View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 462

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Bibelhandboken
  Bibelhandboken
  Beskrivning
  Denna bibelhandbok har ett enda syfte: att hjälpa dig förstå Bibeln bättre. Tänk dig att du sitter i ett flygplan högt över marken. När du blickar ut genom fönstret ser du hela landet. Du sitter högt ovanför alla detaljer och kan se helheten – allt på samma gång. Det är vad den här boken gör för dig. Den berättar på ett lättbegripligt språk om Bibelns stora tankar och dess huvudpersoner.
  Den förklarar huvudtankarna i varje bibelbok och hjälper dig att se hur allt hänger ihop. En ovärderlig handbok i skolan, kyrkan, konfirmandgruppen och i hemmet. - Det perfekta hjälpmedlet för att upptäcka och utforska Bibelns alla böcker - Fullspäckad med fakta om alla böcker i Bibeln - Frågor och svar som förklarar många av Bibelns mysterier - Få reda på vilka som skrev Bibeln och varför - Rikt illustrerad med kartor, tidslinjer, fotografier och helsidesillustrationer - Omfattande bakgrundsinformation om personer och platser på Bibelns tid - Frågor för självstudier Om författaren: Dr Tim Dowley har en kandidatexamen i historia och en doktorsexamen i kyrkohistoria. Han har undervisat i religionskunskap och skrivit och redigerat flertalet bibliska referensböcker för både barn och vuxna. Han har även skrivit flera populära biografier och barnböcker.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 2. Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Beskrivning
  Hopp och tröst när livet händer

  Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Hur ska man kunna orka fortsätta när botten är nådd och kraften tagit slut?
  För dig kan det vara ekonomiska svårigheter, ett dåligt besked från läkaren, en olycka, eller att du fått skilsmässopappren serverade framför dig av din äkta hälft. Vad det än är, så förstår du att livet kommer att förändras dramatiskt. Och det ser inte ut att kunna bli till det bättre.

  I boken Du kommer ta dig igenom guidar Max Lucado läsaren genom bibelns berättelse om Josef. Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav; Josefs liv bestod av nederlag och utmaningar. Samtidigt som tiden gick verkade Gud genom hans omständigheter för att de så småningom skulle leda till både upprättelse och försoning. Så, även om du har svårt att se det nu, kommer du också att ta dig igenom.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 3. Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Beskrivning
  Alla ber vi. Ibland. Speciellt när livets olika omständigheter knackar på dörren. Men i själva verket vet vi att som kristna bör vi be annorlunda. Mer ofta. Bättre. Med mer eld, tro och innerlighet.

  Den goda nyheten är att vi inte är de första som längtar efter att få uppleva en förändring. Även Jesu lärjungar behövde vägledning på bönens område.

  Max Lucado tar med läsaren på en resa i bönens värld. Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

  Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

  Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 4. Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Beskrivning
  Vissa dagar är jag inte säker på om min tro är perforerad av tvivel eller om mitt tvivel (barmhärtigt nog) är perforerat av tro. Och ändå fortsätter jag att leva i världen på det sätt som en religiös person lever i världen; jag fortsätter leva i en värld som jag vet är hänförande, och som inte är lämnad åt sig själv. Jag tvivlar, jag är osäker, jag är rastlös, benägen till att irra. Och likafullt finns där ett heligt sken som avbryter mitt stirrande.
  Ur boken

  I den här boken beskriver Lauren F Winner hur hennes erfarenheter av sin mammas död och sin egen skilsmässa oväntat kastar henne rakt in i en livskris av tvivel och andlig förtvivlan.

  Träffsäkert, relaterbart och intensivt ärligt beskriver Winner sin (eller om) Gud finns någonstans.

  Det här är en stark och brutalt ärlig berättelse om när Gud och tro upplevs frånvarande mitt i livet

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 5. Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Beskrivning
  Hjälp, Tack, Wow är den uppmärksammade och uppskattade författaren Anne Lamotts första bok på svenska. Den har legat som bästsäljare på New York Times boklista, precis som flera av hennes andra böcker.

  I den här boken sammanfattar Lamott allting som hon har lärt sig om bön till de tre mest nödvändiga bönerna: Hjälp, Tack och Wow. Dessa böner - att be om hjälp från en högre makt, att uppskatta det goda som vi har fått och att känna förundran över världen runt omkring - kan hjälpa oss genom vardagen och visa en väg fram genom livet. Speciellt under tuffa tider.

  Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Hjälp, Tack, Wow är en andlig vardagsbok som förhoppningsvis många nya läsare kommer att uppskatta.

  Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

  Sagt om boken: Ett uppfriskande enkelt grepp på den andliga praktiken bön i ett mycket greppbart format. Lamott lyckas skickligt framföra idén att när vi försöker kontrollera våra omständigheter så har vi förlorat förmågan att se det goda och mirakulösa i vår vardag det finns mer att upptäcka här än man först kan ana. Kirkus Reviews

  Charmerande vanvördigt. MORE Magazine

  Fylld av Lamotts unika typ av humor, klokhet och grundläggande andliga insikt Hon har en förmåga att sätta ord på vad det innebär att acceptera och omfatta den skönhet, mysterium och smärta som livet rymmer. San Antonio Express-News

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 6. En levande relation : bibeltankar om bön
  En levande relation : bibeltankar om bön
  Beskrivning
  Bönen – ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad, är Johan Tyrbergs tema för denna bok: ”Jag vill reflektera över vad det kan innebära att tänka på bön som kommunikation. I det sammanhanget vill jag fundera över böner som beskrivs i Bibeln, över olika bönetraditioner i vår kyrka, och även dela lite av min egen erfarenhet av bön. Jag hoppas att du vill följa med på upptäcktsfärd i bönens universum, med Bibelns händelser, en resa i tid och rum.” Johan Tyrberg är sedan hösten 2014 biskop i Lunds stift. Detta är hans andra bok på ARCUS förlag. Den första, ”Kallad till kärlek” som var hans herdabrev, kom hösten 2015.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 7. Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Beskrivning
  Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och annars kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 8. Till samma port
  Till samma port
  Beskrivning
  Den finska teologen, lektor Irja Kilpeläinen, som tidigare utgett bl.a. boken 'Att lyssna och hjälpa', behandlar i denna bok den svåra frågan om döden, som en gång möter var och en av oss. .
  75,00 kr
 9. En rastplats för bön och sång
  En rastplats för bön och sång
  Beskrivning
  Boken är skriven för alla som brukar fira gudstjänst. Vad är meningen med gudstjänsten?
  30,00 kr
 10. Frihetslängtan
  Frihetslängtan
  Beskrivning
  Frihetslängtan är en bok om tvivel. Och om tro. om både smärtan och det vackra i tron. Om längtan efter Gud, sådan han verkligen är.
  50,00 kr
 11. Så kan församlingsdiakonin utvecklas
  Så kan församlingsdiakonin utvecklas
  Beskrivning

  Boken är främst utformad för att kunna användas av kyrkoråd och av anställda och frivilliga medarbetare i församlingar.

  50,00 kr
 12. Från Jesus till moder Teresa : kristenhetens historia
  Från Jesus till moder Teresa : kristenhetens historia
  Beskrivning
  Från Jesus till moder Teresa ger historiska perspektiv på kristendomens och kyrkans ställning i dagens och morgondagens värld. Huvudtemat är växelspelet mellan kristendom och miljö. Författaren ger en lättillgänglig introduktion till kristendomens historia och presenterar en översiktlig bild av det kristna budskapets effekter på omvärlden, samt hur människor och miljöer påverkat detta budskap - från Jesu framträdande och in i vår egen tid.
  175,00 kr
 13. Frihetens Väg
  Frihetens Väg
  Beskrivning
  En trafikolycka ledde fram till dödens port. Där fick författaren uppleva en villkorslös kärlek som sopade undan alla farhågor. Nowen fick en insikt att han inte skulle dö utan leva vidare.Hans uppgift blev så att förkunna Guds kärlek på en nytt sätt.
  24,99 kr
 14. Recept eller replik?
  Recept eller replik?
  Beskrivning

  En predikan bör ses som en replik i en pågående dialog kring liv och tro mellan myndiga och jämställda människor

  50,00 kr
 15. Kvinnor läser Bibeln
  Kvinnor läser Bibeln
  Beskrivning
  Ett 30-tal kvinnor förmedlar sina tankar om bibeltexternas innehåll med tonvikt på Bibelns kvinnosyn och Guds och Jesu handlande . - »Här finns allt man kan begära av en fullödig tv-såpa -familjebråk, ekonomisk brottslighet, mord, arvstvister, otrohet. . »Jesus ställer uppför kvinnorna och behandlar dem med respekt (bra!). « - - - * - - - Så säger några av det 30-tal kvinnor i olika åldrar som tillsammans läst Första Moseboken och Johannesevangeliet. Några är vana bibelläsare, andra har aldrig läst Bibeln. - - - * - - - I den här boken får vi ta del av deras synpunkter på gudsbild och människosyn, manligt och kvinnligt och vad som kan inspirera dem att läsa Bibeln - - - * - - - I ett kapitel presenteras också en rad bibliska kvinnor och var man kan läsa om dem. - - - * - - - Texten kompletteras med samtalsfrågor och litteraturförteckning. - - - * - - - Boken har sitt ursprung i ett projekt inom Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd. Medverkar gör Marianne Andréas, Clary Bengtson, Gun Berntsson, Helén Friberg-Olsson, Kerstin Sjöbratt, Agneta Sjögren och Anna Weimarck
  50,00 kr
 16. Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
  Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
  Beskrivning
  Maria Küchen i förordet:
  En vårdag kom det ett brev på posten. Till Küchens stora förvåning innehöll det en inbjudan att delta i arbetet med att ta fram psalmer för 2000-talet. Efter viss övertalning beslöt hon sig för att tacka ja, och på ett kloster i Italien skedde så ett oväntat möte.
  175,00 kr
 17. Kär : en bok om vår längtan efter närhet
  Kär : en bok om vår längtan efter närhet
  Beskrivning
  En bok om vår längtan efter närhet
  Vem är jag? Hur förbereder jag mig för "den rätta"? Är snygg bäst? Vad är sunda gränser? Sambo, äktenskap eller singelliv? Vad är otukt? Hur ska vi se på onani?

  Relationer, kärlek och sex är ord som väcker nyfikenhet och längtan - men också frågor och frustation. Författaren ger vägledning kring några av de viktigaste områdena i en ung människas liv. En kristen livssyn med personliga erfarenheter ligger till grund för boken.

  50,00 kr
 18. Den farliga religionen
  Den farliga religionen
  Beskrivning
  I Sverige, liksom i författarens hemland England, pågår en religionsdebatt, där högljudda företrädare för filosofi och naturvetenskap med emfas hävdar att religion är farligt. De anser att religiös tro är irrationell och omoralisk, att den korrumperar människors sinnen och leder till terrorism och våld.

  Keith Ward ger i Den farliga religionen en skarp respons på denna religionskritik. Han resonerar utifrån en djup kunskap i historia, filosofi, sociologi och psykologi och fokuserar på huvudfrågan: Gör religionen mer skada än nytta ? i människors personliga liv och i samhället? Utan religion, argumenterar Ward, skulle mänskligheten vara betydligt värre däran och det skulle finnas mycket lite hopp om framtiden.
  125,00 kr
 19. Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
  Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
  Beskrivning
  Vad är det som sker i en människa när längtan efter liv finner sitt hem i kyrkan? Och hur hittar en församling beröringspunkterna mellan sin egen längtan och den hunger efter andlighet som finns alldeles under ytan bland helt vanliga människor i samhället?

  Författaren till succéboken Mod att vara kyrka, Fredrik Modéus, fortsätter i Längta efter liv att utforska och fundera kring hur församlingsanställda och förtroendevalda kan hitta arbetssätt som underlättar och hjälper församlingsväxten på traven.
  175,00 kr
  • Köp 3 för 267,75 kr/st
 20. Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
  Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
  Beskrivning
  Vad är kärlek, tro och tillit? Kärlekens förändrade landskap handlar om att diskutera centrala värden som kärlek, trohet, tillit och längtan efter familj. Det handlar också om att teologiskt reflektera kring samtida fenomen som virtualitet, filmmedier, sexualitetens riskbeteenden, singelskapets förändrade betydelser, våld och ansvar för våld samt social kroppslighet.

  Det är tydligt att samtidens relationsmönster inte uppvisar enhetliga drag. Snarare framtäder komplicerade mönster och nästintill paradoxala värderingsförskjutningar. Hur kan vi tolka begrepp som kärlek och trohet i vår tid?
  150,00 kr
 21. Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
  Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
  Beskrivning
  Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassiska frågor inom religionsfilosofin, men under senare tid har religionsfilosofin tagit allt större plats i den offentliga och politiska debatten. Det handlar till exempel om religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten. Den här grundboken presenterar den bredd och de många infallsvinklar som idag finns inom ämnet religionsfilosofi.

  Religionsfilosofi innebär att filosofera över begreppet religion och allt som ingår däri, t.ex. gudsföreställningar, kropp-ande, gudsbevis, förnuftets gränser, det goda och det onda,sanning och mening. Boken visar hur dessa problem har behandlats i historien, och hur de behandlas idag.

  225,00 kr
  • Köp 3 för 344,25 kr/st
 22. Konturer av tro
  Konturer av tro
  Beskrivning
  På ett personligt sätt delar Fredrik Modéus med sig av sina tankar kring sitt eget liv, kyrkans liv och om vad det innebär att vara människa och kristen. Med utgångspunkt i kyrkoåret får jag som läsare ta del av författarens reflektioner, och därigenom själv fundera kring livet. Men också kring det arbete vi utför i Svenska kyrkan som anställda, förtroendevalda eller ideella medarbetare.

  Den här boken vill inspirera till reflektion utifrån kyrkoårets olika delar, vilket gör den till en fantastisk utgångspunkt för samtalsgrupper, vuxenkonfirmander och arbetslag.

  Citat ur boken:
  "På senare år har livsfrågorna blivit närgångna. Frågor om ursprung, mening och riktning har inte velat lämna mig i fred. I kyrkan finner jag en sorts hemkänsla. Där får jag bryta mina erfarenheter mot den kristna trons sätt att tolka livet. Jag vill vara en del av det kristna sammanhanget för att långsamt och försiktigt utforska mer av det."

  • Köp 3 för 157,25 kr/st
 23. Levande teologi
  Levande teologi
  Beskrivning
  Vi är många som ber, som talar med Gud. Men det är viktigt att också tala med varandra om Gud. Teologi är tal om Gud. Teologi kan vara lustfyllt, utforskande och djärvt. Men teologi måste också vara allvar i djupaste mening. Det ska vara på riktigt - för det handlar om sådant som berör oss i vårt innersta. Teologi är färskvara, det ska användas här och nu. Den här boken vänder sig till alla som sänder Gud en tanke - ofta eller ibland, i ensamhet eller tillsammans med andra. För tillsammans kan vi skapa levande teologi. Boken kan med fördel användas i församlingens samtalsgrupper kring tro och teologi. Cristina Grenholm är direktor för Sekretariatet för teologi och ekumenik på kyrkokansliet i Uppsala.
  • Köp 3 för 106,25 kr/st
 24. Du ritar i sanden
  Du ritar i sanden
  Beskrivning
  Du ritar i sanden är en samling noveller av Karin Härjegård. Hon har valt 24 bibelberättelser ur Gamla och Nya testamentet och återberättar dem för att ge konfirmander, andra unga och vuxna en ny chans att upptäcka dem.

  Han säger ingenting. Ingenting alls. Han böjer sig istället ner och ritar på marken med fingret. Jag förstår ingenting. Jag makar mig närmare för att få en chans att se. Vad är det han ritar? – ur titelnovellen

  Möt en av dem som är med när Jesus stoppar en dödsmisshandel. Möt Josef som blir osams med sina syskon, Hagar som tvingas ge sig ut i öknen, David som är minst i familjen ... Bibeln är full av människor. Och deras upplevelser, möten som gör avtryck och lämnar spår, kan bli till tankar och samtal idag

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 25. Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
  Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
  Beskrivning
  Jenna Miscavige Hill uppfostrades att lyda. Som brorsdotter till Scientologikyrkans ledare David Miscavige växte hon upp i hjärtat av denna mycket kontroversiella och mäktiga organisation. Men vid 21 års ålder bröt hon sig ut för att lämna scientologerna en gång för alla. Nu river hon den ridå av hemlighetsmakeri som omgärdar Scientologikyrkan och berättar om sina egna erfarenheter av sekten.

  Hon avslöjar en förtryckande kultur där allt handlar om kontroll och där de mest hängivna anhängarna ofta straffas hårdast när de faller utanför linjen. I detalj beskriver hon några av kyrkans mest beryktade praktiker, och berättar samtidigt om en barndom präglad av isolering och vanvård en barndom som skulle förbereda henne för ett liv i scientologins mest centrala organisation, Sea Org

  125,00 kr
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
  • Köp 25 för 200,00 kr/st
 26. En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
  En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
  Beskrivning
  En man att lita på är skriven av kristna män i ledande postioner i samhället.
  75,00 kr
 27. Nyreligiositet i Sverige : Ett religionsvetenskapligt perspektiv
  Nyreligiositet i Sverige : Ett religionsvetenskapligt perspektiv
  Beskrivning
  Vad är egentligen att betrakta som nyreligiositet? Hur förhåller det sig till de gamla religionerna och till det sekulariserade samhället? Inte minst viktig är den distinktion som görs mellan begreppen nyreligiositet, nya religiösa rörelser och New Age, företeelser som blandas vilt bl a i medierna, men som sinsemellan är vitt skilda. Genom att anlägga ett religionsvetenskapligt perspektiv, och undersöka företeelserna ur ett historiskt och sociologiskt perspektiv, skapar Frisk ordning i begreppen och avmystifierar sådant som kan verka underligt och ibland rentav skrämmande.
  75,00 kr
 28. Vad hjärtat är fullt av
  Vad hjärtat är fullt av
  Beskrivning
  Denna bok vill försöka förklara hur tro och bekännelse hör ihop. Tro kommer av att höra Guds ord
  100,00 kr
 29. En dags bekymmer räcker
  En dags bekymmer räcker
  Beskrivning
  den här småskriften tar författaren upp vår tids stora folksjukdom oro ur ett antal olika perspektiv. På ett intressant sätt beskrivs förhållandet mellan själslig oro och fysisk ohälsa. Flera tänkvärda och roliga berättelser åskådliggör framställningen. John D. Rockefellers livshistoria tas också upp som ett exempel på vad vår livsinställning kan betyda för vår hälsa.

  Ämnet är angeläget och författaren skriver både enkelt och lättförståeligt samtidigt som han ger flera träffsäkra exempel som bekräftar trovärdigheten i det han för fram.

  Författaren har tidigare gett ut pocketboken ”Tusen skäl att tro” och småskrifterna ”Ateisten som ändrade sig”, “Slump eller Intelligent Design?”, ”Vägen fram till korset” och den allra senaste ”Tolv scener ur Passionshistorien”.

  • Köp 3 för 13,50 kr/st
  • Köp 10 för 12,75 kr/st
 30. Den motsägelsefulla glädjen
  Den motsägelsefulla glädjen
  Beskrivning
  Saligprisningarna hör oskiljaktigt samman med bergspredikan, vilket sägs vara själva hjärtat i det kristna budskapet.
  50,00 kr
 31. Skam, skuld och befrielse
  Skam, skuld och befrielse
  Beskrivning
  Boken tar upp skillnaden mellan den kreativa skamkänslan och den destruktiva, liksom mellan skuld och skam. Det handlar om skillnaden mellan den skam som kan hjälpa oss att bli sanna, äkta människor och den skam som bryter ned oss.
  125,00 kr
 32. Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
  Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
  Beskrivning
  Denna bok är ingen troslära i vanlig bemärkelse. Den innehåller inga dogmatiska "sanningar" eller tvärsäkra påståenden om vad som är rätt tro. Det är en personligt hållen trosbekännelse, präglad av författarens egen brottskamp med den kristna tron. Den som har att tolka och förkunna kristen tro får alltid göra detta ödmjukt inför mysteriet Gud, menar författaren, som med sin bok vänder sig till alla oss, vare sig vi kallar oss kristna eller inte, som har en "sökares" attityd till livet
  40,00 kr
 33. Tomaskristna
  Tomaskristna
  Beskrivning

  Om andligt liv med djup och bredd.

  50,00 kr
 34. Kristen tro mitt i mångfalden
  Kristen tro mitt i mångfalden
  Beskrivning
  I det svenska samhället möts många kulturer, ideologier, religioner och värderingar. Mångfalden har blivit vanlig, enhetligheten sällsynt. Men hur mycket mångfald tål vi och hur mycket en(ig)het? Mot den bakgrunden har Sten M Philipson skrivit sin bok. Det här är en länge saknad bok, en kristen religionsteologi som arbetar med frågan: Hur kan man sjunga sin sång till Jesus med hängivenhet utan att tala illa om andra -- utan att känna sig tvungen att nedvärdera andra religioner? Philipson skriver som kristen, för kristna och om kristen tro -- och går tillrätta med den arrogans som den kristna kyrkan stundom uttrycker i sitt möte med andra religioner. Han vädjar om öppen dialog, men slår också fast att det visst inte är så att var och en blir salig på sin fason. Kyrkan måste lära sig av nya erfarenheter, också sådana som finns utanför kyrkan. Förändring är nödvändig, men förändring utan att förlora det som gör kyrkan unik. Men inte bara kyrkan, utan hela samhället har ansvar för att söka värderingar man kan mötas kring och som duger att bygga en värld på -- en värld med rum för alla. - En kristen religonsteologis radikala utmaning är att skapa ett själens klimat där man får bli rörd och till och med ibland kan få känna "helig avundsjuka" inför vad en annan religion äger. Det är inte mitt, men det är vackert. Det säger något väsentligt om Gud och verkligheten. Sådana tankar och känslor sänker inte volttalet i min hängivenhet till Kristus. De bara värmer hjärtat. Den Evige kan ju inte fångas i ett snålt nollsummespel. Krister Stendahl i förordet
  75,00 kr
 35. Möten med änglar
  Möten med änglar
  Beskrivning
  Inger Waern fick i slutet av 70-talet vara med om ett änglabesök i det egna hemmet. Händelsen satte igång en rad frågor och en process i hennes eget liv, men väckte också en vilja att ta reda på mer och höra om även andra varit med om något liknande. Hon började därför att samla in berättelser om vanliga svenskars möten med änglar. Inte minst efter annonsering i veckotidningar, radio och TV - har ett stort antal personer hört av sig till henne för att berätta sin historia - inte sällan har det varit första gången de berättat för någon, av rädsla för att inte bli trodda på, bli missförstådda eller kanske förlöjligade. Kanske är det författarinnans egna upplevelse, tillsammans med det på senare tid ökade intresset för andliga frågor - inte minst änglar och andra övernaturliga fenomen - som ligger bakom det stora gensvar hennes annonser mött. I boken finns ett urval av dessa berättelser, presenterade i den form som de givits - dvs enkelt, kort och samtidigt mycket märkligt och härligt. Boken inleds av ett förord av Antoon Geels, biträdande professor vid teologiska institutionen på Lunds universitet. Detta följs sedan av författarinnans egen historia och därefter kommer de olika berättelserna.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 36. Med smak av nåd
  Med smak av nåd
  Beskrivning
  i>Med smak av nåd är en festskrift till teologie doktorn och docenten Agne Nordlander med anledning av hans 60-årsdag. Under en lång följd av år har han arbetat med frågan om den kristna trons relevans och förkunnelse.
  Boken är en gåva till Agne Nordlander men också ett bidrag till ett pågående samtal om teologins relevans. Den ger både ett prov på hur teologi kan utformas idag och på den bredd som finns i det teologiska samtalet.
  100,00 kr
 37. Tro som förändrar världen
  Tro som förändrar världen
  Beskrivning
  Varifrån tar man orken till engagemang och hoppingivande insatser i samhället? Var finns de värderingar som kan ge en grund att bygga livet på? Jim Wallis visar att det är tron som gör skillnaden. Tron gör det möjligt. Många söker i dag vägar för att praktisera sin tro. Många uttrycker den i olika former av andlighet. För Wallis är trons främsta uttryck ett praktiskt socialt och politiskt engagemang. Boken innehåller 12 lärdomar i konsten att stå stadigt på samhällets botten. Jim Wallis öser ur sin egen erfarenhet. Det handlar inte bara om att sätta upp fingret i luften och känna efter vart vindarna blåser. Trons människor vill förändra vindarna.
  75,00 kr
 38. Tro
  Tro
  Beskrivning
  "Om jag är troende" frågar Ole Paus. "Nej, jag är klamrande!"

  Vi önskar mening och tillhörighet, ett eller annat att tro på och en gemenskap där vi känner oss hemma. Är den kristna tron ett alternativ? Finns det en tillflyktsplats i kultur som är så starkt orienterat mot aktivism och självförverkligande?

  Vi har händer att arbeta med, mun att äta med, fötter att gå på och huvud att tänka med. Men vad skall vi tro med?

  I denna här boken önskar Per Arne Dahl att säga något om att Gud värdesätter oss och "tror på oss" även om vi inte vet om vi tror på honom. Kristen tro är inte en mänsklig prestation utan en reaktion i mötet med en trovärdig person.

  Detta är Per Arne Dahls andra bok i trilogin om Tro, Hopp och kärlek. Tidigare har på svenska utkommit Den stora kärleken -- Nio lektioner i konsten att älska.

  Utan tro mister vi något att orientera oss efter.
  Utan hopp mister vi livets nödvändiga horisont.
  Utan kärlek dör vi.
  50,00 kr
 39. Törsten : kristen spiritualitet för vår tids pilgrimer
  Törsten : kristen spiritualitet för vår tids pilgrimer
  Beskrivning
  När Ronald Rolheiser besvarar frågan "Vad är spiritualitet?" sätter han snabbt fingret på det som gör ämnet så angeläget för oss. Han visar genom talande berättelser och egna erfarenheter på hur vi kan kanalisera livets krafter, vår djupaste törst, in i ett gott och sant liv.

  Kristen spiritualitet handlar om det som inte är förhandlingsbart -- den gemensamma gudstjänsten, de sociala utmaningarna runt omkring oss, inkarnationen som trons kärna, det andliga livets växande. Rolheiser konstaterar att spiritualiteten påverkar alla sidor av livet, och han ger spännande tankar kring bland annat Spiritualitet och kyrkan, spiritualitet och arbetet för rättvisa och fred, samt spiritualitet och sexualitet.

  Som en röd tråd genom denna lättillgängliga och djupt insiktsfulla bok går en övertygelse om att Gud och kyrkan spelar en avgörande roll i en värld där vi ofta tvivlar på trovärdigheten hos dem båda.
  50,00 kr
 40. Kontakt med den osynlige : hur förhåller jag mig till en Gud som inte lever upp till mina förväntnin
  Kontakt med den osynlige : hur förhåller jag mig till en Gud som inte lever upp till mina förväntnin
  Beskrivning
  Livet med Gud fungerar inte alltid som vi tänkt oss. Höga förväntningar kraschar mot verkligheten i form av personliga svagheter och ovälkomna överraskningar. Och den Gud om vilken vi hört att han längtar efter gemenskap med oss kan tyckas långt borta och känslomässigt svåråtkomlig. Leker Gud med oss? Vad kan vi vänta oss av honom? Hur kan vi veta? Hur kan vi lära känna Gud? Denna relation med en Gud som vi inte kan se, höra eller vidröra - hur går den till, egentligen? "Kontakt med den Osynlige" ger djupa, goda insikter som lyfter fram och bekräftar de frågor som vi ibland är rädda att ställa. Ärligt och djupt personligt talas här öppet om kristenlivet för den man eller kvinna som önskar sig mer än patentsvar på livsgåtorna. Till sist byter Yancey fokus. Han lämnar frågorna och vänder sig mot den Ende, som själv blir svaret. Den Gud som inbjuder oss att sträcka oss mot honom - och finna honom. "Denna glödande bok, som är omutligt ärlig, bygger upp tron genom att hjälpa oss att brottas med tvivlen. Gå med Philip Yancey i detta sökande, så kommer du ännu närmare den Gud som är osynlig men mycket verklig." Lee Strobel, författare till "Fria eller fälla? En reporter ställer kristen tro mot väggen."
  150,00 kr
 41. Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
  Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
  Beskrivning
  Föräldrarna påverkar oss vare sig vi vill eller inte. Många av oss upptäcker långt upp i vuxen ålder att spåren av föräldrarna fortfarande lever kvar. Kanske bär du på sår efter övergrepp eller lider av följderna av att aldrig ha blivit bekräftad som barn. Eller så inser du hur bra och tydliga föräldrar haft stor betydelse för hur du som vuxen klarat livets motgångar.

  Oavsett om föräldrarna påverkat dig positivt eller negativt, kan insikten om deras roll i ditt liv hjälpa dig att utveckla egna starka sidor. Reflektionen kring föräldraarvet kan ge lösningar till problem som du står i idag. Var och en av oss får leva med att vara den som föräldrarna har gjort oss till - men vi kan lära oss att ta ansvar för den som vi faktiskt vill vara.

  Den erfarne norske psykiatern Hans Olav Tungesvik låter oss ta del av vanliga människors berättelser och reflekterar enkelt, varmt och klokt om föräldrar som nyckel till självinsikt. Tungesvik har tidigare skrivit flera böcker, bland annat den uppskattade Mod att leva (Libris 2002).

  Efterord av barnläkaren Lars H Gustafsson.  75,00 kr
 42. Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
  Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
  Beskrivning
  Konsten att leva är en verktygslåda för friskvård, recovery och solidaritet på andlig grund. Den här boken kommer helt rätt i tid i den process som nu är på gång, när enskilda och församlingar söker efter verktyg.
  En rad författare medverkar i boken med sina olika specialkunskaper.

  Från förundran till förändring
  Stefan Edman skriver sitt första bidrag under favoriteken -- jätten i den sydsvenska skogsgläntan -- född ur ett ollon på 1600-talet. En ärrad, erfaren gamling som ändå är fullt alert med gulgröna blommor i små hängen varje vår.
  -- Trädet, djuprotat i tillvaron, är för mig sinnebilden av våra ljusaste drömmar om trygg identitet och generös solidaritet. Minst tusen olika arter lever och dör i den gamla ekens myllriga höghus: äter, älskar, föder, tar skydd.
  Stefan Edman skildrar hur mänskligheten står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare i historien. Samtidigt har våra möjligheter att lösa problemen nog aldrig varit större än nu. Det finns kunskap, teknik, pengar, strategier och faktiskt många löftesrika trender!
  En av dessa hoppingivande trender skildrar Martin Lönnebo i sitt kapitel om "Andlighetens återkomst" i vår kultur. Tillvarons starkaste kraft är fortfarande på jordens och människornas sida. I sitt andra bidrag i boken visar Stefan Edman hur förändringsprocessen, steg för steg, kan börja i vårt eget liv och lokala sammanhang.

  Friskvård på andlig grund
  Även den enskilda människan står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare. Utmattningsfenomenen ökar och drabbar allt yngre. Relationer skaver och brister som aldrig förr. Samtidigt visar JanOlof Nordström att vi aldrig haft så många nya verktyg att lösa problemen med och påbörja en helandeprocess. Han visar hur enskilda och grupper i Sverige kan använda det "Wellbeing-bibliotek" som världens mest lästa själavårdare, Howard Clinebell, under årtionden skapat i ett sammanhang av sjudande terapeutisk kreativitet.
  Med impulser från många håll skildrar Bertil Forsberg "Kurs i konsten att leva" -- ett nytt spännande friskvårdsprojekt i en medelstor svensk församling. Danspedagogen Anette Sundell-Liljedahl hävdar att det är "synd" att inte dansa och att kroppen är ett av andlighetens viktigaste instrument, att vi är skapade för hängivelse.

  Det inre barnets resa till vuxenlivet
  Livet går inte alltid på räls. I vissa lägen kan talet om personlig utveckling och hängivelse verka som slag i ansiktet. I ett samarbete visar Tommy Hellsten och Harry Månsus hur starka företeelser i vår uppväxtmiljö (till exempel auktoritär religion, arbetsnarkomani, övergrepp, alkoholism) kan leda till att vi försöker lindra smärtan genom att stänga av känslomässigt eller går in i en för oss främmande "roll". Men de visar också konkret hur vi kan påbörja resan till befrielse ur "nedfrysning" och falska roller och ge det inre barnet möjlighet att tänka, känna och uttrycka sin unika personlighet. Inte minst Juanita och Dale Ryan, välkända på den amerikanska recovery-scenen, ger oss vägledning genom sin folkliga bok "Andlig förskola" -- tolv steg till ett djupare liv, som i bearbetad form ingår i denna bok.

  Drömmen om en rimligare värld
  Det är en illusion att människor kan må bra i ett samhälle och på en jord som mår allt sämre. Många såg Annika Spalde på tv-nyheterna efter hennes avrustningsaktion mot kärnvapenbåten Trident. Den protesten gav henne flera månaders fängelse i England. Hon och Pelle Strindlund skildrar hur en andlig motståndsrörelse kan böra rent konkret, ett närverk av radikala "shalomgrupper" i Sverige.
  Det tar fortfarande lika lång tid för sår att helas som det gjorde på stenåldern. Även psykiska sår och nära relationer behöver tid. Eva-Karin Holst och flera röster från Shalomgemenskapen i Stockholm skildrar sitt djärva försöka att befria livet och ge relationerna ett "sabbatsutrymme" mitt i vårt uppskruvade turbosamhälle.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 43. Liam
  Liam
  Beskrivning
  Detta är ingen bok som vill uppmana till brott. Det är i stället en bok som vill uppmana till att söka sanningen. Hur ont den än kan göra. Jag har ingen ambition att hävda mig själv eller att försöka framstå som bättre än den jag är -- eller har varit. Jag har haft -- och har fortfarande -- många brister som människa men jag har samtidigt fått ett nytt liv. Jag lever i dag långt ifrån den drömda lyxvärld jag så gärna ville erövra som ung. Ändå, inte för en sekund ångrar jag mitt nya liv. Tvärtom gläds jag åt att ha hittat ett liv som är så rikt. Inte rikt på materiella ting, men rikt i en djupare mening.<br /><br />Så berättar Liam Norberg i förordet till den bok han har skrivit tillsammans med Annica Triberg. I boken får vi följa Liam från pojkrummet i en förort söder om Stockholm via graffitimåleri, kampsporter, Kungsankravallerna och allt grövre kriminalitet till det liv han lever i dag.<br /><br /><br />Liam Norberg är för det stora flertalet känd dels för sina filmroller i Stockholmsnatt och Sökarna, dels för att han tidigare ostraffad dömdes till ett rekordlångt fängelsestraff för den så kallade 930-miljonerskuppen i Stockholm 1990 och för väpnat rån av en värdetransport i Göteborg 1991. Han frigavs 1999, fast besluten att visa omvärlden att det går att ändra sitt vägval, hur förutsättningarna än ser ut.<br /><br />
  100,00 kr
 44. Sökord: lärjunge
  Sökord: lärjunge
  Beskrivning
  Norske ungdomsprästen Knut Tveitereid, författare till bästsäljarna Minutbibeln och Evangelium enligt Gunnar, är tillbaka med en tredje bok. Också den här gången överraskar han sin läsare med både oväntade insikter och udda liknelser.
  Du får gärna skriva en bok om lärjungaskap, sa Knuts kompis, bara du inte använder det ordet på omslaget. Folk får så trista associationer.
  Här är Knuts bok, tolv kapitel (vad annars?) om att följa Jesus inåt, utåt och uppåt. Det är det som är att vara en lärjunge och Knut vet, för han har letat i hela Nya testamentet. Alla de bibelverser där ordet lärjunge nämns har han ringat in och läst extra noga. Trist? Inte särskilt! Vi är kallade att följa Jesus allihop och han vill ha oss precis som vi är och ta med oss rakt in i sitt stora projekt: att rädda världen.
  En perfekt fortsättning för dig som läst Minutbibeln och kanske Evangelium enligt Gunnar. Knut tror att du läser hela boken på en och en halv timme och föreslår att du pratar med andra om den så att den räcker lite till. Resten av livet, gärna.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
 45. Guds son : en roman om Jesus
  Guds son : en roman om Jesus
  Beskrivning
  Vem är den där mannen? Till och med hans egen mamma undrar ibland. Hur kan det komma sig att så snart han säger ja känner någon annan sig absolut tvungen att säga nej? Och detta samtidigt som ansikten lyser runt honom överallt där han går ansikten som plötslig fyllds av hopp, tillförsikt, liv ... Vem är den där mannen? Lärjungen som han älskar följer honom på nära håll, ser det mesta men förstår inte allt. Ända in i slutet följer lärjungen med men vilket slut? Mästerlige Walter Wangerin, tidigare belönad med New York Times Book of the Year och National Book Award, återvänder till Bibelns berättelser om Jesus och skapar ett sällsynt levande porträtt. Century Fox har köpt filmrättigheterna.
  50,00 kr
 46. Allt förändras – jag också
  Allt förändras – jag också
  Beskrivning
  Det går inte att undvika dem -- förändringarna.<br /> På arbetet, i familjen, i samhället, i föreningsstyrelsen, bland vännerna, i församlingen, överallt händer det saker som får oss att konstatera att det inte riktigt är som förr.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 47. Kristendomens spår
  Kristendomens spår
  Beskrivning
  Hur hamnade korken i vinflaskan? Vad gör en siciliansk flicka i den svenska vinternatten? Varför skrivs musik på fem parallella streck? Har idealsamhället någonsin existerat? Vilka var först med allmän läskunnighet? Hur uppträder man i ett offentligt bad?;Det är omöjligt att svara på dessa frågor utan att berätta om den kristna tron. I själva verket har kristendomen satt spår i vår värld på många, många fler områden.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
  • Köp 25 för 236,00 kr/st
 48. Hålla vad man lovat : lust, plikt eller kraft?
  Hålla vad man lovat : lust, plikt eller kraft?
  Beskrivning
  Vigselringar, medlemsmärken, partibeteckningar och uniformer av olika slag ... det finns många synliga tecken på att vi människor lever med löften och åtaganden. Det som bestämmer våra liv är emellertid inte bara de löften vi gett, utan lika mycket de löften vi fått av andra. Våra förväntningar att andra skall hålla vad de lovat präglar vår upplevelse av tillvaron. Till stor del utgörs den framtid vi räknar med och hoppas på av ömsesidiga överenskommelser och löften.


  Boken inleds med ett antal personliga berättelser om löften som författaren själv gett i några viktiga situationer i livet. Senare i boken reflekterar författaren över löftesformuleringar från kyrka och samhälle. Förhoppningen är att läsaren skall kunna känna igen sig i och därmed utmanas att reflektera över löften i sitt eget liv.


  Vad är egentligen ett löfte? Hur förhåller sig löften till alla de lustimpulser och plikter som ständigt möter oss, vare sig vi lovat något eller ej? Hur kan vi bli pålitliga människor som inte lovar mer än vi kan hålla, men som håller vad vi lovar. Var finns de goda växtplatserna? I familjen? I skolan? I kyrkan?
  50,00 kr
 49. Våra älskade psalmer
  Våra älskade psalmer
  Beskrivning
  "Den blomstertid nu kommer", "Må din väg gå dig till mötes", "O, store Gud", "Jag vill ge dig, o Herre, min lovsång" ... Sverige har en alldeles egen skatt av kristna sånger och psalmer, en blandning av ursvenskt och internationellt, traditionsvarmt och alldeles nytt. Och vi svenskar älskar att sjunga: i kyrkan på första advent, i kör, på veckomässan, i tv-soffan. Varje sång är skriven av minst en person, och varje sång har sin egen berättelse. I "Våra älskade psalmer" har Per Harling samlat ett trettiotal av pärlorna. Han berättar om hur de kom till, om deras upphovsmän och -kvinnor, om troskamp och små mirakel, om hur sångerna togs emot och om hur de sjungs nu. Han tar sin läsare med upp i ett höghus i Moskva, på en cykeltur i Småland och till en ö vid Skottlands kust. Kristen kulturhistoria för alla musikälskare - med noter till samtliga sånger och psalmer. Porträtt av Anders Frostenson, Dietrich Bonhoeffer, Lina Sandell, Christer Hultgren, Fred Kaan, Ylva Eggehorn m fl.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 50. Lewis brev : urval ur Lewi Pethrus korrespondens 1918-1973
  Lewis brev : urval ur Lewi Pethrus korrespondens 1918-1973
  Beskrivning
  Han var en andlig gigant i Sverige under 1900-talet -- pastor Lewi Pethrus (1884--1974). Genom Per Olov Enquists roman Lewis resa har ett brett intresse väckts för historien om denne ledare och hans betydelsefulla roll, i Sverige såväl som internationellt.

  Genom Lewis brev fördjupas och kompletteras bilden av den svenska pingströrelsens förgrundsgestalt när nu autentiska brev ur Pethrus stora brevsamling för första gången publiceras. Kyrkohistorikern Joel Halldorf har valt ut ett hundratal brev, skrivna av Pethrus eller ställda till honom. Att läsa dem ger nya och oväntade inblickar i den svenska pingströrelsens brokiga historia.

  I brevväxlingarna speglas framgångarna, väckelserna -- framför allt förnyelseväckelsen och "särlaregnet" -- och de offentliga uppgörelserna med A. P. Franklin och Sven Lidman, liksom kampen för att hålla samman rörelsen. Kollegor som Smith Wigglesworth och Einar Ekberg, och konkurrenter som ärkebiskopen Nathan Söderblom, baptistpastorn John Ongman och syster Esther Gustafsson finns också med. Med varsam hand tecknar Halldorf de historiska sammanhangen för breven och ger värdefulla kommentarer till nutida läsare.

  "Vem var han då, och vad kan vi lära av denna ibland onekligen svarta brevsamling om de fridsönskande och frommas mycket världsliga konflikter? För det första det nyttiga med självrannsakan, öppenhet, om än på plågsamt långt tidsavstånd. Vem Lewi själv var -- ja, vi vet i varje fall vem han ville vara. Åtminstone i rollen som ledare för en vildsint, känslostark, dramatiskt växande andlig rörelse."
  Per Olov Enquist i bokens förord
  100,00 kr
 51. Att vara missnöjd är en bra början
  Att vara missnöjd är en bra början
  Beskrivning
  Social orättvisa
  AIDS-problemet
  Dåliga predikningar
  Trasiga relationer

  Skälen till vårt missnöje med till ståndet i världen kan vara många. Och vilka är dina områden som du, när du tänker på dem, inte kan hålla dig lugn?
  I den här boken visar Bill Hybels vilken dramatisk inverkan detta missnöje kan få när vi låter det inspirera i stället för att frustrera oss. Genom exempel från Bibeln, sitt eget liv och andra människors erfarenheter visar han hur vi kan låta detta missnöje bli en drivkraft till att förändra världen.
  75,00 kr
 52. Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
  Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
  Beskrivning
  I den här boken står bibel och kyrka i centrum. Artiklarna, som alla är nyskrivna, spänner över bibeltolkningens vida fält med varierande infallsvinklar. Vi får möta frågan om kyrkan hemlighållit vissa upplysningar om Jesus och vi får ta del av nya rön inom bibelforskningen, till exempel om "kvinnotexter" i lukasskrifterna, pingstfestens dag och liknelsetolkning.
  Några artiklar lyfter fram gudstjänstfirande, dop och förbön i ett bibelteologiskt perspektiv. Andra visar hur trosfrågor diskuteras i dag, till exempel synen på frälsning och kyrka, betydelsen av försoning samt ondskan på film.
  En återkommande utgångspunkt för dessa artiklar är impulser från Lennart Thörns verksamhet som exeget, lärare och pastor. Boken är skriven av Thörns studenter, kollegor och vänner som en hyllning för hans banbrytande insatser i kyrka och akademi, men också som en inbjudan till fördjupad teologisk reflektion kring bibel, gudstjänst och tro i vår tid.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 53. Församling i rörelse
  Församling i rörelse
  Beskrivning
  Kristen tro är församlingsliv. Det är i den kristna gemenskapen som tron blir till, tar sig uttryck och växer. Studiet av församlingen är därför viktigt för att förstå den kristna trons villkor och möjligheter. Församling i rörelse är en sådan undersökning, tillkommen som ett forskningsprojekt i västra Värmland. Tre lärare vid Teologiska Högskolan Stockholm har där studerat elva församlingar i deras ambition att förnya sin verksamhet och finna sin plats i ett föränderligt samhälle. Författarna har deltagit i församlingarnas vardag och gudstjänster som mentorer, pastorer, lärare och forskare, och de har frågat sig: Kan en gammal församling förnyas? Hur kan en församling nå utanför sina egna trösklar? Finns det några alternativ till nedläggning av en liten och trött församling? Hur hittar man fungerande ledarstrukturer i en församling? Resultatet av undersökningen kan läsas som en bok om kristen tro i västra Värmland, men också studeras som en bok om olika försök att sätta församlingar i rörelse, inte bara i Värmland utan runt om i vårt avlånga land. Boken passar särskilt för studiegrupper, i styrelser och arbetslag, i fortbildning och i pastors- och prästutbildningar. Församling i rörelse ger en unik inblick i den konkreta kyrkan. Jag rekommenderar den som läsning i praktisk teologi kring ledarskap och kristen gemenskap. Pekka Mellergård, rektor vid Örebro Missionsskola
  50,00 kr
 54. I själens vinterdagar
  I själens vinterdagar
  Beskrivning
  Ett lyckligt barn ska börja skolan. Men lyckan förvandlas till skam -- skammen att vara fattig. Familjen har inte råd att köpa den första läseboken.<br /> Barnet hette Lars Åke Lundberg och händelsen kom att bli avgörande för hans engagemang för människor i underläge. Att "förstå för att förändra" blev en ledstjärna.<br />
  100,00 kr
 55. Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
  Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
  Beskrivning
  Se människan handlar om Luleå stifts möte med den moderna kulturen under 1900-talets första hälft. Boken visar hur stiftets lågkyrkliga syn på tron, kunde bemöta en växande jagmedvetenhet och individualism mer framgångsrikt än de strategier som högkyrkligheten tillämpade. Boken ställer frågor om hur vårt eget tänkande har utvecklats och hur detta har kommit att påverka den kristna tron.
  150,00 kr
 56. Doktor Martin Luthers lilla katekes
  Doktor Martin Luthers lilla katekes
  Beskrivning
  Denna klassiska lärobok i den heliga kristna tron är fortsatt lika aktuell som när den utkom för första gången 1529.Texten återges såsom den först utkom, utan de förklaringar som sedan ofta varit vanliga att bifoga.
  65,00 kr
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 57. Teologins historia : en dogmhistorisk översikt
  Teologins historia : en dogmhistorisk översikt
  Beskrivning
  En dogmhistorisk översikt där huvudvikten läggs vid de teologiska problem som under olika epoker och hos olika auktorer stått i förgrunden.
  • Köp 3 för 306,00 kr/st
  • Köp 10 för 289,00 kr/st
 58. Möte med Markus
  Möte med Markus
  Beskrivning
  Ofta möter vi bibeltexten genom enskilda verser eller kortare stycken, och reflekterar över vad texten vill säga. I Möte med Markus presenterar Linda Alexandersson Markusevangeliet som en helhet. Vad säger texten om Jesus och världen som den såg ut då? Vad säger den till oss som läser idag?Boken är djupt förankrad i vad modern bibelforskning lär oss om Markusevangeliet och presenterar tolkningsmodeller utifrån olika perspektiv. Samtidigt behåller Linda Alexandersson fokus på det som är hennes huvudsyfte: att lyfta fram vad bibeltexten kan betyda för den som vill följa Jesus här och nu.Markusevangeliet presenteras kapitel för kapitel, och till varje avsnitt i boken finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter.Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp, och är ett bra underlag för bibelstudium och predikan.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 59. Varför ska jag tro? : lättbegripliga svar på 10 avgörande frågor
  Varför ska jag tro? : lättbegripliga svar på 10 avgörande frågor
  Beskrivning
  Kan man veta att Gud finns? Kan man lita på Bibeln? Kan man vara säker på att Jesus är Guds son?

  Vet du vad du tror på – och varför? Oavsett ålder och erfarenhet – om du söker tydliga, lättbegripliga svar på dessa viktiga frågor har du kommit rätt. Den kunnige teologen och succéförfattaren Norman Geisler erbjuder, i samarbete med läraren och föreläsaren Patty Tunnicliffe, konkreta steg-för-steg-skäl till varför kristna tror som de gör. Med fokus på trons mest grundläggande frågor framlägger Varför ska jag tro? klara bevis för Guds existens, Bib
  elns tillförlitlighet, Jesu uppståndelse med mera. Vare sig du är en nyfiken skeptiker eller en kristen som vill lära dig att försvara din tro, besvarar denna bok dina frågor.

  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 60. Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
  Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
  Beskrivning
  Jag har ägnat livet åt att studera och tänka på och läsa och undervisa om Gud. Jag växte upp i kyrkan. Jag gick på ett kristet college och sedan på ett teologiskt seminarium. Jag har vandrat den smala vägen. Och jag tvivlar. När jag dör, om allt då visar sig vara sant om änglarna sjunger, döden är besegrad, vi kallas att inställa oss i himlen och jag står där då kommer en del av mig att bli förvånad. Där ser man! Det var sant alltihop ändå. Jag hade mina tvivel. Går det för sig att vi ställer frågor och prövar invändningar och undrar med hög röst? Går det för sig att vi inte låtsas att alla delas in i två läger: de som tvivlar och de som inte gör det? Är det möjligt kanske till och med förnuftigt att tro mitt i tvivlet? För jag tror också. Jag har satsat allt. Och tron växer i likhet med tvivlet på oväntade ställen. Vad gör tvivlet med oss som människor? John Ortberg skriver utmanande, tröstande och inspirerande om hur uppriktighet inför livets svåraste frågor kan vidga vår förståelse och kunskap och leda oss in i en mer tillitsfull och ärligare relation med Gud.
  100,00 kr
 61. Sinnesro
  Sinnesro
  Beskrivning
  Vi lever i en hektisk tid. Högt tempo och stress lurar oss att springa allt fortare genom tillvaron och det är lätt att dras med i bruset. Men det är faktiskt inte omöjligt att finna lugn och ro. Det finns vägar till vila och tillit - till sinnesro.

  Men vad är egentligen sinnesro? Och hur kan vi finna den?
  Larsåke W Persson visar här på några vägar som kan leda till mer stillhet och balans i tillvaron. De handlar inte om att blunda för livets omständigheter, utan om att söka sig till heliga platser, skaffa sig goda vanor, leva i ärliga relationer och ha rimliga förväntningar på livet

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 62. O att du slet itu himlen och steg ner! : om Jesus, Jonas Gardell och Guds andedräkts Gardell och Gud
  O att du slet itu himlen och steg ner! : om Jesus, Jonas Gardell och Guds andedräkts Gardell och Gud
  Beskrivning
  Vem i hela världen var Jesus och har det överhuvudtaget någon betydelse för kristen teologi idag? Jonas Gardells bok Om Jesus ställer frågan på sin spets i sin brutalt ärliga och uppriktiga diskussion om historiens Jesus.

  Men är Gardells bild av Jesus den bild som han lägger till grund för hela sin syn på Gud och människa ett rimligt historiskt porträtt? Vad händer med de fyra evangelisternas skildringar och tolkningar av Jesus, och hur skall man tänka kring det faktum att dessa författare skrev nästan två tusen år före Gardell?

  I den här boken gör prof. Anders Runesson en kritisk granskning av Jonas Gardells bok. Han visar att både evangelierna och kyrkan har tillfört något i förståelsen av historiens Jesus, som inte ens Jesus själv kunde förmedla.

  Anders Runesson är docent i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet och arbetar sedan 2003 som professor i Nya testamentet och tidig judendom vid McMaster University i Canada.

  "Gardells böcker och teveprogram om Gud och Jesus har haft ett enormt genomslag. Bara det motiverar denna kunniga och engagerade genomlysning av hans teologi. Anders Runessons kritik är mild i tonen men kan inte kallas för något annat än förödande ... borde läsas av var och en som tar frågan om Jesus på allvar. Till att börja med av alla dem som köpt Jonas Gardells bok." Mikael Löwegren, Kyrkans tidning

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 63. Andens ABC : att leva av det eviga ordet
  Andens ABC : att leva av det eviga ordet
  Beskrivning
  A för Anden. B för boten. C för caritas. När Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift, skriver en ABC-bok, då blir det Andens ABC han skriver, en bok med 28 kapitel om stora ord i den kristna trons språk. "Kristna som använder ordet 'andlig' syftar egentligen alltid på den helige Ande, för det är alltid den helige Ande som sprider andlighet omkring sig. Den längtan efter andligt liv som gör sig allt mer märkbar, också i vårt mer materialistiskt inriktade klimat, kommer från Anden. Oavbrutet är Anden verksam för att hjälpa människor att ta emot Jesus Kristus och genom honom nå fram till Fadern. Det är Andens uppgift att göra oss uppmärksamma på detta. Stilla och försynt eller med buller och bång försöker Anden väcka oss till liv. På de mest oväntade ställen och sätt kan vi möta denna andliga dimension av vår tillvaro. Den här boken vill just vara en ABC-bok, som i all anspråkslöshet kan hjälpa oss att ta emot Andens diskreta små hänvisningar och leda oss allt djupare in i mötet med den treenige Guden. Det högtidliga och mer vardagliga blandas, eftersom ingen tid, ingen miljö och ingen människa är oberörd av Guds närvaro och handlande." - ur bokens förord Anders Arborelius, född 1949, är karmelitbroder och biskop i Katolska kyrkan i Sverige. Han har tidigare gett ut en rad böcker, bland dem två som han har skrivit tillsammans med Sten-Gunnar Hedin, Jesusmanifestet och Anden - Gud här och nu. "... kan läsas många gånger med stor eftertänksamhet av alla kristna, som vill fördjupa sin
  50,00 kr
 64. Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
  Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
  Beskrivning
  Det har stor betydelse vad vi tror. Tron formar vår syn på livet och ger oss en karta över den omfattande och ofta häpnadsväckande värld vi lever vi. Vad vi tror är sant och gott påverkar därför hur vi faktiskt lever och tänker.

  Så vad tror de kristna? Hur kommer det sig att de tror som de gör? Vilken roll spelar tron för deras sätt att leva och tänka? Kristen troslära har sin grund i Bibeln - vad betyder det i dag?

  "Kristen tro" är skriven för den som vill fördjupa kunskapen om sin tro eller vill förstå den kristna trons grunder och sätta sig in i de viktigaste resonemangen. Över hundra illustrationer, huvudsakligen i färg, visar de spår som kristen tro har lämnat i historien och runt om i vår värld.

  Huvudredaktören Alister McGrath har till sin hjälp tolv andra teologer från olika länder. I de sex huvudkapitlen -Tro, Gud, Jesus, Räddning, Kyrkan och Hoppet - ger de grundkunskaper och uppmärksammar såväl likheter som skillnader mellan olika kristna traditioner.

  Sextio fördjupningsartiklar behandlar dessutom en rad teologiska frågor som vetenskap och religion, rättvisa i samhället, trosbekännelsernas uppkomst och lidandets mysterium. Som bilaga finns en liten antologi med centrala texter samt en teologisk ordbok av Per Beskow, kyrkohistoriker och docent vid Lunds universitet. Den svenska utgåvan är kompletterad med frågor och exempel som är aktuella i Sverige och som ger boken ytterligare ekumenisk bredd.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 65. Vägar till glädje
  Vägar till glädje
  Beskrivning
  Glädje är inte något som ramlar över oss utan resultat av ett medvetet sätt att leva. Glädje är grundtonen i allt kristet liv Richard Foster.
  Vägar till glädje betraktas av många som den bästa boken i andlig vägledning i modern tid. Här utforskas vägar som leder längre in i kristen tro och kristet liv. Richard Foster visar att genom de klassiska andliga övningarna kan man nå fram till mer mognad som människa och kristen.
  Foster presenterar tre huvudområden som leder till ett mer sant och balanserat liv. Det inre livet handlar om meditation, bön, fasta och studier det som gör att vi själva kan förvandlas. Det yttre livet tar upp enkelhet, avskildhet, ödmjukhet och tjänande sådant som kan göra världen bättre. Det gemensamma livet bekännelse, tillbedjan, ledning och glädje för oss närmare varandra och Gud.

  Richard Foster ger exempel på hur andliga övningar kan bli en självklar del av vardagen och visar att glädjen, som ofta är den mest förbisedda andliga övningen, är oumbärlig om vi vill hitta vägen till Kristus. Vägar till glädje är en praktisk och utmanande bok om det kristna livets rikedom och möjligheter. Richard Foster är teolog, författare och grundare till Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. (Detta är ett nytryck med nytt omslag, i övrigt samma innehåll som tidigare utgåva.)

  • Köp 3 för 94,50 kr/st
  • Köp 10 för 89,25 kr/st
 66. Församling med mål och mening
  Församling med mål och mening
  Beskrivning
  Rick Warren, författaren till bästsäljaren "Leva med mål och mening" beskriver i denna bok hur en kyrka kan bli sund och hälsosam och bli en församling med mål och mening.

  Varje församling drivs av någonting - tradition, program, verksamhet, enskilda personer, sökare, ja, till och med själva byggnaden - alla kan de bli en kontrollerande kraft i församlingen. Rick Warren menar i denna bok att för förbli sund och frisk måste församlingen förstå sin kallelse och sina syften - den måste bli en församling med mål och mening.

  Warren visar på fem syften kring församlingen och hur den kan bli en växande församling:
  Varmare - genom gemenskap
  Djupare - genom lärjungaskap
  Starkare - genom tillbedjan
  Bredare - genom tjänst
  Större - genom evangelisation
  Ett grundläggande och efterfrågat komplement till "Leva med mål och mening

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 67. Sök Guds ansikte
  Sök Guds ansikte
  Beskrivning
  Varför kommer dom inte när vi ringer? frågade sig pastor Jansson i en klassisk sketch på sextiotalet. Frågan är inte mindre aktuell i dag. Trots alla försök till nya grepp och förändringar verkar uppgivenhet och resignation äta sig allt längre in i många församlingars kärna.
  Och samtidigt, mitt i krisen, spirar en obändig längtan efter förnyelse och liv bland allt fler, både på det personliga planet och i församlingarnas liv.Den här boken vill ge ett svar på denna längtan. Med uppmaning att söka Guds ansikte målar författaren upp en inspirerande vision om vad som kan hända när vi låter Andens vind blåsa genom våra församlingar. En vision om väckelse och förnyelse. Om återuppbyggnad och om mission som spränger alla gränser.
  Boken blev mycket uppskattad när den kom ut första gången 1996. Nu utges den i en ny uppdaterad utgåva
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 68. Den stora skilsmässan : en dröm om livet efter detta
  Den stora skilsmässan : en dröm om livet efter detta
  Beskrivning
  Det finns till slut bara två slags människor: de som till Gud säger 'Ske din vilja' och de till vilka Gud säger 'Ske din vilja'."

  En busslast resenärer är på resa från helvetet till himlen. Vem får följa med? Vem VILL följa med? Vad händer när de kommer fram?Med typisk djärvhet och konstnärlig skärpa tar Lewis i allegorins form upp frågan om livet efter detta.

  "... boken ger upphov till många frågor och funderingar kring det eviga livet. Språket är enkelt i en god översättning..."
  Anna Ehde Malmberg, Bibliotekstjänst

  85,00 kr
 69. Här för att stanna : snickaren som förändrade världen
  Här för att stanna : snickaren som förändrade världen
  Beskrivning
  Det normala när någon dör är att den personens påverkan på världen omedelbart minskar.
  Men Jesus vände ut och in på den normala mänskliga gången, precis som han så ofta gjorde. Jesus hade större inflytande hundra år efter sin död än han hade medan han levde. Efter fem hundra år var det ännu större, och efter tusen år låg arvet efter honom till grund för en stor del av Europa. Efter två tusen år har han fler efterföljare på fler olika ställen än han har haft någon gång tidigare.

  När en människa dör märks det ofta tydligt om arvet efter henne kommer att leva vidare. Alexander den store och kejsar Augustus och Napoleon och Sokrates och Muhammed var enormt ryktbara vid tiden för sin död. När Jesus dog såg det helt klart ut att bli slutet för hans pyttelilla, misslyckade rörelse. Om det fanns ett pris för "bäst chans att lyckas postumt" som delades ut till historiens mest inflytelserika personer samma dag som de dog, då skulle Jesus ha varit allra längst ifrån att få det.

  Och ändå ... -- ur boken

  John Ortberg är tillbaka med en bok om den person som är allra viktigast i hans liv -- Jesus. En person som inte lämnar honom ifred, som ständigt bryter mot konventionerna, som utmanar och vänder och frågar och påminner. En vän och räddare som är här för att stanna.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 70. Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
  Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
  Beskrivning
  Kan man tro på framtiden? Går världen under på ett visst datum? Vad ska vi tro om uppryckandet? Vad innebär vilddjurets märke? Kommer Jesus tillbaka två gånger? Vad händer med Israel? Kan man tro på ett helvete?

  Mikael Tellbe berättar vad den kristna tron säger om människans framtidshopp och reder ut spekulationer, förutsägerlser och påståenden om vad som väntar

  • Köp 3 för 108,00 kr/st
  • Köp 10 för 102,00 kr/st
 71. Den överraskande nåden
  Den överraskande nåden
  Beskrivning
  Per Arne Dahl, norsk präst, författare och nyvald biskop utforskar i den här boken bristen på nåd i vår kultur och försöker samtidigt visa att det går att leva vidare med nederlaget. Det som vi inte fick till i livet kan bli något som kan berika det liv som ligger framför oss om vi vågar ta tag i det.

  Det finns ingen nåd”, säger vi ofta. Kraven i samhället och på oss människor är stora. Rädslan för att falla igenom och inte hålla måttet kan skapa en livsångest som gör att fler än en tappar glädje och energi.
  Men tänk om det finns nåd? Tänk om den är större än vad vi tror? Tänk om det faktiskt går att leva vidare med nederlag och sådant vi har i vår livsbagage som vi inte är så stolta över?
  Per Arne Dahl utmanar bristen på nåd i vår kultur och visar på vad kärleken och nåden faktiskt kan göra. Det vi inte fick till kan få bli något som kan berika det liv som ligger framför oss – om vi bara vågar.

  PER ARNE DAHL är författare, präst och nyutnämnd biskop i Norge. Han är krönikor i den norska tidningen Vårt land och skrev tidigare under 25 år för Aftenposten. Flera av hans böcker har översatts till svenska, bland dem Något att hoppas på – när det värsta har hänt och Varför har vi det inte bättre när vi har det så bra?

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 72. Ett långsamt farväl : om C och kärleken i skuggan av ALS
  Ett långsamt farväl : om C och kärleken i skuggan av ALS
  Beskrivning
  Carl Dahlbäck lär känna Carina, en energisk skolledare och tvåbarnsmamma. Ganska snart packar han en sportbag och blir en del av hennes familj.

  När hon som 57-åring ramlar på en trottoar och en läkare föreslår att hon ska skaffa rullator tar både hon och Carl illa vid sig - men snart blir det uppenbart att något inte är som det ska. Nervsjukdomen ALS, amyotrofisk lateralskleros, är något som de har läst på om redan innan beskedet kommer.

  Ett långsamt farväl är Carl Dahlbäcks berättelse om Carinas sista tid - C som hon kallas i boken - skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning. Han berättar om hur sjukdomen förändrade deras gemensamma liv, om allt det som fanns innan sjukdomen dök upp - och om allt det som fortsatte finnas och till och med växte sig starkare fastän hennes kropp blev svagare och svagare.

  Carl Dahlbäck är kyrkoherde i Nacka församling i Stockholm. Han är också musiker och kompositör och har bland annat skrivit körverket I Stillhetens rymd, som är inspirerat av Dag Hammarskjölds Vägmärken och som gavs ut i form av skiva och noter 2011. Ett långsamt farväl är hans första bok. Den har tidigare getts ut med titeln 40 betraktelser om C.

  När hon väl kommit fram till byggnaden vid den stora snurrande entrédörren vänder hon sig alltid om. Långsamt, noggrant lämnar hon över kryckan till den vänstra handen för att kunna vara helt vänd mot mig när hon hälsar. Från min plats i bilen ser jag hur hon ler mot mig med ett ansikte fyllt av tillit och glädje. På stapplande ben, på väg mot sitt arbete, lyfter hon sin högra hand och vinkar...
  - ur boken

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 73. Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
  Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
  Beskrivning
  De flesta kristna anser att Bibeln i någon mening är Guds ord. Men vad menar vi egentligen med det? Är Bibeln Guds ord, innehåller Bibeln Guds ord eller blir Bibeln Guds ord? Och om vi väl säger att Bibeln är Guds ord, vad innebär det då att läsa och leva Bibeln som ett ord från Gud?

  Mikael Tellbe delar med sig av sin erfarenhet och brottning med frågorna och vill visa att vår bibeltro och vårt bibelbruk hör samman. Boken riktar sig såväl till den som vill reflektera över bibelsynsfrågorna som till den som söker vägledning i att läsa, tolka och tillämpa Bibeln som Guds ord.

  Mikael Tellbe är docent i Nya Testamentet, lärare vid Örebro Teologiska Högskola och pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK). Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Korsmärkt gemenskap – kommentar till Första Korinthierbrevet och Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut

  • Köp 3 för 108,00 kr/st
  • Köp 10 för 102,00 kr/st
 74. Nu är allt vi har
  Nu är allt vi har
  Beskrivning
  Vår tids bilder av vad som är lycka driver oss till olycka. Vi har en bild av hur livet ska vara och hur andra ska uppfatta oss. Genom alla dessa bilder slutar vi att lyssna till oss själva. Så dräneras vi på kraft och livsglädje. Alla vill vi uppleva hur det är att vara verkligen levande. Vi vill inte bara överleva, vi vill leva livet fullt ut. Visst längtar vi efter att vi sträcka ut oss i vår fulla längd och andas djupt? Visst vill vi bli mindre ensamma, utmattade och rädda och mer tacksamma, vakna och modiga? Då behöver vi inse att nuet är allt som vi har.

  Robert Eriksson nya bok vill visa att relationen till nuet avgör hela vår livshållning. För det närvarande ögonblicket är ju livet och där finner vi också vår egen djupaste längtan. Detta är en viktig bok. Ingen människa har tidigare upplevt just dina utmaningar och glädjeämnen. Nu har du chansen att upptäcka hur det är att vara du.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 75. Gud har talat!
  Gud har talat!
  Beskrivning
  Boken är skriven som hjälp till den som villtränga djupare in i Bibeln-
  50,00 kr
 76. Vem tänder stjärnorna : en liten bok om människans största frågor
  Vem tänder stjärnorna : en liten bok om människans största frågor
  Beskrivning
  Ny reviderad upplaga.

  Gud har åter tagit plats i det offentliga samtalet, och vetenskapen pekar allt tydligare på att det finns en Skapare.

  För första gången i svensk litteratur finns nu en bok som tar ett helhetsgrepp på nutidsmänniskans existentiella frågeställningar:
  Vem eller vad ligger bakom allting?
  Vilka är vi?
  Varför finns det så mycket ondska och lidande i världen?
  Vad händer efter döden?
  Hur kan vi nå fullkomlig lycka?
  Vad är livets mening?
  100,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 77. Utmaningen : hur vi återskapar Guds kultur i våra hem
  Utmaningen : hur vi återskapar Guds kultur i våra hem
  Beskrivning
  Utmaningen – Hur vi återskapar Guds kultur i våra hem

  Det är dags att vi börjar dra våra ungdomar till oss på ett mer passionerat sätt än vad världen gör!
  100,00 kr
 78. Kraften i ett bedjande liv
  Kraften i ett bedjande liv
  Beskrivning
  Med stor insikt i Skriften och med många utgivande exempel från sitt eget liv visar Stormie Omartian i denna bok vad det innebär att vandra tillsammans med Gud varenda dag, hela livet. Genom att leva ett bedjande liv får vi möjlighet att:

  leva fria från skuldkänslor och fruktan
  dagligen leva mitt i Guds närvaro och kraft
  stå fast gentemot alla former av frestelser
  växa starkt i den tro som kan förändra våra liv
  upptäcka och fullborda vårt syfte med livet
  Du är inte skapad för att leva ditt liv i fångenskap, trasig och misslyckad. Guds vilja för dig är att leva i sann frihet och helhet och att det ska gå bra för dig. Nyckeln till detta är att ständigt söka Guds närvaro och ständigt be över alla områden i och av ditt liv. Det kommer att göra att du vandrar i hans vilja och ser hans fantastiska planer för dig gå i fullbordan.

  100,00 kr
 79. Liv med Gud : att läsa Bibeln till andlig förvandling
  Liv med Gud : att läsa Bibeln till andlig förvandling
  Beskrivning
  Att läsa Bibeln till andlig förvandling

  Vi söker ofta efter specifika texter när vi läser Bibeln. Vi kommer gång på gång till Bibeln med ett behov . Gud måste tala. Tänk om vi i stället skulle låta Ordet förändra oss på djupet och låta Gud använda den rika källa som bibeltexten är för att ge oss tilltal.

  Liv med Gud är en oumbärlig guide när det handlar om att närma sig Bibeln med sikte på andlig och personlig förvandling. Här visar Richard Foster att det är stor skillnad mellan att läsa Bibeln för att lära sig om biblisk historia eller bara få andliga instruktioner och att läsa Bibeln till andlig förvandling. Bibeln utmanar dig helt enkelt att leva ett liv med Gud.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 80. Det hopp jag äger : frälsningen
  Det hopp jag äger : frälsningen
  Beskrivning
  Vilket är det mest hoppfulla ord som någonsin funnits?
  För Billy Graham är det ordet frälsning.

  Frälsning från vad?
  Från vårt själviska och självdestruktiva jag.
  Från den röra vi försätter oss själva i.
  Från den synd som har förföljt och plågat mänskligheten från begynnelsen.
  Från den ondska som drar ner oss varje dag.
  Från de kulturella bedrägerier som ständigt förblindar oss så vi inte kan se och ta emot Guds frälsande budskap.
  Från helvetet - en plats som så många inte tror existerar.
  Om vi säger att vi inte behöver frälsning så lurar vi oss själva.
  Om vi tror att vi har nått längre i vishet än frälsningens budskap så underskattar vi Gud.
  Om vi helt enkelt inte har lust att tänka på frälsningen så försätter vi oss själva i evig fara.
  125,00 kr
 81. Lär oss att be : 50 lektioner om bön
  Lär oss att be : 50 lektioner om bön
  Beskrivning
  "Herre, lär oss att be!"
  Lärjungarnas vädjan reflekterar en djupt liggande längtan hos alla Jesu efterföljare. Den här boken föddes ur en sådan längtan. Under en tid har ett trettiotal andliga ledare delat med sig av sina erfarenheter och insikter från bönens värld i femtio inspirerande lektioner i tidningen Världen idag.
  Deras angelägna budskap finns nu samlade i denna bok vars syfte är att vägleda fler människor in i djupare gudsgemenskap och förbönstjänst.
  Varför? Därför att bön har kraft att förändra både oss och världen omkring oss!
  100,00 kr
 82. Mitt hjärta står öppet
  Mitt hjärta står öppet
  Beskrivning
  Det kristna livet handlar till viss del om att sträva efter att vara ett föredöme, att bli mer Kristuslik. Men det kristna livet handlar också om att inte förneka vår egen trasighet. Ibland blir ytan allt för viktig för oss kristna. Vi klär oss snyggt, håller oss smala och fräscha och putsar som galningar på fasaden.
  Men Jesus bryr sig väldigt lite om vårt yttre. Han kikar bakom våra uppställda pappväggar och upptäcker rätt snart om vår bakgård är en degraderad bakgård av iskallt ösregn, lögner och dubbelmoral.
  Om vi kristna vågade lita mer på sprickorna i våra liv, om vi lät dem få vara sprickor och slutade springa runt och täppte till dem ideligen skulle vi upptäcka hur de där bibliska djupen ropar åt varandra också hos oss, också i vår tid.
  150,00 kr
 83. Inte utan korset
  Inte utan korset
  Beskrivning
  Att Jesus dog en plågsam död på korset, vad betyder det för oss idag? Var det verkligen nödvändigt för Jesus att dö på korset? Kunde inte Gud bara förlåta oss våra synder utan någon korsfästelse?
  Dessa och andra liknande frågor vill Stefan Swärd besvara i denna bok. Boken går grundligt igenom områden som synden och ondskan, korsets centrala betydelse för människans frälsning, rättfärdiggörelsen, försoningen och vad det nya förbundet i Jesu blod innebär.
  Boken betonar också vikten av att ha Bibeln som grund när man söker svar på dessa frågor, går översiktligt igenom de olika försoningsläror som framkommit under århundradena, och belyser dessas styrkor och svagheter. Stefan Swärd analyserar och bemöter avslutningsvis en del av de strömningar, ofta liberalteologiska, som finns i dagens kristenhet i västvärlden och som vill frånta korset dess kraft.

  Stefan Swärd är filosofie doktor i statskunskap, pastor i församlingsnätverket Elim samt ordförande för bl.a. Svenska Evangeliska Alliansen, Ja till Livet och den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. Han är ledarskribent på tidningen Världen idag och figurerar i TV, radio och dagspress i rollen som kristen opinionsbildare

  85,00 kr
 84. Anden och vi har beslutat : den svenska pingströrelsens förändringsprocess
  Anden och vi har beslutat : den svenska pingströrelsens förändringsprocess
  Beskrivning
  Under de senaste tjugo åren har Pingströrelsen tappat fart. Riktningen är inte längre given och identiteten vacklar. Nils-Olov Nilsson är oroad över det han ser. Den förut så självklara pingstteologin genomgår en förändringsprocess.
  65,00 kr
 85. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Beskrivning
  För alltför många blir tonårens starka tro diffus och svårhanterlig vid övergången in i vuxenlivet. Vad beror det på och hur kan trenden brytas så att fler växer upp och växer till i sin tro istället för bort?

  Carl-Henric Jaktlunds Jesus gick vidare och kyrkan står kvar är en av 2000-talets mest lästa och omdebatterade svenska böcker inom kristenheten. Med en varmt personlig ton och ett stort...

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
  • Köp 25 för 168,00 kr/st
 86. Församlingens uppvaknande
  Församlingens uppvaknande
  Beskrivning
  Författaren skriver om väckelsens budskap och nödvändighet för vårt lands räddning undan moraliskt och andligt förfall. Riktar sig främst till församlingarna och dess medlemmar
  20,00 kr
 87. Himlen min Faders hus
  Himlen min Faders hus
  Beskrivning
  dessa oroliga tider kan vissheten om att veta var man ska tillbringa evigheten, ta bort ovissheten i hur man kommer dit… Anne Graham Lotz väver en gobeläng av sanningar som kommer att fylla dig med hopp om framtiden genom att kombinera aposteln Johannes underbara beskrivning av himlen i Uppenbarelseboken, med ömsinta reflektioner av Annes far, Billy Grahams, charmiga hus i bergen. I turbulensen i dagens orosbelägrade värld, klamrar vi oss fast vid hoppet om ett himmelskt hem där vi kommer att bli välkomnade till evig frid och trygghet. Himlen är ett hem med evighetsvärde som är betalt till fullo, en plats där du är väntad och välkommen. Lyft din blick! Gud bereder ett himmelskt hem som "inget öga har sett, inget öra har hört och ingen tanke har tänkt… för dem som älskar Gud." I himlen kommer det inte att finnas någon smärta, ingen gråt, ingen död, ingen sorg, ingen oro, ingen rädsla… och Han har bjudit in dig att komma. Men du måste tacka ja till inbjudan!
  75,00 kr
 88. Vardagsbön i praktiken
  Vardagsbön i praktiken
  Beskrivning
  Konkreta tips hur man kommer på samtalande fot med Gud.
  50,00 kr
 89. Varje dag förtjänar en chans
  Varje dag förtjänar en chans
  Beskrivning
  Max Lucado, en av Amerikas ledande kristna författare med 55 miljoner sålda böcker, återger händelser ur Bibeln och ur verkliga livet och visar hur också våra tunga och jobbiga dagar kan bli fyllda av Guds omsorg, glädje och nåd.
  65,00 kr
 90. När världen står stilla lever vi på riktigt
  När världen står stilla lever vi på riktigt
  Beskrivning
  Den här boken tar avstamp i vår hektiska tillvaro och vill peka på ett liv där tiden och världen får stanna ofta.
  75,00 kr
 91. De som gjorde en skillnad
  De som gjorde en skillnad
  Beskrivning
  Lars-Evert Jonsson stannar upp inför Bibelns mer okända och fascinerande människoöden, som kom att förändra sin omgivning och lämna outplånliga spår och intryck efter sig.
  75,00 kr
 92. När himlen öppnade sig
  När himlen öppnade sig
  Beskrivning
  De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande! Del 3
  85,00 kr
 93. Lärdomar från en fårhund
  Lärdomar från en fårhund
  Beskrivning
  När fårhunden Lass kom för att bo på fårfarmen Fairwinds var hon långt ifrån vad hon borde vara.

  Phillip Keller berättar och låter oss se Lass dramatiska förvandling från ett knotigt, ursinnigt djur till den starka, levande medarbetaren som hon var skapad att vara. Sammanvävd i denna enkla liknelse finns den djupsinniga andliga sanningen att vi, precis som Lass, kan förvandlas till det vi skapades att vara.

  65,00 kr
 94. Vattenstämpelns hemlighet
  Vattenstämpelns hemlighet
  Beskrivning

  En bok som vill hjälpa oss att leva efter dopet. Välkommen på upptäcksfärd!

  75,00 kr
 95. Säker Grund
  Säker Grund
  Beskrivning
  Om att vara kristen med hjärtat och hjärnan.
  Denna bok vill visa att kristen tro vilar på en säker grund, och att det går att tro med både hjärtat och hjärnan. Den tar upp frågor som t.ex: Har Jesus ens existerat? Går det att lita på Bibeln som historisk källa? Är det verkligen möjligt att tro på att Jesus har uppstått från de döda?
  100,00 kr
 96. Hoppets tal
  Hoppets tal
  Beskrivning
  En tjugosex ord lång parad av hopp: den börjar med Gud, slutar med liv och uppmanar oss att göra detsamma. Den är kort nog för att skriva på en servett eller lära sig utantill på en stund, men ändå stadig nog för att stå emot två tusen år av stormar och frågor. Om du inte vet något om Bibeln, börja här. Om du kan allt i Bibeln, återvänd hit. Vi behöver alla den påminnelsen. Kärnan i människans problem är människans hjärta. Och Guds kur ordineras i Johannes 3:16
  75,00 kr
 97. En månad kvar att leva
  En månad kvar att leva
  Beskrivning
  Sluta leva som om det kvittar! Tänk om du bara hade en månad att leva! Hur skulle du göra varje dag riktigt betydelsefull? Vad skulle du börja eller sluta göra? Hur skulle du relatera till andra?

  En månad kvar att leva hjälper dig fokusera på att vara den Gud skapade dig till att vara passionerad, full av liv och utan samvetskval. Lider du av någon gång i framtiden-syndromet? Går du alltid och väntar på den där dagen då ditt schema har lugnat ner sig, då din ekonomi har ordnat upp sig, eller då barnen har vuxit upp och du kan börja leva det liv som du alltid drömt om?

  Stanna upp och fundera på hur ditt perspektiv skulle förändras om du fick reda på att du bara hade trettio dagar kvar att leva! Efter den första chocken skulle du förmodligen besluta dig för att få ut så mycket som möjligt av dina återstående dagar. Du skulle säga vad du verkligen menar. Du skulle älska utan förbehåll. Du skulle fokusera på det som betyder mest för dig. Med andra ord du skulle sluta med att slösa bort dyrbar tid, och under den tid du hade kvar skulle du hänge dig åt att bli den person som Gud ämnat dig till att vara.

  75,00 kr
 98. Inre helande
  Inre helande
  Beskrivning
  Många människor i Kristi kropp har problem som läkare inte kan behandla. Det handlar bland annat om inre sår till följd av olösta konflikter. Pappa Gud hörde pulsslagen i vår djupa smärta och kom ner, i sin son Jesus, för att befria oss, för att hela och upprätta oss till hälsa och helhet.

  Denna bok har skrivits för dem som vill förstå något om rötterna till sin egen trasighet och känslomässiga smärta. Den är också tänkt för dem som upplever att Gud har kallat dem till att vara med Honom i att förbinda dem som är sårade och blöder invärtes.

  65,00 kr
 99. Ansikte mot ansikte med Gud
  Ansikte mot ansikte med Gud
  Beskrivning
  Längtar du efter ett livsförvandlande möte med Gud? Bill Johnson är pastor i en församling där människor möter Gud på ett påtagligt sätt och där mirakler hör till vardagen. Församlingen har en passion efter andlig tillväxt som smittar av sig. Hur gör han? Förklaringen är enkel. Han har gjort det till sin och församlingens högsta prioritet att leva i en djup och nära gemenskap med Gud. I Ansikte mot ansikte med Gud, hjälper Bill Johnson oss att söka efter Gud för att uppleva hans närvaro allt starkare i våra liv. Han delar med sig av de principer han lärt sig och berättar om händelser från sin församling och tjänst för Gud
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 462

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå