View as Tabell Lista

67 artiklar

per sida
Fallande ordning
  1. 100 smala pastasåser
    100 smala pastasåser
    Beskrivning
    Läckra, lätta pastasåser,färgfotografier och praktiska råd och förslag på ingredienser att alltid ha hemma
    75,00 kr
  2. 101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    Beskrivning
    101 smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, gröna smoothies, är nytt i denna uppdaterade utgåvan. Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden i stället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

    För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering.

    150,00 kr
  3. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    240,01 kr
  4. Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Beskrivning
    I "Äntligen helg" radar Tom Sjöstedt upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Han är mästerkocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju hittar vi alltså en grym pizza, och som nummer femton lanserar han fredagschili till folket i stället för hors d'oeuvres. Tom är generös med tips och genvägar, och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och när han talar om mat, talar han direkt från hjärtat.Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept, varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: Strunta i disken och somna lycklig!
    125,00 kr
  5. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  6. Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Beskrivning
    Åh, det doftar nybakat!" Inget går upp mot en äkta svensk bulle -- och här finns de allihop: med kanel och med kardemumma, med äppelmos och med mandelmassa, arbetskrävande och snabba, gammaldags och glutenfria ... Bullbakare från hela Sverige skickade in sina favoritrecept till Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, och här finns de samlade tillsammans med några nya. Rita bakar vetebrödsrutor i långpanna, moster Mia fick sina syskonbarn att tjata tills pappa satte igång med att baka sockerbullar själv, Ulla bakar på känn i församlingshemsköket varje vecka och bagar-Bertil gläder utlandssvenskar med doft och värme. Inspiration för både vana och ovana bullälskare! I samma serie: Långpannans lov, Blixtkakor, Mat i långpanna Sagt om boken: "En ljuvlig liten bok för alla bullälskare. Anna Braw skriver trevligt, recepten är inspirerande och hela boken (...) doftar nybakat." Leva & bo, Expressen/Kvällsposten/GT "Doften är himmelsk och smaken gudomlig. Inte undra på när recepten kommer direkt från kyrkornas kaffebord." Aftonbladet Mat & Vin "Den som läser [Bästa bullarna] och inte blir sugen på bullar är inte född." Rolf Johnsson, Läns-Posten ... personliga kommentarer finns till alla recept, och det gör boken till något mer än enbart en receptsamling. Agnetha Brolin, Västmanlands Nyheter I den här lilla receptboken var det faktiskt en hel del recept som jag aldrig ens hört talas om. Trots min "kyrkkaffevana". Roger Arnfjell, Junia
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
  7. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder. Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker. Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer. Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.

    De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:

    Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson

    185,00 kr
  8. Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
    Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
    Beskrivning
    Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
    145,00 kr
  9. Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
    Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
    Beskrivning
    Recept, tankar, tips och berättelser från Sveriges alla hörn -- och ganska många från andra håll också. Brödglädje för både fåtöljbläddrare och degkramare. Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Peter Reinhart, Marie Tonkin och Tomas Sjödin.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
    • Köp 50 för 48,75 kr/st
    • Köp 100 för 45,50 kr/st
  10. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  11. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  12. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    50,00 kr
  13. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    150,00 kr
  14. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    125,00 kr
  15. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  16. Farmors godaste
    Farmors godaste
    Beskrivning
    » Min farmor finns inte mer, men hon har lämnat efter sig ett fantastiskt minne.Hon hade en liten tummad skrivbok med svarta pärmar som knappt hänger ihop längre. Pärmarna hade hon tejpat fast och sidorna är gulnade av ålder och trasiga i kanterna. En del av dem är så välanvända att de lossnat och hänger lösa.Min farmor blev 100 år, 10 månader och 7 dagar och i den lilla svarta skrivboken finns framförallt hennes kakrecept samlade. Alla är prydligt nedskrivna i blyerts med hennes snirkliga handstil. Det finns nästan inga instruktioner alls utan bara själva receptet.
    125,00 kr
  17. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Beskrivning
    Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester.<(i> underbaraclaras.com "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?" Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya. Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk). Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras. Allt i alfabetisk ordning! "I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."EcoNews
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  18. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  19. Fixa festen själv!
    Fixa festen själv!
    Beskrivning
    Det här är ingen vanlig kokbok, det här är en bok om matpyssel!

    Matpysslandets drottning Anna Lycke visar dig hur du kan göra roliga fester året runt, alldeles själv! Här behövs inga vuxna!

    Bjud kompisarna på mello-fest, gör din egen halloween-fest eller bjud mormor på ett annorlunda kakkalas. Varje festtema innehåller recept och pyssel i olika svårighetsgrader. Välj det som passar dig bäst, det enklaste och snabbaste, eller det lite mer kluriga ...

    Recept och pyssel blandas med fakta om eko-ägg och fairtradechoklad, om olika allergier och hur du kan göra för att byta ut tex nötter och mjölk om någon på festen inte tål det. Dessutom får du experthjälp i filmklipp som är kopplade till boken och som du hittar med hjälp av QR-koder. I filmerna visar Anna steg för steg hur du gör för att få till dekorationer och mängder av roliga, onyttiga- och nyttiga godis!

    Allt för att du ska kunna Fixa festen själv!

    Anna Lycke är frilansande journalist, kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare. Hon arbetar bl a med att leda kurser i matlagning och anlitas flitigt för olika event för att matpyssla med barn. Anna har tidigare gett ut boken Fixa maten själv.

    125,00 kr
  20. Fixa grillen : proffsens bästa tips för en lyckad grillfest
    Fixa grillen : proffsens bästa tips för en lyckad grillfest
    Beskrivning
    Våga ta kommandot över grillen och lär dig konsten att servera årets läckraste utomhuskäk. Boken bjuder på skönt rökig barbecue på svenska, färgstarka grillbufféer för hela familjen, smidiga grillmiddagar med de läckraste tillbehören och så förstås ett gäng himmelska grillade desserter. Det marineras, rubbas, grillas och halstras så länge glöden håller. Med proffsens egna smarta knep och tips öppnar sig ett liv bortom grilloljan.
    150,00 kr
  21. Frukost : morgon, middag, kväll
    Frukost : morgon, middag, kväll
    Beskrivning
    "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll." Bibliotekstjänst, Moa Långbergs

    Frukost hela dagen!

    Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs­njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun­gerar när som helst på dygnet!

    Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann­kakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.

    Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.

    125,00 kr
  22. Glad i choklad
    Glad i choklad
    Beskrivning
    Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar. Med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen. Och chokladinspirationen fyller köken här i Sverige. Baka med oss och gör världen lite godare och vackrare!
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  23. I det enkla bor det goda
    I det enkla bor det goda
    Beskrivning
    Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

    I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

    »De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
    Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«

    175,00 kr
  24. Inte utan min långpanna
    Inte utan min långpanna
    Beskrivning
    Ska barngrupperna ha avslutningsfest? Är det dags för personalfika? Kommer det en busslast för att titta på kyrkan? Behöver vännerna hjälp med studentfesten? Ska släkten komma på besök?Låt långpannan rädda dig den här gången också. Precis som i alla de tidigare Kyrkkaffeböckerna kommer recepten från hemmabakare och några proffs på olika platser i Sverige och världen. Alla tycker om att bjuda må
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  25. Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Beskrivning
    Barnkalas är kul! Men ibland är det svårt att komma på vad man ska göra. Vilka lekar ska vi ha? Vad ska vi bjuda på? Kalas har svaren!
    Här hittar du idéer för tio olika kalas, som Cirkuskalas, Grillpartaj i skogen och Discokalas. Du får förslag på lekar, mat, dryck och efterrätter, inbjudningskort och godispåsar, allt i fartfyllda teman som går som en röd tråd genom hela kalaset. Boken är sprängfylld av roliga och lättgenomförda idéer - testade och väl godkända av barn. Inget av kalasen i boken blir dyrt eller särskilt tidskrävande. Den som har trångt hemma behöver inte bege sig till hamburgerrestauranger eller lekland. Bjud i stället in till ett kalas i skogen, parken eller på stranden. Eller varför inte i skolans gympasal? Välkommen på kalas!
    150,00 kr
  26. Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Beskrivning
    Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
    Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!
    125,00 kr
  27. Killmaterskan : en kokbok för dig som har ett kök
    Killmaterskan : en kokbok för dig som har ett kök
    Beskrivning
    Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.

    Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök?, Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.

    Linnea Wikblad blandar humor med en mix av både lätta och avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram. Med få pekpinnar och en del ifrågasättande av gamla sanningar, som att gjutjärnspanna är det enda rätta eller att man bör använda samma vin I maten som man dricker TILL den. Hos Killmaterskan går det nämligen alldeles utmärkt med vilket billigt tetravin som helst i såsen. Även i glaset om det kniper ...

    135,00 kr
  28. Kokbok för små och stora kockar
    Kokbok för små och stora kockar
    Beskrivning
    Det är sannerligen inte alltid lätt att både laga något som barnen tycker om, som man själv tycker om och som samtidigt är enkelt att laga, för att inte tala om att det dessutom ska vara nyttigt ? och gott! Om det förutom detta också är någorlunda billigt ? ja, då har man en jackpot!

    Här hittar du enkla recept på billiga bra recept, baserade på enkla, billiga och bra råvaror, sådana man köper hem när man lever i vardagen, mitt i veckan. Helt enkelt bra, billig mat som är lätt att göra och där allt finns i en affär att hitta och som barnen gärna kan vara med att laga och tycka om.

    Det här är boken för alla barnfamiljer! Kokbok för små och stora kockar är full av spännande, enkla, billiga och roliga recept för alla åldrar!I den här kokboken får föräldrar nya idéer och inspiration till bra mat som deras barn gillar. Helt enkelt en kokbok för både små och stora kockar! Urban Wickman har i många år arbetat som kock både på restaurang, men också på olika förskolor där han skaffat sig mycket erfarenhet om vad barn gillar eller inte, och HUR man kan få dem att gilla det. Han är också själv pappa till sju barn där alla barnen är delaktiga i matlagningen och som älskar att laga mat och äta mat. I den här boken får vi ta del av hans erfarenheter.

    Urban Wickman har jobbat som kock i snart 25 år och samlat många erfarenheter längs vägen. Han är även kostrådgivare i sin hemkommun och har arbetat mycket för att hitta nya vägar för barn att lära sig tycka om nya smaker och uppskatta mat. Han är gift och pappa till sju barn. Han tycker det är viktigt att barn får upp ögonen för mat redan som små och lär sig känna igen nya smaker

    100,00 kr
  29. Kokboken MatGlad
    Kokboken MatGlad
    Beskrivning
    MatGlad vill göra det roligt och enkelt för alla att laga mat! Det unika med MatGlad är att du guidas genom hela matlagningen, med allt vad det innebär. För varje måltid finns en lista på de redskap som behövs och alla ingredienser presenteras i kronologisk ordning. Målet är att alla, liten som stor, ska kunna följa ett recept på egen hand.

    Kokboken MatGlad utgår ifrån härliga aptitretande matbilder. Recepten är stegvisa och består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt.

    185,00 kr
  30. Kött : nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
    Kött : nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
    Beskrivning
    KÖTT - nöt, lamm, fläsk, fågel och vilt
    av Joanna Farrow


    Trött på panerade fläskkotletter och kalops? I KÖTT får du 80 nya, läckra recept från hela världen som passar för både vardag och fest. Lyxa till det och bjud vännerna på oxfilé teriyaki, förgyll en vanlig vardag med malaysisk curry med biff och aubergine, bjud släkten på söndagsmiddag och imponera med lammstek på medelhavsvis.
    Bokens inledning ger svar på frågor som: Hur steker man så att köttet blir saftigt, och inte grått och segt? Vilka styckningsdelar används till vad? Hur trancherar man? Utförliga beskrivningar och steg för steg-bilder gör det ännu lättare att få ett superbt resultat.


























    75,00 kr
  31. Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
    Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
    Beskrivning
    "Kyrkkaffe!" sa vi. Det var verkligen just så det började. Ett enda ord -- som fick människor runt bord på de mest skilda platser att börja berätta och dela med sig av recept, tankar och minnen. Och som resulterade i Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, en bok olik alla andra när den landade i församlingsköken och vid läsfåtöljerna våren 2004. Den första blygsamma tryckningen tog snabbt slut, och mellan omtryckningarna har det blivit en rad småsyskon: Brödglädje, Tillsammansmat och Påtår, och så sju små böcker på olika specialteman. Alla har fått samma varma respons från köken, men Kyrkkaffe är fortfarande den mest efterfrågade boken.

    . Kyrkkaffet är en fest i hela Sverige, söndag efter söndag, året runt. En försmak av det stora kalaset i himlen.

    Texter av Kerstin Elworth , Per Harling, Britta Hermansson, Ola Sigurdson, Birgitta Rudberg, Ingvar Laxvik

    150,00 kr
  32. Laga älg och annat vilt
    Laga älg och annat vilt
    Beskrivning
    Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.

    Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.

    Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska

    125,00 kr
  33. Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
    Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
    Beskrivning
    Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.

    Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.

    Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.

    125,00 kr
  34. Laga mat i mikron
    Laga mat i mikron
    Beskrivning
    I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Här beskrivs enkelt hur du kan kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt.

    Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron. Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
    85,00 kr
  35. Långpannans lov
    Långpannans lov
    Beskrivning
    Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -- till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång.

    Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".

    Inget kan slå långpannan -- och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!

    I samma serie: Bästa bullarna, Mat i långpanna, Blixtkakor, Nybakat, hembakat, Perfekta pajer, Saliga soppor

    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  36. Mat i långpanna
    Mat i långpanna
    Beskrivning
    Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  37. Mat och motion för mogna : 60+
    Mat och motion för mogna : 60+
    Beskrivning
    Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
    115,00 kr
  38. Matens historia från A till Ö
    Matens historia från A till Ö
    Beskrivning
    Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

    Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

    Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

    Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

    JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

    150,00 kr
  39. Med smak av Japan
    Med smak av Japan
    Beskrivning
    Det här är en inbjudan att prova på snabblagade recept med japansk smaksättning som är långt mer varierade än snabbmat brukar vara. Räkna med tjugo minuters tillagningstid för de flesta av recepten beräknat för en hemma-matlagare, men den tiden varierar givetvis. Många av rätterna står stadigt på bara tre ben, för det första fisken eller köttet, för det andra riset eller nudlarna, och för det tredje rättens specialbuljong eller de utvalda grönsakerna. Du hittar också flera vegetariska rätter. Även några rätter som är så vackra att du serverar de till festliga tillfällen. Kanske upptäcker du att det är en glädje att inte bara att se och äta dem utan också göra dem.
    75,00 kr
  40. Mera vego : mat för hela familjen
    Mera vego : mat för hela familjen
    Beskrivning
    I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

    Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

    150,00 kr
  41. Mickans bak & glädje
    Mickans bak & glädje
    Beskrivning
    Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd, frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor, piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.

    Glädjen, gemenskapen och upplevel­serna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.

    100,00 kr
  42. Mickans Mat&Glädje
    Mickans Mat&Glädje
    Beskrivning
    Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor och matglädje.

    Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.

    Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.

    32,90 kr
  43. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!

    Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.

    150,00 kr
  44. Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Beskrivning
    Idag består vårt energiintag av cirka 70 procent processad mat, vilket leder till att folksjukdomar som fetma, stroke, diabetes, hjärt-kärlsjuk¬domar och vissa cancerformer skjutit i höjden. Enligt paleo är vägen till hälsa att hitta tillbaka till en mer ursprung¬lig livsstil. Det handlar om att äta rena råvaror av god kvalitet, det handlar om korttidsfasta, om att röra sig på ett naturligt sätt och om att sova ordentligt. Erik Wallsten och Thomas Wahlström berättar på ett utför¬ligt och tydligt sätt hur du enkelt lever enligt paleos principer i din vardag. Bokens tvåveckors menyplan gör det enkelt att komma igång och laga paleokost baserad på grönsaker, rotfrukter, bär, frukt, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött. Eftersom bröd och mjölkprodukter inte finns på menyn är maten dessutom gluten- och laktosfri
    185,00 kr
  45. Perfekta pajer
    Perfekta pajer
    Beskrivning
    Många gäster på ingång? Eller kvällsmat med närmaste vännerna? Eller tomt på lunchlådor i frysen? Det perfekta med pajerna i Perfekta pajer är att recepten kommer från alldeles vanliga och ovanliga köksvänner runtom i Sverige. Billigt och lyxigt, klassiskt och kreativt, enkelt och pyssligt, kallt och ljummet och alldeles nygräddat. Grete i Lund skapar nya smaker åt sina elever, Simon improviserar utifrån ett grundrecept, Kjersti i Uppsala provar ovanliga ingredienser, Karins favorit är ett tidningsklipp från 1970-talet, och i Nybro finns världens bästa äppelpaj. Tips om glutenfritt, äggfritt och mjölkfritt -- för det är ju roligast när alla kan vara med! I samma serie: Blixtkakor -- Mat i långpanna-- Bästa bullarna- Långpannans lov-- Nybakat, hembakat-- Saliga soppor
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  46. Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
    Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
    Beskrivning
    Här finner du klassiska rulltårtor med sylt, choklad och smörkräm.Här bjuds också djärva kombinationer med choklad/lakrits, kokos/avokado och saffran/fikon.Av boken 30 recept är ett tiotal salta rullar som exempelvis Janssons frestande rulle, filodegsrulle med spenat och ädelost och en rulle med lax och citronpotatis.I boken ges också praktiska råd för ett lyckat rulltårtsbak.
    85,00 kr
  47. Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Beskrivning
    Skotsk single malt whisky En reseguide till 100 destillerier är en lät¬tillgänglig och praktisk bok i fickformat för dig som planerar att besö¬ka destillerierna, eller bara vill resa från fåtöljen. Boken inleds med en kortfattad beskrivning av tillverkningsprocessen, men tyngdpunkten är presentationen av de omkring 100 destillerier som producerar single malt whisky i Skottland i dag. De presenteras med vägbeskrivning, historik, besöksfakta och uppgifter om vid vilken ålder destilleriets oli¬ka whisky har buteljerats. En av whiskysorterna från varje destilleri beskrivs mer ingående med färg, doft, smak och omdömen. Boken av¬slutas med omfattande engelsk/svenska och svensk/engelska ordlistor.
    125,00 kr
  48. Smörgåsbord, Cordia
    Smörgåsbord, Cordia
    Beskrivning
    Här finns receptpå det klassiska smörgåsbordet. Ursprung och historia behandlas också. Välkommen till bords!
    20,00 kr
  49. Smörgåstårtor
    Smörgåstårtor
    Beskrivning
    Smörgåstårtor är oerhört populära i vårt land. De är idealiska att bjuda på när man ska fira dop, konfirmation, examen, födelsedagar eller något annat speciellt. Smörgåstårtor passar till fest, och är perfekta på buffén. Det är inte svårt att göra en egen saftig smörgåstårta, den kan förberedas i god tid och garneras mycket festligt. Dessutom är den praktisk att bjuda på eftersom det inte behövs några extra tillbehör.

    Förutom de klassiska varianterna med till exempel lax, räkor och majonnäs, finns tårtor med färskost, soltorkade tomater, ruccola och parmaskinka eller ädelost och fikon!

    Den här boken innehåller även smörgåsbakelser som passar att bjuda som förrätt eller ha på ett buffébord. Bakelserna går utmärkt att göra om till tårtor och tårtorna till bakelser om så önskas.
    85,00 kr
  50. Sockerbagarens bästa rec.
    Sockerbagarens bästa rec.
    Beskrivning
    Matbröd, pajer, kakor, tårtor,glass och annat gott
    75,00 kr
  51. Soppa : och allt det goda till
    Soppa : och allt det goda till
    Beskrivning
    Visst är det härligt att samlas runt matbordet och dela på en rykande varm soppa, nybakat bröd och olika goda tillbehör – oavsett om det är vardagsmiddag eller om du har gäster på besök!

    Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.

    Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök

    100,00 kr
  52. Söta saker : Godis
    Söta saker : Godis
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa godisrecept i en bok som ingen godisälskare vill vara utan! Att göra sitt eget godis är förvånansvärt lätt och fantastiskt kul. Och framför allt vansinnigt gott!

    I den här boken hittar du allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!

    Om Therésia Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  53. Söta saker : mjuka kakor
    Söta saker : mjuka kakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har gjort en bok för alla som älskar mjuka kakor!

    I den här boken hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake. Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  54. Söta saker : småkakor
    Söta saker : småkakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa småkakor i en bok för alla som älskar att fika!

    Här hittar man lättföljda recept och härliga bilder på allt från klassiska kafferepskakor som gammeldags syltkakor och kokostoppar, till amerikanska cookies, italienska biscotti och supersega kolasnitt. Vad sägs till exempel om krispiga lakritsbollar, sötsalta jordnötskakor eller krämiga vaniljhjärtan? Eller varför inte bestämma över sitt eget öde genom att baka sina egna fortune cookies!

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  55. Sött från förr
    Sött från förr
    Beskrivning
    Skira rosendrömmar, sega jitterbuggare, klappgröt och saffranskaka. Somrig sylt och hemmagjord lemonad. I Sött från förr blandas gamla släktrecept och baktips från mormors och mormors mors tid med klassiska bakverk och efterrätter från det tidiga 1900-talet. Kan man baka en festkaka på kokt potatis? Hur gör man den perfekta chokladglasyren? Och vad är egentligen skillnaden mellan sylt och kompott? Stig in i en värld av snirkliga kaffeserviser, glömda kökshemligheter, vackra tårtor och mängder av söta småkakor. Vissa saker var helt klart bättre förr
    85,00 kr
  56. Sött!
    Sött!
    Beskrivning
    Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken "Sött!" hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från små­kakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.
    175,00 kr
  57. Surströmming : en handbok
    Surströmming : en handbok
    Beskrivning
    En handbok surströmmingav Fredrik Ringblom & Örjan WesterlundÄntligen en bok om denna syrade nordsvenska specialitet. En välkänd, kontroversiell, men självklar del av vår husman-skost blir här filead in i minsta detalj. Boken tar upp historia, sillzoologi och har även dryckestips, liksom några favoritrecept och visor.
    85,00 kr
  58. Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Beskrivning
    Svensk Kaffebok - om kaffet i SverigeVi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten. Författare är frilansjournalisten Anne Nilsson som själv är en flitig kaffedrickare och kafébesökare. Hennes engagemang i ämnet märks i berättandet. Likaså syns det i valet av ämnen, vinklingar, smaskiga recept och rekommendationer som boken ger.Svensk Kaffebok ger läsaren sammanhangen kring tillverkning och historia. Samtidigt ger den tips till dig som gör din egen latte hemma och även till dig som just ställt dig bakom disken i ett kafé. Boken innehåller också roliga fakta om kaffevanor i andra länder, kemin bakom kaffet, detaljer om såväl rostning och malning som konsumtion i världen och de kända märkena med historik.
    150,00 kr
  59. Svenska ostar & ostmakare
    Svenska ostar & ostmakare
    Beskrivning
    För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med egna stolta traditioner på flera platser i landet, ostmakarna blir alltfler och lagringsmästarna är på väg tillbaka.

    I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre

    165,00 kr
  60. Sylta, safta och lägg in
    Sylta, safta och lägg in
    Beskrivning
    Här lär Tareq Taylor dig inte bara att göra sylt, mos, saft, pickles och chutney utan också hur du enkelt syrar grönsaker, tillverkar must och cider, smaksätter snaps och torkar svamp och örter. Du får information om utrustning till varje konserveringsmetod. Plocka fram och njut av en burk sommar under årets mörka månader. Känslan av att äta något som man har lagt lite tid och kärlek på är svårslagen!Tareq Taylor är uppskattad tevekock i SVT:s Trädgårdsonsdag och Sommarlov. Han har tidigare gett ut böckerna Om mat och kärlek och Klassiker. Om mat och kärlek (2011) utsågs till Sverigevinnare i kategorin Best First Cookbook i tävlingen Gourmand World Cookbook Award.
    150,00 kr
  61. Te
    Te
    Beskrivning
    Uppfriskande, lugnande och rogivande den enkla drycken av teblad och vatten, lagad i så många hem runt om i världen har många underbara aspekter. Inte minst det delikata och variationsrika omfånget av smaker. Hur du än dricker ditt te, med is i ett högt glas eller ångande varmt i finaste kinesiskt porslin kommer den här boken att ge dig den bästa koppen. 55 färgfoton, 7 recept.
    50,00 kr
  62. Tillsammansmat
    Tillsammansmat
    Beskrivning
    Det behöver inte bli dyrt. Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala. Det behöver inte vara trerätters. Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas. Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt. Men det behöver hända! Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg. Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad? Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  63. Välkommen hem till Maria Montazami
    Välkommen hem till Maria Montazami
    Beskrivning
    Maria Montazami öppnar sin generösa famn och sitt vackra hem i soliga Kalifornien och bjuder in till fest och glada möten i sagoskimrande miljö. Vi får vara med på både små och stora fester och får råd och recept som hjälper oss att själva bli perfekta värdinnor och värdar. Om vi inte bara vill sitta och njuta av läckra bilder och Marias träffsäkra kommentarer. Årets fest brukar det bli när Maria och hennes härliga familj bjuder in till stor brunch i sin tropiska trädgård. Då släntrar grannarna in, ofta i pyjamas (!) - och det bjuds på omeletter, som var och en fixar till efter egen smak, amerikanska bananpannkakor till barnen, Marias egen goda smoothie och massor av annat gott. Följ också med på cocktailparty hos Montazami, med fräscha drinkar, läckra tilltugg och såväl varma som kalla dipsåser. Vi får sitta med vid Marias och hennes man Kamrans förföriska kärleksmiddag. Maria tar också med läsarna på tjejlunch med grillad romansallad och en exotisk tonfiskrätt, på barbeque vid poolkanten med persisk kyckling uppträdd på svärd, på familjemiddag med sumakkryddad köttfärskebab och på beach party med världens godaste sallad i utflyktskorgen.
    125,00 kr
  64. Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Beskrivning
    "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.


    135,00 kr
  65. Vego till vardags : gott och lättlagat för hela familjen
    Vego till vardags : gott och lättlagat för hela familjen
    Beskrivning
    Längtar du efter lättlagad och smakrik vegetarisk mat som alla i familjen gillar? Här hittar du mängder av recept som låter dig upptäcka alla fantastiska möjligheter med grön matlagning. Inte bara är den välgörande för kropp, miljö och plånbok – utan framförallt ger den nya smakupplevelser, långt bortom halvfabrikatens land. Sätt grönsakerna i fokus!

    Ingen kommer att sakna köttet på tallriken när du dukar fram en ugnsbakad squash fylld med rött ris och mustiga tomater, en pastatallrik med spenat och svartkål eller en risotto med ricotta, ärtor och mynta. Lyxa till det med en galette med färskostkräm, örter och tomat på fredagen eller med en rustik kålpudding med svamp, grädde och timjan.

    Maria Zihammou bjuder på grön snabbmat, vardagshjältar och festliga familjerätter – äkta matglädje utan pekpinnar med härlig vegetarisk comfort food. Vi får också tips på hur man kan göra för att locka hela familjen att välja vego. Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund möter smaker från Sydeuropa, Nordafrika, Mexiko, Sverige och USA.

    125,00 kr
  66. Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Beskrivning
    Njut av livets goda och ha koll på vikten!Nu är det dags att helt och hållet göra sig av med bantningskurer och inte behöva avstå från allt det goda som ger njutning och välbefinnande. Viktcoachens bästa tips och råd kan bli starten på ditt nya liv i balans. I Viktcoachens bästa tips och råd berättar Katarina Holm Johansson hur du med små förändringar i dina vanor kan få stora resultat på både vikt och hälsa. Vilka är kaloribovarna, viktfällorna och hur undviker man hunger och godissug? Genom handfasta tips och råd får du kunskap, motivation och inspiration för att gå ner i vikt på ett effektivt och varaktigt sätt.I boken finns många goda och nyttiga måltider som gör dig mätt och belåten och ger stora resultat på vågen. Författaren introducerar balansmåltider, som gör att du också får utrymme för "veckans bonuskalorier". Det kan du använda till det lilla extra som ger just dig njutning och välbefinnande. Recepten inkluderar förslag på vegetariska alternativ.Viktcoachen Katarina Holm Johansson är känd för sina uppskattade tips i tidningen HÄLSA. Hon ger också goda råd i kost- och viktprogrammet Energibalans och Masesgårdens Vikt & Motionsguide.
    175,00 kr
  67. Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Beskrivning
    Det här är uppföljaren till krögaren Erik Lallerstedts succébok "My way", där han skildrade sin egen metod för att gå ner i vikt utan att göra avkall på livets goda. Denna bok visar hur man upprätthåller livsstilen i längden utan att behöva börja räkna kalorier. Som Erik själv säger: "Välmående får aldrig bli en tävlingsform". Det handlar inte om att vinna stilpoäng utan att prioritera det som är viktigt i livet. God och smart mat berikar och förlänger livet.

    Nyckeln till att detta är att få vardagen att fungera. Genom veckoplanering undviker man snabbmatsfällan. Samtidigt gäller det att vara realistisk. Ingen orkar eller hinner vara en gourmetkock en tisdagkväll. Här finns därför enkla och läckra recept som innehåller allt från fiskpinnar till blodpudding.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

67 artiklar

per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå