View as Tabell Lista

Artiklar 101-171 av 171

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Mormor, har du några häftiga spel på din dator?
    Mormor, har du några häftiga spel på din dator?
    Beskrivning
    Dagens mormor liknar inte någon tidigare. Många mor- och farföräldrar befinner sig mitt i karriären och lever ett eget, intressant liv. De första barnbarnen är alltid lika efterlängtade, men Mormor har kanske andra tider att passa. Med en härlig distans och en stor portion humor tar sig Gunilla Tagesdotter Barkar an sin nya uppgift. Efter sex barnbarn har hon många lustiga historier att berätta. Dessa blandas med allvarsamma funderingar kring den nya mormorsrollen. Hur gör man det rättvist mellan barnbarnen? Hur bryter vi tidigare generationers föreställningar om manligt och kvinnligt? Hur förnyar vi gamla traditioner i nya familjebildningar? Hur tar barnbarnen emot mormors nya kärlek? Mor- och farmodern av idag hamnar mitt emellan en gammal dröm och en ny verklighet.
    100,00 kr
  2. Motivation
    Motivation
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  3. Någon behöver dig
    Någon behöver dig
    Beskrivning
    Fyrkantig presentbok med bilder och inte så mycket text. Allåldersbok

    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,00 kr/st
  4. När dimman lättar
    När dimman lättar
    Beskrivning

    Boken berättar om den orörda regnskogen. Boken har formen av en nyfiken upptäcksfärd där spännande möten leder över till intressanta iakttagelser.

    100,00 kr
  5. När dom andra sover (sydsamiska)
    När dom andra sover (sydsamiska)
    Beskrivning
    Maahke Sparrock är renägare i Jijnjevaerie sameby i Jämtland. -Jag är som fetast när renen är som magrast. Det börjar med jul. Sen går jag upp hela vintern. På våren börjar jag springa för att vara i form för kalvmärkningen. Varje sameby har sin egen historia. Boken berättar hur befolkning och renbestånd växlat. Om år av missväxt, goda och dåliga väderförhållanden, om kampen mot rovdjur och inte minst hur regler och lagar i det svenska samhället påverkar livet i byn. "När dom andra sover" består av fotografier och texter, insamlade från 1999 och fram till idag. Materialet skildrar en renskötande familjs liv från vardag och arbete till bröllop och fest.
    100,00 kr
  6. När du är sjuk!
    När du är sjuk!
    Beskrivning
    När du är Sjuk! är en visdomsguide till välmående till kropp, själ och ande. Med sina charmiga illustrationer erbjuder den här boken ett sunt recept för hur man kan bemöta sjukdomens smärta och frustration. Den är en hjälp att återfinna ett välmående som aldrig kan skrivas in i en sjukjournal.
    30,00 kr
  7. Norrbotten - värt en resa
    Norrbotten - värt en resa
    Beskrivning
    Norrbotten värt en resa är en guidebok. Text och bild samspelar med kartor och läsvänlig grafisk utformning till en riktig läckerbit om väl valda delar av Norrbottens sevärdheter. Boken är perfekt både att bläddra och att försjunka i. Finns även på engelska med namnet Norrbotten the Top of Swedish Lapland
    125,00 kr
  8. Nostalgiboken
    Nostalgiboken
    Beskrivning
    Tillbaka till barndomslandet!

    1950-tal: Briotax - Spapshjälm - Biomatiné - Gingerdocka - Spara & Slösa - Raketost - Hästsvans - Bokmärken - TV - Fiskpinnar - Biggles - Dixi- och Rivalkola - Elvis - Moped - Stringhylla - Hemmafru - Perstorpsplatta 1960-tal: Lego - Barbie - Negerbollar - TV-kanna - Beatles - Träningsoverall - Oboy - Duffel - Sockiplast - Papiljotter - Söndagsskola med negersparbössa - Memory - Högertrafik - Vietnam - Hylands hörna - Charterresa - Lovikkavantar 1970-tal: ABBA - Mulleskola - Gillestuga - Spånplatta - Rubiks kub - Trosor i frotté - Afghanpäls - Blockljus - Graffiti - Mupparna - Luktsuddgummi - Heltäckningsmattor - Palestinasjal

    Är det dessa saker du kommer ihåg? Eller har du andra minnen från din uppväxt? Författarna ger sin personliga bild och delar med sig av minnen och röster, men också dofter och smaker samt en rad praktiska beskrivningar, ramsor och recept.

    125,00 kr
  9. Nyansriket
    Nyansriket
    Beskrivning
    Utgångspunkt för fotografen är Örebro län, ett nyansrike, som är något av ett Sverige i miniatyr
    125,00 kr
  10. Ord Om Hopp
    Ord Om Hopp
    Beskrivning
    Hopp är att höra framtidens melodi.Tro är att dansa efter den.
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
    • Köp 50 för 11,25 kr/st
  11. På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
    På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
    Beskrivning
    I mitten av 1900-talet utgjorde syföreningarna tillsammans den största kvinnoorganisationen i Sverige, men deras betydelse i samhället har sällan lyfts fram, trots att syföreningarna spelat en viktig roll på många områden:
    ? De stod tidigare än de flesta andra grupper för ett internationellt engagemang genom ett omfattande understöd till missionen.
    ? De har betytt mycket för bevarandet av svenskt konsthantverk och för folkbildning genom studiecirklar.
    ? De har gjort viktiga insatser för lokalsamhället, till exempel sytt ihop till gatubelysning eller inredning av församlingshem.

    I ett stort forskningsprojekt som genomförs av Kvinnor i Svenska kyrkan lyfts nu syföreningarnas betydelse fram. I boken På ett vidsträckt fält belyser olika författare historiken, kulturhistorien, genusperspektivet, samhällsinsatserna med mera. Här finns också reportage från olika syföreningar och intervjuer med enskilda medlemmar. En rad äldre och nytagna bilder kompletterar texten.
    95,00 kr
  12. Paradisets konsthall
    Paradisets konsthall
    Beskrivning
    Författaren och journalisten Sven Axelsson har i "Paradisets konsthall" avgivit sin kärleksförklaring till Kungsön belägen i sjön Sommen i södra Östergötland. Större delen av boken ägnas är öns både naturliga och bearbetade stenar. Visst kan man diskutera somliga av Axelssons resonemang kring stenarna, t.ex. om de är skapade av naturen eller formade av en mänsklig hand. Man kan naturligtvis också undra över om ön under forntiden varit en helig plats där stenarna medvetet utformats och där med fyllt en funktion i kultbruket eller om naturen helt enkelt skapat dem. Men frågan är om man inte skall se boken mer som en hyllning, eller som Axelsson själv skriver 'Trån en människa som upptäckt grävandets glädje", till stenarnas form och skönhet än som ett vetenskapligt inlägg.
    50,00 kr
  13. Piteå
    Piteå
    Beskrivning
    Piteå är en kommun med många kända varumärken: Pitepalt, Piteå havsbad,summergames m.m Vad är det bästa med Piteå frågade vi några pitebor, inflyttade och turister. Texter på både svenska och engelska och vackra bilder.
    135,00 kr
  14. Postlådor
    Postlådor
    Beskrivning
    Boken om postlådor uppmärksammar den kreativitet och uppfinningsrikedom som människor har. Den sätter fokus på vårt behov av att omge oss med personliga och många gånger "egendesignade" attribut som också ger ägaren en identitet. Kanske ska de personligt utformade postlådorna också ses som ett uttryck för att vi inte vill vara en i mängden, vi vill visa andra vilka vi är.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  15. REFLEXIONER (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    REFLEXIONER (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    125,00 kr
  16. Så blir du en fantastisk älskare eller inte
    Så blir du en fantastisk älskare eller inte
    Beskrivning
    Ny serie presentböcker med skrattgarantiHärliga bilder från djurens värld, tillsammans med korta texter som träffar mitt i prick, framkallar här garanterat gapskratt.Dessa små böcker är perfekta gåvor till maken, kärlekspartnern, den som fått ett nytt jobb och den som blivit befordrad.
    50,00 kr
  17. Siden
    Siden
    Beskrivning
    Denna vackra bok förmedlar myter och fakta om silkefjärilslarvens fantastiska tråd och vilka möjligheter den ger att framställa tyger med speciell glans, mönstring och följsamhet – ett ständigt lika aktuellt material.

    Här ges också fascinerande glimtar ur sidenets historia, vägen från Kina till Europa och den svenska sidenindustrins korta men intensiva blomstring hos bl a K A Almgrens sidenväveri på Södermalm i Stockholm – i dag ensamt kvar sedan de övriga lagts ner kring 1900.

    En len ami om halsen, en utsökt sidenslips, en skimrande vit brudklänning, en förgylld karmstol klädd med tjockt matt siden, en magnifik kröningsdräkt från 1700-talet … Listan kan göras oändlig på vad som kan tillverkas av silkefjärilslarvens sagolika tråd.

    Sidenet är drottningen i textiliernas värld. Inget tyg tål att jämföras med detta, det mest exklusiva. Med sin torra glatta grönskimrande yta utstrålar det en förtrollande magi som inte kan beskrivas utan måste upplevas. Det är ett material med oändliga möjligheter vars like ännu ingen lyckats efterlikna på konstgjord väg.

    Under femtusen år har det fascinerat människor, lockat till äventyrliga handelsresor och ekonomiska satsningar för att tjäna pengar på mänsklig fåfänga och lust efter maktsymboler. Först av det kinesiska hovet för kretsarna runt kejsaren och så småningom, många sekler senare, av svenska sidenfabrikanter för både kungligheter och vanliga dödliga. Även i dag är siden och silke mycket omtyckta och älskade, oslagbara material.

    Särskilt intressant för textilutbildningar av olika slag, kulturhistoriskt intresserade, museer, tygaffärer m fl.


    Eva Bergström är etnolog, folklivsforskare och författare av ett flertal skrifter inom det kulturhistoriska området. Hon har tidigare varit intendent vid Torekällbergets museum i Södertälje.

    Peter Öhrlén är journalist och har bl a skrivit artiklar om svenskt konsthantverk.

    100,00 kr
  18. Sista rompan
    Sista rompan
    Beskrivning
    Kriget gestaltar om livet för människorna i Svartvattnet. Hillevi Halvarssons dotter Myrten är nu vuxen. När hon ger sig iväg till Stockholm tar hon med sig en hemlighet som inte ens Kristin, hennes älskade fostersyster, vet om.
    Kristin som lidit en svår förlust genom kriget är fortfarande den som förmår tränga genom glömskan och förbinda det gamla med det nya. Fjällets dofter och ljud talar ännu till henne, och hon vet att det finns platser i skogen där man alltid hör barngråt. Förr fanns ett namn för den gråten, och den var allas skuld och egendom.
    Också Elis, konstnären, finns kvar i berättelsen; han lever nu i Sverige med sin hemlighet om vem han är och var han kommer ifrån.

    Sista rompan är en rik och fängslande fortsättning på den första romanen Guds barmhärtighet i trilogin Vargskinnet. Den utspelar sig i Stockholm och Oslo, i den norska fjällvärlden, i Värmland och Venedig. Men Svartvattnet finns alltid kvar för dem som flydde. De är som duvor, säger Hillevi. De kommer tillbaka.

    "Ekman har här som i sina tidigare böcker en sällspord förmåga att få det nästan outsägliga att bulta och leva..." Ingrid Elam, Expressen

    "Kerstin Ekman bygger sin roman med språklig njutning och genialitet. Det är ingenting annat än ett mästerverk." Eva Ström, Sydsvenska Dagbladet

    "Kvar efter läsningen har jag en märklig hörselbild, ekon av röster kring sjön Svartvattnet..." Ola Larsmo, Dagens Nyheter

    40,00 kr
  19. Sjuttiotal
    Sjuttiotal
    Beskrivning

    Efter framgången med de nostalgispäckade böckerna Femtiotal och Sextiotal kommer nu Jan Lundgren med den tredje boken i serien. Sjuttiotalet var kontrasternas tid. Samtidigt som proggen präglar musiksverige vinner ett glittrande ABBA schlagerfestivalen. Näbbstövlar blandas med platåskor. Mah Jong-uniformer står mot utsvängda jeans. Alternativrörelsen skördar framgångar samtidigt som en okänd tyska blir Silvia med hela svenska folket.

    Sjuttiotalet är också nyheternas decennium. Norrmalmstorgsdramat, gamla kungens död, regeringsskiftet, ockupationen av kvarteret Mullvaden och striden om almarna i Kungsträdgården. Och så – ständigt närvarande – Björn Borg och Ingmar Stenmark.
    Jan Lundgren har återigen lycktas hitta annorlunda bilder, ofta opublicerade, med stor närvarokänsla. Boken präglas av värme, humor och en stor portion nostalgi.
    100,00 kr
  20. Skärgårdsliv
    Skärgårdsliv
    Beskrivning

    Sören Colbing är en av Sveriges skickligaste naturfotografer. Inför denna bok har han följt livet i Stockholms skärgård under ett år. Han har intervjuat människor och fotat aktiviteter och djurliv.


    Skärgården skildras här som ett levande landskap där människor lever sina liv året om, där de arbetar och bor i nära samspel med djur och natur.

    175,00 kr
  21. Skogens öga : bilder från Borneos inre
    Skogens öga : bilder från Borneos inre
    Beskrivning
    Borneo, den stora ön i Sydostasien, har i alla tider fascinerat människor. De äldsta och mest spektakulära regnskogsområdena i världen finns där. I 14 månader har Mattias Klum med team arbetat i stora naturskyddade områden som Danum Valley och Crocker Range på den malaysiska delen av Borneo. Skogens öga är boken om orangutangernas, kungskobrans och de stora trädens skog. Om ljusets och mörkrets skog, en hemlighetsfull och osannolik värld. Men berättelsen om Borneos inre är också berättelsen om livets inre. Där finns livet tlll för sin egen skull. Mattias Klums fantastiska bilder gör oss medvetna om de små detaljerna och de stora känslorna - svårfångade ögonblick i en mäktig natur. Att läsa Skogens öga är som att slå läger vid livets början. Följ med på en resa in i det okända, till skönheten, kraften, färgerna och ljuset.
    150,00 kr
  22. Släpp loss barnet - inom dig
    Släpp loss barnet - inom dig
    Beskrivning
    Kommer du ihåg hur man leker? De förtjusande sidorna i denna bok utgör en praktisk strategi för att återfå glädjens gåva som är din födslorätt. Att upptäcka barnet inom dig är inte enbart god terapi. Det är också en respons till den urgamla vishetens kallelse att "bli som ett barn".
    45,00 kr
  23. Sov gott! Må väl! (Droppar)
    Sov gott! Må väl! (Droppar)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  24. SPEGLINGAR (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    SPEGLINGAR (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    75,00 kr
  25. Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam
    Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam
    Beskrivning
    Detta är en vacker och fascinerande fotobok om Göteborgsföretaget Wezätas fotostudio. Med produktioner som Volvos reklam, Ica-kalendern och Stora kokboken, tog de färgfotografiet rakt in i det svenska folkhemmet.

    På 1940-talet illustrerades svenska kokböcker med svartvita bilder av till exempel bakelser eller smörgåsbord. I turistbroschyrer för norska fjordar eller holländska tulpanfält var bilderna svartvita. Färgfotografiet blev därför en sensation när det kom och i Sverige fick det sitt stora genombrott under 1950-talet.
    Tack vare att chefsfotograf Sixten Sandell tidigt experimenterade med färgfotografiska tekniker, hörde man på Wezäta till färgfotografiets pionjärer inom svensk reklam. När företagen tävlade om att synas mest under rekordåren på femtiotalet blev Wezäta snabbt en av de viktigaste aktörerna i reklamsverige.
    På Wezäta producerades reklamen för Saab, Marabou, Mazetti, SKF och många andra storföretag. De tidstypiska färg- och reklamfotografierna, från 1930-talet och fram till 1960-talet, låg länge bortglömda i företagets efterlämnade arkiv. Många kuvert med fotografier har nu sprättats för första gången på över femtio år för att här åter publiceras. Utifrån dessa fotografier, berättelser från studiopersonal och en introduktion till de färgfotografiska teknikernas utveckling, får vi här följa historien om hur den fotografiska reklamen i Sverige gick från svartvitt till färg.

    175,00 kr
  26. Svenska på Ko-miska
    Svenska på Ko-miska
    Beskrivning
    Svenska på Ko-miska är en annorlunda bok som leker med det svenska språket. Den innehåller bilder på varannan sida som Elisabeth Ingvarsson målat under några år. Nu är de hopsatta till en tokrolig saga med hennes ko-miska kossor. Svenska på Ko-miska ges ut som första bok på eget förlag.
    100,00 kr
  27. TACK (Gnistor)
    TACK (Gnistor)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    50,00 kr
  28. Tack för livet du gav mig
    Tack för livet du gav mig
    Beskrivning
    Eva Spångberg är i första hand känd som träkonstnär eller som hon själv säger förkunnare i trä. Människor har kommit i busslaster för att se och uppleva Björkelund och lyssna till Eva Spångbergs undervisning.
    Vissa år har Björkelund besökts av upp till 20 000 personer.Besökarna som kommer dit får uppleva djuren och naturen och får lyssna till Eva och hennes medhjälpare Eleanor. De har oförtröttligt guidat och undervisat tusentals människor genom åren.
    Eva har framfört sitt enkla men kraftfulla budskap i TV- och radiogudstjänster. Hon har predikat, hållit föredrag och berättat om skulpturer hon gjort. Dessutom har hon skrivit ett flertal skrifter och böcker och spelat in videofilmer.
    Uppskattningen av Evas verksamhet har bland annat visats genom att hon tilldelats flera kulturpriser och år 2000 vann hon Kyrkans Tidnings omröstning om 1900-talets mest betydelsefulla kvinna inom Svenska kyrkan. Evas konstverk finns idag i många hundra kyrkor runt om i Sverige.Tack för livet Du gav mig innehåller ett rikt urval av Eva Spångbergs texter, och för första gången publiceras nu också hennes konstverk i bokform.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  29. Tack mamma : inspirerande tankar om mammor
    Tack mamma : inspirerande tankar om mammor
    Beskrivning
    Alla har vi en särskild plats i hjärtat för vår mamma. Ingen kärlek är lika självklar och villkorslös som hennes. Men hur ofta kommer vi ihåg att tala om vad hon betyder för oss?

    Den här boken är en inspirerande samling tankar om mödrar och moderskap, kombinerade med underfundiga djurbilder som med humor och ömhet speglar de känslomässiga banden mellan mor och barn. De är skrivna av människor som ger sin personliga syn på moderskapets betydelse och visar varför våra mammor alltid kommer att ha en speciell roll i våra liv.

    Mammor får världen att fungera, som ett av bidragen uttrycker saken.
    65,00 kr
  30. Tack!
    Tack!
    Beskrivning
    Ett tack är alltid uppskattat och glädjande. Kanske vill du tacka för en rolig fest, en fin present eller bara för att någon finns? I den här presentboken hittar du tack-ord som passar de allra flesta tillfällen och personer. Så, glöm inte detta lilla fina ord - så enkelt för dig att säga och så oerhört glädjande att höra!
    65,00 kr
  31. Tack! för din vänskap och kärlek
    Tack! för din vänskap och kärlek
    Beskrivning
    Tack för din vänskap och kärlek! Tanken med denna lilla bok är att den ska vara en påminnelse om vår vänskap.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  32. Tacksam för dig
    Tacksam för dig
    Beskrivning
    Ett tacksamt hjärta är bra för själen!

    Visa dina nära och kära uppskattning på ett sätt som de aldrig kommer att glömma!

    Med denna vackert illustrerade bok fylld av inspirerande bibelord och tänkvärda citat kan du på ett personligt och kärleksfullt sätt låta vänner och familjemedlemmar få veta hur mycket du uppskattar och tycker om dem!

    100,00 kr
  33. Tänk tillbaka på året som gått
    Tänk tillbaka på året som gått
    Beskrivning
    Fyll i saker som hänt under året. A5 format, spiralrygg
    65,00 kr
  34. Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
    Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    50,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  35. Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
    Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    50,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  36. The Passion
    The Passion
    100,00 kr
  37. Tid för kärlek (Guldtackor)
    Tid för kärlek (Guldtackor)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    150,00 kr
  38. Tidlöst (Stora Guldböcker)
    Tidlöst (Stora Guldböcker)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    125,00 kr
  39. Till 60 åringen
    Till 60 åringen
    Beskrivning
    Till 60-åringen Den här boken är en rolig och mycket personlig present till en vän inför den stora 60-årsdagen. Den är fylld av både humor och seriösa sidor. Fyll i den själv eller tillsammans med ett kompisgäng och ge bort jubilaren.
    65,00 kr
  40. Till en Mamma - Nallar
    Till en Mamma - Nallar
    Beskrivning
    Det betyder mycket att ha en mamma som du. Du är mycket speciell. Tack för att du finns!
    50,00 kr
  41. Till en underbar mamma (Diamanter)
    Till en underbar mamma (Diamanter)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!
    40,00 kr
  42. Till farfar
    Till farfar
    Beskrivning
    Till farfarTänk att få göra farfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon. Du berättar för farfar varför du tycker om honom så mycket och varför han är så gullig. Släktdrag kommer och går, finns det några likheter mellan er?
    65,00 kr
  43. Till min älskade farfar
    Till min älskade farfar
    Beskrivning
    Ingen kan ersätta farfar när det gäller att upptäcka det roliga och spännande i livet. Ingen är så lojal som en farfar och ingen är så trygg att hålla i handen. Den här boken är ett tack för fina stunder tillsammans, och uttrycker allt det man vill säga men inte hittar ord för.
    40,00 kr
  44. Till min älskade man
    Till min älskade man
    Beskrivning
    Alla män behöver uppmuntran då och då för allt de uträttar i stort och smått. I denna lilla bok har varma tankar och känslor satts på pränt, en gåva som säger allt (och som är roligare än en slips), när man verkligen vill visa sin uppskattning.
    50,00 kr
  45. Till min älskade mormor
    Till min älskade mormor
    Beskrivning
    Till min älskade mormor är en hyllning till en mycket speciell person i ett barns liv. Här finns många humoristiska och träffande tankar som går rakt in i hjärtat hos såväl en nybliven mormor som en med lång erfarenhet av kladdiga pussar och kramar.
    50,00 kr
  46. Till min älskling
    Till min älskling
    Beskrivning
    Den här boken är till dig, min älskling, som ett tack för att du finns där.Vackra diker och citat förmedlar tankar om närhet och kärlek.
    40,00 kr
  47. Till min ÄLSKLING (Diamanter)
    Till min ÄLSKLING (Diamanter)
    Beskrivning
    En present som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
  48. Till min mamma
    Till min mamma
    Beskrivning
    Mammor tröstar, stöttar och uppmuntrar de ger kärlek, ömhet och trygghet. Detta är presentboken med kärleksfulla ord till mamma som tack för alla gånger hon tagit sig tid att lyssna och kommit med goda råd.
    40,00 kr
  49. Till morfar
    Till morfar
    Beskrivning
    Till morfarTänk att få göra morfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon.
    65,00 kr
  50. TILL SÄNGS (Solstrålar)
    TILL SÄNGS (Solstrålar)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    15,00 kr
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
  51. Träd kan rädda världen
    Träd kan rädda världen
    Beskrivning

    »Det [finns] en hoppfull ton i boken, som pekar på många goda exempel av vad regeringar, miljöorganisationer och privatpersoner kan göra för att ta träden till hjälp för att rädda världen.«
    Dagens Nyheter

    Det senaste århundradet har varit ett slösande sekel. Om denna trend ska brytas måste vi återupprätta trädet. Att säga att det finns för lite träd är ett annat sätt att säga det finns för mycket växthusgaser. Jordens ökande temperatur är ett tecken på denna obalans: för mycket utsläpp av koldioxid, för få träd som kan absorbera detta. Kretsloppet lider av bristande jämvikt. Författaren Johan Tell hävdar att vi måste börja inse trädens betydelse för jordklotets välbefinnande. Träd kan inte bara balansera växthuseffekten utan även förhindra ökenspridning och eroderande jordar. Träd kan också värma våra hus, driva våra bilar, ge oss föda liksom kläder. Trä är inte bara ett byggmaterial utan kan lika gärna användas i high tech-sammanhang som till exempel värmeskyddande material på rymdfärjor. Faktum är att allt som går att göra av olja också går att producera av trä det är ju i grunden samma sak och jodå, plast också.

    100 sätt att rädda världen, Johan Tells senaste bok, har blivit Sveriges kanske mest uppskattade miljöbok. Den har sålt i över 100 000 exemplar och blivit flerfaldigt prisbelönad.


    Sagt om Träd kan rädda världen


    »Träd är trolleri, menar författaren till denna inspirerande presentbok, som övertygande visar på skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
    Aftonbladet

    »[Johan Tell] tar oss med på en fantastisk resa i trädens värld och berättar om skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
    Byggindustrin

    »Boken var jättebra, man lär sig mycket av den, en bok som vi tipsar om!«
    Lysekilsposten

    »Vi vill gärna rekommendera boken.«
    Vi i Vasastan

    »Johan Tell vet hur man berättar en underhållande historia - utan att pruta på fakta.«
    NTT såg & trä

    »en kärleksförklaring till träd och skogar, med massor av kunskap utströdd i olika berättelser. Allt serverat med förunderligt vackra bilder.«
    Kommunalarbetaren

    100,00 kr
  52. Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
    Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
    Beskrivning
    Boken innehåller 79 bilder som har blivit tolkningar och uttryck för viktiga teman som löper genom Bibelns böcker.
    75,00 kr
  53. Tycka om
    Tycka om
    Beskrivning
    Fyrkantig presentbok med bilder och inte så mycket text. Allåldersbok
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,01 kr/st
  54. Utanför insidan
    Utanför insidan
    Beskrivning
    En mycket fin presentbok med vackra naturbilder av fotografen Simon Johansson. Dessutom innehåller boken ett mindre antal dikter och texter.
    75,00 kr
  55. Välkommen dyrbara skatt
    Välkommen dyrbara skatt
    Beskrivning
    Välkommen dyrbara skatt – kärleksförklaringar till våra älskade barn Denna bok beskriver livets största mirakel, och det finaste vi kan få vara med om, nämligen att ta emot en ny liten människa som ser dagens ljus för första gången. Det är en upplevelse svår att beskriva då vi får känslor vi inte visste att vi hade. Alla har vi vår egen upplevelse att berätta. Att hålla sin nyfödda tätt intill sig, vyssja, vagga och viska kärleksfulla ord i örat är en mycket bra start på livet för bebisen. Det ger ett lugn och välbefinnande samt trygghet och tillit för barnet.

    Sångerna i denna bok är just så. Det är kärleksfulla, innerliga texter som talar om hur välkommet och älskat vårt lilla barn är. När våra små nyfödda från början får höra kärleksförklaringar från vuxna i sin närhet växer de både emotionellt och intellektuellt. Det uppstår då en värdefull kontakt mellan barn och vuxen.

    Författaren till dessa sånger heter Elisabeth Andersson och är förutom mamma, mormor och farmor också musikterapeut. Hon har under lång tid arbetat med musik, med både barn och vuxna, där åldrarna varierat från 0-100 år.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
    • Köp 50 för 56,25 kr/st
  56. Välkommen till världen!
    Välkommen till världen!
    Beskrivning
    Grattis till er nya lilla välsignelse. Det är naturligt att glädjen flödar över - men kanske ni känner en viss utmattning också. Denna lilla charmerande skrift vill hjälpa er i den glädje och vånda som ni känner vid just detta speciella tillfälle. Skriven av en trebarnsmor erbjuder den sunda råd om hur ni kan handla i de olika situationer som nu möter er (inklusive blöjbyte). Den ger också idéer om hur ni fostrar såväl ert barn som er själva. Njut och var glad.
    45,00 kr
  57. Vänner för livet : om vikten av vänskap
    Vänner för livet : om vikten av vänskap
    Beskrivning

    Vad är det som gör vänner så speciella? Vad säger egentligen vårt val av vänner om oss själva? Vad är det som får vänskap att hålla?
    I Vänner för livet utforskar Bradley Trevor Greive vänskapens natur och med oemotståndliga bilder av djur och humoristiska texter försöker han förstå varför vi inte kan leva utan vänner, hur det kommer sig att vänskap sakta växer fram, vad man gör när vänner sviker, och han påminner oss om hur sällan vi tackar våra vänner för att de alltid finns där för oss.


    Vänner för livet är ett måste för alla som älskade En deppig dag, Kära mamma, Meningen med livet och En stressig dag!

    75,00 kr
  58. Var vän med din kropp!
    Var vän med din kropp!
    Beskrivning
    Var vän med din Kropp! är en brunn av visdomsord, om kroppsligt välbefinnande, att ösa ur. Till fromma för kroppens inre och yttre glädjeyttringar. Steve Ilg är en, i USA, nationellt erkänd idrottsman och instruktör av träning för hela kroppens välmående. Han inspirerar och motiverar, medan han utforskar styrke-träning, kinetik, konditionsträning, näringslära och meditation, på ett sätt som kommer att förändra ditt liv.
    30,00 kr
  59. Världens äventyr : fantastiska upplevelser jorden runt mellan gryning och skymning
    Världens äventyr : fantastiska upplevelser jorden runt mellan gryning och skymning
    Beskrivning
    Världens äventyr är en storslagen fotobok som guidar läsaren till hela jordklotets mest oförglömliga reseupplevelser, från gryning till skymning. Se soluppgången över Machu Picchu, klättra upp för en vulkan i Costa Rica, och avsluta med karnevalen i Rio efter mörkrets inbrott. Helt enkelt dygnets mest spännande händelser, världen över!

    100,00 kr
  60. Vi gratulerar!
    Vi gratulerar!
    Beskrivning
    Välkommen att fira en meningsfull dag. Den dag när du skrevs in i historien. Med djup och medkänsla, utan klichéer eller senti-mentalitet, vill Vi gratulerar! visa på de många olika dimensionerna av en födelsedag - det som varit, uppskattningen av det som nu är och omfamningen av framtiden. Med oefter-härmelig charm och känsla blir denna födelsedagsbok en utmärkt gåva till en vän - eller kanske till dig själv.
    30,00 kr
  61. WELCOME (Solstrålar)
    WELCOME (Solstrålar)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    15,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-171 av 171

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå