View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 4357

per sida
Fallande ordning
  1. Bli en vanlig, ovanlig människa
    Bli en vanlig, ovanlig människa
    Beskrivning
    Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande.
    En del betonar den andliga sidan i det kristna livet så att de lämnar jorden i förtid. Andra är så angelägna att betona det mänskliga i att Jesus kom till jorden att de missar den övernaturliga verkligheten.

    Mina gode vän, Per-Eive Berndtsson, står för en hållning som skulle kunna beskrivas som Övernaturligt naturlig eller Naturligt övernaturlig. Det temat finns också i hans tidigare böcker, inte minst i Vindarna från väster lärdomar från den keltiska kyrkan. Den keltiska andligheten höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk. Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande. Egentligen finns det redan alldeles för många sådana självhjälpsböcker, men det speciella med Bli en vanlig, ovanlig människa är att den är förankrad i evighetsvärlden och i Bibelns kärleksfulla instruktioner för ett gott mänskligt liv. Det märks också att Per-Eive skriver mot klangbotten av livets skörhet både så som han har upplevt det själv, men framförallt som han har upplevt det i sina pastorala möten med människor. Därför är den här boken ”användar­vänlig” i ordets bästa bemärkelse!

    Torbjörn Freij, pastor och författare
    Format: Mjukband, 167 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Logos Media/Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-978776-3-3

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  2. Bli ett - vara två
    Bli ett - vara två
    Beskrivning
    "Jag är kär i en mycket äldre man. Jag är 29 och han är 54. Vi har varit tillsammans i över ett år nu, men jag skäms över hans ålder." "Vi ska gifta oss och funderar över hur vi ska göra med vår ekonomi." "Jag tror att min man är otrogen. Jag har haft det på känn förut men hade inga bevis." I många år har Christina Halldorf svarat på läsarbrev i tidskrifterna Svenska Journalen och Du&Jag. Förälskelsetider, vardagsliv, barnbekymmer, ålderskriser och skilsmässotankar alla skeden finns med i Christinas kloka och insiktsfulla råd omkring utmaningarna att bli ett men ändå vara två. Christina Halldorf är leg psykoterapeut och handledare med existentiell inriktning och har också under många år arbetat med familjerätt och familjerådgivning. Hon har i många år svarat på läsarfrågor i Svenska Journalen och Du&Jag och driver numera egen praktik i Linköping.
    • Köp 3 för 84,91 kr/st
    • Köp 10 för 80,19 kr/st
  3. Blindbock
    Blindbock
    Beskrivning

    Vilka är det egentligen som ligger bakom alla tiggare som sprider sig över Europa? Och vad har det för koppling till det sms som EU:s miljökommissionär får i limousinen hem från invigningsbanketten för Europols nya, pampiga högkvarter i Haag? Och till den tilltagande rasismen i Europa? För att inte tala om den döende mannen som släpper en mobiltelefon i en blind tiggares tiggarskål vid Hornstull i Stockholm?


    Det är het sommar i Europa. Europol snappar upp information om att ligorna som hanterar Europas tiggare styrs centralt och har kopplingar till större människohandel. Sedan ett par veckor har Paul Hjelm och hans Opcop-grupp storövervakning på den misstänkta ledningen för kontinentens tiggarligor.

    kolofon till KJ/DM
    75,00 kr
  4. Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Beskrivning
    Fort ska det gå, gott ska det bli -- Blixtkakor är en samling recept på kakor och fikabröd som går rekordsnabbt att få fram på bordet och som lätt försvinner lika snabbt ... De bästa recepten ur Kyrkkaffe och dessutom flera nya. I samma serie som Långpannans lov, Bästa bullarna och Mat i långpanna.
    65,00 kr
  5. Blod, svett och böner
    Blod, svett och böner
    Beskrivning
    En berättelse om missionens mödor och väckelsens vindar i Thailand
    50,00 kr
  6. Blodläge
    Blodläge
    Beskrivning

    Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret.

    Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker. Vid påsk får flera av husen nya invånare, men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

    Blodläge är en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället.

    40,00 kr
  7. Blodlokan
    Blodlokan
    Beskrivning
    Psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten

    Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm. Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

    80,00 kr
  8. Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    135,00 kr
  9. Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
    Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
    Beskrivning

    Blodsockerblues är en av Fredrik Paulún viktigaste böcker. Den handlar om hur blodsockret påverkar din hälsa, både idag och i framtiden. Högt blodsocker är en av bovarna bakom hälsoproblem som diabetes, övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Lär dig kontrollera ditt blodsocker så mår du inte bara bättre för stunden, du får även ett kraftfullt skydd mot dessa sjukdomar.


    Här får du inte bara lära dig hur du styr ditt blodsocker med hjälp av glykemiskt index, du får såväl GI-tabellerna som ett antal lättlagade recept för alla tillfällen. Ditt nya liv kan börja!


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest känna författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över en halv miljon exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik skriver regelbundet i Expressen och Allas och är även känd som näringsexperten i TV-programmet Toppform.

    55,00 kr
  10. Blomboken
    Blomboken
    85,00 kr
  11. Blommor
    Blommor
    100,00 kr
  12. Blommor året om
    Blommor året om
    Beskrivning
    Att få pyssla med blommor och njuta av färger och dofter är en lisa för själen. Skaparglädjen och lusten väcks så snart du påbörjar ett nytt blomsterprojekt. Året om bjuder trädgården, skogen och dikesrenen på inspirerande material som kan resultera i de vackraste buketter och kransar.

    Blommor i kombination med loppisfynd och detaljer från hobbybutiken blir till vackra blickfång till bordet och fönstret. Porslinsskåpet är också en skattkista här gömmer sig många fina saker som bara står och samlar damm.

    Fyll alla udda koppar och skålar med blomsterglädje, välj blommor efter tillgång och favoriter. Blommor året om ger dig idéerna och inspirationen att fylla ditt hem med vackra blomsterarrangemang. Allt är möjligt med lite fantasi!

    100,00 kr
  13. Blommor besvarad kärlek
    Blommor besvarad kärlek
    Beskrivning
    Nina och Tord Hubert är välkända skribenter och fotografer, både i svenska tidningar och utländska tidskrifter i Europa och USA. Författarna har inte bara skrivit om krukväxterna, de har också levt och umgåtts med dem i över tjugo år i sitt hem.

    125,00 kr
  14. Blomrabatten i trädgården
    Blomrabatten i trädgården
    Beskrivning
    Skapa din egen blomstrande trädgård med hjälp av denna inspirerande bok, som riktar sig till alla som vill njuta av prunkande blomrabatter.
    Här ges förslag på sommarblommor och perenner, marktäckare och stenpartiväxter, här får du veta vilka växter som vill ha sol och vilka som trivs i skuggan. Läs även om lökar och knölväxter, underhåll av rabatterna och tips om objudna gäster. Också sommarstugeägaren får tips om växter till olika slags tomter.
    De instruktiva teckningarna och de vackra fotografierna väcker alla blomsterälskares fantasi och inspirerar till annorlunda blomrabatter.
    100,00 kr
  15. Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
    Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
    Beskrivning
    Vem blir inte glad av blommor? Sätt färg på vardagen med blommor och grönt – året om!

    Delad glädje är dubbel glädje och Minna Mercke Schmidt delar gärna med sig av glädjen i att hitta härligt material från naturen och trädgården, glädjen att skapa, göra något med egna händer och inte minst stoltheten att kunna. Steg för steg lär vi oss binda söta buketter av vårens första späda blommor eller göra unika kransar och arrangemang. Här finns massor av inspirerande idéer och man kan använda allt från mossa till fallfrukt och verkligen ta vara på det vackraste i varje årstid!

    100,00 kr
  16. Blott en afton bor jag här : en biografi om Einar Ekberg
    Blott en afton bor jag här : en biografi om Einar Ekberg
    Beskrivning
    Kyrkosångaren Einar Ekberg (1905–1961) hörde hemma i pingströrelsen och ägnade hela sitt liv åt den andliga sången. I Blott en afton bor jag här belyses Ekbergs liv från ett nutida perspektiv. Människor, möten och miljöer presenteras i reportage som vävs samman med historisk-biografiska skildringar. Som en röd tråd löper en diskussion om förhållandet mellan kristendom och kultur, med utgångspunkt i Einar Ekbergs stora framgångar hos en bred allmänhet utanför kristenheten. Ett annat viktigttema är Ekbergs och pingströrelsens syn på gudomligt helande. Ekberg fick diagnosen cancer 1953 men avböjde en ur läkarvetenskapens synpunkt nödvändig benamputation för att istället låta Gud avgöra utgången. Dessa och andra aspekter av Einar Ekbergs liv förankras i en personligt hållen tolkning där författaren låter sina egna erfarenheter som kristen och frikyrklig speglas i arvet efter vår tids störste kristne sångare.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  17. Blott i det öppna
    Blott i det öppna
    Beskrivning
    Psalm nr 90, Blott i det öppna, handlar om tro präglad av ärlighet, befrielse och öppenhet. Men den uttrycker också många homo- och bisexuella kvinnors och mäns djupaste erfarenheter och längtan. Blott i det öppna löper som ett tema genom kapitlen. Istället för att behandla homo- och bisexualitet som ett problem i förhållande till kristen tro, har författarna valt att se på saken från den motsatta sidan. Därför handlar den inte i första hand om kyrkan och homosexualitet. Inte heller om kyrkan och dess homofobi, inte ens om kyrkan och hetrosexualiteten som norm och mönster, även om alla dessa saker bahandlas. Primärt är den en bok om kyrkans brottning med verkligheten och handlar om människoras sätt att hantera företeelser som man inte lyckas få att passa in i den egna bilden av sanning, natur och skapelseordning.
    100,00 kr
  18. Bo i sovrummet : god sömn i bra miljö
    Bo i sovrummet : god sömn i bra miljö
    Beskrivning

    God sömn i bra miljö


    Vill du ha ett ljust och luftigt sovrum eller drömmer du om gammaldags romantik och himmelssäng? Trivs du bäst när det är ombonat med mjuka mattor och gardiner, kanske en rustik miljö med mönstrade tyger och starka färger, eller föredrar du rena ytor och sparsmakad design? Hur möblerar man när sovrummet också ska vara arbetsrum eller tv-rum? Var gör man av kläderna i ett mycket litet rum? Kan man enkelt ordna en bra extrasäng för nattgäster?
    I den här boken får du mängder av goda råd och idéer om färgsättning, mattor och gardiner, garderober och förvaring liksom det viktigaste av allt, hur man väljer säng och sängkläder för maximal vila och rekreation.

    50,00 kr
  19. Bodylicious! : så får du din drömkropp
    Bodylicious! : så får du din drömkropp
    Beskrivning
    Följ med Sofi Fahrman och Julia Fors på resan mot en snyggare, starkare och sundare kropp. Lätta och lustfyllda råd om kost och träning, för vem har sagt att en sund livsstil måste vara tråkig?Sofi och Julia har testat de mest effektiva träningsformerna och hälsoknepen. Sofi har fått de bästa insidertipsen från Hollywoods skickligaste tränare, och Julia delar med sig av sina kunskaper om kost och hälsa.I träningsdelen går Sofi igenom kroppens viktigaste muskelgrupper med handfasta övningar och tydliga bilder. Kostdelen inne­håller mängder av hälsotips för att underlätta din vardag.Ingen mat är förbjuden, det gäller bara att göra smartare val. Dess­utom avslöjas hur du äter hälsosammare utan att det blir tråkigt. Boken avslutas med ett 3-veckors boot camp.Tillsammans avslöjar Sofi och Julia hemligheterna om hur du får din drömkropp och dessutom har kul på vägen!
    125,00 kr
  20. Bokbordspaket Barn
    Bokbordspaket Barn
    Beskrivning
    Bokbordspaket med barnböcker. Paketet innehåller totalt 40 st böcker, 28 olika titlar. Priset blir 20 kr per bok.

    Allt som är fint
    Att be med hela sin kropp
    Berätta för mig om Jesus
    Bibelns skattkammare gamla testamentet
    David
    David och Goliat
    David och Goljat
    Den fjärde vise mannen
    Den ängsliga sparven
    Fader Vår
    Farornas flod
    Grodkungen
    Jona och jättefisken
    Josef och hans bröder
    Josua och slaget om Jeriko
    Matteus går på marknaden
    Maximus dåliga dag
    Maximus och salladstjuvarna
    Maximus tittar på teve
    Maximus åker på semester
    Min allra första julbok
    Noa
    Nybyggarna i norra Botten
    Oel å faffa
    Pappas pojkar
    Superhjälten och mirakelpojken
    Tio Guds bud
    Ville och Nick bygger hus

    800,00 kr
  21. Bokbordspaket Tankeböcker
    Bokbordspaket Tankeböcker
    Beskrivning
    Tänkvärda böcker, perfekt till bokbordet eller som presenter. •Dick - teckningar och aforismer •Det är nåt som fattas •Grattis •Ensam •Någon behöver dig •Alla vi •Tycka om •En vän •Lycka Tänkvärda böcker, perfekt till bokbordet eller som presenter. Texter av Leif Kristiansson, illustrerade av Dick Stenberg och Luis Santiago.
    200,00 kr
  22. Bokbordspaket Vuxen
    Bokbordspaket Vuxen
    Beskrivning
    Bokbordspaket med vuxenböcker. Paketet innehåller totalt 36 st böcker, 29 olika titlar. Priset blir 25 kr per bok.

    Allt förändras - jag också
    Bibelns klassiska pärlor
    Bilderboken
    Dagsljus
    Det är bara tidig morgon
    Det är nå´t som fattas
    Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Ett fönster mot himlen
    Fadern, sonen och den härliga bokbranschen
    Grattis
    I Ordets Ljus
    I syndares ställe
    Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
    Kyrkor på Nordkalotten, del 1: Norrbotten
    Leva av källan
    Matteusevangeliet 1981
    Min mor var missionär
    Någon behöver dig
    Ord Om Hopp
    Piteå Skärgård, öar stiger ur havet.
    På helgens tröskel/storstil
    Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Shalom jord!
    Tillsammansmat
    Tilltalad
    Tröstens Gud
    Tycka om
    Våra älskade psalmer

    900,00 kr
  23. Boken om Blanche och Marie
    Boken om Blanche och Marie
    Beskrivning
    Boken om Blanche och Marie Per Olov EnquistBlanche Wittman var patient på Salpêtrière-sjukhuset i Paris. Hennes läkare var J M Charcot, världskänd som den förste att använda hypnos i sin behandling av kvinnor som led av "hysteri". Strindberg, Axel Munthe och den unge Freud besökte hans seanser. Blanche blev hans favoritpatient och hett åtrådda. När Charcot dog blev hon frisk och började arbeta som assistent till nobelpristagaren Marie Curie. De blev förtrogna och Blanche tog del av Maries olycka när hennes kärleksaffär med den gifta kollegan Paul Langevin gjorde skandal. Blanche dog 1913, svårt sargad av den radioaktiva strålning hon utsatts för. Kring dessa fantastiska gestalter i förra sekelskiftets Paris väver Per Olov Enquist en roman om den möjliga och den omöjliga kärleken. Hela tiden med Blanche, den hysteriska, den stympade, den älskande, i centrum. Per Olov Enquist, f 1934 i Hjoggböle, Västerbotten, är sedan flera decennier en av de ledande svenska författarna. Med Livläkarens besök (1999) fick han också sitt stora internationella genombrott. Hans senaste roman var Lewis resa (2002) och hans senaste bok barnboken De tre grottornas berg (2003).Skönlitteratur Omslag Elsa Wohlfahrt LarssonUtk aug Ca 250 s 91-1-301360-2
    75,00 kr
  24. Boken om knopar
    Boken om knopar
    Beskrivning
    Hur du slår och använder mer än 100 olika knopar.
    100,00 kr
  25. Boken om mig
    Boken om mig
    Beskrivning
    Skriv din egen självbiografiNu är det lätt att skriva ner din livshistoriaSvårigheten med att skriva om sitt eget liv har alltid varit att veta var man ska starta och hur man fortsätter. Men nu finns det inga undanflykter längre. Vi har skapat en bok där du får de viktiga frågorna och du svarar på dem direkt i boken.Så här fungerar detMed hjälp av nästan 300 olika frågor, indelade i barndom, ungdom, vuxen och seniortid , får du direkt i boken svara på hur privatliv, yrkesliv, kärleksliv och allt mellan himmel och jord har sett ut för dig fram till nu.Starta en ny traditionMed Boken om mig kan du starta en ny tradition i din familj. Du kan själv skriva i boken men också ge bort exemplar av den till äldre släktingar (kanske dina föräldrar) så att de kan berätta sin historia och bevara den för kommande generationer.Det spelar ingen roll vilken ålder du är i självAlla kan starta jobbet med att skriva i boken. Skriv medan du har minnena färska.Boken är gjord för att hållaBoken är vacker och exklusivt trådinbunden, med en tygväv och läsband och kommer i en begränsad upplaga. Bilden på boken här på sidan ger inte riktig rättvisa till hur den ser ut i verkligheten.Beställ dina exemplar bums och starta en ny tradition i din familj…
    250,00 kr
  26. Boken om pedagogerna
    Boken om pedagogerna
    Beskrivning
    En bakgrundsbok för den som ska arbeta med barn och ungdom. Vårt pedagogiska arv presenteras
    75,00 kr
  27. Boken om stämplar : tillverkning, teknik, inspiration
    Boken om stämplar : tillverkning, teknik, inspiration
    Beskrivning
    BOKEN OM STÄMPLAR
    av Annika Larsson

    Med hjälp av motivstämpling kan man dekorera allt mellan himmel och jord, till exempel papper, kartong, textil och trä. I BOKEN OM STÄMPLAR går Annika Larsson noggrant igenom material och tekniker, inklusive den nya tekniken embossing rolig att kombinera med stämpling. Den som är sugen på att göra sina egna stämplar lär sig även det.
    85,00 kr
  28. Boken om Stanley Sjöberg
    Boken om Stanley Sjöberg
    Beskrivning
    Upproret mot en ärvd tro och församlingens krav tog ett tvärt slut. Gud kom i vägen med sin kallelse. Livet ändrade riktning.Stanley Sjöberg var bara 15 år när han började sin bana som evangelist, pastor och missionär. I 60 år har han oförtrutet arbetat för Guds rikes utbredning. Och han har gjort det på sitt eget vis.Som missionär i Pakistan var han hotad till livet, men byggde också vänskapens broar till muslimska präster.Som 30-årig vice föreståndare i Filadelfia, Stockholm, hamnade han i konflikt med Lewi Pethrus. Men den gamle pingstnestorn och den unge provokatören försonades och fann varandra i en djup och rik vänskap.Som 34-årig föreståndare i Citykyrkan, Stockholm, invaderade han och andra församlingsmedlemmar i protest porrbutiker i Klarakvarteren, och fick stryk på köpet. Under den tiden tog han också kamp mot extremvänstern, och blev hotad med hängning när revolutionen kom.I mer mogen ålder startade han en ny, oberoende församling i Sundbyberg, Centrumkyrkan. Församlingen blev en tillflykt för kraschade kristna liv och nyfikna sekulariserade människor.Genom sin frispråkighet har Stanley Sjöberg genom åren varit mediernas favorit. Han har skapat rubriker. Inte alltid till sin egen fördel, dock. På braskande löpsedlar har han bland annat anklagats för att driva folk till självmord.Boken om Stanley Sjöberg berättar hans livs dramatiska historia, som började 1936 i New York. Men den speglar också hans åsikter och beskriver de debatter som han dragit igång eller där han varit en orädd aktör. Om helvetesläran. Om islams inflytande. Om Ulf Ekman och Trosrörelsen. Om Benny Hinn. Men också om jordbrukspolitiken och livsmedelsindustrin.Stanley Sjöberg har kanske varit den svenska frikyrkans mest framträdande profil under flera årtionden. Han har alltid väckt starka känslor, för eller emot. Det kommer förmodligen också den här boken att göra.
    85,00 kr
  29. Boken som läser mig
    Boken som läser mig
    Beskrivning
    Boken som läser mig: en handbok för bibelstudieledare
    50,00 kr
  30. BOKOGRAM (Snäckor)
    BOKOGRAM (Snäckor)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    15,00 kr
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  31. Bombmakaren och hans kvinna
    Bombmakaren och hans kvinna
    Beskrivning
    Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett al Shabaab-näste i Eskilstuna förbereder ett terrorattentat i Sverige. Närmare bestämt under Kungafamiljens nationaldagsfirande på Skansen. Mattei samlar kompetent folk kring sig och ett intensivt och metodiskt spaningsarbete börjar. Stämmer tipset? Finns det en mullvad inom Säpo?

    Måndagens telefonsamtal förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap.

    40,00 kr
  32. Bön
    Bön
    125,00 kr
  33. Bön - Nyckel till väckelse
    Bön - Nyckel till väckelse
    Beskrivning
    Känns dina böner torra eller opersonliga? Känns ditt böneliv som en prestation eller krav du inte når upp till? Tänker du att Gud ändå inte svarar på just dina böner? ”I alltför många fall är våra böner inte något mer än en uppvärmning av standardönskningar, önskningar som framförs så halvhjärtat at ingen kan ta dem på allvar.” ”Bön förmår mycket. Det är inte et dekorativt komplement till troslivet, utan själva centrum i det andliga livet, det nav kring vilket allting kretsar. Tänk på at Herren aldrig lärde sina lärjungar hur de skulle predika, men at han vid upprepade tillfällen lärde dem hur de skulle be.” Dessa citat visar at Benedikt Peters bok om bön utgör en stark utmaning för läsaren. Själv präglad av den indiske väckelsepredikanten Bakht Sing ställer han oss framför Bibelns spegel. Dock blir förfataren inte stående vid diagnosen. Bibeltrogen som han är, tar han oss igenom Bibeln, pekar på hinder för bönhörelse och leder oss genom uppmuntrande erfarenheter fram till ett fruktbärande böneliv. Benedikt Peters Bön - nyckel till väckelse hård pärm, 118 sidor, 13,5x22 cm
    100,00 kr
  34. Bön : spelar det någon roll ?
    Bön : spelar det någon roll ?
    Beskrivning
    Den prisbelönte journalisten och författaren Philip Yancey sonderar i denna bok det som är själva hjärtslagen i människans relation till Gud - bön. Bön är också den mest grundläggande, utmanande, förbryllande och samtidigt djupt belönande aspekten av kristet liv. Yancey ställer frågor som: Lyssnar Gud? Varför blir många böner obesvarade? Varför tillåter Gud världen att bara rulla på utan att gripa in? Hjälper verkligen bön för fysiskt helande? Vad är bön? Förändrar bön Gud eller oss - eller rent av båda? Den här boken är en inbjudan att finna en kommunikation med den Gud som genom bönen inbjuder oss till en evighetslång relation med honom själv. "Om bön är platsen där Gud och människan möts, då måste jag lära mig bön" säger Yancey. "Jag har nu skrivit tjugo böcker och på ett eller annat sätt har de flesta av dem kretsat kring frågan varför Gud inte handlar på det sätt som vi vill, och varför inte jag handlar på det sätt som Gud vill. Bön är den specifika punkt där dessa frågor möts."
    175,00 kr
  35. Bön där striden utkämpas
    Bön där striden utkämpas
    Beskrivning
    Broder Andrew, som för många är mest känd som ”Guds smugglare” har skrivit en mycket inspirerande och användbar bok om bönens betydelse. Han varvar citat om bön från välkända Gudsmän med inspirerande berättelser från Guds ord och missionsfältet och undervisning från Guds ord. Praktiska frågor efter varje kapitel får läsaren att tänka till hur man kan tillägna sig undervisningen och praktisera den i sitt eget böneliv. Bön – där striden utkämpas är en riktig pärla. Boken må vara liten till formatet, men dess betydelse kan bli stor.
    40,00 kr
  36. Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Beskrivning
    Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

    Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

    I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.

    Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!

    Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.


    Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.

    Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.

    Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.

    Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.

    125,00 kr
  37. Bonden Blom: Snöpatrullen rycker ut
    Bonden Blom: Snöpatrullen rycker ut
    Beskrivning
    Sveriges populäraste bonde!

    Bonden Bloms gård ligger inbäddad i snö och fåret Fanny sitter fast i en snödriva! Hur ska de kunna rädda henne?

    Som vanligt får Bonden Blom en idé

    65,00 kr
  38. Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
    Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
    Beskrivning
    Vill du börja be men vet inte hur du ska göra? Eller har du fastnat i gamla hjulspår och behöver ny inspiration i ditt böneliv? Då är Böneexperimentet en bok för dig!

    Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
    - Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
    - Beskrivning av själva experimentet.
    - Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
    Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.

    Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde

    75,00 kr
  39. Bönens trädgård
    Bönens trädgård
    Beskrivning
    En praktisk, vardaglig och vacker bönbok, uppbyggd som en andaktsbok över fem veckor. Sidorna är dekorerade med akvareller och foton med trädgårdsmotiv. Det sägs att det tar trettio dagar att etablera en god vana. Bönens trädgård omspänner trettiofem dagar. Sedan kan man börja om igen. Bönerna som boken kretsar kring är inte nya. Det handlar om fyra av kristenhetens mest kända böner: Herrens bön, Välsignelsen, Jesusbönen och Gloria Patri.Men det originella med boken är inte bönerna i sig utan Martin Lönnebos förmåga att öppna upp dem och ge dem nya vingar. Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och författare. Han är också skaparen av den så kallade "Frälsarkransen". (I tidigare utgåvor hette boken Betraktelser och böner)
    100,00 kr
  40. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Bred, genomarbetad och inspirerande Bonniers Kokbok är oumbärlig för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1500 recept, alla lika lätta att lyckas med.

    Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor, vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.
    Bonniers Kokbok går från det grundläggande konsten att koka ägg via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Grönsaker, bakat av alla slag, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används.
    Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.
    Den tidlösa utformningen tillsammans med de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.
    Bonniers Kokbok är lika oumbärlig i köket som stekpannan och kastrullen och ger matglädje i många år framöver.

    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    185,00 kr
  41. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  42. Bonniers rocklexikon : 1811 band & artister
    Bonniers rocklexikon : 1811 band & artister
    Beskrivning


    Tredje helt omarbetade utgåvan av Sveriges mest uppskattade rocklexikon. Boken rymmer 1800 alfabetiskt ordnade artiklar inom rockens alla olika genrer – från rhythm & blues, countryrock och pop till heavy metal, garagerock, reggae, soul, grunge, indie rock och hiphop. Här blandas svenska och utländska artister och grupper, från ABBA till ZZ Top – alla med utförliga diskografier – vilket gör Bonniers rocklexikon till den mest omfattande faktaboken om rockmusik som någonsin publicerats i Sverige.


    Här speglas över 50 års enastående rockhistoria i artiklar om superstjärnor som Beatles, Bob Dylan, Madonna och U2, och om banbrytande förnyare som du knappt hört talas om. Personregistret omfattar över 22 000 namn, och diskografierna över 8 000 skivor (inkl. skivbolag och katalognummer).

    Bonniers rocklexikon har skrivits av musikjournalisten Jan Sneum (Danmarks Radio) och inför denna utgåva har han samarbetat med en rad rockspecialister.

    150,00 kr
  43. Bonniers stora bok om hundar
    Bonniers stora bok om hundar
    Beskrivning
    Allt du någonsin skulle vilja veta om människans bäste vän! Här presenteras ett hundratal hundraser i detalj av David Taylor, en av Storbritanniens mest kända veterinärer, som har skrivit många böcker om djur och natur.
    150,00 kr
  44. Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Beskrivning

    Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten ¬- och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.

    150,00 kr
  45. Bonniers stora kattlexikon
    Bonniers stora kattlexikon
    Beskrivning
    Hur ger jag min katt första hjälpen? Vad är en tigron för ett slags kattdjur? Vad gör jag om katten klöser sönder tapeterna? Vilken sorts katt ska jag välja? Dessa frågor och många fler får du svar på i Bonniers stora kattlexikon. En heltäckande uppslagsbok med allt du behöver veta om katter.
    I boken finns en utförlig beskrivning av världens alla kattraser, deras viktigaste kännetecken och temperament. Läs om vanliga katter som europén och den norska skogkatten, men också om mer sällsynta som sfinxen nästan hårlös och ocicaten, en ny ras som har fått sitt namn därför att dess teckning liknar ozelotens.
    Katten, det mytomspunna djuret som har spelat en så viktig roll i många olika kulturer, får i denna bok det utrymme den förtjänar. Författaren Bruce Fogle nöjer sig inte med att bara ta upp kattens skötsel och kroppsbyggnad. Du kan också läsa om Picassos kubistiska katt, egyptiska kattmumier och Catwoman.
    Boken är rikt illustrerad med mer än 1300 färgfotografier.
    125,00 kr
  46. Bonniers Stora Väldskarta ATLAS
    Bonniers Stora Väldskarta ATLAS
    Beskrivning
    Begagnad i gott skick
    100,00 kr
  47. Bonniers Världsatlas
    Bonniers Världsatlas
    Beskrivning
    • 136 sidor kartor • Storskaliga kartbilder över Europa • Utvalda turistmål i extra stor skala • Politiska och fysiska kartor över varje kontinent • Temasidor m m. Innehållsrika, tydliga och överskådliga atlaser för hela familjen. Kartografi av högsta kvalitet! Nu till lågpris!
    150,00 kr
  48. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  49. Börja måla i akvarell
    Börja måla i akvarell
    Beskrivning

    Med denna utmärkta nybörjarbok blir det både lätt och roligt att måla i akvarell. Boken består av en samling övningar där konstnären och författaren Maria Ginzburg steg för steg visar hur man går till väga, både praktiskt och teoretiskt. Färglära, material, akvarellteknik, komposition, enklare perspektivövningar, målning på torrt resp vått papper, ja, det mesta man behöver kunna för att våga börja med och känna sig inspirerad av akvarellmålning. BÖRJA MÅLA I AKVARELL är lika vackert illustrerad som Marias tidigare böcker - Måla i akvarell, Måla blommor i akvarell och Måla akvareller.

    85,00 kr
  50. Börja måla med gouache : grunder och tekniker för att måla världen omkring
    Börja måla med gouache : grunder och tekniker för att måla världen omkring
    Beskrivning
    Måla din värld med denna charmiga och lättanvända guide till gouache.

    Gouache (uttalas gwasch) är ett mångsidigt medium. Det är som en blandning av akvarell och akryl, vattenlösligt men ogenomskinligt och kan läggas på i lager. Du kan skapa fina laveringar, klara färger och textur. Färgen torkar snabbt och har en unik matt finish.

    I den här praktiska boken får du upptäcka gouache under vägledning av den välkända illustratören Emma Block. I trettio lektioner lär du dig måla inspirerande motiv från vardagslivet från enkla motiv, som din kaffekopp, till avancerade, såsom fluffiga djur och porträtt av vänner och familj. Tydliga illustrationer och steg för steg-anvisningar gör det lätt att följa instruktionerna, och i varje övning utvecklar du nya färdigheter.

    Börja måla med gouache har övningar för såväl nybörjare som mer erfarna, och hjälper dig att bygga skickligheten och självförtroendet som du behöver för att skapa egna vackra konstverk.

    135,00 kr
  51. Börja rida med Sigge : borsta och skritta
    Börja rida med Sigge : borsta och skritta
    Beskrivning
    Lin Hallberg och Margareta Nordqvist, radarparet bakom den bästsäljande och prisbelönta Sigge-serien har skapat nya böcker om den älskade lilla shetlandsponnyn Sigge.

    I Börja rida med Sigge – Borsta och skritta, får vi möta två nya karaktärer, Saga och Harry, som ska börja rida på Brobygården. Det är pirrigt och nervöst och det är mycket att lära sig, tur då att de lite äldre stallskötarna, Elina och Mattis, finns där för att hjälpa till!

    Att borsta en häst är kanske inte så lätt som det ser ut, och hur gör man när hästen inte vill öppna munnen för betslet eller spänner ut magen så att man inte kan dra sadelgjorden? Och vad menar ridläraren med korta och långa tyglar egentligen? I Börja rida med Sigge – Borsta och skritta får vi stallskötarnas och Sigges och Sams bästa tips för en härlig stund i stallet och hur man lär sig rida!

    Fakta och tips blandas med en härlig läsupplevelse och boken blir ett måste för alla unga hästälskare som drömmer om hästar och ridning!

    100,00 kr
  52. Bortom den yttre gränsen
    Bortom den yttre gränsen
    Beskrivning
    Himlen finns på riktigt. Det är inte bara en vacker saga om en stad ovan molnen, som man kan läsa om i Bibeln utan en fysisk plats som i allra högsta grad är en verklighet. Vi är många som kan berätta om att livet inte tar slut när kroppen upphör att fungera. Det är ungefär som när den där skylten med texten ”Fortsättning följer” dyker upp i slutet av ett intressant och spännande TV-program. Det finns en fortsättning på tillvaron när det jordiska livet tar slut.

    Var och en som har fått vara med om den sällsamma upplevelsen av att lämna sin egen kropp och besöka himlen blir aldrig densamme igen. Det är i sanning en upplevelse som förändrar livet på ett minst sagt radikalt sätt. För många blir upplevelsen av att befinna sig på andra sidan en radikal väckelsesignal då man inser att man inte har allting klart med Gud och att man behöver bli frälst. För andra blir upplevelsen av himlen en stark bekräftelse av den tro man redan bär i sitt hjärta. För vissa är det en i allra högsta grad obehaglig upplevelse, i paritet med en riktigt otäck skräckfilm.

    Hur kan jag uttala mig så tvärsäkert om detta? Jo, saken är den att jag är en av väldigt många som har varit med om den sällsamma erfarenheten som populärt brukar kallas för nära döden-upplevelse. Det har gjort att jag har kunnat utgå från mig själv i det skrivande arbetet som har resulterat i att du nu kan hålla boken ”Bortom den yttre gränsen” i din hand.

    Boken innehåller vanliga svenskars egna berättelser om hur det är att besöka andra sidan. Det är både unga och äldre personer som delar med sig av sina erfaren­heter av himlen. En intressant detalj som jag upptäckte under arbetet med den här boken är att den skepsis och det tabu som tidigare präglade vetenskapens syn på nära döden-upp­levelser numera är som bortblåst. Idag pågår det vetenskaplig forskning i ämnet och inte minst den medicinska vetenskapen är vid­öppen för att tala om nära döden-upplevelser. Det bådar gott inför framtiden.

    – Göran Jacobson

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  53. Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
    Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
    Beskrivning
    Jenna Miscavige Hill uppfostrades att lyda. Som brorsdotter till Scientologikyrkans ledare David Miscavige växte hon upp i hjärtat av denna mycket kontroversiella och mäktiga organisation. Men vid 21 års ålder bröt hon sig ut för att lämna scientologerna en gång för alla. Nu river hon den ridå av hemlighetsmakeri som omgärdar Scientologikyrkan och berättar om sina egna erfarenheter av sekten.

    Hon avslöjar en förtryckande kultur där allt handlar om kontroll och där de mest hängivna anhängarna ofta straffas hårdast när de faller utanför linjen. I detalj beskriver hon några av kyrkans mest beryktade praktiker, och berättar samtidigt om en barndom präglad av isolering och vanvård en barndom som skulle förbereda henne för ett liv i scientologins mest centrala organisation, Sea Org

    125,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  54. Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
    Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
    Beskrivning
    Ett uppslagsverk där över 4000 kultiverade rosor, och de viktigaste vilda rosorna, presenteras i ord och bild.
    175,00 kr
  55. Bottenkänning
    Bottenkänning
    Beskrivning
    I jagform berättar författaren om sin uppväxt och hur han blev sexuellt utnyttjad.
    50,00 kr
  56. Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Beskrivning
    Varning för smittsam matglädje som leder dig till ett hälsosammare liv!

    I Bowls of Goodness har Nina Olsson samlat de bästa recepten från sin populära blogg nourishatelier.com. Hennes recept uppskattas inte minst för de spännande smak- och kulturkombinationerna. Precis som bloggen är boken en hyllning till riktiga ingredienser. Nina Olsson använder dem på originella och egensinniga sätt och serverar resultatet i en enda ljuvligt läcker skål maxad med näringsämnen.

    Nina Olssons spännande kompositioner, hennes vackra fotografier och hennes entusiasm för hälsosam mat inspirerar alla, oavsett talang i köket, att laga och leva hälsosammare.

    150,00 kr
  57. Bråkdelen av en sekund
    Bråkdelen av en sekund
    Beskrivning
    ."Jag skulle vilja träffa en präst. För samtal. Kan man få det? Det är inte akut eller så." Det där sista lägger jag till för att undvika att verka desperat. Jag är, naturligtvis, desperat. Annars skulle jag aldrig ringt.

    Hela Carolina Johanssons tillvaro blir en annan på bråkdelen av en sekund. Mannen finns kvar, barnen, arbetet som journalist, vännerna och familjen. Ändå är allt annorlunda.

    En bok om att möta Gud, om att komma till tro, om att närma sig ett liv som kristen fastän det inte alls fanns med i planeringen.

    "Carolina Johansson går stadigt på jorden och räknar med realiteter. Och så, kortare än vad en blixt varar, förstod hon att Gud finns. En sådan insikt får konsekvenser. Det sägs att 'en svala gör ingen sommar'. Men svalan kan förebåda. Jag tror att Carolina är en svala för en tid när allt fler med förundran och bävan inser att Gud finns. Det får följder. Läs boken. Förundran skall rädda världen." Martin Lönnebo, biskop emeritus "Jag skulle vilja träffa en präst. För samtal. Kan man få det? Det är inte akut eller så." Det där sista lägger jag till för att undvika att verka desperat. Jag är, naturligtvis, desperat. Annars skulle jag aldrig ringt. Hela Carolina Johanssons tillvaro blir en annan på bråkdelen av en sekund. Mannen finns kvar, barnen, arbetet som journalist, vännerna och familjen. Ändå är allt annorlunda. En bok om att möta Gud, om att komma till tro, om att närma sig ett liv som kristen fastän det inte alls fanns med i planeringen. "Carolina Johnasson går stadigt på jorden och räknar med realiteter. Och så, kortare än vad en blixt varar, förstod hon att Gud finns. En sådan insikt får konsekvenser. Det sägs att 'en svala gör ingen sommar'. Men svalan kan förebåda. Jag tror att Carolina är en svala för en tid när allt fler med förundran och bävan inser att Gud finns. Det får följder. Läs boken. Förundran skall rädda världen." (Martin Lönnebo, biskop emeritus) Carolina Johansson är journalist som i drygt 20 år arbetat med tunga näringslivsfrågor. Bråkdelen av en sekund är hennes debut som författare, även om hon medverkat i andra böcker, bland annat den populära meditationsboken Livets Pärlor som sålts i stora upplagor. Carolina bor i Stockholm, arbetar i dag som frilansjournalist och redaktör samt håller som bäst på att avsluta sin teol.kand. Anna Braw har intervjuat Carolina Johansson: Mina vänner köper sportbilar, börjar träna, lyfter brösten och jag tänkte: kan jag inte få en normal 40-årskris? Carolina Johansson köpte ingen ny bil och inget gymkort. Hon gick inte till plastikkirurgen. Istället bad hon att få prata med en präst, och hon sa inget av det hon hade tänkt säga. Hon frågade om hon kunde få bli döpt. Bråkdelen av en sekund är hennes berättelse om att ta avsked av en mamma och lära känna Gud. Boken kommer i början av juni, och när jag fick veta datumet gick jag och tittade vilken söndag det var. Jag ska ha släppfest efter en tisdagskvällsgudstjänst i min församling. Och temat för söndagen den veckan är Vårt dop! Carolina Johansson ska just sätta igång med uppsatsarbetet för sin teologie kandidat-examen. Samtidigt har hon en intervju med Swedbanks styrelseordförande inbokad, 8000 tecken ska det bli, för ekonomijournalistiken som hon arbetat med under hela sin yrkesbana hittills är fortfarande hennes levebröd. Och då och då är hon ute i församlingar och berättar om Frälsarkransen eftersom det är hon som är en av författarna till den lilla storsäljaren Livets pärlor. Ibland heter föredraget Kan man lära sig att be?, berättar hon. Fast ibland tar jag i lite och kallar det Älskade Gud, hjälp mig att be!. Det har hunnit hända en hel del sedan den där bråkdelen av en sekund när allt blev annorlunda. Jag har varit på den plats där orden förlorar sin mening. Det är den vackraste, vackraste plats, den allra mest skrämmande. Den finns. Jag vet att den finns. Jag ska tillbaka dit. Jag ska göra den till min. Men jag klarar det inte själv. Finns det hjälp att få? De orden kunde Carolina Johansson ha sagt när hon en vårdag satte sig i besöksstolen hos en präst i Stockholm. Men de är en efterkonstruktion. Lustigt att du har en sten på bordet, för det är ju just så som Gud smakar. Som en sten som väcks till liv. Så sa hon inte heller. Det hon sa var: Jag vet inte om detta är normalt, men jag har varit med om någonting. Det närmsta jag kan beskriva det är att säga att jag upplevde det som om Gud gav sig till mig. Det var en sekund, kanske inte ens det. Men han gjorde sig till min. Han satte bo i mig. Och jag vill återbörda den gesten. Jag vill bli hans. Jag vill döpa mig. Det var början på det nya fast själva det ögonblick som har blivit titeln på hennes nya bok hade inträffat sju månader tidigare och gjort sig påmint hela tiden sedan dess. Mina vänner köper sportbilar, börjar träna, lyfter brösten och jag tänkte: kan jag inte få en normal 40-årskris? Jag hade aldrig träffat någon som ville bli döpt, men jag var trygg samtidigt som jag var lite kluven till att inordna min tro i ett religiöst system. Jag var lite avig i början, kände att det här är mitt låt ingen ta det ifrån mig. Jag ville inte dela med mig, jag var rädd att andra skulle förstöra och att det som jag hade upplevt skulle försvinna. Prästen var den första jag pratade med. Han sa: Du har kommit hem. Bråkdelen av en sekund handlar också mycket om ett avsked Carolina Johanssons mamma blev sjuk i cancer, och efter en intensiv tid med många samtal av helt nya sorter dog hon häromåret. Jag satt ofta med datorn på kvällarna medan mamma var sjuk, skrev av fina SMS som jag hade fått från vänner under dagen, gjorde ett slags dagboksanteckningar. Jag är alltid så noga med att spara annars, men en kväll råkade jag radera allt som jag hade skrivit. Först tänkte jag: Det här var inte ämnat. Jag gick till en datordoktor som inte hittade något. Sedan hittade jag en annan på nätet. De ville ha sökord, och jag skrev mamma. Jag fick sju olika filer med en massa fragment av texter. I princip var det hela materialet. Men hur blev det en bok? I början upplevde jag att Gud fanns men hade svårt att verkligen tro på det och leva i den övertygelsen. Nu är jag inte så orolig. Jag upplever att min tro är förankrad, och kyrkan har varit väldigt viktig för mig. Hösten 2008, när jag började skriva, var det väldigt mycket om Humanisterna i media, och det framstod nästan som intellektuellt ohederligt att vara troende. Jag blev så trött på det. Jag ville lyfta fram en positiv bild.

    125,00 kr
  58. Brandman Sam. Målarblock för förskolebarn
    Brandman Sam. Målarblock för förskolebarn
    Beskrivning
    Den modiga brandmannen Sam och hans vänner förbereder barn från 4 år på ett lekfullt sätt för skolan. Roliga och fantasifulla övningar främjar koncentrationen och det logiska tänkandet samt stimulerar fantasin.

    Med Sam blir det dubbelt så roligt att lära sig saker

    65,00 kr
  59. Brandman Sam. Stora målarblocket
    Brandman Sam. Stora målarblocket
    Beskrivning
    Stort härligt målarblock med 56 bilder att färglägga, allt från Brandman Sam in action, på olika fordon och ibland är hans vänner med! Din fantasi bestämmer slutresultatet.

    65,00 kr
  60. Bränn Broarna! : ur mitt livs resa med EFS-Frälsningsarmen-Svenska Kyrkan
    Bränn Broarna! : ur mitt livs resa med EFS-Frälsningsarmen-Svenska Kyrkan
    Beskrivning
    BRÄNN BROARNA!Om ett livs resa med EFS Frälsningsarmén - Svenska kyrkan Gunnar Lundqvist, numera pensionerad kyrkoherde i Umeå, ger en inträngande bild av hur det var att arbeta i Frälsningsarmén i mitten av 1900-talet. Bristande personalvård blev upptakten till att Gunnar och Ulla-Britt efter tio års gemensam tjänst, i en smärtsam process, bröt upp från Frälsningsarmén. Båda makarna studerade vidare. Gunnar blev präst i Svenska kyrkan och Ulla-Britt diakon.
    100,00 kr
  61. Brinnande för Gud
    Brinnande för Gud
    Beskrivning
    Längtar du efter att lära känna Gud på djupet? Har du en hunger efter att uppleva mer av Guds närvaro, kärlek och kraft i ditt liv? Vill du upptäcka den plan han har för dig? Ovsett hur din relation till Gud är kommer du att bli utmanad och inspirerad att uppleva mer av honom när du läser denna bok. Brinnande för Gud är upplagd som en andaktsbok där du kan läsa ett avsnitt varje dag under tio veckor. Det kan bli tio livsförvandlande veckor. Gud har mycket mer för dig – så våga drömma stort och ge allt för honom som gav allt för dig.
    100,00 kr
  62. Bröd
    Bröd
    135,00 kr
  63. Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
    Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
    Beskrivning
    En oumbärlig handbok för ett lyckat brödbak!

    Hembakade bröd utan krångel. I den här boken finns recept på goda bröd samt handfasta råd hur man lyckas med sitt brödbak. Här samsas surdegar med snabbakade bröd som varken kräver jäst eller jäsning. Här finns också recept på en mängd sorters bröd som passar för livets alla stunder: bröd till middagen, till frukosten, till lägerelden eller picknicken och, naturligtvis, finns här recept på en mängd kaffebröd till kafferepet.

    Om du känner dig det minsta osäker inför brödbaket så får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma i gång. Är du redan en van hemmabagare får du i stället många nya recept samt möjlighet att ta din bakkonst till nya höjder.

    Med enkla recept som går rakt på sak är det ingen konst att lyckas med brödbaket hemma i köket. I början av boken finns ett kapitel med snabba tips och tumregler för ett lyckat bak. Längst bak i boken finns dessutom ett teknikkapitel för den som vill veta mer. Däremellan samsas brödrecept som kommer att fylla ditt hem med världens mest ljuvliga doft den av hembakat bröd.

    Fler böcker i samma serie
    Grilla
    Choklad
    Muffins
    115,00 kr
  64. Bröd : från bagels till tunnbröd
    Bröd : från bagels till tunnbröd
    Beskrivning
    Njut av eget nybakat bröd!Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare. Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
    100,00 kr
  65. Bröd eller stenar
    Bröd eller stenar
    Beskrivning
    En ensam bagare. En nedärvd kunskap om brödbakning. Och en hemlighet som kan få henne att ifrågasätta hela sin identitet.

    Liesl McNamaras liv kan beskrivas med ett enda ord: bröd. Så länge hon kan minnas har hennes mamma och mormor lärt henne om bakningens hemligheter och vikten av denna till synes enkla föda. Och nu, som ägare till bageriet Wild Rise, står hon dagligen upp till armbågarna i deg och underhåller och förfinar sina färdigheter.

    Men det enkla liv hon har skapat är på väg att bli ganska komplicerat. Hennes förstebagare tar med sin problemtyngde sonson till bageriet som praktikant. Hennes servitris anmäler Liesls recept till ett matlagningsprogram. Och mannen som levererar hennes bröd – en ensamstående far med annorlunda matvanor – tycks fast besluten att vinna Liesls hjärta.

    När Liesls bageri är med på tv blir hennes tysta tillvaro ett minne blott. Och ett telefonsamtal från en kvinna som utger sig för att vara hennes halvsyster tvingar Liesl att konfrontera familjehemligheter som sedan länge har varit dolda. När hennes värdefulla arv börjar rasa runt omkring henne har hon ett val: att bli begravd i självömkan eller att våga ta steget ut i ett nytt liv.

    Fylld av såväl andlig som kroppslig näring är Bröd eller Stenar en fest för alla sinnen.

    Boken innehåller 10 kreativt utformade brödrecept.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  66. Bröd för dagen
    Bröd för dagen
    Beskrivning
    Begagnad i gott skick
    100,00 kr
  67. Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Beskrivning
    En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror... Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd. Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
    100,00 kr
  68. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  69. Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Beskrivning
    Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området, människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.

    Foto: Henrik Francke
    Formgivning: Linda Andersson

    "Det finns många böcker om brödbakning, ändå fattades den här" skriver Bibliotekstjänst.
    125,00 kr
  70. Broder Judas
    Broder Judas
    Beskrivning
    I denna bok gör Jean Paillard en grundlig genomgång av Judas i både skönlitteratur och bibeltolkning. Hans tillbakablick på gångna tiders litteratur visar att varje epok har skaffat sig en egen bild av angivaren. Man har alltid den Judas man behöver, kanske den Judas man förtjänar. Också vår tids föreställningar säger lika mycket om oss själva som den historiska gestalten.
    100,00 kr
  71. Broder Roger i Taizé
    Broder Roger i Taizé
    Beskrivning
    Berättelsen om broder Roger liv men också berättelsen om Taizé.
    85,00 kr
  72. Brodera på stickat
    Brodera på stickat
    Beskrivning
    I Brodera på stickat kan du hänföras av textilkonstnären och mönsterformgivaren Britt-Marie Christofferssons fantastiska arbete och lära dig hur du själv kan använda broderi för att dekorera och förnya stickade plagg.
    Med enkla grundstygn som förstygn, läggsöm, langettsöm och ryaknutar görs mönster med vitt skilda uttryck. Britt-­Marie Christoffersson täcker gärna hela den stickade ytan med broderat mönster, men du kan välja att sy betydligt mindre. Varför inte några snygga ränder runt halsringning och muddar? Eller ett spännande mönster på vantarna? Skulle du tröttna på färgen eller formen är det bara att sprätta bort!
    Brodera på stickat bygger på utställningen med samma namn och innehåller närmare trehundra broderade stickprover och en mängd förklarande skisser. Det här är användbar stickkonst som inte lämnar någon oberörd!

    Britt-Marie Christoffersson är en av 10-gruppens grundare och en superstjärna inom stickningen i Sverige men också i Japan. Hon har ägnat decennier åt att förkovra sig i tekniken och har delat med sig av sina lärdomar i tre färgsprakande omgångar: Tradition, innovation och nu broderi. Stickning ett hantverk att utveckla utgavs 2009 och belönades med Svensk Bokkonst samma år.

    185,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 4357

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå