View as Tabell Lista

Artiklar 301-367 av 367

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Sprängaren
    Sprängaren
    Beskrivning
    Sprängaren av Marklund, Liza Inbunden bok. Stockholm : Ordupplaget. 2000. 295 sidor.
    75,00 kr
  2. Springfloden
    Springfloden
    Beskrivning
    1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
    40,00 kr
  3. Stalker
    Stalker
    75,00 kr
  4. Sten för sten
    Sten för sten
    Beskrivning
    Åland och höst, och en ny termin stundar för Kjerstin som svensklärarinna. Det blåser en motvind, hon är nedtryckt och brottas med sin självkänsla, varje dag är en kamp för att försöka vara stark. Då kommer ännu en chock, det hårdaste slaget: hon finner otvetydiga tecken på att hennes man, Jörgen, är otrogen.
    Samtidigt som Kjerstins limbo mörknar kommer nya människor in i hennes liv, relationer som ger perspektiv och kraft. Och en plan tar alltmera form i henne. Den är drastisk, raffinerad och obarmhärtig...

    Med Sten för sten debuterar Liselott Willén, född 1972. Och hon gör det med en stilsäker och spänningsladdad roman om ensamhet och självkänsla, om kärlekens uppoffringar och den intagande hämnden med dess oförutsedda konsekvenser.

    75,00 kr
  5. Stjärnor utan svindel
    Stjärnor utan svindel
    Beskrivning

    Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja ... Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.

    Stjärnor utan svindel utkom 1996 och blev Louise Boije af Gennäs stora genombrottsroman som sålde i över 150.000 exemplar. Nu kommer den i nyutgåva i samband med att Högre än alla himlar utkommer i pocket.

    40,00 kr
  6. Stormvarning
    Stormvarning
    Beskrivning
    Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man inklusive krigsministern Lord Kitchener. Första världskriget pågår och enligt ryktet var fartyget på väg med dyrbar last till Ryssland när det gick på en tysk mina. Många är dykarna som med livet som insats försökt finna och bärga Hampshires mytomspunna skatt. Nästan hundra år senare hittas en segelbåt drivande utanför samma kust. På däck finner man blod och andra spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad dykare hemmahörande i Marstrand. När det står klart att det var Bo själv som seglat båten beger sig kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollega Folke till Orkney för att bistå polisen i utredningen. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som hänt blir kopplingarna mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt starkare. En dykexpedition vid vraket på sjuttiotalet höll på att sluta i katastrof och av någon anledning har Bo Stenman gjort sig ovän med många av sina tidigare dykarkollegor.Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler från Marstrand i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.
    75,00 kr
  7. Strandbergsbacken fem sagor för vuxna
    Strandbergsbacken fem sagor för vuxna
    Beskrivning
    Fem sagor för vuxna
    50,00 kr
  8. Svart stig
    Svart stig
    Beskrivning

    "Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm.
    Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.
    Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.
    Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.
    Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av va

    75,00 kr
  9. Svinalängorna - pocket
    Svinalängorna - pocket
    Beskrivning

    Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
    Leena och hennes finska föräldrar har tillsammans med andra invandrarfamiljer och låginkomsttagare flyttat in i ett nybyggt bostadsområde i 60-talets Ystad. För Leenas familj är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, kakel och parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet "Svinalängorna.
    De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis myllrande och livfulla roman. Det är Leena själv som berättar, klarögt och fartfyllt, om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Ibland sitter hon i trapphuset och följer allt som händer. Eller gömmer sig under bordet och lyssnar. Men snart är det kompisarna som är hennes trygghet, hennes centrum, och det roliga fastnar i halsen på läsaren när det börjar stå klart hur de här barnens verklighet egentligen ser ut. De är maskrosbarn, som kastas i plötsliga ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos. Ett kaos de ständigt är beredda på. Leena lär sig att "trolla bort sig själv" för att klara sig. Varken socialbyrån eller polisen griper in på allvar, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om barns utsatthet och överlevnadskraft.

    Med anledning av att boken nu har filmatiserats så ger vi ut en ny utgåva med omslag från filmen. Regi står Pernilla August för och i huvudrollen som den vuxna Leena ser vi Noomi Rapace. I boken har vi lagt med ett extramaterial där Pernilla August och Susanna Alakoski svarar på några frågor kring bok- och filmskapande.

    "En av de mest fängslande romaner jag läst på flera år" Svenska Dagbladet

    "Trovärdigt skriven roman om klass, integritet och i viss mån kön som länge efterlysts i den svenska litteraturen." Göteborgs-Posten

    40,00 kr
  10. Svinen
    Svinen
    Beskrivning
    Jorma Hedlund har egentligen dragit sig tillbaka, det är slut på det kriminella livet. Men tipset om värdetransporten är för bra för att passa. En sista stöt, sedan får det vara nog. Till en början löper allt enligt planerna. Men rånet går fruktansvärt fel, och Jorma blir en jagad man. Samtidigt försöker Danny Katz ta reda på vad som har hänt hans förra knarklangare Ramón och hans flickvän Jenny. Katz gamla sug efter droger har dragit in honom i en härva som bara växer. Hur gick det till när Ramón plötsligt kom över en massa knark? Och vem är egentligen Jenny? Spåret leder till en början in i Stockholms porrbransch och därefter i en riktning Katz aldrig hade kunnat ana. Bara en sak är säker: någon vill hindra honom från att hitta sanningen.

    Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer. Svinen är en fristående fortsättning på Skuggpojken (2013), den andra boken i en serie noir-thrillers om Danny Katz.

    75,00 kr
  11. T. Singer
    T. Singer
    Beskrivning
    T Singer vill sstarta på nytt där ingen känner honom. Han möter Meret och gifter sig. När Meret omkommer tar Singer sig an Meretes dotter.
    75,00 kr
  12. Tagning ett
    Tagning ett
    Beskrivning
    Ny fristående bokserie av Karen Kingsbury med gästspel från medlemmar i familjen Baxter. Kan de förändra världen . innan världen förändrar dem?

    Filmskaparna Chase Ryan och Keith Ellison lämnade missionsfältet i Indonesien för missionsfältet i Hollywood. Nu har de klarat det omöjliga . att finansiera en spelfilm med ett budskap som kan förändra världen.
    Men när Chase och Keith startar inspelningen, går saker och ting inte enligt planerna. Miljoner dollar står på spel och de försöker desperat att hindra produktionen från att rasa samman. Ett möte med John Baxter Var filmen en del av Guds plan när allt kommer omkring? Kan ett tillfälligt möte med John Baxter ge dem den uppmuntran de behöver för att hålla kvar visionen och producera en film som faktiskt kan förändra människors liv? Bailey Flanigan har precis flyttat hemifrån och börjat ett nytt liv som student på University of Indiana. Med hennes nya rumskamrat Andy kan hon dela det mesta av livets drömmar och förhoppningar. Utom en sak; De tankar och känslor hon har för en viss ung man. Ska vänskapen bestå, trots hård konkurrens både på scenen och i privatlivet?

    200,00 kr
  13. Tagning två
    Tagning två
    Beskrivning
    Kan de förändra världen . innan världen förändrar dem? Filmskaparna Chase Ryan och Keith Ellison lämnade missionsfältet i Indonesien för missionsfältet i Hollywood. Nu har de klarat det omöjliga . att finansiera en spelfilm med ett budskap som kan förändra världen. Men när Chase och Keith startar inspelningen, går saker och ting inte enligt planerna. Miljoner dollar står på spel och de försöker desperat att hindra produktionen från att rasa samman. Ett möte med John Baxter Var filmen en del av Guds plan när allt kommer omkring? Kan ett tillfälligt möte med John Baxter ge dem den uppmuntran de behöver för att hålla kvar visionen och producera en film som faktiskt kan förändra människors liv? Bailey Flanigan har precis flyttat hemifrån och börjat ett nytt liv som student på University of Indiana. Med hennes nya rumskamrat Andy kan hon dela det mesta av livets drömmar och förhoppningar. Utom en sak; De tankar och känslor hon har för en viss ung man. Ska vänskapen bestå, trots hård konkurrens både på scenen och i privatlivet?
    125,00 kr
  14. Tedags för normalt byggda damer
    Tedags för normalt byggda damer
    Beskrivning
    Mma Ramotswe konfronteras med det okända när hon får i uppdrag att hitta en förrädare i ett fotbollslag. Hon lär sig att små pojkars kunskap kan vara mycket värdefull och hon får dricka te i många främlingars kök innan hon förstår hur allt hänger ihop. Mma Ramotswe tvingas också komma över en stor personlig förlust samtidigt som hon får stötta Mma Makutsi, som tror att hennes fästman ska överge henne. Damernas detektivbyrå får rycka in och bevisa att allt inte går rätt till på sängavdelningen i fästmannens affär
    75,00 kr
  15. Tersias
    Tersias
    Beskrivning
    Det är hårda tider i London. Trollkarlen Magnus Malachi vakar noga över sitt senaste fynd - Tersias, den blinde pojken som kan se in i framtiden. Men i takt med att Tersias krafter blir allt mer kända försöker fler dra nytta av Tersias märkvärdiga förmåga. Luffaren Jonah och hans kompanjon Tara dyker upp liksom den vansinnige Solomon -och den mystiske lord Malpas. Men varifrån kommer Tersias övernaturliga krafter - från det goda eller från det onda?
    100,00 kr
  16. The Fault in Our Stars (Film Tie-In)
    The Fault in Our Stars (Film Tie-In)
    Beskrivning
    Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.
    75,00 kr
  17. The lies of Locke Lamora
    The lies of Locke Lamora
    Beskrivning
    They say that the Thorn of Camorr can beat anyone in a fight. They say he steals from the rich and gives to the poor. They say he's part man, part myth, and mostly street-corner rumor. And they are wrong on every count. Only averagely tall, slender, and god-awful with a sword, Locke Lamora is the fabled Thorn, and the greatest weapons at his disposal are his wit and cunning. He steals from the rich - they're the only ones worth stealing from - but the poor can go steal for themselves. What Locke cons, wheedles and tricks into his possession is strictly for him and his band of fellow con-artists and thieves: the Gentleman Bastards. Together their domain is the city of Camorr. Built of Elderglass by a race no-one remembers, it's a city of shifting revels, filthy canals, baroque palaces and crowded cemeteries. Home to Dons, merchants, soldiers, beggars, cripples, and feral children. And to Capa Barsavi, the criminal mastermind who runs the city. But there are whispers of a challenge to the Capa's power. A challenge from a man no one has ever seen, a man no blade can touch. The Grey King is coming. A man would be well advised not to be caught between Capa Barsavi and The Grey King. Even such a master of the sword as the Thorn of Camorr. As for Locke Lamora ...
    75,00 kr
  18. Tidsboken
    Tidsboken
    Beskrivning
    Rana är elev på Skyddsänglaskolan, men kraven är hårda och det är inte lätt att klara de svåra övningarna i vapenkonst och människokunskap. När det är dags för praktik blir Rana placerad i en högstadieskola i Sverige, förklädd till utbytesstudenten Randy. Snart är skolans hårdaste kille med sitt gäng, ondskans demoner, städänglar och praktikhandledare alla på jakt efter den blivande skyddsängeln. Inte blir det heller enklare när skolans coolaste tjej blir kär i den förklädda Randy och hans bästa människovän vägrar prata med honom just därför. Till ängelns hjälp finns Tidsboken med sin alldeles egna syn på tillvaron. Men det är långt ifrån alltid som Tidsboken hjälper på det sätt som Rana önskar... Tidsboken förmedlar budskapet om att våga följa sina drömmar, oavsett vad andra tycker och tror om dem. Att våga stå upp för det som är rätt med risk för mobbning och utanförskap. Men den handlar också om kärlek, vänskap och hur det kan vara att leva med en kristen tro i ett sekulariserat samhälle. Att vi inte behöver vara rädda för mörkret i och omkring oss då de goda krafter som verkar är starkare än ondskan.

    Tidsboken vill förmedla framtidstro och hopp. Att våga gå mot strömmen och följa sina drömmar. Men den berättar också om hur tufft det är att vara fjorton år och ha en tro. Hur svårt det kan vara att gå i skolan och vilja passa in med funderingar om identitet, utanförskap och mobbning. Samtidigt som kampen mellan gott och ont pågår i och utanför oss människor, lyfter vi perspektivet och blicken till Gud. Det goda är starkare och mäktigare än det onda. Det goda är inte en mjäkig tyst betraktare. Nej, det goda och änglarna har mer resurser och makt än vi kan ana.

    Vem är MiA Zetterlund? Så här skriver MiA själv: Jag är är en adopterad, dyslektisk författare som älskar att läsa böcker. När jag inte skriver arbetar jag som diakon och bor med min familj i Sveriges femte största stad. Besök gärna hennes blogg: http://www.miasförfattarkvistar.se/

    100,00 kr
  19. Tiggaren
    Tiggaren
    Beskrivning
    Högaktuell spänningsroman om maktövergrepp på samhällets allra mest utsatta.

    Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.

    Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.

    Tiggaren är den obehagligt aktuella och spännande femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Oavsett om boken läses som en fristående deckare eller en fortsättning på serien kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds starka och rättmätiga hämnd.

    75,00 kr
  20. Till offer åt Molok
    Till offer åt Molok
    Beskrivning

    Vinnare av Svenska Deckarakademins pris för bästa kriminalroman 2012

    Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

    Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.

    Till offer åt Molok är den femte boken med Rebecka Martinsson.

    75,00 kr
  21. Tjuvarnas marknad
    Tjuvarnas marknad
    Beskrivning
    Stockholm drabbas av en rad inbrott. En specialkommission tillsätts på grund av de enorma värden som stulits.
    75,00 kr
  22. Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken
    Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken
    Beskrivning
    När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.
    75,00 kr
  23. Torka aldrig tårar utan handskar. 2, Sjukdomen
    Torka aldrig tårar utan handskar. 2, Sjukdomen
    Beskrivning
    De är en sorts familj: ärkefjollan Paul, Lars-Åke och Seppo, Reine med sitt plågade förflutna på den lilla bohuslänska ön, den vackre Bengt som är filmstjärna i vardande. Varje år firar de jul hos Paul, det är där Benjamin och Rasmus träffar varandra och blir kära. Allt ska de offra för kärleken.De älskar varandra så mycket. Världen och framtiden tillhör dem.Och det är då som sjukdomen kommer till staden.Bögpesten. Den nya digerdöden.De är alla så unga.En efter en skall de dö. Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant.Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.Det här är andra delen i romansviten "Torka aldrig tårar utan handskar". Den första delen utkom i augusti 2012 och blev en stor säljsuccé som hyllats av en enig kritikerkår.
    75,00 kr
  24. Torka aldrig tårar utan handskar. 3, Döden
    Torka aldrig tårar utan handskar. 3, Döden
    Beskrivning
    Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt. För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!Det som berättas i den här historien har hänt.Allt är sant.Jag var en av de som överlevde.Jag ville bryta tystnaden.Jag har gjort det nu.
    75,00 kr
  25. Toscana tur och retur
    Toscana tur och retur
    Beskrivning
    Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur. Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.
    40,00 kr
  26. Trasdockorna
    Trasdockorna
    Beskrivning
    Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.
    40,00 kr
  27. Tre
    Tre
    Beskrivning
    Kevin Parson kör sin bil en sensommardag när hans mobil­telefon plötsligt ringer. En man som kallar sig för Slater säger med raspig röst: "Vi ska leka en liten lek, Kevin. Du får exakt tre minuter på dig att bekänna din synd för världen. Vägra och bilen du kör kommer att explodera." Slut på samtalet. Kevin får panik. Vem kan det vara? Vilken synd? Han kör bilen i diket.
    Exakt tre minuter senare sätter den massiva explosionen världen på kollisionskurs med vansinnet. Spelet kan börja. Kevin får omedelbart ett samtal till. Ännu en gåta, ännu en deadline, ännu en bomb – en större bomb – om Kevin inte bekänner sin synd.

    Tillsammans med FBI-agenten Jennifer Peters och CBI-agenten Samantha Sheer, försöker Kevin besegra Slater i hans lek, men Slater är alltid ett steg före. Varje hot intensifieras och hela landet ropar efter svar, men leken gör dem nästan utom sig.
    Tre är en kraftfull berättelse om gott och ont och allt däremellan.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  28. Tröstaren
    Tröstaren
    Beskrivning
    Karin Wahlbergs läsare kommer inte att bli besvikna när de får Tröstaren i sin hand. I den sjätte spänningsromanen om kriminalkommissarie Claes Claesson och läkaren Veronika Lundborg är det återigen sjukhusmiljön som gäller, och som initierad skildrare av den är Karin Wahlberg en obestridlig mästare.

    En kvinna vandrar hemåt genom det fridfulla Oskarshamn efter en kväll med sina väninnor. Plötsligt hör hon någon som jämrar sig inne bland skuggorna på kyrkogården. När hon tar upp mobilen för att kalla på hjälp tornar en gestalt upp sig framför henne och hon känner en brännande smärta i magen. Så blir allt mörkt.

    Veronika Lundborg har jouren när den skottskadade kvinnan kommer in och operationen ser ut att bli framgångsrik. Men bara några timmar senare hittas kvinnan död i sin sjukhussäng.

    Veronika anmäls till Sjukvårdens hälso- och ansvarsnämnd - kan hon ha gjort en felbedömning som kostat kvinnan livet, eller ligger det något betydligt mer bestialiskt bakom dödsfallet?

    75,00 kr
  29. Trots allt
    Trots allt
    Beskrivning
    Emily Anderson är en högskolestudent, uppfostrad av sina morföräldrar, som snart ska påbörja sin första praktik som journalist. Men innan hon fortsätter framåt upptäcker hon en kärlekshistoria som fick ett tragiskt slut i samband med hennes födelse. Detta får henne att blicka tillbaka och söka efter den mamma som hon aldrig har träffat.En ung kvinna som söker svar på sitt hjärtas innersta frågor. En man och en kvinna åtskiljda av lögner och svek som trots allt aldrig har lyckats glömma varandra.
    125,00 kr
  30. Tusen olevda liv finns inom mig
    Tusen olevda liv finns inom mig
    Beskrivning
    Pastor Bengt Ericsson har planerat allt i minsta detalj. Utan minsta anstrykning till vemod låser han dörren till pastorsbostaden, sätter sig i bilen och styr en sista gång mot kapellet. På predikstolen, väl synligt, tejpar han upp brevet där han berättar att han ska försvinna från församlingen en tid och i vilket han ber om förlåtelse att han trasslar till det för andra. Men han har helt enkelt inte funnit någon annan väg.

    När Bengt Ericsson sätter sig i bilen igen är det för att åter ta kontrollen över ett liv som så här långt mest har präglats av en rad tillfälligheter och anpassningar. Det han nu gör är visserligen både oväntat och i mångas ögon klandervärt, men han styr söderut med en märklig känsla av lätthet och med en fast beslutsamhet att utforska ett av de tusen olevda liv han bär inom sig. Jag blev lite orolig när Tomas Sjödin hade skrivit en roman Min oro kom på skam ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek. Maria Küchen, Kyrkans tidning "... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla. Och den innehåller den goda berättelsens driv..." Nerikes Allehanda Tomas Sjödin, född 1959, är pastor, författare och krönikör i Göteborgs-Posten och en uppskattad föredragshållare. Han har utkommit med en rad böcker som alla sålt i stora upplagor och översatts till flera språk. Tusen olevda liv finns inom mig, som kan betraktas som hans skönlitterära debut, är en gripande, rolig och tänkvärd berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna. En berättelse om mod, om uppbrott men också om att våga försonas med sitt liv. Här berättar Tomas Sjödin om sin kommande turné

    100,00 kr
  31. Underdog
    Underdog
    Beskrivning
    Vinnare av Augustpriset 2001 Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om." Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss. "Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Verklighetsförankringen i Underdog är bergsäker, en lysande och bitter skildring av folkhemmets barnkammare och pojkrum" Jonas Thente, Dagens Nyheter "En generationsroman som gjorde mig varm om hjärtat, ömsint, klarsynt och osentimental."Ingalill Mosander, Aftonbladet Kvinna "Torbjörn Flygt visar med Underdog ännu en gång att han har berättandets konst i sin hand, att han förmår gripa tag i läsaren och behålla greppet till resans slut." Jan Johansson, Skånska Dagbladet " ett fängslande läsäventyr." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning "60-talister som läst och älskat Mikael Niemis Populärmusik från Vittula kan nu glädja sig åt ännu en bok som beskriver vår uppväxt, och faktiskt en som är mycket bättre på många vis. Malmöförfattaren Torbjörn Flygts senaste bok Underdog är en rasande bra barndomsskildring med fantastiska tidsbilder och en genomintressant historia" Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet "Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."Daniel Sandström, Sydsvenska Dagbladet "Det kommer nog dröja ett tag innan vi ser en roman av den här tyngden och kvaliteten igen."Jenny Nyström, Proletären Torbjörn Flygt är född 1964 och bosatt i Malmö. Han har tidigare givit ut romanerna Längsta ögonblicket (1995) och Män vid kusten (1997). För Underdog tilldelades han 2001 års Augustpris för Årets svenska skönlitterära bok.
    40,00 kr
  32. Uppgörelsen
    Uppgörelsen
    Beskrivning
    Clay Carter arbetar som offentlig försvarare i Washington. Han drömmer om någonting bättre, om ett jobb på någon av de stora advokatfirmorna. När han motvilligt åtar sig att försvara den unge Tequila Watson, som gripits för ett till synes slumpartat mord på öppen gata, anar han inte vilka följder detta ska få. Plötsligt befinner han sig i hetluften, mitt uppe i ett rättsfall som gäller ett av världens mäktigaste läkemedelsbolag och som kan visa sig bli Clays stora vinstlott i livet, hans chans att kamma hem mer pengar än han nånsin kunnat drömma om. Men när man väl fått allt man drömt om finns det bara en sak som är farligare: att vilja ha mer… John Grishams nya megabestseller skildrar en värld där advokater köps, rättvisan säljs och girigheten styr juridiken. "Fantastisk läsning" – Washington Post
    75,00 kr
  33. Utan eko
    Utan eko
    75,00 kr
  34. Utvisningen
    Utvisningen
    Beskrivning
    När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  35. Vackersången
    Vackersången
    Beskrivning
    Barnsaga för vuxna.
    35,00 kr
  36. Vackra flickors lott
    Vackra flickors lott
    Beskrivning
    Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
    orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
    75,00 kr
  37. Vägen till Jerusalem
    Vägen till Jerusalem
    Beskrivning
    Nådens år 1150 föds Arn på Arnäs gård vid Vänerns strand. Första delen i trilogin från korstågstiden.
    75,00 kr
  38. Vägen till kärlek
    Vägen till kärlek
    Beskrivning
    Vägen till kärlek är den första i denna serie om Marty Claridge. Det är den första av Janette Okes böcker som blivit översatt till svenska.
    Marty Claridge har precis flyttat västerut med sin make Aaron, som dör kort därefter. Marty, som väntar sin döde makes barn, är i stort behov av ett varmt ställe att bo på. När inga andra alternativ finns accepterar hon änklingen Clark Davis erbjudande om husrum för vintern. I gengäld är de överens om att gifta sig och Marty ska bli modersgestalt för hans unga dotter Missie. Marty och Clark lever inte tillsammans som man och hustru utan i separata hus.
    Lösningen är inte perfekt och i början kommer Marty och Missie inte alls överens. Marty får lära sig mer om Clarks Gud än hon någonsin kunnat drömma om, men kommer någon av dem att kunna känna kärlek igen? Om författaren: Janette Oke har skrivit mer än fyrtiofem uppskattade romaner, både för vuxna och barn, och hennes böcker har sålt i mer än 22 miljoner exemplar.
    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  39. Vågspel
    Vågspel
    Beskrivning
    Den 5 juni 1916 förliser det brittiska krigsfartyget HMS Hampshire utanför Orkneyöarna. Med sig till havsbotten tar det 700 man inklusive krigsministern Lord Kitchener. Första världskriget pågår och enligt ryktet var fartyget på väg med dyrbar last till Ryssland när det gick på en tysk mina. Många är dykarna som med livet som insats försökt finna och bärga Hampshires mytomspunna skatt.

    Nästan hundra år senare hittas en segelbåt drivande utanför samma kust. På däck finner man blod och andra spår efter slagsmål. Båten tillhör Bo Stenman, pensionerad dykare hemmahörande i Marstrand. När det står klart att det var Bo själv som seglat båten beger sig kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollega Folke till Orkney för att bistå polisen i utredningen. En kropp hittas och ytterligare en båt, och i jakten efter svar på vad som hänt blir kopplingarna mellan den försvunne Bo och det för länge sedan förlista fartyget allt starkare. En dykexpedition vid vraket på sjuttiotalet höll på att sluta i katastrof och av någon anledning har Bo Stenman gjort sig ovän med många av sina tidigare dykarkollegor.Ann Rosmans sjätte bok med Karin Adler från Marstrand i huvudrollen utspelas på de gröna och vindpinade Orkneyöarna, en plats med levande folktro och djupa hemligheter. En plats för död och innerlig kärlek.

    75,00 kr
  40. Välkommen hem
    Välkommen hem
    Beskrivning
    Välkommen hem, den femte delen i Ninni Schulmans populära serie om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund, är en drabbande kriminalroman om revansch och försoning.

    En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.

    Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.

    På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

    75,00 kr
  41. Välkommen till Harmony
    Välkommen till Harmony
    Beskrivning
    Tusentals läsare har redan blivit förälskade i Harmony, den lilla (men fiktiva) småstaden vars invånare känns som gamla bekanta. Berättelsen om pastor Sam Gardner och hans lätt vrickade vänner bjuder på många leeenden. De gör det mesta fel, men när de minst anar det händer ett mirakel.
    85,00 kr
  42. Var inte rädd
    Var inte rädd
    Beskrivning
    Författaren skildrar islams mångfaldiga miljöer genom en rebellisk älskares temperament
    75,00 kr
  43. Vardagsmirakler
    Vardagsmirakler
    Beskrivning
    Vardagsmirakler är en hjärtevärmande samling av sanna berättelser om fantastiska händelser i vanliga människors liv. De har blivit berörda på ett övernaturligt sätt genom mirakulösa ingripanden, besvarad bön och änglabesök.

    Deras upplevelser, återberättade av succéförfattaren Karen Kingsbury, visar hur Gud verkar och att mirakler händer även idag!

    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  44. Värstingar på Wall Street : rapport från en domedagsmaskin
    Värstingar på Wall Street : rapport från en domedagsmaskin
    Beskrivning
    Samtidigt som Wall Street var sysselsatta med att skapa historiens största kreditbubbla anade ett antal outsiderinvesterare att den snart skulle explodera De satsade allt mot banksystemet och tjänade en förmögenhet.
    Den hyllade ekonomiskribenten Michael Lewis berättar i Värstingar på Wall Street Rapport från en domedagsmaskin den skandalösa historien om hur det gick till när en blandning av skygga genier och missanpassade särlingar överlistade hela finansmarknaden.
    När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden först blev allmänt känd 2008 var den egentligen redan gårdagens nyheter. Det riktiga sammanbrottet, den ljudlösa kraschen, hade redan ägt rum på bisarra marknader nedsudlade med obegripliga värdepapper skapade för att profitera på amerikaner som inte kunde betala sina skulder. De personer som borde ha haft insikten att förutspå det oundvikliga blev paralyserade av blint hopp eller fruktan. De som kunde ha förhindrat det valde att tiga.
    Finanskrisen är egentligen en omöjlig berättelse: tekniskt komplicerad och med huvudpersoner som inte ens själva begrep vad de höll på med, men Michael Lewis lyckas med det omöjliga han förvandlar finanskrisen till en engagerad sidvändare med utgångspunkt från de färgstarka aktörer som lyckades komma ut på andra sidan som vinnare.
    Värstingar på Wall Street är en briljant, karaktärsdriven och svart humoristisk berättelse om hur vår ekonomi kördes i botten.
    75,00 kr
  45. Vi ses vid Röda Sten
    Vi ses vid Röda Sten
    Beskrivning

    Vi ses vid Röda Sten är skriven av en Viveca Lärn i högform: sprudlande, träffsäkert och med glimten i ögat berättar hon historien om fyra något kantstötta själar i ett vårfagert Göteborg. Hennes populära och älskade böcker om Saltön filmatiseras just nu för Sveriges television med manus av Carin Mannheimer.

    75,00 kr
  46. Vinden viskar svaret
    Vinden viskar svaret
    Beskrivning
    Första boken i serien Framgångens Döttrar.
    Från Kalifornien till slagfälten i Europa - Vinden viskar svaret flätar samman en historia fylld av ärelystnad och nederlag, kärlek och förluster, mitt i dramatiken av det andra världskriget.Uppdraget i Europa gav henne chansen att stå på egna ben...men skulle priset att betala bli för högt?
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  47. Vredens tid - Pocket
    Vredens tid - Pocket
    Beskrivning
    En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
    40,00 kr
  48. Washingtondekretet
    Washingtondekretet
    Beskrivning
    Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

    Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

    En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

    40,00 kr
  49. Zack
    Zack
    Beskrivning
    Fyra asiatiska kvinnor från en massagesalong i Stockholm hittas brutalt avrättade, och en femte svårt stympad. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Kriminalinspektör Zack är en komplex antihjälte med ett mörkt förflutet. Med modet hos en odödlig arbetar han för att hitta mördaren i tid.Zack är första delen i Herkulesserien.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-367 av 367

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå