View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 4431

per sida
Fallande ordning
  1. Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
    Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
    Beskrivning
    Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare!

    Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj.

    De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm.

    200,00 kr
  2. Bakom varje fönster bor ett hjärta
    Bakom varje fönster bor ett hjärta
    Beskrivning
    "Jag vill måla de ansikten som vi inte kan se, låna min röst åt de människor som vi inte kan höra. Jag vill berätta om vår tids människor som jag ser dem, med samma värde och samma rätt till frihet och lycka som vi. Själv är jag en av dem, en invandrarkvinna från Mellanöstern.

    Många av oss är fostrade till osynlighet. Många av oss fick redan i barndomen lära sig att vi var halva människor. Här i ett främmande land har vårt värde ytterligare devalverats och vi har blivit det tredje könet: invandrarkvinnor. I vårt hemland var vi omgivna av grannar som log mot oss, som kände oss och som talade vårt språk. I vårt hemland var vi bara kvinnor men vi var också systrar, döttrar, släktingar. Vi var människor med namn, historia och familjeband."
    Ur boken

    En röst för de människor som ingen kan höra
    Hon var en gång själv förtryckt, misshandlad och förminskad som människa - idag är Soheila Fors en stark röst för alla människor som kommer till Sverige för att få frihet, men som istället finner en starkare hederskultur med ensamhet, utsatthet och språklöshet som sällskap.

    I sin första bok Kärleken blev mitt vapen skriver Soheila Fors om sin resa från uppväxten som kurdisk adelsflicka i ett priviligierat hem i Iran, till misshandlad småbarnsmamma i Sverige och hur hon slutligen reste sig ur förtrycket och bestämde sig för att hjälpa andra i samma situation.

    Till hösten kommer boken Bakom varje fönster bor ett hjärta som handlar om kvinnorna och barnen som flyr till Sverige men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra.

    Soheila Fors ger sin röst åt tio olika röster, människor som hon har kommit i kontakt med genom sitt skyddade boende. Människor som inte får någon annan hjälp i vårt samhälle.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  3. Bali & Lombok
    Bali & Lombok
    Beskrivning
    Berlitz resebibliotek - guider, parlörer och ficklexikon - är till ovärderlig hjälp på resan. Böckerna revideras fortlöpande och är därför alltid aktuella och pålitliga. Nya utgåvor av reseguiderna - över enskilda resmål eller över hela områden eller länder - kommer i genomsnitt vartannat år. Guiderna är försedda med utvikningskartor som underlättar hanterandet - du kan läsa samtidigt som du följer med på kartan. Guider över större städer är försedda med separat kategoriindelad hotell- och restaurangförteckning.
    65,00 kr
  4. Bali & Lombok LP
    Bali & Lombok LP
    Beskrivning
    New ed. of the best-selling guide to Bali and Lombok on the market. Extended up-front planning information with recommendations by region, month and interest. 'What's new' section for return visitors, plus expanded coverage of the Gili Islands and other emerging hot spots.GreenDex guide to environmentally sustainable accommodation and experiences.
    100,00 kr
  5. Bangkok
    Bangkok
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Bangkok har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller underhållning, mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna.

    Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  6. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  7. Bär ditt barn som den sista droppen vatten
    Bär ditt barn som den sista droppen vatten
    Beskrivning

    Helt nära kusten vid Haväng ligger ungdomshemmet Lövlunden. Föreståndaren Axel Molin har tidigare arbetat som kurator på fängelset och mött dråpare, tjuvar, våldsmän och lyssnat till deras historier. Sedan några år tar han emot femton ungdomar som har farit illa i livet och saknar ett hem. De får här skolundervisning och dessutom praktik hos bönder och företagare i trakten. Friheten är förhållandevis stor och ungdomarna känner ansvar.
    Här finns Fabian, en tystlåten sextonåring, mycket begåvad, som reparerar bilar i verkstaden. Matilda var fem år då hennes far förgrep sig på henne, nu är hon knappt femton. Hon hjälper husmor i köket och sköter hästar på en gård i närheten.
    Axel Molin har arbetat hårt och målmedvetet för att övertyga berörda myndigheter om sitt projekt. Men den dag Fabian och Matilda omkommer i en olycka med en stulen bil och bilens ägare, en respekterad bonde i trakten, hittas knivmördad, förändras allt.


    Med ett starkt patos skildrar Björn Ranelid några människor i en liten by på Österlen. Som en röd tråd genom berättelsen går omsorgen om de utsatta barnen, de barn som är dömda på förhand, och han vädjar till oss som föräldrar och vuxna att ta vårt ansvar. Bär ditt barn som den sista droppen vatten är en rik och skakande roman som går rätt in i debatten om det samhälle vi lever i.



    "Det är mästerligt, bitvis rejält omtumlande. Kanske är det i en mening Ranelids bästa roman någonsin."


    Dagens Nyheter




    75,00 kr
  8. Bara den som vandrar nära marken
    Bara den som vandrar nära marken
    Beskrivning
    Läs eller sjung med i barnens favoritsång!

    Bara den som vandrar nära marken kombinerar underbara illustrationer med texten i den älskade barnsången.

    Den här sjunga-med-boken kommer vara till stor glädje för både dig och de barn som du sjunger tillsammans med.

    I slutet av boken finns noter med ackord och melodistämma.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  9. Bara ett liv
    Bara ett liv
    Beskrivning
    En tidig morgon får en fiskare syn på ett kvinnolik i vattnet i Holbæck Fjord. Liket har en stor sten bunden runt midjan. Kvinnan, som är i tonåren, visar sig ha jordansk bakgrund.Kriminalassistent Louise Rick får order om att genast bege sig till Holbæk. Tankarna går genast till hedersmord, och misstankarna faller på familjen. Lynchstämningen sprider sig i det annars så fredliga samhället, och tidningarna spär på fientligheten ännu mer. Men är det verkligen familjen som är skyldig? Bara ett liv är en berättelse om starka känslor, krossade drömmar och farliga fördomar. Sara Blædel har arbetat som journalist i nio år och arbetar i dag som redaktionschef på tv. 2006 kom hennes första roman, Pulver, ut i Sverige. Året efter utkom Kalla mig prinsessa.
    75,00 kr
  10. Bara ljuset kan besegra mörkret
    Bara ljuset kan besegra mörkret
    Beskrivning
    Mörkret hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelse­straff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest utgjorde några av bevisen.
    Det otippade hände och Sebastian Stakset – gangsterrapparen som frontat en destruktiv och kriminell livsstil och varit en ikon för skaror av unga människor över hela landet – blev frälst. Men demonerna som styrt honom under många mörka år ville inte släppa herraväldet. Helvetet bröt loss.

    Den här boken skildrar den intensiva kamp som rasade under flera år. Det var en våldsam sammandrabbning mellan liv och död, mörker och ljus som var nära att sluta i självmord, en överdos eller i en demolerad bil på E4:an.
    Dagen då alla band klipptes till mörkret i det gamla livet klev Sebastian Stakset in i ljuset – som en fri man. Stakset skildrar sitt liv – från barndomen till idag – med vidöppna ögon och en skoningslös ärlighet. Han som tidigare var en våldsman, fylld av hat, talar idag om förlåtelse och får se skaror av människor förvandlas av Guds kärlek och ljus.
    Förutom ”vanligt folk” är det alltifrån knarkhandlare, narkotikamissbrukare till tonåringar på institutioner och interner på fängelser som tar emot ljuset och kärleken som finns hos Jesus. Flera av dessa delar med sig av sina dramatiska vittnesmål i denna bok.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  11. Barbros bästa råd till hundägare
    Barbros bästa råd till hundägare
    Beskrivning

    Det är nästan som ett trolleri. Här har man kämpat i flera år, och så fixar Barbro det på bara några minuter!, utbrast spontant en hundägare som såg Barbro i tv i Go´kväll-redaktionens programpunkt Hundskolan ett populärt program sedan många år.

    Barbro Börjesson kan förändra en hunds beteende på bara några timmar, det har hon visat i tv-programmet Go´kväll. Barbro beskriver hur känslor och beteenden samverkar och hur man gör för att få hunden att ändra en störande, felaktig vana till att göra som ägaren vill. Det går nästan alltid att få en hund att lära om, bara man utgår från hundens förutsättningar. Det är inte besvärligare för hunden att göra rätt, bara den vet hur den ska göra.

    Här finns råd som gäller valpstadiet, tonårsperioden och den vuxna hunden. Barbro ger förslag till lösningar, precis så som vi är vana att se henne i den populära programpunkten Hundskolan i SVT.

    Boken är en samlingsvolym där Valpskolan körkort för hundägare, Valpen blir tonåring och Hundskolan ingår. Boken har på läsarnas begäran uppdaterats och kompletterats med ett avsnitt om barn och hund och ett avsnitt om att lämna hunden ensam. Barbro Börjesson tilldelades 2006 Djurskyddsföreningens journalistpris för intressanta och lärorika tv-program och för att bredda förståelsen i samspelet mellan hundägare och hund.

    100,00 kr
  12. Barcelona
    Barcelona
    Beskrivning

    Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om Barcelona som har ett enormt utbud för alla turister. Den är lätt att läsa och lätt att använda. Du får en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter, liksom tips om utflykter, shopping, hotell och restauranger. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i en av Spaniens mest dynamiska städer.

    50,00 kr
  13. Barcelona
    Barcelona
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Barcelona har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller underhållning, mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  14. Barmhärtig och sårbar : om kristen tro på Jesus
    Barmhärtig och sårbar : om kristen tro på Jesus
    Beskrivning
    Bara den som vågar vara sårbar kan älska utan rädsla för smärta. I denna bok möts den moderna teologiska forskningen och den egna personliga erfarenheten. Fram växer en öppen och livsuppehållande tro.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  15. Barn en gåva
    Barn en gåva
    Beskrivning
    Texterna har skrivits och samlats av MArion Stroud och LisBeth Wedin.
    50,00 kr
  16. Barn frågar om himlen & änglar
    Barn frågar om himlen & änglar
    Beskrivning
    Barn ställer de mest fantastiska och roliga frågor om himlen och änglar, eller hur?
    Över 100 frågor som barn verkligen funderar över… En underhållande bok för alla!
    Härliga och roliga illustrerande teckningar till varje fråga.
    100,00 kr
  17. Barnatro och Pärleport
    Barnatro och Pärleport
    Beskrivning
    117 andliga sånger samlade av Roberth Johansson.Med berättelser om några sångers bakgrund,samt korta faktarutor om 21 sångförfattare.
    150,00 kr
  18. Barnbarnsboken : för mor- och farföräldrar
    Barnbarnsboken : för mor- och farföräldrar
    Beskrivning
    Att få barnbarn förändrar både en själv och ens livssituation, och många nya frågor väcks.Hur mycket ska man engagera sig? Får man skämma bort barnbarnet? Hur hanterar man skilsmässor och ombildade familjer?Barnbarnsboken blandar kortare och längre intervjuer med mor- och farföräldrar, föräldrar och barnbarn med längre resonerande, inkännande och informativa texter. Malin Alfvén och Kristina Hofsten presenterar både traditionella och otraditionella sätt att vara en närvarande mor- eller farförälder och ger samtidigt tips på saker man kan göra tillsammans med sina barnbarn.
    135,00 kr
  19. Barnens Bibel
    Barnens Bibel
    Beskrivning
    MER ÄN 800.000 SÅLDA I SVERIGE!Anne de Vries klassiska Barnens Bibel med Ylva Eggehorns mycket fina översättning i en ny utgåva.Det är nu färgglada bilder på alla sidor!Många nya illustrationer av Fred Apps.Anne de Vries varma skildringar är engagerande, spännande och en glädje att läsa! De här omsorgsfullt framtagna berättelserna är gjorda både för barnen att läsa själva och för att läsas högt ur.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  20. Barnens egen matbok
    Barnens egen matbok
    Beskrivning
    Barnens egen matbok är en färgstark, bildrik och pedagogisk receptbok för barn och ungdomar från nioårsåldern och uppåt. Den vänder sig till ungar som är sugna på att kunna laga mat utan att ta hjälp av en vuxen, och innehåller ett tjugotal tips och recept på allt ifrån äggkokning, blåbärsplättar och köttbullar till grillspett.
    100,00 kr
  21. Barnens fågelbok
    Barnens fågelbok
    Beskrivning
    (Från 5 år)
    85,00 kr
  22. Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Beskrivning
    Barn och ungdomar blir allt tjockare, och experterna enas om att sockret är boven. Många äter söt yoghurt och sockrade flingor till frukost, och glass och läsk var och varannan dag! I Barnens GI-mat! finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny samt mat till första partyt. Rätter serverade med stor kunskap.
    100,00 kr
  23. Barnens kokbok : läckra steg-för-steg recept
    Barnens kokbok : läckra steg-för-steg recept
    Beskrivning
    "Med illustrerade förklaringar av utryck, utrustning och matlagningstekniker samt lärorika tips om sund mat, är Barnens kokbok allt du behöver för att laga läckra rätter som tilltalar barn, vänner och familj. Så vad väntar du på - starta nu!"
    95,00 kr
  24. Barnens roliga pysselbok
    Barnens roliga pysselbok
    Beskrivning

    Äntligen en bok som förenar pysseltrenden med den minst lika heta loppistrenden! Barnens roliga pysselbok - skapa och lek med loppisfynd är inspirerande och lekfull med massor av busenkla pyssel och lektips för barn 0-10 år och deras föräldrar. Här går återvinningstänk och kreativt skapande före ett perfekt slutresultat.

    Boken vill också fungera som glad inspiration till hur man med loppisfyndade leksaker, utklädningskläder och fantasifulla retrotyger billigt och enkelt kan skapa en varm och personlig inredning i barnens rum eller i bebisens hörna. Upplägget följer årets månader från januari till december med extra fylligt material vid alla hjärtans dag, påsk, midsommar, halloween och jul.

    95,00 kr
  25. Barnens stora kokbok : laga mat med barnen
    Barnens stora kokbok : laga mat med barnen
    Beskrivning
    Barnens stora kokbok: laga mat med barnen har över 150 läckra steg-för-steg-recept.
    125,00 kr
  26. BarnPsalmboken
    BarnPsalmboken
    Beskrivning
    Begnade i gott skick
    125,00 kr
  27. Basförsamlingar - den lilla kyrkan i den stora
    Basförsamlingar - den lilla kyrkan i den stora
    Beskrivning
    Författaren , som varit präst i Brasilien, berättar hur ett par basförsamlingar har uppstått och utvecklats. Han skildrar hur de vuxit till en förnyande kraft i den brasilianska kyrkan och samhället. För någrta är basförsamlingarna ett hot, för andra ett löfte.
    29,00 kr
  28. Bäst i test 2 : 201 ½ nya tester för hemmabruk
    Bäst i test 2 : 201 ½ nya tester för hemmabruk
    Beskrivning
    Boken Bäst i test blev årets mest sålda fackbok i Sverige 2021, här är uppföljaren redo att underhålla Sverige med ännu mera tester för hemmabruk.

    David Sundin tar dig återigen med bakom kulisserna och delar med sig av minnen från inspelningarna av det populära tv-programmet Bäst i test. Dessutom hela 201 (och ett halvt) nya tester att ge sig på till fest och vardag.

    Liva upp hemmakvällen, midsommarfesten eller konferensen med ett par utmanande och roliga test. Eller varför inte gå all in och skapa den ultimata Bäst i test-kvällen där DU är testledaren. Boken bjuder på kluriga, knasiga och kreativa utmaningar du kan göra på egen hand, i grupp eller tävla mot varandra precis som i det populära tv-programmet.

    150,00 kr
  29. Bäste herrn, låt mig få leva : en överlevnadsberättelse
    Bäste herrn, låt mig få leva : en överlevnadsberättelse
    Beskrivning
    När Max var ung pojke hämtades han och hans bror av tyska SS-män i sitt hem i Kielce, Polen, och tillsammans med många andra judiska pojkar fördes de till arbetsläger i Cieszanów. Senare hamnade Max i tvångsarbetsläger i Starachowice, vidare förintelselägret Auschwitz-Birkenau och tvingades i krigets slutskede gå en dödsmarsch till det ökända koncentrationslägret Mauthausen i Österrike. Mer än sex och ett halvt år efter krigets utbrott befriades Max slutligen av amerikanska soldater i underlägret Ebensee. Han vägde då endast 24 kilo. Efter befrielsen försökte Max ta sig till det dåvarande brittiska mandatet Palestina, men hamnade i ännu ett läger på Cypern. Han upplevde senare staten Israels födelse och deltog i självständighetskriget 1948. Boken beskriver på ett levande sätt Max resa, från livet som barn i en stad i Polen till nazisternas koncentrations-, arbets- och förintelseläger och vidare fram till befrielsen samt tiden därefter. Boken innehåller även ett stort antal fördjupningstexter som ger historiska fakta kring kriget och Förintelsen. Detta tillsammans med en stark överlevnadsberättelse gör boken intressant att läsa för alla och mycket lämplig att använda i kampen mot antisemitism och främlingsfientlighet. Max Safir har bokstavligt talat upplevt helvetet på jorden. Om detta har han berättat. I skolor, på konfirmandutbildningar och på föreningsmöten. Nazistiskt barbari blev en del av hans tidigare liv. Outtröttligt har han fört vittnesmålet om övergrepp, arbetsläger och dödsmarscher vidare. Nu kommer hans bok, som blir ytterligare ett bidrag till att förhindra att det skall ske igen. (Göran Persson, f.d. statsminister) Max Safir överlevde, till skillnad från nästan alla andra polsk-judiska barn i hans generation. Max berättelse är unik. Det är viktigt att lyssna till den. (Stéphane Bruchfeld, medförfattare till "Om detta må ni berätta") En grupp riksdagsledamöter reste i Förintelsens spår genom överlevanden Max Safirs ögon via hans födelseort Bodzentyn, barndomen i Kielce och tiden i utrotningslägret Auschwitz-Birkenau. Max berättade naket om ondskan och jag hoppas att denna bok kommer att påverka andra lika starkt som Max berättelse påverkat mig. Birgitta Ohlsson, EU-minister
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  30. Bat-Seba Jungman Jansson och andra småstycken
    Bat-Seba Jungman Jansson och andra småstycken
    Beskrivning
    Författaren ger sina synpunkter på BIbelns berättelser om bl.a. Paulus, Bat-Seba, Sara och Hagar. Under rubriken "Aning" har han samlar tankar kring några diktare och deras verk.
    75,00 kr
  31. Båtsommar : mat, upplevelser och segelvatten i Norden
    Båtsommar : mat, upplevelser och segelvatten i Norden
    Beskrivning
    Detta är en bok som vill inspirera oss att kasta loss och upptäcka nya segelvatten, hitta på trevliga saker tillsammans och laga och äta god mat ombord. Boken är helt och hållet tillverkad till sjöss och innehåller recept, erfarenheter och upplevelser hämtade från många års seglatser. Att planera semestern ombord är lustfyllt, men det gäller att få med allt - och att packa och stuva rätt för att allt ska få plats. Boken ger mängder av praktiska tips och idéer som gör sommarens seglatser till en trevlig upplevelse. Bara för att man är ombord på en båt behöver inte maten vara torftig. Här finns förslag till god mat inför en långsegling, under gång, under soliga, stilla dagar vid bryggan eller när man har blivit inblåst i en naturhamn. Sammanlagt presenteras cirka 80 förslag på god och närande mat för frukost, lunch och middag och lite festligare mat när man har något att fira. Det är stor lyx att ha tid att vara tillsammans hela dagarna, men ibland kan man behöva idéer om vad man ska hitta på. Det gäller såväl under gång som i hamn. Boken ger många tips på vad man kan lära, utforska och skapa tillsammans med barnen. Inget är väl mer spännande än att upptäcka nya segelvatten och nya hamnar. Boken avslutas med en presentation av en rad spännande och intressanta platser i de nordiska farvattnen. Presentationen tar sin början i Finland och avslutas i Norge. På vägen har mängder av strandhugg gjorts i Stockholms skärgård, i Göta kanal, i Bohuslän och i Danmark.

    125,00 kr
  32. Bättre ledare - redan i morgon!
    Bättre ledare - redan i morgon!
    Beskrivning
    Bättre ledare - redan i morgon! Är det verkligen möjligt? Är inte gott ledarskap en förmåga som tar tid att utveckla? Både ja och nej. Tid och erfarenhet är absolut viktiga byggstenar för att bli en bra ledare. Men samtidigt kan det långa perspektivet trötta ut oss, innan vi ens har börjat. Ärligt; vem orkar anstränga sig idag om resultatet visar sig först om 25 år?

    Den här boken handlar om här och nu. Trots att gott ledarskap behöver tid för att utvecklas, så finns förhållningssätt att ta till, som snabbt kommer att göra dig till en bättre ledare. Den här boken ger dig konkreta och praktiska tips som du lätt kan ta till dig och testa redan i morgon.

    Den här boken har sin plats på varje ledares skrivbord - en praktisk handbok i vardagen, vare sig det handlar om att ta ett svårt samtal, starta upp ett förändringsarbete eller leda ett styrelsemöte. Också en oumbärlig bok för dig som går in i ett ledaruppdrag för första gången. Som ny ledare finns viktiga, och ändå enkla, redskap att ta till sig; redskap som ger en smidig och lyckad start, nöjda medarbetare och goda resultat.

    De flesta av oss tillbringar största delen av våra liv på jobbet. Har du en ledarroll, är det viktigt att du löser det som inte fungerar, så att du kan gå med lätta steg till jobbet. Det är viktigt både för din trivsel och för din hälsa. För att inte tala om värdet för dina medarbetare som får en bättre ledare redan i morgon

    75,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  33. Bedragen
    Bedragen
    Beskrivning
    Sarah Harris är en normal, glad och populär liten flicka. Men när hon är sex år blir hennes liv till ett helvete hon faller offer för en ett och ett halvt år lång hatkampanj. Inom kort blir hon avstängd från skolan, skild från sina vänner och fullständigt förvirrad och skräckslagen. Hennes lyckliga barndom är förstörd för alltid.

    För hennes mamma, Lyndsey, är det hela en mardröm. Hennes lilla flicka, dottern hon älskar så mycket, verkar ha förvandlats över en natt, och gör saker otänkbara för en sexåring, saker som gör Lyndsey rädd för sitt eget barn. Hon stjäl rakblad. Försöker förgifta sina vänner. Anklagar sina föräldrar för sexuellt utnyttjande. Snart är Lyndseys äktenskap på väg att kollapsa, de sociala myndigheterna inblandas, och plötsligt kämpar Lyndsey både för att hålla ihop sin familj och för att rädda sin dotters mentala hälsa.

    Den enda som står vid Lyndseys sida är Tanya, hennes vän sedan fjorton år, den enda hon kan vända sig till, den enda hon verkligen litar på. Men så får Lyndsey ett telefonsamtal från Tanyas man och den hemska sanningen avslöjas: Sarah är oskyldig, och Lyndsey är offer för det mest kränkande svek man kan tänka sig.

    75,00 kr
  34. Behåll vikten med GI
    Behåll vikten med GI
    Beskrivning

    Här presenterar kostexperten Susanne Dalsätt alla enkla och smarta tips du behöver för att lyckas behålla din nyvunna vikt. Utan pekpinnar och förbud ger hon dig ett nytt sätt att tänka och leva utan att komplicera tillvaron. Metoden hjälper dig att gå ner de där sista kilona och att sedan hålla vikten, men den ger även mer energi och bättre hälsa.

    Susanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.

    125,00 kr
  35. Beijing : med fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska
    Beijing : med fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska
    Beskrivning

    Fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska muren, Minggravarna och mycket mycket mer, liksom om andra historiska minnesmärken, arkitektur, konst och kalligrafi. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den kinesiska metropolen som har så mycket att erbjuda resenären. Den är lätt att läsa – och lätt att använda. Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i Kinas huvudstad.

    65,00 kr
  36. Bekänna en och samma tro
    Bekänna en och samma tro
    Beskrivning
    Bekänna en och samma tro: en ekumenisk utläggning av den apostoliska tron sådan den bekänns i den niceno-konstantinopolitanska trosbekännelsen
    75,00 kr
  37. Bekänna sin tro
    Bekänna sin tro
    Beskrivning
    Sjögren ger en enkel introduktion till trosbekännelsen.
    50,00 kr
  38. Berget
    Berget
    Beskrivning
    "Snickaren Dag Ingvarsson kom till staden där han vuxit upp. Det är nog början." Han kommer för att bygga ett rum. Men i ett annat rum ser han första gången Gazzaleh.
    Det är ändå knappast början. Det finns ju alltid en förhistoria – som den om Kanonstadens grundande i folhemmets dunkla urtid, eller den om Måd som en gång i högstadieåren i slutet av 60-talet bodde i det där rummet – och hans berättelse rör sig ut och in genom personerna och minnena. Den liknar det skåp med rörliga delar och figurer som han har ägnat sitt vuxna liv åt att konstruera.
    Numera tillverkas det av ett bykooperativ i södra Indien, och han är på väg dit när det förflutna kastar honom ur kurs. Ett barn har rövats bort, det är Gazzalehs barn.
    Han innesluts i minnena av staden, vid namn Karlskoga, där allt fortsätter att börja och där allt tycks återvända.
    De var tre pojkar som hängde ihop där som folksagans tre bröder. Henning tog värvning i Arbetarklassen, blev därefter konstnär. Benny begav sig til
    75,00 kr
  39. Berlin
    Berlin
    Beskrivning

    Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den återförenade storstaden Berlin - om arkitekturen, kulturen och nöjena. Den är lätt att läsa och lätt att använda. Du får en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter, liksom tips på promenader och utflykter, shopping, hotell och restauranger. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i Berlin.

    65,00 kr
  40. Berlin
    Berlin
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Berlin har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  41. Berörd : han läker de slagnas sår
    Berörd : han läker de slagnas sår
    Beskrivning
    Innan Gud rörde vid hans hjärta och förvandlade hans liv drev Rudy Rasmus en bordell i Houston, Texas. I dag är han känd av tusentals människor som kort och gott pastor Rudy, ledare för ett innerstadsarbete i St. Johns församling vilket han och hustrun Juanita tog initiativ till för att nå ut till dem som Jesus kallade dessa mina minsta.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  42. Berörd av Gud : om förnyelse och förändring i församlingen
    Berörd av Gud : om förnyelse och förändring i församlingen
    Beskrivning
    Kan en gammal kristen församling förnyas? frågar Ingemar Helmner. Det kan den. Att säga något annat vore att begränsa Guds möjligheter. Men frågan är: Vill gamla församlingar förnyas? Presenterar församlingen Jesus kärlek så att den blir verklig och ger kämpande människor hopp. Står vi verkligen, likt Jesus, på de svagas sida?
    85,00 kr
  43. Bert Karlsson : oraklet i Skara
    Bert Karlsson : oraklet i Skara
    Beskrivning
    Bert Karlsson – älskad och hatad. En smart affärsman eller en gapig populist som borde veta sin plats? Uppfattningarna går i sär men alla har en åsikt.
    Det offentliga Sverige har alltid rynkat på näsan åt Bert. Men allt han sysslat med har fungerat, ofta till och med bättre än det som har varit godkänt eller inne. På 70-talet sålde Vikingarna fler album än alla proggband tillsammans; försäljningsmässigt tillhörde 80-talet Carola och Herreys, inte Imperiet; Sommarland blev snabbt en av Sveriges mest smutskastade –och välbesökta – turistanläggningar. Säg den som tog Ny demokrati på allvar innan de tog 25 riksdagsmandat. Idag är Bert en folkkär tv-farbror i Fame Factory.
    Daniel Levin tecknar ett lysande porträtt av Bert Karlsson. Insiktsfullt skildrar han vår samtidshistoria genom Berts karriär. Det är en biografi som precis som föremålet själv ömsom roar, ömsom skakar om ochförvånar – och som alltid är lika obehagligt intressant.
    75,00 kr
  44. Beskära träd och buskar
    Beskära träd och buskar
    Beskrivning
    I Beskära träd och buskar berättar Eva Robild pedagogiskt och tydligt precis hur du ska gå tillväga för att med lyckat resultat beskära allt från fruktträd och bärbuskar till häckar och rosor. Här får du inte bara svar på frågorna när och hur du ska beskära utan också varför. När du väl har lärt dig grunderna känns det enbart spännande och roligt att försöka själv. Och när du får kläm på beskärning upptäcker du också vilken bra väg denna kunskap är till förståelse för hur växterna i din trädgård fungerar. Så greppa såg och sekatör och ta kontroll över träd och buskar och över utvecklingen av din trädgård!Den nya bokserien Gröna Fingrar visar att vem som helst med enkla medel kan skapa en lustfylld trädgård. Varje bok behandlar ett begränsat ämne. De två första böckerna, Beskära träd och buskar samt Växthus och uterum, följs våren 2014 av Odla i pallkrage samt Perenner. Gemensamt för alla titlarna är att basfakta kombineras med idérikedom och vackra bilder som förstärker känslan av att alla som vill kan få gröna fingrar och förverkliga sina trädgårdsdrömmar.
    135,00 kr
  45. Besök från himlen : ett häpnadsväckande möte med trösten från andra sidan
    Besök från himlen : ett häpnadsväckande möte med trösten från andra sidan
    Beskrivning
    En lördag strax efter jul försvann Harriet Deison. Hon levde ett underbart liv tillsammans med Pete, hennes make sedan fyrtiotre år. Men Harriet, som från och till under hela sitt vuxna liv kämpat med depression, befann sig i en plötslig svacka. Petes intensiva sökande efter henne den dagen slutade på ett fruktansvärt sätt. I ett enda skälvande ögonblick var pastorsfrun och barnbarnens mormor borta.

    Besök från himlen berättar om de märkliga sammanträffanden, förunderliga bönesvar och flertalet drömmar som Pete och andra har haft om Harriet efter hennes död.

    Följ med Pete i hans häpnadsväckande upptäckt av oväntad tröst mitt i sorgen och i hans upplevelse av att hälsningar från himlen inte bara är möjliga, utan inträffar oftare än vi kan ana.

    Dr. Pete Deison skriver med Bibeln som grund samt hämtar inspiration från författare som C.S. Lewis, Jonathan Edwards och Dallas Willard i en fascinerande inblick i livet, döden och vårt himmelska hem.

    Dr. Pete Deison har varit pastor sedan 1978 och verkat i ledningen för organisationen Campus Crusade for Christ. Han arbetar nu i Park Cities Presbyterian Church i Dallas, Texas.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  46. Betlehem belägrat : berättelser om hopp i ockuperat land
    Betlehem belägrat : berättelser om hopp i ockuperat land
    Beskrivning
    Aktuell bok om hopp i ett ockuperat land "Jag är palestinier. I hundratals år har min släkt levt och verkat i Palestina. Jag är också kristen pastor i Betlehem, Fridsfurstens födelsestad, men numera översållad med spillrorna efter invasionen och oroligheterna. Jag är arabisk kristen och lever i en arabisk-islamisk miljö, en miljö som i så stor omfattning präglas av den pågående israelisk-palestinska konflikten.Inte vet jag om det är mitt öde att skriva böcker i kristider. Men när man skriver i ett sådant sammanhang blir det en handling av icke-våldsamt motstånd. Man vägrar låta sig bli nedtystad, vägrar stanna på åskådarläktaren och vägrar ge upp. I den här lilla boken ber jag er bli mina medvittnen."Mitri Raheb i förordetMitri Raheb är palestinsk arab och luthersk präst i Betlehem där hans släkt bor sedan hundratals år tillbaka. Hans första bok, I Am a Palestinian Christian, formulerade en palestinsk teologi. I sin strävan att aktualisera det palestinska folkets svåra belägenhet har Raheb besökt många länder och är en ofta an
    115,00 kr
  47. Betong : en gjuten hobby
    Betong : en gjuten hobby
    Beskrivning

    Att gjuta i betong är inte alls svårt, du kan fixa proffsiga betongprylar och möbler på endast en dag! Du rör bara ihop finbetong med vatten och häller i olika formar. När betongen torkat lossar du den från formen och vips, så är det klart! När man har kommit igång och gjort ett första projekt, kanske så enkelt som en skål för värmeljus, så kommer idéerna av sig själva. Det är svårt att sluta eftersom det är så roligt att jobba med detta häftiga, ruffa och tuffa material!


    Susanna Zacke och Sania Hedengren beskriver enkelt och tydligt hur du gör vackra skålar, söta ljusstakar, fina fat och mycket annat användbart för både inom- och utomhusbruk. Boken rymmer hela 33 stora och små projekt, allt från smycken till imponerande möbler. Och alla visar hur mångsidig betongen är!


    100,00 kr
  48. Betong : en helgjuten hobby
    Betong : en helgjuten hobby
    Beskrivning
    Det är enkelt att skapa snygga och användbara inredningsdetaljer med betong, och har du väl börjat är det svårt att sluta. Betong är ett tacksamt material – prisvärt, tåligt, lättjobbat och så blir resultatet alltid vackert! Här hittar du ett urval av betongproffsen Sanna och Sanias mest populära projekt ur tidigare böcker, samt nya spännande betongföremål som en stilren taklampa, en trendig vedkorg och en söt lampett.

    Med inspirerande bilder och tydliga steg-för-steg-beskrivningar visar författarna hur du kan använda förpackningar du redan har hemma att gjuta i, hur du skapar gjutformar av latex och snickrar egna formar till exempelvis bordsskivor. ALLA kan gjuta!

    150,00 kr
  49. Betong inne
    Betong inne
    Beskrivning
    När betongen blir en del av inredningen öppnas helt nya möjligheter för detta inspirerande material, som lyckas med konsten att vara både dominant och neutralt. Med sin råa yta kan betongen förstärka en avskalad minimalistisk inredningsstil, samtidigt som den kan fungera som en spännande kontrast i ett mer dekorerat, romantiskt hem.

    Här presenteras mängder av inredningsidéer och betongprojekt från stort till smått. I handboken längst bak i boken ser du enkelt hur man gör med hjälp av tydliga anvisningar och steg-för-steg-bilder. Camilla Arvidssons och Malin Nilssons tidigare böcker om betong har sålt i över 100 000 ex i Sverige.

    165,00 kr
  50. Betong med guldkant
    Betong med guldkant
    Beskrivning
    Det är något nästan magiskt med betongens rena och grova struktur som kittlar fantasin och kreativiteten. Den som börjat gjuta betong har svårt att sluta, vilket allt fler betongentusiaster kan intyga. I Betong med guldkant utforskar Camilla Arvidsson och Malin Nilsson betongens alla möjligheter. Guld ger betongen ett lyxigt skimmer, medan betong i kombination med rostig metall ger ett mycket råare intryck. Blanda pigment i betongen för att få den dramatiskt och stramt svart eller skirare, nästan vit. Dekorera med glaskross eller mosaik, testa mer finkornig reparationsbetong, gör avtryck med blommor och andra mönster - ju mer du experimenterar desto fler idéer kommer du att vilja prova. I boken visas hur du gjuter vackra fat, förgyllda skålar, skogens djur, en utedusch med bänk, små fjärilar, ett slott till en riktig prinsessa och naturligtvis mängder av krukor med fina former. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som gjutit förr. Bokens avslutande handbok med utförliga och rikligt illustrerade steg-för-steg-beskrivningar visar tydligt hur du ska gå tillväga.
    135,00 kr
  51. Bevara din frihet
    Bevara din frihet
    Beskrivning
    Den svenska frikyrkan genomgår en påtaglig institutionaliseringsprocess som yttrar sig i en stark betoning på organisation, ett hierarkiskt ledarskap och en tilltagande professionalism.Boken är en försiktig analys av den fria, karismatiska församlingens månghundraåriga kamp för frihet och rätten att följa den första församlingens liv och lära.
    75,00 kr
  52. Bh:ar, bröllop & besvärjelser
    Bh:ar, bröllop & besvärjelser
    Beskrivning
    BH:AR, BRÖLLOP OCH BESVÄRJELSER av Sarah Mlynowski
    Alla behöver lite magi i sina liv, inte minst 14-åriga Rachel. Hon drömmer om att tillhöra innegänget, bli ihop med skolans populäraste kille och att bli kompis med sin bästis igen. Inte helt lätt att fixa om man är en vanlig tjej. Som tur är har hon en lillasyster som är häxa. Problemet är bara att Miri inte vill använda sina häxkonster på så triviala saker som att hjälpa sin syster att lösa sina problem. Men när deras pappa bestämmer sig för att gifta om sig med en avskyvärd kvinna, låter sig Miri övertalas att använda sina krafter till att hindra bröllopet och av bara farten hjälper hon Rachel att bli populär. Magi är starka krafter och allt går inte riktigt som de tänkt sig
    65,00 kr
  53. Bibel öppna dig
    Bibel öppna dig
    Beskrivning
    Bibeln upplevs av många som en stängd och svår bok. Nyckeln till att förstå Bibeln är att låta den vara vad den är, ett helt bibliotek med varierande typer av litteratur.När Bibelns olika texter får komma till sin rätt blir deras innehåll åkomligt. Då hör vi också Guds tilltal. då öppnas Bibelns värld. En bok för vanligt folk. Bibeln ,alltså.
    75,00 kr
  54. Bibelhandboken
    Bibelhandboken
    Beskrivning
    Denna bibelhandbok har ett enda syfte: att hjälpa dig förstå Bibeln bättre. Tänk dig att du sitter i ett flygplan högt över marken. När du blickar ut genom fönstret ser du hela landet. Du sitter högt ovanför alla detaljer och kan se helheten – allt på samma gång. Det är vad den här boken gör för dig. Den berättar på ett lättbegripligt språk om Bibelns stora tankar och dess huvudpersoner.
    Den förklarar huvudtankarna i varje bibelbok och hjälper dig att se hur allt hänger ihop. En ovärderlig handbok i skolan, kyrkan, konfirmandgruppen och i hemmet. - Det perfekta hjälpmedlet för att upptäcka och utforska Bibelns alla böcker - Fullspäckad med fakta om alla böcker i Bibeln - Frågor och svar som förklarar många av Bibelns mysterier - Få reda på vilka som skrev Bibeln och varför - Rikt illustrerad med kartor, tidslinjer, fotografier och helsidesillustrationer - Omfattande bakgrundsinformation om personer och platser på Bibelns tid - Frågor för självstudier Om författaren: Dr Tim Dowley har en kandidatexamen i historia och en doktorsexamen i kyrkohistoria. Han har undervisat i religionskunskap och skrivit och redigerat flertalet bibliska referensböcker för både barn och vuxna. Han har även skrivit flera populära biografier och barnböcker.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  55. Bibelkoden
    Bibelkoden
    Beskrivning

    Den 1 september 1994 flög jag till Jerusalem, där jag träffade poeten Chaim Guri, en nära vän till Israels dåvarande premiärminister, Yitzhak Rabin. Jag gav honom ett brev som han omedelbart vidarebefordrade till premiärministern.
    "En israelisk matematiker har hittat en dold kod i Bibeln som tycks avslöja detaljerna i händelser som utspelas tusentals år efter det att Bibeln skrevs", hävdade jag i mitt brev till Rabin. "Anledningen till att jag berättar detta är att den enda gången då ert fullständiga namn –’Yitzhak Rabin – är kodat i Bibeln korsas det av orden ’dråpare som ska döda’.
    Detta får inte ignoreras; morden på Anwar Sadat, John Kennedy och hans bror Robert finns nämligen också i Bibeln – i fallet Sadat med mördarens för- och efternamn, plats och datum för mordet, och mördarens tillvägagångssätt. Jag tror att ni befinner er i fara, men att faran kan avvärjas." Den 4 november 1995 fick vi den fruktansvärda bekräftelsen: ett skott i ryggen från en man som trodde sig ha fått i uppdrag av Gud att utföra mordet som kodas i Bibeln för tretusen år sedan. Ur Bibelkoden

    100,00 kr
  56. Bibelkoden
    Bibelkoden
    125,00 kr
  57. Bibeln enligt Snobben
    Bibeln enligt Snobben
    Beskrivning
    Bibeln enligt Snobben är en läcker bok fylld med seriestripar med Snobben och hans vänner i alla möjliga och omöjliga situationer. De använder Bibeln på ett helt nytt sätt som garanterat får de flesta att dra på smilbanden.

    Boken är snyggt förpackad och passar utmärkt på kaffebordet. Bibelcitaten är översatta från Bibel 2000. Dessutom fyller Snobben 50 i år vilket garanterar stor uppmärksamhet.

    40,00 kr
  58. Bibeln på 100 minuter
    Bibeln på 100 minuter
    Beskrivning
    Bibeln på 100 minuter är en sammanfattning av de viktigaste texterna i världens mest lästa bok!Tio Guds bud har präglat vårt samhälle, vår kultur och vårt sätt att leva på ett helt avgörande sätt. Denna samling både viktiga och spännande berättelser presenteras nu på ett mer lättillgängligt vis!Biskop Antje Jackelén har skrivit förordet till boken och hon kallar den för en förträfflig aptitretare.Format: 110 x 178 mm
    50,00 kr
  59. Bibelsyn och bibelbruk /pk
    Bibelsyn och bibelbruk /pk
    Beskrivning
    "Vad säger Bibeln?" - det har kristna i alla tider frågat. Precis som vi har de burits av övertygelsen att Bibeln är Guds ord och att anden kan ge nytt ljus över Ordet Men hur förhåller vi oss till Bibeln i en tid när omgivningen betraktar den som vilken bok som helst? Denna skrift ger hjälp att formulera en syn på Bibeln som har delats av kristna sedan urkyrkans dagar.
    40,00 kr
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
    • Köp 50 för 45,00 kr/st
    • Köp 100 för 42,00 kr/st
  60. Biblisk Uppslagsbok
    Biblisk Uppslagsbok
    Beskrivning
    Begagnad i mycket bra skick
    175,00 kr
  61. Bilder av ensamheten
    Bilder av ensamheten
    Beskrivning
    Den resa jag vill bjuda dig läsare på, för dig till människor som beskriver skärvor av sina liv.
    50,00 kr
  62. Bilderboken
    Bilderboken
    Beskrivning
    Liknelser och tankar om kristen tro.
    30,00 kr
  63. Bilderna och ordet
    Bilderna och ordet
    Beskrivning
    Vi talar ofta om den bibliska gudsbilden, men de bibliska böckerna bjuder på en nästan outtömlig mängd bilder: skaparen, fadern, modern, hantverkaren, herden, kungen och så vidare. Den enda bilden hindrar den andra att förenkla och reducera förståelsen av Gud. Bildspelet öppnar möjligheter för tanke och fantasi att ana och tro det gudomliga.
    Ur förordet av Harry Lindström, Teol dr, fil lic och vice ordförande i Bibelkommissionen

    När vi ska försöka förstå Gud och tolka andliga ting räcker inte orden till. Vi behöver bilderna. Därför är de bibliska texterna rika på bilder. Men hur förstods de när de skrevs, och hur kan vi förstå dem i dag? Författaren har valt en av Bibelns mest centrala bilder - Herrens tjänare som beskrivs främst i Jesaja och som sedan blivit ett återkommande begrepp i kristen tro. En rad andra bibliska bilder får liv och tar del i ett bildernas samtal som hjälper bibelläsaren att ana nya aspekter i det andliga livet. Bibeltexterna är hämtade från Bibelkommissionens preliminära översättning. Den slutgiltiga texten kommer under hösten 1999.

    50,00 kr
  64. Bilens århundrade : Design, historik & nostalgi
    Bilens århundrade : Design, historik & nostalgi
    Beskrivning

    Här bjuds på en bildspäckad kavalkad över bilens växlingsrika historia alltifrån pionjärtidens hantverksmässigt tillverkade automobiler och tillkomsten av det löpande bandet och massfabrikationen. Vi ser hur trettiotalets strömlinjeformade bilar följs av fyrtiotalets dollargrin och femtiotalets folkbilar, hur rekordåren på sextiotalet följs av sjuttiotalets oljekris och vår tids motsättning mellan miljömedvetenhet och stadsjeepslyx. Här presenteras alla de kända modellerna och bilmärkena som T-Ford och Volkswagen, men också exklusiva sportbilar och ovanliga modeller som Bugatti och Cord och klassiker som femtiotalets Cadillac eller Ford Fairlane Crown Victoria Skyliner.
    Boken är illustrerad med hundratals gamla och nytagna foton, reklambilder och teckningar. Faktarutor med bilpriser och försäljningssiffror.


    Per-Börje Elg samlade redan som barn bilbroschyrer och som tonåring drömde han om att få jobba med bilar och bilreklam. Efter att ha utbildat sig och arbetat som teckningslärare började han på Saabs reklamavdelning och var i många år bl.a. ansvarig för produktionen av Saabs försäljningsbroschyrer som gjordes på upp till 32 olika språk. Sedan 1975 är han redaktör för Motorhistoriskt Magasin som utges av Motorhistoriska Sällskapet, och är nu även redaktör för M.G. Bulletinen. Förutom att skriva bilhistoriska artiklar åt olika tidningar fotograferar han också bilar och svarar för layout.

    135,00 kr
  65. Bind en krans
    Bind en krans
    Beskrivning
    I den här boken finns projekt och idéer för hela året: för särskilda ögonblick som bröllop, roliga påskkalas, ljuvliga sommarkalas, vilda och glada barnkalas Kort och gott: hela kittet med allt från inbjudningskort till dekorationer och gottpåsar.Vill man inte köra hela festen utan nöjer sig med att skicka en personlig hälsning ger den här boken en mängd uppslag.

    125,00 kr
  66. Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Beskrivning
    Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.

    175,00 kr
  67. Biskop Desmond Tutu
    Biskop Desmond Tutu
    Beskrivning

    Porträtt av fredspristagaren Desmond Tutu- biskop av Johannesburg.

    50,00 kr
  68. Biskoparnas Postilla
    Biskoparnas Postilla
    Beskrivning
    En vandrling genom kyrkoåret tillsammans med några biskopar.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  69. Biskopens änglalika döttrar
    Biskopens änglalika döttrar
    Beskrivning
    UR BAKSIDESTEXTEN - - - X - - -»Han är märkvärdig, den lille Franzén så snart det kommer an på att göra vackra verser och vackra barn. « - - - * - - - Så skrev Carl Gustaf af Leopold om Franz Michael kyrkoherde i Sankta Klara och sedermera biskop i Härnösand. De tre änglarna på altartavlan i Kungsholms församlingskyrka Ulrika Eleonora lär ha lånat drag av tre av biskopens döttrar: Rosina som Hoppet, Wilhelmina som Tron och Henriette som kärleken. - - - * - - - Vi följer Carl Henrik Martling i spåren i Stockholms stift, från Botkyrka till Österhaninge. Här har det hänt många märkliga och intressanta ting under århundradena som han berättar roande och livfullt om. Läs bl a om: * Tullarna på altartavlan i Dalarö * Den fromme fågelfångaren på Ingarö * Häxorna i Katarina * Sidenvävaregesällens nya sekt * När Clara nunna gick igen * Dråpet i Gråmunkekyrkan * Värdshuset som blev kyrka- - -
    100,00 kr
  70. Björn Skifs Decennier : sånger från en annan tid
    Björn Skifs Decennier : sånger från en annan tid
    Beskrivning
    Den här boken innehåller alla melodierna från Björn Skifs succéskivor Decennier och Andra decennier som hittills sålts i nästan ofattbara 175.000 exemplar. För dem fick Björn våren 2007 det prestigefyllda Thore Ehrlingstipendiet. Boken följer skivorna sång för sång och texterna är precis som Björn sjunger. Här kan man "sjunga karaoke" tillsammans med honom. Bättre sällskap och bättre komp kan man inte få. Och det är roligt!

    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 4431

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå