View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 5486

per sida
Fallande ordning
  1. Till morfar
    Till morfar
    Beskrivning
    Till morfarTänk att få göra morfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon.
    65,00 kr
  2. Om bland tusen stjärnor
    Om bland tusen stjärnor
    Beskrivning
    Aldrig kan livet vara så dynamiskt och vibrerande som i dödens närhet. Utifrån denna erfarenhet möter vi här Astrid Lindgren, Ingmar Bergman, Ted Gärdestad, Chalmersprofessorn Lars Kristiansson och Sighsten Herrgård. Följ med på den dramatiska resan till Brasilien med Sveriges farligaste dynamitard Tore Kratz, BarnSamaritens grundare. Här berättas också historien om den märklige prästen i Kemin och mycket mer.

    Per Ragnar har skrivit 24 böcker, bland annat de kritikerrosade Hitler Hans folk, Luther död eller levande och Därför är jag vegetarian. Som skådespelare är han känd för sin medverkan i den över hela världen prisade filmen Låt den rätte komma in, samt svenska TV-klassiker som Röda Rummet och Någonstans i Sverige.

    Efter 50 framgångsrika år som skådespelare, regissör, TV-programledare och författare, debuterar han nu som textförfattare i tonsättningar av Sulo.

    Innehåller CD-skiva.

    75,00 kr
  3. Drömmen om gudomlighet
    Drömmen om gudomlighet
    Beskrivning
    Redovisning av mormonernas historia och lära.
    50,00 kr
  4. Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
    Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
    Beskrivning
    Kemi är inte en ond vetenskap. Tvärtom, livet självt består av en rad kemiska processer. Men som så många andra vetenskaper har kemin också en mörkare sida. Här hittar vi droger, gifter, sprängämnen och ond bråd död.Ond kemi är inte någon receptsamling för giftmördare och mordbrännare. I stället har de mörka aspekterna fått bilda utgångspunkt för en diskussion om vardagens kemi, ofta med ett uns kulturhistoria och inte sällan med en kärleksfull glimt i ögat. Varför luktar helvetet svavel? Varför ska man inte dricka sauvignon blanc-viner på tigersafari? Hur kan det komma sig att ett ämne som lockar flugor till lik också finns i vissa parfymer? Hur kommer det sig att en rad kända målningar faktiskt är bestrukna med pulvriserad mumie? Kan man dö av att dricka för mycket vatten? Följ med på en spännande vandring till kemins mörka sida. Resan börjar i helvetet och slutar i himlen.
    75,00 kr
  5. Privat kyrka : orka bry sig om gemenskap?
    Privat kyrka : orka bry sig om gemenskap?
    Beskrivning
    Ger du dig någon gång tid att fundera över syfte och samband när det gäller tro och kyrka? Bryr du dig om kyrkan? Tror du att Gud bryr sig om kyrkan? Du kanske är troende och funderar över din koppling till andra kristna. Du kanske inte är troende men funderar över vad det där med kyrka egentligen handlar om?

    I denna bok presenterar Daniel Alm ett flertal spännande och viktiga perspektiv på livet som kristen där viktiga tankar om syfte, drömmar, mål, strategier, värderingar och engagemang lyfts fram.
    Det finns en naturlig och självklar koppling i denna bok mellan den enskilda individens liv och den kristna kyrkans betydelse och uppdrag, allt förankrat i en positiv gudsövertygelse.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  6. 10 procent till kungen
    10 procent till kungen
    Beskrivning
    I denna bok skriver Thomas Jonsson om tiondet. Han visar på tiondet som en möjlighet att låta Gud bli involverad i vår ekonomi. Det gör vi genom att avskilja en del av allt vi fått och ge till Herren. Tiondet visar på ett konkret sätt att vi litar på och är beroende av honom. Vad är tiondets bibliska bakgrund? Är tiondet till för att Gud behöver pengar eller för att Gud vill välsigna oss? Thomas Jonsson ger bibliska svar på dessa och många andra vanliga frågor. Han visar dessutom på att tiondet är en förbundshandling och förklarar vad det innebär. När vi ger vårt tioende till Kungen kommer han att beskydda, bevara och välsigna oss. Eller som Malaki skrev angående tiondet: "Pröva mig nu i detta, säger HERREN Sebaot, om jag inte kommer att öppna för er himlens fönster och låta välsignelse strömma ut över er i rikt mått." (3:10)
    75,00 kr
  7. Undren bakom rubrikerna
    Undren bakom rubrikerna
    Beskrivning
    Elva pärmar med tidningsurklipp från bland annat ortstidningar och veckotidningar från Roger Larssons möten blev inspirationskällan och startpunkten till denna unika bok. Få evangelister i Sverige har attra­herat mediasveriges journalister och fotografer som Roger Larsson.
    Vad ligger bakom alla dessa rubriker? Denna bok presenterar ett urval av alla de konkreta under som skett och gudomliga tilltal som getts i Roger Larssons möten.

    Du möter människor bakom rubrikerna som fått sina liv förvandlade av Guds kärlek och kraft. Du möter redskapet eller tjänaren bakom rubrikerna: evangelisten Roger Larsson. Och du möter förstås mannen bakom rubrikerna: Jesus Kristus, han som ska ha all ära för alla under som skett och sker.
    Låt dig inspireras av dessa berättelser som visar att Gud verkar i Sverige idag.

    75,00 kr
  8. Tag plats! Dörrarna stängs
    Tag plats! Dörrarna stängs
    Beskrivning
    Det är dags att ta plats! Tiden går mot sin avslutning och väckelseropet ljuder: Vi får inte sova!
    Följ med på en resa in i Emanuel Minos visdom och erfarenhet. Vårt tusenåriga kristna arv är ett stort privilegium, som han ser ännu tydligare än tidigare. Han påminner oss också om vad det arvet har betytt för Norden.
    Med profetisk skärpa tar han tempera­turen på det nuvarande andliga läget, och delar med sig av angelägen undervisning och starka profetiska syner som gäller Skandi­navien i den yttersta tiden. Nu håller dessa profetiska syner på att bli verklighet inför våra ögon! Minos berättar också för första gången i bokform om sina erfarenheter från norska motståndsrörelsen mot nazismen under andra världskriget och drar historiska paralleller till dagens samhälle. ”Vi får aldrig tro att det inte kan hända igen. Kampen för människovärdet måste ständigt utkämpas”, säger­ han. ”Låt oss lära av historien!” I en bok som innehåller en stark upp­maning till medmänsklighet och kärlek till vår nästa kommer Emanuel Minos med ett nödrop till land och människor: Tag plats! Dörrarna stängs!

    Om författaren: Dr. Emanuel Minos föddes 1925 i dåvarande belgiska Kongo. Hans biologiske far var grek och hans mor av egyptisk härkomst. Som liten adopterades han av en norsk missionärsfamilj och kom som ett av de första adoptivbarnen till Norge 1930. Redan från femårsåldern har han varit predikant och fört vidare pingstarvet från T. B. Barratt och Lewi Pethrus, som han kände väl. Få är så välkända över hela kristenheten i Norge och resten av Norden som Emanuel Minos. Minos deltog under andra världskriget i mot stånds rörelsen och studerade senare vid Oxforduniversi tetet i England och tog även en doktorsgrad i teologi i Tennessee i USA. År 1995 mottog Minos Nordstjärnemedaljen av Kung Carl XVI Gustaf för sin kristna, kulturella och sociala insats i det svenska samhället. Emanuel Minos är gift med Aase. Tillsammans har de tre barn och en rad barnbarn.

    125,00 kr
  9. Rör inte Guds homo
    Rör inte Guds homo
    Beskrivning
    Utan rötter vissnar vi. Den insikten sprider sig alltmer. Kändisar söker sina rötter på TV. Miljoner köar till Mamma mia, ABBA-musikalen om flickan som söker sin förlorade abba, pappa.
    En annan insikt har svårare att bli accepterad: att vi har de rötter vi har – att man inte kan välja bort sina rötter. Det politiskt korrekta i dag är att vi inte behöver våra biologiska rötter, som ju för alla består av mor plus far. Och vår Gudsrot får inte finnas.

    Resultatet kommenterar Bengt Pleijel så här, i sitt förord: "Vi har blivit rotlösa. Kraften har sinat." Tomas & Herti Dixon beskriver allas vårt rotsystem – och hur vi kan skydda våra rötter, så att de inte torkar eller slits av. Utgångspunkten är dels adoptivbarns starka erfarenheter av rotlöshet, dels Skaparen. Gudslivet är manligt och kvinnligt – inte minst därför är det fulla föräldraskapet så livsavgörande.
    Boken tar upp en lång rad varför-frågor: varför är det livslånga, trogna äktenskapet mellan man och kvinna så centralt, inte bara för individen utan också för samhället – varför är synden synd – varför gör oss gränslös frihet ofria – varför stämmer inte evolutionsteorin med verkligheten – varför behövs manlighet och kvinnlighet, moderskap och faderskap i samspel för att vi ska ha störst chans att bli oss själva fullt ut?

    "Tomas & Herti för dig in på en spännande vandring genom bibeln och vår tid. Läs deras bok långsamt. Tanka, tänk…", uppmanar Bengt Pleijel.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  10. Operation Pärlan
    Operation Pärlan
    Beskrivning
    Den 18 juni 1981 gled en enorm pråm med en miljon biblar förbi de kommunistiska gränskontrollerna och kastade ankar vid en strand i södra Kina. Operation Pärlan är historien om detta modiga uppdrag som leddes av den före detta amerikanske marinsoldaten Broder David. Tillsammans med 19 besättningsmän riskerade han sitt liv för att föra Guds Ord till de andligt svältfödda kristna i Kina. Tidningen Time beskrev Pärlan som ”ett märkvärdigt uppdrag [...] den största operationen i sitt slag i Kinas historia”. Kristna kineser betraktar det som en central händelse i deras historia. Under månaderna före sin död, och efter 25 år av tystnad, delade Broder David med sig av sin historia med författaren Paul Hattaway.
    75,00 kr
  11. Inre helande
    Inre helande
    Beskrivning
    Många människor i Kristi kropp har problem som läkare inte kan behandla. Det handlar bland annat om inre sår till följd av olösta konflikter. Pappa Gud hörde pulsslagen i vår djupa smärta och kom ner, i sin son Jesus, för att befria oss, för att hela och upprätta oss till hälsa och helhet.

    Denna bok har skrivits för dem som vill förstå något om rötterna till sin egen trasighet och känslomässiga smärta. Den är också tänkt för dem som upplever att Gud har kallat dem till att vara med Honom i att förbinda dem som är sårade och blöder invärtes.

    65,00 kr
  12. Nåd i Las Vegas
    Nåd i Las Vegas
    Beskrivning
    Obegränsad nåd är det du får av en kärleksfull Gud när alla religiösa typer har gått hem och det lilla hopp du hade på din egen förmåga precis exploderat mitt framför ögonen på dig. Vad kommer du först att tänka på när du tänker på Las Vegas? Kanske glitter och glamour? Eller pokerspel och dansare? Och varför inte? Staden som går under namnet Syndens Stad är en amerikansk ikon – ett "allt-är-okej-skrin" som ger underhållning, pengar, sex och ytterligare ett kast med tärningen. Troligtvis tänker du inte på Guds nåd, när du tänker på Las Vegas. Det gjorde inte heller Jud Wilhite när han fick uppdraget att vara pastor i stans största församling. Men människorna han senare mött har förändrat hans syn. Idag står Las Vegas för något helt annorlunda och förvånande för Jud. För honom är det inte längre Syndens Stad – utan Nådens Stad. Tillsammans med den erfarne journalisten Bill Taaffe, tar Jud oss med bakom neonskyltarna och nattlivet till en annan del av Vegas – där människor som brutits ner av ensamhet, droger och hopplöshet finner hopp och frihet i en vital troende gemenskap. "Nåd i Las Vegas" visar vad som händer när vanliga människor vågar vara ärliga med sig själva och med Gud. I denna bok får du bland annat läsa om personer som tjänar grova pengar i spelvärlden. Du får möta sensuella dansare, en flygande Elvis, en Idol-deltagare och en polis som berörde hela stan. Var och en av dem mötte "obegränsad nåd" som Jud kallar det. "Nåd i Las Vegas" skildrar dessa människor som satsat allt på en stor idé: att Guds nåd är vidare, djupare och högre än deras misslyckanden. "Jud Wilhite håller inget tillbaka när han beskriver den livsförvandlande kraften i Guds förlåtelse som människor möter på Las Vegas gator. Där trasiga människor finns, där finns också Guds nåd ..."
    75,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  13. Mirakler
    Mirakler
    Beskrivning
    Denna inspirerande bok presenterar 66 beskrivningar av Guds övernaturliga ingripanden i människors liv. Vissa berättelser är dramatiska, andra handlar om mirakler i vardagen – men gemensamt för alla skildringar är att Gud griper in och förändrar situationer som ibland är helt hopplösa. Dessa vittnesbörd pekar klart och tydligt på Guds makt att hela, hans förmåga att stilla stormar, gripa in i människors liv, sända sina änglar till vår hjälp och använda sin kraft för att dra oss närmare honom. Du kommer att få se att Gud inte bara kan göra det omöjliga möjligt, utan att han också kan göra det obetydliga betydelsefullt. Om du någonsin tvivlat på hans villighet och förmåga att göra mirakler i vår tid, då är det dags att sluta med det. Läs den här boken och bli övertygad om att Gud gör under idag – för vanliga människor som du!
    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  14. Hemlig frihet
    Hemlig frihet
    Beskrivning
    En ung muslimsk man plågad av mardrömmar tills han fick möta Isa (Jesus). En före detta ledare för en fundamentalistisk muslimsk rörelse som förföljde kristna. En privilegierad ung muslimsk kvinna som hålls fången av sin familj när de hittar en Bibel bland hennes ägodelar.
    I sin häpnadsväckande och starkaste bok hittills, inbjuder Broder Andrew dig att möta dessa modiga män och kvinnor som du aldrig tidigare visste fanns. Detta är den fängslande, sanna berättelsen om kyrkan i muslimvärlden. En kyrka som kämpar för att kunna handskas med fientliga regeringar, terroristattacker och skaror av människor som kommer till tro på Kristus. Namnen och platserna är ändrade för att skydda de verkliga människorna på de verkliga platserna.
    Men berättelserna är sanna.
    Hemlig frihet ger dig inte bara en glimt av dessa modiga troendes liv, den ger också fyra utmaningar till västvärldens kristna för att hjälpa dessa förföljda bröder och systrar. Den kallar oss att ansluta oss till ett annat slags jihad och lämna hämnd bakom oss till fördel för förlåtelse, radikal kärlek och uthållig bön.
    100,00 kr
  15. Sånger och sångare
    Sånger och sångare
    Beskrivning
    Denna bok är ett stycke väckelsehistoria med musiken som röd tråd. Stig Hällzon som tidigare kommit ut med flera böcker om väckelsehistoria tecknar elva levande porträtt av våra mest uppskattade sångförfattare och deras verk. Sångförfattarna finns inte längre kvar hos oss men deras sånger lever vidare och sjungs än idag. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket inspirerande bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
    125,00 kr
  16. Stormvarning : vare sig det gäller naturkatastrofer, terroristhot eller global finanskris måste dess
    Stormvarning : vare sig det gäller naturkatastrofer, terroristhot eller global finanskris måste dess
    Beskrivning
    Media flödar dagligen över av alarmerande rubriker om konflikter i Mellanöstern, ekonomiska kriser och terroristhot i olika delar av världen.

    I Stormvarning utforskar Billy Graham de största utmaningarna vi står inför idag och ger sin röst och sitt perspektiv till vad Bibeln säger om våra nuvarande stormar ... och de stormar vi ännu inte sett.
    Sedan boken kom ut för första gången har Graham fått ytterligare ungefär två decennier i tjänst och fått se flera nya stormar. Denna helt reviderade och uppdaterade bok belyser Grahams senaste upplevelser, insikter och förnyade känsla av allvar när han utforskar Uppenbarelseboken i ljuset av dagens världshändelser – och ser profetiska händelser utspela sig."När vi nu går in i ett nytt decennium i det tjugoförsta århundradet, kan man läsa rapporter om allt värre otyglad girighet och korruption på Wall Street, misshushållning av finanser på regeringsnivå, och bedrägeri och perversion på hög nivå inom både kyrka och stat.
    Samtidigt som många håller ett öga på urladdningen, som de känner måste komma mellan de finansiella stormakterna i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika, känner de att förutsättningarna för en ännu värre kollaps i världen är större än någonsin ... Finns det något vi kan hoppas på i den situation vi befinner oss i? Kommer det någonsin att bli fred? Hur ska vi leva våra liv med tanke på de utmaningar vårt land ställts inför och med tanke på den svåra situationen i världen?

    Detta är viktiga – till och med livsviktiga – frågor, och jag vill inbjuda dig att komma med mig medan vi upptäcker de svar som Gud har gett oss i sitt Ord, Bibeln." – Billy Graham

    125,00 kr
  17. Liv utan gränser : inspiration till ett galet bra liv
    Liv utan gränser : inspiration till ett galet bra liv
    Beskrivning
    Liv utan gränser är en inspirerande bok av en fantastisk man. Nick Vujicic föddes utan armar och ben men har övervunnit sina handikapp och lever idag inte bara ett självständigt liv utan även ett rikt och meningsfullt liv, eller ett "galet bra liv" som han själv säger. Han är med sin positiva inställning och starka tro en förebild för miljontals människor världen över.Nick berättar historien om sina fysiska funktions­hinder och den känslomässiga kamp han fick utstå som barn, tonåring, och ung vuxen. "Under den längsta, ensammaste tiden undrade jag om det fanns någon på jorden som jag, och om det fanns något annat syfte med mitt liv än smärta och förnedring." Han berättar om hur tron har varit hans viktigaste källa till styrka och förklarar att när han hittade sin livsuppgift – att inspirera andra att göra deras liv och världen bättre – fann han modet att börja leva ett tillfredsställande liv utan gränser.Miljontals människor världen över har inspirerats av Nick Vujicics liv och budskap, inte minst genom att de sett hans filmklipp på YouTube. Nu kan du ta del av hans inspirerande bok "Liv utan gränser".
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  18. Boken om Stanley Sjöberg
    Boken om Stanley Sjöberg
    Beskrivning
    Upproret mot en ärvd tro och församlingens krav tog ett tvärt slut. Gud kom i vägen med sin kallelse. Livet ändrade riktning.Stanley Sjöberg var bara 15 år när han började sin bana som evangelist, pastor och missionär. I 60 år har han oförtrutet arbetat för Guds rikes utbredning. Och han har gjort det på sitt eget vis.Som missionär i Pakistan var han hotad till livet, men byggde också vänskapens broar till muslimska präster.Som 30-årig vice föreståndare i Filadelfia, Stockholm, hamnade han i konflikt med Lewi Pethrus. Men den gamle pingstnestorn och den unge provokatören försonades och fann varandra i en djup och rik vänskap.Som 34-årig föreståndare i Citykyrkan, Stockholm, invaderade han och andra församlingsmedlemmar i protest porrbutiker i Klarakvarteren, och fick stryk på köpet. Under den tiden tog han också kamp mot extremvänstern, och blev hotad med hängning när revolutionen kom.I mer mogen ålder startade han en ny, oberoende församling i Sundbyberg, Centrumkyrkan. Församlingen blev en tillflykt för kraschade kristna liv och nyfikna sekulariserade människor.Genom sin frispråkighet har Stanley Sjöberg genom åren varit mediernas favorit. Han har skapat rubriker. Inte alltid till sin egen fördel, dock. På braskande löpsedlar har han bland annat anklagats för att driva folk till självmord.Boken om Stanley Sjöberg berättar hans livs dramatiska historia, som började 1936 i New York. Men den speglar också hans åsikter och beskriver de debatter som han dragit igång eller där han varit en orädd aktör. Om helvetesläran. Om islams inflytande. Om Ulf Ekman och Trosrörelsen. Om Benny Hinn. Men också om jordbrukspolitiken och livsmedelsindustrin.Stanley Sjöberg har kanske varit den svenska frikyrkans mest framträdande profil under flera årtionden. Han har alltid väckt starka känslor, för eller emot. Det kommer förmodligen också den här boken att göra.
    85,00 kr
  19. Till min ÄLSKLING (Diamanter)
    Till min ÄLSKLING (Diamanter)
    Beskrivning
    En present som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
  20. Motivation
    Motivation
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  21. Må bra
    Må bra
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    40,00 kr
  22. Till en Mamma - Nallar
    Till en Mamma - Nallar
    Beskrivning
    Det betyder mycket att ha en mamma som du. Du är mycket speciell. Tack för att du finns!
    50,00 kr
  23. Sov gott! Må väl! (Droppar)
    Sov gott! Må väl! (Droppar)
    Beskrivning
    En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  24. Kor : en kärlekshistoria
    Kor : en kärlekshistoria
    Beskrivning
    Vi blev ihop för tio tusen år sedan – korna och vi människor. Sedan dess har de fött oss, stött oss och hållit oss sällskap. Kor – en kärlekshistoria är boken som lyfter fram korna och deras personlighet i rampljuset. Boken bjuder konstnärligt foto och texter om människor som ser kor, umgås med kor, älskar kor, och minns kor.

    Åsa och Mats Ottosson är natur- och reseskribenter och har bland annat skrivit den bästsäljande guiden Upplev Sverige. Roine Magnusson är fotograf och har bland annat flugit i ultralätt flygplan i Nils Holgerssons fotspår, vilket resulterade i Pandaboksbelönade Den underbara resan 2006.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  25. Kosterhavet : sveriges första nationalpark under ytan
    Kosterhavet : sveriges första nationalpark under ytan
    Beskrivning
    Stefan Edman gör ett populärvetenskapligt kraftprov. Han verkar ha tagit reda på allt om havets fantastiska mångfald och alla märkliga varelsers liv under ytan ... Havets natur, som är omöjlig att själv utforska med kikare eller lupp, kommer nära. Fantastiska undervattensbilder visar de otaliga livsformer som Edman lättsamt guidar oss till." Eva-Lena Neiman i Sveriges Natur "Fantastiska läs- och bildupplevelser...som lekman går man in i (boken), storögd och lätt rusig av skönheten och komplexiteten i de olika organismernas livscykler". GT "Utöver Stefan Edmans inspirerande texter om märkliga djur och växter, och om människor som bor och verkar på Kosteröarna, så rymmer boken utomordentligt vackra bilder." GP En lika lustfylld som lärorik marinbiologisk lektion i Kosterhavet... Göteborgs-Posten
    150,00 kr
  26. Det levande havet : Tärnskär i Östersjön
    Det levande havet : Tärnskär i Östersjön
    Beskrivning
    Lyriskt informativ prosa, sagolika bilder. Årets kaffebordsbok". Anita Goldman i Expressen Tärnskär nådde mig som ett rykte. En magisk plats som man måste besöka, sa de som varit där. Ett tecken på liv mot alla odds, en komprimerad berättelse om vårt ursprung. Längst ut i yttersta havsbandet ligger ön Tärnskär 985 meter lång och 50 meter bred. Här finns en unik flora och en mängd fågelarter. På mitten av ön ligger en sällsam liten lagun med sandstrand. Tärnskär liknar ett rev i Stilla havet. Men den ligger i Östersjön, vårt eget innanhav. Ett hav som står inför allvarliga hot. Hur länge till kan vi njuta av den vackra ytan? I Det levande havet tar författare Ylva Eggehorn och fotograf Bengt af Geijerstam med oss på en resa genom historien samtidigt som de visar vad som under två tusen år vuxit upp ur havet. Förundran som vill väcka eftertanke och inspirera till handling. Med Tärnskär som språngbräda tar vi oss från vårt ursprung fram till i dag. Vägen går via de sex hav som avlöst varandra fram till dagens östersjöhav, genom berggrundens och istidernas oerhört långsamma förändringar fram till mötet med de växter som lärt sig slå rot där det borde varit omöjligt och de människor som funnit sin plats längst ute i ytterskärgården med dess hårda villkor. Frågan är varför man alltid vill komma till det yttersta. För att se var gränsen går? Eller för att möta det orörda, det som ingen annan ännu har mutat in? En speciell slags skönhet uppstår när ytterligheterna möts. Hit dras de älskande och de äventyrslystna.
    125,00 kr
  27. Postlådor
    Postlådor
    Beskrivning
    Boken om postlådor uppmärksammar den kreativitet och uppfinningsrikedom som människor har. Den sätter fokus på vårt behov av att omge oss med personliga och många gånger "egendesignade" attribut som också ger ägaren en identitet. Kanske ska de personligt utformade postlådorna också ses som ett uttryck för att vi inte vill vara en i mängden, vi vill visa andra vilka vi är.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  28. Om Bibeln
    Om Bibeln
    Beskrivning
    Har Bibeln verkligen något att säga oss människor på 2000-talet? Är den trovärdig? Innehåller den inte massor­ av fel och motsägelser? Varför skulle man tro på mirak­lerna­ som beskrivs i Bibeln?

    Dessa frågor och många fler vill Stefan W Sternmo ge svar på i denna korta men innehållsrika bok. Vi lever i ett samhälle där relativismen är en av de mest hyllade­ filosofierna och där Bibelns trovärdighet ständigt attac­keras­, ibland till och med från kyrkligt håll.
    Författaren vill lyfta fram många av de starka argument som finns för Bibelns trovärdighet och vill se en fördjupad tro på Bibeln som Guds ord.

    I förordet skriver Sternmo: ”Det pågår en långsam process bort från den enkla tron på Bibeln som Guds trovärdiga och kraftfulla ord. Min bön är att vi ska få en fördjupad tro på Bibeln­ som Guds Ord för oss här och nu. Jag känner inget behov av att försvara Bibeln. Min längtan är att släppa lös kraften som finns i Skriften. ”Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Kristi ord” (Rom 10:17). Syftet är att uppmuntra och utmana dig att göra Bibeln till den viktigaste boken i ditt liv. Gör Bibeln till ett verktyg som du använder i vardagen. Nu är tid för förändring. Gud kallar oss tillbaka till Skriften.

    125,00 kr
  29. Sånger och sångare vol.2
    Sånger och sångare vol.2
    Beskrivning
    Detta är fortsättningen på boken ”Sångare och sångare – Från Oscar Ahnfelt till Einar Ekberg”. I denna bok porträtteras ytterligare elva sångförfattare och deras verk som uppskattats genom decennierna­ och fortfarande lever vidare. Detta är väckelsehistoria utifrån sången och musiken. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket intressanta bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren­ att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
    115,00 kr
  30. Inte längre gay - en personlig berättelse
    Inte längre gay - en personlig berättelse
    Beskrivning
    Inte längre gay är Richard Oostrums mycket närgångna och personliga berättelse. Den beskriver en pojke som inte passar in och kämpar med homosexuella tankar och ber till en högre makt om hjälp utan att verka få något svar. Den skildrar en man som tar steget in i gayvärlden och sedan bävande berättar för omgivningen om sin homosexualitet. Efter sin partners bortgång i aids fanns inte längre några spärrar och hans livsstil blev alltmer destruktiv med många tillfälliga relationer, alkohol och droger. Richard sökte desperat efter tillfredsställelse men lyckades inte få tag i den. Så en dag hände det som kom att förvandla Richards liv för alltid. På väg till en mötesplats för homosexuella är det som om något eller någon rycker tag i Richard. Han stannar upp och undrar först vad som hänt. Sedan inser han. I nästa ögonblick vänder han om för att aldrig mer gå den gamla vägen.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  31. Norstedts svenska fickordbok
    Norstedts svenska fickordbok
    Beskrivning
    Norstedts svenska fickordbok tar upp det svenska grundordförrådet. Här visas och förklaras ordens betydelse, och deras böjning och uttal. Ordboken kommer att fylla en viktig funktion för personer som inte har svenska som sitt första språk, men den lämpar sig lika bra för dem som vill ha en liten men ändå innehållsrik svensk ordbok.
    100,00 kr
  32. Det goda livet
    Det goda livet
    Beskrivning
    Vi längtar och strävar ständigt efter det goda livet. En tillvaro där vi känner oss nöjda med nära relationer, kärleksliv, arbete och fritid. Ett liv grundat i en känsla av glädje och inre harmoni. Idag inser allt fler att självkännedom och livskunskap är en nödvändig förutsättning för detta. I Fredrik Bengtssons bok Det goda livet — om utmaningar, möjligheter och förändringens fyra rum berättar han om några människor som han mött i sitt psykoterapeutiska arbete. Genom deras livsberättelser, och mot bakgrund av det västerländska samhällets utveckling, kan läsaren spegla sig själv och sitt eget liv. Den 1 december drar Fredrik Bengtssons blogg i gång, där han öppnar upp för dialog med läsarna. Låt Fredrik bidra med tankar och inspiration och dela med sig av såväl sina egna som sina professionella erfarenheter för hur vi kan lära oss att leva väl i den fantastiska tid som vi lever i nu!
    175,00 kr
  33. Hoppets tecken
    Hoppets tecken
    Beskrivning
    Vad är utmärkande för vår tid och vad är angeläget att betona just i vår tid? I sitt herdabrev ger Hans-Erik Nordin en bild av religionens och värderingarnas plats i samhället och kyrkans roll i detta. Nordin beskriver Strängnäs stift och identifierar kyrkans och församlingens identitet och roll. Fyra angelägna områden som lyfts fram är gudstjänstens centrala betydelse, fokus på vår tids utsatthet, den nutida människans sökande samt barn och ungas situation.

    Hoppets tecken är korset. Kristus är uppstånden och ingenting är riktigt hopplöst längre. Det är kyrkans budskap från generation till generation och främsta uppdrag att gestalta i nutid.

    Hans-Erik Nordin är biskop i Strängnäs stift.

    125,00 kr
  34. Steg på vägen / Finsk upplaga
    Steg på vägen / Finsk upplaga
    Beskrivning
    Steg på vägen handlar i tur och ordning om det givna men sårbara livet, Jesus, påsken och dopet, Bibeln, bönen, nattvarden och tjänsten, kallelsen och nådegåvorna och slutligen himmelen. Steg på vägen är en katekes. Ordet syftar på den muntligen förmedlade dopundervisningen i syfte att skapa medvetna kristna och myndiga församlingar. Undervisning kan ske på olika sätt. Ett är att i församlingen träffas i mindre grupper för att lyssna, reflektera och samtala om det centrala i kristen tro. Kanske dela en enkel måltid och fira andakt tillsammans. Steg på vägen är framtagen av Göteborgs stift. För ett drygt år sedan lanserades den svenska versionen. Efterfrågan har varit stor, över 10.000 sålda böcker.
    75,00 kr
  35. Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Beskrivning
    På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten ?Jesus saves?, där en lustigkurre klottrat dit: ?... men Kenny Dalglish slår in returen?.
    Det är bakgrunden till Guds hand ? en bok om fotboll och religion, fans och fanatism, tro och övertro, den heliga Madonnan och den makalöse Maradona.
    Läs om när påvens livvakter drar ut i strid på fotbollsplanen. Om supportern som lät döpa alla sina ungar efter favoritlaget. Om munken som byggde ett kloster runt ett fotbollslag. Om miraklet i regnskogen, Usama bin Ladins hemliga passion och om hur Uri Geller en gång satt på en läktare och försökte böja in frisparkar i krysset med tankekraft.
    När ett fan blir gammal blir han inte nödvändigtvis religiös. Men rätt ofta.
    100,00 kr
  36. Människa är ditt namn
    Människa är ditt namn
    Beskrivning
    Rättvisa, fred, mänsklig värdighet, mänskliga rättigheter, diskriminering och fattigdom är ämnen som många i samhälle och kyrka intresserar sig för idag. I Människa är ditt namn diskuterar ett antal svenska teologer dessa ämnen med vitt skilda angreppssätt och från olika utgångspunkter.

    Människa är ditt namn, som är en del i serien Forskning för kyrkan vänder sig till alla som är intresserade av, arbetar med eller studerar mänskliga rättigheter och dess relation till kyrka och teologi.

    150,00 kr
  37. Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Beskrivning
    En bok om vår längtan efter närhet
    Vem är jag? Hur förbereder jag mig för "den rätta"? Är snygg bäst? Vad är sunda gränser? Sambo, äktenskap eller singelliv? Vad är otukt? Hur ska vi se på onani?

    Relationer, kärlek och sex är ord som väcker nyfikenhet och längtan - men också frågor och frustation. Författaren ger vägledning kring några av de viktigaste områdena i en ung människas liv. En kristen livssyn med personliga erfarenheter ligger till grund för boken.

    50,00 kr
  38. Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Beskrivning
    I fem kapitel resonerar Bo Larsson kring predikans plats i Gudstjänsten. Han inleder med att behandla den goda tystnaden och predikan, trostolkning och predikan samt vilket språk vi använder i predikan. Han tar vidare upp bibeltexterna och olika hermeneutiska modeller för texttolkning och ger som avslutning exempel från sina egna predikningar.

    Gestalta möjliga världar är en homiletisk handbok som riktar sig till präster, pastorer och diakoner i första hand men även till alla som någon gång ska predika i en kyrka eller har ett intresse för homiletik. Boken har en ekumenisk grundton med exempel från såväl katolsk kontext som från de reformerade kyrkorna.

    Bo Larsson är präst, docent i tros- och livsåskådningsvetenskap samt utbildnings- och forskningschef i Svenska kyrkan på nationell nivå.
    125,00 kr
  39. Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
    Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
    Beskrivning
    Hur relaterar kristen tro till frågor om rättvis handel, flyktingar och jämställdhet? Hur påverkas miljön ? Guds skapelse ? av min livsstil? Var hittar jag den schyssta t-shirten?

    Karin Cedersjö skriver om globala frågor som konsumtions- och produktionsmönster, om klimatförändringar och milenniemål och om de, till synes små, konkreta vardagsvalen.
    125,00 kr
  40. Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
    Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
    Beskrivning
    Maria Küchen i förordet:
    En vårdag kom det ett brev på posten. Till Küchens stora förvåning innehöll det en inbjudan att delta i arbetet med att ta fram psalmer för 2000-talet. Efter viss övertalning beslöt hon sig för att tacka ja, och på ett kloster i Italien skedde så ett oväntat möte.
    125,00 kr
  41. En väg till livsmod och tillit : möt kristen tro med Frälsarkransen
    En väg till livsmod och tillit : möt kristen tro med Frälsarkransen
    Beskrivning
    Varje pärla i Frälsarkransen berättar något om människolivets villkor. Författarna vill visa på en tro som bejakar livet utan att förneka dess mörka sidor ? en tro som inte främst handlar om trygghet, men om mod att möta varje ny och okänd dag med förtröstan.

    En väg till livsmod och tillit vänder sig till dig som söker efter en andlighet som fungerar i vardagen. Boken ger inga färdiga svar. Den är snarare en ledsagare, som med fördel kan användas som en introduktion till kristen tro.
    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  42. Vinst
    Vinst
    Beskrivning
    Får man tjäna pengar på sjuka, fattiga, hungriga och misshandlade människor? Vad är skälig vinst? Frågan om vinstens betydelse, om dess risker och möjligheter, om värderingar och prislappar sysselsätter oss dagligen. I den här antologin resonerar sju författare olika synsätt på vinst, några texter är politiska, andra mer akademiska och tar sin utgångspunkt i ekonomi, etik, psykologi och teologi. Vinsten beskrivs från att vara en god, nödvändig och kreativ drivkraft till en i värsta fall moraliskt nedbrytande och farligt beroendeframkallande drog.



    Boken är den första i ett projekt om tre böcker i ämnena Vinst, Makt och Tvång.
    125,00 kr
  43. Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd
    Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd
    Beskrivning
    Att vara ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd ger en bred översikt över vad en ledamot i en församlings och samfällighets styrelse behöver känna till. Här beskrivs bland annat ledamotens roll, relationen kyrkoråd ? kyrkonämnd, gränser i förhållandet till fullmäktiga och mot anställda samt juridiskt ansvar.

    Uppdraget för en ledamot i kyrkoråd och kyrkonämnd spänner över stora områden vad gäller församlingens uppgift och förvaltning: såväl ekonomi som arbetsgivarfrågor, fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet täcks in.

    Patrik Tibbling, förbundsjurist på Svenska kyrkans Församlingsförbund.
    100,00 kr
  44. Gunnel Vallquist : texter i urval
    Gunnel Vallquist : texter i urval
    Beskrivning
    Gunnel Vallquist har i mer än ett halvt sekel varit verksam som fri skribent, översättare och författare. Hon har med sin rena och behärskade stil kommenterat och reflekterat över europeiskt kulturliv, kyrkans utveckling och den kristna trons pilgrimskap i essäer och skrifter, artiklar och tankeböcker.

    Urvalet av Gunnel Vallquists texter är från perioden 1949-2007 och har samlats i tre delar som speglar de områden där hon framför allt har rört sig: kulturen, kyrkan och tron. Inledningarna till de olika delarna är skrivna av Ylva Eggehorn, författare och poet, Werner G. Jeanrond, professor i teologi, och Carl Otto Werkelid, Svenska Dagbladets kulturchef. En unik serie artiklar, publicerade i samband med de fem påveskiften som Gunnel Vallquist har upplevt, ingår i bokens andra del, Katolsk horisont.

    Redaktör för boken är Peter Halldorf, pastor och redaktör för tidskriften Pilgrim, verksam på Nya Slottet Bjärka-Säby i Östergötland. Han har även skrivit ett flertal böcker.

    Gunnel Vallquist är professor, teolog, författare, litteraturkritiker och ledamot av Svenska Akademien.
    150,00 kr
  45. Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
    Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
    Beskrivning
    Poeten och kulturskribenten Mohamed Omar mejlar med prästen och teologen Mikael Mogren. Den ene är muslim, den andre kristen. Utbytet bygger på en vänskap som fördjupas under skrivandets gång. Det gör att ingen av dem väjer för svåra frågor: terrorism, kvinnosyn och islamofobi är några av de ämnen som tas upp.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  46. Den farliga religionen
    Den farliga religionen
    Beskrivning
    I Sverige, liksom i författarens hemland England, pågår en religionsdebatt, där högljudda företrädare för filosofi och naturvetenskap med emfas hävdar att religion är farligt. De anser att religiös tro är irrationell och omoralisk, att den korrumperar människors sinnen och leder till terrorism och våld.

    Keith Ward ger i Den farliga religionen en skarp respons på denna religionskritik. Han resonerar utifrån en djup kunskap i historia, filosofi, sociologi och psykologi och fokuserar på huvudfrågan: Gör religionen mer skada än nytta ? i människors personliga liv och i samhället? Utan religion, argumenterar Ward, skulle mänskligheten vara betydligt värre däran och det skulle finnas mycket lite hopp om framtiden.
    125,00 kr
  47. Om det bara var jag
    Om det bara var jag
    Beskrivning
    Om det bara var mig det handlade om. Jag klarar det. Jag fixar att vara sjuk. Jag kan leva och tänka på döden. Jag står ut med lite ont, att bli matad och torkad i rumpan, ha assistans och bli lyft i lyft. Men det är ju alla andra också. Mannen och barnen, föräldrarna, syskon, syskonbarn, fastrar, kusiner, vänner, grannar, bekanta och obekanta. Tina Jansson har varit sjuk i ALS sedan sommaren 2006. Hon kan inte längre fika med sina vänner, krama om sina barn, stryka sin man över kinden. Men tankarna och iakttagelserna är lika skarpa som alltid. Mitt i all sorg och oro finns humorn och värmen, och hon har en befriande distans till både sig själv och sjukdomen. Bokens texter är hämtade från hennes välbesökta och uppskattade blogg, harpasione.blogg.se, där hon berättar om sitt liv. Sommaren 2010 blev hon framröstad till Lyssnarnas sommarvärd. Hennes sommarprogram sändes i P1 den 21 juli 2010. Tina Jansson är född 1964, utbildad NO-lärare och hobbysaxofonist. Hon bor i Örebro med man och tre barn.
    150,00 kr
    • Köp 3 för 208,25 kr/st
  48. Svenska kyrkans medlemmar
    Svenska kyrkans medlemmar
    Beskrivning
    "Svenska kyrkan är på många sätt en unik organisation, inte minst för att man följer människor genom livets olika och många gånger omvälvande skeenden. Men när samhället förändras måste också kyrkans företrädare fundera över vilken roll kyrkan ska ha i framtiden. Den reflektionen kan ske på många sätt, men en viktig utgångspunkt borde vara att lyssna till vad medlemmarna har att säga. I den här boken har jag försökt att vara kyrkomedlemmarnas röst." Varje medlem i Svenska kyrkan har sin egen berättelse om kyrkan. En berättelse kyrkan kanske alltför sällan frågar efter. Den här boken ger en röst till Svenska kyrkans medlemmar. Utifrån en omfattande enkätstudie beskrivs kyrkans roll och ställning i dagens Sverige. Här ger ett slumpmässigt urval av Svenska kyrkans medlemmar sin syn på kyrkans uppgift och berättar samtidigt om sin egen relation till kyrkan. Det visar sig att ett nyckelord är relevans. Inte minst eftersom ganska få upplever kyrkan som just relevant. Men också för att man menar att kyrkan bör vara relevant i en samtid där det fortfarande finns stora sociala problem och en längtan att finna en mening med livet.
    175,00 kr
  49. Konturer av tro
    Konturer av tro
    Beskrivning
    På ett personligt sätt delar Fredrik Modéus med sig av sina tankar kring sitt eget liv, kyrkans liv och om vad det innebär att vara människa och kristen. Med utgångspunkt i kyrkoåret får jag som läsare ta del av författarens reflektioner, och därigenom själv fundera kring livet. Men också kring det arbete vi utför i Svenska kyrkan som anställda, förtroendevalda eller ideella medarbetare.

    Den här boken vill inspirera till reflektion utifrån kyrkoårets olika delar, vilket gör den till en fantastisk utgångspunkt för samtalsgrupper, vuxenkonfirmander och arbetslag.

    Citat ur boken:
    "På senare år har livsfrågorna blivit närgångna. Frågor om ursprung, mening och riktning har inte velat lämna mig i fred. I kyrkan finner jag en sorts hemkänsla. Där får jag bryta mina erfarenheter mot den kristna trons sätt att tolka livet. Jag vill vara en del av det kristna sammanhanget för att långsamt och försiktigt utforska mer av det."

    • Köp 3 för 157,25 kr/st
  50. Det handlar om bön
    Det handlar om bön
    Beskrivning
    Det finns inga gränser för vad en bön kan vara. En vackert utformad städvagn, ett sms, ett inlägg på webben, en dans, en målning eller ett musikstycke. Eller uttalade ord i tystnad och stillhet. Bönen uttrycker våra innersta tankar och kan gestaltas så som vi vill. Den här boken innehåller en samling personliga berättelser och reflektioner om bön. Skribenterna är medarbetare i Svenska kyrkan eller personer med stark anknytning. De delar med sig av sina erfarenheter, arbetssätt och tankar, och de flesta berättelserna utgår ifrån bön tillsammans med andra människor. Boken vill stimulera till att tänka bredare kring bönen, och vänder sig till dig som är frivillig ledare, kyrkomusiker, pedagog, diakon och präst.
    150,00 kr
  51. Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
    Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
    Beskrivning
    Anders Wejryd är Svenska kyrkans ärkebiskop sedan 2006. I den här intervjuboken visar sig teologen Anders Wejryd, i den form för teologi där ärkebiskopen trivs som bäst: samtalet. Under 2009 möttes han och journalisten David Berjlund ett stort antal gånger och förde ett enda långt samtal med många teman, som här presenteras i tio kapitel: 1. Ett fritt rum 2. Långvägare 3. Klimatet - förtvivlan och hopp 4. Gudstjänsten - drama eller nummerrevy? 5. Hur ska man leva? 6.Vad ska man tro? 7. Makten i Svenska kyrkan 8. Vem får plats i kyrkan? 9. Vi kan väl prata om det 10. Främst bland jämlikar David Berjlund är journalist och författare.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  52. Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Beskrivning
    Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassiska frågor inom religionsfilosofin, men under senare tid har religionsfilosofin tagit allt större plats i den offentliga och politiska debatten. Det handlar till exempel om religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten. Den här grundboken presenterar den bredd och de många infallsvinklar som idag finns inom ämnet religionsfilosofi.

    Religionsfilosofi innebär att filosofera över begreppet religion och allt som ingår däri, t.ex. gudsföreställningar, kropp-ande, gudsbevis, förnuftets gränser, det goda och det onda,sanning och mening. Boken visar hur dessa problem har behandlats i historien, och hur de behandlas idag.

    225,00 kr
    • Köp 3 för 344,25 kr/st
  53. Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Beskrivning
    Håller Europa? är en tankeväckande bok som lyfter fram existentiella perspektiv kopplade till europafrågorna. Boken får oss att tänka kring Europa från en mänsklig synvinkel.

    Idémässigt håller bilden av Europa på att förändras. Europa framstår alltmer som en smältdegel, ett myller av rörelser och identiteter. Hur skall vi förstå det som sker?

    Bland skribenterna i boken finns Margot Wallström, Anders Wejryd, Ingmar Karlsson, Elisabeth Ohlsson Wallin och Ozan Sunar.

    Boken är den första i en skriftserie från Seglora smedja, en teologisk tankesmedja som verkar i skärningspunkten mellan andlighet, kultur och samhällsfrågor. Bakom Seglora smedja står prästerna Ewa Lindqvist Hotz och Helle Klein.
    125,00 kr
  54. Ömsint liv i en våldsam värld
    Ömsint liv i en våldsam värld
    Beskrivning
    Hur ska kristna leva i en våldsam och sårad värld?

    I många år har teologen Stanley Hauerwas reflekterat över den teologiska innebörden av funktionshinder. I Ömsint liv samarbetar han nu med Jean Vanier som är grundare av L?Arche, ett internationellt nätverk av kommuniteter med människor med och utan intellektuella funktionshinder, där alla ger och tar emot.

    Tomas Sjödin, senast aktuell med Ett brustet halleluja, har skrivit förordet till boken.
    125,00 kr
  55. Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
    Kärlekens förändrade landskap : teologi om samlevnad
    Beskrivning
    Vad är kärlek, tro och tillit? Kärlekens förändrade landskap handlar om att diskutera centrala värden som kärlek, trohet, tillit och längtan efter familj. Det handlar också om att teologiskt reflektera kring samtida fenomen som virtualitet, filmmedier, sexualitetens riskbeteenden, singelskapets förändrade betydelser, våld och ansvar för våld samt social kroppslighet.

    Det är tydligt att samtidens relationsmönster inte uppvisar enhetliga drag. Snarare framtäder komplicerade mönster och nästintill paradoxala värderingsförskjutningar. Hur kan vi tolka begrepp som kärlek och trohet i vår tid?
    150,00 kr
  56. Kultur och kyrka : på väg mot en kulturteologi
    Kultur och kyrka : på väg mot en kulturteologi
    Beskrivning
    I den här boken delar kulturarbetare, präster och forskare personliga erfarenheter och reflektioner om mötet mellan kyrkan och kulturen. Medverkar gör bland andra Caroline Krook, Mohamed Omar, Irma Schulz Keller, Christine Falkenland, Gunilla Kindstrand och Jayne Svenungsson. Boken är en inbjudan till det viktiga fortsatta samtalet om kulturarbete och kultursyn i brytpunkten mellan kyrkan och samtidskulturen.
    125,00 kr
  57. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Beskrivning
    Kyrkans skapelseansvar går hand i hand med vårt gemensamma ansvar för en hållbar livsstil och jordens överlevnad. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan ger handfasta ekonomiska tips på hur man kan effektivisera energianvändningen i kyrkans byggnader. I boken tar bl.a. upp: Ventilation, fjärr- och närvärme, belysning, energideklarationer, vattenförbrukning, solvärme, klimatskal och isolering, transporter, energispartips och biobränsle. Boken ger också råd om uppvärmning och vad som är viktigt att beakta vid ändrad användning av kyrkobyggnaden. Boken vänder sig i första hand till verksamhets- och driftsansvariga i församlingar, samfälligheter och stift, men också till miljösamordnare och antikvarier.
    200,00 kr
  58. Ensam med Gud : böner av människor som inte ber
    Ensam med Gud : böner av människor som inte ber
    Beskrivning
    Janusz Korczak (1878?1942) var polack, barnläkare och pedagog. Han föddes i en judisk familj som var assimilerad i det polska samhället, men som inte levde enligt judisk tradition. Han var en av pionjärerna i det internationella arbetet för barnets rättigheter och dog under andra världskriget som martyr under det nazistiska folkmordet på judarna i Polen. Han valde att följa personal och de 200 barnhemsbarn som han hade ansvar för till förintelselägret, trots att han erbjöds fri lejd, och dog tillsammans med dem där år 1942.

    Ensam med Gud är en bok med böner som är utvalda ur en större samling som givits ut i Polen. Den är ett led i att fortsätta Korczaks arbete att vilja göra världen lite bättre. Urvalet har gjorts av Sven G Hartman m.fl. och översättningen är gjord av Lisa Mendoza Åsberg i nära samarbete med Svenska Korczaksällskapet.
    50,00 kr
  59. Folklig förankring-demokrati i Svenska kyrkan
    Folklig förankring-demokrati i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Här tar åtta författare, välkända för den kyrkliga diskussionen och utbildningen, upp en rad frågor centrala för den kyrkliga demokratin.
    50,00 kr
  60. Livrsrelationer, tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    Livrsrelationer, tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    Beskrivning
    Tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    75,00 kr
  61. Biskoparnas Postilla
    Biskoparnas Postilla
    Beskrivning
    En vandrling genom kyrkoåret tillsammans med några biskopar.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  62. Bilder av ensamheten
    Bilder av ensamheten
    Beskrivning
    Den resa jag vill bjuda dig läsare på, för dig till människor som beskriver skärvor av sina liv.
    50,00 kr
  63. Recept eller replik?
    Recept eller replik?
    Beskrivning
    En predikan bör ses som en replik i en pågående dialog kring liv och tro mellan myndiga och jämställda människor
    50,00 kr
  64. Domkyrkans budskap
    Domkyrkans budskap
    Beskrivning
    I morgonljus glöder den. I månljus tycks tornen växa in i evigheten. Hela byggnaden andas kärlek, hopp och tro. Med bilder och bibelord vill jag levandegöra domkyrkans budskap.
    75,00 kr
  65. Hemma-från en pappa till en annan
    Hemma-från en pappa till en annan
    Beskrivning
    Hemma-från en pappa till en annan är en bok för riktiga män, och andra typer av män om det finns?
    50,00 kr
  66. En bok om Britt G
    En bok om Britt G
    Beskrivning
    I den här boken får vi veta mer om Britt G Hallqvist. Vi får följa henne från barndomshemmet över studieåren och genom hennes författarskap.
    75,00 kr
  67. Tidernas kyrka
    Tidernas kyrka
    Beskrivning
    Skapade av människohänder, ägnade till Guds ära. Byggnad, konstverk och helig plats. Men kyrkorna är också levande källor till historien och tummelplatser fär århundradenas symbolspråk i harmoni eller kanske konflikt med varandra.
    50,00 kr
  68. Finns det förlåtelse?
    Finns det förlåtelse?
    Beskrivning
    Boken är en sammanställning av intervjuer med människor som på olika sätt haft anledning att fundera över begrepp som ånger, skuld, upprättelse och förlåtelse, människor som vågat se det onda och tagit itu med det.
    50,00 kr
  69. Statens och kyrkornas ansvar för samhället som värdegemenskap
    Statens och kyrkornas ansvar för samhället som värdegemenskap
    Beskrivning
    Samtalet om det Svenska samhällets grundläggande värderingar är viktiga. Vilka är de och vilka bör de vara? Vilket ansvar har stat och kyrka för sådana värderingar och för den framtida utvecklingen? Det är huvudtemat för denna skrift.
    50,00 kr
  70. På helgens tröskel/storstil
    På helgens tröskel/storstil
    Beskrivning
    Boken följer svenska evangelibokens texter och har bibelhänvisningar och psalmförslag till varje andakt.STORSTIL
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  71. Nätverk och mötesplats
    Nätverk och mötesplats
    Beskrivning
    "Syns man inte - så finns man inte." Det säger en representant för kyrkan som har lämnat sitt bidrag till denna bok om IT. Det är också en idébok med tips och råd om hur man med hjälp av IT kan bli bättre på att kommunicera med sin omgivning.
    75,00 kr
  72. Personligt om tro
    Personligt om tro
    Beskrivning
    Lars Åke Lundberg för ett samtal om tro med Fader vår och den apostoliska trosbekännelsen. En bok om längtan, tro, förtvivlan och om hur motparter kan leva tillsammans.
    75,00 kr
  73. Gudstjänsten och vi själva
    Gudstjänsten och vi själva
    Beskrivning
    Vad är egentligen en gudstjänst? Vad är omistligt och vad kan uttryckas på ett annat sätt? Överensstämmer gudstjänstens budskap med det som församlingen vill förmedla?

    I Lunds stift upptäckte man att det fanns ett behov av att se vad församlingens gudstjänster egentligen uttrycker. Därför tog man fram ett samtalsmaterial som användes i några församlingar för att fördjupa och utveckla gudstjänsten. I Gudstjänsten och vi själva har Nils-Henrik Nilsson sammanfattat gudstjänstprojektets bärande tankar.

    Boken är uppbyggd kring samtalsunderlag och metodövningar och leder fram till ett konkret arbete med att formulera en gudstjänstteologi för den lokala församlingen och en lokal gudstjänstpastoral. Den kan läsas av alla med intresse för gudstjänstlivet i svenska kyrkan.
    125,00 kr
  74. Barmhärtig och sårbar : om kristen tro på Jesus
    Barmhärtig och sårbar : om kristen tro på Jesus
    Beskrivning
    Bara den som vågar vara sårbar kan älska utan rädsla för smärta. I denna bok möts den moderna teologiska forskningen och den egna personliga erfarenheten. Fram växer en öppen och livsuppehållande tro.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  75. Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
    Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
    Beskrivning
    Vidgade perspektiv är en utmaning för den som vill tänka igenom grunderna för kristen etik och hur Bibeln kan tolkas i ljuset av nutida etiska frågor. Hur ska Bibelns insikter relateras till andra moraliska insikter?
    125,00 kr
  76. och resten blir inte gjort...
    och resten blir inte gjort...
    Beskrivning
    ..och resten blir inte gjort...och det är helt ok! Boken handlar dels om stress och vad som driver oss att arbeta så hårt, dels om vad vi kan göra för att ta hand om oss själva och må bättre.
    75,00 kr
  77. Vad är då en människa i media?
    Vad är då en människa i media?
    Beskrivning
    Vad händer med vår bild av andra människor och världen om all jounalistik bygger på svart-vita skildringar av en verklighet som inte är så enkel som den tycks vara vid första anblicken?
    24,99 kr
  78. Kvinnor läser Bibeln
    Kvinnor läser Bibeln
    Beskrivning
    Ett 30-tal kvinnor förmedlar sina tankar om bibeltexternas innehåll med tonvikt på Bibelns kvinnosyn och Guds och Jesu handlande . - »Här finns allt man kan begära av en fullödig tv-såpa -familjebråk, ekonomisk brottslighet, mord, arvstvister, otrohet. . »Jesus ställer uppför kvinnorna och behandlar dem med respekt (bra!). « - - - * - - - Så säger några av det 30-tal kvinnor i olika åldrar som tillsammans läst Första Moseboken och Johannesevangeliet. Några är vana bibelläsare, andra har aldrig läst Bibeln. - - - * - - - I den här boken får vi ta del av deras synpunkter på gudsbild och människosyn, manligt och kvinnligt och vad som kan inspirera dem att läsa Bibeln - - - * - - - I ett kapitel presenteras också en rad bibliska kvinnor och var man kan läsa om dem. - - - * - - - Texten kompletteras med samtalsfrågor och litteraturförteckning. - - - * - - - Boken har sitt ursprung i ett projekt inom Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd. Medverkar gör Marianne Andréas, Clary Bengtson, Gun Berntsson, Helén Friberg-Olsson, Kerstin Sjöbratt, Agneta Sjögren och Anna Weimarck
    50,00 kr
  79. Den genomskinliga platsen : med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden
    Den genomskinliga platsen : med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden
    Beskrivning

    Den genomskinliga platsen av Rudebark Victoria, Nahnfeldt Leif Den genomskinliga platsen : ett idématerial kring gudstjänsten, med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden. Författaren Victoria Rudebark har sedan 1990 haft nära kontakt med Iona Community. Leif Nahnfeldt bidrar med refektioner kring bokens teman.

    235,00 kr
    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  80. Tillsammans i  gudstjänst
    Tillsammans i gudstjänst
    Beskrivning
    Det finns mycket kreativt i församlingarna och en vilja att finna nya vägar för gudstjänsten. Detta har växt fram ur ett behov hos dem som har kyrkan som sitt andliga hem. Men det finns också en önskan att möta dem som känner sig främmande i gudstjänsten. Den viktigaste impulsen till förnyelse blev familjegudstjänsten. Utgångspunkten i boken är familjegudstjänsten men berör varje gudstjänstform.
    100,00 kr
  81. Musiken i Svenska kyrkans församlingar
    Musiken i Svenska kyrkans församlingar
    Beskrivning
    Om Svenska Kyrkans musikliv: instrument organisation, verksamhet. Ur innehållet: Musik i gudstjänsten, körverksamhet, orgel - vård och underhåll, renovering, nyanskaffning, Kyrkomusikerutbildning, Kyrkomusikens identitet, Kyrkomusikerns anställningshistoria m.m.
    75,00 kr
  82. Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
    Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
    Beskrivning
    Boken innehåller 79 bilder som har blivit tolkningar och uttryck för viktiga teman som löper genom Bibelns böcker.
    75,00 kr
  83. Kalabaliken i Betlehem
    Kalabaliken i Betlehem
    Beskrivning
    Julberättelsen med text och målade bilder.
    75,00 kr
  84. Såsom en signetring
    Såsom en signetring
    Beskrivning
    Boken ställer frågor som angår oss alla: Vad är kärlekens innersta väsen? Finns det samband mellan oss som inte går att förklara? Slutar kärleken vid döden eller finns det en fortsättning? Intensivt och naket berättas en kärlekshistoria med ovanliga dimensioner och många bottnar.
    50,00 kr
  85. Tro en politisk kraft
    Tro en politisk kraft
    Beskrivning
    Tro - en politisk kraft tar upp några av samhällsdebattens hetaste frågor men är också en uppmuntran att se bortom det svartvita och ifrågasätta det invanda. I boken samlas några av Sveriges bästa skribenter för att lite mer personligt skriva om tro som politisk kraft. Några av samhällsdebattens viktigaste och svåraste frågor tas upp – vem och vad som ska tolereras, kyrkans förnyelse, troende med politiska uppdrag, mångfaldens betydelse, hur de religiösa berättelserna kan hjälpa oss att se, förstå och utveckla det samhälle vi lever i och vad frihet till och från religion borde betyda. Skribenterna är Sofia Camnerin, Marie Demker, Erik Helmerson, Antje Jackelén, Katrine Kielos, Anders Mellbourn, Stina Oscarson, Peter Weiderud reflekterar personligt över tron som politisk kraft. Alla är ledande personligheter inom kyrka, media, akademi och kultur. Bokens initiativtagare och redaktörer är Andreas Linderyd och Carl Henric Svanell. Bokens kapitelindelning: Andreas Linderyd & Carl Henric Svanell - Bortom det svartvita. Maria Demker - Aldrig bara personligt. Peter Weiderud - Det nya samhällskontraktet. Antje Jackelén - Religionsfobins fara. Erik Helmerson - Morgonmöte på ledarredaktionen. Stina Oscarson - Demokratin kräver berättelser. Sofia Camnerin - Tro i ett mellanrum. Katrine Kielos - Prata om Satan. Anders Mellbourn - Att tro när Gud inte finns
    125,00 kr
    • Köp 3 för 212,50 kr/st
  86. Bröllop : tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna
    Bröllop : tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna
    Beskrivning
    Bröllopet en lite stel tillställning med vita dukar och krånglig bordsplacering eller en personlig fest med roliga detaljer och uppsluppen stämning? Bröllopsdagen är er dag, ett tillfälle att fira! Och det kan göras precis som du själv vill. Ett snyggt bröllop är inte nödvändigtvis lika med ett dyrt bröllop. Hur vill du ha ditt?
    Vintagechict, grafiskt eller puderrosa Bröllop visar åtta olika festteman, fulla av do it yourself-tips på vackra dukningar, smarta dekorationer och alternativa vigselplatser. Gör ditt bröllop snyggt och personligt utan att lägga ner en förmögenhet! Bjud på sockervadd, ha festen i ett orangeri eller låt gästboken fyllas med polaroidbilder på dem som var där. Det här är boken för alla som är sugna på ett lekfullt, fint (och ganska billigt) bröllop i en härlig miljö men egentligen funkar den som inspiration till vilken fest som helst!
    150,00 kr
  87. Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Beskrivning
    Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

    Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.
    Ola Lauritzson utkom med sin första GI-bok redan 2004 och fick tidigt epitetet Sveriges GI-guru. Han har sedan dess arbetat med hälsofrågor, grundat GI Viktkoll och GI-boxen samt skrivit ett antal böcker om GI-metoden.

    Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa och inspirera människor att gå ner i vikt med hjälp av hennes kostplaner.
    150,00 kr
  88. Viktcoach för män
    Viktcoach för män
    Beskrivning
    Ulrika Davidsson har med personliga tränaren Malin Schulz coachat fem män under åtta veckor. Männen har olika livssituation men ett gemensamt mål - att gå ner i vikt och bli mer hälsosamma. De berättar om sina erfarenheter i personliga intervjuer. Bokens inspirerande recept är anpassade för män. Härliga frukostar, uppiggande mellanmål, stadiga luncher och middagar och en och annan dessert ger en bra start för att komma igång med viktminskningen. Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att coacha och inspirera människor att gå ner i vikt.
    125,00 kr
  89. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    125,00 kr
  90. Välkommen hem till Maria Montazami
    Välkommen hem till Maria Montazami
    Beskrivning
    Maria Montazami öppnar sin generösa famn och sitt vackra hem i soliga Kalifornien och bjuder in till fest och glada möten i sagoskimrande miljö. Vi får vara med på både små och stora fester och får råd och recept som hjälper oss att själva bli perfekta värdinnor och värdar. Om vi inte bara vill sitta och njuta av läckra bilder och Marias träffsäkra kommentarer. Årets fest brukar det bli när Maria och hennes härliga familj bjuder in till stor brunch i sin tropiska trädgård. Då släntrar grannarna in, ofta i pyjamas (!) - och det bjuds på omeletter, som var och en fixar till efter egen smak, amerikanska bananpannkakor till barnen, Marias egen goda smoothie och massor av annat gott. Följ också med på cocktailparty hos Montazami, med fräscha drinkar, läckra tilltugg och såväl varma som kalla dipsåser. Vi får sitta med vid Marias och hennes man Kamrans förföriska kärleksmiddag. Maria tar också med läsarna på tjejlunch med grillad romansallad och en exotisk tonfiskrätt, på barbeque vid poolkanten med persisk kyckling uppträdd på svärd, på familjemiddag med sumakkryddad köttfärskebab och på beach party med världens godaste sallad i utflyktskorgen.
    125,00 kr
  91. Nytt kök
    Nytt kök
    Beskrivning
    Det är dyrt att renovera ett kök, kanske den mest kostsamma investeringen man kan göra i ett hus. Hur och varför köket renoveras skiftar från familj till familj, men i regel är det en kombination av att man vill förnya kökets maskiner och få en modernare stil och kanske ett funktionellare kök.Nytt kök innehåller allt man behöver veta när man ska renovera köket. Fakta och praktiska tips blandas med inspiration. Boken går igenom olika kökstyper och material och redogör för deras för- och nackdelar. Steg för steg byggs köket upp, från planeringen till färdigställandet. På vägen får man lära sig planera för el och vatten, lägga golv, sätta kakel, montera köksskåp och diskbänkar och mycket mera. Allt serverat med utförliga instruktioner med bilder för varje moment.
    75,00 kr
  92. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  93. Resor med barn : så fixar du familjesemestern
    Resor med barn : så fixar du familjesemestern
    Beskrivning
    En bok sprängfylld med tips från både reseproffs och resglada föräldrar: om färdsätt och boende, fiffiga reseprylar, kulturkrockar och det nödvändiga reseapoteket. Barn ser på världen med andra ögon än vuxna, och att resa tillsammans med barn kan vara otroligt berikande. Samtidigt finns det många praktiska saker att tänka på för att resan ska bli smidig och avkopplande. Här finns konkreta tips från både reseproffs och resvana föräldrar - om resor med tåg, flyg, bil och buss, barnvänliga resmål, praktiska reseprylar, kulturkrockar, lekar på resan och mycket mer. Försäkringar och reseapotek får en grundlig genomgång, liksom olika boendeformer. Här finns särskilda kapitel om att resa som ensam förälder och att resa tillsamman med släkt eller vänner. En extra dimension kan resan få om man satsar på att resa miljövänligt eller kanske på barnvänlig flärd, som barnklubb kombinerat med spa eller golf. Boken avslutas med användbara hemsidesadresser.
    125,00 kr
  94. Våra 100 år med radio och TV
    Våra 100 år med radio och TV
    Beskrivning
    De båda veteranerna Arne Weise och Lasse Boberg med vardera femtio års erfarenhet från mediebranschen berättar om hur det var att arbeta på Dumburken och Ångradion innan Sverige fick kommersiell radio och tv.
    Vem minns inte program som Hylands hörna, Nöjesmaskinen och Nygammalt samt färgstarka personligheter som Lennart Hyland, Sven Jerring, Jakob Dahlin, Lasse Holmqvist, Ingela Agardh, Stina Dabrowski Listan kan göras lång. Det publiken aldrig fick se och höra var emellertid det som hände före och efter sändningarna.
    Här får vi veta mer om maktspelet, de interna skämten och tabbarna. Författarna delar med sig av personliga minnen från en svunnen tid.
    125,00 kr
  95. Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Beskrivning
    Njut av livets goda och ha koll på vikten!Nu är det dags att helt och hållet göra sig av med bantningskurer och inte behöva avstå från allt det goda som ger njutning och välbefinnande. Viktcoachens bästa tips och råd kan bli starten på ditt nya liv i balans. I Viktcoachens bästa tips och råd berättar Katarina Holm Johansson hur du med små förändringar i dina vanor kan få stora resultat på både vikt och hälsa. Vilka är kaloribovarna, viktfällorna och hur undviker man hunger och godissug? Genom handfasta tips och råd får du kunskap, motivation och inspiration för att gå ner i vikt på ett effektivt och varaktigt sätt.I boken finns många goda och nyttiga måltider som gör dig mätt och belåten och ger stora resultat på vågen. Författaren introducerar balansmåltider, som gör att du också får utrymme för "veckans bonuskalorier". Det kan du använda till det lilla extra som ger just dig njutning och välbefinnande. Recepten inkluderar förslag på vegetariska alternativ.Viktcoachen Katarina Holm Johansson är känd för sina uppskattade tips i tidningen HÄLSA. Hon ger också goda råd i kost- och viktprogrammet Energibalans och Masesgårdens Vikt & Motionsguide.
    225,00 kr
  96. Fixa hemma
    Fixa hemma
    Beskrivning
    Glädjen i att skapa något eget finns hos oss alla. Det behöver varken vara särskilt svårt eller tidskrävande att snickra eller sy något unikt och funktionellt till ditt hem. Boken är indelad efter hemmets olika rum. Snickra till exempel en spegelhylla till hallen, en handdukshängare med kokbokstöd till köket, ett soffbord med lös arbetsskiva för den bärbara datorn till vardagsrummet eller en personlig sänggavel till sovrummet. Sy nya tabletter och förnya din matsalsgrupp till matrummet eller sy en snygg vågformad toalettpappershållare till badrummet. Flera av projekten har dubbla funktioner för att spara plats och erbjuda smarta lösningar på vanliga vardagsproblem, som en kombinerad spegel och klädhängare .Genom tydliga beskrivningar och illustrationer om hur du går till väga blir det enkelt att genomföra projekten. Vackra bilder på slutresultatet ger läsaren inspiration till att sätta igång. Detta är boken för både nybörjare och rutinerade hemmafixare, med enkla projekt som att sy ett duschdraperi med fickor för schampoflaskor till mer avancerade som att bygga en proffsig loftsäng med arbetsplats under.
    125,00 kr
  97. Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
    Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
    Beskrivning
    Ekonomi behöver inte vara tråkigt och svårt. Det tråkiga är att tappa greppet, att inte ha kontroll. Men det är oftast ganska lätt avhjälpt. Med bara en kvarts hushållsekonomi i veckan kan du skaffa dig koll på din situation och en känsla av trygghet.I den här boken hittar du tipsen du kan ha nytta av om du vill få ut mer av dina pengar. Du får till exempel vägledning i frågor som: Hur förhandlar man om bolåneräntan med sin bank? Hur mycket kostar egentligen bilen varje dag? Vad är smartast, storhandla eller inte? Hur mycket är rimligt att tonåringarna betalar medan de bor hemma? Vad är viktigt att tänka på när man flyttar ihop, skiljer sig, köper hus, får barn, närmar sig pensionen? Det roliga med ekonomi är att små åtgärder kan ge stora resultat, som tar dig från ekonomistress till balans i tillvaron.
    75,00 kr
  98. Gå ner i vikt med LCHF
    Gå ner i vikt med LCHF
    Beskrivning
    Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.Under en tvåveckors rivstart maximeras din förbränning och du rasar snabbt i vikt - upp emot 4-5 kilo är inte ovanligt. Därefter följer du en fyraveckors menyplan med frukost, lunch och middag och får tips på hur du ska motionera, tänka och motivera dig själv. Prova också Ulrikas supernyttiga gröna drinkar som ger dig massor av vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter! Gröna bladgrönsaker är det nyttigaste som finns och innehåller fler näringsämnen än något annat livsmedel. Du får också veta mer om de nya rön som visar vilken mat som är hälsosammast för just din blodgrupp.
    135,00 kr
  99. Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Beskrivning
    Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
    Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!
    125,00 kr
  100. Fotografera friluftsliv
    Fotografera friluftsliv
    Beskrivning
    Friluftsfotografering handlar om så mycket mer än rätt utrustning och rätt inställningar på kameran. Här delar en av Sveriges mest erfarna friluftsfotografer med sig av sina bästa råd. Boken Fotografera friluftsliv inspirerar och förklarar hur du ska ta fantastiska bilder. Varje situation kräver sin speciella fototeknik och här finns även tips på vad du måste tänka på i olika klimat. Boken är uppdelad efter olika ämnen, som till exempel brant, fart, vatten, snö, grönt, paus och asfalt. Den tar också upp tekniska grunder som fotoutrustning, fototeknik, komposition, ljus och blixt skrivet på ett sätt som är enkelt att ta till sig. Oavsett om du vandrar i de nordiska fjällen, paddlar kajak i Medelhavet, åker långfärdsskridskor, cyklar i Provence, vandrar i Indonesiens djungler eller åker utför i Alperna har du nytta av Fotografera friluftsliv. Här får du tipsen du verkligen behöver för att kunna fotografera de vackra och spännande bilder du vill ha av ditt aktiva liv.
    150,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 5486

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå