View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 746

per sida
Fallande ordning
  1. Guds bok
    Guds bok
    125,00 kr
  2. Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Beskrivning
    Genom stormen är en stark påminnelse till oss om Guds trofasthet och närvaro i livets mörkaste, svåraste och mest utmanande situationer.
    Boken tar sin utgångspunkt i den dramatiska båtresa som för den fängslade aposteln Paulus och hans vänner till Rom. Det var en resa där allt tycktes förlorat i förvivlans natt, men där ett änglabesök från himlen fick tända nytt hopp.

    Prästen och bibelläraren Hans Weichbrodt levandegör resan på ett medryckande sätt och delar öppenhjärtigt med sig av erfarenheter från sin egen livsresa. På så sätt hjälper han läsaren att identifiera sig med Paulus i medgång och motgång, och visar hur resan kan vara en spegel av vår och Kristi Kyrkas resa över tidens hav på väg mot evigheten.

    • Köp 3 för 140,25 kr/st
  3. Skulle vi inte förändra världen? : våga bli den församling som Gud har tänkt sig
    Skulle vi inte förändra världen? : våga bli den församling som Gud har tänkt sig
    Beskrivning
    "Vi är inte bara kallade att förändras och vara öppna för förändring, utan att främja förändring."

    I Skulle inte vi förändra världen? ger Erwin McManus oss sin vision av en kyrka som intar sin rätta plats. Den är en kraft omöjlig att hejda när den förändrar världen. Den är aktiv och engagerad i samhället. Den vågar slita sig loss ur stelnade vanor och verksamheter för att blomma ut i livfull och brinnande tillbedjan. Det är en kyrka där Ordets förkunnare tar risken att sträcka sig ut i vår mångfacetterade, mångbottnade kultur med musik, konst och andra uttrycksmedel för kärlek och tro. En kyrka som överflödar av Kristi liv.
    Nytt liv kommer in i en församling med apostolisk grundsyn när den inser att dess mål kan utläsas i dess ursprung. Den är en levande lem i Kristi kropp som söker sin bestämmelse och vägrar att nöja sig med mysmodellen av en "framgångsrik församling".
    125,00 kr
  4. Skambunden : vad skam gör med dig och hur du kan läkas
    Skambunden : vad skam gör med dig och hur du kan läkas
    Beskrivning
    Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Vi föds alla fria och hela, men skammen kan flytta in och påverka våra liv. Men om den har flyttat in, går det också att få den att flytta ut!

    Skam kan styra mycket mer än vad vi anar i våra liv. Den destruktiva skammen kan smyga sig in på livets olika områden. Den kan göra att vi hamnar i situationer vi inte själva valt. Den typen av skam är giftig och stjäl vår vitalitet, glädje och kraft. Den får oss att bromsa och begränsa oss själva genom att krympa vårt livsutrymme. Utan att vi märker det, kan den få oss att vända oss mot oss själva.

    Men det finns hopp om läkning. Ett första sätt att komma tillrätta med skammen är att du blir medveten om hur den fungerar och i vilka situationer den kan vara aktiv i just ditt liv.

    Boken visar också vägen till att må bra och få en bättre självkänsla.

    Karin Wennerlöf Lilja, samtalsterapeut och populär föreläsare, debuterade med boken När själen inte mår bra, som tryckts i flera upplagor. Skambunden är en efterlängtad uppföljare för en växande läsekrets.

    150,00 kr
  5. Jesus kallade på mig : berättelser om personliga gudsmöten
    Jesus kallade på mig : berättelser om personliga gudsmöten
    Beskrivning
    För första gången delar författaren till Jesus kallar på dig sin egen livsberättelse och om hur andaktsboken kom till

    ”Jag har fått oräkneliga brev från läsare genom åren, och det är tydligt att vi delar liknande bekymmer och strider. Många har berättat om hur Gud använde deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv. De beskriver hur de blivit starkare genom att hålla sig till Jesus och förtrösta på Hans löften. Du möter tjugo personliga berättelser i den här boken, inklusive min egen livsberättelse.

    Dessa berättelser vill motivera dig att dra dig närmare Jesus och fördjupa dig i Hans ord när du stöter på svåra omständigheter. Guds ord talar in i varje situation, och Han är kapabel att hjälpa oss oavsett vad som händer i våra liv.

    Jag uppmuntrar dig att också tänka på dina egna livserfarenheter medan du läser. Om du tillhör Jesus, är du Guds mästerverk, och Han arbetar mirakulöst i händelserna i ditt liv.

    Sarah Young och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

    150,00 kr
  6. Ikonen i fickan : om yttre och inre resor
    Ikonen i fickan : om yttre och inre resor
    Beskrivning

    Ikonen i fickan är en samling essäer som diskuterar vårt behov av resor.

    Inledningsvis tar författaren upp den yttre resan Varför reser vi? Vad reser vi till och vad reser vi ifrån? Vi får ta del av både psykologiska och sociologiska rön kring resandet, men tonvikten ligger vid den filosofiska frågeställning som kanske egentligen bara kan ha ett definitivt svar: det vi aldrig kan resa ifrån är oss själva.

    Vi får följa med på författarens egen färd. Han gör nedslag som turist på Kanarieöarna, befinner sig i eftertankens och vänskapen Rom, möter skönhetens Paris och avslutar sin färd i reflektionens Venedig. Det blir både en yttre och en inre resa, med ikonens blick som ständigt resesällskap och följeslagare.

    Den inre resan är den andliga strävan som alltfler människor i dag känner en så stor längtan efter. Detta behov har funnits lika länge som mänskligheten och författaren låter oss möta en rad olika tänkare och inre resenärer från många olika tidsepoker: Cicero, Seneca, Proust och Dostojevskij för att nämna några. Den inre resans slutstation bjuder också på en diskussion kring mystikens väsen och vårt behov av det heliga.

    Det är en livsresa i tre stationer som skildras behovet av att stanna upp och göra en positionsbestämning, behovet av att söka tröst i skönheten samt mötet med andligheten i ikonens blick. Ikonen ger med sin på en gång högst konkreta blick och samtidigt andliga inre seende en gestaltning av alla resors yttersta mål insikt.

    125,00 kr
  7. Det är ingen fara, du är människa : livsbetraktelser
    Det är ingen fara, du är människa : livsbetraktelser
    Beskrivning

    I en tid när det närmaste man kan komma en dödssynd verkar vara att inte ha full koll eller att inte lyckas med sina högt ställda ambitioner, kommer Annika Borg med välgörande ord: Det är OK att släppa taget en smula, du behöver inte tindra mot världen varje dag, du är bara människa. Korta texter och funderingar som vi alla känner igen oss i, oavsett var i livet vi befinner oss. Annika Borg är präst och ständig medarbetare i Amelia och i P1:s Tankar för dagen..

    125,00 kr
  8. Din närmaste granne
    Din närmaste granne
    Beskrivning
    Jesus. Var han Gud eller människa? Eller rent av bägge delarna?

    Några menar att han var -- och är -- just både och. Hel Gud och hel människa. Och din närmaste granne. Galaxernas skapare känner till dina gråa dagar. Och universums härskare vet ditt namn. Dessutom har han gått på våra gator, varit hungrig och ledsen precis som vi och allt det där andra som människor vanligtvis blir ibland.

    Därför finns ingen människa som han inte förstår eller inte är beredd att röra vid och det finns inte eller heller någon plats eller omständighet dit han inte är beredd att gå. Behöver vi inte alla någon som förstår vår livssituation och som dessutom är kapabel att gripa in i dem? En Frälsare helt enkelt. Som dessutom är vår närmaste granne!
    125,00 kr
  9. För Guds skull : om religionens betydelse
    För Guds skull : om religionens betydelse
    Beskrivning
    Varför har Gud blivit så svår att tro på? Karen Armstrong tar historien till hjälp för att besvara frågorna vad detär som talar för Gud och vad religion egentligen handlar om. Hon menar att det har uppstått en klyfta mellan religion och vetenskap, orsakad av att vetenskapen har velat distansera sig från religionen och förändrat innebörden i begrepp som »tro» och »myt». För denförmoderna människan var inte Gud något som enkelt lät sig talas om och religion handlade om utövning, att nåutanför sig själv och att inte låta sig begränsasav förnuftet. Det är en gudssyn som Armstrong anser att dagens människa har mycket att lära av.


    Karen Armstrong är en brittisk religionshistoriker somskrivit en rad böcker om religion och tro, på svenska harbl a utkommit Historien om Gud. Hon är också flitigtanlitad som föreläsare. Under 1960-talet tillbringade honsju år i kloster som katolsk nunna, men bekänner signumera inte till en enskild tro.
    125,00 kr
  10. Korsets väg och korsets kraft
    Korsets väg och korsets kraft
    Beskrivning
    Olof Edsinger ger en utmanande bild av hur livet som Jesu efterföljare kan se ut. Han skildrar vandringen genom livet som en erfarenhet både av lidande och uppståndelse. Å ena sidan ensamhet, förnedring och martyrium. Å andra sidan försoning, helande och befrielse.

    Olof Edsinger arbetar som generalsekreterare för Salt - barn och unga i EFS och är författare till flera uppskattade böcker om Bibeln och kristen tro. "...en fördjupning både i nya testamentets undervisning om tro och i kristet lärjungaskap som genom hela boken har Jesus i blickfånget..." Roger Bengtsson i IKON"En bra bok, strukturerad, genomtänkt, själavårdande och hoppfull. Läs den gärna!" Ulf Ekman

    125,00 kr
  11. Vår tro, en bok om Svenska kyrkans tro
    Vår tro, en bok om Svenska kyrkans tro
    Beskrivning
    Äntligen en bok om kyrkans tro ur den vanlige gudstjänstdeltagarens perspektiv!
    85,00 kr
  12. När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
    När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
    Beskrivning
    Kanske minns du den sköna känslan av att vinna i Monopol? Du har erövrat gator och hotell och blivit spelplanens härskare. Du dominerar hela spelet. Men vad händer sedan frågar sig John Ortberg i sin nya bok. Du vet själv svaret: Allt ska tillbaka i lådan. Pengar, spelpjäser, gator, hotell och alla andra tillgångar. När allt är slut så har spelets vinster inte gett dig någonting verkligt. John Ortberg använder sällskapsspel som metafor för att beskriva våra liv. I "När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan" försöker han sortera ut vad som är tillfälliga kortsiktiga värden och vad som är bestående. Att vara spelets härskare är inte poängen, det är att vara rik på annat. Att vinna i livets spel är en kort och tillfällig vinst, att älska Gud och andra människor är en vinst som består för evigt. Med sedvanlig humor, berättarglädje och fokus på att vinna "dom rätta trofeérna" visar John Ortberg på livets allra viktigaste prioriteringar.
    125,00 kr
  13. I väntan på Messias
    I väntan på Messias
    Beskrivning
    Syftet med den här boken är att ge en översikt över hela det frälsningshistoriska panoramat med läran om den yttersta domen som utgångspunkt. Bland annat finner vi att Guds förmåga att föra människor till frälsning alltid blivit grovt underskattad av kyrkan. Det blir inte tomt i himlen!

    135,00 kr
  14. Andligt ledarskap
    Andligt ledarskap
    Beskrivning
    Behovet av begåvade, kraftfulla ledare i församlingen idag kan inte nog betonas. Situationen i världen kräver att kyrkan häver upp sin röst, och den rösten kan bara komma från ledare som är ledda av Gud och överlåtna till Jesus Kristus. Principerna för ledarskap, både i den naturliga och andliga sfären, presenteras och illustreras både från Bibeln och biografier om framstående gudsmän – män som Mose, Nehemja, Paulus, David Livingstone och Charles Spurgeon. Detta är en bok som kommer att uppmuntra gudsmän och gudskvinnor att ställa alla sina talanger och resurser till Guds förfogande, så att han kan skapa ledare som kan användas till hans ära.
    100,00 kr
  15. Bibelkoden
    Bibelkoden
    Beskrivning

    Den 1 september 1994 flög jag till Jerusalem, där jag träffade poeten Chaim Guri, en nära vän till Israels dåvarande premiärminister, Yitzhak Rabin. Jag gav honom ett brev som han omedelbart vidarebefordrade till premiärministern.
    "En israelisk matematiker har hittat en dold kod i Bibeln som tycks avslöja detaljerna i händelser som utspelas tusentals år efter det att Bibeln skrevs", hävdade jag i mitt brev till Rabin. "Anledningen till att jag berättar detta är att den enda gången då ert fullständiga namn –’Yitzhak Rabin – är kodat i Bibeln korsas det av orden ’dråpare som ska döda’.
    Detta får inte ignoreras; morden på Anwar Sadat, John Kennedy och hans bror Robert finns nämligen också i Bibeln – i fallet Sadat med mördarens för- och efternamn, plats och datum för mordet, och mördarens tillvägagångssätt. Jag tror att ni befinner er i fara, men att faran kan avvärjas." Den 4 november 1995 fick vi den fruktansvärda bekräftelsen: ett skott i ryggen från en man som trodde sig ha fått i uppdrag av Gud att utföra mordet som kodas i Bibeln för tretusen år sedan. Ur Bibelkoden

    100,00 kr
  16. Påven Franciskus : samtal med Jorge Bergoglio
    Påven Franciskus : samtal med Jorge Bergoglio
    Beskrivning
    Kort beskrivning: Möt Jorge Bergoglio, nu påven Franciskus, i ett personligt samtal om allt från stora frågor om Kyrka och samhälle till film, fotboll och tango ...
    175,00 kr
  17. På liv och död
    På liv och död
    Beskrivning
    På liv och död är en dramatisk resa som tar sin början i ett fattigt hem i Örebro. Familjen splittrades och Nils-Olov, hamnade på barnhem åtta år gammal. Som tonåring vann han utmärkelsen Sveriges främste diskuskastare i sin åldersgrupp, men segrarna ekade smärtsamt tomt i hjärtat där ångest och oro härskade. Det förflutna hade hunnit ikapp. Under en påsk hamnade Nils-Olov på ett väckelsemöte och blev frälst. Saligheten kom och svepte bort ångesten och oron.

    Dop, andedop, bibelskola och giftemål följde. Och äventyret hade bara börjat. Snart blev det mission i Madrid där en mäktig andedopsväckelse bröt ut. Efter några år kom en inbjudan till Sydamerika och flyttlasset gick till Santiago Chiles huvudstad med de mäktiga snöbeklädda anderna som kuliss. Honduras blev nästa land.

    Nils-Olov och Christina har levt nära dödliga faror, varit sjuka nästan till döds. De har varit jagade av högerkrafter och hotade för sitt sociala arbete. Och mitt i allt detta har Guds rike utbrett sig. På liv och död är en inspirerande och spännande läsning om Guds ledning och hjälp genom allt.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  18. Vinn över dina tankar
    Vinn över dina tankar
    Beskrivning
    New York Times Bestseller. Det här kan vara årets viktigaste bok! Boken har fått betyda mycket för tiotusentals läsare varav många vittnar om att boken varit livsförvandlande för dem.

    Den viktigaste andliga kampen i vår samtid sker mellan våra öron! Gång på gång låter vi felaktiga tankar om oss själva påverka vår bild av Gud och av hur han är verksam i våra liv. Men vi har chansen att hejda våra splittrade tankar och ta oss ur skadliga tankebanor.

    I Vinn över dina tankar hjälper Jennie Allen oss att förändra livet genom att förnya våra tankar. Hon tar upp ämnen som:

    • Hur våra tankar om Gud formar vår självbild. • De negativa tankebanor vi lätt fastnar i. • Hur vi lämnar utrymme för tystnad och gemen­skap – och varför det är så viktigt. • Den vetenskapliga grunden för att våra tankar kan förändra vårt liv. • Kraft från Gud till att konfrontera våra rädslor och övervinna dem.

    När vi inte längre låter fiendens lögner styra våra tankar blir vi befriade till att befria andra. På ett mycket påtagligt sätt kan våra tankar förändra världen. Så gör gemensam sak med Jennie i kampen­ och ta frimodigt steget ut i friheten! Visst går det att förändras. Vi kan leva som fria människor.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  19. Varje kyrksal kan fyllas
    Varje kyrksal kan fyllas
    Beskrivning
    Utifrån egna erfarenheter av församlingstjänst visar Mats Nyholm, direktor för S:ta Clara kyrka i Stockholm att det faktiskt är fullt möjligt att få se människor i olika åldrar, från skiftande miljöer och sammanhang mötas och samlas i kyrkan.

    Men hur kan det ske, vad ska till och vad behöver i så fall förändras? Vilket innehåll är det egentligen kyrksalen ska fyllas av? Att upptäcka hur varje kyrksal åter kan börja fyllas är en högaktuell och brådskande ödesfråga för hela kristenheten i Sverige.

    Han brinner för en levande vision om den kristna kyrkan som ett hoppets tecken i hela vårt land. Mats är en högt respekterad kristen ledare som jag är mycket glad att få ha som vän. Hans Weichbrodt, präst och inspiratör, Oasrörelsen.

    "Mats Nyholm är en mycket kär vän och Clara kyrka är verkligen ett Jesu hjärtslag i Stockholm.” Sebastian Stakset, evangelist

    Mats Nyholm prästvigdes 2001 och har verkat i Vasakyrkan i Kalmar, Bäckbykyrkan i Västerås samt S:ta Clara kyrka i Stockholm där han numera är direktor. Mats har även lett lovsångsnätverket KLOT och rest i Sverige för Alpha.org. Han är gift med Camilla och tillsammans har de barnen Viola, Miriam och Noah. Detta är hans tredje bok.

    150,00 kr
  20. Brinnande för Gud
    Brinnande för Gud
    Beskrivning
    Längtar du efter att lära känna Gud på djupet? Har du en hunger efter att uppleva mer av Guds närvaro, kärlek och kraft i ditt liv? Vill du upptäcka den plan han har för dig? Ovsett hur din relation till Gud är kommer du att bli utmanad och inspirerad att uppleva mer av honom när du läser denna bok. Brinnande för Gud är upplagd som en andaktsbok där du kan läsa ett avsnitt varje dag under tio veckor. Det kan bli tio livsförvandlande veckor. Gud har mycket mer för dig – så våga drömma stort och ge allt för honom som gav allt för dig.
    100,00 kr
  21. En stilla viskning
    En stilla viskning
    Beskrivning
    Gud talar än idag. Kan du höra hans stilla viskning?

    Den röst som med ett ord skapade kosmos är samma röst som delade Röda havet mitt itu och fick solen att stå stilla mitt på dagen. En dag kommer denna röst att göra allting nytt, men också här och nu talar den till oss! Rösten är Guds, och Bibeln visar att Gud ofta talar i en viskning. Inte för att göra det svårt att höra honom, utan för att vi ska komma närmare.

    Många har svårt att tro att Gud talar än idag. Kanske talade han en gång i tiden till sitt folk på märkliga sätt, men talar Gud här och nu? Ja, det tror Mark Batterson. Och han vill presentera Guds sju kärleksspråk för oss. Alla är unika och helt och hållet gudomliga. En del av dem kan vi redan ana oss till, men andra kommer som en överraskning.

    Upptäck Guds sju språk När vi lär oss ta in rätt våglängd och tolka varje enskilt språk kan vi få ledning både i enkla och livsavgörande valsituationer. Bibeln, Önskningar, Dörrar, Drömmar, Människor, Maningar och Lidande. Batterson ger oss nyckeln till de olika språken.

    Guds stilla viskning kan besvara våra mest brännande frågor, befria oss från våra värsta rädslor och förverkliga våra vildaste drömmar. Upptäck hur enkelt det är att höra Guds röst på alla områden i livet!

    175,00 kr
  22. Hur du hittar glädjen : livsglädje i en värld fylld av besvikelser, missmod och ouppfyllda förväntni
    Hur du hittar glädjen : livsglädje i en värld fylld av besvikelser, missmod och ouppfyllda förväntni
    Beskrivning
    Upptäck ett sätt att leva på, uppbackat av Jesu undervisning och moderna vetenskapliga studier, som ger en glädje som varar och som håller hela livet.

    Tänk om det finns en annorlunda, oväntad väg till glädje? Som inte kräver ett kreditkort, avbetalningar, eller en ”plötsligt händer det-tur”. En väg där ålder, utseende eller status inte räknas ...

    150,00 kr
  23. Min mor var missionär
    Min mor var missionär
    Beskrivning
    Min mor var missionär - Elva missionärsbarn berättar om sin mor: Elsa Bengtsson / Ida Berglund / Elisabeth Bernander / Jenny Haglund / May Hannevik / Adina Nelson / Ingeborg Nordfeldt / Anna Ruthquist / Elsa Skallsjö och Ester Wikström

    Hofgren, Allan (Redigerad av)

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  24. Varför? : att förtrösta på Gud när du inte förstår
    Varför? : att förtrösta på Gud när du inte förstår
    Beskrivning
    Att förtrösta på Gud när du inte förstår.Kan man lita på Gud mitt i svåra tider? Vad gör man när smärtan och tvivlet är så djupt att det är omöjligt att hitta meningen med det som sker?
    Anne Graham Lotz vet vad det innebär att brottas med frågorna kring livets smärtsamma upplevelser. Under loppet av några månader förstörde en orkan hennes hus, en brand slukade hennes mans tandläkarmottagning, hennes föräldrar åkte in och ut på sjukhus och hennes son drabbades av cancer.

    I hennes senaste bok på svenska delar Anne Graham Lotz med sig av sina egna erfarenheter och de fascinerande svar som Gud visat och uppenbarat för henne i det stora ämnet om lidandets problem. Hon kan därför, med Jesu egna ord, ge svar på frågor och funderingar som vi desperat söker svaren på. Varför låter Gud detta hända?Varför grep inte Gud in?Varför svarar inte Gud på mina böner?Varför är Gud tyst?Varför beskyddade inte Gud mig?Varför gör inte Gud ett under?Varför just jag?

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  25. Hopp : att leva tryggt i en orolig värld
    Hopp : att leva tryggt i en orolig värld
    Beskrivning
    På ett eller annat sätt drabbas vi alla av bekymmer. Vi möter livets stormar; misslyckanden, ekonomiska kriser, allvarliga sjukdomar eller smärtsamma förluster.

    David Jeremiah utforskar var och en av dessa förödande livshändelser och visar på hur en enkel tro och förtröstan på Gud kan få vara ett stadigt ankare för själen. Det finns hopp, och det finns inom tryggt och säkert räckhåll.

    175,00 kr
  26. Oplanerat
    Oplanerat
    Beskrivning
    Abby Johnson sa upp sig från sitt jobb i oktober 2009. Den vardagliga handlingen blev snabbt en nationell nyhet i USA. Abby var chef för en abortklinik i Texas, men efter att hon assisterat vid en abort för första gången bytte hon sida och förenade sig med Pro Life-rörelsen. Vad var det som hände i kliniken som fick denna Planned Parenthood-föreståndare och ”Årets medarbetare” att ta ett sådant drastiskt steg? Och hur reagerade hennes tidigare arbetsgivare på hennes tvära avsked?

    På ett utlämnande sätt berättar Abby sin historia i Oplanerat, och som läsare får vi hänga med på ett drama med möten på liv och död, en rättslig tvist och andlig förvandling. I den här uppdaterade utgåvan sprider Abbys unika perspektiv från båda sidor av abortklinikens staket ljus och medkänsla till en personligt och politiskt känslig fråga. För alla som bryr sig om debatten – vare sig du är abortförespråkare eller abortmotståndare – och för alla som vill hjälpa gravida kvinnor i kris är Oplanerat en måste-bok.

    125,00 kr
  27. Någonting bättre är redan på väg
    Någonting bättre är redan på väg
    Beskrivning

    En bok om medmänsklighet


    Efter den omtalade succén med tio upplagor av Du är inte ensam återkommer nu Maria Scherer med en ny läkebok för själen – Någonting bättre är redan på väg.. En bok om medmänsklighet. En bok om att våga behöva varandra.
    Än en gång tarMaria Scherermed sina läsare på en inspirerande resa i själens och känslornas värld. En resa där hon ofta stannar upp och påminner om våra inre resurser: – Du är mycket lyckligare än du tror – eller vet om!
    I sin nya bok driver hon envist och engagerat tesen att alla kan bli livslyckliga och få tillbaka förlorad kärlek, livsaptit och självkänsla. Hon skakar om, utmanar, lugnar och berör med sin värme, rakhet och medmänsklighet. En bok med undertoner av ett kärleksfullt brev från en mycket god vän, en som bryr sig – och en som ser dig – ända in i själen och hjärtat.
    Maria Scherer har skrivit en bok som påminner dig: Någonting bättre är redan på väg.

    75,00 kr
  28. Religionslexikonet
    Religionslexikonet
    Beskrivning

    Religionslexikonet ger god överblick över de stora världsreligionerna och andra viktiga trosriktningar. Här behandlas religionen i olika kulturer från förhistorisk tid fram till idag, såväl i Sverige, Europa och Mellanöstern som i andra delar av världen.
    Religionslexikonet tar upp gudar och religionsstiftare, profeter och helgon, kyrkor och religiösa samfund, kult och liturgi, heliga skrifter och religiösa traditioner, termer och nyckelbegrepp liksom viktiga religionshistoriska händelser, personer och platser.
    Religionslexikonet innehåller både längre artiklar och kortare uppslagsord, och med hjälp av rikhaltiga hänvisningar är det lätt att få en samlad bild av det ämne man är intresserad av.


    2600 uppslagsord varav ett hundratal nyskrivna och tillagda artiklar.


    600 bilder i färg.


    Ny aktualiserad upplaga, bearbetad av docent Per Beskow ochteol dr Jonas Svensson .


    Per Beskow är religions- och kyrkohistoriker, docent vid Lunds universitet 1974, högskolelektor 1985–92. Han har bidragit till att ge patristiken ställning som universitetsämne i Sverige och befordrat översättningar av den tidigkristna litteraturen. Hans omfattande författarskap omfattar också andra områden, särskilt folklig religiositet. Jonas Svensson (f. 1969) är teologie doktor i religionshistoria med islamologisk inriktning. Tidigare har Jonas Svensson skrivit boken Muslimsk feminism (1996). Han har forskat i muslimska perspektiv på genteknik och om islamisk utbildning och social utveckling i Kisumu, Kenya. Han har undervisat inom islamologi, mellanösternkunskap och religionsvetenskap på teologiska institutionen i Lund. Han föreläser ofta för myndigheter och organisationer i ämnen som könsroller och islam, islamisk rätt, muslimer i Sverige, samt muslimer i vården.

    225,00 kr
  29. Bibelkoden
    Bibelkoden
    125,00 kr
  30. Det okända
    Det okända
    100,00 kr
  31. Den enda vägen?
    Den enda vägen?
    Beskrivning
    * Hur kan man tro att Jesus är enda vägen till Gud?
    * I vilken mening är Jesus unik?
    * Hur förhåller sig den kristna tron till andra religioner?

    De kristnas anspråk om Jesus är kontroversiella, inte minst i dagens religiösa och kulturella mångfald. Teologen Chris Wright tar på allvar de olika frågor som debatten väcker och diskuterar dem öppet och ärligt.
    I mötet med andra religioner är kanske det viktigaste av allt respekten. Respekten för den andres religion, men också för min egen.

    Förord av missionsforskaren Göran Janzon.
    125,00 kr
  32. Våga vara operfekt
    Våga vara operfekt
    Beskrivning
    Varje dag möts vi av tusentals budskap som talar om för oss hur vi bör vara. Tidningar, reklam och tv får oss lätt att tro att om vi bara kunde vara snyggare, jobba smartare och leva bättre och mer hälsosamt så skulle vi inte längre känna oss så underlägsna.
    Så de flesta av oss försöker att bli bättre och mer perfekta medan vi frågar oss Varför fixar jag inte att hålla alla dessa bollar i luften? Vad kommer folk att tro om jag misslyckas eller ger upp?
    Brené Brown, forskare och sociolog som uppmärksammats för sin forskning om bland annat sårbarhet och skam, ger ossrådet i den här boken: Våga vara operfekt! Hon visar att det faktiskt går att gå från att alltid fråga sig Vad ska folk tro? till att ärligt och helhjärtat kunna säga till själv: Oavsett hur mycket jag har fått gjort idag och vad som blivit fel, så är jag faktiskt värdefull värd att få känna kärlek och tillhörighet.
    Brown ger oss tio vägvisare på vägen dit, bland annat: Värna om det som är äkta släpp taget om andras åsikter. Värna om medkänslan med dig själv släpp taget om kraven på att vara perfekt. Värna om din själsliga motståndskraft släpp taget om det som dövar och gör dig maktlös. Värna om tacksamheten och glädjen släpp taget om otillräckligheten och mörkerrädslan. Värna om intuitionen och lita på tron släpp taget om behovet att veta säkert.Mod, gemenskap och medkänsla med sig själv är det viktigaste för att vi ska komma dit, menar Brown. Och precis som i boken Mod att vara sårbar väver hon ihop sin egen forskning på området med berättelser från sitt eget och andras liv.

    Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till en av de mest sedda TED-föredragen.Redan innan dess var hon mycket efterfrågad som talare, och hon har skrivit flera böcker.

    På Libris finns sedan tidigare Mod att vara sårbar."Att läsa Brené Brown är att påminna sig själv om att vara människa och inte idén om ett prestationsdjur. Brené Brown påminner mig om saker jag behöver höra varje dag." - Navid Modiri, kommunikatör, artist och programledare

    135,00 kr
  33. Mogna vackert med rytm, riktning och ressällskap
    Mogna vackert med rytm, riktning och ressällskap
    Beskrivning
    Hur går man vidare när man insett att livet inte går ihop? Med vardagliga berättelser, egna exempel och glimten i ögat visar Britta Hermansson hur rytm, riktning och ressällskap kan ge livskvalitet och livsmening även när man gett upp strävan efter det hela livspusslet. "Jag har helt enkelt inte lust att bromsa livet. Om det vill jag skriva. Att hitta det liv som blir hållbart, både på ut- och insidan. Allra mest insidan." Britta Hermansson är pastor inom samfundet Gemensam framtid. Hon är en efterfrågad föredragshållare och talar ofta i företagssammanhang och på personaldagar. Hon har tidigare skrivit Yttre tryck och inre vila som sålde i flera upplagor.
    100,00 kr
  34. Vid ditt hjärtas dörr : 40 aldrig tidigare pulicerade andakter
    Vid ditt hjärtas dörr : 40 aldrig tidigare pulicerade andakter
    Beskrivning
    Boken innehåller personliga berättelser och budskap om Guds försonande kärlek. Den ger en levande framställning av vem Kristus är och av vilket arv vi har i honom.
    Utifrån en äkta överlåtelse till den Guds kraft som verkar på insidan, och som får oss att fatta de beslut som leder till ett segerrikt yttre liv, ger Corrie en inspirerande påminnelse om att Gud kan vara din källa och ditt allt i dagens värld.
    125,00 kr
  35. Du möter min blick i vimlet
    Du möter min blick i vimlet
    Beskrivning
    I boken Du möter min blick i vimlet berättar Karin Härjegård i novellform om livserfarenheter hämtade ur Gamla och Nya testamentet. Möt kvinnan som delar med sig av det sista hon har.
    Möt Elia som flyr från Gud bara för att möta Gud, vännerna som gör allt för sin vän och kvinnan som inte ger upp. Bibeln berättar om människor, i berättelserna möter vi upplevelser och de utmaningar som livet ger och ger oss tankar och möjligheter till samtal i dag
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  36. Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
    Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
    Beskrivning

    Det finns en känsla som ibland drabbar oss när vi måste skiljas från någon, när vi längtar hem, när vi minns flydda tider eller märker hur fort allt har gått eller när vi annars blir djupt gripna eller tacksamma vi kallar det vemod.

    Andra gånger är det en konkret upplevelse av skönhet som gör att vi blir berörda och djupt påverkade. Det är så ljuvligt att det nästan gör ont en bitterljuv...

    125,00 kr
  37. Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
    Längta efter liv : församlingsväxt i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Vad är det som sker i en människa när längtan efter liv finner sitt hem i kyrkan? Och hur hittar en församling beröringspunkterna mellan sin egen längtan och den hunger efter andlighet som finns alldeles under ytan bland helt vanliga människor i samhället?

    Författaren till succéboken Mod att vara kyrka, Fredrik Modéus, fortsätter i Längta efter liv att utforska och fundera kring hur församlingsanställda och förtroendevalda kan hitta arbetssätt som underlättar och hjälper församlingsväxten på traven.
    175,00 kr
  38. Vilken Jesus ska jag tro på? : en reporters kritiska granskning av de nya jesusbilderna
    Vilken Jesus ska jag tro på? : en reporters kritiska granskning av de nya jesusbilderna
    Beskrivning
    I dag är den traditionella bilden av Jesus utsatt för intellektuella angrepp från kritiska forskare, historiker, tv-dokumentärer, Hollywood-filmer, bästsäljande böcker, internetbloggare, muslimska debattörer och ateistiska organisationer. De kittlar allmänhetens fantasi med ett radikalt annorlunda porträtt av Jesus, ett som har få likheter med den bild som kyrkan har fört fram genom historien.<br />
    125,00 kr
  39. Korsets mysterium
    Korsets mysterium
    Beskrivning
    Talet om korset är ett mysterium som både skall förklaras, utredas och förstås och som samtidigt inte helt kan förklaras och begripas. Boken vill hjälpa läsaren att bättre förstå innebörden i Jesu död på korset för oss. Efterlängtad nyutgåva.
    125,00 kr
  40. En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    Beskrivning
    En bro till framtiden är en liten handbok för alla oss som sörjer på ett eller annat sätt. Någon har förlorat en närstående, en annan sitt arbete eller har tvingats acceptera den sjukdom som förändrar livet på ett sätt som gör att drömmar faller.

    Författaren Göran Gyllenswärd har mött sörjande i hela sitt yrkesverksamma liv och vet hur sorgens olika uttryck kan se ut. Det finns också många lite tyngre böcker om detta. Men här har han skrivit en lättillgänglig, informativ och uppmuntrande bok som kan sättas i händerna på både människor som drabbats av förlust men även på dem som vill veta mer omförlust och bearbetning. I boken finns också en rad citat och andra korta texter eller dikter om sorg.

    Ur innehållet:
    Olika sorts förluster
    Sorgens olika ansikten
    Olika sätt att hantera känslor Sorgen som kärlekens baksida
    Kroppsliga reaktioner
    Vänner och stöd
    En beskrivning av sorgens förlopp
    Sorg i återvändsgränd
    Det viktiga sorgearbetet
    Sorgens två universum: förr och nu
    Livet på andra sidan bron.

    Göran Gyllenswärd är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han driver idag egen verksamhet men har tidigare arbetat många år på Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris, och startade där projektet Barn i sorg. Han har också varit verksamhetschef på Mottagningen för sörjande i Stockholm och har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgbearbetning.

    125,00 kr
  41. Veckovis : en växabok
    Veckovis : en växabok
    Beskrivning
    Andaktsbok för alla åldrar med femtiotvå korta texter. Rikt illustrerad med fotografi eller bild i fyrfärgstryck vid varje text. Lättläst och uppbyggande med "Veckans bibelord" och "Veckans tillämpning". Varje text utgår från en iakttagelse i vardagen, ger en reflektion om livet och utmanar till konkret handling. Lämplig som presentbok.
    85,00 kr
  42. 30 levnadsprinciper : en studievägledning
    30 levnadsprinciper : en studievägledning
    Beskrivning
    En bok av Dr. Charles Stanley, som är en av USA:s mest kända och respekterade pastorer och författare till många bästsäljande böcker. Livet behöver inte alltid vara besvärligt eller en ständig kamp. Det kan vara ett spännande äventyr, men allt börjar när vi studerar Hans Ord... Under mer än 50 år i kristen tjänst har Dr. Charles Stanley belyst de 30 levnadsprinciper som väglett honom i livet, gett honom kraft i vardagen och hjälpt honom växa i kunskap, tjänande och kärlek till Gud. Nu är dessa tidlösa sanningar tillgängliga för ditt liv. På ett enkelt, men kraftfullt och uppnåeligt sätt, kommer du att kunna uppleva livsglädje när den är som allra bäst. Varje kapitel tar dig genom Skriften och kopplar ihop dig med Livets källa som leder dig till ett andefyllt, segerrikt liv som Gud skapat dig för. Lämplig för personliga studier eller tillsammans i grupp. Med samtalfrågor.Dr. Charles Stanley är en av USA:s mest kända pastorer och mycket erkänd författare med över 7 miljoner sålda böcker. Han är grundare av InTouch Ministries och pastor i First Baptist Church i Atlanta med mer än 15 000 medlemmar.
    100,00 kr
  43. Bön : spelar det någon roll ?
    Bön : spelar det någon roll ?
    Beskrivning
    Den prisbelönte journalisten och författaren Philip Yancey sonderar i denna bok det som är själva hjärtslagen i människans relation till Gud - bön. Bön är också den mest grundläggande, utmanande, förbryllande och samtidigt djupt belönande aspekten av kristet liv. Yancey ställer frågor som: Lyssnar Gud? Varför blir många böner obesvarade? Varför tillåter Gud världen att bara rulla på utan att gripa in? Hjälper verkligen bön för fysiskt helande? Vad är bön? Förändrar bön Gud eller oss - eller rent av båda? Den här boken är en inbjudan att finna en kommunikation med den Gud som genom bönen inbjuder oss till en evighetslång relation med honom själv. "Om bön är platsen där Gud och människan möts, då måste jag lära mig bön" säger Yancey. "Jag har nu skrivit tjugo böcker och på ett eller annat sätt har de flesta av dem kretsat kring frågan varför Gud inte handlar på det sätt som vi vill, och varför inte jag handlar på det sätt som Gud vill. Bön är den specifika punkt där dessa frågor möts."
    175,00 kr
  44. Andlighet : om andlighet och privatreligiositet
    Andlighet : om andlighet och privatreligiositet
    Beskrivning
    Idag finns en växande tomhetskänsla och därmed en längtan efter något annat: mening, fördjupning, andlighet. Men vad är andligt liv? Andlighet finns i religionen, men är inte begränsad till institutioner, menar författaren. Andlighet är något som upptäcks, inte något som lärs in. Boken vänder sig till sökare i det andliga livet, men också till dem som lever i en kyrka och längtar efter förnyelse av det andliga livet. Lars Åke Lundberg är författare, trubadur, fängelsepräst och etisk rådgivare på behandlingshem för kriminella narkomaner.
    75,00 kr
  45. Orden och tystnaden : en bok om tillit
    Orden och tystnaden : en bok om tillit
    Beskrivning
    Tystnad behövs. Det visar sig inte minst genom att allt fler människor söker sig till olika former av meditationer och retreater. Men orden behövs också - de som hjälper oss att tala om det allra viktigaste och svåraste. Det finns en längtan efter att dela de existentiella frågorna utan facit eller givna svar. Björklund vill inbjuda till ett samtal om vårt behov av vila och avskildhet, om ordens begränsningar och möjligheter och om tystnaden som ett språk för livets djupaste erfarenheter. Ett samtal som inte behöver utgå från givna regler och innehåll utan som är förutsättningslöst, med respekt för varandras tro men med en öppenhet för varandras tankar. En bok för dig som arbetar nära människor och som söker ett språk för tillit och tro, och till dig som söker nya vägar för att reflektera och samtala om livets djupaste innehåll.
    100,00 kr
  46. Kristens resa
    Kristens resa
    Beskrivning
    Kristens resa - Från denna världen till den kommandeKristens resa, som utkom 1678 i England, är ett av världslitteraturens mest översatta och spridda verk. Den är framförallt ett andligt storverk. I allegorins form skildras Kristen som flyr från Fördärvets stad, råkar i jätten Förtvivlans klor och kämpar med vidundren i Dödsskuggans dal, för att slutligen nå den strålande Himlastaden. Kristens resa är en bok för hela livet – från vaggan till graven. Den djupnar med åren och lyfter blicken mot det Himmelska målet. Här föreligger den nu i en trogen och lättläst nyöversättning av Carl Henrik och Ulla Rehnström
    250,00 kr
  47. Vem letar du efter? : möten med den uppståndne
    Vem letar du efter? : möten med den uppståndne
    Beskrivning
    Främlingen talar.
    ”Vad är det ni diskuterar?” frågar han dem. Och denna den mest oskyldiga och inbjudande av frågor får effekten att de tvärstannar. De tittar ner i marken, kuvade och nedslagna. De tänker på allt som hänt, och det är nästan som om det inte längre är någon idé att gå någonstans. Kleopas svarar: ”Är du den enda främlingen i Jerusalem som inte vet vad som har hänt där de senaste dagarna?” Främlingen ler. ”Vad då för något?” frågar han.

    I Vem letar du efter? – möten med den uppståndne (originaltitel: The things he said) återberättar Stephen Cottrell tio av den första påskdagens och de följande dagarnas händelser med utgångspunkt i vad Jesus säger till de människor han möter.

    125,00 kr
  48. Lev innan du dör (och vice versa) : våga äventyret med Gud
    Lev innan du dör (och vice versa) : våga äventyret med Gud
    Beskrivning
    <i>Lev innan du dör (och vice versa)</i> är en bok som vill hjälpa oss fånga de gyllene möjligheter som livet och Gud ger oss. Boken utmanar vårt djupt förankrade trygghetstänkande och visar på hur vi kan våga äventyret med med Gud och tänka och handla för att leva ett liv mer präglat av tro. McManus visar på förutsättningar och praktiska vägar för att bli till nytta för Gud och människor.<br /><br />Boken vill vara en hjälp när vi gör våra val, våra prioriteringar och hur vi väljer att leva -- och inspirera oss att fånga drömmen medan den finns.<br /><br />
    100,00 kr
  49. Jesus : en resa genom hans liv
    Jesus : en resa genom hans liv
    Beskrivning
    James Martin, jesuitpräst och författare till Söka och finna Gud i allt, bjuder oss med för att uppleva berättelsen om Jesus i evangelierna på ett fullständigt nytt, levande och spännande sätt – och ger läsaren en djupare förståelse av Jesus. Martin färdas genom evangeliet steg för steg och belyser inte bara de bekanta avsnitten utan även Jesus "dolda år".
    Detta är ett modigt återberättande av Jesus liv, trogen mot den kristna traditionen samtidigt som den begrundar de delar av skildringen som ofta har gåtts förbi.

    Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han återskapar Galileen och Judeen i det första århundradet och för oss in i Jesus liv och avslöjar hur denna man talar också till oss i dag. Jesus – en resa genom hans liv är en inbjudan att lära känna Jesus så som James Martin har lärt känna honom: som Messias och Frälsare – men också som broder och vän. "Tanken med den här boken är att alla ska kunna läsa den – både de som just har börjat tänka på Jesus och de som tycker att de har god kännedom om ämnet. Den riktar sig till alla som vill veta något om Jesus, de som har en djupt tro och de som inte har någon tro alls. Men min egen utgångspunkt är att jag är kristen, och jag kommer inte att vara blyg för att tala om min tro. Slutligen kommer jag inte att förutsätta att du har gedigna förkunskaper om evangelierna eller om Jesus liv, men jag tänker förutsätta att du snabbt kan anpassa takten och ’följa mig’, för att citera Jesus.

    Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv. Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa."

    (James Martin i förordet

    150,00 kr
  50. Kännetecken : att söka Guds närvaro i en kaotisk tid
    Kännetecken : att söka Guds närvaro i en kaotisk tid
    Beskrivning
    Den här boken handlar om att följa kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss?

    Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet. mot en större värld.

    OBS! Böneband medföljer

    175,00 kr
  51. Imorgon
    Imorgon
    Beskrivning

    Vad är det egentligen förvärld vi lever i idag? Kan man verkligen se att morgondagen har något ljus att bringa,och hur ska man tackla alla de vedermödor och motgångar som man ofrånkomligen stöter påunder sin färd genom livet? Bradley Trevor Greive har kanske inte svaren på alla dessa frågor men på sitt enkelt kloka och roliga sätt, och med oemotståndliga bilder av djur, vägleder han oss ändå att skratta ochse ljust på saker och ting.


    I samma serie finns En deppig dag, Kära mamma, Meningen med livet, En stressig dag och Vänner för livet, böcker som tillsammans sålt i ca 450 000 exemplar.

    75,00 kr
  52. Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
    Skamfilad : om skammens många ansikten & längtan efter liv
    Beskrivning
    Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. De flesta av oss har inte ord och bilder för det diffusa obehag den ger upphov till i vårt inre. Ändå påverkar skammen dagligen våra liv och färgar av sig på våra känslor och relationer. Skammen ? detta dolda själsgift ? tär på livsglädjen och självkänslan och bidrar till stress, trötthet, nedstämdhet och känslor av otillräcklighet.


    175,00 kr
  53. Drick djupt av Anden : den helige Andes närvaro och gåvor i den kristnes personliga liv
    Drick djupt av Anden : den helige Andes närvaro och gåvor i den kristnes personliga liv
    Beskrivning
    Människan lever för att låta sig uppfyllas av Helig Ande. Som den oväntade gästen, den stora överraskningen, strömmar Anden in i oss med sina livgivande energier. Med den utgångspunkten har Peter Halldorf skrivit vad han kallar sin viktigaste bok - Drick djupt av Anden.

    Många bär på erfarenheter av besvikelse och frustration. I Drick djupt av Anden vill Peter Halldorf uppliva tron hos alla som lever med en oförlöst längtan efter Anden eller som känt sig kränkta av en andlighet som med tvivelaktiga metoder gjort intrång i deras innersta rum.

    Boken belyser en rad frågor: Vad är skillnaden mellan vattendop och andedop? Vad innebär Treenigheten? Vilken är Andens roll i frälsningen? Hur kan tungotalet vara en förlösande kraft för det inre livet? Vad är likheten mellan profetians gåva och tårarnas gåva? Hur utövas andligt ledarskap?

    Bokens brännpunkt är undervisningen om Anden i Jesu liv. I Jesus Kristus döljer sig svaret på Andens hemlighet i såväl kyrkans som den kristnes personliga liv.
    (Till boken finns en Studieplan som kan beställas från Studieförbundet Bilda, www.bilda.nu)
    125,00 kr
  54. Den gode herden och hans får
    Den gode herden och hans får
    Beskrivning
    Denna bok i nytryck kan ses som en uppföljare till En herde ser på den tjugotredje psalmen, den numera klassiska, bästsäljande boken som har berikat och inspirerat miljoner människor över hela världen.
    100,00 kr
  55. Betlehem belägrat : berättelser om hopp i ockuperat land
    Betlehem belägrat : berättelser om hopp i ockuperat land
    Beskrivning
    Aktuell bok om hopp i ett ockuperat land "Jag är palestinier. I hundratals år har min släkt levt och verkat i Palestina. Jag är också kristen pastor i Betlehem, Fridsfurstens födelsestad, men numera översållad med spillrorna efter invasionen och oroligheterna. Jag är arabisk kristen och lever i en arabisk-islamisk miljö, en miljö som i så stor omfattning präglas av den pågående israelisk-palestinska konflikten.Inte vet jag om det är mitt öde att skriva böcker i kristider. Men när man skriver i ett sådant sammanhang blir det en handling av icke-våldsamt motstånd. Man vägrar låta sig bli nedtystad, vägrar stanna på åskådarläktaren och vägrar ge upp. I den här lilla boken ber jag er bli mina medvittnen."Mitri Raheb i förordetMitri Raheb är palestinsk arab och luthersk präst i Betlehem där hans släkt bor sedan hundratals år tillbaka. Hans första bok, I Am a Palestinian Christian, formulerade en palestinsk teologi. I sin strävan att aktualisera det palestinska folkets svåra belägenhet har Raheb besökt många länder och är en ofta an
    115,00 kr
  56. Ut ur saltkaret : evangelisation som ett sätt att leva
    Ut ur saltkaret : evangelisation som ett sätt att leva
    Beskrivning
    Bland böcker om evangelisation räknas Rebecka Manley-Pipperts Ut ur saltkaret, utgiven för första gången 1980, som en klassiker. Nu kommer den i svensk översättning! Vilken nytta gör saltet för världen om det stannar kvar i saltkaret?

    Ut ur saltkaret - Evangelisation som ett sätt att leva utges i samarbete med Evangeliska Frikyrkan och Credo Sverige.

    125,00 kr
  57. Heligt år : en vandring genom kyrkoåret
    Heligt år : en vandring genom kyrkoåret
    Beskrivning
    Allt fler upptäcker hur kyrkoåret kan skänka rytm och riktning åt det kristna livet och kyrkans gudstjänst. Firandet av de stora högtiderna - Julen, Påsken, Pingsten - är långt mer än ett sätt att högtidlighålla minnen från det förflutna. I tillbedjan och gudstjänst sammanflätas våra liv med Kristi liv i hela dess rikedom. Tiden laddas med helighet.
    Varje kyrkoår blir en skola i Kristi efterföljd.
    I Heligt år ger Peter Halldorf bakgrunden till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst. Vi tas med på en vandring genom det heliga årets olika tider. Fasta och fest, vardag och söndag, apostladagar och martyrdagar blir en väg som låter oss inträda i Guds rike. "När firandet av de händelser i evangelierna, som varje liturgisk fest representerar, förnyar vår kärlek till Kristus har kyrkoåret uppnått sitt syfte", skriver författaren. I en tid när många församlingar söker vägar till en meningsfull gudstjänst kan återupptäckten av det heliga året motverka de trender som riskerar att göra gudstjänsten till en spegel av den omgivande populärkulturen. Peter Halldorf delar i denna bok också med sig av den vision av den kristna gudstjänsten som under senare år berikat hans eget liv och den gudstjänstfirande församlingen i Bjärka-Säby.
    Denna uppslagsbok ger kunskap. Halldorf skriver med tydlig personlig stil och med allmän kristen hållning om innebörden i de olika högtidsdagarna ... Språket lever starkt metaforiskt med djup förtrogenhet med olika kristna kyrkors skilda gestaltningar av kyrkoåret ... En omfattande, sakinriktad framställning av noter underlättar och fördjupar... Björne Erixon, Bibliotekstjänst
    Med sin nya bok har Peter Halldorf fört in en ny rikedom i väckelserörelserna och fördjupat de insikter, som finns i folkkyrkornas liv. Han talar inspirerande till båda. Han talar nämligen om trons fullhet. Christian Braw i Kyrkans tidning
    150,00 kr
  58. På uppdrag i Kina
    På uppdrag i Kina
    Beskrivning
    Min far Everth Carlsson kom till Kina första gången 1930. Två år senare sammanvigdes han med Matty Gabrielsson som anlänt efter utbildning i Stockholm och ett års språkstudier i USA. Under två sammanhängande perioder, mellan 1930 till 1937 och 1939 till 1946, var mina föräldrar verksamma som missionärer i Hé Bei-provinsen med Shí Jia Zhuang som administrativ huvudort. Under denna tid utvecklades Kina från en feodal, lantbrukande nation till den begynnande industriella och ekonomiska stormakt vi känner idag.Buddhism, Taoism, Konfucianism och kinesisk folktro öppnade en okänd värld med nya moraliska och etiska föreställningar. Det kinesiska språket blev också en utmaning.Den första perioden var fridfull. Under den andra utsatte den ­japanska ockupationen och det efterföljande inbördeskriget befolkningen för svåra lidanden. Japanerna terroriserade det civila samhället med slavfrakter och kvinnoauktioner. Den kommunistiska gerillan saboterade järnvägsförbindelserna och beskattade hårt de jordbrukande bönderna. Dessutom bombade amerikanerna när det passade dem. De svenska missionärerna fick lära sig att genomleva krigets fasor utan att förlora sin tro och tron på framtiden.
    175,00 kr
  59. Framgångsrikt ledarskap
    Framgångsrikt ledarskap
    Beskrivning
    Csar och Claudia Castellanos leder en stark och innovativ tjänst med nyckelstrategier för tillväxt. Framgångsrikt ledarskap genom 12 grupper gavs till dem genom den helige Ande som ett mäktigt och effektivt verktyg i etablerandet av Guds rike. Boken kommer att vara till stor hjälp för alla som känner en verklig kallelse att slutföra det arbete som en gång påbörjades av vår Herre Jesus Kristus. - Jag har känt pastor Csar Castellanos under många år, och jag har fått se hur Guds hand har lett och skyddat honom. Hans liv är ett strålande exempel på kristet ledarskap. Han är känslig för Guds röst, och har en underbar familj och en stark tjänst som har nått långt utanför Colombias gränser. Doktor Luis Palau - Jag har sett det arbete som Csar Castellanos har utfört i Bogota. De är en inspiration och en utmaning för varje Guds tjänare utöver världen. Doktor Derek Prince - Pastor Csar Castellanos tjänst har blivit svaret för mig och är till för dem som vill evangelisera men som inte har kunnat behålla frukten som mognat efter kampanjerna. Visionen om de tolv och särskilt konsolideringsprocessen är vad vi mest av allt behöver för våra församlingar. Carlos Annacondia
    100,00 kr
  60. Jul Mirakel
    Jul Mirakel
    100,00 kr
  61. Så som det var av begynnelsen
    Så som det var av begynnelsen
    Beskrivning
    en vandring genom Urhistorien. 1 moseboken 1-11 av Bengt Pleijel
    85,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 746

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå