View as Tabell Lista

Artiklar 101-159 av 159

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Orkidé. Drömmen om evig skönhet
    Orkidé. Drömmen om evig skönhet
    Beskrivning
    Att lyckas med sina orkidéer handlar om att ge växten så likartade växtförhållanden som den urprungligen haft. Här berättas om hur man går till väga. 180 orkidéer beskrivs detaljerat i ord och bild, och ett kapitel ger också råd och vägledning till hur man själv kan odla. Nu i lågprisutgåva!

    150,00 kr
  2. Paradis
    Paradis
    Beskrivning
    Inspiration i text och bild från en trädgård till en annan.

    Trädgården är en underbar tummelplats för olika uttryck av kreativt skapande. Att blanda blommorna vackert och personligt i en rabatt, att plantera träd och buskar så att det gröna rummet verkligen blir ett rum, att forma vårens efterlängtade blomning redan om hösten det är vad Ulla Hasselmarks bok handlar om. Hon tar oss med på en resa genom årstidernas skiftningar, låter oss se hur idéerna förverkligas och ta del av det praktiska arbetet i trädgården, då hon också ger många goda odlarråd.
    Paradis är skriven utifrån Ulla Hasselmarks egna erfarenheter och viker stundtals av från den konventionella vägen. Men just lusten att pröva på något nytt gör trädgårdslivet rikare, och leklynne och grundkunskap passar bra ihop på vägen mot drömträdgården en trädgård som blir ett läkande rum för jäktade själar.
    Rikt illustrerad i färg med Ulla Hasselmarks egna fotografier.

    Efter många år i tidningsvärlden, bl a som chefredaktör för Allt om Trädgård, skriver och fotograferar Ulla Hasselmark nu i egen regi. Hennes bok Passion (1999) betraktas som en av de alla vackraste böckerna om odling i krukor.
    125,00 kr
  3. Perenner
    Perenner
    Beskrivning
    Vem drömmer inte om spännande planteringar med perenna växter komponerade så att de bjuder på färgglädje säsongen igenom från tidig vår till sen höst. Här får alla villrådiga hjälp att hitta rätt bland trädgårdens stöttepelare av Britta Tingdal, fackutbildad skribent med växter i blodet. Hennes far var stadsträdgårdsmästare i Helsingfors, hennes bröder har handelsträdgårdar... Britta har gjort ett stort urval av våra vackraste perenner indelade efter blomningstid med början för vårblomningen. För samtliga anges blomningstidens längd, odlingsbetingelser, förökning och övrig skötsel samt även lämpligt planteringsavstånd. Boken är rikt illustrerad med författarens egna bilder.
    85,00 kr
  4. Perenner : eviga skönheter i trädgården
    Perenner : eviga skönheter i trädgården
    Beskrivning
    I Perenner ger Inger Palmstiernas inspiration och utförlig information för att din egen trädgårdssatsning ska lyckas. Råd och tips om växtval, plantering, frösådd, delning, jord, bevattning och skötsel.
    85,00 kr
  5. Perenner : Trädgård med färg
    Perenner : Trädgård med färg
    Beskrivning
    Liva upp trädgårdens grönska med färggranna rosor, klätterväxter och perenner!
    Serien Trädgård med färg är en lättillgänglig guide med inspirerande bilder för dig som vill göra trädgården mer varierad och spännande. Här finns allt du behöver veta för att lyckas: utförliga artbeskrivningar, tips om fantasifulla växtarrangemang och handfasta odlings- och skötselråd.

    Böckerna är skrivna av den prisbelönte trädgårdsskribenten Richard Ross och landskapsarkitekten Timothy Leese. För fotot svarar de framstående trädgårdsfotograferna Jerry och Marcus Harpur.

    100,00 kr
  6. Prismas stora blombok för hemmet : Med över 1 000 vackra färgbilder
    Prismas stora blombok för hemmet : Med över 1 000 vackra färgbilder
    Beskrivning
    Med hjälp av blommor kan man skapa blickfång i ett rum, förhöja stämningen och skänka väldoft. Här finns allt du behöver veta för att pryda ditt hem med blommor och blad året om. Hur du väljer blommor, hur du sköter om och vårdar dem så att de står sig så länge som möjligt. Här finns detaljerade beskrivningar om alla upptänkliga blomsterarrangemang, från val av blommor efter färg, form och säsong till hur man förbereder och sköter blommorna. I varje kapitel finns inspirerande och praktiska råd i form av en serie lektioner i konsten att arrangera blommor. Boken innehåller dessutom ett växtlexikon som beskriver växternas dekorativa möjligheter, hur man använder dem i arrangemang och i vilka sammanhang de passar bäst. Judy Spours är skribent och redaktör och har specialiserat sig på heminredning och konsthantverk. Hon har även skrivit Prismas stora inredningsbok.
    150,00 kr
  7. Prismas stora bok om trädgårdsskötsel : Hur du planerar, anlägger och sköter din trädgård
    Prismas stora bok om trädgårdsskötsel : Hur du planerar, anlägger och sköter din trädgård
    Beskrivning
    Allt du behöver veta om trädgårdsarbetet: från planering och underhåll till plantering och skötsel av träd, buskar, klätterväxter, lökväxter, ettåriga växter och perenner. Varje teknik förklaras tydligt med illustrerade steg för steg-beskrivningar som visar alla viktiga moment. Här beskrivs ingående odling av grönsaker, örtkryddor, frukt och bär liksom odling i växthus, anläggning av stenpartier och dammar samt förökning av växter. En lättöverskådlig trädgårdskalender hjälper dig att hålla reda på de sysslor som behöver utföras under året. En oumbärlig handbok för både nybörjare och erfarna trädgårdsodlare.
    150,00 kr
  8. Prismas stora trädgårdsbok : mer än 1000 inspirerande idéer och praktiska tips för trädgården
    Prismas stora trädgårdsbok : mer än 1000 inspirerande idéer och praktiska tips för trädgården
    Beskrivning
    Prismas Stora Trädgårdsbok har hjälpt många att skapa en vacker, lättskött och rofylld oas. Nu kompletteras den med nya, spännande projekt. Näckrosdamm, barnsäker bassäng och fuchsiatorn hör till nyheterna. Inspirerande idéer för allas önskemål och smaker blandas med praktiska tips.
    175,00 kr
  9. Prydnadsbarrväxter
    Prydnadsbarrväxter
    Beskrivning
    PrydnadsbarrväxterBeskriver och illustrerar de populäraste prydnadsbarrväxterna.Upplagsdel som visar fullständig höjd, form och hur kottarna är utformade.Guide som visar placeringen i trädgården, vilka krav som ställs på odlingen samt lämliga temperaturzoner.
    50,00 kr
  10. Roller och relationer. Handbok i kristen själavård
    Roller och relationer. Handbok i kristen själavård
    Beskrivning
    Handbok i kristen själavård
    65,00 kr
  11. Rosendals Trädgård : ett år med trädgård och mat
    Rosendals Trädgård : ett år med trädgård och mat
    Beskrivning
    Följ med till Rosendal! Följ årets växlingar i Sveriges mest älskade trädgård, och laga recepten på allt det goda från Rosendals trädgårdskafé.Rosendals Trädgård är en älskad oas mitt i storstaden, öppen för alla besökare. Följ med på en vandring i rosenträdgården och fruktträdgården, njut av blomsterprakten och lär dig om den biodynamiska odlingen. Gör en avstickare till plantboden och samtala om frön, sticklingar och krukväxter, välj bland de färska grönsakerna, inläggningarna och oljorna som återfinns på hyllorna i trädgårdsbutiken. Under ett helt år har Malou von Sivers besökt Rosendals Trädgård i sällskap med fotografen Lena Koller. Resultatet har blivit en ljuvlig berättelse i ord och bild om en enastående rastplats i tillvaron. Recept på mat och bröd, krämer och örtkurer varvas med trädgårds- och kruktips för hela året, porträtt och intervjuer och sagolikt vackra foton.
    125,00 kr
  12. Rosor för förnuft och känsla : porträtt, skötsel, idéer och inspiration
    Rosor för förnuft och känsla : porträtt, skötsel, idéer och inspiration
    Beskrivning

    "Detta är en bok som svarar på ALLA dina frågor om rosor." Nerikes Allehanda

    "Så fort man tänker på ordet ros så ska man läsa denna bok av Franziska Kröll." Helsingborgs Dagblad

    Rosor för förnuft och känsla är en underbart inspirerande rosbok av Franziska Kröll, en av Sveriges mest framstående rosspecialister. Nästan 200 rosor, alltifrån låga marktäckare till vackra solitärer och magnifika trädklättrande sorter, beskrivs ingående vad gäller blommor och bladverk, växtsätt, doft, härdighet, sjukdomsresistens och historia. För att underlätta rosvalet för läsaren är de ordnade efter färg och höjd.

    Här finns även tips om hur de olika rosorna kan användas i hela vårt avlånga land . i allt från naturträdgården till den romantiska och den formella trädgården. I rosenpraktikan lämnas enkla och handfasta råd om planering, plantering, beskärning och gödning samt hur sjukdomar och dålig växt kan förebyggas och behandlas.

    Boken riktar sig lika mycket till de

    125,00 kr
  13. Så lyckas du med orkidéer
    Så lyckas du med orkidéer
    Beskrivning

    Många är vi som fascineras av de skönaste bland blommor: orkidéerna. Numera finns många arter att välja bland, och de säljs till rimliga priser. Här ger "Blomdoktorn" Ralf Efraimsson råd och tips om placering, vattning, gödsling, omplantering och annat som har med skötseln av orkidéer att göra.


    Hör du till dem som vill ta hand om dina orkidéer, njuta av dem länge och få dem att blomma om igen är den här boken ett måste! Boken bjuder även på ett 100-tal fantastiska bilder som ger dig lust att äga dessa underbara blommor.

    75,00 kr
  14. Seendets Gud
    Seendets Gud
    Beskrivning
    Seendets Gud är den andra boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. En bok som erbjuder både spännande, lite annorlunda och gripande fasteläsning. Författaren Gunilla Renöfält Henningsson, komminister i Bankeryds församling, Växjö stift, har skrivit en djupt personlig bok om livet och dess skiften, där hon särskilt lyfter fram en helig och alltid närvarande Gud. Tio kronor av varje såld bok går enligt Ärkebiskopens önskan till Svenska kyrkans fasteinsamling
    125,00 kr
  15. Sensuella orkidéer
    Sensuella orkidéer
    Beskrivning
    Som regnskogens juveler skimrar orkidéerna. Det stora orkidésläktet fascinerar genom sina många säregna former, färger och fantastiska mönster.

    Man gläds när man ser nya rötter utvecklas för det ger en bra tillväxt, men sedan är det en enda lång väntan tills det kulminerar i blomning. Men när väl blommorna till sist slår ut är känslan euforisk, vare sig man är en erfaren och inbiten orkidéodlare eller amatör, som av en slump upptäcker att just den där orkidén som man trott varit utom allt hopp helt plötsligt visar sina blommor.

    Peter Göttfert och Anders Wigh har tillsammans över 40 års erfarenhet av orkidéer. De är uppskattade föredragshållare och artikelförfattare och förmedlar här sin samlade kunskap. Lucia Röeds vackra foton visar skönheter ur denna enorma skatt.
    135,00 kr
  16. Sköna balkonger & terrasser
    Sköna balkonger & terrasser
    Beskrivning
    Det finns inga omöjliga balkonger, bara olika sätt att förverkliga sina visioner! Den här boken ger tips om krukor, odling, möblering, vindskydd m.m. för det minimala såväl som för det generösa utrymmet - allt man behöver veta för att skapa ett litet paradis! Innehåller odlingsråd för över 150 sommarblommor, perenner, klätterväxter, träd och buskar, grönsaker, kryddor, frukt och bär.
    125,00 kr
  17. Spenat i stan : odling och självhushåll för lägenhetsbor
    Spenat i stan : odling och självhushåll för lägenhetsbor
    Beskrivning
    Många med gröna fingrar bor i stan och alla drömmer inte om att flytta ut på landet till en liten röd stuga. För dig som vill odla själv finns det alla möjligheter även i staden. På kolonilotter, gårdar, balkonger, terrasstak och i fönster bara fantasin sätter gränserna. I denna heltäckande och praktiska handbok guidas du till att odla din egen mat i staden. Hur du hittar din plats, vilka grödor.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  18. Stora boken om sten, vatten och belysning i din trädgård
    Stora boken om sten, vatten och belysning i din trädgård
    Beskrivning

    Hur förnyar man sin trädgård och gör den trivsam och mysig? Jo, genom att skapa olika uterum i trädgården som man sedan inreder med hjälp av blommor och växter, vackra stenarrangemang, porlande vatten och – inte minst – stämningsskapande belysning.


    Trädgårdsexperterna Britt-Louise och Göran Malm ger dig råd och tips på hur du delar in din trädgård i olika rum, hur du anlägger gångvägar och trappor, odlar i amplar och lådor och skapar trivsamma sittplatser. Här finns också ett digert kapitel med pedagogiska och tydliga steg-för-steg-bilder och beskrivningar av hur du anlägger och kopplar in din egen belysning i trädgården.


    Stora boken om sten, vatten och belysning i din trädgård innehåller både nyskrivet material och det allra bästa från författarnas tidigare idéböcker för trädgården.


    100,00 kr
  19. Stora krukväxtboken
    Stora krukväxtboken
    Beskrivning
    Denna andra utgåva av Stora krukväxtboken (första kom 1990) har genomgått stora förändringar. Innehållet är omarbetat för att passa dagens behov. Här får du en lätt och enkel information om hur vi ska sköta våra krukväxter. Det är en bok för den vanliga läsaren som vill veta mer. Boken presenterar ca 340 växter, varav 200 med utförliga artbeskrivningar tillsammans med vackra färgbilder. Det ges exempel på bra möbleringsväxter, krukväxter i ampel och på spaljé, växter med färgade blad, ormbunkar, palmer och gräs. Och sådana som kan pryda där man vill ha något lättskött och lättplacerat. 365 färgfoton, varav 100 nya.
    125,00 kr
  20. Stora trädgårdsboken
    Stora trädgårdsboken
    Beskrivning
    Stora Trädgårdsboken är boken för alla som älskar sin trädgård och som vill lära sig mer om odlarråd och tips för att det ska bli så vackert som man drömmer om. Skötselråden är enkla, populära och ändamålsenliga. Växtsortimentet är valt med tanke på att det ska fungera och ge odlaren glädje. Friska lättodlade buskar, träd och blommor hör till det viktigaste. Men det är inte bara växterna som ska vara intressant i trädgården. Det ska finnas en skön uteplats där du kan sitta och njuta. Här finns trevliga förslag på hur man kan inreda sitt uterum.

    Stora trädgårdsboken är en omarbetning av tidigare utgåva. Innehållet har aktualiserats och reviderats efter dagens rekommendationer. Bokens bildmaterial har fått ett stort lyft. Av de ca 230 bilderna är drygt 100 nya. Förutom botaniskt svenskt och latinskt namnregister och ordförklaringar finns nu även ett ordregister med sidhänvisningar. Ca 230 färgfoton.

    125,00 kr
  21. Stora trädgårdsboken : inspirerande projekt
    Stora trädgårdsboken : inspirerande projekt
    Beskrivning
    Kanske är du lyckligt lottad och har en stor och härlig trädgård? Eller så är den inte mycket större än ett litet rum, men det innebär inte att du inte kan förvandla den tillhusets bästa rum ? ett rum med himlen som tak. Den här boken guidar dig genom alla stadier, från att planera och göra ritningar till att välja verktyg, gräva, bygga murar, plantera och mycket, mycket mer. Allt rikligt och detaljerat illustrerat. Så sluta att drömma ? nu är det dags att göra verklighet av fantasierna!Boken består av fyra delar fulla av inspiration, design och vackra exempel men även konstruktioner, instruktioner och redskap:? Trädgårdsdesign? Små trädgårdar? Trädgårdsdammar? Uteplatser
    135,00 kr
  22. Svenska trädgårdar
    Svenska trädgårdar
    Beskrivning
    Här presenteras 22 mycket svenska trädgårdar, från Skåne och uppåt i landet t  o m Hälsingland. Intressanta växtsamlingar, planlösningar och exempel på djärva nya och äldre trädgårdstyper. Allt beskrivet av våra skickligaste trädgårdsjournalister.

    Det är ett privilegium att få besöka trädgårdarna så här och läsa om hur ägarna tänkt när de format sina trädgårdar. De är förstås mycket olika sinsemellan och har vitt skilda geografiska förutsättningar, men alla har de skapas av människor med fantasi och experimentlusta och de vårdas ömt.De beskrivna trädgårdarna är små eller stora, gammaldags eller moderna. De är fyllda med rosor, pioner, enbart kryddor eller grönsaker. Det märks att här bor passionerade växtälskare som ägnar sig åt en levande konstform – trädgårdskonsten. Den är svår att bemästra, men obeskrivligt fascinerande.


    Författarna och fotograferna är alla knutna till tidningen Allt om Trädgård och heter:
    Marie Hansson, Lisbeth Frisk ochLena Sofia Andersson (text)
    Christel Kvant, Ulla Hasselmark, Susanna Rosén, Birgitta Geite, Gabriella Dahlman, Jörgen Schwartzkopf och Christa Holm (text och foto),
    Björn Hansson, Jan Töve ochEva S. Andersson (foto).
    100,00 kr
  23. Trä ute : snickeri till hus och trädgård
    Trä ute : snickeri till hus och trädgård
    Beskrivning
    Bygg själv till trädgården!Tomten runt din villa eller ditt fritidshus är också ett rum, ett stort uterum där du kan skapa en miljö som passar familjens behov och intressen. Tomtens storlek spelar ingen roll, varje hus och tomt har sina förutsättningar. Det är helheten hus, tomt, inramning - som är viktig.Det här är boken för dig som gillar att snickra och bygga. Här hittar du ett tjugotal fina projekt som gör trädgården till en trivsam och användbar plats och höjer värdet på din villa. Konstruktionerna är anpassade för svenska förhållanden och har en stil som passar våra trädgårdar och hus. Boken är indelad i tre delar: Inspiration visar en rad exempel på lyckade lösningar för olika hustyper och trädgårdar, som sommaraltanen, den nya takkupan och den efterlängtade glasverandan.Projekt presenterar allt från odlingslådor till mindre hus och mycket där emellan: utedäck, trappor, staket, spaljéer, plank, grindar, trädgårdsmöbler - Varje projekt har utförliga byggbeskrivningar och tydliga ritningar som gör det enkelt att lyckas.Praktikan redogör pedagogiskt för de grundtekniker du kommer att använda när du bygger. Du kan läsa om hur du gjuter plintar, får staketstolparna stabila och om olika ytbehandlingar som ökar livslängden på det du har byggt.
    125,00 kr
  24. Trädgård för alla
    Trädgård för alla
    Beskrivning
    Trädgård för alla är en heltäckande bok som vänder sig till trädgårdsentusiaster på alla nivåer. Efter en kort introduktion om planering fokuserar boken främst på växterna, hur man väljer dem samt vilka förutsättningar som krävs för att de ska trivas.Boken inleds med tre kapitel - Trädgårdens drömmar, Trädgårdens etapper och Trädgårdens rabatter. Med beskrivande texter och inspirerade bilder ges var och en möjlighet att skapa sin egen drömträdgård.

    För att göra det hela tydligt presenteras en tänkt trädgård med växtförslag i tre etapper och hur den byggs upp under en tidsrymd av cirka 15 år.I bokens följande kapitel beskrivs:- Trädgårdens golv - gräsmattan, sten-, trä- och grusbeläggningar men också en mängd användbara marktäckare.- Trädgårdens gränser - olika typer av häckar och andra avgränsningar i och omkring trädgården.- Trädgårdens gångar - hur en spaljé, pergola eller båge kan avgränsa vägar genom trädgården, men också hur kantväxter kan användas.- Trädgårdens höjdare - olika träd och buskar men också andra höjdare i trädgården, som exempelvis stora prydnadsgräs.- Trädgårdens frukter och fröjder - sommarblommor, frukt och bär samt lökväxter.

    Samtliga kapitel innehåller både en inspirations- och en katalogdel, där växterna presenteras med foton samt planterings- och skötselråd.Susanna Widlundh arbetar som frilansande journalist med intresse för trädgård. Hon är också författare till Prydnadsgräs och Pioner som också getts ut på Ica Bokförlag.Bertil K Johanson är fotograf med trädgårdsböcker som specialitet.Mona Wembling, landskapsarkitekt, har granskat, tecknat och inspirerat.

    200,00 kr
  25. Trädgård i kruka
    Trädgård i kruka
    Beskrivning
    Odla vill vi alla och närom vi saknar jord, mark att plantera växter på kan krukan och andra planteringskärl vara en räddning. Balkongen och fönsterbrädan kan grönska som aldrig förr. Även i en redan uppvuxen trädgård kan en vackert planterad kruka vara ett gott växtliv, utan konkurrerande grannar. Marguerite Walfridson berättar här om planteringskärl och plantor, växter för vår, hög- och sensommar, höst, ja, flera år. Allt illustrerat med författarens egna bilder och teckningar.
    100,00 kr
  26. Trädgård i kruka
    Trädgård i kruka
    Beskrivning
    Den som vill inreda med vackra krukor på balkongen, vid entrén eller på uteplatsen och därmed få möjligheten att alltid ha prunkande blommor som kan flyttas om efter behag har mycket att finna här. Även fruktträd och prydnadsbuskar trivs i en rejält tilltagen kruka.

    Vi möblerar numera med våra växter och använder dem som blickfång och trivselfaktor överallt där vi tillbringar mer tid än några minuter.

    Att skapa en trädgård med hjälp av krukor går snabbt. Man behöver inte vänta ett par säsonger för att se om det blev så vackert som man tänkt sig. Man flyttar helt enkelt om krukorna och ställer fram något annat när den första blomprakten har försvunnit. Dessutom är det lätt att experimentera med sammansättningar av färger och former på olika sätt under en och samma säsong. Eller att ordna en formell miniträdgård i grönt med samma sort i olika krukor. Här är det enbart den egna fantasin som sätter gränserna!Trädgård i kruka är lika intressant för balkongodlare, trädgårdsägare och dem som sköter om offentliga planteringar. Boken ingår i Gröna serien och är en aktualiserad utgåva av en tidigare bok med samma titel. Här finns det nyaste växtsortimentet med.


    Birgitta Geite är trädgårdsjournalist, välkänd från ett antal tidningar och med flera tidigare böcker. T ex Sten, vatten, växter som hon gjorde tillsammans med Helge Lundström.

    Karl-Dietrich Bühler är internationellt känd fotograf.

    85,00 kr
  27. Trädgårdarnas ABC
    Trädgårdarnas ABC
    Beskrivning
    Trädgårdarnas ABC bygger på den kända trädgårdskonsulenten Lars-Eric Samuelssons långa erfarenhet. Till sin hjälp i boken har han den evige parhästen Ulf Schenkmanis. Dessa har sedan mitten på 1970-talet varit verksamma med bl.a. det populära radioprogrammet Trädgårdsdags. De två lotsar både den osäkre odlaren och den mest hängivna entusiasten förbi de svårigheter som ibland känns som om de tornade upp sig under arbetet med en trädgård. Sven-Gösta Johansson är en internationellt erkänd pressfotograf, och en av Sveriges skickligaste trädgårdsfotografer.
      Med Trädgårdarnas ABC får du inte bara hjälp med en väl fungerande trädgård, den ska också vara lättskött och kunna ge skönhet, omväxling, ro och överraskningar. Detta skapar man inte enbart genom en mängd olika blommor. Det handlar i stället om utformning, rumsbildning, kontraster mellan ljus och skugga, natur och arkitektur.
      Fördelen med att äga ett hus är att få ha sin egen trädgård. Det är ljuvligt att kunna öppna sin dörr, uppleva blomrikedom och möta allt det som uterummet kan erbjuda. I Trädgårdarnas ABC får du lära dig allting om hur du ska sköta din trädgård och därtill får du kännedom om en mängd växter av alla de slag. 224 färgfoton, 72 färgteckningar, 844 arter och sorter.
    175,00 kr
  28. Trädgårdens bär
    Trädgårdens bär
    Beskrivning
    Sommar med solmogna bär från den egna täppan är något många går och längtar efter.Den här boken hjälper dig att förverkliga den drömmen, och ger råd om hur du skall lyckas med odlingen.Boken är skriven på svenska för både svenska och finländska förhållanden.
    100,00 kr
  29. Trädgårdens blommor : från vår till vinter
    Trädgårdens blommor : från vår till vinter
    Beskrivning
    Visste ni att man enligt gammal folktro kunde hålla sig frisk under hela det kommande året genom att äta vårens första vitsippa? Eller att gudarna enligt myten förvandlade den unge Narcissus till en narciss, på grund av en försmådd kvinnas list?

    I den här boken blandas intressant kuriosa med mer djuplodad kunskap om exempelvis växternas historia. Gamla bekanta växter blandas med så ovanliga växter att de ännu inte har fått något svenskt namn. Den personligt hållna texten ledsagar läsaren genom ett kalenderår från vår till vinter. Men störst intryck gör kanske de fantastiska bilderna som visar hur trädgården förändras efter årstiderna.

    Här finns mycket att hämta för var och en som är intresserad trädgårdskunnig såväl som novis inspiration, kunskap, kuriosa och njutning för ögat.
    125,00 kr
  30. Trädgårdens färger : skapa skönhet året om
    Trädgårdens färger : skapa skönhet året om
    Beskrivning
    En trädgård ska man skapa efter eget sinne. Det gäller att ha självförtroende, och det kan man träna upp, menar Sanna Töringe, som i sin nya bok förmedlar både experimentlusta och mod. Med hjälp av Helene Toresdotters rika bildmaterial ger hon tips om allt som rör färgsättningen av din trädgård.Sanna Töringe är frilansskribent och har utgivit en rad böcker om mat och trädgård, bl.a. Historier om blommor och Sannas köksträdgård, samt flera barnböcker.
    125,00 kr
  31. Trädgårdens grunder : beskärning och uppbindning
    Trädgårdens grunder : beskärning och uppbindning
    Beskrivning
    Bob Flowerdew, känd från BBC:s Gardeners' Question Time, har över 30 års erfarenhet av organisk odling. Trädgårdens grunder är en serie små, läckra handböcker med tips och råd för trädgården. I den här boken får du veta allt om beskärning och klippning.
    75,00 kr
  32. Trädgårdens grunder : kompostering
    Trädgårdens grunder : kompostering
    Beskrivning
    Bob Flowerdew, känd från BBC:s Gardeners' Question Time, har över 30 års erfarenhet av organisk odling. Trädgårdens grunder är en serie små, läckra handböcker med tips och råd för trädgården. Kompostering är en bok för dig som vill börja kompostera för första gången. Kompostering är ett utmärkt sätt att ta tillvara på ditt köksavfall och samtidigt få en fin näringsrik jord till dina trädgårdsland.
    125,00 kr
  33. Trädgårdens grunder : sådd och plantering
    Trädgårdens grunder : sådd och plantering
    Beskrivning
    Bob Flowerdew, känd från BBC:s Gardeners' Question Time, har över 30 års erfarenhet av organisk odling. Trädgårdens grunder är en serie små, läckra handböcker med tips och råd för trädgården. I den här boken får du veta allt om sådd, plantering och bevattning i din trädgård.
    75,00 kr
  34. Trädgårdens mysterier: Så fungerar det i din trädgård
    Trädgårdens mysterier: Så fungerar det i din trädgård
    Beskrivning
    yfikna frågor och svar som hjälper dig att förstår hur allt i trädgården faktiskt hänger ihop.

    Hur arbetar maskar? Hur lockar jag till mig fjärilar? Varför kan man inte köpa orkidéfrön? Är urin bra för växter? Varför är min kompost varm? Varför ger trädet många äpplen ena året men få äpplen nästa?

    Naturen är verkligen fantastisk och fascinerande. I den här boken ger experthortonomen Guy Barter svar på alla möjliga tänkbara frå­gor som trädgårdsodlare kan ha, och mer därtill.

    Boken bjuder på en faktaspäckad resa genom trädgårdarnas och trädgårdsodlandets värld. Vet du vem som uppfann trädgårdstomten? Eller om jord kan tillverkas? Blir tomater salta av salt jord? Och hur mycket kan ett träd dricka?

    135,00 kr
  35. Trädgårdens natur
    Trädgårdens natur
    Beskrivning

    Trädgårdens natur är en annorlunda och mycket underhållande trädgårdsbok som saknar odlingsråd och i stället behandlar vårt förhållande till trädgården. Här finns svar på frågor som andra trädgårdsböcker sällan tar upp, till exempel varför trädgårdar nästan aldrig är roliga, varför vi svenskar inte tycker om höga häckar eller varifrån idén med den gräsliga gräsmattan kommer. För Lotte Möller är trädgården också en plats för barn och andra småkryp som fjärilar, igelkottar och bin. Här finns många intressanta tillbakablickar på svensk – och naturligtvis engelsk – trädgårdshistoria.

    Trädgårdens natur väckte stor uppmärksamhet när den kom ut och har länge varit efterfrågad. Nu finns den åter i tryck i en omarbetad version.
    100,00 kr
  36. Trädgårdsdrömmar : - planteringstips och dekorationsidéer för trädgården
    Trädgårdsdrömmar : - planteringstips och dekorationsidéer för trädgården
    Beskrivning
    Ge trädgården en personlig prägel! Med hjälp av t ex vackra krukarrangemang, genomtänkt färgsättning, häckar och pergolor kan du få den oas du drömmer om. Och det är roligt att våga sig på något annorlunda. Översatt av Lillemor Binett. Rikt ill i färg.
    100,00 kr
  37. Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp
    Trädgårdshandbok för hopplösa lägen : för dig som nästan gett upp
    Beskrivning
    Kanske är den, din tomt, en ur trädgårdssynpunkt helt ohjälplig sak. Mörk och torr som en grotta, stenig som ett grustag eller sumpig som en myr. Du kanske drömmer om att odla grönsaker på iskall lera i Mellansverige eller vill försöka dig på rosor i Norrland, det är lätt att hopplösheten tar över. Men ge inte upp! Genom att välja växter som trivs i sin omgivning, odla på ett anpassat sätt, skapa skydd,...

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  38. Trädgårdslycka
    Trädgårdslycka
    Beskrivning
    Trädgårdslycka innehåller förtjusande romantiska klot, böljande backar fyllda med vilda pioner, gränslösa trädgårdar som flyter ut i naturen och kolonistens ljuva kärlek till en värld fylld med röda rosor. En skön mix av romanser och konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Trädgårdslyckan kan se olika ut, men i den här boken kan alla känna sig delaktiga: kolonisten,...

    150,00 kr
  39. Trivsamt i trädgårn
    Trivsamt i trädgårn
    Beskrivning
    Den här boken handlar varken om blommor eller gröna växter. Nej, i den här boken hittar du allt det där andra som gör en redan blommande och vackert grön trädgård ännu härligare! Fixa, snickra, dekorera, måla - vindspel och vattenfontäner, klätterställningar och krukor, sittplatser och fågelskrämmor... Mängder av tips och idéer på sådant du kan göra själv för att få det - trivsamt i trädgår'n. Anna Örnberg, känd designer och glaskonstnär på Studiglas Strömbergshyttan, har tidigare bl a gett ut succéböckerna ''Fixa med färg'', ''Gammalt blir nytt'', ''Torka blommor & växter'' och ''Fynda & förnya''.
    75,00 kr
  40. Tulpaner, tulpaner
    Tulpaner, tulpaner
    Beskrivning


    Ingenstans är tulpanen så älskad som i Sverige - vi köper en miljon tulpaner om dagen från mörkaste januari till ljusnande april! Och i trädgårdarna sprider de lysande färgprakt och glädje från tidig vår fram till försommar innan andra blommor tar över.

    Det man först slås av i boken Tulpaner tulpaner är självfallet de mer än 70 andlöst vackra bilderna av tulpaner från en unik privat samling i Holland. Spännvidden är stor, från späda vilda tulpanarter till praktfulla papegojtulpaner med intrikata mönster Här finns fransiga, strimmiga, fyllda, enkla, tidigblommande och sena tulpaner med fantasieggande namn som Queen of Night, Yellow Parrot, White Dream och Burgundy Lace - såväl blommor som namn exploderar av färg.
    Utöver detta finns ett kapitel om tulpanarternas historia och ursprung, ett uppslag om klassificeringen av tulpaner utifrån blomningstid och blomform samt ett avsnitt om skötsel och plantering med förslag till rabattkompositioner och många andra praktiska råd.

    Liz Dobbs har haft stor framgång som författare av ett flertal trädgårdsböcker. Under tre år har hennes spalt i månadstidningen Garden Inspirations erbjudit råd och lösningar till läsarnas praktiska trädgårdsproblem. Dessutom medverkar hon på webbsidan greenfingers.com. Clay Perry är internationellt känd som trädgårds- och stillbildsfotograf.







    115,00 kr
  41. Vackert med sten i din trädgård
    Vackert med sten i din trädgård
    Beskrivning

    Sten är tidlöst, vackert och beständigt! Natursten, betong och marktegel är oslagbara material att använda i trädgården. Här ges tips och handfasta goda råd om hur du använder stenmaterial av olika slag. Allt från stabila stengolv på uteplatserna till vatten- och belysningsanordningar som verkligen ger din trädgård det där extra och mysiga som vi alla drömmer om.


    Här finns mängder av inspiration, men också utförliga arbetsbeskrivningar som visar hur man bygger murar, trappor och hur man plattsätter. Här ges också många tips, exempelvis på hur man enkelt gör egna små porlande vattenfall i trädgården, anlägger en vacker kryddträdgård eller hur sten och trä kan bli en tuff kombination. Här finns också massor av förslag på lämpliga växter som står sig bra tillsammans med murar, rabatter, stenpartier och dammar.



    Boken innehåller ca 150 inspirerande färgbilder och illustrationer.

    100,00 kr
  42. Vackra rabatter : så får du din trädgård att blomstra
    Vackra rabatter : så får du din trädgård att blomstra
    Beskrivning
    Det här är boken som på ett både jordnära och inspirerande sätt lär ut konsten att planera, komponera och sköta fantastiska, frodiga och färggranna rabatter!

    Rabatterna ramar in, skapar rum, sätter en stil och de kommer att välkomna fjärilar, bin och fåglar. När du komponerar en blomstrande rabatt låter du växter harmoniera och lyfta varandra och du kan skapa en alldeles unik stil.

    125,00 kr
  43. Vår trädgårdsbok
    Vår trädgårdsbok
    Beskrivning
    Utökad med 96 sidor, bland annat uppdaterade växtbeskrivningar och ett hundratal nya bilder. En heltäckande, genomillustrerad grundbok för svenska förhållanden med alla klassiska favoriter men också de senaste trädgårdstrenderna. Samtliga växtgrupper med skötselanvisningar och växtskydd. "Vår trädgårdsbok" utsågs till Årets trädgårdsbok 2005.Fakta, inspiration och goda råd förmedlas av landets kunnigaste trädgårdsskribenter. Huvudförfattare: Christel Kvant, journalist, och Inger Palmstierna, hortonom. Övriga trädgårdsexperter: Peter Gaunitz, Lars-Åke Gustavsson, Ulf Nordfjell och Philippe Plöninge.
    200,00 kr
  44. Vår trädgårdsbok
    Vår trädgårdsbok
    Beskrivning
    Efter 30 000 sålda ex är succén ett faktum! Vår trädgårdsbok blev dessutom framröstad till ?Årets trädgårdsbok 2005? av mässbesökarna på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Nu kommer allas trädgårdsbibel i kartonnage. En heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden. Här finns de klassiska favoriterna liksom de allra senaste trädgårdstrenderna. 576 sidor med en utsökt kombination av gedigen kunskap och säker stilkänsla.Boken utkom för första gången våren 2005.
    200,00 kr
  45. Vår trädgårdsbok
    Vår trädgårdsbok
    Beskrivning
    Fakta, inspiration, kunskap och glädje förmedlat av landets kunnigaste trädgårdsskribenter. Vår trädgårdsbok är en genomillustrerad, heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden. Här hittar du de klassiska favoriterna men också de allra senaste trädgårdstrenderna. En utsökt kombination av gedigen kunskap och säker stilkänsla. Boken valdes till Årets trädgårdsbok 2005 och kommer nu i ett något förminskat kartonnage!"Mycket kunskap i en tilltalande form. En ny bibel för trädgårdsälskaren."Stockholms Gartnersällskap
    135,00 kr
  46. Våra krukväxter
    Våra krukväxter
    Beskrivning
    Våra krukväxter är en modern bok om alla de blommande och gröna rumsväxter som nu finns på marknaden. Den är inte bara en uppslagsbok med skötselråd för växter som trivs i kruka, utan också en inspirationsbok för hemmet. Här får du tips på vilka växter som trivs ihop vid samplantering, samt idéer till vackra arrangemang till fest och högtid, t.ex. jul- och påskblommor.
    125,00 kr
  47. Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsälskare
    Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsälskare
    Beskrivning
    Växternas släktskap är en ny bok i samma serie som den mycket uppskattade Latin för trädgårdsälskare. Detta informativa, lättbegripliga och vackra uppslagsverk kommer att ge dig en helt ny förståelse för växtfamiljer och växternas släktträd.

    Från rosor (Rosaceae) till rabarber (Polygonaceae) och morötter (Apiaceae) till kamelior (Theaceae) här skildras en mängd praktisk information som kommer att hjälpa dig att identifiera, välja och odla växter från mer än 70 familjer, alla bekanta för trädgårdsälskaren. Tillsammans med detaljerad information om storlek, ursprung och utseende för varje familj finns också faktarutor som belyser intressanta fakta och smarta odlingstips.

    Oavsett om du är trädgårdsälskare, studerar hortikultur, eller är en nybliven växtentusiast kommer Växternas släktskap att hjälpa dig förstå och uppskatta den enorma variationen och ojämförliga prakten i vårt växtrike.

    125,00 kr
  48. Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt
    Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt
    Beskrivning
    Orkidéer beskrivs av många som en paradisväxt, som en erotisk och mytomspunnen växt.Under fyra månader under sommaren beger sig en trio ut för att leta efter Ölands vilda orkidéer.

    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-159 av 159

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå