med en tydligare receptindelning och temauppslagen samlade på ett ställe. Allt för att göra boken maximalt användarvänlig!
    100,00 kr
  41. Mat för hormonell balans
    Mat för hormonell balans
    Beskrivning
    Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts!

    För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.

    Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.

    Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.

    135,00 kr
  42. Mat för liv och lust
    Mat för liv och lust
    Beskrivning
    Den smått klassiska kokboken Mat för liv och lust kommer nu i en ny, helt reviderad upplaga. Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg visar här hur du kan påverka din hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och alla de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det enkelt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa.
    175,00 kr
  43. Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
    Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
    Beskrivning

    "Gott, fräscht och fröjdefullt för ögat, men nästan aldrig komplicerat. Och på det sättet får man ju desto mer tid att umgås …" Damernas Värld


    "Mat i blomstertid är som det låter, en kokbok med ofta lätta, vackert upplagda rätter som blir en njutning för ögat." Skaraborgs Läns Allehanda


    "Många av recepten väcker lust att baka och laga omedelbart men det allra bästa med boken är att inget recept känns komplicerat." Kristianstadsbladet

    Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar … Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.

    Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader.

    135,00 kr
  44. Mat i långpanna
    Mat i långpanna
    Beskrivning
    Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
    65,00 kr
  45. Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
    Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
    Beskrivning
    GI-metoden är en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt ? samtidigt!Enkelt uttryckt mäter glykemiskt index hur maten du äter reagerar i din kropp, och en kosthållning med lågt GI innebär att du äter mat som ger positiva effekter. Det mesta vi äter är mat som är rik på kolhydrater, exempelvis vitt bröd, potatis, kakor, bullar och sötsaker. Trots att det smakar gott och är enkelt att stoppa i sig skapar den här typen av mat reaktioner i våra kroppar som försätter hela systemet i obalans. Resultatet av denna obalans är dagliga problem som trötthet, humörsvängningar och sockersug, plus en ökad risk för olika hälsoproblem i framtiden. Om du väljer mat med lågt glykemiskt index får du stopp på denna oordning i din kropp. Istället utvecklar kroppen balans utan att drabbas av biverkningar.

    Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter ? här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt

    110,00 kr
  46. Mat och motion för mogna : 60+
    Mat och motion för mogna : 60+
    Beskrivning
    Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
    100,00 kr
  47. Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Beskrivning
    Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

    Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...

    165,00 kr
  48. Mat på minuten : matlåda
    Mat på minuten : matlåda
    Beskrivning

    Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?

    Något gott att lägga i frysen?

    Nyttigt, gott . och snabbt!

    Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.

    100,00 kr
  49. Mat på minuten : vegetariskt
    Mat på minuten : vegetariskt
    Beskrivning

    · Vettig vardagsmiddag på 20 minuter?

    · Något att äta på en kvart?

    · Nyttigt, gott . och snabbt!

    Nyttiga och goda vegetariska rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Grytor, sallader, äggrätter, grillat, kokt och stekt ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.

    85,00 kr
  50. Mat Special
    Mat Special
    100,00 kr
  51. Matbröd
    Matbröd
    125,00 kr
  52. Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Beskrivning
    Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola.

    125,00 kr
  53. Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
    Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
    Beskrivning
    Res billigt med maten som biljett. Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!Recepten i "Maten runt Medelhavet" sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.
    185,00 kr
  54. Matens historia från A till Ö
    Matens historia från A till Ö
    Beskrivning
    Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

    Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

    Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

    Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

    JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

    185,00 kr
  55. Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Beskrivning
    Vi äter mer kyckling och kalkon än någonsin! Inte undra på att fantasin då ibland tryter när vi står där i köket - vad skall jag göra idag? Dags alltså för en inspirerande kokbok som erbjuder en mängd varierande recept på vad man kan åstadkomma med dessa omtyckta råvaror. Mathias Pilblad, med bakgrund i svenska kocklandslaget bjuder här på massor av läckra recept med inspiration från världens alla hörn. Festmat och vardagsmat i härlig blandning. För de aptiteratande matbilderna står Lena Koller.
    75,00 kr
  56. Mauds bästa tårtor  : och pajer
    Mauds bästa tårtor : och pajer
    Beskrivning
    Tv-kocken Maud Onnermark är välkänd hos en stor publik för sina lättlagade och pålitliga recept. I den nya boken bjuder hon på sina 50 godaste tårtor. Såväl klassiska favoriter som mer nyskapande. Tårtor är mer än bara sockerkaka!Rulltårtor, lättbakade tårtor, smala tårtor, festlig bröllopstårta, tårtor för många, folkliga tårtor, färskosttårta, pajdegstårtor. Förutom de läckra recepten delar hon frikostigt med sig av sina bästa tips för garnering och ger förslag till många olika smaksättningar. Mauds bästa tårtor innehåller tårtor för alla tillfällen och är en inspirerande bok för alla som planerar ett tårtkalas!
    125,00 kr
  57. Med smak av kaffe
    Med smak av kaffe
    Beskrivning

    Vi svenskar hör till världens mest kaffedrickande folk. Därför är det kanske inte så konstigt att vi också gärna använder kaffe som smaksättare i desserter, godis, glass, bakverk och drinkar.
    Här bjuder generöst ett 40-tal kända svenska restauranger m.fl. på sina kaffeguldkorn - allt från enkla drinkar till lite mer avancerade desserter ämnade att imponera på gäster med.
    Fresta smaklökarna med exempelvis en kaffesmoothie från Wayne's Coffee, kaffe- och vaniljsufflé från Sjömagasinet, cappuccino-muffins från Muffin Company, mocca- och vaniljmousse från Gondolen, moccaparfait från Lejonet & Björnen eller smaskig chokladkaffekola från Fjällkonfekt.


    Fotograf Pepe Nilsson
    100,00 kr
  58. Med smak av salt och sommar
    Med smak av salt och sommar
    Beskrivning

    I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man kan förgylla sommarens måltider. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och smaskiga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt, lagar mat med örter eller svänger ihop en enkel torsksufflé.
    God mat behöver inte vara krånglig – det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften.
    Bokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.

    135,00 kr
  59. Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Beskrivning
    Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella och lockande söta bakverk från Grekland. Medelhavsområdet är också känt för sina goda bröd och läckra sallader. Soliga recept som är både härliga och hälsosamma och som smakar lika gott som de låter!
    135,00 kr
  60. Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
    Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
    Beskrivning
    5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är enkel att följa och ger snabbt resultat på vikten och hälsan. Det handlar om periodisk fasta: två dagar i veckan äter kvinnor 500 kalorier om dagen och män 600 kalorier. Resten av veckan äter man som vanligt. När man nått sin idealvikt räcker 6:1 – bara en dags halvfasta i veckan – för att behålla sin nya vikt och hälsofördelarna. Forskningen visar på fantastiska effekter: lägre blodtryck, förbättrade kolesterolvärden, jämnare blodsocker, förlängd livslängd, minskad risk för alzheimers.

    Här finns smarta kaloriberäknade recept på 100, 200, 300 eller 500 kalorier som gör det lätt att klara fastedagarna. Det kan vara en laxmacka på 300, en smoothie på 100, en stadig varmrätt på 500 eller rentav en dessert på 200. Kombinera byggstenarna som det passar dig – ett stadigare mål eller fler lättare rätter jämnt fördelade över dagen.

    125,00 kr
  61. Mer än bara äppelkaka
    Mer än bara äppelkaka
    Beskrivning
    Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.

    De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.

    Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.

    "Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.

    Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.

    Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.

    Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
    135,00 kr
  62. Mera Halv åtta hos mig
    Mera Halv åtta hos mig
    Beskrivning

    Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig". Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!

    "Mera halv åtta hos mig" bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig .
    Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!

    100,00 kr
  63. Mera vego : mat för hela familjen
    Mera vego : mat för hela familjen
    Beskrivning
    I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

    Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

    185,00 kr
  64. Mexikanskt
    Mexikanskt
    135,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 845

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå