View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 5373

per sida
Fallande ordning
  1. Comeback
    Comeback
    Beskrivning
    Jag älskar en riktig comeback, därför att verklig styrka är inte att alltid förbli stående, utan att resa sig upp när man fallit. Och kanske mest av allt, en verklig comeback är att lära sig att lita på Gud, acceptera sitt ansvar och förstå att det som är rätt med Gud är starkare än det som är fel med dig. Comeback är att inse att det mest omöjliga kan ske om man inte ger upp.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  2. Förebilden
    Förebilden
    Beskrivning
    Den här miniboken har skrivits på ett sådant sätt att tvivlare, sekulariserade svenskar och andligt sökande medmänniskor ska kunna förstå vem Jesus är.
    Fokus ligger på att visa vem Jesus är och vad tron på honom innebär
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
  3. Min glimt av evigheten
    Min glimt av evigheten
    Beskrivning
    Upplev himlens skönhet och hopp!

    När Betty Malz var 27 år gammal dödsförklarades hon och sjukhuspersonalen drog ett lakan över hennes huvud.

    Tjugoåtta minuter senare återvände hon till sin kropp - till sin sörjande familjs stora förvåning och sjukhuspersonalens häpnad.

    Detta är hennes fantastiska redogörelse av vad hon såg, kände och hörde på den andra sidan av den åtskiljande väggen vi kallar döden.

    Det är ett sant vittnesbörd som berör som handlar om hur Gud förändrade en ung mamma som först fick dö för att lära sig att leva

    100,00 kr
  4. Lära sig att älska
    Lära sig att älska
    Beskrivning
    Hur ser kärlek ut? Kärlek är mat och tröst till en amputerad tioåring som sitter övergiven vid vägkanten. Kärlek är ett nytt tak som monteras åt en äldre kvinna innan regn­perioden. Kärlek är att ge bröd till de hungriga, vatten till de törstiga och frid till de krigs­drabbade Kärlek är mer än ett ideal. Kärlek är en handling. Kärleken har ett ansikte. I ”Lära sig att älska” får du följa Heidi och Rolland Baker och deras team i en vardag som utmärks av en kärlek som går till handling, av mirakler och förvandlade liv. Dessutom vävs klarsynt undervisning in i berättelsen om vad Gud gör i Afrika. Låt dig inspireras och smittas av den passion och brinnande kärlek som kännetecknar paret Bakers liv och tjänst. Heidi och Rolland Baker har grundat Iris Ministries. Tillsammans har de tjänat som missionärer i Indonesien, Hong Kong, och på Londons gator innan de följde Guds kallelse till Moçambique 1995. Församlingar startas, brunnar borras, människor får mat och under och tecken sker.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  5. Änglar vid min sida
    Änglar vid min sida
    Beskrivning
    Har du någonsin undkommit en fara med en hårsmån? Känner du ibland att du inte är ensam? Undrar du om du har mött en ängel utan att veta om det?
    När Betty Malz var en ung mamma var hon med om att blindtarmen sprack och efter många svåra komplikationer dödförklarades hon. Tjugoåtta minuter senare kom hon tillbaka till livet . och med sig hade hon ett uppmuntrande budskap om himlen och änglarna.
    125,00 kr
  6. Heder i Guds rike
    Heder i Guds rike
    Beskrivning
    En miljö där livet, tron, hedern och kallelsen spirar! I den här boken, fylld av uppenbarelsekunskap, beskriver Danny Silk det avgörande paradigmskifte i församlingsliv, ledarskap och relationer som har skapat och ger näring till den väckelsekultur som finns i Bethel Church i Redding, Kalifornien.
    Genom många relevanta och sanna livsberättelser ser vi att denna församling är en plats som kännetecknas av frihet, respekt, bemyndigande, och sund fostran (inte bestraffning). Heder i Guds rike utmanar stilleståndet i kristenhetens ledarskapsstrukturer och presenterar en uppfriskande syn på de fem tjänstegåvorna. Jesus visade på en viktig princip i Matteusevangeliet 20:25-26:
    ”Men Jesus kallade dem till sig och sade: ’Ni vet att folkens ledare uppträder som herrar över sina folk och att deras stormän använder sin makt över dem. Men så skall det inte vara bland er. Nej, den som vill vara störst bland er skall vara de andras tjänare.’” Om de som har makt lär sig att bemyndiga personer runt omkring sig, så kommer det sannerligen bli verklighet: ”Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske på jorden så som den sker i himlen.” I dag kan du börja tillämpa dessa sanningar och andligt laddade principer i din familj, tjänst, på ditt arbete, och i församlingen – varhelst du möter människor.

    Danny Silk är pastor med inriktning på familjer i Bethel Church i Redding, Kalifornien. Han har ett särskilt fokus på att utveckla ledarskapsteamet samt leder församlingens verksamhet, bland annat The Transformation Center, det utåtriktade arbetet i staden och Bethels Healing Rooms. Danny och hans fru Sheri har också grundat Loving On Purpose som betjänar familjer och samhällen världen över.

    65,00 kr
  7. Upphöjd
    Upphöjd
    Beskrivning
    Om vi som kristna vill ta vårt ansvar för familjen, samhället och jorden måste vi sluta oss samman och agera samfällt – både på det andliga planet och på det sociala. Och så fort vi sluter oss samman måste vi organisera oss och så fort vi organiserar oss hamnar vi i det, som är temat för den här boken: ledarskap, auktoritet, makt och ofta maktmissbruk…

    Kyrkohistorien är i skrämmande utsträckning historien om makt och maktmissbruk. Och i dagens Kristen-Sverige har hundratals (tusentals?) dragit sig undan för att de känner sig sårade av de egna församlingsledarna – inte minst i förnyelsekretsar.
    Jesus var fränt aggressiv mot alla som så mycket som önskade sig en upphöjd ställning. Målet för det nya förbundet – det som Jesus dog för – är att det inte ska behövas några lärare alls.
    Samtidigt lyfter Bibeln fram församlingsledarna, och Paulus skriver om hur viktiga apostlarna, profeterna, evangelisterna, herdarna och lärarna är. Så hur är det nu?

    Tomas Dixon går igenom ledarskapsfrågan från Mose via Saul och David till ledarskapet i Nya testamentets församlingar. Han beskriver ”Moseförsamlingar” och ”kungaförsamlingar” och ställer dem mot Nya testamentets väldigt annorlunda bild. Han säger att vi står inför en dubbel utmaning.
    Å ena sidan måste vi öppet tillstå och be om förlåtelse för det katastrofala maktmissbruket i historia och nutid, i stort och i smått, och sluta blunda för att ledarskapsstrukturerna i gamla som nya kyrkor inte har något stöd i Bibeln.
    Å andra sidan måste vi göra upp med den ”galopperande individualismen” i dagens samhälle och kyrka och ta till oss att kristen är ett annat ord för lärjunge – en person som ser sig själv som lärling och satsar tid och kraft och pengar på att lära av andra.
    Om ledarrollen i Nya testamentet (de äldste) skriver Tomas Dixon: ”Jag vet faktiskt inte hur deras roll skulle skilja sig från föräldrarollen?”

    Öppen Bibel-serien vill bidra till att öppna texterna – på områden där vi kört fast, och på områden där vi riskerar att ge upp och börja simma med strömmen.

    Öppen Bibel-serien 2

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  8. Upptäck din tonårings kärleksspråk
    Upptäck din tonårings kärleksspråk
    Beskrivning
    Dagens tonåringar utsätts för mycket stress och press från omvärlden. De påverkas av vänner, internet, musik och filmer. Men trots allt detta är det ändå du som förälder som har störst möjlighet att påverka din tonåring.

    Upptäck din tonårings kärleksspråk är en bok som utrustar dig som förälder. Den ger dig en förståelse för den värld din tonåring lever i och förklarar tonåringens olika utvecklingsfaser. Boken ger dig verktyg som hjälper dig att upptäcka och på ett effektivt sätt tala din tonårings kärleksspråk.

    Dr Gary Chapman skriver: Roten till varför tonåringar missköter sig är till stor del en tom kärlekstank. Jag försöker inte att säga att föräldrar inte älskar sina tonåringar. Det jag menar är att tusentals tonåringar inte känner av den kärleken. För de flesta föräldrar handlar det inte om uppriktighet utan snarare om en brist på kunskap om hur man effektivt kommunicerar kärlek på en känslomässig nivå.

    Få praktiska råd och tips för hur du kan visa din tonåring kärlek, och upptäck avgörande faktorer i din tonårings liv, som till exempel ilska och självständighet. Lär dig även hur du sätter gränser som är kopplade till konsekvenser, och få hjälp med den svåra uppgiften att visa kärlek även när din tonåring misslyckas.

    Den här boken visar dig hur principerna om de fem kärleksspråken kan fungera hos din tonåring och i din familj. Har du tonårsbarn i din familj eller släkt – eller arbetar du bland tonåringar – så missa inte den här viktiga boken.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  9. Upptäck ditt barns kärleksspråk
    Upptäck ditt barns kärleksspråk
    Beskrivning
    Klicka för större bild Du vet att du älskar dina barn. Men hur kan du visa det så att de verkligen känner sig älskade? Upptäck kärlekens olika språk har legat åtskilliga veckor på New York Times bestsellerlista och har hjälpt flera miljoner par att upptäcka nyckeln till livslång kärlek. Genom denna bok har du nu möjligheten att lära dig tala dina barns kärleksspråk – så att de verkligen känner­ sig älskade. Gary Chapman och Ross Campbell hjälper dig att: • Upptäcka ditt barns kärleksspråk • Förstå betydelsen av kärleksspråken för barnets inlärning • Inse hur kärleksspråken kan hjälpa dig att uppfostra ditt barn på ett bättre sätt • Förstå att villkorslös kärlek är en viktig grund för ditt barn Dessutom: Få dussintals med tips på hur du praktiskt kan uttrycka din kärlek på just ditt barns kärleksspråk. Format: Inbunden med skyddsomslag, 221 sidor Utgiven: 2013 Utgiven av: Gospel Media ISBN: 9789186935542
    185,00 kr
  10. Flyktingpastorn
    Flyktingpastorn
    Beskrivning
    Det var en kristen konferens i Dala-Järna i början av 1980-talet och missions­pastorn Christer Lindberg talade. Då fick han ett speciellt budskap – en så kallad profetia – till Bengt Sjöberg. Han såg Bengt omgiven av människor från många länder. Christer Lindberg började gråta, medan han berättade att Bengt skulle få vara Guds redskap för att föra många människor från olika länder fram till en tro på Jesus. Åhörarna tänkte nog att Bengt skulle bli missionär, men för Bengt var det en omöjlig tanke på grund av mycket svåra ryggproblem. På 1980-talet fanns det heller inga invandrare på orten.

    Profetian blev en verklighet. Idag kan Bengt Sjöberg se tillbaka på snart tre decennier av engagemang för att hjälpa människor som flytt från krig, oroligheter och förföljelse. I tidningar, radio och TV har han blivit känd som flyktingpastorn och utsågs 2009 till ”Årets förebild” av tidningen Dagen.

    Vad är det som har format honom och gjort honom till den han är? I den här boken berättar Bengt Sjöberg om uppväxten i en familj som varit starkt engagerad i internationellt arbete. Han skriver om sina två år i Japan på 1960-talet då han fick smaka på främlingsfientlighet och fördomar när folk kastade sten på honom och skrek ”amerikanare, amerikanare”. Bengt Sjöberg beskriver sin kamp för flyktingar i nöd. Han har kämpat mot iskall byråkrati, blivit utsatt för sabotage som kunnat kosta honom livet och drabbats av hjärtflimmer och stressreaktioner när bakslagen kommit trots alla insatser. Han har sett konsekvenserna av främlingsfientlighet och fördomar och upprörts över orättvisor. Dessutom har en svår ryggvärk och tinnitus plågat honom sju dagar i veckan.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar också glädjen när en människa som flytt för sitt liv får uppehållstillstånd, när Migrationsverket till slut övertygas om att en person riskerar att dödas i sitt hemland, och när människor vänder sig till Jesus och äntligen får uppleva den frid de så länge sökt.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar ett innehållsrikt liv med mycket dramatik och ett engagemang som haft livsavgörande betydelse för många

    125,00 kr
  11. BOKOGRAM (Snäckor)
    BOKOGRAM (Snäckor)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    15,00 kr
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  12. REFLEXIONER (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    REFLEXIONER (Ljusp/ Speg/ Reflex)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    125,00 kr
  13. Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
    Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    50,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  14. TILL SÄNGS (Solstrålar)
    TILL SÄNGS (Solstrålar)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    15,00 kr
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
  15. Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
    Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    50,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  16. Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Nyheter är känsla, konvention och förväntan, menar Erik Fichtelius, författare till ”Vad är en nyhet”. Någon mer allmänt accepterad definition av begreppet finns inte, men den erfarne journalisten vet ändå precis vad som kittlar och vad som inte gör det. Med humor, finurlighet och stor insikt i mediesamhället förr och idag skildras här nyhetsbegreppets viktigaste komponenter.07 Grunden för dagens nyheter, får vi veta, är människans instinktiva behov av att få information om vad som händer utanför individen.

    Erik Fichtelius är en av Sveriges mest erfarna nyhetsjournalister, med närmare 50 år som reporter, chef, författare och journalistiklärare. Fichtelius har fått många priser för sitt arbete, bland annat Stora Journalistpriset två gånger

    85,00 kr
  17. London
    London
    Beskrivning
    Insight pocket guides. Här får du se staden ur en infödds synvinkel.
    50,00 kr
  18. Han är Jag Är
    Han är Jag Är
    Beskrivning
    Ingen har berört fler människor och påverkat världshistorien mer än vad denne märklige man som kallar sig för Jag Är har gjort. Ingen har blivit mer älskad, beundrad och dyrkad. Ingen har blivit mer hatad, ifrågasatt och förkastad.
    Ändå var han varken politiker, vetenskapsman eller författare, utan en enkel snickare från en betydelselös ort i Romarriket. Vem hade kunnat ana att just han skulle få en egen tideräkning uppkallad efter sig och dessutom vara mer aktuell och omtalad än någonsin, 2 000 år efter sin död? Vem var denne Jesus? Hur levde han, vad lärde han och vad har det han sa, och gjorde, för betydelse för dig och mig idag?
    Han är Jag Är är en sammansmältning av de fyra evangelierna – Matteus, Markus, Lukas och Johannes – med en avslutning från Apostlagärningarna. Här presenteras originalhistorien om Jesus i ett nytt format – som en sammanhängande roman.

    85,00 kr
  19. Lewis arv
    Lewis arv
    Beskrivning
    I boken Lewis arv finns närvaron av en människa, av en röst, som är märkvärdigt aktuell. Jag tror att Petter Danling har givit många en möjlighet att, inte bara upptäcka Lewi Pethrus, utan också få just inspiration, råd och vägledning!” - Pastor Sten-Gunnar Hedin, f.d. föreståndare för Pingst

    ”Lewi Pethrus har satt ett ordentligt avtryck i Sverige. Han blev för några år sedan utsedd till den femte mest omskrivne och kände svensken under hela 1900-talet, i en av de större Stockholmstidingarna. Detta innebär att han på listan hamnar före namn som exempelvis Olof Palme. Han skrev närmre femtio böcker och startade ett antal stora institutioner, däribland rehabiliteringshem för alkoholmissbrukare, dagstidning och politiskt parti. Han byggde Sveriges största samlingslokal, Europas största frikyrkolokal och ledde en av världens största församlingar, på sin tid. Bland gratulanterna och talarna vid firandet av hans 90-årsdag fanns kungen, statsministern samt ärkebiskopen. […] Målsättningen har varit att forma en bok som till största delen består av Lewis egna texter. Dessa har jag sedan vävt samman med egna kommentarer och reflektioner. Det är kanske inte så många som orkat ta sig igenom hela hans memoarverk i fem band, därför hoppas jag att Lewis arv kan göra denna rika livsresa mer lättillgänglig för fler.”

    - Ur Petter Danlings inledning

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  20. En av dessa minsta
    En av dessa minsta
    Beskrivning
    Samvetsfrihet är en fråga som är brännhet i vårt land. Sverige är nämligen ett av ytterst få länder med laglig rätt till abort i Europa som nekar sina medborgare rätten till samvetsfrihet, om man som vårdanställd inte vill medverka vid abort. Detta trots att Sverige är en av de stater som har skrivit under Europakonventionen, där samvetsfrihet beskrivs som en mänsklig rättighet.
    Författaren och frilansjournalisten Göran Jacobson har skrivit reportage­boken En av dessa minsta, som tar sitt avstamp i debatten som har rasat kring det uppmärksammade ”Barnmorskefallet”, där barnmorskan Ellinor Grimmark nekades anställning vid tre sjukhus i Jönköpings län, på grund av att hon, mot bakgrund av sin kristna tro, åberopade den i Europakonventionens nionde artikel stadgade samvets­friheten för att slippa medverka vid abort. En av dessa minsta innehåller intervjuer och reportage på temat samvetsfrihet och syftar till att visa på bredden i begreppet samvetsfrihet. Läsaren får bland annat stifta bekantskap med kvinnan som mot sin egen vilja tvingades till en brutal abort när hon var 15 år gammal. Möt även fängelseprästen som själv satt i fängelse för brottet att ha vägrat värnplikt och som förmodligen är den ende svensk som någonsin har jobbat på en fängelseavdelning för dödsdömda i USA. Boken innehåller även en intervju med den svenske politikern som gjorde helt om och bytte åsikt i abortfrågan. Ellinor Grimmark kommer givetvis till tals om sin situation. Format: Inbunden, 114 sidor Utgiven: 2015 Utgiven av: Sjöbergs Förlag ISBN: 978-91-86935-96-2
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  21. Fotspår
    Fotspår
    Beskrivning
    Berättelsen bakom den välkända dikten Dikten ”Fotspår” har berört och inspirerat en hel värld. Den skrevs 1964 av Margaret Fishback – en ung kvinna som sökte efter vägledning när hon stod vid en skiljeväg i livet.

    Skapandet av dikten, förlusten av den och det glada ögonblicket när hon hittade dikten, är sammanflätade med historien om när Margaret träffade sin man Paul.

    De har mött utmaningar och svårigheter, såväl som mycket glädje tillsammans på vandringen genom livet.

    Den här sanna berättelsen kommer att inspirera både själ och hjärta hos alla läsare som vill känna till den sanna historien bakom den berömda dikten som har blivit en inspirerande klassiker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  22. Min far - trädens skapare
    Min far - trädens skapare
    Beskrivning
    Året var 1994 och Eric Irivuzumugabe klättrade upp i ett cypressträd och blev kvar där under femton dagar med bara lite mat och vatten. Eric är en överlevare från folkmordet i Rwanda som skördade över en miljon dödsoffer.
    125,00 kr
  23. Fler glimtar av nästa liv
    Fler glimtar av nästa liv
    Beskrivning
    Fenomenet nära-döden-upplevelser fortsätter att fascinera oss. Vad är det som människor ser och upplever när de står vid livets slut? Är deras upplevelser bevis på ett liv efter detta? Dr Richard Kent och David Waite har skrivit ännu en bok med sanna livsberättelser och ger därmed bränsle till debatten. Några av berättelserna är vackra, några är skrämmande. De som har en religiös tro är övertygade om att skildringarna pekar mot att himmel och helvete existerar. Andra menar att dessa inte kan bevisas, om de överhuvudtaget existerar. Nu kan du läsa boken och bilda dig en egen uppfatting. Dr Richard Kent är en pensionerad läkare och ligger även bakom webbsidan www.finalfrontier.org.uk . Han är också en internationell talare i ämnet nära-döden-upplevelser.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  24. Få visionen att fastna
    Få visionen att fastna
    Beskrivning

    Boken ger dig nycklar du behöver för att driva din organisation framåt.

    35,00 kr
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  25. Säker Grund
    Säker Grund
    Beskrivning
    Om att vara kristen med hjärtat och hjärnan.
    Denna bok vill visa att kristen tro vilar på en säker grund, och att det går att tro med både hjärtat och hjärnan. Den tar upp frågor som t.ex: Har Jesus ens existerat? Går det att lita på Bibeln som historisk källa? Är det verkligen möjligt att tro på att Jesus har uppstått från de döda?
    100,00 kr
  26. Värstingar på Wall Street : rapport från en domedagsmaskin
    Värstingar på Wall Street : rapport från en domedagsmaskin
    Beskrivning
    Samtidigt som Wall Street var sysselsatta med att skapa historiens största kreditbubbla anade ett antal outsiderinvesterare att den snart skulle explodera De satsade allt mot banksystemet och tjänade en förmögenhet.
    Den hyllade ekonomiskribenten Michael Lewis berättar i Värstingar på Wall Street Rapport från en domedagsmaskin den skandalösa historien om hur det gick till när en blandning av skygga genier och missanpassade särlingar överlistade hela finansmarknaden.
    När finanskraschen på den amerikanska aktiemarknaden först blev allmänt känd 2008 var den egentligen redan gårdagens nyheter. Det riktiga sammanbrottet, den ljudlösa kraschen, hade redan ägt rum på bisarra marknader nedsudlade med obegripliga värdepapper skapade för att profitera på amerikaner som inte kunde betala sina skulder. De personer som borde ha haft insikten att förutspå det oundvikliga blev paralyserade av blint hopp eller fruktan. De som kunde ha förhindrat det valde att tiga.
    Finanskrisen är egentligen en omöjlig berättelse: tekniskt komplicerad och med huvudpersoner som inte ens själva begrep vad de höll på med, men Michael Lewis lyckas med det omöjliga han förvandlar finanskrisen till en engagerad sidvändare med utgångspunkt från de färgstarka aktörer som lyckades komma ut på andra sidan som vinnare.
    Värstingar på Wall Street är en briljant, karaktärsdriven och svart humoristisk berättelse om hur vår ekonomi kördes i botten.
    75,00 kr
  27. Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Beskrivning
    Rättvisa är den enda verkliga grunden för fred. Det var den insikten som ledde Desmond Tutu in i ett liv som rättvisans rebell. Med risk för sitt eget liv kämpade han mot apartheidsystemet i Sydafrika. Han konfronterade regeringen gång på gång, han ledde fredliga demonstrationer trots att polisen gjorde allt för att skrämma honom till tystnad, och han uppmanade världssamfundet till ekonomiska sanktioner mot det land som han älskade.

    I den här biografin, skriven av hans mångårige medarbetare John Allen, möter vi en man med otröttligt engagemang och kamp för rättvisa och fred. Vi får en inträngande bild av vad Tutus enorma mod, engagerade talekonst och stora gudstro fick betyda när det omöjliga - att stjälpa apartheidregimen - till slut blev möjligt.
    Desmond Tutu tilldelades Nobels fredspris 1984.
    40,00 kr
  28. Kärleksvisor till barnet inkl cd
    Kärleksvisor till barnet inkl cd
    Beskrivning
    KÄRLEKSVISOR TILL BARNETFå stunder är så fyllda av eufori som när man just fått hem en liten människa att älska, dana och skämma bort. Kärleksvisor till barnet är en vacker bok med sånger till det lilla barnet. Boken inehåller bland annat hyllningssånger som några av våra mest folkkära artister och komponister tillägnat sina egna barn. Här finns favoriter som används vid dop, samt ett brett urval av vaggsånger, både äldre och nyare. Gulligt illustrerad i fyrfärg och med boken följer en CD med ett urval av sångerna i originalinspelning.Ur bokinnehållet: Det gåtfulla folket, Det vackraste, Himlen måste sakna en ängel, Mitt lilla barn, Nocturne, Vargsången, Thula Sana, Önskebarn

    150,00 kr
  29. Vispop 15
    Vispop 15
    Beskrivning
    VISPOP 15PÅ BEGÄRAN! Ännu en bok i Sveriges i särklass populäraste sångboksserie medöver 800 000 sålda exemplar.Även Vispop 15 innehåller ett sjuttiotal lättsjungna och odödliga sånger i en som vanligt skön blandning av Visor och Pop.Ur innehållet:Det är inte regn som fallerFields of goldFör att du finnsI can helpHon kommer över ängarnaMoondanceRötterSylvias motherStockholm i nattBed of rosesHela världen för migFulla för kärlekens skullEmpty room7milaklivPärlor åt svinRosanna m.fl.totalt ett 70-tal välkända och populära sånger.
    100,00 kr
  30. KONSTBÖRSEN 22
    KONSTBÖRSEN 22
    Beskrivning
    BOKEN TALAR OM HUR MYCKET KONSTVERKEN ÄR VÄRDA OCH FUNGERAR ÄVEN SOM KONSTLEXIKON! DEN INNEHÅLLER ALL KONST SOM SÅLTS PÅ DE SVENSKA KVALITETSAUKTIONERNA - NU ÄVEN MED INFORMATION OM ALLA MÅLARE!
    75,00 kr
  31. MAMMA! (Glitter)
    MAMMA! (Glitter)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  32. Vattenstämpelns hemlighet
    Vattenstämpelns hemlighet
    Beskrivning
    En bok som vill hjälpa oss att leva efter dopet. Välkommen på upptäcksfärd!
    75,00 kr
  33. I konungens fruktträdgård
    I konungens fruktträdgård
    Beskrivning
    Författaren vandrar genom frukter och kryddor i Höga visan och Galaterbrevet 5.Boken är en fortsättning på"Såsom hindens fötter"
    115,00 kr
  34. Innersidan
    Innersidan
    Beskrivning
    En vandring genom den apostoliska trosbekännelsen.
    50,00 kr
  35. Talang är bara början
    Talang är bara början
    Beskrivning
    Bestsellerförfattaren John C. Maxwell har ett budskap till dig - och till alla i affärslivet och samhällslivet i övrigt - som tror att framgång och välgång står och faller med talang: TALANG ÄR BARA BÖRJAN.

    Verkligheten ger honom rätt. Läs tidningarna, se på TV-nyheterna eller gå ut på stan och se dig omkring: överallt finns begåvade människor som når hur långt som helst - och andra, lika mycket eller ännu mer begåvade, som kör fast totalt och misslyckas med både karriären och privatlivet. Varför är det så?

    Maxwell - som undervisar om ledarskp på högsta nivå och världen över säger att det inte räcker med medfödd talang. Vi måste också välja att utvecklas som männikor på en rad olika punkter, som...

    • Självförtroende • Fokusering • Förberedelse • Övning • Uthållighet • Karaktär

    Det är dessa plus-val - det som du satsar på utöver din begåvning - som avgör om det ska bli något av din talang. De som lyckas har aldrig "bara talang", säger Maxwell: de är talang-plus-personer.

    85,00 kr
  36. Hoppets tal
    Hoppets tal
    Beskrivning
    En tjugosex ord lång parad av hopp: den börjar med Gud, slutar med liv och uppmanar oss att göra detsamma. Den är kort nog för att skriva på en servett eller lära sig utantill på en stund, men ändå stadig nog för att stå emot två tusen år av stormar och frågor. Om du inte vet något om Bibeln, börja här. Om du kan allt i Bibeln, återvänd hit. Vi behöver alla den påminnelsen. Kärnan i människans problem är människans hjärta. Och Guds kur ordineras i Johannes 3:16
    100,00 kr
  37. En månad kvar att leva
    En månad kvar att leva
    Beskrivning
    Sluta leva som om det kvittar! Tänk om du bara hade en månad att leva! Hur skulle du göra varje dag riktigt betydelsefull? Vad skulle du börja eller sluta göra? Hur skulle du relatera till andra?

    En månad kvar att leva hjälper dig fokusera på att vara den Gud skapade dig till att vara passionerad, full av liv och utan samvetskval. Lider du av någon gång i framtiden-syndromet? Går du alltid och väntar på den där dagen då ditt schema har lugnat ner sig, då din ekonomi har ordnat upp sig, eller då barnen har vuxit upp och du kan börja leva det liv som du alltid drömt om?

    Stanna upp och fundera på hur ditt perspektiv skulle förändras om du fick reda på att du bara hade trettio dagar kvar att leva! Efter den första chocken skulle du förmodligen besluta dig för att få ut så mycket som möjligt av dina återstående dagar. Du skulle säga vad du verkligen menar. Du skulle älska utan förbehåll. Du skulle fokusera på det som betyder mest för dig. Med andra ord du skulle sluta med att slösa bort dyrbar tid, och under den tid du hade kvar skulle du hänge dig åt att bli den person som Gud ämnat dig till att vara.

    75,00 kr
  38. Kathryn Kuhlman
    Kathryn Kuhlman
    Beskrivning
    Det är det gudomliga, övernaturliga elementet i hennes förkunnelse och hennes metod, som griper hjärtana... Hon har en andlig utrustning som hör till de märkligaste vi har sett i pingstväckelsen.” – Lewi Pethrus Kathryn Kuhlman var en vanlig människa, med en ovanlig tro på Gud. När hon mitt i livet nådde en återvändsgränd överlät hon sig helt åt Gud. Efter det tillfället fick hon uppleva hur Gud verkade genom­ henne­ på ett mäktigt sätt. Miljontals människor berördes av Kathryn Kuhlmans tjänst och skaror upplevde frälsning och helande i hennes möten eller­ framför TV-programmet ”Jag tror på under”. Hon var en omstridd och omdebatterad kvinna – som var både älskad och hatad. I denna biografi skildras hennes­ liv och tjänst och läsaren­ får en större förståelse om vem denna mytomspunna kvinna verkligen var.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  39. När världen kom till stan - En unik inblick i flyktingars desperata vardag
    När världen kom till stan - En unik inblick i flyktingars desperata vardag
    Beskrivning
    Bengt Sjöbergs ögon har bevittnat självmordsförsök, apatiska barn, polismisshandel, diskriminerande läkare och inte minst kyliga tjänstemän på Migrationsverket. Dessa har gömt sig bakom statens lagar, tolkningar och praxis, som kväver de mänskliga rättigheterna och rättfärdiggör denna omänsklighet.
    I drygt sjutton år har Bengt Sjöberg kämpat en intensiv kamp för att hjälpa utsatta flyktingar. Det har inneburit konfrontationer, diskussioner och debatter med tjänstemän, politiker och ministrar; bland annat förra migrationsministern Barbro Holmberg och förre statsministern Göran Persson. Det har också inneburit ett pris. Nazister har uppmärksammat hans engagemang och framfört olika hot. När Uppdrag Granskning besökte Filipstad tidigare i år för att göra ett reportage, uppmanade en av reportrarna Bengt Sjöberg att skriva en bok.
    Det är den du nu håller i din hand. Det är en ovanlig bok som tar läsaren bakom rubrikerna, rakt in i flyktingars ofta desperata vardag. Där får vi ta del av många fängslande människoöden. Här blandas glädje och sorg, hopplöshet och hopp och till och med kamp mellan liv och död."Med alldeles vanliga ord och utan stora åthävor ger Bengt Sjöberg sin version av många av de människoöden vi andra snuddat vid i nyhetsbruset, medan han helhjärtat engagerat sig med en intensitet som väckt både undran och beundran genom åren."
    – Lena Richardson, chefredaktör på Filipstads Tidning
    75,00 kr
  40. När två världar möts
    När två världar möts
    Beskrivning
    Denna otroliga men sanna berättelse handlar om Denver Moore som i modern tid växte upp som slav på en bomulls­plantage. Att senare kunna överleva på gatan såg han som ett kliv uppåt i livet. Efter 10 år på amerikas­ värsta fängelse var han en farlig, råbarkad lösdrivare. Detta är också berättelsen om Ron Hall – en internationell konsthandlare som var van vid dyra märkeskläder, stadsjeep och att resa världen runt och träffa förmögna konstintresserade. Men det var kvinnan Deborah Hall som genom en märklig­ dröm en natt fick vara orsaken till att männen under dramatiska omständigheter möttes. Flera stora filmbolag har redan visat intresse för att göra film på denna makalösa berättelse.
    85,00 kr
  41. En dag med en fullkomlig främling
    En dag med en fullkomlig främling
    Beskrivning
    Fristående uppföljare till succéboken "Middag med en fullkomlig främling". Uppretad av sin man Nicks plötsliga nya fixering vid Jesus, ser Mattie Cominsky en längre affärsresa som ett välkommet tillfälle att reflektera över deras äktenskap – och för att bestämma om det är dags att sätta punkt för denna smärtsamt meningslösa relation. Ombord på planet känner sig Mattie lättad, då hon fått en plats bredvid en passagerare med samma förakt för religion som hon själv. När hon har berättat om sin makes oväntade vändning, leder snart deras samtal till en fascinerande utforskning av andlighet, Gud och sökandet efter en meningsfull kontakt. Matties skepticism värms snart upp av denne främlings insikter, och hon börjar snart konfrontera sin själs outtalade längtan efter sann intimitet och hållbar tillfredsställelse. Då hans kommentarer berör personliga frågor som han omöjligt kunnat veta något om, börjar hon undra om hon missbedömt inte bara Nick, men också den Gud han nu menar sig tro på.
    50,00 kr
  42. Middag med en fullkomlig främling
    Middag med en fullkomlig främling
    Beskrivning
    "Du är inbjuden till en middag med Jesus från Nasaret". Det mystiska kuvertet anländer till Nick Cominskys skrivbord bland en hög av kreditkortsansökningar och annan företagsrelaterad skräppost. Trots att hans sjuttiotimmars arbetsvecka redan ätit sig in på hans begränsade tid med familjen, kan inte Nick låta bli att ta tillfället för att se vilket sorts skämt hans kollegor har hittat på.

    Den normalt självsäkre, cyniske Nick finner sig snart ur balans, indragen i en förbryllande konversation med en gäckande man som bekvämt diskuterar allt från världsreligioner till himmel och helvete. Och denne man som kallar sig för Jesus verkar veta oroande mycket om Nicks privatliv. Allt eftersom kvällen fortskrider, vidrör deras samtal livet, Gud, mening, lidande, tro och tvivel – och det verkar som att äta middag med en fullkomlig främling kan förvandla Nicks liv för alltid.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  43. I min pappas himmel
    I min pappas himmel
    Beskrivning
    Det här är berättelsen om pappa Olles sista år. Han fick beskedet om cancer på förmiddagen en oktoberdag. Drygt ett år senare hade han, som han sa i drömmen till sin dotter Anna, "flyttat hem". Olle Jonsson dog i samma hus som han föddes. Han blev 69 år. De flesta av de åren arbetade han med sitt älskade jordbruk.

    Att leva nära döden kan föra människor närmare varandra, när man låter tårarna och de viktiga samtalen vara med. I min pappas himmel kan ge tröst när livet är svårt.

    Anna Wilén och Olga Magnusson låter texter och bilder vävas in i varandra till en helhet där det ena förstärker det andra.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  44. Smultrongården : livet och smakerna
    Smultrongården : livet och smakerna
    Beskrivning
    Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa som det svenska köket har att erbjuda på ett spännande sätt. Boken är indelad i avsnitt som behandlar de olika ingredienserna - en för fisk, en för vilt, fågel och lamm, en för tillbehör och så vidare
    195,00 kr
  45. Skogens konung
    Skogens konung
    Beskrivning
    Älgen är kanske det internationellt mest kändadjuret i Sverige. I vackra, informativa, spännandeoch underbara foton presenteras ÄLGEN i dennabok om Sveriges kanske mesta kändis!Kenneth har under årets alla tider, med kamerani högsta hugg, följt älgen i dess naturliga hemvist.Författare och forskaren Anna Roos berättar påett enkelt och initierat sätt om älgens år; från brunstoch parning till det att kalven föds. Om tiotaggaren,ungkarlsklubbar och jaktperioder. Om matvanor,vintervanor och hotet längs vägarna.Följ med i älgens spår tillsammans med Kennethoch Anna. De har tidigare samarbetat i bokenUtterliv.Svensk upplaga.
    125,00 kr
  46. Kokvinnorna
    Kokvinnorna
    Beskrivning
    Kokvinnorna Inger och Britt är något så ovanligt som handmjölkerskor och förmodligen de allra sista som levererar sin handmjölkade mjölk till mejeriet. De har båda viljor av stål och är färgstarka personligheter som det har varit ett rent nöje att få lära känna, säger fotografen Peter Gerdehag som under många år dokumenterat de bägge kvinnornas vardag och liv.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  47. Här kommer Lola!
    Här kommer Lola!
    Beskrivning
    Lola har en brasiliansk pappa, en 80 centimeter lång moster och ett par miljoner fans när hon om natten förvandlar sig till den berömda sångerskan Jacky Jones. Men en sak saknar Lola, en bästis. Att få en bästis är hennes högsta önskan. Men i Lolas nya skola har hon bara den konstiga Flo som luktar fisk. Och Anna-Lisa, klassens smartaste tjej, kommer på besök precis i det ögonblicket som Lolas pappa springer helt naken genom lägenheten, eftersom hans dotter har råkat låsa in honom på badrummet hela dagen. Det finns inga genvägar. Om Lola ska få en bästis måste hon hitta på något. Därför skickar hon iväg sin högsta önskan med en ballong. Och hon får en mystisk flaskpost som svar ... Böckerna om Lola har sålts i mer än 800 000 exemplar i Tyskland och är landets mest populära serie för flickor i åldern 9 till 13 år. Lola-böckerna har översatts till mer än 15 språk och våren 2010 hade den första Lola-filmen premiär i Tyskland. I Tyskland har det utkommit sju böcker om Lola. "Om hela serien om Lola håller vad den första boken lovar tycker jag att ni ska börja samla. Nu." SYDSVENSKAN
    50,00 kr
  48. Dracula
    Dracula
    Beskrivning
    Bram Stonkers berömda Dracula som serie, tecknat av Ben Caldwell och nominerad till Eisner Award. En medryckande fartfylld, förfärlig berättelse, där vi följer Johnathan Harker till Transylvanien för att träffa den excentriske greven Dracula. Det blir ett möte med ondskan, med döden, med den otäcke vampyren som aldrig sover. Kanske finns han redan i ett sovrum bredvid dig?
    75,00 kr
  49. Att vara eller inte vara kyrka
    Att vara eller inte vara kyrka
    Beskrivning
    Förattaren ger många bidrag i frågor om organisation och ledarskap. Han har erfarenhet både från norrländsk våckelsetradition och missionsarbete i Afrika.
    50,00 kr
  50. Mitt liv som mongol, kines och svensk
    Mitt liv som mongol, kines och svensk
    Beskrivning
    Läs den gripande missionärsskildringen som också bjuder på många lärdomar och fantastiska inblickar i den kinesiska och mongoliska kulturen. Med foton i svartvitt.
    75,00 kr
  51. Himlen min Faders hus
    Himlen min Faders hus
    Beskrivning
    dessa oroliga tider kan vissheten om att veta var man ska tillbringa evigheten, ta bort ovissheten i hur man kommer dit… Anne Graham Lotz väver en gobeläng av sanningar som kommer att fylla dig med hopp om framtiden genom att kombinera aposteln Johannes underbara beskrivning av himlen i Uppenbarelseboken, med ömsinta reflektioner av Annes far, Billy Grahams, charmiga hus i bergen. I turbulensen i dagens orosbelägrade värld, klamrar vi oss fast vid hoppet om ett himmelskt hem där vi kommer att bli välkomnade till evig frid och trygghet. Himlen är ett hem med evighetsvärde som är betalt till fullo, en plats där du är väntad och välkommen. Lyft din blick! Gud bereder ett himmelskt hem som "inget öga har sett, inget öra har hört och ingen tanke har tänkt… för dem som älskar Gud." I himlen kommer det inte att finnas någon smärta, ingen gråt, ingen död, ingen sorg, ingen oro, ingen rädsla… och Han har bjudit in dig att komma. Men du måste tacka ja till inbjudan!
    75,00 kr
  52. Sisterchicks : i vått och torrt
    Sisterchicks : i vått och torrt
    Beskrivning
    Längtar du efter en lättsam läsupplevelse med humoristiska inslag, kryddat med kristna värderingar är detta rätta boken för dig!

    Sisterchick (subst.): En vän som delar ditt hjärtas innersta tankar, älskar dig som en syster och som för dig tillbaka till verkligheten när du uppför dig som en .barnunge..

    Sharon har levt i en trygg, stilla tillvaro i Chinook Springs, Washington hela hennes liv. Allt förändras när hennes bästa vän sedan 20 år, Penny, bestämmer sig för att ta en resa till Finland för att söka upp sina enda levande släktingar . och vill ta med Sharon! Resan till landet med renar och bastu innebär en hel rad med upplevelser för de två omaka vännerna . Sharon är mamma till fyra barn och Penny var en äventyrslysten .motorcykeltjej. innan hon lämnade sitt liv till Jesus. Tillsammans kommer de tillbaka hem igen med en ny syn på Gud och en ny smak på livet som får oväntad betydelse för omgivningen hemma.

    Robin Jones Gunn är en av de ledande och mest uppskattade kristna romanförfattarna med 3 miljoner böcker sålda.

    125,00 kr
  53. Kyrkmatt
    Kyrkmatt
    Beskrivning
    Många kristna känner en närhet till Gud, men kämpar för att finna en kyrka att känna sig hemma i. De blir ofta otillfredsställda med kyrkor som mer fokuserar på verksamhet än på de Goda nyheterna.

    Författaren A.J Kiesling har känt den bevikelsen och delar sin berättelse, tillsammans med andra som också känt sig "utbrända" i den traditionella församlingen. Långt ifrån att fastna i besvikelse, visar hon på att Gud kan använda tider av andlig torka och mörker till att föra oss in i en djupare gemenskap med Honom. Låt Kyrkmatt visa dig vägar där troende mer "är kyrka" än "gör kyrka".

    65,00 kr
  54. Församlingens uppvaknande
    Församlingens uppvaknande
    Beskrivning
    Författaren skriver om väckelsens budskap och nödvändighet för vårt lands räddning undan moraliskt och andligt förfall. Riktar sig främst till församlingarna och dess medlemmar
    20,00 kr
  55. Soul surfer
    Soul surfer
    Beskrivning
    Den fantastiska, sanna berättelsen om en trettonårig flicka som förlorade sin arm i en hajattack men aldrig tappade sin tro – och hennes triumferande återvändo till tävlingssurfing.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  56. Skuggad
    Skuggad
    Beskrivning
    efterdyningarna av tredje världskriget är världen mer beslutsam än någonsin att utrota krig. Nu har alla nationer enats om att undanröja det allvarligaste hotet mot världsfreden. Förbjud religion. Paul Stepola spelar en nyckelroll i världens aktion mot kristna ”extremister” i sitt jobb som agent för Nationella Fredsorganisationen. Hans uppdrag leder honom till oväntade upptäckter. Övernaturliga händelser inträffar som han inte kan förklara. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen till dessa händelser? Inbunden
    100,00 kr
  57. Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Beskrivning
    Svensk Kaffebok - om kaffet i SverigeVi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten. Författare är frilansjournalisten Anne Nilsson som själv är en flitig kaffedrickare och kafébesökare. Hennes engagemang i ämnet märks i berättandet. Likaså syns det i valet av ämnen, vinklingar, smaskiga recept och rekommendationer som boken ger.Svensk Kaffebok ger läsaren sammanhangen kring tillverkning och historia. Samtidigt ger den tips till dig som gör din egen latte hemma och även till dig som just ställt dig bakom disken i ett kafé. Boken innehåller också roliga fakta om kaffevanor i andra länder, kemin bakom kaffet, detaljer om såväl rostning och malning som konsumtion i världen och de kända märkena med historik.
    150,00 kr
  58. Det susar i säven
    Det susar i säven
    Beskrivning
    Ny, fin presentutgåva i fyrfärg av klassikern för både barn och vuxna. (Boken utkom första gången redan 1908!) Läsaren möter den poetiska Mullvaden, den kloka Vattenråttan, den barska Grävlingen - och inte minst om den skrytsamma Herr Padda. Underbara illustrationer av E. H. Shepard.
    125,00 kr
  59. En liten bok om kärlek
    En liten bok om kärlek
    Beskrivning
    Vad är kärlek? Vi vet alla när vi drabbas av den, men finns det någon som verkligen kan definera den? Kärleken kommer i många olika former och påverkar oss på en mängd olika sätt. En liten bok om kärlek är en liten underbar presentbok med bilder på lyckliga människor och djur.
    65,00 kr
  60. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Beskrivning
    För alltför många blir tonårens starka tro diffus och svårhanterlig vid övergången in i vuxenlivet. Vad beror det på och hur kan trenden brytas så att fler växer upp och växer till i sin tro istället för bort?

    Carl-Henric Jaktlunds Jesus gick vidare och kyrkan står kvar är en av 2000-talets mest lästa och omdebatterade svenska böcker inom kristenheten. Med en varmt personlig ton och ett stort...

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  61. Vardagsbön i praktiken
    Vardagsbön i praktiken
    Beskrivning
    Konkreta tips hur man kommer på samtalande fot med Gud.
    50,00 kr
  62. Ingens barn
    Ingens barn
    Beskrivning
    John Robinson hade den värsta tänkbara starten i livet. Fyra månader gammal blev han lämnad till barnhemmet. Det mesta av barndomen tillbringade han i fosterhem, där han blev utsatt för övergrepp. Han var barnet som ingen ville ha. Fjorton år gammal blev han dömd till ungdomsvård för mordbrand. Vägen gick vidare i kriminalitet, fängelse och mentalsjukhus, till ett liv som uteliggare. John var en sårad, nedbruten och bitter ung man. Gud hade emellertid en annan plan för John… ”Jag klarade inte att lägga ifrån mig boken … John har varit tur och retur i helvetet och Gud frälste honom.” Bobby Ball
    75,00 kr
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  63. När världen står stilla lever vi på riktigt
    När världen står stilla lever vi på riktigt
    Beskrivning
    Den här boken tar avstamp i vår hektiska tillvaro och vill peka på ett liv där tiden och världen får stanna ofta.
    75,00 kr
  64. Konsten att glömma – konsten att leva
    Konsten att glömma – konsten att leva
    Beskrivning
    Det finns saker som inte kan glömmas. Vi har mörka kapitel i världshistorien. Trots dessa avskyvärda händelser får vi aldrig låta hatet slå rot i vår inre värld. Vi kan också ha mött saker på det personliga planet som skapat djupa sår och som förföljer oss likt en skugga. Hur hanterar vi det?
    65,00 kr
  65. I gårdagens skugga
    I gårdagens skugga
    Beskrivning
    Vid trettioett års ålder har Ellen Barret redan vunnit Pulitzer-priset. Men sorgligt nog är hennes journalistiska talang vida överlägsen den hon har att reda ut sitt trassliga förflutna. Så när hennes älskade pappa går bort är hon allt annat än ivrig att återvända till det pittoreska Petoskey, Michigan, för begravningen. När hon som mest behöver tröst är hennes man långt borta och hennes syskon fientliga – och den lindring en gammal kärlek erbjuder nästan omöjlig att motstå. I slutändan blir turen till Little Traverse Bay's kust en emotionell och andlig resa för Ellen som återupptäcker vad som är viktigt och bestående i hennes liv.
    125,00 kr
  66. Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
    Beskrivning
    Övergiven av sin mor, berövad sin barndom genom känslomässiga och sexuella övergrepp av sin far… Den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet.
    75,00 kr
  67. Munterheter & motigheter : till eftertanke, leenden och kanske lite irritation
    Munterheter & motigheter : till eftertanke, leenden och kanske lite irritation
    Beskrivning
    "Jag har försökt att spegla det som jag anser är mitt liv. Alltifrån eviga frågor om religion till vardagliga trivialiteter som att bära ut soporna. Boken spänner vitt, precis som människan. Jag hoppas att boken skall uppfattas relevant och ärlig, även hos den som sällan besöker kyrkan, och att den också kan bidra likt en hävstång på livets balanslina." Tommy Dahlman
    75,00 kr
  68. Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
    Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
    Beskrivning
    Somliga planerar sitt liv utifrån egna möjligheter att lyckas och få framgång. Göte Edelbring, huvudperson i denna bok, valde att investera i andra människors rätt till ett värdigt liv. Genom ett mångårigt engagemang inom kristen missbrukarvård har han förmedlat tro, hopp och kärlek till människor han mött.

    Tron på Jesus och befrielse genom omvändelse har varit drivkraften i hans arbete – förkunnelse, själavård och medmänsklighet hans verktyg. Goda resultat och lyckliga människor har kantat hans väg, men också sorg och besvikelse när människor vänt sig bort. Allt detta och mycket mer finns med i den här berättelsen om och från insidan.

    75,00 kr
  69. Resfeber
    Resfeber
    Beskrivning
    Välkända bildkonstnären och poeten Kid Kumlins nya diktsamling, rikt illusterad med foton och bilder från hennes ateljé i fyrfärg och med berättelser från hennes liv. "En höstkväll gjorde himmelens Gud besök på Kumlingården… någonting nytt hade kommit och nu är tiden inne att berätta om mitt liv."
    75,00 kr
  70. Trygg i guds hand
    Trygg i guds hand
    Beskrivning
    Har du någon gång undrat om Gud har övergivit dig? Var uppriktig. Har du ställts inför tragedier och bitter besvikelse? Kanske du befunnit dig i en hopplös situation? Människorna i den här boken har varit där. De har lidit stort – förlusten av ett barn, skilsmässans hjärtesorg, droger och våldsamhetens mörker. Mer än de flesta har de haft rätt att tvivla på Guds kärlek och omsorg. Du kommer att få en otrolig resa genom smärta och glädje, misslyckanden och helanden, förskräcklig ondska och otrolig förlåtelse. Men genom allt i dessa sanna berättelser får du se att Gud höll dessa människor i sin hand... "Boken borde finnas i varje kristens bokhylla." David Goodnow, journalist på CNN
    75,00 kr
  71. När himlen öppnade sig
    När himlen öppnade sig
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande! Del 3
    85,00 kr
  72. De som gjorde en skillnad
    De som gjorde en skillnad
    Beskrivning
    Lars-Evert Jonsson stannar upp inför Bibelns mer okända och fascinerande människoöden, som kom att förändra sin omgivning och lämna outplånliga spår och intryck efter sig.
    75,00 kr
  73. Valpen i predikstolen
    Valpen i predikstolen
    Beskrivning
    Lärdomar från en liten hundvalps dråpliga vardag...
    "Om hundar kommer till himlen, då tänker jag tillbringa evigheten med Dixie!"

    Första gången Raelene Phillips såg Dixie var hon en gosig pälsboll som satt på en kudde i en liten bur. Det dröjde inte länge innan valpen togs till sitt nya hem där hon fortsatte att värma allas hjärtan. Njut av hundens dråpliga upptåg tillsammans med familjen Phillips.
    Dixie har varit en fin förebild. Från att ha bemästrat sin rädsla till att acceptera familjens regler och ge tröst, har Dixie lärt sin matte både en och annan lärdom. Du kommer att skratta, du kommer att gråta och genom allt kommer du att utmanas av dessa hjärtevärmande berättelser om Dixie, den lilla schnauzer- och pudelvalpen.
    65,00 kr
  74. I varje kyrkbänk sitter ett brustet hjärta
    I varje kyrkbänk sitter ett brustet hjärta
    Beskrivning
    Enkelt och uppriktigt berättar Ruth om sin vandring genom skilsmässa, depression och skam; sin hjärtskärande kamp som förälder; och sina misslyckade försök att fatta kloka beslut i efterdyningarna av de felaktiga. Hon kommer med ny insikt från Guds Ord för alla som är rädda för att deras handlingar inte går att förlåta eller att deras förkrosselse har gjort dem obrukbara för Gud.
    95,00 kr
  75. Första telefonsamtalet från himlen
    Första telefonsamtalet från himlen
    Beskrivning
    En morgon ringer telefonerna i Coldwater. Till allas förvåning visar sig rösterna vara hälsningar från himlen, släktingar och vänner som hör av sig till anhöriga. Den sömniga lilla staden blir snart centrum för världens medier. Finns det ett liv efter detta, eller är samtalen århundradets bluff?

    Sully Harding, änkling och ensamstående tonårspappa, bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Vad är det egentligen som pågår? Och varför just i Coldwater?
    Tillsammans med en av de tillresta journalisterna börjar Harding nysta i invånarnas liv. Deras olikheter till trots verkar frågorna inför livets förgänglighet vara de samma. När sanningens minut närmar sig ställs allt på sin spets: Hur mycket behöver man tro? Och hur ska man veta om tron håller om man inte släpper taget?

    Första telefonsamtalet från himlen är en spännande bladvändare, samtidigt en varm, hoppfull berättelse om dem vi älskar, om saknaden som kärlekens pris, och om trons kraft att bära i motgångar och glädje.

    Sagt om Tisdagarna med Morrie:

    ”Den här boken är en kärlekshandling. Framförallt ger den förtröstan och stor glädje.”
    – Västerbottens Folkblad

    ”En gripande livsklok berättelse, såld i miljonupplagor”
    – Aftonbladet

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  76. Jag vill sjunga om dig för evigt
    Jag vill sjunga om dig för evigt
    Beskrivning
    Följ med Delirious? bakom scenen och upptäck den bibliska och personliga inspirationen som är grunden för bandets världskända lovsånger. Ta del av hur detta tajt sammanknytna band kom tillsammans för att göra det de älskar: att skapa musik och leda andra fram till Kristi fötter i lovsång. I dessa korta men kärnfulla kapitel får du bland annat läsa om inspirationen bandmedlemmen Stu G fick när han bad för sin sjuke far, det profetiska tilltalet som förändrade inriktningen på en sång och hur Psaltaren har väglett dem på deras jakt efter sanning och passion när det gäller deras musik och liv. Denna bok innehåller starka berättelser, bibelord och inblickar bakom bandets mest kända sånger, allt förpackat i en fräsch hårdpärmsbok helt i färg, med en riktigt trevlig design! En fullängds bonusskiva medföljer, med bland andra Delirious?
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  77. Josef drömtydaren
    Josef drömtydaren
    Beskrivning
    Berättelsen om Josef - drömtydaren
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  78. Nära plattan
    Nära plattan
    Beskrivning
    Livet i s:ta Clara kyrka. Prästen berättar om de senaste årens utveckling och liv för en stadsförsamling som var på väg att dö ut.
    75,00 kr
  79. Var vän med din kropp!
    Var vän med din kropp!
    Beskrivning
    Var vän med din Kropp! är en brunn av visdomsord, om kroppsligt välbefinnande, att ösa ur. Till fromma för kroppens inre och yttre glädjeyttringar. Steve Ilg är en, i USA, nationellt erkänd idrottsman och instruktör av träning för hela kroppens välmående. Han inspirerar och motiverar, medan han utforskar styrke-träning, kinetik, konditionsträning, näringslära och meditation, på ett sätt som kommer att förändra ditt liv.
    30,00 kr
  80. Välkommen till världen!
    Välkommen till världen!
    Beskrivning
    Grattis till er nya lilla välsignelse. Det är naturligt att glädjen flödar över - men kanske ni känner en viss utmattning också. Denna lilla charmerande skrift vill hjälpa er i den glädje och vånda som ni känner vid just detta speciella tillfälle. Skriven av en trebarnsmor erbjuder den sunda råd om hur ni kan handla i de olika situationer som nu möter er (inklusive blöjbyte). Den ger också idéer om hur ni fostrar såväl ert barn som er själva. Njut och var glad.
    30,00 kr
  81. Vi gratulerar!
    Vi gratulerar!
    Beskrivning
    Välkommen att fira en meningsfull dag. Den dag när du skrevs in i historien. Med djup och medkänsla, utan klichéer eller senti-mentalitet, vill Vi gratulerar! visa på de många olika dimensionerna av en födelsedag - det som varit, uppskattningen av det som nu är och omfamningen av framtiden. Med oefter-härmelig charm och känsla blir denna födelsedagsbok en utmärkt gåva till en vän - eller kanske till dig själv.
    30,00 kr
  82. Lärare för livet!
    Lärare för livet!
    Beskrivning
    Att undervisa är tufft och krävande - mer en kallelse än ett jobb. Lärare för livet! tar inte bort de krävande stunderna, men dess sunda och uppmuntrande råd vill hjälpa dig att vårda dig själv och att ge det bästa till dem som du undervisar. Med sina visa ord och upplysande illustrationer vill denna lilla bok förnya din glädje och entusiasm i att få undervisa.
    30,00 kr
  83. Släpp loss barnet - inom dig
    Släpp loss barnet - inom dig
    Beskrivning
    Kommer du ihåg hur man leker? De förtjusande sidorna i denna bok utgör en praktisk strategi för att återfå glädjens gåva som är din födslorätt. Att upptäcka barnet inom dig är inte enbart god terapi. Det är också en respons till den urgamla vishetens kallelse att "bli som ett barn".
    30,00 kr
  84. Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Beskrivning
    Förlorad Förundrad; om vårt sökande efter identitet, andlighet och intimitet
    100,00 kr
  85. Mellan dröm och verklighet
    Mellan dröm och verklighet
    Beskrivning
    Det är svårt att vara människa. denna bok handlar om att våga möta verkligheten med öppna ögon och att upptäcka vilka slags drömmar och värderingar som styr oss. Men också om att försonas med livet sådant det är, och inte som vi önskar att det vore.
    75,00 kr
  86. I Ordets Ljus
    I Ordets Ljus
    Beskrivning
    Urval av Sven Sixtens predikningar och föredrag från olika tider av hans prästtjänst.Vid varje avsnitt anges tid och plats där predikan hållits.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  87. På rutinens brant
    På rutinens brant
    Beskrivning
    Om församlingen och den kyrklösa tron. - UR BAKSIDESTEXTEN - - - Jag är kristen, men på mitt eget sätt. - - - Vi är ju faktiskt uppfostrade enligt kristna normer; du ska inte dräpa, du ska inte stjäla och hela den där baletten. - - - Sedan har man ju också tagit en del från andra religioner. - - - Men trots allt tycker jag att vi ska ha kristendomen i botten i vårt samhälle. - - - ?Mina förväntningar är att församlingen inte ska försvinna. Men då måste den förändras, annars kommer de yngre inte med. Jag är trött på alla släta predikningar, man måste inte vara så himla snäll i kyrkan. Om man får höra något i kyrkan som skakar om, så blir man nyfiken och kommer tillbaks en annan söndag. Som det är nu, tycker nog folk, att i kyrkan är det likadant jämt.? - - - Två röster ur boken som pekar på klyftan mellan församlingen och den kyrklösa tron. - - - Fler och fler säger att de är kristna, men på sitt eget sätt, medan färre och färre känner sig hemma i kyrkan. Ändå fortsätter många församlingar som om ingenting hade hänt, eller. . . * - - - Ger vi oss tid att stanna upp, ställa frågor och lyssna? - - - Vad har människor utanför kyrkmurarna för tankar om livet, kyrkan och Gud? - - - Varför finns egentligen församlingen och vad är målet med gudstjänsterna och verksamheten? - - - Vart är kyrkan på väg och hur kan vi hitta en hållbar församlingsstrategi till 2000-talet? - - - Detta är några av de frågor PÅ RUTINENS BRANT aktualiserar. Boken är ett resultat av ett utvecklingsprojekt i Bollebygds församling. - - - Utgångspunkten är en vanlig församling och därför är boken användbar för utveckling och förnyelse i de flesta församlingar.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  88. Drömmen om gudomlighet
    Drömmen om gudomlighet
    Beskrivning
    Redovisning av mormonernas historia och lära.
    50,00 kr
  89. På väg. En samtalsguide
    På väg. En samtalsguide
    Beskrivning
    Samtalsguide till Esbjörns Hagbergs herdabrev "Leva i försoning"
    30,00 kr
  90. Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Beskrivning
    Dokument Norrbotten är en skildring i ord och bild av samhälle, människa och natur i Norrbotten under de senaste 200 åren. Norrbotten skapades 1810, i omvälvningarna efter Napoleonkrigen, som stöpte om Europas politik och geografi. Tillvaron som multietniskt gränslän under en tid som präglats av industrialisering och djupgående strukturomvandling har skänkt en säregenhet åt den norrbottniska kulturen.
    150,00 kr
  91. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Beskrivning
    Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

    Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
    Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
    Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

    Sagt om boken:
    "En charmig Forrest Gump-liknande historia. En makalöst rolig bok som fyller i skrattrynkorna. Riktigt uppfriskande. ... ett underbart, komplicerat och givande äventyr."
    Smålänningen

    "Årets roligaste!" Betyg 4 av 5
    Hemmets Journal

    "Sjövild och galen, en hejdlöst rolig historia om en hundraårig man som är på rymmen från ålderdomshemmet. I klass med Arto Paasilinnas bästa."
    Ingalill Mosander, Aftonbladet
    40,00 kr
  92. Daniel i lejongropen
    Daniel i lejongropen
    Beskrivning
    Berättelsen om Daniel i lejongropen.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  93. Jesus möter folket
    Jesus möter folket
    Beskrivning
    Här finns många timmars roligt arbete med att hitta detaljer i berättelser från Nya Testamentet
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  94. Jona
    Jona
    Beskrivning
    Korta bibelberättelser.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  95. David och Goljat
    David och Goljat
    Beskrivning
    Bibelberättelse för barn.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  96. Min resa
    Min resa
    Beskrivning
    En present till alla ressugna:Alla minns en rolig resa men man glömmer lätt bort de små detaljerna. Med den här boken kommer du för alltid komma ihåg den charmiga hotellvärden det mysiga hotellrummet, torget med den goda caffelatten och vad favoritstranden hette.
    65,00 kr
  97. Till 60 åringen
    Till 60 åringen
    Beskrivning
    Till 60-åringen Den här boken är en rolig och mycket personlig present till en vän inför den stora 60-årsdagen. Den är fylld av både humor och seriösa sidor. Fyll i den själv eller tillsammans med ett kompisgäng och ge bort jubilaren.
    65,00 kr
  98. Till farfar
    Till farfar
    Beskrivning
    Till farfarTänk att få göra farfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon. Du berättar för farfar varför du tycker om honom så mycket och varför han är så gullig. Släktdrag kommer och går, finns det några likheter mellan er?
    65,00 kr
  99. Till morfar
    Till morfar
    Beskrivning
    Till morfarTänk att få göra morfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon.
    65,00 kr
  100. Om bland tusen stjärnor
    Om bland tusen stjärnor
    Beskrivning
    Aldrig kan livet vara så dynamiskt och vibrerande som i dödens närhet. Utifrån denna erfarenhet möter vi här Astrid Lindgren, Ingmar Bergman, Ted Gärdestad, Chalmersprofessorn Lars Kristiansson och Sighsten Herrgård. Följ med på den dramatiska resan till Brasilien med Sveriges farligaste dynamitard Tore Kratz, BarnSamaritens grundare. Här berättas också historien om den märklige prästen i Kemin och mycket mer.

    Per Ragnar har skrivit 24 böcker, bland annat de kritikerrosade Hitler Hans folk, Luther död eller levande och Därför är jag vegetarian. Som skådespelare är han känd för sin medverkan i den över hela världen prisade filmen Låt den rätte komma in, samt svenska TV-klassiker som Röda Rummet och Någonstans i Sverige.

    Efter 50 framgångsrika år som skådespelare, regissör, TV-programledare och författare, debuterar han nu som textförfattare i tonsättningar av Sulo.

    Innehåller CD-skiva.

    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 5373

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå