View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 367

per sida
Fallande ordning
  1. Femtio nyanser av frihet
    Femtio nyanser av frihet
    Beskrivning
    Tredje delen i E L James internationella succétrilogi.När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade den drivne företagaren Christian Grey föll hon handlöst, och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser och komplicerade historia - deras relation är en ständig kamp mellan begär, svartsjuka och villkorslös kärlek.Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Men Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska Christian - hon måste på något sätt lära sig att dela Christians livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med problemen i sitt förflutna.Just när det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest.
    75,00 kr
  2. Femtio nyanser av honom
    Femtio nyanser av honom
    Beskrivning
    Första delen i E L James internationella succétrilogi.När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
    75,00 kr
  3. Femtio nyanser av mörker
    Femtio nyanser av mörker
    Beskrivning
    Andra delen i E L James internationella succétrilogi.Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför ...
    75,00 kr
  4. Firman
    Firman
    75,00 kr
  5. Fjärilens hemlighet
    Fjärilens hemlighet
    Beskrivning
    Vad rörde vid oss under den sista natten när ömheten fogade samman våra timmar, slog sina mjuka vingar över oss? ... Du var döende när jag kom fram till dig. Om jag skulle få se dig ännu en gång måste det ske nu.

    Erland Svenungssons roman börjar i samtalet mellan två bröder i ett sjukrum där den äldre av dem utkämpar sin sista natt i livet. Deras sista samtal föder minnen och tankar om livets ömtålighet. Mitt i livet kunde de ha förlorat varandra -- men så blev det inte. Den trohetspakt som de ristade in i trädets stam som pojkar och deras fascination över hur en fjäril kunde flyga höll in i ett liv som var starkare än döden, den död som kom i den sista nattens gryning.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  6. Flaskpost från P
    Flaskpost från P
    Beskrivning

    Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".

    När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade?

    Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen.

    40,00 kr
  7. Flickan från paradiset
    Flickan från paradiset
    Beskrivning

    Hittebarnet Yemen växer upp i oasen Paradiset, en plats präglad av trygghet och harmoni. Mellan Yemen och hennes fosterbror finns en djup kärlek och deras mor blir sjuk av avund. Mot sin vilja blir Yemen bortgift och förs av sin make till en annan oas. Äktenskapet är brutalt och fostermoderns svek har lämnat djupa ärr i själen. Det känns som om livet är slut, och Yemen fylls av mörker och förlorar all självkänsla.

    Men en dag möter hon en främling vid brunnen. Först då inser hon vad hon gått miste om, och med hans hjälp börjar hon förändras. Långsamt upptäcker hon sin inre styrka och lär sig att älska sig själv.

    Flickan från Paradiset är en sagoliknande och trösterik roman i Paulo Coelhos anda.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  8. Flickan som lekte med elden
    Flickan som lekte med elden
    Beskrivning
    I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.
    75,00 kr
  9. Flickan som slutade ljuga
    Flickan som slutade ljuga
    Beskrivning
    Desirée är känd som "häxan som bytte sida". Hon föddes in i en fin familj med föräldrar som hade bra jobb och var väl ansedda i samhället. På ytan såg allt bra ut. Men bakom kulisserna levde Désirée i en mardröm som inte ville ta slut.
    I husets trygga vrå utsattes Désirée redan som litet barn för sexuella övergrepp av sin pappa. Övergrepp som pågick under många års tid. Hon blev ofta misshandlad och fick ständigt upp­leva sin mammas hat mot henne. Trots att polisen fick gripa in gång på gång lyckades familjen ändå upprätthålla en fin fasad.
    Senare i livet orkade Désirée inte längre. Hon bröt ihop totalt. Misären och mörkret från barndomen, och den ständiga jakten på bekräftelse och erkännande blev för mycket.
    En psykolog tipsade henne om yoga och meditation som en väg att bli frisk igen. Detta ledde till en resa rakt in i New Age, svart magi och ockultism. En resa som mycket väl hade kunnat sluta med hennes död.
    Désirée blev med tiden en häxa som med tankekraft kunde flytta saker, sätta eld på papper, och framkalla demoner. Nu skulle hon äntligen få ha kontroll och frihet! Men mörkret hon försökte­ springa ifrån kom ikapp. Ångesten gav inte vika. Friheten hon sökte­ verkade vara utom räckhåll. En dag var hon med om en övernaturlig upplevelse som förändrade hennes liv för all framtid. Någon satte sig på hennes sängkant, vidrörde henne försiktigt och sade: Jag vet allt om dig och jag älskar dig så otroligt mycket.
    Désirées väg till frihet och ljuset var lång, krokig och mycket svår. Men till slut fann hon tryggheten och friheten hon alltid sökt. Men skulle hon kunna försonas med sina föräldrar trots det svek och den misshandel hon utsattes för under uppväxten?
    Flickan som slutade ljuga är en utlämnande och brutalt ärlig berättelse om vägen från mörker till ljus. Désirée Kjellins livsberättelse handlar om förlåtelsens kraft, att ljuset alltid segrar över mörkret och att kärleken övervinner allt.
    Format: Inbunden, 288 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-88247-16-2

    100,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  10. Folk av en främmande stam
    Folk av en främmande stam
    Beskrivning
    Det är 2007. När vi återser vännerna från Högre än alla himlar och Blå koral, Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv, är det en sargad men fortfarande stark grupp vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin och dess fruktansvärda konsekvenser, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap och Tessan och Philip närmar sig vuxenvärlden. Den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen och Liv kämpar vidare med sina frågeställningar kring livet och teatern. Sannas och Sagas död överskuggar fortfarande gänget, men alla inser att man måste gå vidare för att inte gå under. Livet stannar inte upp, inte ens när älskade ryckts ifrån en. Nya politiska vindar blåser. Alliansen har vunnit valet och vännerna, som hela tiden haft hetsiga politiska diskussioner utifrån sina skilda perspektiv, tvingas positionera sig på nytt. Allas värderingar ställs på sin spets när Lehman Brothers kollapsar och världsekonomin med dem – pengar blir plötsligt avgörande när den ekonomiska osäkerheten slår hårt mot gruppen, och den verkliga betydelsen av ”kärlek” och ”vänskap” hamnar i fokus för samtliga. Folk av en främmande stam är den avslutade delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om en grupp nära vänner under 2000-talets första decennium. Tio år har gått sedan vännerna firade in det nya millenniet. Inget har blivit som de tänkt sig. Men livet tar fortfarande dramatiska vändningar och plötsligt väntar den stora lyckan där man minst anar det.
    40,00 kr
  11. För att jag behöver dig
    För att jag behöver dig
    Beskrivning
    En familjs kamp mot lögner, svek och förluster och om att hålla fast vid Den som betyder mest…

    När storstadslivets faror i Houston hotar ett av barnens säkerhet, flyttar Brad och Darlene Henderson med sina tre tonåringar till den lilla landsorten Round Top i Texas.
    Anpassningen till småstadslivet blir svårt för barnen, särskilt för femtonåriga Grace, som hanterar omställning på ett destruktivt sätt.
    Äktenskapet har inte alltid varit en dans på rosor precis, men deras starka tro och övertygelse har burit Brad och Darlene genom svåra tider. Darlene tar ett jobb på en skola för barn med särskilda behov. En av barnens föräldrar, som är änkeman, börjar bryr sig om Darlene på ett sätt som inte är riktigt lämpligt. Problemet är att hon för första gången på mycket länge känner det som om någon lyssnar på henne och ser till hennes behov. Om Darlene någonsin behövt Gud… så är det nu. Beth Wiseman är en bästsäljande författare. Alla hennes böcker har nått topplistorna och flera har dessutom vunnit utmärkelser. För att jag behöver dig är hennes första bok på svenska.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  12. Förbjuden frukt
    Förbjuden frukt
    Beskrivning
    Sydney Waverly tvingas fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon deras dotter Bay. Flykten för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Förbjuden frukt är en förtrollande familjesaga kryddad med spänning och magi: en rörande, underhållande och bitvis även spännande roman. Detta är Sarah Addison Allens debutoman - den gick rakt in på New York Times bestsellerlista när den kom ut.
    75,00 kr
  13. Förlist
    Förlist
    Beskrivning
    Efter sin uppmärksammade debut Dubbelexponering återkommer Suzanna Dilber med en dramatisk relationsroman om en kvinna som gör det mest förbjudna. När Carolines älskade man Adam drabbas av cancer slås hennes tillvaro i spillror. Det känns som om livet har nötts ner till något hon inte längre kan hantera, hon måste lämna allt och får låna en stuga i nordnorska Lofoten av sin väninna. Den ende som vet om att hon kommer är väninnans bror Audun, en man som försöker hitta ett nytt sätt att kunna fortsätta leva i en karg avfolkningsbygd där naturen är lika vacker som den är oberäknelig. Caroline kämpar för att hålla känslor och tankar på sin cancerdrabbade man ifrån sig, men i den obarmhärtiga miljön konfronteras hon med Audun och andra människor, fjällen och havet. Allt tvingar henne att se sig själv, livet och kärleken i ett annat ljus. När hon hör talas om en drunkningsolycka som skedde i Lofoten 1920 påverkar det henne starkt. Kan man lova att sitta kvar i en sjunkande båt för kärlekens skull? Går det att börja om på nya platser och få vara någon annan? Och i så fall, hur långt bort måste man fly för att inte möta sig själv när man kommer fram?
    75,00 kr
  14. Förvandlad
    Förvandlad
    Beskrivning
    De sökte ett mirakel och fann det i en sång. Holden Harris är arton år och instängd i autismens fängelse. Trots det är Holden glad och helt normal på insidan . i varje fall i sin egen värld, skild från alla andra. I verkligheten är han mobbad i skolan av andra ungdomar som inte ser något annat än att han är väldigt annorlunda.

    Ella Reynolds hör hemma i innegänget, har en populär pojkvän och är stjärna i skolans musikaluppsättning. Tillvaron verkar fullkomlig. När hon märker att Holden lyssnar till musikalrepetitionerna blir hon fascinerad av honom och den starka dragningskraft som musiken har på honom.
    Nu börjar hennes kamp för att locka fram den person som hon upptäcker finns bakom höga murar av autism. Skulle en roll i musikalen kunna vara en del av lösningen? När en tragedi inträffar på skolan tar Ella avstånd från de vänner som behandlar Holden illa. Bland dem hennes pojkvän Jake. Samtidigt fortsätter Ella och Holdens vänskap och deras mammor märker hur något märkligt håller på att hända. Men kan Holdens mammas böner, Ellas ansträngningar och skolans musikaluppsättning vara tillräckligt för att ge dem alla ett mirakel? Kan Holden verkligen bli förvandlad?

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  15. Fossildrottningen
    Fossildrottningen
    Beskrivning
    Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla natur­vetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen.Dessutom för de med sig en tidigare okänd dagbok av Linné­lärjungen Daniel Solander samt ett antal dyrbara ryska smycken som för över två hundra år sedan gömdes undan i en avlägsen älv i norra Finland.Ida och Lasse ska tillsammans med Alma försöka hitta de övriga tre fossilfragmenten, men ett hotfullt forskarnätverk är dem tätt i hälarna och kan göra vad som helst för att få fatt i stenarna.Dessutom vill Ida få svar på den fråga som präglat hela hennes liv: Är hennes mamma Eva död eller kan det vara så att hon fortfarande lever?Fossildrottningen är andra delen av sex i en fartfylld, lekfull och gripande thrillerserie. Det handlar om mystiska grundämnen, försvunna mödrar och en annalkande ekologisk katastrof. Bara om Ida, Eva och Alma hittar varandra i tid kan de lösa den svindlande gåtan och rädda världen.
    75,00 kr
  16. Frälsaren - Pcket
    Frälsaren - Pcket
    Beskrivning
    En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?
    Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget.
    Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än...

    Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren, i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

    "Nesbø är en mästare."
    SYDSVENSKAN

    "Ett varningsord - sätt inte i gång att läsa Frälsaren en vardagskväll, för då kommer du urlakad och hålögd till jobbet dagen därpå."
    NERIKES ALLEHANDA

    Böckerna om Harry Hole i utgivningsordning:
    Fladdermusmannen
    Kackerlackorna
    Rödhake
    Smärtans hus
    Djävulsstjärnan
    Frälsaren
    Snömannen
    40,00 kr
  17. Främmande fågel
    Främmande fågel
    Beskrivning
    Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation. Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan? Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet. Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder ? allt tyder på att han planerat att träffa Sandra. Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt. Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats: kärlek och försoning.
    75,00 kr
  18. Främmande fåglar
    Främmande fåglar
    Beskrivning
    Hur överlever man livet? Det är frågan som huvudpersonerna vill ha svar på. Hur klarar man motgångarna?
    50,00 kr
  19. Fyrvaktaren
    Fyrvaktaren
    Beskrivning

    Den efterlängtade sjunde delen i Camilla Läckbergs Fjällbackaserie!

    Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.

    Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

    Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande.

    75,00 kr
  20. Gamla Stan-morden -Pocket
    Gamla Stan-morden -Pocket
    Beskrivning
    När den lika omstridde som kände skådespelaren Peter Branting hittas död utanför sin bostad i Gamla Stan ställs den egensinnige kriminalkommissarien Axel Hake inför ett av sina mest spektakulära fall. Händelsen väcker enorm uppmärksamhet och Hake tvingas hantera såväl den upphetsade pressen som sin opportunistiske chef Seymour Rilke. Dessutom upptäcker Hake att charmören Branting haft kontakt med Hanna hans Hanna.

    Gamla Stan-morden är den fjärde delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake. Efter Östermalm, Södermalm och Kungsholmen är det nu Gamla Stans tur att utgöra spelplats för ett mord som leder Hake in i kretsen av mycket kända skådespelare och kulturpersonligheter med verkliga förebilder. Som vanligt bjuds här skickligt intrigmakeri, stämningsfulla miljöskildringar och stark spänning, men också mycket humor och diabolisk berättarglädje i skildringen av teatervärlden.

    "Gamla Stan-morden är den klart bästa i serien. Det är riktigt spännande och de drygt 400 sidorna skriker efter att bli slukade."
    Värmlands Folkblad
    40,00 kr
  21. Ge inte upp!
    Ge inte upp!
    Beskrivning
    Roman ur svensk frikyrkomiljö, där många människor figurerar och mycket händer runt pastor Perngren.
    50,00 kr
  22. Gilead
    Gilead
    Beskrivning
    Året är 1956. I den sömniga småstaden Gilead, i Iowa, bor den åldrige prästen John Ames. Han är tryggt förankrad i sin kärlek till Gud, sin familj och sin hemort men plågas av en allvarlig hjärtsjukdom och inser att hans liv lider mot sitt slut.Tillsammans med sin mycket yngre hustru har han en sjuårig son, och för att sonen ska veta vem hans far egentligen var bestämmer sig John för att skriva ett långt brev som sonen ska läsa när han blir vuxen.I brevet berättar John om sin uppväxt, om minnen av sin far och farfar, som också var präster, och blandar samtidigt in sin egen erfarenhet och livsvisdom i frågor om gott och ont, rätt och fel, idéer och ideal, gudstro och tvivel.Gilead är en berättelse om relationen mellan fäder och söner, om andlighet och religion, om människors villkor och livets möjligheter.
    75,00 kr
  23. Glädje
    Glädje
    Beskrivning
    Del 4 i Försoningsserien.Hur ska Brooke hantera sitt livs största utmaning? En berättelse om ofattbar förlust och livets överväldigande mirakel. En hemsk tragedi. Brooke och Peter kämpar med sitt äktenskap när de möter deras livs värsta ögonblick. Det som var tänkt att bli ett trevligt party vid polen för deras två döttrar och några kamrater slutar i katastrof. Ett splittrat liv. Peter är förtvivlad efter olyckan med Hayley. Oförmögen att se bortom sin egen skuld, distansierar han sig från Brooke och deras döttrar och finner andra vägar att lindra sin smärta.En anledning till glädje. Under tiden av svårigheter och förlust går ett Baxter-bröllop av stapeln i New York City – ett bröllop som ger alla en orsak att le igen.
    125,00 kr
  24. Glödens färger
    Glödens färger
    Beskrivning
    Så jag kan sakna glödens färger, hur de skiftade när jag hade lagt eldgruva för natten. Hur jag kunde ligga och se färgerna skifta i spiseln. Visst är järnspisen en välsignelse, lättare med matlagning och den måste inte passas hela tiden. Men så jag kan sakna färgerna. (…) I det nya århundradets första natt låg jag och såg på färgerna, tänkte att de var lika vackra som fyrverkerierna vi just hade sett.
    Det var nittonhundratalets första natt. Det var fyra år innan vi fick järnspis.

    Nikanor är plankbärare, Frida arbetar med splitveden, Elvira har sin symaskin, Hella kapar ribb. Elias och Isak har just börjat springa barfota igen. Järnspisen värmer hela köksrummet. Våren 1909, trettio år efter Sundsvallsstrejken, behöver ingen gå och lägga sig hungrig.
    Nog är Bricken tacksam.
    Trots att hon saknar den där bottenglädjen som hon hade när Natan levde. Glödens färger är den femte romanen om Bricken. Sedan tidigare finns Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld och Amerikauret. För dem har Vibeke Olsson fått flera litterära utmärkelser: Wallinpriset, Birger Norman-priset, Samfundet De Nios Vinterpris och den kungliga medaljen Literis et Artibus.

    Vibeke Olsson debuterade tidigt som romanförfattare och har ägnat tre historiska platser och skeenden mycket av sin uppmärksamhet: Sundvall runt förra sekelskiftet i romanerna om Bricken, romarriket i den romansvit som börjar med Hedningarnas förgård, och Tredje rikets Tyskland i de två Ulrike-romanerna och Molnfri bombnatt

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  25. Glöm aldrig Sarah
    Glöm aldrig Sarah
    Beskrivning

    Om alla föräldrars värsta mardröm – men också om hopp som aldrig dör.


    Sexåriga Sarah försvinner spårlöst när hon är ute med sin pappa Mike och åker kälke. Fem år senare är hon fortfarande saknad och inga bevis finns för att fälla den ende misstänkte: en präst döende i cancer. Om han dör, kommer då Mike någonsin att få veta vad som hänt hans dotter?

    75,00 kr
  26. Gode vite hövding
    Gode vite hövding
    Beskrivning
    När fartyget Fama efter en lång seglats över Atlanten stävar uppför Delawarefolden år 1643 tror de som är ombord att de har kommit till paradiset.
    30,00 kr
  27. Gränsen
    Gränsen
    Beskrivning

    Första delen i en serie.Vad har hänt mee Shadrian? Vem är denne Konung som gjort så starkt intryck på honom? Följ med och de vad som händer när de möter människor från Ljusets Rike.

    50,00 kr
  28. Guld
    Guld
    Beskrivning
    Kate och Zoe är nära väninnor men också rivaler som tränar inför olympiska spelen i London 2012. De är båda i världsklass i cykling men bara en av dem kan bli uttagen till att delta i OS. Båda har mycket att förlora men också att vinna när de står i valet mellan familj och framgång på idrottsarenan. På vägen dit möts de av till synes omöjliga hinder och svåra avväganden som sätter tillvaron på prov. Vad är det som får oss att nå framgång? Och vad är framgång? Vilka val gör vi i våra liv och vad får de för konsekvenser? Guld är en gripande berättelse om uthållighet till bristningsgränsen, om moderskap, kärlek och vänskap.
    100,00 kr
  29. Handen : ett fall för Wallander
    Handen : ett fall för Wallander
    Beskrivning
    En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta ut på landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar han två nedgrävda lik och den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offeroch vem som är förövare.
    75,00 kr
  30. Hängivelsen
    Hängivelsen
    Beskrivning
    Vad är förbjuden hängivelse? Vad får den kosta? I en roman om offer, makt och längtan ställs frågorna om tro vid undergångens gräns. Elisabeth Hjorths roman "Hängivelsen" utspelas på en bibelskola. Människor som böjer sig djupt och reser sig, renare än alla andra. Cecilia är den idealiska eleven. Hennes kunskap växer ut över hela världen. Den tar henne till en liten församling på den skånska landsbygden. Hon möter Marie och Einar, deras obönhörliga kärlek. Där stannar Cecilia alltför länge. Där stannar hon tills det är för sent.
    100,00 kr
  31. Hjälten
    Hjälten
    75,00 kr
  32. Högre än alla himlar
    Högre än alla himlar
    Beskrivning

    Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.

    Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna. Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.
    Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.
    Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.
    Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.

    40,00 kr
  33. Hundpojken
    Hundpojken
    Beskrivning

    Fyraåriga Romotjka har tagit sin tillflykt till gatorna i Moskva. Hemma är maten slut och hans mamma försvunnen. Pojken blir snart vän med en herrelös hund som lever med sin flock i en källare i utkanten av stan. Och tack vare värmen från sina nya familjemedlemmar klarar han den kalla ryska vintern.

    Pojken uppfostras av hundarna och börjar härma deras beteende. Med tiden blir han något av en ledare för hundflocken. Samtidigt känner han sig fången mellan två världar, han är varken människa eller hund.

    En dag upptas en ny pojke i hundgemenskapen. Han hittas dock av myndigheterna och placeras på ett hem för utsatta barn. Romotjka saknar sin förlorade "bror" och bestämmer sig för att söka upp honom på barnhemmet.

    75,00 kr
  34. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Beskrivning
    Pompa och ståt väntar på äldrehemmet då Allan Karlsson ska fylla tresiffrigt, ett spektakel så oönskat att han istället kliver ut genom fönstret och rymmer. Boken är en livsresa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allans livsresa. Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser. I hundra år gjorde han världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
    75,00 kr
  35. Huvudjägarna - Pocket
    Huvudjägarna - Pocket
    Beskrivning
    Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
    Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.
    Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar.

    Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Bara i Sverige har Harry Hole-serien sålt i över 850 000 exemplar under de senaste tre åren.
    I augusti 2011 går filmen Headhunter (som bygger på Huvudjägarna) upp på biografer över hela Skandinavien.

    "Huvudjägarna är helt enkelt en ovanligt uppsklukande sidvändare, som en påse ostbågar man bara måste kasta i sig direkt. Det är en konst att skriva så fartfyllt och överraskande. Intrigen är klurig och jag förlåter gärna det orealistiska för spänningens skull. Dessutom är Nesbø en mästare på att blanda läskigheter, allvar och humor. Det var kul att möta en ny huvudperson."
    Aftonbladet Söndag

    "Hisnande bra. ... Huvudjägarna är en hisnande berättelse som håller läsaren i sitt grepp från sidan ett. ... Allt som allt underhållande, skärpt och spännande. Dessutom med en intressant skruvad kärleksrelation som berättelsens motor."
    Dagens Nyheter

    "En sprudlande, bubblig historia med episk ekvilibrism. Författaren har haft glimten i ögat och leendet i mungipan när han skapat Roger Brown."
    Tara
    40,00 kr
  36. Hypnotisören
    Hypnotisören
    Beskrivning
    I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

    Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

    Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.

    Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.

    Hypnotisören av Lars Kepler är den första kriminalromanen i en planerad serie. Aldrig tidigare har en svensk roman sålts till utlandet med en sådan framgång redan innan den publicerats i Sverige.

    75,00 kr
  37. I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande!
    85,00 kr
  38. I denna ljuva sommartid
    I denna ljuva sommartid
    Beskrivning

    "Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
    På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
    - Hur är det?
    Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad.
    I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen. Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt.
    Ögonen som fixerade honom ändrades till att utstråla förakt.
    Han fick inte fram ett ljud, andades tungt, den välbekanta smärtan i bröstet gjorde sig påmind. Han ansträngde sig för att inte falla ihop.
    Kroppen blev mjuk, lealös.
    Så upptäckte han pistolmynningen. Den pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde.
    Skottet träffade mitt emellan ögonen. Knallen fick havstrutarna att lyfta från vattenytan med ett förskrämt skränande."


    En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.


    75,00 kr
  39. I gårdagens skugga
    I gårdagens skugga
    Beskrivning
    Vid trettioett års ålder har Ellen Barret redan vunnit Pulitzer-priset. Men sorgligt nog är hennes journalistiska talang vida överlägsen den hon har att reda ut sitt trassliga förflutna. Så när hennes älskade pappa går bort är hon allt annat än ivrig att återvända till det pittoreska Petoskey, Michigan, för begravningen. När hon som mest behöver tröst är hennes man långt borta och hennes syskon fientliga – och den lindring en gammal kärlek erbjuder nästan omöjlig att motstå. I slutändan blir turen till Little Traverse Bay's kust en emotionell och andlig resa för Ellen som återupptäcker vad som är viktigt och bestående i hennes liv.
    125,00 kr
  40. I helgonens värld
    I helgonens värld
    Beskrivning
    I helgonens värld kan allting hända. Där kan man både hör Gud och änglar och där förändras människor - oftast till det bättre! Men helgonens värld är också vår värld, och i vi kan se spåren av dessa män och kvinnor i våra traditioner och namn på människor, kyrkor och platser. Och även i vår värld kan Gud och änglar börja tala ... I helgonens värld möter vi bland andra Lucia, Nicholaus, Birgitta, Ansgar, Fransiskus, Antonius, Moder Teresa och Maximilian Kolbe, som dog under Andra världskriget. Helt illustrerad i färg av Andréa Räder
    100,00 kr
  41. I nöd och lust
    I nöd och lust
    Beskrivning
    Ellen och Jake är gifta och Ellens hälsa vacklar. Jake möter Julia, en ung änka som förstår hans situation.När vänskapen växer står Jake inför ett svårt beslut. det gäller hans kärlek till Ellen.
    85,00 kr
  42. I skuggan av en förlorad kärlek
    I skuggan av en förlorad kärlek
    Beskrivning
    Memduh minns barndomen och det liv som fört honom till Egypten, Libanon och Syrien.Han möter dotten till en vän och de ska gifta sej...
    50,00 kr
  43. I skuggan av sommaren
    I skuggan av sommaren
    Beskrivning
    Du får gärna ta med dig någon, om du vill. En anhörig eller nära vän.
    Ur boken

    Utanför fönstret pågår det vanliga livet. Det som handlar om sommar, bad, båtar, glasstrutar och utomhusserveringar. Allt är som vanligt, men ändå inte. Inte för Jakob. Inte längre. Inte sedan läkaren sagt sitt.

    Under några avgörande sommarmånader ställs livet på sin spets för Jakob. En omtumlande tid där många sanningar och relationer behöver omprövas. Men också en tid där en ny växande livslängtan börjar lyckas tränga undan den livströtthet som han så länge levt under. Vänskapen med Mathias ska komma att bli avgörande. Kanske också mötet med Yvonne.

    I skuggan av sommaren är en ljus bok mot en mörk bakgrund. En roman om livsglädje, livslängtan, manlig vänskap och kärlek.

    Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion. Han är en uppskattad föreläsare och även författare till Så länge vi lever, Livsglädjen och det djupa allvaret samt flera läroböcker för vårdpersonal.

    75,00 kr
  44. Inget val
    Inget val
    Beskrivning
    När Geordie Sharp, sergeant i den brittiska kommandostyrkanSAS, återvänder hem från ett uppdrag i Sydamerika har hans lilleson och hans sambo blivit kidnappade. Terroristernas krav är orimligamen måste uppfyllas, för annars dödar de gisslan.
       Inget val är en gastkramande thriller om en man som är bereddatt göra praktiskt taget vad som helst för sin familj, sinakamrater och sitt fosterland. Och gör det.
       Forum har tidigare gett ut Den ende som kom undan ochStand by, stand by.
    75,00 kr
  45. Inkräktaren : odjuret tar makten
    Inkräktaren : odjuret tar makten
    Beskrivning
    Del sju i leftbehind-serien. Vi är mitt i den sjuåriga vedermödan. Medan världen sörjer sin mördade ledare står Kärntruppen inför sina farligaste utmaningar någonsin.
    75,00 kr
  46. Invasion
    Invasion
    75,00 kr
  47. Iskallt spår
    Iskallt spår
    Beskrivning

    Det var knappast det enklaste sättet att begå självmord på Marie Tennant verkade bara ha krupit ihop i den kalla snön på Irontonguehill och sedan legat kvar tills kroppen var helt täckt av is. Men det är inte det enda dödsfall som Edendales poliskår ställs inför denna kylslagna januarimånad; i ett gammalt bombplan görs den skrämmande upptäckten av ett spädbarnslik och vid en vägkant hittas kroppen av en okänd man.
    Medan kriminalinspektör Diane Fry behöver all förstärkning hon kan få är kollegan Ben Cooper mer intresserad av att hjälpa den unga kanadensiskan Alison Morrissey. Hon har kommit till Edendale för att få klarhet i vad som egentligen hände då hennes morfar spårlöst försvann en vinterdag 1945.
    Är det verkligen värt att ödsla tid på en mer än femtio år gammal händelse, eller är det kanske nödvändigt att gräva i det förflutna för att få svar på dagens gåtor.

    75,00 kr
  48. Italienaren
    Italienaren
    Beskrivning
    Det är något fel med Karl-Erik ”Italienaren” Andersson. Den västmanländska byn Ålsvartas svartmuskige kraftkarl är sig inte lik.Sonen Peter märker hur arbetet med gården går allt långsammare, att Italienaren blir alltmer dyster och inåtvänd. Sakta börjar sanningen om Italienaren på gården Sveddet komma fram. Han är sjuk i cancer. Stamgäster på gården börjar utebli när de inte längre kan be om tjänster, huset blir allt tystare och Peter försöker febrilt hindra gården från att förfalla. Samtidigt finns det gott om värme kvar på Sveddet. Familjens lite kärva, osentimentala relationer och smått absurda ombyggnationer ger berättelsen en excentricitet och humor som inte ens döden rår på.

    Händelserna i nuets Ålsvarta växlas med återblickar till det förflutna som format Italienaren. En uppväxt under vilken hans mor, Anna, skämdes för hans läshuvud och fruktade att han skulle lämna gården. Men Italienaren stretade på: med skogsavverkning, lantbruk och verkstadsarbete. Och han blev kvar på Sveddet. Som äldsta son har Peter alltså mycket att leva upp till. Han måste ta över fast han egentligen vill bli journalist.

    Sven Olov Karlssons debutroman Italienaren handlar om hur man kan stå med en fot på gårdsplanen och den andra i stan. Och om hur svårt det kan vara att säga att man älskar sin far. Det är en landsbygdsroman med ett alldeles eget temperament och ett fint personporträtt av en man som genom sin outtröttlighet blev en stöttepelare för många. Ända till det oundvikliga slutet då rymdvarelserna, Tubanerna, slutligen gör anspråk på hans själ.


    Sven Olov Karlsson är född 1971 och uppvuxen utanför Norbergi Västmanland och är sedan 1997 bosatt i Stockholm. Han har gått skrivarlinjen vid Tärna Folkhögskola och reportagelinjen vid Jakobsbergs folkhögskola och arbetar idag som journalist. Tidigare jobb har varit vaktmästare, verkstadsarbetare, underskötare, personlig assistent och lantbrukare.
    75,00 kr
  49. Jadeögat
    Jadeögat
    75,00 kr
  50. Jag väljer livet
    Jag väljer livet
    Beskrivning
    Sabine Dardenne bodde med sin familj i en liten belgisk stad när hon en dag försvann på väg till skolan. Hon var tolv år gammal och hade blivit kidnappad av Marc Dutroux, som redan tagit livet av fyra unga flickor. Sabine räddades från fångenskapen i Marc Dutroux källare och efter Belgiens mest omfattande rättegång någonsin berättar Sabine sin historia för att bearbeta sina minnen, göra upp med offerrollen och gå vidare i sitt liv.
    75,00 kr
  51. Järtecken
    Järtecken
    Beskrivning
    En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

    Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

    75,00 kr
  52. Jerusalems hopp
    Jerusalems hopp
    Beskrivning
    Jerusalems Hopp, SionsArvetSjätte bokenBodie och Brock ThoeneI succéserien SionsArvet har författarna hållit läsarna trollbundna med sitt episka verk, där det förflutna vävs samman med den nutida kampen om världens heligaste och mest turbulenta stad. I Jerusalems hopp, den sjätte och sista delen i denna tidskrönika, återskapas ett levande drama om befrielse, kärlek och tro från det första århundradet e. Kr.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  53. Kaffe med rån
    Kaffe med rån
    Beskrivning

    Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet sitter på hemmet och har långtråkigt. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Föreståndaren är en riktig ragata. Då är det nog mycket bättre i fängelset!
    Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag . Och allt de kammar hem ska läggas i en Stöldfond för dem som behöver stålar.
    Utrustade med rollatorer tar gänget in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir klent. För att lyckas måste de komma på det perfekta brottet. Snart finner de sig indragna i den undre världen och vad som helst kan hända.

    75,00 kr
  54. Kalaharis skrivmaskinsskola för män
    Kalaharis skrivmaskinsskola för män
    Beskrivning
    KALAHARIS SKRIVMASKINSSKOLA FÖR MÄN
    av Alexander McCall Smith

    En oemotståndlig deckare om Damernas detektivbyrå
    och Mma Ramotswe

    Fjärde delen i serien om Botswanas mest kända detektivbyrå!



    Mma Ramotswe står inför en utmaning: en före detta polis har öppnat detektivbyrå i Gaborone och hans skrytsamhet gör Mma Ramotswe och hennes medhjälpare, Mma Makutsi, mycket upprörda. Detektiv Cephas Buthelezi hävdar att enbart män kan lösa svåra fall, och han hånar Damernas detektivbyrå i lokaltidningen på det skändligaste vis. Mma Ramotswe tänker inte låta sådana påhopp stå oemotsagda!

    Mma Makutsi behöver extrainkomster och gör iakttagelsen att män saknar kunskaper i maskinskrivning. Hon är övertygad om att det beror på att män inte vågar lära sig skriva maskin tillsammans med kvinnliga elever, för tänk om kvinnorna är bättre än dem Mma Makutsi ser lösningen på sina ekonomiska problem och startar en kvällskurs för män! Skrivmaskinsskolan för män blir en succé och leder även till en lika glädjande
    som oväntad upplevelse för Mma Makutsi.



    Alexander McCall Smith växte upp i Zimbabwe. Han är professor i juridik i Edinburgh, arbetar för UNESCO och har bott i Botswana. Han har skrivit böcker inom många områden,
    men det är med serien om DAMERNAS DETEKTIVBYRÅ som han blivit internationellt känd.
    Hittills har Alexander McCall Smith skrivit sex böcker om Precious Ramotswe, och
    populariteten bara ökar.





    75,00 kr
  55. Kärleken passerade här en gång
    Kärleken passerade här en gång
    Beskrivning
    Samuels tillvaro rämnar när Johanna avslöjar att hon träffat en ny man. Medan hon snabbt går vidare in i sitt nya förhållande, står Samuel kvar i spillrorna av det liv han trodde skulle vara för evigt. Och hur blir det med barnen? Samuel försöker orientera sig i en obekant värld, där han är pappa ena veckan och nästa vecka... vadå? Och var är vännerna? Theodor finns där, men deras vänskap är bräcklig. Vad återstår när kärleken har passerat?

    "Hur bygger man en ny identitet när den grund man stått på dragits undan under fötterna? Vad återstår när kärleken är borta? Samuel modelleras upp som en modern, kännande man och det är inte svårt att känna empati för honom. Det är en mycket bra debut som förtjänar att läsas." BTJ, Teresa Vihtma, Häftepos 13117231

    75,00 kr
  56. Kärntruppen
    Kärntruppen
    Beskrivning
    Den dramatiska fortsättningen av boken "Lämnad kvar". Rayford Steele, Buck Williams, Bruce Barnes och Chloe Steele bildar tillsammans Kärntruppen, fast beslutna att utmana det onda under de sju mest kaotiska år som mänskligheten någonsin kommer att få uppleva.
    75,00 kr
  57. Kensukes rike
    Kensukes rike
    Beskrivning
    När elvaårige Michaels föräldrar blir arbetslösa bestämmer sig pappan för att sälja allt de äger och köpa en segelbåt, Peggy Sue, för pengarna. Familjen ger sig i väg på en jorden runt-seglats. Under en förfärlig storm ramlar Michael och hunden Stella Artois över bord. När de till slut vaknar är de strandsatta på en ö. Michael är övertygad om att han kommer att svälta ihjäl, men det visar sig att han och hunden inte är ensamma på ön...

    Michael Morpurgo är en brittisk barn- och ungdomsboksförfattare, som har givit ut mer än 100 böcker.

    40,00 kr
  58. Kidnappad
    Kidnappad
    Beskrivning
    Utanför grindarna till ett kaliforniskt fängelse drar Peter Morgan en lättnadens suck. Han är äntligen fri och svär på att börja ett nytt liv.
    Samtidigt blir morddömde Carl Waters frisläppt från samma fängelse.
    I den exklusiva stadsdelen Pacific Heights sitter trebarnsmamman Fernanda Barnes fast i en enorm skuldhärva efter det att hennes man gått bort, men alla tror att hon är extremt förmögen.
    På andra sidan San Francisco befinner sig Ted Lee, utsliten efter tjugonio års arbete som polis.
    Inom några veckor korsas dessa människors liv på ett sätt ingen hade kunnat förutse.
    För den rikedom som Fernanda tros besitta lockar till sig uppmärksamhet hon inte vill ha. Någon är ute efter henne och hennes barn för att få del av hennes välstånd. Kidnappningshotet ligger som en tät dimma över deras liv och Ted Lee är den man som får i uppdrag att skydda Fernandas familj. Men dagarna går och männen som vill Fernanda illa kommer allt närmare
    75,00 kr
  59. Klingsor
    Klingsor
    Beskrivning
    Hur han än vände och vred på glaset inför sina glupska ögon stod det snett och lutande. Det lutade mycket kraftigt, än hit, än dit. Att stå rakt upp som ett anständigt glas förmådde det inte.Glaset hade helt enkelt rätat på sig.Men eftersom det stod på en stubbe som varit sågad mot alla regler och i strid med alla anvisningar från skogsbolagen hade det blivit rakt upptill, snett nedtill. Med sin överdel hade det siktat mot stjärnorna, med sin bas hade det varit bundet vid jorden och slav under tyngdkraften.Och med ens stod det klart för honom att den döda materien inte är död.Det var i den stunden han blev konstnär."Klingsor" är en roman om skapandets villkor. Med det gripande porträttet av konstnären Klingsor visar Torgny Lindgren återigen att han tillhör våra allra största berättare.
    150,00 kr
  60. Klostret
    Klostret
    Beskrivning
    I sin romandebut öppnar James Martin ett fönster mot tre människors andliga resa då de söker efter en väg vidare i livet.

    Anne, en frånskild mamma som kämpar med sitt liv efter förlusten av sitt barn.

    Mark, den före detta arkitekten som haft en lysande karriär men nu arbetar som allt-i allo-snickare och undrar hur hans liv kunde spåra ur så.

    Abboten i klostret, Fader Paul, frågar sig ibland hur han bäst kan följa sitt kall att leva ett liv innanför klostrets väggar.

    Den här själavårdsromanen är full av djup andlig visdom samtidigt som den är en tillgänglig berättelse full av både humor och nåd. Genom karaktärernas kamp får vi uppleva hur också oro, frågor och även ilska kan bli använt av Gud för att göra oss hela igen.´

    "Med den här vackra, rörande och ytterst trovärdiga romanen kommer sökare att bli milt inviterade att möta det gudomliga, och redan troende kommer att uppmuntras till att fördjupa sina relationer till Gud. Jag älskade den här boken och jag älskade karaktärerna."
    Richard Rohr, författare och fransiskanerpräst

    "Mer än ett levande porträtt av en sörjande mamma, så visar den här fina romanen, med enkla ord och handlingar, hur vi vanliga bristfälliga människor kan hjälpa varandra att finna vägen till Gud." Kathleen Norris, författare till The Cloister Walk

    75,00 kr
  61. Korsfästarna
    Korsfästarna
    Beskrivning
    Historisk roman där vi får följa Johannes döparen, Herodes Antipas och Paulus.
    50,00 kr
  62. Krigaren
    Krigaren
    Beskrivning

    Ve den som flyr sitt fosterland och kriget,
    men älskad vare den som stupar.
    David Saxon har sett döden på nära håll. Han var en av de amerikanska desertörer som kom till Sverige på 60-talet, på flykt undan Vietnamkriget. Hemma i USA hade han hustru, två döttrar och gamla föräldrar. Hans yngre bror stupade i kriget och hyllades som hjälte, men själv försköts han av familjen och betraktades som avskum.
    Nu bor David på en husbåt vid Skeppsholmen i Stockholm och arbetar som vaktmästare på en skola. Här kommer han i kontakt med den unga Selma med fotomodelldrömmar och hon berättar sin historia för honom. Det är ljusa minnen från sommarloven hos mormodern i Tornedalen, men också svåra grubblerier om brodern som mördades, om modern som svek.

    Med lidelsefullt engagemang diskuterar Björn Ranelid i romanens form mänsklighetens eviga frågor om synd och skuld, plikt och ansvar. Han har utgått från ett stort dokumentärt material om ett krig som väckte avsky i många länder och drar paralleller till oroligheter i dagens samhälle. På ett smärtsamt sätt visar han hur krig medför att konflikter flera generationer senare kan blossa upp utan att man förstår varför.

    75,00 kr
  63. Kritgubben
    Kritgubben
    Beskrivning
    Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig.

    Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran – Kritgubben.

    Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp.

    Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.

    Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

    Om du bara ska läsa en bok i år se till att det är denna! Sunday Times

    Om du gillar mina grejer kommer du gilla denna STEPHEN KING

    Underbart kuslig – som en kall knivsegg längs ryggraden LEE CHILD

    40,00 kr
  64. Kunde någon älska lillebror?
    Kunde någon älska lillebror?
    Beskrivning
    Det här är en spännande berättelse med mycket dramatik. En ovanligt närgången skildring av en människas liv på samhällets botten, som också visar på en möjlighet att komma loss. Dessutom är den helt sann.
    100,00 kr
  65. Kylan
    Kylan
    Beskrivning
    "I Sverige sker saker som bara några få invigda vet om. När mörkret gestaltar sig kräver det offer, riktiga offer. Det tar liksom över människor. Vänner förändras, de du kunde lita på gör saker som de inte gjort tidigare. Det finns en ondska som är verksam, den är ohygglig. Samtidigt finns det en motkraft, ett ljus som strider mot ondskans andemakter. Kriget pågår därute, även om du inte kan se det. Vi vet, därför att vi blev indragna i det kriget … Detta var vad som hände oss på 70-talet, i ett litet samhälle i Sverige."

    Kylan lämnar ingen oberörd. I ett rasande tempo, där boken fullkomligt slukar dig, berättar Tommy Lilja Arnes och Annas berättelse. Ingen trodde på dem där och då, när det hände. Tror du på dem nu?

    Tommy Lilja, född och uppvuxen i Blekinge, debuterade som författare med boken Kylan 1994 och har sedan dess skrivit ett 20-tal böcker. Författaren leder idag Tommy Lilja Ministries internationella arbete

    Nyutgåva

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  66. Långt ifrån död
    Långt ifrån död
    Beskrivning
    Roy Grace är tillbaka!Långt ifrån död är den tredje romanen om kommissarie Roy Grace vid polisen i Brighton. Roy Grace har i uppdrag att lösa ett till synes omöjligt fall och dessutom tvingas han konfrontera sitt förflutna.Natten då Brian Bishop mördade sin fru var han långt från mordplatsen - och dessutom sov han. Åtminstone hävdar han det själv när kommissarie Roy Grace konfronterar honom med det faktum att hans hustru Katie Bishop, den vackra societetskvinnan från Brighton, är död. Om inte Brian Bishop är i stånd till att utföra det ultimata trolleritricket, att vara på två ställen samtidigt, så finns det bara två möjligheter - någon har stulit hans identitet eller också är han riktigt bra på att ljuga. När sedan några vänner till Roy Grace ringer från sin semesterort och meddelar att de just sett Graces sedan länge försvunna fru, då är det kanske en mystisk händelse för mycket i Graces liv. Peter James berättar skickligt en spännande historia med en till synes enkel lösning, men med överraskande och förvånande vändningar.
    75,00 kr
  67. Långt når ekot
    Långt når ekot
    Beskrivning
    Vi får följa släkten Ersson där Erika står i centrum. Västerbotten runt 1880
    75,00 kr
  68. Lasarus kvinnor
    Lasarus kvinnor
    Beskrivning

    När Lasarus som artonåring kommer till Moskva blir han blixtförälskad i Marusia, en barnlös kvinna som är trettio år äldre än han och som endast besvarar hans hemliga kärlek med moderskärlek. Inte förrän på ålderns höst förälskar sig Lasarus på nytt, nu i den fyrtio år yngre Galina, en känslokall skönhet som blir mor till hans son Borik. Mellan dessa båda kärlekar pendlar Lasarus liv. Men det är den tredje kärleken - barnbarnet Lidotjka - som blir den livsavgörande.

    Lasarus kvinnor är berättelsen om tre kvinnor från tre olika generationer och skildrar Rysslands hela 1900-talshistoria ur ett mikroperspektiv. En roman som har jämförts med Tolstojs klassiska berättarkonst.

    75,00 kr
  69. Leon
    Leon
    Beskrivning
    ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLM

    Filmen visar en skräckslagen pojke, fängslad i en bur i ett okänt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner.

    När kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder.

    I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek, en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden.

    Leon är den andlöst spännande, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet.

    75,00 kr
  70. Leva vidare
    Leva vidare
    Beskrivning
    Lea louises uppväxt i Uppsala är ljus, men familjens ungerska släkt dödas under kriget.
    50,00 kr
  71. Lewis resa : Roman
    Lewis resa : Roman
    Beskrivning
    Lewis resa är en roman om en svensk imperiebyggare och hans livsverk. Två stora folkrörelser präglade det svenska 1900-talet, arbetarrörelsen och den kristna väckelsen. Per Olov Enquist har skrivit om arbetarrörelsen i Musikanternas uttåg (1978); I Lewis resa är det väckelserörelsen som står i centrum, och särskilt dess ledare Lewi Pethrus, skaparen av den svenska pingströrelsen. P O Enquist- själv ett Guds barnbarn från Västerbotten ? skildrar Lewis väg från arbetarpojke med drömmar om att bli proletärförfattare, till maktmedveten andlig ledare. Romanens dramatiska kulmen är Lewis förhållande till skalden och förkunnaren Sven Lidman, länge hans främste bundsförvant, senare hans bittraste fiende.Bara två år efter sin stora succé med Livläkarens besök, som belönades med Augustpriset, återkommer nu Per Olov Enquist med en roman där han åter sätter ljuset på några av de största gestalterna i svensk historia.
    125,00 kr
  72. Lida
    Lida
    75,00 kr
  73. Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott
    Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott
    Beskrivning
    En ung kvinna hittas mördad av en okänd gärningsman och polisen har fått ett spaningsmord som de måste utreda. Denna roman handlar om just detta - om polisens utredning av ett typiskt spaningsmord i dag - och vilka konsekvenser som det arbetet får för de närmast inblandade.
    75,00 kr
  74. Liten bok om stor glädje
    Liten bok om stor glädje
    Beskrivning
    Hur kan en trött kristen på nytt upptäcka glädjen i att leva de goda nyheternas liv även i de dåliga nyheternas värld?Boken ger uppslag till bibelstudier predikoserier och en daglig andakt under 90 dagar.Författaren har tidigare arbetet med biståndsverksamhet och är sedan 2011 President i Lutheran Church - Missouri Synod (LCMS).
    125,00 kr
  75. Livets och dödens villkor
    Livets och dödens villkor
    Beskrivning
    Av författaren till Gold Dagger-vinnaren Mörk jord. Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för »Årets bästa översatta kriminalroman« tre år i rad.

    »Belinda Bauer har en alldeles egen ton, en obönhörligt tickande katastrofklocka.« LOTTA OLSSON, DN

    »Belinda Bauer är detaljernas drottning; varenda liten händelse betyder något. I Livets och dödens villkor är hon bättre än någonsin.«JENNY RYDQVIST, SYDSVENSKAN

    »En av de bästa deckare vi kommer att få läsa i år.« SHARON BOLTON

    75,00 kr
  76. Livets skafferi
    Livets skafferi
    Beskrivning
    LIVETS SKAFFERI
    av Alexander McCall Smith


    Mma Ramotswe är fortfarande ogift, trots att hon sa ja till Mr J L B Matekoni redan i slutet
    av boken DAMERNAS DETEKTIVBYRÅ. Just nu undrar hon när bröllopet ska bli av, men hon vill inte
    pressa sin tillkommande. Han har nog med bekymmer ändå. Inte minst tänker han på den
    skrämmande frågan han fått av Mma Potokwani, den något framfusiga kvinna som förestår
    barnhemmet på orten. Alexander McCall Smith bjuder än en gång på en vindlande, fantasifull,
    varmhjärtad berättelse om Damernas detektivbyrå i Botswana. Mma Ramotswe sätts på prov och
    hon får använda sin intuition för att lösa situationen. Som läsare kan man bara tacka och ta emot.
    Här är ytterligare ett bevis på att bra berättade historier går rakt in i hjärtat.






    "Vilken fantasifigur beundrar du mest? Mma Ramotswe i Damernas detektivbyrå-serien."
    LOTTIE KNUTSSON, FRITIDSRESORS INFORMATIONSDIREKTÖR

    "LIVETS SKAFFERI är en skatt som innehåller både kvickheter och klokskap."
    THE DALLAS MORNING NEWS





















    75,00 kr
  77. Livstid
    Livstid
    75,00 kr
  78. Livstid
    Livstid
    Beskrivning
    - Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander.Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna.Till slut återstår två grundläggande frågor.Om Julia ljuger: Varför dödade hon Alexander?Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?Livstid är en roman om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen.Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.
    75,00 kr
  79. Ljus som kärleken, mörk som döden
    Ljus som kärleken, mörk som döden
    Beskrivning
    En roman om Baz, uppvuxen på barnhem. Kärlek, död, makt och vanmakt
    75,00 kr
  80. Ljusets hastighet
    Ljusets hastighet
    Beskrivning
    Syskonen Paula och Julian växer upp i skuggan av faderns plågsamma minnen från Förintelsen. När fadern dör tar han med sig sina demoner och sin aldrig berättade historia i graven men det förflutna fortsätter att påverka syskonen och deras liv. Julian övertar sin faders lidande och väljer ensamheten och vetenskapen i sin lägenhet där elva teveapparater utgör det huvudsakliga sällskapet. Paula, däremot, väljer världen och som operasångerska är hon ständigt i rörelse full av en dynamik och en röst som i hennes fall är lika mycket flykt som broderns ensamhet.

    När Paula ger sig ut på en längre turné låter hon sin hushållerska Sola bo i sin lägenhet och en speciell relation uppstår mellan henne och brodern som bor i våningen ovanför. De berättar sina hemligheter för varandra och det visar sig att också Sola varit med om något fruktansvärt. Hon är den enda överlevande från en brutal massaker i hennes hemby i Centralamerika. I Solas berättelse återfinner Julian drag som är gemensamma med hans egna upplevelser och samtidigt, på sitt håll, upptäcker Paula sanningen om faderns förflutna. Hon för en hård kamp med denna insikt innan hon tillsammans med Sola och Julian inser att det är genom att dela sina berättelser och sorger, att hålla minnet av det förflutna levande i nuet, som man finner kraft att leva.

    Ljusets hastighet är en mycket vacker och poetisk debutroman som berättas utifrån tre olika perspektiv och därmed tre olika röster. Rosner tar med värme, humor och stor insikt upp hur det förflutnas mystik och smärta kan drabba nuet om vi tyst bär våra minnen och berättelser kvar inom oss.

    Översättning Ulla Roseen


    Elizabeth Rosner bor i norra Kalifornien där hon länge undervisat i creative writing på ett universitet, men hon har nu dragit sig tillbaka för att kunna skriva på heltid. Hon har förut publicerat poesi och en del kortprosa men med Ljusets hastighet debuterar hon som romanförfattare. Rosners föräldrar överlevde, liksom fadern i hennes roman, förintelsen och träffades i Sverige efter kriget.
    75,00 kr
  81. Löften
    Löften
    Beskrivning
    Elvaåriga Roz mamma flyr med sina barn från en våldsam och alkoholiserad make. Roz får en ny vän, Mara, och de ger varandra heliga löften om sina pappor. Vad Roz vill mer än något annat är att hennes pappa ska sluta dricka, att han åter blir den snälla pappan hon vet att han kan vara. Han lovar att ändra sig. Men kan Roz lita på honom?
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  82. Love Story : A Novel
    Love Story : A Novel
    Beskrivning
    På engelska
    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 367

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå